I min sidste video, Jeg nævnte et brev, jeg sendte til hovedkvarteret vedrørende en 1972 Vagttårnet artikel om Matthew 24. Det viser sig, at jeg fik forkert datoen. Jeg var i stand til at gendanne brevene fra mine filer, da jeg kom hjem fra Hilton Head, SC. Den aktuelle artikel er fra 15. november 1974 Vagttårnet, side 683 under underteksten “Noget” Kød ”gemt”.

Her er den relevante passage fra dette emne:

w74 11 / 15 s. 683 Enden på et tingenes system
NOGT "FLESH" BEMÆRKET
I mellemperioden mellem 66 og 70 e.Kr. var der stor uro i Jerusalem, hvor flere fraktioner kæmpede for at kontrollere byen. Derefter kom General Titus, søn af kejser Vespasian, i 70 e.Kr. mod byen og omringede den med en befæstning af spidse stave, som Jesus havde forudsagt, og førte indbyggerne til en ynkelig sultstat. Det så ud til, hvis belejringen varede meget længere, ville ”intet kød” inde i byen overleve. Men som Jesus havde profeteret om denne ”store trængsel”, havde det største Jerusalem nogensinde oplevet, ”medmindre Jehova havde forkortet dagene, ville intet kød blive frelst. Men på grund af de udvalgte, som han har valgt, har han forkortet dagene. ” [Kursiv tilføjet for klarhed]

Jeg fandt, at begrundelsen var ulogisk og skrev om den.

Den måde, som Mattæus 24:22 og Markus 13:19, 20 er formuleret på, ser det ud til, at grunden til at ”forkorte dagene” var at redde hans “udvalgte” fra voldelig død. Men da de ikke længere var der i 70 e.Kr., da de var flygtet 3 1/2 år tidligere i lydighed mod Jesu advarsel, synes ansøgningen at være fjollet. Imidlertid havde den "dumme" måler en vej at gå, da deres svar på min forespørgsel vil vise sig.

Lad os bryde det færdige, bare for det sjove.

Det starter med at sige: ”I betydelig grad skal vi styres af den måde, tingene faktisk fungerede på.” Ah, ja! Hvad der faktisk fungerede, var at de valgte ikke var der for at drage fordel af at skære dagene, så hvorfor klippe dem kort på deres konto ?!

Forfatteren bruger derefter en taktik, jeg har set før: Han klassificerer mit spørgsmål som hypotetisk og så uværdigt at overveje, idet han siger, at "det, Jesus profeterede, var i overensstemmelse med det, der skete." Åh nej! Det er hele pointen. Han profeterede, at dagene ville blive afkortet på grund af de valgte og det skete ikke. Formentlig blev de afskåret, men ikke på deres konto. Det er ikke afskæringen af ​​de dage, der sættes spørgsmålstegn ved, men årsagen til det. Hvordan kunne det være gjort på deres konto? De var ikke der!

Det næste afsnit bliver endnu svagere.

“... trængslen blev ikke forkortet for deres skyld (tilsyneladende betyder“ for deres skyld ”ikke det samme som“ for deres skyld ”) som om de ville få gavn på en eller anden måde på grund af at den blev afskåret . Derfor må det kortlægges på grund af de udvalgte fordi de ikke var der og ikke ville blive direkte berørt, da Jehova førte den destruktive trængsel. “

Der var to muligheder her: Klip dagene ned, eller klip dem ikke korte. Bibelen siger tydeligt, at hvis alle ikke blev forkortet, dør alle. Så kun hvis de bliver afbrudt, overlever nogen. Det er ikke hypotetisk. Det er tydeligt, hvad Jesus siger.

Så de bliver afbrudt på grund af på grund af på vegne af under hensyntagen til - indsæt synonym efter eget valg - de valgte? Hvorfor? Hvordan blev de udvalgte påvirket på nogen måde?  De var ikke engang der !!!

Det er nonsensisk at oplyse, at du vil gøre noget på vegne af en person, hvis denne person bliver på ingen måde påvirket efter hvad du gør. Forfatteren ser ikke ud til at forstå den særlige nuance af engelsk, når han afslutter sin ræsonnement med den antitypiske anvendelse af Mattæus 24:22. (Forresten er der ingen antitypisk anvendelse af Mattæus 24:22, hvis du undrer dig.)

"... den" store trængsel "i fremtiden vil blive afbrudt, ikke af hensyn til de udvalgte, men vil komme på en måde ikke begrænset på nogen måde af de salvede, for de vil så at sige allerede være væk fra fareområdet. ”

At sige, at du laver noget - hvad som helst - "på grund af" en anden er at begrænse på en eller anden måde, hvad du laver. Det er hvad udtrykket betyder. Det ser ud til, at organisationen igen praktiserer "Brave New English".)

Snur dit hoved nu? Forestil dig at være EG eller ER (mysterieskribenten og hans vejleder på Bethel) og skulle forsvare en så dum fortolkning af Skriften.

Forresten blev denne fortolkning opgivet - undskyld, skulle have brugt Vagttårn-tale - blev "afklaret" 25 år senere, da "nyt lys" sprang ud:

w99 5 / 1 s. 10-pars. 9-10 “Disse ting skal finde sted”
9 Blev dagene ”forkortet”, og de salvede udvalgte i Jerusalem blev frelst? Professor Graetz antyder: ”[Cestius Gallus] anså det ikke tilrådeligt at fortsætte kampen mod heroiske entusiaster og gå i gang med en langvarig kampagne i den sæson, hvor efterårsregn snart skulle begynde. . . og måske forhindre hæren i at modtage forsyninger. Af den grund syntes han sandsynligvis, at det var mere forsigtigt at spore hans skridt tilbage. ” Uanset hvad Cestius Gallus tænkte, trak den romerske hær sig tilbage fra byen med store tab påført af de forfølgende jøder.
10 Denne overraskende romerske tilbagetog gjorde det muligt for "kød" - Jesus 'disciple, der var i fare i Jerusalem - at blive frelst. Historien registrerer, at da dette mulighedsvindue åbnede, flygtede kristne regionen.

Konklusion

Nu vil nogle måske undre sig over, hvorfor jeg uddyber et 40-årigt stykke korrespondance. Der er flere grunde. Jeg giver dig to.

Den første, skønt den ikke er den vigtigste, er at vise at brødrene på de højeste niveauer ikke er og aldrig var bibelforskerne, som mange troede dem var. Jeg indså langt tilbage i tyverne, at de var ligesom resten af ​​os; bare normale Joes forsøger at forstå Skriften. (I det mindste var det, hvad jeg tænkte dengang.) Jeg tænkte ikke dårligt på dem, og jeg troede heller ikke, at de var onde. De var bare gode gamle drenge. (Min opfattelse er ændret, men nu er det ikke tiden.) Jeg kan ikke huske nogensinde at have beundret nogen af ​​dem, og jeg holdt aldrig nogen op som min rollemodel. Faktisk var den eneste rollemodel, jeg nogensinde har haft, Jesus Kristus, selvom jeg altid har beundret og følt en vis tilknytning til apostelen Paulus.

Enhver ungdommelig illusion, jeg havde om åndelighed hos såkaldte “herlige”, forsvandt hurtigt, mens jeg var i Colombia, hvor jeg gned skuldrene med både missionærer og grenmedlemmer og så førstehånds deres smålighed og peccadilloes. Men intet af det ødelagde min tro på Gud eller at han brugte Organisationen til sit formål. Jeg var stadig "i sandheden", og denne holdning blev i mig i årtier.

Troen på at vores doktrin var sund førte mig til den konklusion at Jehova simpelthen brugte meget ufuldkomne mænd til at udføre sit arbejde, ligesom han gjorde gennem hele Israels nation. Tanken om, at dette fjollede stykke ulogiske ræsonnement måske kun var toppen af ​​det teologiske isbjerg, faldt mig aldrig op.

"Min fejl!"

Jeg holdt ledetråden i min hånd, men det tog mig næsten 40 år at tage det til sin logiske konklusion. Ikke desto mindre var denne udveksling gavnlig, da den sikrede, at jeg ikke havde nogen illusioner om de ansvarlige mænd. Jeg så aldrig op til dem, så når tiden kom, var det let for mig at se ”manden bag gardinet”. Alligevel sparker jeg mig selv, at jeg ikke kiggede dybere, da jeg havde chancen.

Dette får mig til at undre mig lidt over vores kald. (Ro 8:28; 11:29; 1 Co 1: 9, 24-29; Ef 4: 4-6; Judas 1: 1) Jehova (jeg foretrækker denne stavemåde og udtale frem for Jehova) ved hvornår vi er klar. Han er pottemageren. Som det fremgår af Romerbrevet 9: 19-26, modes han hver af os, og det sker alt sammen i hans gode tid. I mit tilfælde, hvis jeg var kommet til erkendelsen tilbage i halvfjerdserne, at alle vores unikke JW-doktriner var menneskets fabrikationer - hovedsagelig fra JF Rutherfords og Fred Franzs pen - ville jeg have holdt min tro på Gud? Ville jeg have fortsat med at studere Bibelen og viet mig til forkyndelsen? Eller ville jeg have brugt min ungdom til egoistiske sysler? Jeg ved ikke. Gud ved. Alt, hvad jeg kan sige, er, at tingene har fungeret godt, for nu har jeg håb om at få del i den vidunderlige belønning, der tilbydes Guds børn; et håb, jeg deler med jer alle, der er vågnet op af menneskeskabte religioners mørke og kommer i lyset fra den salvede af Jesus, Jesus!

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    11
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x