I min sidste indlæg, Jeg talte om, hvor dårligt udtænkt nogle af (det meste af?) Læresætningerne fra JW.org virkelig er. Ved en tilfældighed snublede jeg på en anden, der beskæftiger sig med organisationens fortolkning af Mattæus 11:11, der siger:

”Sandelig siger jeg jer, blandt dem, der er født af kvinder, er der ikke opvokset nogen større end døberen Johannes, men en mindre person i himlenes rige er større end han er.” (Mt 11: 11)

Nu har forskellige lærde forsøgt at forklare, hvad Jesus henviste til, men formålet med dette indlæg er ikke at deltage i dette forsøg. Min bekymring er kun at afgøre, om organisationens fortolkning er bibelsk gyldig. Man behøver ikke at vide, hvad han mente at vide, hvad han ikke mente. Hvis en fortolkning af dette vers kan vises i modstrid med andre skriftsteder, kan vi fjerne denne fortolkning som falsk.

Her er organisationens fortolkning af Mattæus 11:11:

 w08 1 / 15 s. 21 par. 5, 7 blev værd at modtage et rige
5 Interessant nok sagde Jesus lige før han talte om dem, der ville 'beslaglægge himlenes rige: »Sandelig siger jeg jer, blandt dem der er født af kvinder, er der ikke rejst større end Johannes Døberen; men en person, der er en mindre i himlenes rige, er større end han er. ” (Matt. 11:11) Hvorfor var det? Fordi håbet om at være en del af rigsarrangementet ikke blev åbnet fuldt ud for trofaste, før hellig ånd blev udøst ved pinsedagen i år 33 På det tidspunkt var Johannes døberen død. - Apostelgerninger 2: 1-4.

7 Om Abrahams tro siger Guds ord: „[Abraham] stolede på Jehova; og han fortsatte med at tælle det for ham som retfærdighed. ” (15 Mos.5: 6, 3) Sandt nok er intet menneske absolut retfærdigt. (Jak.2: 41) På grund af Abrahams enestående tro behandlede Jehova ham som om han var retfærdig og kaldte ham endda sin ven. (Es.8: XNUMX) De der udgør Abrahams åndelige afkom sammen med Jesus er også blevet erklæret retfærdige, og dette bringer dem endnu større velsignelser end Abraham modtog.

Sammenfattende lærer det styrende råd os, at enhver, uanset hvor trofast, der døde før Jesus døde, ikke kunne blive en af ​​de salvede, der vil dele med Kristus i himlenes rige. Med andre ord vil de ikke blive talt blandt dem, der bliver både konger og præster. (Åb 5:10) Jeg blev opdraget med at tro at mænd som Job, Moses, Abraham, Daniel og Døberen Johannes ville nyde en jordisk opstandelse som en del af de andre får. Men de ville ikke være en del af de 144,000. De ville blive genoplivet til liv, stadig i deres ufuldkomne tilstand som syndere, men har mulighed for at arbejde mod fuldkommenhed i slutningen af ​​Kristi tusind år lange regeringstid.

Hele denne doktrin er baseret på organisationens fortolkning af Mattæus 11:11 og troen på, at løsepenge ikke kan anvendes med tilbagevirkende kraft, så disse trofaste mænd og kvinder i gamle dage også kan nyde åndens vedtagelse som Guds børn. Er denne forudsætning gyldig? Er det skriftligt?

Ikke i henhold til hvad Guds ord siger, og ubevidst anerkender organisationen dette. Dette er endnu et bevis på deres tilsyneladende manglende evne til at tænke igennem og rod med etableret JW-dogme.

jeg giver dig Vagttårnet af oktober 15, 2014, der siger:

w14 10/15 s. 15 par. 9 Du bliver "et kongerige af præster"
Disse salvede ville blive “medarvinger med Kristus” og have mulighed for at blive “et præsterrig”. Dette var et privilegium, som Israel under loven kunne have haft. Apostelen Peter sagde om "fælles arvinger med Kristus": "Du er 'en udvalgt race, et kongeligt præstedømme, en hellig nation, et folk til særlig besiddelse ..."

Artiklen citerer fra 2. Mosebog, hvor Gud bad Moses til at fortælle israelitterne:

”Hvis du nu nøje vil adlyde min stemme og holde min pagt, vil du bestemt blive min specielle ejendom af alle folkeslag, for hele jorden tilhører mig. Du vil blive mig et kongerige af præster og en hellig nation. ' Dette er de ord, som du skal sige til israelitterne. ”” (Ex 19: 5, 6)

Den 2014 Vagttårnet artiklen indrømmer, at israelitterne kunne have haft dette privilegium! Hvilket privilegium? Det at blive "salvede", som "ville blive 'medarvinger med Kristus' og få mulighed for at blive 'et præsterige'".  For at dette kunne være tilfældet, kunne muligheden ikke have været afhængig af at dø først efter Jesus døde? Disse ord blev talt - dette løfte fra Gud blev givet - til mennesker, der levede og døde omkring 1,500 år før Kristus, men alligevel kan Gud ikke lyve.

Enten var israelitterne i pagten om et rige, eller de var ikke. XNUMX Mosebog viser tydeligt, at der var, og det faktum, at de ikke holdt deres afslutning på aftalen som en nation, udelukker ikke, at Gud holder sit løfte for de få, der forblev trofaste og holdt deres del af pagten. Og hvad hvis nationen som helhed havde holdt deres afslutning på aftalen? Man kunne prøve at afvise dette som hypotetisk, men var Guds løfte hypotetisk? Sagde Jehova, ”Jeg kan ikke rigtig holde dette løfte, fordi alle disse mennesker vil dø, før min søn betaler løsesummen; men ligegyldigt, de vil ikke beholde det alligevel, så jeg er helt fri ”?

Jehova gav et løfte om, at han var fuldt ud forpligtet til at holde, hvis de havde holdt op med deres afslutning på aftalen. Det betyder — og 2014 Vagttårnet indrømmer dette hypotetiske scenario - at det ville have været muligt for Gud at inkludere de førkristne tjenere i Guds rige sammen med salvede kristne, der døde, efter at Jesus betalte løsesummen. Organisationens lære om, at trofaste førkristne tjenere ikke kunne være en del af himlenes rige, er ikke bibelsk, og artiklen fra 2014 indrømmer det ubevidst.

Hvordan kunne mænd, der er “Guds kommunikationskanal” og den “slave”, som Jesus bruger til at lede sit folk, have savnet den kendsgerning i årtier og stadig gør den dag i dag? Ville det ikke reflektere meget dårligt over Jehova Gud, den store kommunikator? (w01 7/1 s. 9 par.9)

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    17
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x