[Video transkription]

Hej jeg hedder Eric Wilson. Jeg er også kendt som Meleti Vivlon; og dette er et flip-flop kredsløb.

Nu er et flip-flop-kredsløb det enkleste af alle elektroniske kredsløb. Det har grundlæggende to komponenter. Du kan ikke have færre end to komponenter og stadig kalde dig selv et kredsløb. Så hvorfor viser jeg dig dette. Jeg ville gerne vise dig noget, der er ekstremt simpelt, hvorfra vi får noget, der er ekstremt komplekst. Ser du, et flip-flop-kredsløb er et binært kredsløb. Det er enten til eller fra; enten en 1 eller 0; strøm flyder, eller den strømmer ikke. Sandt falsk; ja, nej ... binær. Og vi ved, at binær er sproget for alle computere, og dette lille kredsløb her er det grundlæggende kredsløb, der findes i enhver computer.

Hvordan kan du få sådan kompleksitet, sådan magt ud af den enkleste af alle ting? Nå, i dette tilfælde replikerer vi kredsløbet igen og igen millioner af gange, milliarder gange for at bygge en mere kompleks maskine. Men grundlæggende er enkelhed grundlaget for al kompleksitet, selv i universet, som vi kender det. Alle elementerne der er, bly, guld, ilt, helium - alt, hvad der udgør vores kroppe, dyrene, planterne, jorden, stjernerne - alt styres af fire og kun fire grundlæggende kræfter: tyngdekraften, elektromagnetisk kraft og to kræfter, der styrer selve atomet - de svage og de stærke. Fire kræfter, og alligevel, fra disse fire, er al den kompleksitet, vi kender i universet, afledt.

Hvad har det at gøre med at vågne op? Vi taler om at vågne op fra Jehovas Vidners organisation. Hvad denne enkelhed og kompleksitet har at gøre med det?

Nå, jeg får regelmæssigt e-mails fra forskellige e-mails; brødre og søstre, der gennemgår meget traumatiske tider, mens de vågner, fordi de føler desillusionering; de føler udøvelse; de føler depression, nogle gange endda til det punkt, selvmordstanker. (Desværre er nogle endda gået så langt.) De føler vrede. De føler sig forræderi. Alle disse følelser, velvære inde i dem; og følelser, vi ved, sky tænkning.

Så er der spørgsmålet om 'Hvor skal jeg hen herfra?' 'Hvordan tilbeder jeg Gud?' Eller: 'Er der endda en Gud?' Mange henvender sig til ateisme eller agnosticisme. Andre henvender sig til videnskab og leder efter svar der. Og alligevel beholder nogle få deres tro på Gud, men ved ikke hvad de skal gøre. Forvirring ... kompleksitet ... måden at løse det på er at finde det enkle element og arbejde derfra, fordi du kan forstå det enkle element, og så er det let at bygge derfra til de mere komplekse.

John 8: 31, 32 siger, "Hvis du forbliver i mit ord, er du virkelig mine disciple, og du vil kende sandheden, og sandheden vil frigøre dig."

Jesus fortalte os det. Det er et løfte. Nu har han aldrig svigtet os, og det vil han aldrig, så hvis han lover, at sandheden vil frigøre os, så vil sandheden frigøre os! Men fri for hvad? Nå, nøglespørgsmålet er: Hvad havde vi før? For selvfølgelig var vi ikke i frihed, og det er sandheden, der nu frigør os. Hvilken situation var vi i, der manglede frihed? Var det ikke tilfældet, at vi var slaver af mænd? Vi fulgte mænds dikter. I dette tilfælde er det styrende råd lokale ældste. De fortalte os, hvad vi skulle tænke, hvad vi skulle sige, hvordan vi skulle handle, hvordan vi skulle tale, hvordan vi skulle klæde os på. De kontrollerede vores liv, alt sammen i Guds navn. Vi troede, vi gjorde, hvad Gud ville, men nu har vi lært, at vi i mange tilfælde ikke var det. For eksempel fortalte de os, at hvis nogen fratræder den kristne menighed, skulle vi helt undgå dem; og det, der skete i mere end et tilfælde, er offeret for børnemishandling, der ikke fik den retfærdighed, som hans eller hendes skyld var i menigheden, så desillusioneret, at hun eller han trak sig ud af den kristne menighed - og de ældste fortalte os: ' Tal ikke engang med dem! ' Dette er ikke kristen. Dette er slet ikke Kristi kærlighed.

Bibelen tillader undvigelse, men kun for dem, der er anti-krister, der vender sig mod Kristus selv, og som forsøger at undervise i løgn, ikke noget dårligt offer for misbrug af børn; og alligevel adlød vi mennesker snarere end Gud og blev slaver af mennesker. Nu er vi fri. Men hvad gør vi med den frihed?

I borgerkrigen i De Forenede Stater, efter krigen, var slaverne fri; men mange vidste ikke, hvad de skulle gøre med friheden. De var dårligt rustede til at håndtere det. Måske føler nogle af os, når vi forlader Jehovas Vidners organisation, behovet for at være i en anden gruppe. Vi kan ikke tilbede Gud, medmindre vi er i en slags organisation. Så vi tilslutter os en anden kirke. Men vi bytter bare en form for herredømme af mænd mod en anden, for hvis vi tilslutter os en anden kirke, så skal vi abonnere på deres lære. Hvis de siger, 'vi skal adlyde de 10 bud', 'vi skal holde sabbaten', vi skal betale en tiende ',' vi skal frygte helvedes ild 'eller' lære den udødelige sjæl '- så skal vi gøre det, hvis vi vil forblive i den kirke. Vi bliver igen slaver af mænd.

Paulus kritiserede korinterne, fordi de underkastede sig mænd. I 2 Korinther 11:20 sagde han:

”Faktisk fandt han op med den, der slaver dig, den, der fortærer dine ejendele, den, der griber det, du har, den, der hæver sig over dig, og den, der slår dig i ansigtet.”

Vi ønsker ikke at gøre det. Det ville være at overgive den frihed, som Kristus er givet os gennem sandheden.

Men så er der dem, der er så bange for at blive udsat for menneskers lære, for at blive vildledt, at de afviser al religion - men så går de til videnskab, og de stoler på disse mænd. Disse mænd fortæller dem, at der ikke er nogen Gud, at vi udviklede os; og de tror på det, fordi disse mænd har autoritet. De overgiver sig igen, deres vilje til mænd, fordi disse mænd siger, at der er beviser, men disse tager sig ikke tid til at undersøge, om beviserne er gyldige eller ej. De stoler på mænd.

Nogle vil sige, ”Åh, nej. Det gør jeg ikke. Jeg underkaster mig ikke nogen mand mere. Aldrig igen. Jeg er min egen chef. ”

Men er det ikke det samme? Sæt det på denne måde: Hvis jeg er min egen chef, og jeg kun gør det, jeg vil gøre, ville jeg - hvis der var en klon af mig, identisk mig på alle måder - have ham til at herske over mig? Vil jeg have ham til at være premierminister eller præsident for det land, jeg er i, og fortælle mig, hvad jeg skal gøre i enhver forstand af ordet? Ingen! Nå, hvorfor skal jeg så gøre det? Udpeger jeg ikke mig selv som hersker? Er det ikke det samme som før? Menneskets regel? Men i dette tilfælde er det tilfældigvis mig, der er herskeren ... men stadig menneskets styre? Er jeg kvalificeret til at styre mig?

Bibelen siger i Jeremias 10:23, at "det tilhører ikke mennesket, der går, selv for at rette sit skridt." Nå, måske tror du ikke mere på Bibelen, men du skal tro det, fordi beviset på det er overalt omkring os, og det er i historien. Gennem tusinder af år ved menneskelig styre ved mennesket ikke, hvordan han skal styre sit eget skridt.

Så vi kommer ned til et binært valg: Lad vi mænd lade os, uanset om det er andre - forskere, andre religionister eller os selv - eller underkaster vi os Gud. Det er et binært valg: nul, et; falsk, sand; Nej Ja. Hvilket vil du have?

Det var det valg, der blev givet til den første mand og den første kvinde. Djævelen løj for dem, da han sagde, at det ville være bedre at styre sig selv. Ingen andre hersker over dem; det var bare dem to. De styrede sig selv. Og se på det rod, vi nu er i.

Så de kunne have valgt Guds styre. I stedet valgte de deres egne. De kunne have valgt at være børn af en kærlig far og leve i et familieforhold med en far, der tog sig af dem og ville være der for at guide dem gennem alle de udfordringer, de ville stå over for i livet, men i stedet besluttede de at finde ud af det for dem selv.

Når vi vågner op fra Jehovas Vidners organisation, vil vi opleve en masse traumer, og det er naturligt og vil håndtere det i fremtidige videoer, men hvis vi kan bevare denne grundlæggende sandhed - denne enkelhed, denne "flip -flop kredsløb ”, hvis du vil, dette binære valg — hvis vi holder det i tankerne; at det hele koger ned til, om vi vil underkaste os Gud eller mennesket, så bliver det lettere at finde ud af, hvor vi skal hen. Og det er noget, vi behandler mere detaljeret.

Men for at begynde at se på det, lad os overveje et skriftsted, og dette skriftsted finder du i Romerbrevet 11: 7. Dette er Paulus, der taler til kristne, og han bruger Israel som et eksempel, men vi kunne erstatte Jehovas Vidners organisation med Israel her eller faktisk enhver religiøs tro, der eksisterer i dag. Det hele gælder. Så han siger:

"Hvad så? Selve det, Israel søger inderligt, fik han ikke, men de udvalgte opnåede det. ”Spørgsmålet er: 'Er du en udvalgt?' Det hele afhænger af, hvad du gør med den frihed, du har fået. Han fortsætter, ”De øvrige fik deres fornemmelser stumpet, ligesom det er skrevet:“ Gud har givet dem en ånd af dyb søvn, øjne for ikke at se og ører for ikke at høre, helt indtil i dag. ” David siger også: ”Lad deres bord blive en snare og en fælde og en anstødssten og en gengældelse; lad deres øjne blive mørkere og så ikke se, og bøj altid deres ryg. ”

Vi kan prøve at hjælpe vores JW-brødre med at vågne op, og nogle gange vil det fungere, og nogle gange vil det ikke; men virkelig, det er op til dem. Det er helt op til dem, hvad de vil gøre med sandheden. Vi har det nu, så lad os få fat i det. Det er ikke nemt. Bibelen siger, at vi er borgere i himlen. Filipperne 3:10, "Vores statsborgerskab findes i himlen."

Denne form for statsborgerskab er avanceret statsborgerskab. Du skal have det. Du skal arbejde på det. Det kommer ikke let, men det er så meget mere værd end noget statsborgerskab i ethvert land eller institution eller nutidens religion. Så lad os huske det, fokusere på den frihed, vi har fået, ikke se tilbage og bo så meget i fortiden for at bringe jer selv ned, men se på fremtiden. Vi har fået frihed, og vi har fået et håb, som vi ikke havde før; og dette er mere værd end noget andet, vi har ofret i løbet af vores liv.

Tak.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    9
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x