[Video transkription]

Hej, jeg hedder Eric Wilson. Jeg er i Minneapolis lige nu, og jeg er i skulpturparken, og du kan se bag mig netop dette par skulpturer - to kvinder, men ansigtet er delt i midten - og jeg synes, det er meget passende til det, jeg ønsker at tale om, fordi den ene side repræsenterer det, vi var, og den anden, hvad vi er; og den mærkelige sammensætning, der stammer fra nakken og ned, der ser bemærkelsesværdigt ud som en turd - hvis du tilgiver mig - har faktisk noget at gøre med det, vi også vil tale om. (Jeg mener ingen respekt for kunstneren, men jeg er ked af, det er det første, jeg tænkte, da han så det.)

Okay. Hvad er jeg her for at tale om. Nå, vi kender sangen "Beklager ... Jeg har haft et par, men så igen for få til at nævne." (Det er en berømt sang, som jeg synes Sinatra gjorde berømt.) Men i vores tilfælde har vi alle fortrydet. Vi har alle vågnet op fra et liv, som vi i vid udstrækning havde indset og var spildt, og som fylder os med beklagelse. Vi kunne sige, ”Nej, ikke få. En masse! Og for nogle af os vejer disse beklagelser os.

Så i mit tilfælde var jeg for eksempel det, du i dag kalder en nørd. Vi havde ikke udtrykket dengang, eller hvis vi havde det, vidste jeg det ikke. Jeg ville endda sige en supernerd i mit tilfælde, fordi jeg plejede at læse tekniske manualer i en alder af 13. Forestil dig en 13-årig, i stedet for at gå ud og dyrke sport havde jeg min næse begravet i bøger om kredsløb, radioer, om hvordan integrerede kredsløb fungerede, hvordan transistorer fungerede. Dette er ting, der fascinerede mig, og jeg ville designe kredsløb. Men selvfølgelig var det 1967. Slutningen kom i 75. Fem års universitet virkede som et totalt spild af tid. Så jeg gik aldrig. Jeg forlod gymnasiet. Jeg gik ned til Colombia for at forkynde der i syv år; og jeg så tilbage, da jeg vågnede, hvad kunne jeg have gjort, hvis jeg var gået på universitetet. lærte at designe kredsløb og så på det tidspunkt ville jeg have været lige der, da computerrevolutionen tog fat. Hvem ved hvad jeg kunne have gjort.

Det er dog meget let at se tilbage og forestille sig alle de vidunderlige ting, du ville have opnået, alle de penge, du ville have tjent, havde en familie, havde et stort hjem - alt hvad du vil drømme om. Men det er stadig drømme; det er stadig i din fantasi; fordi livet ikke er venligt. Livet er svært. Mange ting er i vejen for enhver drøm, du måtte have.

Så det er faren ved at dvæle ved beklagelse, fordi vi tror, ​​hvad der faktisk kunne have været. Hvem ved hvad der ville have været, hvis vi havde taget en anden kurs. Vi ved kun, hvad der er nu, og hvad der er nu, er faktisk langt mere værdifuldt end tror, ​​end vi er klar over. Ser man på disse to billeder bag mig - det ene er hvad vi var, og det andet ansigt repræsenterer det, vi nu bliver; og hvad vi nu bliver, er langt mere værdifuld end hvad vi var. Men hvad vi blev bragt os hit.

For at give dig et eksempel fra Bibelen har vi Saulus fra Tarsus. Nu var der en mand, der var veluddannet og tydeligvis havde en velhavende baggrund. Hans familie købte sandsynligvis deres romerske statsborgerskab, fordi det er en dyr ting at opnå, men han blev født ind i det. Han kendte græsk. Han kendte hebraisk. Han studerede på det højeste niveau i sit samfund. Hvis han havde opholdt sig med at studere, som han gjorde, ville han sandsynligvis være steget til niveauet for folkets leder. Så han forestillede sig store ting for sig selv, og hans nidkærhed førte ham til større gerninger end nogen anden i hans gruppe eller hans samtidige. Men det drev ham til at forfølge kristne. Men Jesus så i Paulus, noget som ingen andre ville have set; og da han vidste, at tiden var inde, dukkede han op og Paulus konverterede til kristendommen.

Jesus gjorde det ikke tidligere. Han gjorde det ikke før Paulus forfulgte kristne. Tiden var ikke rigtig. Der var et øjeblik, hvor tiden var inde; og se hvad det forårsagede.

Paulus blev bestemt i vid udstrækning drevet af den skyld, han følte ved forfølgelse af kristne og modstandere af Jesus Kristus, og måske var det en del af grunden til, at han kørte ham så langt for at forene sig med Gud, fordi ingen andre gøres er meget som Paulus har naturligvis uden for Jesus Kristus - men han er i en anden kategori. Men ingen har virkelig gjort så meget som Paulus har for at fremme det kristne budskab gennem historien.

Så Jesus kaldte på ham og alt, hvad han havde, før han betragtede begge dele ... ja, det er her, den anden ting kommer ind - skurret - det ord, han bruger, kan gengives med "gødning". Alle tingene før, siger han, var en masse gødning. (Filipperne 3: 8 er, hvis du skulle finde det.) Bogstaveligt betyder ordet 'ting kastet til en hund'. Så det er virkelig afslag på, at du ikke ønsker at røre ved.

Ser vi på det på den måde? Alle de ting, vi gjorde ... som vi kunne have gjort og ikke gjorde ... og alle de ting, vi gjorde, som vi måske nu fortryder - ser vi på det som han gjorde? Det er lort. Det er ikke værd at tænke ... bruger du tid på at tænke over det. Vi tænker aldrig på gødning. Det er modbydeligt for os. Vi vender os væk fra det. Duften slukker os. Det er modbydeligt. Det er sådan, vi skal se på det. Beklager ikke, at ... åh, jeg ville ønske, jeg havde gjort disse ting, men snarere alt, hvad der var værdiløst. Hvorfor, fordi jeg fandt noget så meget bedre.

Hvordan kan vi se på det på den måde, når så mange ikke gør det?

Bibelen i 1 Korinther 2: 11-16 taler om det fysiske menneske og det åndelige menneske. Et fysisk menneske vil ikke se på det på den måde, men et åndeligt menneske vil se det, der er usynligt. Han vil se Guds hånd i den. Han vil se at Jehova har kaldt ham eller hende til en langt større belønning.

”Men hvorfor så sent?”, Tænker du måske. Hvorfor ventede han så længe? Hvorfor ventede Jesus så længe på at ringe til Paulus? Fordi tiden ikke var rigtig. Tiden er lige nu; og det er det, vi skal fokusere på.

1 Peter 4: 10 siger, at hver af os er blevet velsignet ... ja, lad mig læse det for dig.

”Hver af jer er blevet velsignet med en af ​​Guds mange vidunderlige gaver, der kan bruges i andres tjeneste. Så brug din gave godt. ”

Jehova har givet os en gave. Lad os bruge det. I mit tilfælde gav de år, jeg brugte på at studere Bibelen med Jehovas Vidner, mig et væld af viden og information, som jeg ellers ikke havde haft. Og selvom der var mange falske doktriner, der forvirrede mig og vildledte mig, har jeg været i stand til langsomt at få dem smidt ud som lort. De går ud. Ønsker ikke at tænke på dem mere. Jeg dvæler snarere ved den sandhed, som jeg lærer, men at sandheden er mulig på grund af mange års studier. Vi er som hveden, der vokser blandt ukrudtet. Men høsten er nu over os, i det mindste på et individuelt niveau, som vi kaldes, hver på. Så lad os bruge det, vi havde før, til at hjælpe andre - i andres tjeneste.

Hvis du stadig at det var en enorm mængde spildt tid, og jeg forkæler ikke det, du har gennemgået - hver af os og har gennemgået mange ting. I mit tilfælde har jeg ingen børn, fordi jeg tog det valg. Det er en beklagelse. Andre har gennemgået langt værre, endda seksuelt misbrug af børn eller andre former for misbrug. Dette er forfærdelige ting, men de er tidligere. Vi kan ikke ændre dem. Men vi kan drage fordel af dem. Måske kan vi lære mere empati over for andre på grund af det eller mere tillid til Jehova og Jesus Kristus på grund af det. Uanset hvad der er tilfældet, skal vi finde vej. Men hvad der hjælper os med at have det i det rette perspektiv er at tænke over, hvad vi har i fremtiden.

Nu kan jeg give dig en lille illustration: Overvej en cirkel. Nu hvis denne cirkel repræsenterer dit liv. Lad os sige, at kagen er ... ja, lad os sige, at det er 100 år ... du lever til 100 år, fordi jeg kan godt lide dejlige runde tal. Så der er et hundrede år tærte. Men jeg siger nu, at jeg skal leve i tusind år, så den tid, du brugte før du vågnede - det er en tiendedel. Du skærer en skive af den cirkel, der er en tiendedel af det hele.

Nå, det er ikke så slemt. Der er meget tilbage. Det er meget mere værdifuldt.

Men du skal ikke leve tusind år, for vi har lovet noget mere. Så lad os sige 10,000 år. Nu er denne tærte skåret i 100 stykker. En hundrede års skive er 1/100 af denne ... hvor stor er den skive? Hvor lille, virkelig?

Men du skal leve 100,000 år. Du kan ikke skære et stykke så lille. Men mere, du kommer til at leve for evigt. Det er hvad Bibelen lover. Hvor lille en skive er din levetid, hele din levetid i dette tingenes system, i en tærte, der er uendelig? Du kan ikke skære et stykke, der er lille nok til at repræsentere den tid, du allerede har brugt. Så selvom det ser ud som en enorm tid fra vores perspektiv, vil vi snart se tilbage på det som uendeligt lille. Og med det i tankerne kan vi gå videre til meget bedre ting ved at bruge vores gaver til at hjælpe andre og til at udføre vores rolle i den store hensigt Jehova har.

Tak.

 

 

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    14
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x