Hej, jeg hedder Eric Wilson alias Meleti Vivlon. På tidspunktet for denne video er jeg i Britisk Colombia på en dokke ved Lake Okanagan og nyder solskin. Temperaturen er kølig, men behagelig.

Jeg troede, søen var et passende kulisse til denne næste video, fordi det har med vand at gøre. Du kan undre dig over hvorfor. Når vi vågner op, er en af ​​de første ting, vi spørger os selv, "Hvor skal jeg hen?"

Ser du, hele vores liv er vi blevet lært, at organisationen af ​​Jehovas Vidner er som denne store ark, ligesom Noahs ark. Vi fik at vide, at det var køretøjet, vi var nødt til at blive i, hvis vi skulle blive frelst, da Armageddon kom. Denne holdning er så udbredt, at det er lærerigt at spørge et vidne: ”Hvad sagde Peter, da Jesus spurgte ham, om de ville tage med? Dette var i anledning af talen, da Jesus fortalte sine tilhørere, at de skulle spise af hans kød og drikke af hans blod, hvis de ville have evigt liv. Mange fandt dette stødende og gik derfra, og han vendte sig mod Peter og disciplene og spurgte: "Du vil ikke så godt, ikke?"

Hvis du spurgte et Jehovas Vidne, hvad Peter svarede - og jeg har spurgt dette til mange JW - ville jeg lægge penge, som næsten 10 ud af 10 vil sige: "Hvor ellers skal jeg hen, Herre?" Men det sagde han ikke. De får altid dette forkert. Slå det op. (Johannes 6:68) Han sagde: "Til hvem skal vi gå?"

Hvem skal vi hen?

Hans svar viser, at Jesus erkendte, at frelse ikke afhænger af geografi eller medlemskab. Det handler ikke om at være inden for en eller anden organisation. Din frelse afhænger af at vende dig om mod Jesus.

Hvordan gælder det for Jehovas Vidner? Nå, med tankegangen om, at vi skal tilhøre og forblive i en arkignende organisation, tænker vi måske på os selv som i en båd. Alle de andre religioner er også både. Der er en katolsk båd, en protestantisk båd, en evangelisk båd, en mormonbåd osv. Og de sejler alle i samme retning. Forestil dig, at de alle er ved en sø, og der er et vandfald i den ene ende. De sejler alle mod vandfaldet, der repræsenterer Armageddon. Men Jehovas Vidners båd siger i den modsatte retning væk fra vandfaldet mod paradis.

Når vi vågner op, indser vi, at det ikke kan være sådan. Vi ser, at Jehovas Vidner har falske doktriner ligesom de andre religioner - forskellige falske doktriner er helt sikkert, men stadig falske doktriner. Vi er også klar over, at organisationen har gjort sig skyldig i kriminel uagtsomhed i sin mishandling af sager om børnemishandling - gentagne gange dømt af forskellige domstole i en række lande. Derudover ser vi, at Jehovas Vidner har handlet hyklerisk med at fortælle medlemmerne af flokke for at forblive neutrale - endog udelukke eller adskille dem, der undlader at gøre det - samtidig med at de tilsluttes FN-organisationen gentagne gange (i 10 år, ikke mindre). Når vi indser alle disse ting, er vi tvunget til at erkende, at vores båd er ligesom de andre. Det sejler med dem i samme retning, og vi indså, at vi er nødt til at gå af, før vi når vandfaldet, men… Hvor skal vi hen? ”

Vi tænker ikke som Peter. Vi tænker som uddannede Jehovas Vidner. Vi kigger rundt efter en anden religion eller organisation og finder ingen, bliver meget forstyrrede, fordi vi føler, at vi har brug for at gå et eller andet sted.

Med det i tankerne skal du tænke på vandet bag mig. Der er en illustration givet af Jesus for at fortælle os nøjagtigt, hvor vi skal hen. Det er en interessant beretning, fordi Jesus ikke er en prangende mand, men alligevel ser han ud til at stille et show af en eller anden grund. Ganske vist blev Jesus ikke givet til store udstillinger. Da han helbredte folk; da han helbredte folk; da han oprejste de døde - ofte bad han dem, der var til stede, ikke at sprede budskabet om det. Så for ham at gøre en prangende fremvisning af magt synes usædvanlig, ukarakteristisk, og alligevel i Mattæus 14:23, hvad vi finder er dette:

(Matthew 14: 23-31) 23 Efter at have sendt folkemængderne væk gik han op på bjerget for at bede. Da aftenen kom, var han der alene. 24 På dette tidspunkt var båden mange hundrede meter væk fra land og kæmpede mod bølgerne, fordi vinden var imod dem. 25 Men i den fjerde natvagt kom han til dem og vandrede på havet. 26 Da de fik øje på ham, der vandrede på havet, blev disciple urolige og sagde: ”Det er en åbenbaring!” Og de råbte i deres frygt. 27 Men straks talte Jesus til dem og sagde: ”Tag mod! Det er jeg; frygt ikke. ”28 Peter svarede ham:“ Herre, hvis det er dig, så beordrer mig at komme til dig over vandet. ”29 Han sagde:“ Kom! ”Så Peter gik ud af båden og gik over vandet og gik mod Jesus. 30 Men når han så på stormstormen, blev han bange. Og da han begyndte at synke, råbte han: ”Herre, red mig!” 31 straks han strakte sin hånd ud, greb Jesus fat i ham og sagde til ham: ”Du med lille tro, hvorfor gav du plads til at tvivle?”

Hvorfor gjorde han dette? Hvorfor gå på vand, når han simpelthen kunne have ledsaget dem på båden? Han lavede et vigtigt punkt! Han fortalte dem, at de ved tro kunne udrette alt.

Forstår vi pointen? Vores båd sejler muligvis i den forkerte retning, men vi kan gå på vandet! Vi har ikke brug for båden. For mange af os er det svært at forstå, hvordan vi kan tilbede Gud uden for et arrangement, der er meget struktureret. Vi føler, at vi har brug for den struktur. Ellers mislykkes vi. Imidlertid er den tænkning kun der, fordi det er sådan, vi er blevet uddannet til at tænke.

Tro skal hjælpe os med at overvinde det. Det er let at se mænd, og derfor er det let at følge mænd. Et styrende organ er meget synligt. De taler til os, ofte med stor overtalelse. De kan overbevise os om mange ting.

Jesus er derimod usynlig. Hans ord er nedskrevet. Vi er nødt til at studere dem. Vi er nødt til at tænke over dem. Vi er nødt til at se det, der ikke kan ses. Det er, hvad tro er, for det giver os øjne til at se det, der er usynligt.

Men vil det ikke resultere i kaos. Behøver vi ikke organisere?

Jesus kaldte Satan verdens hersker i Johannes 14: 30.

Hvis Satan virkelig styrer verden, så selvom han er usynlig, er vi nødt til at erkende, at han på en eller anden måde har kontrol over denne verden. Hvis djævelen kan gøre dette, hvor meget mere kan vores herre så styre, kontrollere og lede den kristne menighed? Indefra de hvedelignende kristne, der er villige til at følge Jesus og ikke mænd, har jeg set dette arbejde. Selvom det tog et stykke tid for mig at slippe af med indoktrineringen, tvivlen, frygten for, at vi skulle have brug for en eller anden form for centraliseret kontrol, en form for autoritært styre, og at uden det ville være kaos i menigheden, kom jeg endelig at se, at det modsatte er sandt. Når du får en gruppe enkeltpersoner sammen, der elsker Jesus; der ser på ham som deres leder; som tillader Ånden at komme ind i deres liv, deres sind, deres hjerte; som studerer hans ord - du lærer snart, at de styrer hinanden; de hjælper hinanden; de nærer hinanden; de fodrer hinanden de beskytter hinanden. Dette er fordi Ånden ikke arbejder gennem et menneske eller endda en gruppe mennesker. Det fungerer gennem hele den kristne menighed - Kristi legeme. Det er hvad Bibelen siger.

Du kan spørge: "Hvad med den trofaste og diskrete slave?"

Hvem er den trofaste og diskrete slave?

Jesus stillede det som et spørgsmål. Han gav os ikke svaret. Han sagde, at slaven ville blive bevist trofast og diskret, når han kom tilbage. Nå, han er ikke kommet tilbage endnu. Så det er højden af ​​hubris at antyde, at nogen er den trofaste og diskrete slave. Det er det Jesus skal beslutte.

Kan vi genkende hvem den trofaste og kloge slave er? Han fortalte os hvordan vi kunne genkende den onde slave. Han ville blive kendt af sit misbrug af sine medslaver.

På det årlige møde for få år siden brugte David Splane eksemplet med en tjener til at forklare den trofaste og diskrete slavers arbejde. Det er faktisk ikke et dårligt eksempel, skønt det blev anvendt forkert i tilfælde af Jehovas Vidners organisation.

Hvis du går til en restaurant, bringer tjeneren dig mad, men tjeneren fortæller dig ikke, hvilken mad du skal spise. Han kræver ikke, at du spiser den mad, han bringer dig. Han straffer dig ikke, hvis du undlader at spise den mad, han bringer dig, og hvis du kritiserer maden, går han ikke ud af sin måde at gøre dit liv til et levende helvede. Ikke desto mindre er det ikke organisationens måde såkaldte trofast og diskret slave. Med dem, hvis du er uenig med den mad, de leverer; hvis du tror, ​​at det er forkert; hvis du vil trække Bibelen ud og bevise, at den er forkert - straffer de dig, selv til det punkt at afskære dig fra hele din familie og venner. Ofte resulterer dette i økonomiske vanskeligheder. Ens helbred påvirkes også ved mange lejligheder.

Sådan fungerer ikke en trofast og klog slave. Jesus sagde, at slaveren ville føde. Han sagde ikke, at slaveren ville regere. Det udpegede ingen som leder. Han sagde, at han alene er vores leder. Så spørg ikke: "Hvor skal jeg hen?" Angiv i stedet: "Jeg vil gå til Jesus!" Tro på ham vil åbne vejen for ånden, og den vil lede os til andre med samme sind, så vi kan omgås dem. Lad os altid vende os til Jesus for vejledning.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    17
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x