Her er scenariet. Lad os sige, at du har et bibelstudium med f.eks. En katolik. Du viser ham fra Skriften, at treenigheden, helvedes ild og menneskesjælens udødelighed er falske lære. (Ja, jeg tror treenighed, helvede og den udødelige sjæl er alle falske lærdomme. Nogle af jer er uenige med mig om det, men bærer med mig. Vi kommer ind på disse emner ved en anden lejlighed. 😊) Så du spørger din katolske studerende, hvis det er fornuftigt at forblive i en religion, der lærer falsk doktrin, og han svarer: ”Måske tager kirken fejl i nogle bibelske lærdomme, men det er ikke til mig at fortolke Skriften. Kristus udpegede paven som sin trofaste og diskrete slave, så hvis han tager fejl, er det op til Jesus at rette ham. ”

Senere i dit studie kommer du til spørgsmålet om neutralitet - at kristne ikke skal være en del af verden. Måske diskuterer du endda FN's organisation som det onde vilde dyr i Åbenbaringen og påpeger, at den katolske kirke er medlem af organisationen.

Din bibelstudent er enig, men siger, at det er vigtigt at vente på Gud for at give ham tid til at ordne kirken.

I en sidste indsats taler du om skandalen for seksuelt misbrug af børn i kirken, og hvordan kirkens ledelse dækkede over disse forbrydelser og ikke rapporterede dem til myndighederne.

Det skulle gøre det, synes du. Alligevel forbliver han uberørt. Han afviser disse påstande som overdrivelser og angreb på Kirken af ​​hadere og modstandere. Pædofile er overalt, hvor han modvirker, men kirkens mishandling skyldes ikke ondskab, men kun menneskers ufuldkommenhed.

Når du skubber ham lidt mere for at tænke over disse ting, siger han: ”Husk, Gud har valgt den katolske kirke som sin jordiske organisation. Det er den ældste kirke. Den første kirke. Hvis Kirken ikke havde forkyndt den gode nyhed rundt om i verden, ville vi ikke nu have en tredjedel af verden, der erklærede sig selv som kristen. Dette kunne bestemt ikke være opnået uden Guds velsignelse! ”

Tror du, at den falske lære fra Romerkirken kun er et spørgsmål om godhjertede mænd, der gennem ufuldkommenhed har lavet nogle fejl? Når en sand kæreste af Kristus begår en fejl, der resulterer i at forkynde en eller anden løgn, eller i en adfærd, som ikke følger en Kristi tilhænger, hvordan reagerer han da når en anden kristen påpeger sin fejl? Korrigerer han sin undervisning og / eller undskylder for sin forseelse? Gør han skridt til at rette sig selv og fortryde den forårsagede skade? Eller slår han imod den, der kærligt rettede ham og kaldte ham navne for at miskreditere ham? Forfølger han den, der prøver at rette ham?

Hvis sidstnævnte, så er det ikke ufuldkommenhed på arbejdet, men ondskab.

Vidner fordømmer alle andre religioner som en del af Babylon den Store, fordi de underviser i falske doktriner, engagerer sig i syndig opførsel og forfølger sande tilbedere. (Jeremias 51:45; Åbenbaringen 18: 4)

Men hvad sker der, når vi sætter skoen på den anden fod? Hvilken reaktion får vi, når vi anvender nøjagtigt den samme ræsonnement - hvert sidste punkt i det - på Jehovas Vidners religion?

Jeg fik for nylig en e-mail fra en læser, der beskriver hans diskussion - den fortsatte i 45 sider - med en langvarig ven, der er ældste. Når den konfronteres med bibelsk ræsonnement og hårde beviser for, at organisationen underviser i falsk doktrin, har krænket kristen neutralitet ved en 10-årig tilknytning til FN og ikke har rapporteret tusinder af mistænkte og bekræftede pædofile til myndighederne, var denne ældres svar næsten ordret til det, jeg personligt har hørt i mine diskussioner med venner.

Her er et par uddrag.

“Hvorfor er du ikke længere sammen med Jehovas åndestyrede folk til hans navn.”

”Jeg vil fortsætte med at fodre fra den trofaste slave.”

”Ja, jeg har mange spørgsmål som dig, men jeg forsøger tålmodigt at vente på svarene, når de kommer fra den rigtige kanal, den trofaste slave. Det hele handler om lydighed mod Guds givet autoritet og lederskabsordningen. ”

"Jeg er stødt på mange frafaldne, der brugte så meget tid på at undersøge vores materiale for at slå den hånd, der fodrede dem som slanger."

”Prøv at se, at dette er en organisation, der bevæger sig hurtigt, da den skal samles alle retfærdigt disponerede for evigt liv.”

"Antag, at jeg opgiver den verdensomspændende kristne menighed af Jehovas Vidner i dag, hvad ville jeg blive?"

”Tilbage i Israels tider, hvis jeg forlod Jehova, ville jeg blive udnævnt til frafald, ligesom jøderne var hver gang de forladte Jehova.”

„Hvem er Jehovas vidner i dag? Fortæl mig, at der er en religion derude, der bærer Guds navn, og som ikke er trinitarisk. Hvem tror ikke på helvede, evig pine eller sjælens udødelighed? Kender du nogen efterfølgere af Jesus, der ikke tror på treenigheden? Hvem tror at Jesus faktisk er Jehovas søn, og at Jesus er lydig mod Faderen og kun gør hvad Faderen vil. “

"Hvad er meningen med at citere ting fra WT eller skrifter for at bevise, at den eneste instrumentalitet, der bruges på jorden for at fremme Guds vilje, er upålidelig."

”Tror du, at Gud er tilfreds med Babylon den store. Hvorfor advarslen om at komme ud af hende? ”

I hjertet af de fleste Jehovas Vidner koges det ned af dette: Vi kan ikke have forkert, fordi vi er udvalgt af Gud, og fordi vi er udvalgt af Gud, skal vi have ret.

Og rundt og rundt går vi.

Dette minder mig om scenen fra en klassisk Walter Matthau-film, Et nyt blad.

Jehovas Vidner forsøger at indbetale en check på en tom bankkonto. De svigter ethvert kriterium, som de selv har fastlagt for at evaluere, om en religion er sand eller falsk, godkendt af Gud eller fordømt af ham. Alligevel tror de stadig, at Gud vil indbetale deres check.

Hvis du ser denne video, er du sandsynligvis klar over, at organisationens åndelige bankkonto er tom, og deres check er NSF.

Vi kan måske sammenligne os med et dyr, der netop har befriet sig fra en fælde, en snare.

Hmm ...

“Religion er en snare og en racket.”

Tilbage i 1938 lancerede den tredje præsident for Watchtower Bible & Track Society (WBTS), JF Rutherford, en forkyndelseskampagne med slagordet, ”Religion er en snare og en racket. Du kan finde fejl i meget af det, som Rutherford underviste og gjorde, men på dette ene punkt tror jeg, vi kan finde enighed. Nå næsten ...

Rutherford anvendte ikke denne aforisme på den organisation, han netop havde oprettet. I et klassisk eksempel på projektion beskyldte han alle andre for det, han var skyldig i. Men alle kunne se, at Jehovas Vidner var lige så meget en religion som enhver anden trosretning; så efter hans død skelnes der i publikationerne følgende:

Triumf for ren, ubebåret tilbedelse (w51 11 / 1 s. 658 par. 9)
”Den irettesættelse, der nu falder på både kristendommens og hedenske religion, er derfor ikke uden grund; det er fortjent. Det var med denne religion i tankerne, at sloganet først blev rejst i London, England, i 1938, “Religion er en snare og en ketcher. Tjen Gud og Kristus, Kongen. ”

Så nu taler vidner om sand religion og falsk religion. Jeg tror, ​​at der er sand tilbedelse og falsk tilbedelse. Jeg tror dog ikke, at den sande vs falske skelnen gælder for religion. Jeg tror, ​​at al religion er falsk og imod Gud. Jeg vil forsøge at forklare, hvorfor jeg tager denne opfattelse, og se om du er enig eller ej. Men lad os først nedbryde Rutherfords kampagne-slogan.

Religionens snare

En snare er "en fælde til fangst af fugle eller dyr, typisk en med ledning eller ledning". Hvad gør en snare? Det fratager en skabning sin frihed. Jesus fortalte os, at hvis vi 'forbliver i hans ord ... vil vi kende sandheden, og sandheden vil frigøre os.' Religion frigør os ikke, men binder os inden for et system af regler, der er pålagt af mænd.

I Israel, datidens styrende råd, pålagde de religiøse ledere - præster, skriftkloge, farisæere - mange menneskers regler. Jesus sagde om dem: "De binder tunge byrder og lægger dem på menneskers skuldre, men de er ikke selv villige til at slå dem med fingeren." (Mt 23: 4)

Du skal agne en snare for at få dyret til at sætte hovedet eller foden i løkken. Der skal være noget tiltalende ved enhver religion, du slutter dig til, noget lokkemad for at få dig ind. Det er normalt baseret på bibelsk sandhed. De bedste løgne er baseret på sandhed. Løftet om evigt liv er meget lokkende. Fælden er troen på, at du skal adlyde mænds regler og forblive i religionen for at få det liv.

Religion er en racket

Arbejdet "ketcher" har et stort antal forskellige betydninger. Du bruger en ketcher til at spille tennis. Det kan også henvise til en "forvirret, klaprende lyd eller en social hvirvel eller spænding". Men den definition der passer bedst til vores diskussion er:

 1. En svigagtig ordning, virksomhed eller aktivitet
 2. En normalt uekte virksomhed, der gøres brugbar ved bestikkelse eller trussel
 3. Et let og indbringende middel til levebrød.

Vi har alle hørt udtrykket 'racketeering' brugt til at beskrive den beskyttelsesracket, som Mob og kriminelle bander er kendt for, men antyder vi, at religioner er skyldige i dette?

Den katolske kirke accepterede penge kaldet ”aflader” for at ”redde” sjæle fanget i skærsilden. Nogle tv-evangelister beriger sig gennem "frøpenge". Jeg kunne fortsætte og beskrive de mange måder, hvorpå religioner har forbedret deres magt og foret deres lommebøger med falske og ulovlige ketsjere, men jeg vil begrænse mig til to metoder, der i øjeblikket er i brug inden for den organisation, jeg er mest fortrolig med.

Ugens Vagttårnstudie har titlen, ”Køb sandhed og aldrig sælge den”. Budskabet er: 'Du er i sandheden, hvis du forbliver i organisationen. Hvis du forlader organisationen, vil du dø. ' Du kan sige, "Det lyder mere som en snare end en ketcher." Sandt nok, men her migrerer den over linjen for at blive en ketcher. Hvad du ikke ved, når du tilmelder dig organisationen, er at hvis du forlader, vil de sørge for, at du bliver afskåret fra hele din familie og venner. Der er intet bibelsk grundlag for det, men det passer klart til definitionen af ​​en "ulovlig virksomhed, der gøres brugbar af ... intimidering".

Senest er der skabt en anden ketcher. I 2012 tog organisationen kontrol over alle lokalt ejede Kingdom Hall-ejendomme og har siden 2016 solgt tusindvis af dem. Haller, der var fuldt betalt for og bekvemt placeret, blev udsolgt fra under de legitime ejere, de lokale forkyndere, og disse blev derefter forpligtet til at flytte, ofte til fjerne mødesteder. Der blev ikke anmodet om deres godkendelse, og de blev heller ikke hørt; og de så aldrig en krone fra salget af ejendommen.

Er al religion dårlig?

Lad os starte med at se på betydningen af ​​ordet "religion". Som så mange almindelige ord på engelsk har denne en række forskellige betydninger og nuancer. Jeg ønsker ikke, at vi går vild i en tåge af slørede definitioner, så med henblik på denne diskussion vil jeg gerne fokusere på den betydning, der kommer mest i tankerne, når vi hører nogen bruge udtrykket. For at illustrere, hvis en person siger "Jeg er åndelig, men jeg er ikke religiøs", mener vi, at det betyder, at han eller hun ikke tilhører nogen bestemt religion, men stadig tror på Gud, i det mindste i en vis vag forstand. At sige "Jeg er religiøs" rejser straks spørgsmålet: "Hvilken religion tilhører du?"

Merriam-Webster giver som en simpel definition af 'religion'

”Et organiseret system med overbevisninger, ceremonier og regler, der bruges til at tilbede en gud eller en gruppe guder.”

Nøgleordet der er "system". En anden måde at sige det på er ”en ramme med regler, som en person tilber nogle Gud”.

Et system for tilbedelse. En ramme med regler, ritualer, ritualer eller procedurer, alt sammen for at tilbede Gud angiveligt på en måde, som Gud finder acceptabel.

Men ... hvis regler? Hvis ramme? Lederne for kristenhedens kirker sagde: "Guds regler som fastlagt i Bibelen." Men hvis det er tilfældet, hvorfor er der så mange forskellige kristne religioner? Så meget splittelse, hvilket ofte resulterer i had, vold og endda krig.

Jesus sagde:

”Det er forgæves, at de fortsat tilbeder mig, for de underviser mænds befalinger som doktriner.” ”(Mt 15: 9)

Ifølge dette fører ethvert tilbedelsessystem udformet på basis af menneskers regler til Guds misbilligelse. Da alle religioner er baseret på menneskers regler og fortolkninger, kan vi forenkle denne erklæring med at sige: "Al religion er fordømt af Gud." Hvorfor? Fordi det erstatter Guds styre med menneskers styre, og vi ved fra Prædikeren 8: 9, at 'Mennesket dominerer mennesket til hans skade.'

Ved du, hvem der er enig med mig i dette? (Hvis du er Jehovas Vidner, vil du blive chokeret over dette.) Charles Taze Russell!

Russell får det rigtigt

Dette er bind 3 i serien Studier i Skriften.

Dette volumen er titlen Dit kongerige kommer. Den blev udgivet i 1907. På det tidspunkt var der ingen organisation af Jehovas Vidner. I årtierne op til det år havde uafhængige grupper af bibelstuderende i forskellige lande samlet sig for at studere Bibelen uden de læresmæssige begrænsninger fra almindelige religioner. Mange brugte Russells skrifter som grundlag for deres bibelstudium, skønt de ikke var begrænset til disse publikationer. Russell regerede ikke over dem. Han ledte et forlagsselskab, og mange enkeltpersoner i disse menigheder købte aktier i det selskab. Skønheden ved dette arrangement var, at enhver gruppe kunne acceptere, hvad de ønskede, og afvise, hvad de ikke gjorde, mens de tog fordel af Russells forskning. For eksempel mente Russell, at den store pyramide i Giza havde en vis profetisk betydning, men ikke alle var enige med ham. Alligevel kunne du være uenig med ham og stadig samles og studere Bibelen i netop din menighed med bibelstudenter.

Det var Rutherford, der lykkedes at få en stopper for det. Efter sigende forlod 1930s af 75s% af alle Bibelstudentgrupper, der var tilknyttet Russell gennem WBTS, Rutherford, men med de resterende 25% centraliserede han autoriteten og skabte den organisation, vi kender i dag

Det gør, hvad jeg er ved at læse, men ikke profetisk, bestemt forudgående. Lad os slå til side 181:

Lad sådanne overveje, at vi nu er i høsttiden for adskillelse, og husk vores Herres udtrykte grund til at kalde os ud af Babylon, nemlig ”at I ikke skal deltage i hendes synder.” Overvej igen, hvorfor Babylon er så navngivet. Det er åbenbart, på grund af hendes mange doktrinfejl, der blandet med et par elementer af guddommelig sandhed skaber stor forvirring, og på grund af det blandede selskab, der er samlet af de blandede sandheder og fejl. Og da de vil holde fejlene ved et sandhedsoffer, bliver sidstnævnte ugyldige og ofte værre end meningsløse. Denne synd, ved at holde og undervise i fejl ved ofring af sandheden, er en, som enhver sekt af kirkens nominelle er skyldig, uden undtagelse. Hvor er den sekt, der vil hjælpe dig med flittigt at søge i Skrifterne, vokse derigennem i nåde og i viden om sandheden? Hvor er den sekt, der ikke vil hindre din vækst, både ved dens lærdomme og dens anvendelser? Hvor er den sekt, hvor du kan adlyde Mesterens ord og lade dit lys skinne? Vi kender intet.

Jeg synes det er så trist, at den organisation, som jeg har viet næsten hele mit liv, netop passer til denne 100-årige beskrivelse. Og nu mere end nogensinde før. Du behøver ikke engang at fremme undervisning, der er i modstrid med dem, der findes i publikationerne. Faktisk er det nu nok at stille spørgsmål nu, så du bliver inviteret ind i bagværelset i Kingdom Hall til at blive stillet spørgsmålstegn ved din loyalitet over for det styrende organ.

Tilbage til bogen:

Hvis nogen af ​​Guds børn i disse organisationer ikke er klar over deres trældom, er det fordi de ikke forsøger at bruge deres frihed, fordi de sover på deres tjenestesteder, når de skal være aktive forvaltere og trofaste vagtere. (1 Thess. 5: 5,6) Lad dem vågne op og forsøge at bruge den frihed, de tror, ​​de besidder; lad dem vise til deres med-tilbedere, hvor deres trosbekendelser undgår den guddommelige plan, hvor de adskiller sig fra den og løber i direkte modstand mod den; lad dem vise, hvordan Jesus Kristus ved Guds fordel smagede døden for enhver mand; hvordan denne kendsgerning og de velsignelser, der strømmer derfra, skal ”i rette tid” vidnesbyrdes for enhver mand; hvordan i "tiderne med forfriskning" restitutionens velsignelser skal strømme til hele menneskeheden. Lad dem yderligere vise evangeliets kirkes høje kald, de stive betingelser for medlemskab i det organ og den særlige mission i evangeliets tidsalder for at udtrykke dette særegne ”folk til hans navn”, som i rette tid skal ophøjes og at regere med Kristus. De, der således vil forsøge at bruge deres frihed til at forkynde det gode budskab i synagogerne i dag, lykkes enten med at konvertere hele menigheder eller ellers vække en storm af opposition. De vil helt sikkert kaste dig ud af deres synagoger og adskille dig fra deres selskab og sige alskens ondskab imod dig falskt for Kristi skyld. Og derved, uden tvivl, vil mange føle, at de udfører gudstjeneste.

Min, åh, min, men hvilken fremsynet ræsonnement! Udskift “synagoger” med “rigssale”, og du har en nøjagtig beskrivelse af, hvad de opvågne Guds børn oplever i Jehovas Vidners menigheder i dag. Fortsætter ...

Sikkert alle ved, at hver gang de tilslutter sig nogen af ​​disse menneskelige organisationer og accepterer dens bekræftelse af tro som deres, binder de sig til at tro hverken mere eller mindre end den trosbekendtgørelse udtrykker om emnet. Hvis de på trods af den trældom, der således er frivilligt overgivet, skulle tænke selv og modtage lys fra andre kilder, på forhånd for det lys, som den sekt, de har tilsluttet sig, nyder, skal de enten vise sig at være usandt for sektet og deres pagt med det, for at tro intet i modsætning til dets tilståelse, ellers må de ærligt kaste til side og afvise den tilståelse, som de er vokset op, og komme ud af en sådan sekt. For at gøre dette kræver nåde og koster en vis indsats, forstyrrer, som det ofte gør, hyggelige foreninger og udsætter den ærlige sandhedssøger for de fjollede anklager om at være en ”forræder” for sin sekt, en ”turncoat”, en “ikke” etableret , ”Osv. Når man tilslutter sig en sekt, skal hans sind helt opgives til den sekt, og fremover ikke hans egen. Sektet påtager sig at beslutte for ham, hvad der er sandhed og hvad der er fejl; og han, for at være et sandt, oprigtig, trofast medlem, må acceptere beslutningerne fra sin sekt, fremtid såvel som fortid, om alle religiøse anliggender, ignorere hans egen individuelle tanke og undgå personlig efterforskning, så han ikke vokser i viden, og gå tabt som medlem af en sådan sekt. Denne slaveri af samvittighed til en sekt og trosbekendtgørelse er ofte angivet med så mange ord, når en sådan erklærer, at han ”hører til” en sådan sekt.

Hvis dette ikke er en nøjagtig beskrivelse af den aktuelle situation inden for organisationen af ​​Jehovas Vidner, ved jeg ikke, hvad der er.

Rutherford havde ret - skønt ikke på den måde, han mente - ”Religion er en snare og en ketcher.” Men han havde også ret til den næste del af det forkyndelseskampagnes slogan: ”Server Gud og Kristus Kongen.”

Ukrudt og hvede

Mange Jehovas Vidner, der vågner op, fortsætter med at omgås Jehovas Vidners organisation. De gør dette på grund af organisationens ketcher for at straffe afvigende ved at afskære dem fra familie og venner. Så de forbliver stille og lider i stilhed.

Andre forlader organisationen, men længes efter det fællesskab, de havde inden for samfundet af JW'er. Nogle forsøger at finde det ved at omgås andre religiøse grupper.

Husk dog, at Russells ord stadig gælder.

Hvad mange nu søger er grupper af tilbedere, der ikke indfører et regelsystem. Der er små nondominational grupper, der springer op i disse dage, ligesom der var mod slutningen af ​​19th århundrede. Så længe disse grupper følger Jesu ledelse og ikke menneskers doktriner, kan de ikke klassificeres som religioner. Det er godt, for Hebræerne 10:24, 25 befaler os at samles, og det bør vi også gøre, hvis det overhovedet er muligt. Men der skal altid udvises forsigtighed. Til sidst - næsten uundgåeligt - vokser små grupper, og nogen ser muligheden for at blive leder. I det øjeblik du begynder at se fortolkningen og reglen om mænd, der hæver sit grimme hoved, skal du vide, at snaren er lagt. Snart begynder racketeriet. Lad os blive styret af disse ord fra vores Herre:

”Men du skal ikke kaldes rabbiner, for en er din lærer, og I er alle brødre. Desuden skal du ikke kalde nogen din far på jorden, for en er din far, den himmelske. Bliv ikke kaldt ledere, for din leder er en, Kristus. Men den største blandt jer skal være jeres minister. Den, der hæver sig selv, vil blive ydmyget, og den, der ydmyger sig selv, vil blive ophøjet. ”(Mt 23: 8-12)

Jeg blev for nylig spurgt: "Hvor finder vi ægte religion?" Svaret efter min ydmyge mening er, ”Du kan ikke. Sand religion er en selvmodsigelse. Religion er i sidste ende menneskers styre, ikke Gud. ”

Men hvis du prøver at finde ægte tilbedelse, skal du ikke lede længere end dig selv.

Jesus sagde:

”Derfor vil enhver, der hører disse ord fra mig og gør dem, være som en diskret mand, der byggede sit hus på klippen. Og regnen hældte ned, og oversvømmelserne kom, og vinden blæste og surrede mod det hus, men det grotte ikke ind, for det var grundlagt på klippen. Endvidere vil alle, der hører disse ord fra mig og ikke gør dem, være som en tåbelig mand, der byggede sit hus på sandet. Og regnen hældte ned, og oversvømmelserne kom, og vinden blæste og ramte mod det hus, og det hulede ind, og dets sammenbrud var stort. ”” (Mt 7: 24-27)

Du vil bemærke, at han ikke taler om kirker, menigheder, organisationer. Han siger "alle". Denne regel gælder for enkeltpersoner. Du har ikke brug for en gruppe for at tilbede Gud. Du har kun brug for Jesus.

Russell havde denne visdom til at give dette emne:

Men ingen jordisk organisation kan give et pas til himmelsk herlighed. Den mest overvægtede sekterist (bortset fra romanisten) vil ikke engang hævde, at medlemskab af hans sekt vil sikre himmelsk herlighed. [Forfatterens note: Jeg kan tilføje, at ikke desto mindre forkynder vidner, at medlemskab af og lydighed over for organisationen vil sikre jordisk ære.]  Alle er tvunget til at indrømme, at den sande kirke er den, hvis optegnelse opbevares i himlen og ikke på jorden. De bedrager folket ved at hævde, at det er nødvendigt at komme til Kristus gennem dem - nødvendigt at blive medlemmer af et sekterisk legeme for at blive medlemmer af ”Kristi legeme”, den sande kirke. Tværtimod fortæller Herren os, at han ikke har nægtet nogen, der kom til ham gennem sekterisme og ikke har afvist nogen sand søgende tom, men at vi ikke har brug for sådanne hindringer, men meget bedre kunne have været kommet direkte til ham. Han råber: ”Kom til mig”; ”Tag mit åg på dig og lær om mig”; "Mit åg er let, og min byrde er let, og I skal finde hvile for jeres sjæle." Ville vi før havde taget hensyn til hans stemme. Vi ville have undgået mange af sektismens tunge byrder, mange af dens fortvivlede moser, mange af dens tvivlende slotte, dens forfængelighedsmesser, dets løver om verdslig indstilling osv.

Han taler videre, men ubevidst, om den opvågning, vi nu oplever i organisationen.

Mange, derimod er født i de forskellige sekter eller transplanteret i spædbarnet eller barndommen uden at stille spørgsmålstegn ved systemerne, er vokset fri i hjertet og ubevidst uden for grænserne og grænserne for de trosbekendelser, de anerkender ved deres erhverv og støtte med deres midler og indflydelse . Få af disse har erkendt fordelene ved fuld frihed eller ulemperne ved sekterisk trældom. Heller ikke den fulde, fuldstændige adskillelse blev indgået indtil nu, i høsttiden.

Med andre ord er mange som mig selv, der er opvokset i Jehovas Vidners tro, først nu for at kende Kristi sande frihed.

Nogle er dog stadig utilfredse og ønsker et mere endeligt svar. De spørger: "Hvor skal jeg hen for at finde sandheden." Sådanne er ikke ulige de gamle israelitter, der kom til profeten Samuel og insisterede: "Nej, vi er fast besluttede på at have en konge over os." (1 Sa 8:19) De er ubehagelige med at tage deres egen beslutning om tingene og vil have nogen til at lede dem - en synlig, ikke Jesus.

Til dem siger jeg, du finder ikke sandheden. Det finder dig.

I Ånd og Sandhed

Jesus mødte engang en kvinde, der ligesom jøderne troede, at ægte tilbedelse var forbundet med et sted. Han fortalte hende:

”Tro mig, kvinde,… der kommer en tid, hvor du vil tilbe Faderen hverken på dette bjerg eller i Jerusalem .... Men en tid kommer og er nu kommet, hvor de sande tilbedere vil tilbe Faderen i ånd og sandhed, for Faderen søger som disse at tilbede ham. (John 4: 21, 23)

Bemærk ikke "med sandhed", som om man skal have det for at glæde Faderen, men "i sandhed". Den første henviser til en besiddelse, men den sidste til en sindstilstand. Ingen har al sandheden. Faktisk er formålet med evigt liv den løbende tilegnelse af sandhed om Faderen og Sønnen.

”Evigt liv er at kende dig, den eneste sande Gud og at kende Jesus Kristus, den du har sendt.” (John 17: 3 Contemporary English Version)

Tilbedelse i ånd og sandhed betyder at elske sandhed og længes efter mere mens man ydmygt anerkender vores egen uvidenhed. Faderen leder efter dem med en sådan holdning. Så i den forstand, hvis vi søger sandhed, finder sandheden gennem hellig ånd os.

Bemærk, at de, der er fordømt af Gud i 2 Thessalonians 2: 10 ikke er fordømt for manglende sandhed, men for at nægte at elske sandheden.

Du omgås måske med en gruppe trosfæller. Det er godt og i overensstemmelse med Hebræerne 10:24, 25. Du må dog aldrig høre til den eller nogen anden gruppe, organisation eller religion. Hvorfor? Fordi du individuelt allerede tilhører nogen. Du tilhører Kristus, og Kristus tilhører Gud.

Hvis du vælger at fortsætte med at omgås JW.org som et af Jehovas Vidner, eller hvis du vælger at omgås dem fra en anden almindelig kristen trosretning, er det dit valg. Bare vær opmærksom på, at der sandsynligvis vil komme et tidspunkt, hvor din troskab til Kristus vil blive testet.

Jesus sagde:

Derfor skal alle, der tilstår mig for mennesker, også tilstå ham for min Fader i himlen. Men den, der benægter mig for mennesker, jeg vil også benægte ham for min Fader i himlen. ”(Matthew 10: 32, 33)

Kommer snart ...

Mange, der frigør sig fra religionens snare, er så nedhugget af oplevelsen, at de mister troen på Gud og Kristus. De ”smider babyen ud med badevandet”? Bibelen viser at der ikke kan være nogen sand frihed uden Kristus. Mange tror dog ikke, at det er sådan. Som en konsekvens ser de andre steder efter frihed. Nogle bliver agnostiske, mens andre bliver fuldstændige ateister. De henvender sig til forskere, der fremmer evolution, og lærde, der lærer, at Bibelen kun er en bog skrevet af mænd.

Paulus advarede kolosserne:

"Lad ingen fange dig med tomme filosofier og højt lydende vrøvl, der kommer fra menneskelig tænkning og fra denne verdens åndelige kræfter snarere end fra Kristus." (Kol 2: 8)

Jeg elsker frihed, og jeg ønsker ikke længere at blive slave for andre, hvad enten det er religionister, forskere, filosoffer, sammensværgelsesteoretikere eller hvad Paulus kalder "denne verdens åndelige kræfter". Efter at have udviklet evnen til kritisk tænkning, lad os fortsætte med at udøve denne magt for at beskytte os mod de mange snarer, der ligger skjult derude i verden.

I min næste video ser vi kritisk på evolutionen.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  27
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x