I vores tidligere artikel diskuterede vi, hvad patriarkerne og Moses troede på spørgsmålet “Menneskets håb for fremtiden. Hvor vil det være? ”

Hvor var der nogen ændringer i løbet af den tid, hvor salmene blev skrevet, og profeterne skrev deres profetier ned? Vi vil nu undersøge, hvad der var salmisternes, Salomos og profeternes overbevisning om at finde ud af svarene på disse spørgsmål.

 

Tro på salmisterne, Salomo og profeterne

David

I Salme 37: 9, 11, 22, 27, 29, 34 David skrev en beskrivelse af en fremtid på jorden, hvor mennesker ville opleve meget forskellige betingelser end hvad folk oplevede på det tidspunkt og også hvad vi oplever i dag. Disse vers læser som følger:

"9 For ondskabsfolk vil selv blive afskåret, men det håber på Jehova vil besidde jorden".

"11 Men de saktmodige selv vil besidde jorden, Og de vil virkelig finde deres udsøgte glæde ved overflod af fred ”

"22 For dem, der bliver velsignet af ham vil selv besidde jorden, Men de, som ondt kaldes af ham, vil blive afskåret. ”

"27 Vend dig væk fra det, der er dårligt, og gør det, der er godt, Og så opholder sig på ubestemt tid".

"29 De retfærdige selv vil besidde jorden, Og de vil bo for evigt på det. ”

"34 Håb på Jehova og hold hans vej, og han vil ophøje dig til tage jorden i besiddelse. Når de ugudelige bliver afskåret, vil du se det. ” (NWT)

Vi kan se, at det fælles tema i hele denne Salme er, at 'de saktmodige skal arve / besidde jorden'og de ugudelige vil fjernes fra jorden. Der er ingen omtale af himlen i betydningen af ​​Jehovas nærvær eller det ydre rum / åndsområde som destination for de retfærdige.

Jesus gentog det samme løfte om at besidde jorden i Matthew 5: 5. Det hebraiske ord, der bruges her, er 'yarash'eller' yaresh ', hvilket betyder' at besidde, arve ', især jord og har fornemmelsen af ​​at erstatte den eksisterende ejer. Da den nuværende ejer ville være på jorden, så er alt for logisk besiddelse af eller arv fra og på jorden.

Solomon

Vi finder en lignende passage i Ordsprogene 2: 20-22, der lyder som følger: “20Formålet er, at du kan gå i vejen for gode mennesker, og at de retfærdiges stier kan bevæge dig. 21 For de opretstående er dem der vil opholde sig i jorden, og de skyldløse er dem, der bliver til overs i det. 22 For de ugudelige vil de blive afskåret fra jorden; og hvad angår de forræderiske, vil de blive revet væk fra det. ” (NWT)

"20Men glatte er de veje, som de retfærdige har fundet; for de saktmodige vilje arve jorden, og de ærlige er dem, der forbliver. 21 Derefter vil kun de opretstående campere i jordog de, der bliver tilbage, er de hellige. 22 Respektfulde måder vil være væk fra landet, og dem, der bryder love, vil blive forvist. "(2001T).

Det var måske Septuagint-versionen af ​​Ordsprogene 2, som Jesus henviste til, da han holdt Bergprædiken som optaget i Matthew 5. Endnu en gang ser vi, at det givne håb var at være i stand til at leve videre ("bo i ”) og arve jorden.

Hebraisk interlinær lyder "for de oprigtige skal bo i landet, og de perfekte skal forblive i [det - henviser til landet]" og "bo" bærer betydningen af ​​permanent ophold.

Hvad sagde Jesus i Matthew 5: 5? Han sagde til den samlede folkemasse følgende: “Lykkelige er de saktmodige, fordi de skal arve jorden.”(NWT).

(Matteus-bogen betragtes mere detaljeret senere, men denne skrift er inkluderet her for at hjælpe med at forstå udtrykket ”arve jorden”.)

Udtrykket oversat "arve jorden" kommer fra Græsk (1093): 'gen' der betyder ”jorden, jordog Græsk (2816): 'kleronomeo' betyder 'at nedarve, en bestemt tildeling af arv, fordelt ved støbning af partier. '

Det er nyttigt at læse, hvordan fordelingen af ​​jord af lod blev gjort, da israelitterne trådte ind i det lovede land. Dette gør det muligt for os at forstå den fulde smag af sætningen “Arve landet”. (Leviticus 25: 46, Deuteronomy 1: 37-38, Deuteronomy 3: 28, Deuteronomy 19: 14, Joshua 14: 1-5, Ezekiel 47: 13-14)

Fra disse citerede skrifter og Matthew kan vi konkludere, at forståelsen af ​​israelitiske læsere af Ordsprogene 2 og Jesu lyttere ville have været følgende; at hvis de var retfærdige og saktmodige, ville de have mulighed for at arve landet med de ugudelige fjernet fra scenen.

En bøn for de ramte

Den samme forståelse ville være opnået fra Salme 102: 24-28, der lyder som følger:

"24"Jeg fortsatte med at sige: ”O min Gud, tag mig ikke af i halvdelen af ​​mine dage; Dine år er gennem alle generationer. 25 For længe siden lagde du selve jordens fundament, og himlene er dine hænder. 26 De vil selv omgå, men du selv vil fortsætte med at stå; Og ligesom et tøj vil de alle slides. Ligesom tøj vil du udskifte dem, og de vil afslutte deres tur. 27 Men du er den samme, og dine egne år vil ikke blive afsluttet. 28 Dine tjeners sønner vil fortsætte med at opholde sig; Og før dig vil deres eget afkom være fast etableret.””

Her ser vi tydeligt, at Guds tjenere og tjenernes sønner levede / levede på jorden med deres afkom og ville / vil fortsætte med at gøre det. Derudover formidler 'bopæl' eller 'bolig' tid og lokalitets varighed.

Elias og Elisa

Vi henvender os nu til den opmuntrende fortegnelse over opstandelsen udført af Elias. Denne beretning er, hvordan Elias genopstandede sønnen til enken Zarapheth. Dette er registreret for os i 1 Kings 17: 17-23. Der fortæller kontoen os:

 ”Til sidst lyttede Jehova til Elias stemme, så barnets sjæl kom tilbage i ham, og han kom til live.”

Roden hebraisk ord oversat 'kom til liv' er 'chayah '[Strong's hebraiske 2421] og bruges her på denne konto. Den beskriver en genoplivning på nøjagtigt samme sted som barnet lå død.

 • Det samme hebraiske ord 'chayah' bruges i Job 14: 13, Isaiah 26: 14, 2 Kings 13: 21 og Ezekiel 37: 1-14.

Kontoen i 2 Kings 13: 21 angår den temmelig usædvanlige opstandelse af en mand, der blev kastet i Elisa's gravplads. Han blev hurtigt kastet der, da der blev opdaget en forbløffende part Moabitter, mens han begraver manden. Som der står i Bibelen, »da manden rørte ved Elisa's knogler, kom han øjeblikkeligt til liv og stod på fødderne.« Det var ved at komme til live igen. Da personen døde på jorden og kom til liv, da hans knogler rørte ved Elisa's knogler, var opkomsten også på jorden. 

Esajas

I Jesaja 26: 19 finder vi, at profeten Jesaja her forudsiger et tidspunkt, hvor både de døde af hans publikum og endda hans fremtidige døde krop, ville blive "genfødt" [vil leve igen] og rejse sig [stå op, blive genopstand] og forårsage en råbende glæde over at komme fra alle de [nu tidligere] i støvet.

 "19Dine døde vil leve. Et lig af mig - de vil rejse sig. Vågn op og råb med glæde, I beboere i støvet! For din dug er som dug af mows, og jorden selv vil lade selv de impotente i døden falde ved fødslen.

 • Roden hebraisk ord oversat 'vil leve' er 'chayah '[Strong's hebraiske 2421], og det samme ord bruges i Job 14: 13, 1 Kings 17: 22, 2 Kings 13: 21 og Ezekiel 37: 1-14.

Ezekiel

Et par hundrede år efter Esajas 'profeti blev Ezekiel inspireret til at profetere om Jesus. Passagen i Ezekiel 37: 12-14, 24-25 henviser tydeligt til Jesus (“min tjener David ”) i hans rolle som konge med Israel under ham som den ene hyrde, der for evigt bor i Israels land. Vers 12-14 taler også om en opstandelse, en rejse til livet tilbage til det land, hvorfra de døde. Vers 25-tilstande ”De vil faktisk bo i det land, jeg gav min tjener, til Jakob, hvor dine forfædre boede.”Dette refererer helt klart til jorden.

Passagen lyder:

"Derfor profeterer, og du skal sige til dem: 'Dette er, hvad den suveræne Herre Jehova har sagt:' Her åbner jeg DINE gravsteder, og jeg vil føre dig op fra DINE gravsteder, Mit folk, og bringe dig ind på Israels jord. 13 Og DU bliver nødt til at vide, at jeg er Jehova, når jeg åbner DINE gravpladser, og når jeg fører dig op fra DINE gravsteder, O mine folk. ”' 14 'Og jeg vil lægge min ånd i dig, og det skal du Kom til live, og jeg vil bosætte dig på din jord; og DU bliver nødt til at vide, at jeg selv, Jehova, har talt, og jeg har gjort det, 'er Jehovas ytring.'

"24 Og min tjener David vil være konge over dem, og en hyrde er hvad de alle vil have for at få; og i mine retsafgørelser vil de gå, og mine vedtægter skal de holde, og de vil bestemt udføre dem. 25 Og de vil faktisk bo i det land, som jeg gav min tjener, til Jakob, hvor DINE forfædre boede, og de vil faktisk bo på det, de og deres sønner og deres sønnesønner til ubestemt tid, og min tjener David vil vær deres høvding til ubestemt tid. ”

 • Roden hebraisk ord oversat 'komme til liv' er 'chayah '[Strong's hebraiske 2421], og det samme ord bruges i Job 14: 13, 1 Kings 17: 22, 2 Kings 13: 21 og Isaiah 26: 19.

Daniel

I Daniels bog finder vi de første henvisninger til de 'hellige' eller 'udvalgte' som det ofte er omtalt i de græske skrifter.

Kontoen i Daniel 7: 14,18 vedrører, at hellige modtag kongeriget, men der er ingen erklæring om, på hvilket sted. Det er her kontekst er så vigtig som konteksten, vers 17 diskuterer enorme dyr og siger “Fire konger, der vil stå op fra jorden". Den næste erklæring henviser til de hellige, der modtager kongeriget, på trods af disse fire jordiske konger. Den naturlige læsning ville derfor være at forstå, at de hellige, der modtager kongeriget er også på jorden og hersker der i stedet for disse dyr-lignende konger. (Se hele kapitlet af Daniel 7 for mere information om de hellige)

 • "14Og til ham (nogen som en menneskesøn) blev der givet styring og værdighed og kongerige, at folkene, de nationale grupper og sprog alle skulle tjene ham selv. Hans lederskab er et ubegrænset varigt styre, der ikke vil gå bort, og hans rige, som ikke vil blive ødelagt. ”,"18Men de hellige af den øverste En vil modtage kongeriget, og de vil tage kongeriget i besiddelse på ubestemt tid, altid for ubestemt tid på ubestemt tid ”

Yderligere i Daniel 12: 2 finder vi en henvisning til en fremtidig opstandelse. Kontoen lyder:

" 2Og der vil være mange af dem, der sover i jorden af ​​støv, der vil vågne, disse til ubegrænset varigt liv og dem til bebrejdelser og til ubestemt varig afsky. ”

Det hebraiske ord for "Vågn op" ['quts' hebraisk 6974] bruges også i 2 Kings 4: 31, når vi diskuterer elevernes søn af den shunammitiske kvindes søn af Elisa. (Også “Ikke vågne op” for at være død i Jeremiah 51: 39, 57).

Konteksten er, at denne begivenhed finder sted på et ubestemt tidspunkt efter Michael står op på Israels vegne, og Israel lider af en nød, som sådan ikke var opstået, siden nationen blev til. Denne nødsituation skal logisk nok være ødelæggelsen af ​​Jerusalem i 70 e.Kr., da siden den tid har Israel ikke eksisteret som hele den nation, den oprindeligt var.

Når man tager passagen bogstaveligt ved sit ord, indikerer det, at efter denne ødelæggelsestid ville mange opstå, nogle til det evige liv, nogle til dom, [ekko af de retfærdige og uretfærdiges opstandelse], men nogle [dem, der ikke er genopstandne], vil forblive i døden. De uretfærdige bliver nødt til at vise skam for deres tidligere opførsel og afvisning af den for at få liv. Dette er den forståelse, der var fremherskende i det første århundrede e.Kr. Jesu ord i Johannes 5: 28-29 gentager næsten ord for ord, dette vers i Daniel[I]. (Se også Apostlenes handlinger 24: 14-15).

Et par vers senere i Daniel 12: 13 får Daniel et løfte om, at han ville være en af ​​dem, der ville vågne op eller stå op. Dette løfte var:

"13Og hvad angår dig selv [Daniel], gå mod slutningen; og du vil hvile, [i graven], men du vil stå op [genopstå på jorden] forum dit parti i slutningen af ​​dagene. ”

Gennem dette løfte blev Daniel tilskyndet til at forblive tro indtil døden. Han vil derefter hvile i Sheol [menneskehedens fælles grav som i søvn] indtil “slutningen af ​​dage ” [sidste dag], da han ville rejse sig [blive genopstanden] i modsætning til at være lodret i døden. Daniel ville have forstået, at dette var på jorden. Det ville også være for hans 'masse' hvilket betyder for hans tildelte jord, igen med henvisning til en fysisk arv eller tildeling på jorden.

 

Konklusion

Salmisterne, Salomo og profeterne troede på opstandelse tilbage til livet på jorden. De havde hverken haft eller introduceret et koncept om at blive genopstanden til himlen som en ånd skabning. I dette var de enige med troen fra patriarkerne og Moses.

 

I den tredje artikel i vores serie vil vi fortsætte med at undersøge troen på 1st Århundrede jøder. Dette lægger grundlaget for, hvordan jøderne ville have forstået Jesus lære.

VIGTIG FORESPØRGSEL: Det anmodes om, at eventuelle kommentarer (som er meget velkomne) begrænses til de bibelske bøger og den periode, der er omfattet af denne artikel. Hele Bibelen vil blive dækket i sektioner, så senere bibelskribenter og perioder vil blive dækket af senere artikler og ville være det bedste sted for relevante kommentarer til disse sektioner.

[I] Se del 4 i denne serie for en mere dybtgående diskussion

 

Tadua

Artikler af Tadua.
  4
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x