”Han elsker retfærdighed og retfærdighed. Jorden er fyldt med Jehovas loyale kærlighed[I]. ”- Salme 33: 5

 [Fra ws 02 / 19 s.20 Undersøgelsesartikel 9: April 29 - Maj 5]

Som i en anden nylig artikel er der mange gode punkter her. En læsning af de første 19-afsnit er gavnlig for alle.

Der er dog nogle udsagn i afsnit 20, der skal diskuteres.

Punkt 20 åbnes med “Jehova har medfølelse med sit folk, så han indførte beskyttelsesforanstaltninger for at forhindre individer i at blive behandlet uretfærdigt. ”. Ingen tvivl her.

Dernæst siger afsnittet, ”For eksempel begrænsede loven muligheden for, at en person falsk blev anklaget for en forbrydelse. En tiltalte havde ret til at vide, hvem der anklagede ham. (Deuteronomy 19: 16-19; 25: 1) ”. Igen, et fint punkt.

Imidlertid - dette er et vigtigt punkt - i det kvasi-retssystem, som organisationen har oprettet, regerer mange ældste ikke for retfærdighed selv. I modsætning til arrangementerne i henhold til Mosaic Law, hvor eventuelle beskyldninger og domme blev behandlet offentligt ved byens porte, er retshøringer i hemmelighed, ofte med kun de tiltalte og tre ældste til stede. Opstår der miscarriages af retfærdighed? Oftere end organisationen indrømmer. Undertiden er anklagerne de ældste selv. Ingen præmier for at gætte den dom, de træffer. For et for nylig chokerende eksempel se denne samtale af en 79 år gammel søster, der for nylig blev afskediget i fravær uden mulighed for at vide, hvem hendes anklagere var, og heller ikke detaljerne i, hvad hun påstås at have gjort.

Det andet punkt, som afsnittet gør, er “Og inden han kunne dømmes, måtte mindst to vidner aflægge vidnesbyrd. (Deuteronomy 17: 6; 19: 15). Et spørgsmål, vi ikke ved svaret på, er, om der var to vidner i denne søsters sag. Derudover er vigtige punkter, at Deuteronomy 17: 6 diskuterer beskyldninger, som, hvis de blev bevist sande, ville resultere i dødsstraf. Desuden viser sammenhængen med Deuteronomy 19: 15, at der var arrangementer til at håndtere alvorlige beskyldninger fra en person. Vers 16-21 omhandler dette og viser, at beskyldningerne ville blive grundigt undersøgt offentligt af mange, ikke af nogle få i private. Dette gav andre vidner mulighed for at komme frem. Beskyldningerne fra en person ville ikke blive ignoreret og fejet under tæppet. Denne kontekst blev naturligvis overset af artikelforfatteren, da han næste nævner denne udtalelse “Hvad med en israelit, der begik en forbrydelse, der kun blev set af et vidne? Han kunne ikke antage, at han ville slippe af med sin forseelse. Jehova så, hvad han gjorde. ” Selvom dette er sandt, ifølge Deuteronomy 19: 16-21, der er omtalt ovenfor, kan han have været dømt på grund af bevis, der blev opdaget i den grundige efterforskning. Sikkert et mere tilfredsstillende resultat for alle.

Punkt 23 fortsætter med at sige “Loven beskyttede også familiemedlemmer mod sexforbrydelser ved at forbyde alle former for incest. (Lev. 18: 6-30) I modsætning til folket i nationerne omkring Israel, som tolererede eller endda kondolerer denne praksis, var Jehovas folk at se denne type kriminalitet som Jehova gjorde - som en afskyelig handling. ”

Seksuelt misbrug af et barn er en alvorlig forbrydelse, uanset om det er incest eller voldtægt. En påstand om seksuelt misbrug bør tages meget alvorligt, hvad enten det er et vidne eller ej, ligesom enhver påstand om mord eller alvorlig svig. Sådanne anklager om grove forbrydelser skal rapporteres til de overordnede myndigheder i dag i henhold til princippet i Romerne 13: 1, ligesom det kræves i Mosa-lovens tid. En påstand behøver ikke at bevises. Hvis påstanden efterfølgende bevises urigtig, kan de overordnede myndigheder gribe ind over for anklageren, ligesom den tiltalte også kan. Disse beskyldninger skal kun håndteres overhovedet i den kristne menighed, efter at de sekulære myndigheder er blevet underrettet og har taget stilling til sagen. Det er ikke gyldigt at prøve at sammenligne den nuværende ældreordning i organisationen i dag og de ældre mænd i de israelskske landsbyer. De ældre mænd var ikke åndelige værger, men snarere var de civile aftaler. Præsten, som kun blev kaldt under usædvanlige omstændigheder, blev rollen som åndelig værge. (Deuteronomy 19: 16-19)

Endelig læser vi i afsnit 25 ”Kærlighed og retfærdighed er som ånde og liv; på jorden findes den ene ikke uden den anden ”.

Hvis ægte kristen kærlighed ikke findes, kan der ikke være retfærdighed. Ligeledes, hvis retfærdighed mangler, mangler også det identificerende mærke for kærlighed til alle. Isolerede hændelser kan ignoreres, fordi der altid vil være isolerede onde individer. Bevis for en stor mængde uretfærdighed kan imidlertid ikke så let forklares og antyder, at ægte kristen kærlighed ikke er til stede.

Afslutningsvis kan vi for størstedelen af ​​denne artikel drage fordel af gennemgangen af ​​de positive fordele ved Moseloven. Imidlertid bør de sidste afsnit fra afsnit 20 og fremover rejse alvorlige spørgsmål i vores sind om, hvorvidt eller hvordan nogle af mosaikkens aspekter kan være eller bør være eller virkelig skal anvendes i dag i organisationen.

_________________________________________

Fodnote: Da denne artikel er den første artikel i en serie på fire artikler, begrænser vi vores gennemgangskommentarer til det materiale, der findes i den specifikke artikel, der gennemgås for at undgå gentagelse.

[I] NWT-referenceudgaven siger: ”Med Jehovas kærlige venlighed er jorden fyldt”.

Tadua

Artikler af Tadua.
    21
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x