I en seneste video Jeg producerede, en af ​​kommentatorerne tog undtagelse fra min erklæring om, at Jesus ikke er Ærkeenglen Michael. Troen på, at Michael er den før-menneskelige Jesus, er blandt andre Jehovas Vidner og syvendedagsadventister.

Få vidner til at afdække en hemmelighed, der i evigheder har ligget godt skjult i Guds ord - noget som alle de andre bibelstudenter og bibelforskere har gået glip af gennem tiderne. Eller springer de til konklusioner baseret på en defekt forudsætning? Bare hvorfra får de denne idé? Som vi vil se, er svaret på det spørgsmål en lektion i farerne ved voresegetiske bibelstudium.

Den officielle JW-undervisning

Men før vi springer ind på den temmelig kronglete tur, lad os først forstå den officielle JW-position:

Du vil bemærke ud fra dette, at hele læren er baseret på slutning og implikation, ikke på noget, der udtrykkeligt er angivet i Skriften. Faktisk i 8. februar 2002 Vågen! de går så langt som at erkende dette:

”Selvom der ikke er nogen udsagn i Bibelen, der kategorisk identificerer Michael erkeengelen som Jesus, er der et skrift, der forbinder Jesus med erkeengelens kontor.” (G02 2 / 8 s. 17)

Vi taler om selve Jesu natur, den der blev sendt ud for at forklare Gud for os, den som vi skal efterligne i alle ting. Ville Gud virkelig give os kun et skriftsted, og det kun en slutning til at forklare karakteren af ​​hans enbårne søn?

Et eksegetisk kig på spørgsmålet

Lad os nærme os dette uden nogen forestillinger. Hvad lærer Bibelen os om Michael?

Daniel afslører at Michael er en af ​​de største fyrster blandt englene. Citat fra Daniel:

”Men prinsen fra det kongelige rige Persien stod i opposition til mig i 21 dage. Men så kom Michael, en af ​​de største fyrster, for at hjælpe mig; og jeg blev der ved siden af ​​kongerne i Persien. ”(Da 10: 13)

Hvad vi kan tage fra dette er, at selvom Michael var meget senior, var han ikke uden kammerat. Der var andre engle som ham, andre fyrster.

Andre versioner gengiver det således:

”En af hovedprinserne” - NIV

“En af erkeenglerne” - NLT

“En af de førende fyrster” - NET

Den langt mest almindelige gengivelse er ”en af ​​hovedprinserne”.

Hvad lærer vi ellers om Michael. Vi lærer, at han var den fyrste eller engel, der blev tildelt Israels nation. Daniel siger:

”Dog vil jeg fortælle jer de ting, der er optaget i sandhedens skrifter. Der er ingen, der stærkt støtter mig i disse ting, men Michael, din prins. ”(Da 10: 21)

”I løbet af den tid vil Michael stå op, den store prins, der står på dit folks vegne. Og der vil forekomme en tid med nød, som ikke er sket, siden der kom en nation indtil den tid. Og i løbet af den tid vil dit folk flygte, alle, der findes skrevet i bogen. ”(Da 12: 1)

Vi lærer, at Michael er en krigerengel. I Daniel stred han mod prinsen af ​​Persien, tilsyneladende den faldne engel, som nu var over Persiens rige. I Åbenbaringen kæmper han og andre engle under hans ansvar med Satan og hans engle. Læsning fra Åbenbaringen:

”Og krig brød ud i himlen: Michael og hans engle kæmpede med dragen, og dragen og dens engle kæmpede” (Re 12: 7)

Men det er i Jude, vi lærer om hans titel.

”Men da erkeenglen Michael havde en forskel med Djævelen og bestred Mose legeme, turde han ikke anlægge en dom mod ham i voldelige vendinger, men sagde:” Må Jehova irettesætte dig. ”” (Jude 9)

Det græske ord her er archaggelos som ifølge Strongs Concordance betyder "en hovedengel". Den samme konkordans giver som brugen: “en hersker over engle, en overlegen engel, en ærkeengel”. Bemærk den ubestemte artikel. Det, vi lærer i Judas, modsiger ikke det, vi allerede ved fra Daniel, at Michael var en hovedengel, men at der var andre englehøvdinge. For eksempel, hvis du læser, at Harry, prinsen, giftede sig med Meghan Markle, antager du ikke, at der kun er én prins. Du ved, at der er flere, men du forstår også, at Harry er en af ​​dem. Det er det samme med Michael, ærkeenglen.

Hvem er 24 Ældste til åbenbaring?

Illustrationer er alle godt og godt, men de tjener ikke som bevis. Illustrationer er beregnet til at forklare en allerede etableret sandhed. Så hvis der stadig er tvivl om, at Michael ikke er den eneste erkeengel, skal du overveje dette:

Paulus sagde til Efeserne:

”Til hvem hver familie i himlen og på jorden skylder sit navn.” (Ef 3: 15)

Familiernes natur i himlen skal være forskellig fra dem på jorden i betragtning af at engle ikke formeres, men det ser ud til at en eller anden form for organisation eller gruppering er på plads. Har disse familier høvdinge?

At der er flere høvdinge eller fyrster eller ærkeengle kan hentes ud fra en af ​​Daniels visioner. Han sagde :

”Jeg holdt øje med, indtil troner var sat på plads, og den gamle af dage satte sig ned ... . ”(Da 7: 9)

”Jeg holdt øje med i nattens visioner og se! med himmelens skyer kom en som en menneskesøn; og han fik adgang til Dagenes gamle, og de bragte ham tæt op før den ene. . . . ”(Da 7: 13, 14)

Der er åbenbart troner i himlen foruden den vigtigste Jehova sidder på. Disse ekstra troner er ikke det sted, hvor Jesus sidder i denne vision, fordi han føres frem for den gamle dage. I en lignende beretning taler John om 24 troner. Gå til Åbenbaringen:

”Rundt om tronen var 24-troner, og på disse troner så jeg siddende 24-ældste klædt i hvide beklædningsgenstande og på deres hoveder gyldne kroner.” (Re 4: 4)

Hvem ellers kan sidde på disse troner bortset fra de førende engleprinser eller hovedengle eller ærkeengle? Vidner lærer at disse troner er for Kristi opstandne salvede brødre, men hvordan kunne det være når de først oprejses ved Jesu andet komme, men i synet ses en af ​​dem tale med Johannes for omkring 1,900 år siden. Derudover kan en repræsentation svarende til den netop beskrevne af Daniel ses i Åbenbaringen 5: 6

”. . .Og jeg så stå midt i tronen og i de fire levende væsener og midt blandt de ældste et lam, der syntes at være blevet slagtet. . . ”(Re 5: 6)

Endelig taler Åbenbaring 7 om 144,000 ud af hver stamme af Israels sønner, der står foran tronen. Det taler også om en stor skare i himlen, der står i templet eller helligdommen foran Guds trone. Derfor er Jesus, Guds lam, 144,000 og det store skare alle afbildet stående foran Guds trone og tronerne fra 24 ældste.

Hvis vi betragter alle disse vers sammen, er det eneste, der passer, at der er engletroner i himlen, hvorpå der sidder hovedengle eller erkeengler, der består af de vigtigste engleprinser, og Michael er en af ​​dem, men foran dem står Lammet, der er Jesus sammen med Guds børn hentet fra jorden for at regere med Kristus.

Ud fra alt det ovenstående er det nu sikkert at sige, at der ikke er noget i Skriften, der antyder, at der kun er en hovedengel, kun en erkeengel, som organisationen hævder.

Kan man være engelens høvding eller hersker uden at være en engel selv? Selvfølgelig er Gud den ultimative høvding eller hersker over englene, men det gør ham ikke til en engel eller en ærkeengel. Når Jesus blev tildelt "al myndighed i både himmel og jord", blev han ligeledes høvding for alle englene, men igen, for at være englehøvding kræver det ikke, at han er en engel, mere end det kræver, at Gud er en . (Mattæus 28:18)

Hvad med Skriften, der antyder, at Jesus er ærkeenglen? Der er ikke en. Der er et skrift, der kan antyde, at Jesus er en ærkeengel, som i et af flere, men intet, der antyder, at han er den eneste ærkeengel, og derfor Michael. Lad os læse det igen, denne gang fra den engelske standardversion:

”For Herren selv vil stige ned fra himlen med et råb om kommandoer, med en erkeengelsels stemme og med lyden fra Guds basun. Og de døde i Kristus vil rejse sig først. ”(1 Th 4: 16 ESV)

”Ærkeengelens stemme” og 'Guds trompetstemme'. Hvad kan det betyde? Brugen af ​​den ubestemte artikel betyder, at dette ikke taler om et unikt individ, som Michael. Men betyder det, at Jesus er mindst en af ​​ærkeenglene? Eller henviser udtrykket til karakteren af ​​"kommandokrigen". Hvis han taler med Guds trompet, bliver han da Guds trompet? Hvis det også taler med en ærkeengels stemme, kræves det da af ham at være ærkeengel? Lad os se, hvordan "stemme" bruges i Bibelen.

“En stærk stemme som en trompet” - Re 1: 10

”Hans stemme var som lyden af ​​mange farvande” - Re 1: 15

“En stemme som torden” - Re 6: 1

”En høj stemme, ligesom når en løve brøler” - Re 10: 3

Ved en lejlighed talte kong Herodes dårligt med “en Guds stemme og ikke en mands” (ApG 12:22) som han blev slået ned af af Jehova. Ud fra dette kan vi forstå, at 1 Thessaloniker 4:16 ikke kommenterer Jesu natur, det vil sige, at han er en engel; men tilskriver snarere en kvalitet af kommando til hans råb, for han taler med en stemme som den, der befaler engle.

Ikke desto mindre er dette ikke nok til at fjerne al tvivl. Det, vi har brug for, er skrifter, der kategorisk vil eliminere muligheden for, at Michael og Jesus er den samme. Husk, vi ved med al sikkerhed, at Michael er en engel. Så er Jesus også en engel?

Paulus taler om det til galaterne:

”Hvorfor loven? Det blev tilføjet for at få overtrædelser til at manifestere sig, indtil afkommet skulle ankomme til, hvilket løftet var blevet givet; og det blev overført gennem engle ved hjælp af en mægler. ”(Ga 3: 19)

Nu står der: "transmitteret gennem engle ved hjælp af en mellemmand." Denne mægler var Moses, gennem hvilken israelitterne indgik et pagtforhold med Jehova. Loven blev overført af engle. Blev Jesus med i denne gruppe, måske som deres leder?

Ikke ifølge hebræerne:

”For hvis det ord, der blev talt gennem engle, viste sig at være sikkert, og enhver overtrædelse og ulydig handling modtog en straf i harmoni med retfærdighed, hvordan vil vi undslippe, hvis vi har forsømt en så stor frelse? For det begyndte at blive talt gennem vor Herre og blev bekræftet for os af dem, der hørte ham, ”(Heb 2: 2, 3)

Dette er en kontrasterende erklæring, et hvor meget mere argument. Hvis de blev straffet for at ignorere den lov, der kom gennem engle, hvor meget mere bliver vi da straffet for at forsømme frelsen, der kommer gennem Jesus? Han kontrasterer Jesus med englene, hvilket ikke giver mening, hvis han selv er en engel.

Men der er mere. Hebræerbogen åbner med denne tankegang:

”For eksempel, til hvilken en af ​​englene sagde Gud nogensinde:” Du er min søn; i dag er jeg blevet din far ”? Og igen: ”Jeg vil blive hans far, og han bliver min søn”? ”(Heb 1: 5)

Og…

”Men om hvilken af ​​englene har han nogensinde sagt:” Sæt ved min højre hånd, indtil jeg placerer dine fjender som en afføring for dine fødder ”?” (Heb 1: 13)

Igen giver intet af dette nogen mening, hvis Jesus er en engel. Hvis Jesus er ærkeenglen Mikael, så når forfatteren spørger: "Hvilke af englene sagde Gud nogensinde ...?", Kan vi svare: "Til hvilken engel? Hvorfor at Jesus fjollet! Når alt kommer til alt, er han ikke ærkeenglen Michael? ”

Ser du, hvad vrøvl det er at hævde, at Jesus er Michael? Faktisk er undervisningen fra Jehovas Vidners organisation en latterliggørelse af hele Paulus 'tankegang?

Oprydning af løse ender

Nogen kan påpege, at Hebræerbrevet 1: 4 støtter tanken om, at Jesus og englene var jævnaldrende. Den lyder:

”Så han er blevet bedre end englene i det omfang, at han har arvet et navn, der er mere fremragende end deres.” (Heb 1: 4)

De ville antyde, at for at være bedre betyder det, at han var nødt til at starte som ligemænd eller udlejer. Dette kan virke som et gyldigt punkt, men alligevel må ingen fortolkning af vores nogensinde udfordre Bibelens harmoni. "Lad Gud blive fundet sand, skønt enhver er en løgner." (Romerne 3: 4) Derfor vil vi betragte dette vers i sammenhæng for at løse denne konflikt. For eksempel læser vi to vers tilbage:

”I slutningen af ​​disse dage har han talt til os ved hjælp af en Søn, som han udnævnt til arving af alle ting, og gennem hvem han skabte tingene.” (Heb 1: 2)

Udtrykket "i slutningen af ​​disse dage" er kritisk. Hebræerne blev skrevet kun få år før afslutningen på den jødiske tingenes ordning. På slutningens tid var det Jesus, som en mand, der havde talt til dem. De modtog Guds ord ikke gennem engle, men gennem Menneskesønnen. Alligevel var han ikke blot en mand. Han var den "gennem hvem [Gud] skabte tingenes ordninger." Ingen engel kan gøre krav på en sådan stamtavle.

Denne kommunikation fra Gud kom, mens Jesus var en mand, lavere end englene. Bibelen siger om Jesus at han „ikke havde noget ry og tog på sig form som en tjener og blev skabt som menneskers skikkelse.“ (Filipperne 2: 7 KJV)

Det var fra den ydmyge tilstand, at Jesus blev opvokset og blev bedre end englene.

Af alt det, vi lige har set, ser det ud til, at Bibelen fortæller os, at Jesus ikke er en engel. Derfor kunne han ikke være Ærkeenglen Michael. Dette får os til at spørge, hvad er den sande natur af vores Herre Jesus? Det er et spørgsmål, vi vil gøre vores bedste for at besvare i en fremtidig video. Før vi kan gå videre, har vi dog stadig ikke besvaret det spørgsmål, der blev rejst i starten af ​​denne video. Hvorfor tror og lærer Jehovas Vidner at Ærkeenglen Mikael er Jesus i sin førmenneskelige eksistens?

Der er meget at lære af svaret på det spørgsmål, og vi kommer nærmere ind på det i vores næste video.

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    70
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x