[Denne artikel er blevet genudgivet med forfatterens tilladelse fra hans eget websted.]

Jehovas Vidners doktrin om anvendelsen af ​​Jesu lære om fårene og gederne i kapitel 25 af Matteus har en vis lighed med den romersk-katolisisme lære om at få adgang til himlen ved fortjenestekammeret.

Selvom de ikke er identiske, er de grundlæggende krav til Frelse følgende:

 1. For et antal mennesker kan Jesus Kristus, der er udøst, alene ikke give fuld frelse i Guds øjne.
 2. Fortjeneste for frelse i Guds øjne for et individ kan tilskrives fra værker mod; eller fra en begrænset gruppe af andre personer end Jesus Kristus.

Adressering af punkt 2 Vagttårnets Bibel og traktatsamfundets publikation af 2015 med titlen 'Jesus måde sandheden og livet på' lærer læren om fortjeneste for værker hen imod en udvalgt gruppe, når han taler om Jesus lærer om dommen fra Matthews Sheep and Goats 25: 31-46.

Denne dom er berettiget, fordi gederne ikke behandlede Kristi brødre på jorden venligt, som de burde have gjort[1].

To spørgsmål til gennemgang i slutningen af ​​den samme publikation stiller:

 • Hvorfor bliver fårene bedømt som fordel for Jesu fordel?
 • På hvilket grundlag vil nogle mennesker blive bedømt som geder, og hvilken fremtid vil fårene og gederne have?[2]

I undersøgelsesartiklen er undervisningspunktet, at Jesus lærer, at evig ødelæggelse er afhængig af værker over for sine brødre. Så hvem er Kristi brødre?

Vagttårnet i marts 15, 2015 diskuterede, hvem Kristi brødre var, og identificerede disse mennesker som de kristne, som er salvede af Gud med hans hellige ånd siden Jesu apostles dage, og hvis antal er begrænset til 144000.

Lære om ufejlbarlige krav

Undervisningen indtil lige før Armageddon, når Jesus dømmer efter fortjeneste, at folk har en begrænset tid til at lytte til Jehovas Vidners lære om 'Rigets budskab' hviler på et meget problematisk spørgsmål.

 1. For det første på grund af påstanden om, at det styrende organ lærer (bemærk: Styrende organ (GB) aktiveres, da dette er det substantiv, de har givet sig selv) af Jehovas Vidner er fejlbar (tilbøjelig til fejl) og
 2. For det andet vil påstanden om, at folk skal acceptere undervisningen af ​​den samme GB på ethvert tidspunkt, når den præsenteres Kongeriget Budskab, sætte styringsorganets onus til at fremstille ufejlbarlig lære:
 3. For det tredje, hvis nogen skulle afvise Kongeriget Budskab på grundlag af en lære, der senere blev ændret på et senere tidspunkt, hvem ville bære skylden, da Jesus kom til at adskille fårene og gederne, hvis de ikke var knyttet til det nævnte? For eksempel; i Vakttårnet (WT) januar 1st1972 på sider 31-32[3] Styrelsesorganets svar på et spørgsmål fra læserne:

”Udgør homoseksuelle handlinger fra en gift person en skriftlig grund til skilsmisse og frigør den uskyldige mand til at gifte sig igen? - USA”

Lærede læren:

”Mens både homoseksualitet og bestialitet er oprørende perversioner, er der ingen af ​​parterne i ægteskabet. Det brydes kun af handlinger, der får en enkeltperson til "et kød" med en anden person af det modsatte køn end hans eller hendes lovlige ægteskabskammerat. ”

Derfor,

 1. Hvad er konsekvenserne for nogen, der hørte Kingdom Message på 1 May 1972 men afviste meddelelsen på grund af den doktrinale lære af Matthew 5: 32 og Matthew 19: 9 fra Vakttårnet 1 januar 1972? Ville de blive ødelagt for evigt, da de ikke dermed kunne få fortjeneste ved at behandle Kristi brødre godt?

 

 1. Hvem bærer blodskylden, da doktrinen om Matthew 5: 32 og Matthew 19: 9 blev ændret:
 2. den person, der afviser læren? eller
 3. Det styrende organ underviser i en sådan falsk lære kun korrigeret offentligt i Vakttårnet i 15 december 1972 sider 766 - 768[4] ?

Skiftende skyld

Da det styrende organ er ansvarlig for publikationer produceret af Watchtower Bible and Tract Society, 2019-publikationen Pure Worship of Jehovah - Endelig gendannet! Siger på side 128:

”Efter at riget var oprettet, udnævnte Jesus en lille gruppe mænd til at tjene som den trofaste slave. (Matt. 24: 45-47) Siden da har den trofaste slave, nu kendt som det styrende organ, udført arbejdet som en vagter. Det tager føringen ikke kun ved at advare om ”hævnedagen”, men også ved at forkynde ”året for Jehovas velvilje.” - Jes. 61: 2; se også 2 Corinthians 6: 1, 2.

Mens den trofaste slave går foran i vagterarbejdet, udpegede Jesus ”alle” hans tilhængere til at ”holde på vagt.” (Mark 13: 33-37) Vi adlyder denne kommando ved at forblive åndeligt vågen og loyalt støtte det moderne- dagvagt. Vi beviser, at vi er vågne ved at overholde vores ansvar for at prædike. (2 Tim. 4: 2) Hvad motiverer os? Til dels er det vores ønske om at redde liv. (1 Tim. 4: 16) Snart vil mængder miste deres liv, fordi de ignorerede advarselsopkaldet fra den moderne vagter. (Esek. 3: 19) ”

Og hvad hvis den moderne vagtmands lære var falsk på tidspunktet for undervisningen? I henhold til det styrende organ har de gjort en vagter.

Maj 2019 Watchtower gjorde det klart på side 23, afsnit 9 siger:

”Vi er også taknemmelige for, at Jehova leverer rettidig åndelig mad til at hjælpe os med at modstå at vedtage denne verdens visdom angående moral.”

Ikke sikker på, hvordan de forklarer 1 januar 1972-doktrinen om moral var rettidig, men Jesus sagde aldrig, at den trofaste slave / det styrende organ / det salvede ville producere perfekt åndelig mad. Husk, at deres undervisning er baseret på værdifulde værker over for Kristi brødre, som producerer den ufuldkommen åndelige mad.

Jeg hører Johann Tetzel sige: "Nyd nogen?"

Image credit: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2c/Johann-tetzel-1.jpg/330px-Johann-tetzel-1.jpg

_______________________________________________________

[1] Reference: Side 'Jesus måde sandheden og livet på' - 2015 Vakttårnets bibel- og traktatsamfund

[2] Reference: https://www.jw.org/en/publications/books/jesus/final-ministry/judges-sheep-goats/#?insight[search_id]=1b8944c6-990d-4296-8a92-78d8745a5eb3&insight[search_result_index]=0 hentet 26 juni 2019 17: 33 (+ 10 GMT)

[3] https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1972005#h=9

[4] https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1972927

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  17
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x