Hej allesammen. Eric Wilson her. Dette bliver en kort video, fordi jeg stadig får min nye plads oprettet. Det var et udmattende træk. (Må jeg aldrig skulle gøre en anden.) Men snart er videostudiet fuldt konfigureret, jeg håber at kunne bruge det til at producere videoer hurtigere.

Som vi har bemærket ved tidligere lejligheder, vågner flere og flere Jehovas vidner med organisationens virkelighed. Nyhedsdækningen af ​​skandalen om seksuelt misbrug af børn forsvinder ikke og bliver sværere og sværere for oprigtige vidner at ignorere. Derefter er der den alarmerende virkelighed ved det udbredte salg af rigssale og den efterfølgende krympning i antallet af menigheder. Fem er netop blevet udbudt til salg i mit område alene, og det er bare begyndelsen. Mange mangeårige menigheder er simpelthen forsvundet og er underordnet at lave en fra to eller fra tre. Forøgelse og udvidelse har altid været det, Jehovas Vidner peger på, når de hævder Guds velsignelse, men det passer ikke længere til virkeligheden.

Når dagen endelig kommer for nogle, der vågner, forlader flertallet desværre alt håb. Så bange er de for at blive bedraget igen, at de rent faktisk bliver bytte for yderligere bedrag, idet de tror, ​​at der ikke er nogen Gud, eller hvis der er noget, bryr han sig ikke rigtig om os. De går på Internettet og sluger alle mulige fjollede konspirationsteorier, og enhver, der ønsker at kaste Bibelen, bliver deres guru.

Efter at have set organisationen for hvad det er, sætter de spørgsmålstegn ved alt. Misforstå mig ikke. Det er vigtigt at stille spørgsmålstegn ved alt, men hvis du vil gøre det, så gør det. Kritisk tænkning sætter ikke spørgsmålstegn ved nogle ting og stopper derefter. Den kritiske tænker finder ikke et svar, han eller hun kan lide, og slukker derefter sindet. Den virkelige kritiske tænker sætter spørgsmålstegn ved alt!

Lad mig illustrere. Lad os sige, at du sætter spørgsmålstegn ved, om oversvømmelsen virkelig opstod. Det er et rigtig stort spørgsmål, for både Jesus og Peter henviste til Noahs Dag, så hvis det aldrig skete, betyder det virkelig, at vi ikke kan stole på nogen af ​​Bibelen som Guds ord. Det er bare endnu en bog fra mænd. (Mt 24: 36-39; 1 Pe 3:19, 20) Godt, så du vil vide om der er noget der enten kan bevise eller afkræfte at den oversvømmelse der er beskrevet i Første Mosebog virkelig skete.

Du går på Internettet, og du finder nogle, der hævder, at det ikke kunne være sket, fordi pyramidernes alder er kendt, og ifølge bibelsk kronologi var de allerede bygget, da oversvømmelsen skete, så der skulle være vandskader, men alligevel der er ingen. Derfor er konklusionen, at syndfloden er en bibelmyte.

Ræsonnementet lyder logisk. Du accepterer faktisk datoen for oversvømmelsen som udtrykt i Skriften og pyramidenes alder som fastlagt af arkæologi og videnskab. Så konklusionen synes uundgåelig.

Men tænker du virkelig kritisk? Er du virkelig i tvivl om alt?

Hvis du har lyttet til mine videoer, vil du vide, at jeg er en stærk tilhænger af kritisk tanke. Det gælder ikke kun for religiøse leders lære, men skal gælde for alle, der formoder at undervise os, instruere os eller bare dele deres meninger med os. Det gælder bestemt for mig. Jeg vil ikke have nogen til at acceptere noget, jeg siger til pålydende værdi. Et ordsprog siger, ”tænkningsevne vil holde dig opmærksom på, og skelnen vil beskytte dig…” (Pr 2: 11)

Vores evne til at tænke, skelne, analysere kritisk er det, der beskytter os mod det bedrag, der er omkring os. Men tænkeevne eller kritisk tænkning er som en muskel. Jo mere du bruger det, jo stærkere bliver det. Brug det kun lidt, og det bliver svagere.

Så hvad mangler vi, hvis vi accepterer ræsonnementet fra dem, der hævder, at pyramiderne viser, at der ikke var nogen oversvømmelse?

Bibelen fortæller os:

”Den første, der sagde hans sag, synes rigtig, indtil den anden part kommer og undersøger ham.” (Pr 18: 17)

Hvis vi kun lytter til videoer, der prøver at bevise, at der ikke var nogen oversvømmelse, hører vi kun den ene side af argumentet. Alligevel kan vi sige, hvordan kunne nogen argumentere imod dette. Det er bare matematik. Sandt nok, men denne matematik er baseret på to præmisser, som vi uden tvivl har accepteret. En kritisk tænker sætter spørgsmålstegn ved alt - alt. Hvis du ikke sætter spørgsmålstegn ved den forudsætning, som et argument er baseret på, hvordan ved du, at dit argument har et solidt fundament? For alt hvad du ved, kan du faktisk bygge på sand.

Argumentet mod, at oversvømmelsen er sand, er, at 'pyramidenes alder er kendt, og den er forud for den dato, som Bibelen sætter for oversvømmelsen, og alligevel er der ingen bevis for vandskade på nogen af ​​pyramiderne.'

Jeg er bibelstuderende, så jeg har en naturlig bias, der får mig til at tro, at Bibelen altid er korrekt. Derfor er det ene element i dette argument, som jeg ikke vil sætte spørgsmålstegn ved, at Bibelen tager fejl af datoen for syndfloden. Og det er af denne grund, denne personlige bias, at den ene forudsætning, jeg frem for alt skal stille spørgsmålstegn ved, er om Bibelens kronologi er korrekt.

Det lyder måske som en forbløffende erklæring at komme med, men jeg vil tænke over det på denne måde: Hvad jeg holder i min hånd er en bibel, men virkelig er den ikke en bibel. Vi kalder det en bibel, men når vi læser titlen, står der: "Den nye verdensoversættelse af de hellige skrifter". Det er en oversættelse. Dette er også en oversættelse: Jerusalem Bible. Det kaldes en bibel, men det er en oversættelse; denne af den katolske kirke. Og herovre har vi den hellige bibel - simpelthen kaldet den hellige bibel ... kong James. Det fulde navn er King James Version. Det kaldes en version. En version af hvad? Igen er alt dette versioner eller oversættelser eller gengivelser af ... originale manuskripter? Antal kopier. Ingen har de originale manuskripter; de faktiske pergamenter eller tabletter eller hvad det måtte være, der blev skrevet af de originale bibelskribenter. Alt, hvad vi har, er kopier. Det er ikke en dårlig ting. Faktisk er det en ganske god ting, som vi senere vil se. Men det vigtige at huske er, at vi har at gøre med oversættelser; så derfor er vi nødt til at stille spørgsmål: Hvad oversættes de fra? Er der flere kilder, og er de enige?

Jeg skal tilføje en lille note herinde for dem, der mener, at King James er den eneste sande Bibel. Det er en god bibel, ja, men det blev udført af et udvalg, der blev udpeget af kong James, og som ethvert andet udvalg, der arbejder på enhver bibeloversættelse, blev de ledet af deres egen forståelse og deres egen skævhed. Så i virkeligheden kan vi kun undtagen nogen bestemt oversættelse eller version som den ene bibel. Men snarere skal vi bruge dem alle og derefter gå dybere ind i mellemlinjer, indtil vi finder sandheden.

De punkter, jeg prøver at gøre, er disse: Hvis du vil stille spørgsmål til Skriften, skal du sørge for at lytte til begge sider af argumentet. Og hvis du vil stille spørgsmål til noget, skal du sørge for, at du sætter spørgsmålstegn ved alting, selv ting, som du holder grundlæggende og uændret sandt.

Jeg er kommet til at tro, at pyramidenes alder faktisk bidrager til at bevise, at der var en oversvømmelse. Men i stedet for at forklare det, vil jeg lade en anden gøre det. Når alt kommer til alt, hvorfor genfinde hjulet, når nogen allerede har gjort det og gjort det bedre, end jeg ville have gjort.

I slutningen af ​​denne video vil jeg oprette et videolink, som du kan følge for at få svarene på de spørgsmål, vi netop har rejst. Forfatteren af ​​videoen er en kristen som mig selv. Jeg kender ham ikke personligt og kan derfor ikke sige, at jeg er enig i al hans skriftlige forståelse, men jeg vil ikke lade meningsforskelle skille mig fra nogen, der oprigtigt tror på Kristus. Det er tankegangen for Jehovas Vidner, og jeg accepterer ikke længere det som gyldigt. Men hvad der er vigtigt her er ikke budbringeren, men budskabet. Du skal foretage din egen evaluering baseret på beviserne. Bare sørg altid for, at du ser på alle beviser, inden du når frem til en konklusion. Jeg håber at være tilbage i gang med tingene i næste uge, men indtil da, må vores Herre fortsætte med at velsigne dit arbejde.

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    14
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x