„Derfor giver vi ikke op.“ - 2 Korinther 4:16.

 [Fra ws 8/19 s.20 Undersøg artikel 31: 30. september - 6. oktober 2019]

Dette er endnu en artikel om den samme type tema, temaet bag dem alle er ”Giv ikke op”. Andre nylige eksempler i år inkluderer:

 • Bliv ikke narret af verdens visdom
 • Vær opmærksom på, at ingen tager dig fanget
 • Er du fuldført dit ministerium?
 • Hvad forhindrer mig i at blive døbt?
 • Behold din integritet
 • Hvad vores deltagelse på møder siger om os
 • Vær ikke ængstelig, for jeg er din Gud
 • Jeg vil gå i din sandhed
 • Gør du Jehovas tanker til dine egne?
 • Køb sandhed og sælg den aldrig
 • Hvem former din tænkning?

Måske ved første øjekast måske du undrer dig over, hvilket link alle disse artikler har, men bag alle disse emner og indholdet af de faktiske artikler har der været lignende indhold. Det fremherskende drivkraft og det fælles tema, der løber gennem disse undersøgelsesartikler, har været:

 • at tilskynde dem med tvivl til at ignorere dem og blive døbt,
 • hvis de bliver døbt, ikke for at stoppe med at deltage i møder,
 • at fortsætte i organisationen, selvom du har lyst til at give op,
 • ignorere oplysninger, der ikke er leveret gennem organisationen,
 • kun acceptere, hvad organisationen lærer.

Hvorfor behovet for disse typer artikler i stedet for korrekt bibelstudie for at opbygge troen på brødrene og søstrene og hjælpe dem med at udvikle kristne egenskaber? Det kan kun skyldes, at mange giver op, i det mindste ved at deltage i møder og deltage i felttjeneste og endda betragte sig selv som Jehovas Vidner, med unge og endda nogle voksne, der holder tilbage fra dåb.

Hvad kan være grundårsagen til dette åbenlyse malkeklima? Hvorfor skulle brødre og søstre gøre det? Kan det være fordi mange bliver forstyrrede af følgende?

 • de konstante nyheder om retssager vedrørende pædofile inden for organisationen,
 • den konstante bevægelse af datoen for Armageddon,
 • den voksende bevidsthed om problemer med forskellige påstande og lære fra organisationen.
 • tvivler på, om 1914 er sandt,
 • tvivl om disfellowshipping-politikken,
 • tvivler på det skriftlige grundlag for at nægte blodtransfusioner, men acceptere blodfraktioner
 • foruroliget af de konstante opfordringer til donationer, mens deres egne selvfinansierede og betalte for Kongeriges haller bliver udsolgt under deres fødder, og de bliver tvunget til at rejse længere afstande for at deltage i møder i en anden hal?

Efter en introduktion handler afsnit 4-7 om eksemplet med apostlen Paul. Nu er det sandt, at han var et godt eksempel for alle; men han var også et særligt drevet individ, hvilket blev bevist ved hans fremskridt blandt farisæerne inden hans omvendelse til at være et vidne om Kristus. Langt de fleste af vidner har ikke det samme drivkraft, evner eller omstændigheder til at følge Pauls eksempel, men det er alligevel det, der holdes til rang og arkiverer vidner som måde at opføre os på. Vi kan ikke håbe at matche det eller andre steder i nærheden.

Personligt, når jeg taler på trods af at have en stærk vilje til at lykkes med det, jeg vælger at gøre, ved jeg, at han aldrig kunne komme til Paulus 'eksempel, hverken fysisk og mentalt. Det bliver også nedslående at ofte holde dette enestående eksempel ud, som om det er den eneste acceptable måde at opføre os på og være acceptabel for Gud og Kristus.

Tilbage i det første århundrede blev mange slaver kristne. De havde ingen frihed til at gå i evangelisering, rejse på missionsture eller prædike på markedspladserne eller gå på møder. De var sandsynligvis begrænset til at tale med medslavene om, hvad de havde lært. Faktisk forstås det, at sandsynligvis 20% i de romerske østlige provinser var slaver, stigende til 25% + i Italien, Grækenland og mindre Asien, og at Rom selv havde 30% af befolkningen som slaver.[I] Opmuntrede apostlen Paulus konstant dem til at følge sit eksempel? Nej, kun for at gøre deres bedste under deres omstændigheder.

Punkt 9 og 10 omhandler “Udsatte forventninger ”. Dette bekræfter i vid udstrækning de konklusioner, der blev nævnt i begyndelsen af ​​denne gennemgang. Disse to afsnit er også meget interessante, hvad de ikke siger.

For eksempel siger afsnit 9 “På det tidspunkt forventede mange salvede kristne at modtage deres himmelske belønning i 1914. Når det ikke skete, hvordan håndterede trofaste dem deres forsinkede forventninger ”.

 • Det indeholder faktisk indrømmelse af mislykkede forventninger “når det ikke skete"
 • Men hvem får subtile skylden for disse mislykkede forventninger? ”Hvordan handlede trofaste mennesker deres forsinkede forventninger ” (dristige vores). Ja, skylden pålægges dem, der er ingen undskyldning for, at CT Russell og resten af ​​Bibelstudentens ledelse har foretaget de forkerte forventninger i årtier frem til i dag.
 • Hvad mangler der? Der fremsættes ikke nogen påstand eller påstand om, hvornår disse modtog opfyldelsen af ​​deres forsinkede forventninger. Punkt 11 giver en oplevelse af et sådant par, der forblev loyale JW's "indtil de afsluttede deres jordiske kurs mange årtier senere. ” Imidlertid nævnes der ikke, at de opnåede deres himmelske belønningsforventninger på det tidspunkt. Forbereder organisationen sig på en justering af tænkning? Jeg gennemsøgte organisationens publikationer grundigt for et antal år siden og kunne ikke finde en eneste artikel, der nævnte, hvad de, der hævder at være salvede, ville gøre på deres hævdede øjeblikkelige opstandelse til himlen ved døden, indtil Armageddon kommer. Der er en øredøvende stilhed om emnet.

Den anden oplevelse i afsnit 11 citerer den ældre bror, der blev rost af sygeplejersken for at have tjent organisationen så længe ”Men det er ikke, hvad vi har gjort, det er vigtigt. Det er, hvad vi gør herfra og der tæller. ”. Dette er faktisk en uskripturel stemning, men det lægges i artiklen for at give beskeden subtilt, 'du har muligvis gjort meget i dit liv, der betjener organisationen, men du har stadig brug for mere, du kan ikke stoppe'.

Dog siger hebreerne 6: 10 (som faktisk citeres i næste afsnit) ”For Gud er ikke uretfærdig for at glemme dit arbejde og den kærlighed, du viste til hans navn, idet du har tjent de hellige og fortsat med at tjene”. Derfor er det i modstrid med Paulus 'ord i Hebreerbrevet, at "hvad broren gjorde, faktisk ved at sige:' uanset hvad jeg gjorde i fortiden, er irrelevant, for min frelse er det, hvad jeg gør i fremtiden '.Gud er ikke uretfærdig for at glemme dit arbejde og den kærlighed, du viste til hans navn ”. Ved hans udsagn antydede broren, at Gud er uretfærdig, at hvis du ikke holder dig i samme takt eller forbedrer dit arbejde og kærlighed, så vil du undlade at modtage den lovede belønning. Apostlen Paul er helt uenig i denne fejlagtige opfattelse.

Afsnit 12 nævner også ”Denne helhjertede hengivenhed måles ikke ved, hvor meget vi gør i Jehovas tjeneste”. Det er rigtigt, at Jehova Gud ikke måler os på den måde, men det gør organisationen. Hvis du holder op med at aflægge en felttjenesterapport, betragtes du snart som inaktiv. Du bedømmes også ud fra dets indhold, hvis du ønsker at blive udnævnt til ældste eller menighedstjener. Det er også en meget snæversynet dommer over din tjeneste for Gud. Der er ikke plads til forsøg på genbesøg, men ikke fundet derhjemme. Der er heller ikke plads til at bruge tid på at hjælpe andre i nød, hvad enten det er brødre og søstre eller offentligheden, på en fysisk eller følelsesmæssig måde. Kun forkyndelsen tæller.

Mens jeg skriver denne anmeldelse, er Bahamas i nyhederne med ødelæggelsen forårsaget af orkanen Dorian. Indbyggerne i Bahamas har derfor brug for fysisk og følelsesmæssig hjælp på nuværende tidspunkt med lidt tid til åndelige ting. Hvorfor? Selve deres overlevelse på kort sigt afhænger af at sikre de grundlæggende livsbehov, rent vand, sikker mad og noget husly. Der vil dog uden tvivl snart være nogle små nyheder, enten i Vagttårnet eller på JW.org, der viser hvordan Jehovas Vidner i Bahamas gik forkyndt på dette tidspunkt. Jehova måler ikke hvor meget vi gør, men snarere den ånd vi gør det i, og hvordan vi gør det. Organisationen, der hævder at være hans, dømmer og måler på sin side ens værdi. Det gør det for, hvor meget man gør for at fremme organisationens mål, ved at opbygge dets ejendomsimperium eller deltage i dets rekrutteringsdrift, snarere end at vise åndens frugter for alle, vi kommer i kontakt med.

Det eneste problem med at rose standpunktet for brødre og søstre, der har udholdt årtiers hårdhed og forfølgelse, er, at det i mange tilfælde kan have (a) været undgåeligt, med en mindre konfronterende tilgang uden at gå på kompromis med sande kristne egenskaber, og (b) var det på grund af deres tro på Kristus løfter eller for bestemte aspekter af deres tro, som hviler på organisationens fortolkning.

Derudover er vi nødt til at spørge, om det specifikt kun var forfølgelse af Jehovas Vidner. Vi får ofte at vide, at forfølgelsen skyldes, at vi er vidner, og derved angiveligt tilbyder bevis for, at organisationen er Guds organisation, men vi får sjældent, hvis nogensinde, fortalt de fulde kendsgerninger. Vi hører sjældent, hvis nogensinde, fra Organisationen om, at andre kristne også blev forfulgt i det samme land, såsom Eritrea og Kina og endda Rusland, blandt andre.

I løbet af den uges forberedelse af denne gennemgang opmuntrede en lokal ældste menigheden til at vise tro og triste modstand mod at prædike i lejligheder, hvor der var forbud mod religiøse opkaldere. Denne konfronterende tilgang vil kun skabe større modstand sammen med unødvendige problemer for dem, der anvender dette råd. Vil det faktisk være gavnligt med det formål at give et vidne til alle dem, der vil lytte? Jesus gav klare instruktioner om at børste støvet fra ens fødder og gå videre, da folk afviste og modstod budskabet, som disciplerne bragte. Han anbefalede ikke sine disciple om at være bevidst provokerende og heller ikke se en arrestation som et æresemblem (Matthew 10: 14, Hebreerne 12: 14).

De sidste afsnit 14-17 drøfter emnet “Motiveret af vores håb om fremtiden ”.

De sidste to afsnit handler kun om at fokusere på målet om at vinde løbet om livet med den implikation, at vi skal ignorere alt, der foregår omkring os, selvom vi går i den forkerte retning!

----------------

[I] Se https://byustudies.byu.edu/charts/6-4-estimated-distribution-citizenship-roman-empire

Tadua

Artikler af Tadua.
  3
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x