"Dette er det, jeg fortsætter med at bede, så din kærlighed kan blive stadig mere og mere." - Filipperne 1: 9.

 [Fra ws 8/19 s.8 Undersøg artikel 32: 7. oktober - 13. oktober 2019]

Ved første øjekast skulle vi være i stand til at nyde en opbygningsartikel, der handler om at vise kærlighed.

Så for at hjælpe os på vores vej, lad os kort læse skriften i dens kontekst. Philippians 1: 9 lyder “Og det er, hvad jeg fortsætter med at bede, så din kærlighed kan blive mere og mere fyldt med nøjagtig viden og fuld forståelse. ”.

Hold op. Har du bemærket forskellen? Temaet med skrifttema var fuldt stoppet efter udtrykket “mere og mere", alligevel gør Bibelverset ikke det, det fortsætter.

Derfor kan vi men kun konkludere, at organisationen ikke vil diskutere dybtgående vigtigheden af ​​"nøjagtig viden og fuld forståelse ”. Imidlertid er disse to aktiver imidlertid vigtige og udelelige fra evnen til ikke kun at vise kærlighed, men øve kærlighed. Hvorfor det? Paulus besvarer dette spørgsmål i de næste vers.

Philippians 1: 10-11 fortsætter: ” at DU kan sørge for de vigtigere ting, så du kan være fejlfri og ikke snuble andre op til Kristi dag, 11 og blive fyldt med retfærdig frugt, som er gennem Jesus Kristus, til Guds ære og ros. ”.

Sandelig, hvordan kan vi “sørg for de vigtigere ting ” hvis vi ikke har en “nøjagtig viden ” af hvad de vigtigste ting er?

Faktisk, hvordan kan vi være "fejlfri" uden "nøjagtig viden ”? Uden tvivl ville vores handlinger være mangelfulde med unøjagtig viden. Hvis vores handlinger er mangelfulde, kunne vi "blive snublet af andre ” som "fuld bedømmelse ” ville ikke være muligt uden de fulde kendsgerninger.

Vi ledes til Pauls konklusion, som er, at “retfærdig frugt ...til Guds ære og ros ” er kun muligt med alle de forudsætninger, der er til stede; det vil sige en kærlighed til Gud og Kristus, ”Nøjagtig viden og fuld forståelse”.

Derudover bemærkede du, hvad der også var nødvendigt for "retfærdig frugt”. Det kunne fås gennem Jesus Kristus og ville bringe Gud ære og ros. Hvad var disse retfærdige frugter?

I Matthew 7: 15-16 Jesus sagde “Vær på vagt for de falske profeter, der kommer til dig i fåredække, men indeni er de glubende ulve. 16 Ved deres frugter vil du kende dem. Aldrig samler folk druer fra torner eller figner fra tidsler, gør de? ”.

Han mindede os også i Johannes 15: 4 (Berean Study Bible) om at ”forblive i mig, og jeg vil forblive i dig. Ligesom ingen gren kan bære frugt alene, medmindre den forbliver i vinstokken, kan du heller ikke bære frugt, medmindre du bliver i mig. ” (NWT erstatter "in" med "i union med" som undergraver betydningen af ​​Jesu ord.) "Uden at følge Kristus ville det helt klart ikke være muligt at bære retfærdig frugt.

Desuden siger Galaterne 5: 22 “På den anden side er åndens frugt kærlighed, glæde, fred, langmodighed, venlighed, godhed, tro, 23 mildhed, selvkontrol. Mod sådanne ting er der ingen lov. ”. Dette er velkendte ord til alle bibelstuderende og er bestemt “Retfærdig frugt” vi skulle være fyldt med.

Når vi tydeligt har fundet ud af, hvad apostlen Paul talte om, så lad os se, hvordan det anvendes i studiens artikel om Vakttårnet.

Afsnit 1 siger “Da apostlen Paul, Silas, Luke og Timothy ankom til den romerske koloni Philippi, fandt de mange mennesker, der var interesseret i rigets budskab. Disse fire ivrige brødre var med til at oprette en menighed, og alle disciple begyndte at mødes sammen, sandsynligvis hjemme hos en gæstfri troende ved navn Lydia. - Apostlenes 16: 40. ”.

Der er endnu ikke nævnt nogen kærlighed, men der er den åbenlyse implikation af forkyndelse og en god dosis spekulationer om deltagelse i møder og hvor. Alt det, der handler 16: 14-15 viser, er, at Lydia fik Paul og de andre til at blive hos hende og hendes husstand.

Indtil videre følger artiklen et kendt mønster. Ændres dette med afsnit 2? Lad os se.

Afsnit 2 siger “Satan rystede sandhedens fjender, der hårdt modsatte sig disse loyale kristnes forkynnelsesaktivitet ”. Ah, nu har vi en bølge af forfølgelse kastet i blandingen og en påmindelse om forkynnelsen, men stadig intet om åndens kærlighed og frugter. Alle læsere, der har læst de to foregående Varchtårneartikler eller dette websteds anmeldelser af dem, vil helt sikkert kende deres underliggende tema. ”Bliv klar til forfølgelse”. Så her har vi yderligere subtil forstærkning af denne meddelelse fra organisationen.

Efter at have indstillet scenen på denne måde til skrivning af bogen til filippianerne på baggrund af forkyndelse, møder og forfølgelse, beder afsnit 3 os derefter om at læse konteksten af ​​temaskriften i Filipperne 1: 9-11. Dette er en klassisk tilgang til eisigesis. Sæt dagsordenen, læst derefter skriftstedet, så man er stærkt påvirket af at fortolke passagen i henhold til de tidligere forslag snarere end at læse skrifterne først.

Abound with Love (Par.4-8)

Indledende sætning og 1 John 4: 9-10 som et læst skrift fremhæver, at Gud elskede os ”Ved at sende sin Søn til jorden for at dø for vores synder.”. Til side skal du bemærke den subtile undladelse af Jesu personlige navn, en almindelig kneb i organisationens litteratur for at sænke anerkendelsen af ​​Jesus og øge fokus på Jehova Gud. Viste ikke Jesus også stor kærlighed til menneskeheden ved at ville og villig acceptere at komme til at dø på jorden i stedet for at blive sendt uden noget valg i sagen?

Et eksempel på eisigesis findes i afsnit 4, hvor kærlighed tolkes som kun kærlighed til Gud snarere end i en bredere forstand som angivet i Philippians 1-kontekst: 9. Afsnittet hedder ”Hvor meget skal vi elske Gud? Jesus svarede på dette spørgsmål, da han fortalte en farisæer: „Du skal elske Jehova din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind.“ (Matt. 22:36, 37) Vi ønsker ikke, at vores kærlighed til Gud er halvhjertet. ”. Endnu en gang nævnes ikke kærlighed til Jesus, og heller ikke kærlighed til vores medmennesker.

Artiklen går derefter hurtigt og kort videre til at få "nøjagtig viden og fuld forståelse ” med en lyd bid af “vi betragter regelmæssig bibelstudie og meditation om Guds ord som en af ​​de vigtigste ting i vores liv! ”, som vi selvfølgelig gerne vil gøre, men vigtigst af alt uden organisationens litteratur. Desværre ser de fleste vidner på at læse eller studere Vagttårnets artikler som bibelstudie, skønt det er langt fra det.

Punkt 6 åbnes med ”Guds store kærlighed til os vil få os til at elske vores brødre. (Læs 1 Johannes 4:11, 20, 21) ”. Det er bestemt det rette synspunkt, men som de næste par afsnit i artiklen diskuterer, er det ikke altid let at udvikle kærlighed til vores brødre.

Som afsnit 7 kommenterer: “Jehova ser vores ufuldkommenheder såvel som vores broders. På trods af disse ufuldkommenheder elsker han stadig vores bror, og han elsker os stadig ”. Rådgiverne i afsnittet er imidlertid ufuldstændige, da det hele handler om at stille op med andre irriterende vaner, men gør intet for at tackle det mere blændende spørgsmål. Spørgsmålet er, at vi skal vise andre kærlighed ved at arbejde på vores egne irriterende vaner, så andre har mindre irritation at holde op med.

Afsnit 9 fortæller os “til sørg for de vigtigere ting. ”(Phil. 1: 10) Disse vigtige ting inkluderer helliggørelse af Jehovas navn, opfyldelsen af ​​hans formål og freden og enheden i menigheden. (Matt. 6: 9, 10; John 13: 35) ”. Spørgsmålet er, er det de vigtigere ting, som apostlen Paul talte om?

Kan vi forårsage helliggørelse af Jehovas navn? Jesus foreslog, når han holdt modelbøn, at bede "Lad dit navn blive helliget" eller adskilles. Ikke, jeg vil hellige dit navn. De to krydshenvisninger er Ezekiel 36: 23 og 38: 23, begge registrerer Jehova og siger, at han vil hellige sit eget navn. Vi kan gøre meget lidt for at hjælpe det.

Hvad med "opfyldelsen af ​​hans formål ”? Igen, på individuelt niveau, kan vi gøre meget lidt for at hjælpe den Almægtige Skaber med at udføre sine formål.

Så hvad med det sidste forslag “menigheden fred og enhed ”? I det mindste er dette noget, vi kan have en effekt på. Dog kommer det med en advarsel. Skal vi beskytte fred og enhed for enhver pris? Vi bør helt klart ikke på bekostning af retfærdighed og sandhed. For eksempel ville det være forkert at ignorere kriminelle handlinger fra en eller flere menighedsmedlemmer, bare for at bevare freden. Det ville også være forkert at tie stille, som Jesus sagde ”Det er forgæves, at de fortsat tilbeder mig, fordi de lærer mænds befalinger som doktriner.”(Matthew 15: 9).

Som apostlen Paul selv svarede “de vigtigere ting ” skulle “blive fyldt med retfærdig frugt, som er gennem Jesus Kristus, ” og dette ville føre ”Til Guds ære og ros.”.

Hvor er derfor hjælp til at arbejde på og øve disse “retfærdige frugter ”? Glemt mangler!

Punkt 11 er hyklerisk i den måde, det præsenteres, og hvad det ikke siger. I behandlingen af ​​den næste sætning fra Filipperne 1: 9-10, “ikke snubler andre ” afsnittet antyder "Vi kunne gøre det ved vores valg af underholdning, vores valg af tøj eller endda vores valg af beskæftigelse ”.

Organisationen er så hyklerisk i dette, at den er chokerende.

 • Skal et med vidne stoppe med at tro på Gud og Jesus, fordi du ser en film, som de betragter som forkert?
 • Hvad hvis du skulle gå til rigssalen uden at binde og bære skæg?
 • Hvad hvis du accepterede arbejde, der involverede renovering af gamle eller historiske bygninger og som et resultat gjorde reparationer på nogle gamle kirker?

Den gamle kliché, jeg er måske snublet, måske ytres af mange et vidne, men ville de opgive deres tro på Gud? Højst usandsynligt.

Så hvad med i disse scenarier?

 • Viser videoer, der indeholder voksne temaer, såsom at vise nogen, der bliver myrdet, på et offentligt sted for et publikum, inklusive unge i alle aldre, fra babyer til teenagere? Som et eksempel Josmas videodrama ved de regionale konferencer i 2019, hvor kong Amon, Josias far, blev myrdet af knive, der tjener knive.
 • Hvad med salget af Kingdom Halls til andre religioner?
 • Hvad med den fortsatte afvisning af at ændre politikken for, hvordan man håndterer beskyldninger om seksuelt misbrug af børn?

Hvilke handlinger er mere tilbøjelige til at snuble vidner og andre?

Hvis det verdensomspændende salg af Kingdom Hall var mere kendt i detaljer, ville mange vidner blive snublet, hvis de vidste det fulde omfang, da det ikke passer godt med den konstante besked, der gives om fænomenal stigning.

Hvad angår den fortsatte misbrug af beskyldninger om børnemishandling, har dette allerede snublet med utallige vidner og fået dem til ikke kun at forlade organisationen, men også at miste al tro på Gud. Det er hvad der menes med "at snuble de små".

Afsnit 13 er endnu mere forbandet i lyset af de nylige begivenheder. Det siger "En anden måde, vi kunne snuble på, er at få ham til at begå en synd. Hvordan kunne det ske? Overvej dette scenarie. Efter en lang, hård kamp er en bibelstudent endelig i stand til at kontrollere sin afhængighed af alkohol. Han indser, at han skal afholde sig helt fra det. Han gør hurtige fremskridt og bliver døbt. Senere opfordrer en velmenende vært for en kristen samling den nye bror til at acceptere en alkoholholdig drik og siger: „Du er kristen nu; du har Jehovas ånd. Et aspekt af den hellige ånd er selvkontrol. Hvis du udøver selvkontrol, skal du være i stand til at bruge moderat brug af alkohol. ” Vi kan kun forestille os, hvad konsekvenserne ville være, hvis den nye bror lyttede til det vildledte råd! ” 

Ja! Det rejser derfor spørgsmålet, hvad hvis denne nye bror bliver opmærksom på den begivenhed, der humoristisk er blevet kaldt "Bottlegate"? 'Selvom et medlem af det styrende organ bruger tæt på en $ 1,000 på high end Scotch kan virke som hans forretning, optikken er meget fordæmmende og kommer på tværs af mere end en smule hyklerisk i lyset af ovennævnte “råd”. Måske hvis vores medlem af det styrende organ anerkendte hans handlinger som dårligt tilrådeligt, kunne vi muligvis skære ham lidt slap, men åben anerkendelse af fejl er ikke en GB-praksis.

Påstandene i afsnit 14 skal også undersøges. Det siger "Vores kristne møder hjælper os med at anvende instruktionerne, der er givet på Filipperne 1: 10 på flere måder. ”. Derefter giver det 3 måder. Lad os undersøge dem igen.

 1. "programmet med rig åndelig mad minder os om, hvad Jehova anser for at være vigtigere ”.

Baseret på afsnit 9, der er omtalt ovenfor, er programmet rig på junkfood snarere end sund, ernæringsmæssig åndelig mad. Maden, som den er, er baseret på, hvad organisationen finder vigtigere snarere end hvad Guds ord Bibelen finder vigtigere.

 1. "For det andet lærer vi, hvordan vi anvender det, vi lærer, så vi kan være fejlfri. ” Der var ikke noget reelt forsøg på at vise, hvordan noget af materialet kunne anvendes personlig, så vi er ikke i stand til at lære noget om, hvordan vi kan være fejlfri.
 2. "for det tredje tilskyndes vi "til kærlighed og gode gerninger." (Hebr. 10:24, 25) ” Hvem prøver de at narre? Hvem vil bare blive tilskyndet til lydbid, unøjagtige udsagn og åben hykleri? Selvom det tilskyndede nogle, ville de have så lidt støtte fra denne artikel.

Det sidste forslag til dette afsnit giver råd i strid med temaskriften. Afsnittet siger, “Jo mere vi bliver opmuntret af vores brødre, jo mere vil vores kærlighed til vores Gud og til vores brødre vokse ”. Bare for at gentage, i Filipperne 1, udtaler Paul, at vi har brug for “nøjagtig viden og fuld forståelse ”, som begge mangler i dette Vagttårnet studere artikel. Også til “blive fyldt med retfærdig frugt, som er gennem Jesus Kristus ”.  Dette ignoreres også næsten fuldstændigt Vagttårnet artiklen.

De sidste tre afsnit omhandler forkynnelsesarbejdet som den eneste retfærdige frugt. Alligevel gør 1 Corinthians 13: 1-13 det klart, uden kærlighed og i forlængelse af åndens andre frugter, alle andre værker som forkynnelse er som at slå sammen cymbaler, dvs. et støjende spild af tid.

Kort sagt, dette Vagttårnet undersøgelsesartikel er en spildt mulighed for at tackle grundlæggende problemer i organisationen og er hyklerisk på samme tid. Ægte åndeligt sindede kristne vil blive sultet eller endda forgiftet af denne diæt med forurenet junk 'spirituel' fastfood.

 

 

Tadua

Artikler af Tadua.
  3
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x