Undersøgelse af Matthew 24; Del 3: Forkynnelse i hele den beboede jord

by | Oktober 25, 2019 | Undersøgelse af Matthew 24-serien, Videoer | 56 kommentarer

Hej, jeg hedder Eric Wilson, og dette er den tredje i vores serie på det 24th kapitel af Matthew.

Jeg vil gerne, at du forestiller dig et øjeblik, at du sidder på Olivenbjerget og lytter til Jesus, når han udtaler følgende ord:

”Og denne gode nyhed om Riget vil blive prædiket i hele den beboede jord til et vidne for alle nationerne, og så vil slutningen komme.” (Mt 24: 14)

Hvad ville du som jøde på den tid have forstået at Jesus mente med,

 1. Denne gode nyhed?
 2. Hele den beboede jord?
 3. Alle nationerne?
 4. Enden kommer?

Hvis vores første konklusion er, at dette skal gælde for os, er vi ikke bare en smule egocentrisk? Jeg mener, vi stillede ikke spørgsmålet, og vi fik ikke svaret, så hvorfor skulle vi tro, at det gælder os, medmindre Jesus naturligvis udtrykkeligt siger det - hvilket han i øvrigt ikke gør.

Jehovas Vidner tror ikke kun at dette vers gælder i vor tid, men mener også at det kun gælder dem. De alene har til opgave at udføre dette historiske arbejde. Milliarders liv, bogstaveligt talt alle på jorden, afhænger af, hvor godt de fuldfører deres mission. Dens afslutning vil signalere verdens ende. Og de vil vide, hvornår det er afsluttet, fordi de har endnu et budskab, en ikke så god nyhedsbesked at forkynde. De tror, ​​at de vil få til opgave af Gud at udtale et budskab om dom.

Juli 15, 2015 Vagttårnet siger på side 16, afsnit 9:

”Dette vil ikke være tiden til at prædike den” gode nyhed om Riget ”. Den tid vil være gået. Tiden for ”slutningen” vil være kommet! (Matt. 24: 14) Ingen tvivl ... (Åh, antallet af gange, jeg har læst ordene “uden tvivl” i Vagttårnet kun for at blive skuffet senere.) Ingen tvivl om, at Guds folk vil forkynde en hårdt ramme dom . Dette kan meget vel involvere en erklæring om, at Satans onde verden er ved at komme til sin fulde ende. ”

Denne prangende skæbne tildeles Jehovas Vidner af Gud. I det mindste er det den konklusion, de tager baseret på dette ene lille vers.

Lad milliarder af menneskers liv virkelig hvile på at acceptere Vagttårnet og Vågen! magasiner en lørdag morgen? Når du går forbi den vogn på gaden beskyttet af dens tavse vagt, uden at give den et nyt blik, fordømmer du dig virkelig til evig ødelæggelse?

Sikkert, at en så skæbne skæbne kommer med en advarselsmærke af en eller anden art, eller bryder Gud sig ikke så meget om os.

De tre beretninger om Matteus, Markus og Lukas, som vi analyserer, indeholder alle forskellige fælles elementer, mens nogle mindre kritiske træk mangler fra en eller to beretninger. (F.eks. Er Lukas den eneste, der nævner, at Jerusalem trampes på tidernes tid for ikke-jøderne. Matthew og Mark udelader dette.) Ikke desto mindre er de virkelig vigtige elementer, såsom advarslerne om at undgå falske profeter og falske kristne, deles på tværs af alle konti. Hvad med dette angiveligt liv-og-død, verdens ende-besked?

Hvad siger Luke om emnet?

Mærkeligt nok ikke noget. Han nævner ikke disse ord. Mark gør det, men alt hvad han siger er: "Også i alle nationerne skal den gode nyhed forkyndes først." (Mr 13:10)

"Også…"? Det er som vores Herre siger: ”Åh, og forresten forkyndes de gode nyheder, før alt dette andet sker.”

Intet om, "Du skulle bedre lytte, ellers dør du."

Hvad mente Jesus egentlig, da han sagde disse ord?

Lad os se på listen igen.

Det vil være lettere at finde ud af det, hvis vi starter fra bunden og arbejder opad.

Så det fjerde punkt var: "Og så vil slutningen komme."

Hvilket mål kunne han henvise til? Han nævner kun den ene ende. Ordet er i ental. De havde lige bedt ham om et tegn, så de kunne vide, hvornår byen og dens tempel skulle komme. De antog naturligvis, at det var den ende, han talte om. Men for at dette kunne give mening, ville den gode nyhed have været forkyndt på hele den beboede jord og til alle nationer, og det skete ikke i det første århundrede. Eller gjorde det? Lad os ikke springe til nogen konklusioner.

Gå videre til det tredje punkt: Hvad ville de have forstået at Jesus mente, da han henviste til ”alle nationerne”? Ville de have tænkt: ”Åh, de gode nyheder vil blive forkynt i Kina, Indien, Australien, Argentina, Canada og Mexico?

Ordet han bruger er ethnos, hvorfra vi får det engelske ord "etnisk".

Strong's konkordance giver os:

Definition: en race, en nation, nationerne (adskilt fra Israel)
Anvendelse: en race, folk, nation; nationerne, hedenske verden, hedninger.

Så når det bruges i flertal, "nationer", ethnos, henviser til hedningerne, den hedenske verden uden for jødedommen.

Sådan bruges ordet i de kristne skrifter. For eksempel læser vi i Matthew 10: 5: "Denne 12 Jesus sendte ud og gav dem disse instruktioner:" Gå ikke ud på nationenes vej og gå ikke ind i nogen samaritansk by; "(Mt 10: 5)

New World-oversættelsen bruger "nationer" her, men de fleste andre versioner gengiver dette som "hedninger". Til jøden, ethnos mente ikke-jøder, hedninger.

Hvad med det andet element i hans udsagn: ”hele den beboede jord”?

Ordet på græsk er oikoumené. (Ee-ku-mig-nee)

Strong's Concordance forklarer brugen af ​​den ("korrekt: det land, der beboes, landet i en tilstand af beboelse), den beboede verden, det vil sige den romerske verden, for alle uden for det blev betragtet som ingen konto."

HJÆLP Word-studier forklarer det på denne måde:

3625 (oikouménē) betyder bogstaveligt "den beboede (land)." Det blev “oprindeligt brugt af grækerne til at betegne det land, der var beboet af sig selv, i modsætning til barbariske lande; bagefter, da grækerne blev underlagt romerne, 'hele den romerske verden'. stadig senere, for 'hele den beboede verden' “.

I betragtning af disse oplysninger kunne vi parafrasere Jesu ord for at læse, "og denne gode nyhed om kongeriget vil blive prædikeret over hele den kendte verden (Romerriget) for alle hedninger, før Jerusalem bliver ødelagt."

Skete det? I år 62 e.Kr., blot fire år før den første belejring af Jerusalem, og mens han blev fængslet i Rom, skrev Paulus til kolosserne og talte om “... håbet om den gode nyhed, som I hørte, og som blev forkyndt i hele skabelsen, der er under himmel." (Kol 1:23)

I det år var kristne ikke nået Indien eller Kina eller de oprindelige folk i Amerika. Alligevel er Paulus 'ord sandfærdige inden for rammerne af den daværende kendte romerske verden.

Så der har du det. Den gode nyhed om Kristi rige blev forkynt i hele den romerske verden for alle hedninger, før det jødiske tingsystem sluttede.

Det var simpelt, var det ikke?

Der har vi en ligetil, utvetydig forklaring på Jesu ord, der passer til alle fakta i historien. Vi kunne afslutte denne diskussion lige nu og komme videre, bortset fra det faktum, at som vi allerede har sagt, otte millioner Jehovas Vidner tror, ​​at de opfylder Mattæus 24:14 i dag. De mener, at dette er en antitypisk eller sekundær opfyldelse. De lærer at Jesu ord havde en mindre opfyldelse i det første århundrede, men det vi ser i dag er den største opfyldelse. (Se w03 1/1 s. 8 par. 4.)

Hvilken virkning har denne tro på Jehovas Vidner? Det er som en livredder. Når de står over for hykleriet om det styrende råds 10-årige tilknytning til De Forenede Nationer, holder de fast ved det. Når de ser grunden til dårlig omtale omkring årtier med misbrug af seksuelt misbrug af børn, holder de fast på det som en drukning. "Hvem forkynder ellers den gode nyhed om riget på hele jorden?" de siger.

Det betyder ikke rigtig noget, at de ved, at de ikke prædiker for alle nationer eller i hele den beboede jord. Vidner forkynder ikke i islams nationer, og de når heller ikke effektivt ud til en milliard hinduer på jorden, og de gør heller ikke nogen mærkbar forskel i lande som Kina eller Tibet.

Det er alle kendsgerninger, der let overses. Det centrale er, at de tror, ​​at kun vidner forkynder de gode nyheder om Guds rige. Ingen andre gør det.

Hvis vi kan vise, at dette ikke er tilfældet, smuldrer denne grund af Vidnsteologiens grundsten. For at gøre det, er vi nødt til at forstå hele bredden og bredden og højden af ​​denne lære.

Det stammer fra 1934. Tre år tidligere tog Rutherford 25% af de studerende grupper i bibelen, der stadig var tilknyttet hans forlagsvirksomhed, Watchtower Bible and Tract Society, og gjorde dem til en ordentlig religiøs organisation ved at give dem navnet, Jehovas Vidner, og centralisere magten til at udpege ældste ved hovedkvarteret. Derefter, i en todelt artikel, der kørte i august 1 og 15, 1934 udgaver af Vagttårnetintroducerede han et to-klassesystem, der gjorde det muligt for ham at skabe en præst og ligelig opdeling, som kristendommens kirker havde. Han gjorde dette ved at bruge uskripturelle antitypiske repræsentationer, der beskæftigede Israels tilflugt, forholdet mellem israelitten Jehu og den hedning Jonadab samt afskillelsen af ​​Jordan-floden, da præsterne krydsede med pagens ark. (Jeg har en detaljeret analyse af disse artikler på vores websted. Jeg sætter et link til dem i beskrivelsen af ​​denne video.)

På denne måde skabte han en sekundær klasse af Christian kaldet Jonadab klassen ellers kendt som Andet får.

Som bevis er her et uddrag fra et af de sidste afsnit i den to-delede undersøgelse - firkantede parenteser tilføjet:

”Vær opmærksom på, at forpligtelsen er pålagt præsteklassen [de salvede] til at føre eller læse instruktionsloven for folket. Derfor, hvor der er et selskab [eller menighed] med Jehovas vidner ... bør lederen af ​​en undersøgelse vælges blandt de salvede, og ligeledes skulle tjenestekomitéens dem blive taget fra de salvede… .Jonadab var der som en for at lære , og ikke en, der skulle undervise… .Den officielle organisation af Jehova på jorden består af hans salvede rest, og Jonadabs [andre får], der vandrer med de salvede, skal undervises, men ikke at være ledere. Dette ser ud til at være Guds arrangement, bør alle med glæde overholde den. ”(W34 8 / 15 s. 250 par. 32)

Dette skabte dog et problem. Troen var, at ateister, hedninger og falske kristne, der døde før Harmagedon, ville blive oprejst som en del af de uretfærdige. De uretfærdige kommer stadig tilbage i deres syndige tilstand. De kan kun opnå fuldkommenhed eller syndfrihed, når de bliver erklæret retfærdige af Gud i slutningen af ​​de tusind år. Hvilket opstandelseshåb havde Jonadabs eller andre får? Præcis det samme håb. Også de ville komme tilbage som syndere og skulle arbejde mod fuldkommenhed ved udgangen af ​​de tusind år. Så hvad skal motivere en Jonadab eller et andet Jehovas Vidne til at bringe store ofre for arbejdet, hvis den belønning, han får, ikke adskiller sig fra en ikke-troendes?

Rutherford måtte tilbyde dem noget, som den onde vantro ikke ville få. Gulerod var overlevelse gennem Armageddon. Men for at gøre det virkelig ønskeligt måtte han lære at de dræbte i Harmageddon ikke ville få nogen opstandelse - ingen anden chance.

Dette er hovedsageligt JW-ækvivalenten med helvede ild. Læren om helvede ild er længe blevet kritiseret af Jehovas Vidner som antithetisk mod Guds kærlighed. Hvordan kunne en kærligheds Gud torturere nogen for evigt og altid simpelthen for at nægte at adlyde ham?

Men Jehovas Vidner ser ikke ironien i at fremme en tro, der vil få Gud til at ødelægge et menneske for evigt uden at give ham en svag chance for forløsning. Når alt kommer til alt, hvilken chance har den 13-årige barnebrud i muslimske og hinduistiske kulturer nogensinde at kende Kristus? For den sags skyld, hvilken chance har enhver muslim eller hindu for virkelig at forstå det kristne håb? Jeg kunne fortsætte med mange flere eksempler.

Ikke desto mindre er vidner tilfredse med at tro, at disse bliver dræbt af Gud uden håb om opstandelse, simpelthen fordi de havde den ulykke at blive født i den forkerte familie eller i den forkerte kultur.

Det er afgørende for organisationens ledelse, at alle vidner tror på dette. Ellers hvad arbejder de så hårdt for? Hvis ikke-vidner også vil overleve Armageddon, eller hvis de dræbte i krigen får en opstandelse, hvad handler det så om?

Alligevel er det hovedsageligt de gode nyheder, som vidner forkynder.

Fra Vagttårnet af september 1, 1989 side 19:

 „Kun Jehovas Vidner, dem fra den salvede rest og den“ store skare ”, som en forenet organisation under beskyttelse af den øverste arrangør, har noget bibelsk håb om at overleve den forestående ende af dette dømte system, der er domineret af Satan Djævelen."

Fra Vagttårnet af august 15, 2014, side 21:

„I virkeligheden formidler Jesus også Jehovas stemme til os, når han leder menigheden gennem„ den trofaste og kloge slave “. [Læs "Styrende Råd"] (Matt. 24:45) Vi er nødt til at tage denne vejledning og vejledning alvorligt, for vores evige liv afhænger af vores lydighed. " (Beslag tilføjet.)

Lad os tænke over dette et øjeblik. For at opfylde Mattæus 24:14, som vidnerne fortolker det, skal den gode nyhed forkyndes på hele den beboede jord for alle nationer. Det gør vidner ikke. Ikke engang tæt på. Konservative skøn viser at omkring tre milliarder mennesker aldrig er blevet forkyndt af et eneste Jehovas Vidne.

Lad os alligevel lægge alt det til side for øjeblikket. Lad os antage, at inden slutningen vil organisationen finde en måde at nå ud til enhver mand, kvinde og barn på planeten. Ville det ændre ting?

Nej, og her er hvorfor. Denne fortolkning fungerer kun, hvis de forkynder den rigtige gode nyhed, som Jesus og apostlene forkyndte. Ellers ville deres indsats være værre end ugyldig.

Overvej Paulus 'ord til galaterne om sagen.

”Jeg er forbløffet over, at du så hurtigt vender dig fra den, der kaldte dig med Kristi ufortjente venlighed til en anden slags gode nyheder. Ikke at der er en anden god nyhed; men der er visse, der forårsager dig problemer og vil fordreje de gode nyheder om Kristus. Men selvom vi eller en engel ud af himlen skulle erklære dig som god nyhed noget ud over de gode nyheder, vi erklærede for dig, så lad ham være forbandet. Som vi har sagt før, siger jeg nu igen: Den, der erklærer for dig som god nyhed noget ud over, hvad du accepterede, lad ham blive forbandet. ”(Galaterne 1: 6-9)

Selvfølgelig er vidner sikker på, at de alene forkynder det rigtige, de rigtige, de sande gode nyheder. Overvej dette fra en nylig artikel om Vakttårnets undersøgelse:

”Så hvem prædiker virkelig de gode nyheder om Riget i dag? Med fuld tillid kan vi sige: ”Jehovas Vidner!” Hvorfor kan vi være så sikre? Fordi vi forkynder det rigtige budskab, er den gode nyhed om riget. ”(W16 maj s. 12 par. 17)

”De er de eneste, der forkynder, at Jesus har regeret som konge siden 1914.” (W16 maj s. 11 par. 12)

Hold fast! Vi har allerede bevist, at Jehovas Vidner tager fejl ved 1914. (Jeg vil sætte et link her til videoer, der demonstrerer denne konklusion klart fra Skriften.) Så hvis det er en grundpille i deres forkynnelse af de gode nyheder, forkynder de en falsk god nyhed.

Er det det eneste, der er galt med forkynnelsen af ​​de gode nyheder om Jehovas Vidner? Ingen.

Lad os starte med Armageddon. Hele deres fokus er på Armageddon. De tror, ​​at Jesus vil komme og dømme hele menneskeheden på det tidspunkt og fordømme alle, der ikke er Jehovas Vidne, til evig ødelæggelse.

Hvad er dette baseret på?

Ordet Armageddon forekommer kun én gang i Bibelen. Bare én gang! Alligevel tror de, at de ved alt om, hvad det repræsenterer.

Ifølge pålidelige historiske kilder blev ordet afsløret for de kristne i slutningen af ​​det første århundrede længe efter begivenhederne, der blev optaget i Apostlenes gerning. (Jeg ved, at Preteristerne vil være uenige med mig om dette, men lad os forlade den diskussion til vores næste video.) Hvis du læser Apostlenes gerning, finder du ingen henvisning til Armageddon. Det er sandt, at budskabet, som de kristne i det første århundrede prædikede i hele den beboede jord og til alle nationerne på det tidspunkt, var en frelse. Men det var ikke frelse fra en verdensomspændende katastrofe. Faktisk, når du undersøger det eneste sted, ordet Armageddon forekommer i Bibelen, vil du se, at det ikke siger noget om, at alt liv bliver ødelagt for evigt. Lad os bare læse Bibelen og se, hvad den har at sige.

”. . .De er faktisk udtryk, der er inspireret af dæmoner, og de udfører tegn, og de går ud til kongerne på hele den beboede jord for at samle dem sammen til krigen i den Almægtige Guds store dag ... Og de samlet dem sammen til det sted, der kaldes på hebraisk Armageddon. ”(Re 16: 14, 16)

Du vil bemærke, at det ikke er hver mand, kvinde og barn, der føres til krigen, men konger eller herskere på jorden. Dette falder sammen med profetien i Daniels bog.

”I disse kongers dage vil himmelens Gud oprette et kongerige, der aldrig vil blive ødelagt. Og dette rige vil ikke blive videregivet til andre mennesker. Det vil knuse og sætte en stopper for alle disse kongeriger, og det alene vil stå evigt, ”(Da 2: 44)

Som enhver erobrende magt vil Jesu formål ikke være at ødelægge alt liv, men snarere at udslette enhver modstand mod hans styre, hvad enten det er politisk, religiøst eller institutionelt. Naturligvis vil enhver, der kæmper mod ham helt ned til det mindste af menneskeheden, få det, de fortjener. Vi kan kun sige, at der ikke er noget i Skriften, der tyder på, at enhver mand, kvinde og barn på jorden vil blive dræbt for evigt. De, der dræbes, nægtes faktisk ikke udtrykkeligt håbet om en opstandelse. Hvorvidt de bliver oprejst eller ej, er noget, vi ikke kan sige med sikkerhed. For at være sikker er der beviser for at de som Jesus forkyndte direkte såvel som de onde mennesker i Sodoma og Gomorra vil vende tilbage i opstandelsen. Så det giver os håb, men vi skal simpelthen ikke komme med nogen kategorisk erklæring om sagen. Det ville være at dømme og som sådan være forkert.

Okay, så vidner er forkerte om 1914-oprettelsen af ​​kongeriget såvel som arten af ​​Armageddon. Er det de eneste to elementer i deres forkynnelse af de gode nyheder, der er falske? Desværre nej. Der er noget langt værre at overveje.

Johannes 1:12 fortæller os, at alle, der tror på Jesu navn, får "autoritet til at blive Guds børn". Romerne 8:14, 15 fortæller os, at "alle, der ledes af Guds ånd, er virkelig Guds sønner" og har "modtaget en ånd af adoption". Denne vedtagelse gør kristne til arvinger til Gud, der kan arve det, som han har, fra deres Fader, evigt liv. 1 Timoteus 2: 4-6 fortæller os, at Jesus er mellemmand mellem Gud og mennesker, en ”løsesum for alle”. Ingen steder omtales kristne som Guds venner, men kun som hans børn. Gud har indgået en aftale eller pagt med kristne, kaldet den nye pagt. Ingen steder får vi at vide, at langt de fleste kristne er udelukket fra denne pagt, at de faktisk slet ikke har pagt med Gud.

Den gode nyhed, som Jesus forkyndte, og som hans tilhængere tog op og forkyndte på hele den beboede jord før Jerusalems ødelæggelse, var at alle, der troede på Kristus, kunne blive Guds adopterede børn og dele med Kristus i himlenes rige. Der var ikke noget sekundært håb, som de prædikede. Ikke alternativ frelse.

Ingen steder i Bibelen finder du endda et strejf af en anden god nyhed, der fortæller folk, at de vil blive erklæret retfærdige som Guds venner, men ikke som børn, og vil stadig blive oprejst i en tilstand af synd på trods af at de erklæres retfærdige. Ingen steder nævnes der en gruppe kristne, som ikke ville blive inkluderet i den nye pagt, ikke ville have Jesus Kristus som deres mellemmand, ikke ville have håb om evigt liv straks efter deres opstandelse. Hvor bliver de kristne bedt om at afstå fra at tage de emblemer, der repræsenterer vores Herres Jesu Kristi livreddende kød og blod.

Hvis din første reaktion, når du hører dette, er at spørge, "siger du, at alle går til himlen?" Eller, "siger du, at der ikke er noget jordisk håb?"

Nej, jeg siger ikke noget af den art. Det, jeg siger, er, at hele forudsætningen for de gode nyheder, som Jehovas Vidner forkynder, er forkert fra bunden af. Ja, der er to opstandelser. Paulus talte om en opstandelse af de uretfærdige. Det er klart, at uretfærdigheden ikke kan arve himlenes rige. Men der er ikke to grupper af retfærdige.

Dette er et meget komplekst emne, og som jeg håber at behandle meget detaljeret i en række fremtidige videoer. Men bare for at stille den bekymring, som mange måske føler, lad os se på det meget kort. En miniature-skitse, hvis du vil.

Du har milliarder af mennesker gennem historien, der har levet under nogle af de mest forfærdelige forhold, man kan forestille sig. De har lidt traumer, som de fleste af os ikke engang kan forestille sig. Selv i dag lever milliarder i hård fattigdom eller lider af svækkende sygdomme eller politisk undertrykkelse eller slaveri af forskellige former. Hvordan kan nogen af ​​disse mennesker have en rimelig og rimelig chance for at kende Gud? Hvordan kan de nogensinde håbe at blive forsonet med Guds familie igen? Spillerne skal så at sige udjævnes. Alle skal have en rimelig chance. Gå ind i Guds børn. En lille gruppe, afprøvet som Jesus selv, og fik derefter autoritet og magt ikke kun til at herske på jorden og sikre retfærdighed, men også til at fungere som præster for at tjene dem i nød og hjælpe alle tilbage til et forhold med Gud.

Den gode nyhed handler ikke om at redde enhver mand kvinde og barn fra en fyrig død i Armageddon. Den gode nyhed handler om at nå ud til dem, der vil acceptere tilbuddet om at blive et adoptivbarn af Gud, og som er villige til at tjene i denne egenskab. Når deres antal er færdig, kan Jesus bringe slutningen på den menneskelige herredømme.

Vidner tror, ​​at Jesus først kan bringe slutningen, når de er færdige med forkynnelsesarbejdet. Men Matthew 24: 14 blev opfyldt i det første århundrede. Det har ingen opfyldelse i dag. Jesus bringer slutningen, når det fulde antal af de udvalgte, Guds børn, er komplet.

Engelen afslørede dette for John:

”Da han åbnede det femte segl, så jeg under alteret sjælene til dem, der blev slagtet på grund af Guds ord og på grund af det vidne, de havde aflagt. De råbte med høj røst og sagde: ”Indtil hvornår du, suveræne Herre, hellig og sand, afholder dig fra at dømme og hævn vores blod på dem, der bor på jorden?” Og en hvid kappe blev givet til hver af dem, og blev de bedt om at hvile et stykke tid længere, indtil antallet var fyldt med deres medslav og deres brødre, der var ved at blive dræbt, som de havde været. ”(Re 6: 9-11)

Enden på det menneskelige herredømme kommer først, når det fulde antal af Jesu brødre er fyldt.

Lad mig gentage det. Det er først, når hele antallet af Jesu brødre er fyldt, at afslutningen på det menneskelige styre kommer. Armageddon kommer, når alle de salvede børn af børn er beseglede.

Og så, nu når vi den virkelige tragedie, der er resultatet på grund af forkyndelsen af ​​den såkaldte gode nyhed forkyndt af Jehovas Vidner. I de sidste 80 år har Jehovas Vidner brugt milliarder af timer i et ubevidst forsøg på at skubbe enden tilbage. De går dør til dør for at gøre disciple og fortælle dem, at de ikke kan komme ind i riget som Guds børn. De forsøger at blokere vejen ind til himlenes rige.

De er som lederne af Jesu tid.

”Ve dig, skriftlærde og farisæere, hyklere! fordi DU lukker himlenes rige for mennesker; for jer selv går ikke ind, og I tillader heller ikke dem, der er på vej ind. ”(Mt 23: 13)

Den gode nyhed som vidner forkynder er faktisk en anti-god nyhed. Det er diametralt modsat det budskab, som kristne i det første århundrede forkyndte. Det virker mod Guds hensigt. Hvis slutningen først kommer, når hele antallet af Kristi brødre er opnået, er det Jehovas Vidners bestræbelser på at konvertere millioner til en tro på at de ikke kaldes til at være Guds børn, til at frustrere denne indsats.

Dette blev påbegyndt af JF Rutherford på et tidspunkt, hvor han hævdede, at den hellige ånd ikke længere ledede arbejdet, men at engle formidlede budskaber fra Gud. Hvilken “engel” ønsker ikke, at kvindens frø skal komme til magten?

Nu kan vi forstå, hvorfor Paulus talte så kraftigt om dette med galaterne. Lad os læse det igen, men denne gang fra den nye levende oversættelse:

”Jeg er chokeret over, at du så snart vender dig væk fra Gud, som kaldte dig til sig selv gennem Kristi kærlige barmhjertighed. Du følger en anden måde, der foregiver at være det gode nyt, men overhovedet ikke er det gode nyt. Du bliver narret af dem, der bevidst vrider sandheden om Kristus. Lad Guds forbandelse falde på nogen, inklusive os eller endda en engel fra himlen, der forkynder en anden slags gode nyheder end den, vi forkyndte for dig. Jeg siger igen, hvad vi har sagt før: Hvis nogen prædiker andre gode nyheder end den, du hilste velkommen, så lad denne person blive forbandet. ”(Galaterne 1: 6-9)

Mattæus 24:14 har ingen moderne opfyldelse. Det blev opfyldt i det første århundrede. At anvende det i moderne tid har resulteret i at millioner af mennesker uforvarende arbejder imod Guds interesser og det lovede afkom.

Pauls advarsel og fordømmelse genklang lige så meget som i det første århundrede.

Jeg kan kun håbe, at alle mine tidligere brødre og søstre inden for Jehovas Vidners samfund vil bede overvejende, hvordan denne advarsel påvirker dem individuelt.

Vi fortsætter vores diskussion af Matthew 24 i vores næste video ved at analysere fra vers 15 og fremover.

Tak for at have set og for din støtte.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  56
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x