”Bør vi ikke lettere underkaste os Faderen?” - Hebreerne 12: 9

[Fra ws 9 / 19 s.14 Undersøgelsesartikel 37: November 11 - November 17, 2019]

Denne artikel om Vakttårnets undersøgelse er baseret på den sandhed, som vi må underkaste os Jehovas regeringsmåde, fordi han er vores Skaber og har ret til at sætte standarder for rigtigt og forkert (Åbenbaring 4: 11). Så når vi indser værdien af ​​hans kloge styre, skal vi underordne os Jehovas retning fordi hans måde at bestemme er den bedste og fordi Guds folk ser ikke begrebet underkastelse på en negativ måde. Paul forklarer, at vi burde ”Underkaste os let for Faderen”, fordi han træner os ”til vores fordel.” Hebreerne 12: 9-11. Indholdet af artiklen nedbryder tanken om, at det kan være en udfordring at underkaste sig Jehova fordi vi har oprørske tendenser (Genesis 3: 22), der skal fjernes. Denne artikel kan betragtes som den har til formål at overtale medlemmerne af organisationen til at være mere kompatible med dens herskende myndighed, som papegøje af de ældste. Kan vi se, hvordan denne artikel styrer bror og søster til rang og fil til at overholde organisationen og dens politikker ved at gøre disse politikker synonyme med Jehova? Kan vi se, hvordan fortolkningen af ​​'Jehova's krav ”er virkelig kravene fra mænd, der søger magt over andre?

Et andet stik i dagsordenen for anti-uddannelse og godt betalende.

I henhold til sammenhængen og læsningen af ​​afsnit 6 og 7 og den ukontrollerbare “oplevelse” af Mary, for at have “Et højt-betalende job i et respekteret erhverv” is ”I konflikt med Jehovas vilje”. Hvad er det eneste skriftsted, der er givet til sikkerhedskopiering af dette krav? Matthew 6: 24 der delvis siger ”Du kan ikke slave for Gud og for rigdom”. Den inferens, som Vakttårnets artikel giver, er, at "et højt-betalende job i et respekteret erhverv ” er slaver for rigdomme, men er dette ikke en åbenlys overdrivelse?

En bror (velkendt af korrekturlæseren, der skal forblive anonym) har i øjeblikket et rimeligt godt betalt job i et erhverv. Han har generelt aldrig været nødt til at arbejde overarbejde i dette job, og da kun altid på grund af arbejdsgiverens nødanmodning. På den anden side, da han var i en lavere betalt, ikke-professionel stilling, havde han ofte brug for at arbejde overtid. Hvorfor? Fordi han ikke kunne udføre sit familieansvar på et grundlæggende niveau uden at modtage den ekstra indkomst, det leverede. Han, ligesom så mange andre unge vidner, fik ikke uddannelse eller kvalifikationer til rimelige, godt betalte job, fordi han troede på organisationens propaganda om, at Armageddon "snart kommer" i 1980'erne. Som et resultat kom han til at fortryde denne beslutning, da han giftede sig og endnu mere, da han fik børn.

Hvorfor gives denne såkaldte "oplevelse"? Det er uden tvivl, fordi når Mary siger, ”Jeg må bede Jehova om at hjælpe mig med at modstå fristelsen til at acceptere arbejde, der kan fjerne mig fra min tjeneste for ham”, virkeligheden er, at et godt betalt job bare kan fjerne hende fra tjeneste til den falske besked fra organisationen, som en pioner, eller at give gratis arbejdskraft for at øge organisationens ejendomsportefølje. Det er meget tvivlsomt, om hun bruger meget tid på at hjælpe ældre eller syge. Faktisk kender anmelderen en pionersøster, der har været en pioner i over 30 år med næsten ingen resultater, og er for travlt til at bruge meget tid på at pleje sin egen ældre forælder.

Undergive sig de ældres myndighed

Dette er temaet i afsnit 9, der hævder "Jehova har overdraget ældste det vigtige ansvar for at hyrde sit folk ” og henvisninger derefter 1 Peter 5: 2. Den nuværende NWT (sølvgrå) lyder "Hyrde Guds hjord under din pleje, tjener som tilsynsmænd, ikke under tvang, men villigt foran Gud; ikke af kærlighed til uærlig gevinst, men ivrigt; ” der henviser til, at NWT Referenceudgave lyder som følger "Hyrde Guds hjord i DIN pleje, ikke under tvang, men villigt; hverken af ​​kærlighed til uærlig gevinst, men ivrigt; ”. Bemærker du forskellene? Ja, tilføjelserne i den nyeste NWT er med fed skrift. De er ikke i den originale græske tekst, men snarere organisationens indsatte fortolkninger.

Lad os læse det samme vers i et Interlinær oversættelse , uden tilsigtet bias tilføjet for at forsøge at pålægge flokken sin autoritet. Det lyder som følger: ”Hyrde Guds hjord blandt jer ved at udøve tilsyn, ikke under tvang, men villigt og ikke til basevinst, men ivrigt."

Lægger du mærke til, hvor anderledes en smag af forståelse af denne oversættelse giver læseren? Det er en appel til hyrde (bevogtning, vejledning), ser med reel bekymring på flokken omkring dig på frivillig basis, ikke for penge, men med en passion vist på forhånd.

Ville en bekymret ven ikke gøre dette for en kollega? En ven har ingen autoritet over dig, men hvis han er interesseret i dig, ville han måske advare dig, hvis han troede, du tog en forkert beslutning. Men ville han forvente, at du adlyder ham?

Hvilken kontrast fra organisationens “Tjener som tilsynsmænd”, “Under din pleje” med al dens underforståede autoritet. Også den indsatte sætning “Foran Gud” kan tilføjes bare for at forsøge at tilføje legitimitet til autoriteten som værende Gud-givet eller arrangeret af Gud. Artiklenes sætning, ”Jehova har betroet ældste”, er alt sammen en del af kravet om guddommelig autoritet fra organisationens side. Tidligere påstod ikke Kings at herske ved guddommelig ret? Alligevel er der hverken fysisk (eller skrevet i Bibelen) bevis på, at Gud gav nogen konge ret til at herske eller nogen ældste en ret til at udøve myndighed over menigheden.

Derimod er Jesu syn optaget i Matthew 20: 25-27: ”Du ved, at nationerne hersker over det, og de store mænd udøver autoritet over dem. Dette må ikke være vejen blandt jer; men den, der vil blive stor blandt dig, skal være din minister [græsk ”diakonos” - tjener] og den, der vil være først blandt jer, skal være det din slave". En slave eller en tjener udøver ingen myndighed over eller fungerer som en tilsynsmand over ikke slaver.

I afsnit 10-13 er der noget letvægtsråd til ældste og nogle kommentarer fra ældste. ”En anden ældgamle ældre, der hedder Tony, kommenterer: ”Jeg prøver at anvende det råd, der findes hos Filipperne 2: 3 og arbejder konstant på at se andre som overlegne mig. Dette hjælper mig med at undgå at optræde som en diktator. ”

Det er vanskeligt at vide med sikkerhed, om dette er en 'fremstillet' mening eller en ægte kommentar. Uanset hvad det forråder det underliggende spørgsmål om stolthed, som de fleste ældste har i disse dage. Hvilken ægte slave ville endda turde at tænke, og ikke mindst sige, at "dette hjælper mig med at undgå at optræde som en diktator”? Han har brug for en seriøs holdningstilpasning, og han får ikke hjælp af denne Watchtower-artikel, der forsøger at håndhæve sin autoritet over sine medbrødre, som han er beregnet til at tjene i stedet for at regere over.

Punkt 13 indeholder en selvretfærdig klingende kommentar fra en ældste kaldet “Andrew, der er citeret tidligere, siger: ”Til tider har jeg haft lyst til at svare uvildt på en bror eller søster, der syntes at være respektløs. Imidlertid har jeg mediteret på eksempler på trofaste mænd i Bibelen, og det har hjulpet mig med at lære vigtigheden af ​​at være ydmyg og mild ”. Det er tydeligt, at Andrew stadig har meget at lære om ydmyghed og saktmodighed, men han (hvis det er virkelig) er normen med hensyn til den overlegne holdning, som mange ældste viser.

For afsnit 15 svigter ord mig. Mens kong David var et godt eksempel på mange måder, kunne han næppe blive kaldt et godt eksempel for fædre. Lad os minde os selv om, hvilke gode resultater han havde med sine børn!

Nogle af hans sønner var:

 • Absalom: Han skabte en borgerkrig ved oprør mod sin far og greb over kongedømmet i meget kort tid og voldtog sin fars medhustruer og myrdede sin bror Amnon. (2 Samuel 16)
 • Amnon: voldtog sin halvsøster Tamar. (2 Samuel 13)
 • Adonijah: Udfordrede gentagne gange Jehovas erklæring om, at Salomo ville eftertage David som konge. (1 Kings 1, 1 Kings 2)
 • Salomo: Denne søn var okay, indtil han, da King senere begyndte at ignorere Jehovas befaling om ikke at gifte sig med udenlandske kvinder, som derefter vendte ham fra at tilbe Jehova.

Mens deres synder ikke alle kan beskyldes for David, da hans sønner var voksne, når de begik de forkerte, måtte deres opdragelse helt sikkert delvis være lagt til fodrene for David.

Punkt 17-20 drøfter eksemplet med Maria, Jesus jordiske mor. Den siger "Maria kendte skrifterne meget godt. Hun havde udviklet en dyb respekt for Jehova og havde dannet et stærkt personligt venskab med ham. Hun var villig til at underkaste sig Jehovas retning, selvom det involverede at ændre hendes livsforløb. - Luk 1: 35-38, 46-55 ”.

Alle punkter fremsat i dette citat er nøjagtige bortset fra udsagnet med fed skrift (fed med vores). Dette er udelukkende en formodning og er ikke automatisk et biprodukt af at kende skrifterne godt og have dyb respekt og være villig til at følge Engels retning. Er dette punkt taget for at understrege organisationens lære om, at den store skare kan være Guds venner?

"I dag kan vi se kontrasten mellem dem, der underkaster sig Jehova, og dem, der afviser hans kærlige råd. De, der underkaster sig Jehova "råber glæde på grund af hjertets gode tilstand." - Læs Jesaja 65: 13, 14 ”. Denne erklæring i afsnit 21 lyder som en feel-good lydbid sagt uden følelse og overbevisning. Har de lokale menigheder, du kender, nogen glæde overhovedet? Det ser ud til, at de simpelthen gennemgår bevægelserne i håb om håb om, at Armageddon snart kommer, med mange fangede, der gerne vil forlade, men ikke tør.

Afslutningsvis mangler denne Watchtower ikke noget reelt stof? Det taler bind om den åndelige ørken, som organisationen er blevet, og det desperate behov, den viser for at få og holde kontrol med mennesker mod Jesu eksempel og lære.

Tadua

Artikler af Tadua.
  6
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x