Undersøgelse af Matthew 24, del 4: “The End”

by | November 12, 2019 | Undersøgelse af Matthew 24-serien, Videoer | 41 kommentarer

Klik på dette link for at se video: https://youtu.be/BU3RaAlIWhg

[VIDEO TRANSCRIPT]

Hej, mit navn er Eric Wilson. Der er en anden Eric Wilson på Internettet, der laver bibelbaserede videoer, men han er ikke forbundet med mig på nogen måde. Så hvis du søger på mit navn, men finder den anden fyr, så prøv i stedet mit alias, Meleti Vivlon. Jeg brugte det alias i årevis på mine websteder —meletivivlon.com, beroeans.net, beroeans.study — for at undgå unødvendig forfølgelse. Det har tjent mig godt, og jeg bruger det stadig. Det er en translitteration af to græske ord, der betyder ”Bibelstudie”.

Dette er nu det fjerde i vores serie af videoer om det meget kontroversielle og ofte fejlagtige 24th kapitel i Matthew. Jehovas Vidner mener, at de alene har afsløret mysterierne og den sande betydning af Jesu ord, der blev talt på Olivenbjerget. I virkeligheden er de bare en af ​​mange religioner, der har misforstået den sande import og anvendelse af det, Jesus fortalte sine disciple. Tilbage i 1983 havde William R Kimball - ikke et Jehovas Vidne - følgende om sin profeti i sin bog:

”En forkert fortolkning af denne profeti har ofte resulteret i en række fejlagtige begreber, tåbelige teoretiseringer og fantasifulde spekulationer om fremtidens profetiske prognoser. Ligesom "domino-princippet", når Olivet-diskursen skubbes ud af balance, bliver alle beslægtede profetier ned ad linjen derefter slået ud af linien. ”

”Mønsteret med at tvinge Skrifterne til at bøje sig for” hellige køer ”i profetisk tradition har ofte været tilfældet, når man fortolker Oliven-diskursen. Fordi prioriteringen ved fortolkning ofte er blevet lagt på et profetisk system snarere end på det klare drivkraft i ordet, har der været en fælles modvilje mod at acceptere Skrifterne til pålydende værdi eller i den rette kontekstuelle ramme, som Herren havde til hensigt at formidle. Dette har ofte været opmærksom på studiet af profetier. ”

Fra bogen, Hvad Bibelen siger om den store trængsel af William R. Kimball (1983) side 2.

Jeg havde planlagt at komme videre med diskussionen, der startede med vers 15, men et antal kommentarer, der blev skabt af noget, jeg sagde i min forrige video, har fået mig til at undersøge yderligere til forsvar for det, jeg sagde, og som et resultat jeg har lært noget meget interessant.

Det ser ud til, at nogle fik indtryk af, at da jeg sagde, at Matthew 24: 14 blev opfyldt i det første århundrede, sagde jeg også, at forkyndelsen af ​​de gode nyheder sluttede da. Det er simpelthen ikke tilfældet. Jeg er klar over, at kraften i JW-indoktrinering har en tendens til at skye vores sind på måder, som vi ikke engang er opmærksomme på.

Som et af Jehovas Vidner blev jeg lært, at den ende, som Jesus henviste til i vers 14, var slutningen af ​​det nuværende tingesystem. Derfor blev jeg ført til at tro, at de gode nyheder ifølge Jehovas Vidner, som jeg forkyndte, ville være afsluttet inden Armageddon. Faktisk ville det ikke kun ende før Armageddon, men det ville blive erstattet af en anden meddelelse. Dette er fortsat troen blandt vidner.

”Dette vil ikke være tiden til at prædike den” gode nyhed om Riget ”. Den tid vil være gået. Tiden for ”slutningen” vil være kommet! (Matt 24: 14) Ingen tvivl om, at Guds folk vil forkynde en hårdt ramme dom. Dette kan meget vel involvere en erklæring, der meddeler, at Satans onde verden er ved at komme til sin fulde ende. ”(W15 7 / 15 s. 16, par. 9)

Naturligvis ignorerer dette fuldstændigt Jesu udsagn om, at "ingen mennesker kender dagen eller timen". Han sagde også gentagne gange, at han vil komme som en tyv. En tyv sender ikke ud til verden, at han er ved at rane dit hus.

Forestil dig, hvis du vil, plante planter i nabolaget og fortælle dig, at han i næste uge vil rane dit hus. Det er latterligt. Det er latterligt. Det er skandaløst. Alligevel er det netop det, Jehovas Vidner agter at prædike i henhold til Vagttårnet. De siger, at Jesus vil fortælle dem på en eller anden måde, eller Jehova vil fortælle dem, at det er på tide at fortælle alle, at tyven er ved at angribe.

Denne lære om, at forkynnelsen af ​​de gode nyheder vil blive erstattet med en endelig dommer, lige inden afslutningen, er ikke kun uskriftlig; det håner Guds ord.

Det er dumhed af højeste orden. Det er, hvad der kommer fra at sætte sin tillid til ”adelige og søn af den jordiske mand, som ingen frelse hører til” (Ps 146: 3).

Denne form for indoktrineret mentalitet er meget dybt siddende og kan påvirke os på subtile, næsten uopdagelige måder. Vi tror måske, at vi er af med det, når det pludselig hæver sit grimme lille hoved og suger os tilbage i. For mange vidner er det næsten umuligt at læse Matthew 24: 14 og ikke tro, at det gælder for vores dag.

Lad mig rydde op. Hvad jeg tror er, at Jesus ikke fortalte sine disciple om færdiggørelsen af ​​forkynnelsesarbejdet, men om dets fremskridt eller rækkevidde. Naturligvis ville forkynderarbejdet fortsætte længe efter at Jerusalem blev ødelagt. Ikke desto mindre forsikrede han dem om, at forkynnelsen af ​​den gode nyhed ville nå alle hedningerne inden afslutningen af ​​det jødiske tingsystem. Det viste sig at være sandt. Ingen overraskelse der. Jesus får ikke ting forkert.

Men hvad med mig? Har jeg forkert i min konklusion om, at Matthew 24: 14 blev opfyldt i det første århundrede? Har jeg forkert ved at konkludere, at slutningen, som Jesus refererede til, var slutningen på det jødiske tingsystem?

Enten talte han om afslutningen på det jødiske tingsystem, eller han henviste til en anden ende. Jeg ser intet grundlag i konteksten for troen på en primær og sekundær anvendelse. Dette er ikke en type / antitype-situation. Han nævner kun den ene ende. Så lad os antage, på trods af sammenhængen, at det ikke er slutningen på det jødiske tingsystem. Hvilke andre kandidater er der?

Det skal være 'et slut', der er knyttet til forkynnelsen af ​​de gode nyheder.

Armageddon markerer afslutningen på det nuværende tingssystem og er knyttet til forkynnelsen af ​​de gode nyheder. Jeg ser dog ingen grund til at konkludere, at han talte om Armageddon i betragtning af alle beviser, der blev præsenteret i den forrige video. For at opsummere det, vi lærte der: ingen, inklusive Jehovas Vidner, forkynder det rigtige gode nyt på hele den beboede jord og for alle nationerne på nuværende tidspunkt.

Hvis Guds børn i fremtiden formår at nå alle verdens nationer med de sande gode nyheder, som Jesus forkyndte, kan vi måske genoverveje vores forståelse, men indtil videre er der ingen beviser til at støtte det.

Som jeg tidligere har sagt, er min fortrinsstilling i bibelstudie at gå med eksegese. At lade Bibelen fortolke sig selv. Hvis vi skal gøre det, er vi nødt til at fastlægge de kriterier, hvorpå vi kan basere vores forståelse af betydningen af ​​en given skriftversion. Der er tre nøgleelementer, der skal tages i betragtning i vers 14.

 • Beskedets art, dvs. de gode nyheder.
 • Omfanget af forkyndelsen.
 • Slutningen på hvad?

Lad os starte med den første. Hvad er de gode nyheder? Som vi bestemte i den sidste video, forkynder Jehovas Vidner ikke den. Der er intet i Apostlenes gerninger, som er den primære beretning om forkynnelsesarbejdet fra det første århundrede, der tyder på, at de tidlige kristne gik fra sted til sted for at fortælle folk, at de kunne blive venner af Gud og dermed blive reddet fra verdensomspændende ødelæggelse.

Hvad var essensen af ​​de gode nyheder, de forkyndte? John 1: 12 siger stort set alt.

”Men til alle, der modtog ham, gav han myndighed til at blive Guds børn, fordi de udøvede tro på hans navn” (John 1: 12).

(Forresten, medmindre andet er citeret, bruger jeg New World Translation til alle skrifter i denne video.)

Du kan ikke blive noget, du allerede er. Hvis du er en søn af Gud, kan du ikke blive en søn af Gud. Det giver ingen mening. Før Kristi komme var de eneste mennesker, der havde været Guds børn, Adam og Eva. Men de tabte, da de syndede. De blev arvelige. De kunne ikke længere arve det evige liv. Derfor blev alle deres børn født uden for Guds familie. Så den gode nyhed er, at vi nu kan blive Guds børn og gribe fat i det evige liv, fordi vi igen kan være i stand til at arve det fra vores far.

”Og alle, der har forladt huse eller brødre eller søstre, far eller mor eller børn eller lande for mit navns skyld, vil modtage mange gange mere og vil arve det evige liv.” (Mt 19: 29)

Paul sætter dette meget pænt, når han skriver til romerne:

”. . . For alle, der ledes af Guds ånd, er faktisk Guds sønner. For du modtog ikke en slaveri, der forårsager frygt igen, men du modtog en ånd af adopsion som sønner, ved hvilken ånd vi råber: ”Abba, Fader!” Ånden selv vidner med vores ånd, at vi er Guds børn. Hvis vi da er børn, er vi også arvinger - Guds arvinger, men fælles arvinger med Kristus. . . ”(Romerne 8: 14-17)

Vi kan nu henvise til den Almægtige ved en kærhedsbetegnelse: ”Abba, Fader”. Det er som at sige far eller pappa. Det er et udtryk, der viser den respektfulde kærlighed, som et barn har til en kærlig forælder. Gennem dette bliver vi hans arvinger, dem, der arver det evige liv og meget mere.

Men budskabet om de gode nyheder er mere. Den umiddelbare besked om de gode nyheder er ikke om frelse i hele verden, men om valg af Guds børn. Det fører imidlertid til menneskehedens frelse. Paul fortsætter:

Hvad er skabelsen? Dyr reddes ikke af de gode nyheder. De fortsætter som de altid har været. Denne meddelelse er kun til mennesker. Hvorfor sammenlignes de så med skabelsen? Fordi de i deres nuværende tilstand ikke er Guds børn. De adskiller sig virkelig ikke fra dyr i den forstand, at de er bestemt til at dø.

”Jeg sagde til mig selv om menneskers sønner,” Gud har bestemt prøvet dem, så de kan se, at de kun er dyr. ”For menneskers sønnes skæbne og dyrenes skæbne er den samme. Når den ene dør, dør den anden; ja, de har alle den samme åndedræt, og der er ingen fordel for mennesker frem for dyret, for alt er forfængelighed. ”(Prædikeren 3: 18, 19 NASB)

Så menneskeheden - skabelsen - frigøres fra slaveri til synd og gendannes til Guds familie gennem åbenbaringen af ​​Guds børn, som er samlet nu.

James fortæller os, "Fordi han har villet det, førte han os frem ved sandheden, for at vi var visse førstegrøder af hans skabninger." (James 1: 18)

Hvis vi skal være førstegrøder som Guds børn, skal frugterne, der følger, være de samme. Hvis du høster æbler i begyndelsen af ​​høsten, høster du æbler som slutningen af ​​høsten. Alle bliver Guds børn. Den eneste forskel er i sekvensen.

Så når den koges ned til sin essens, er den gode nyhed det erklærede håb om, at vi alle kan vende tilbage til Guds familie med alle de tilhørende fordele ved sønerskab. Dette er baseret på at se på Jesus som vores frelser.

Den gode nyhed handler om at vende tilbage til Guds familie som Guds barn.

Dette forkynnelsesarbejde, denne erklæring om håb for hele menneskeheden, hvornår kommer det til dets slutning? Ville det ikke være, når der ikke er flere mennesker, der har brug for at høre det?

Hvis forkynnelsen af ​​de gode nyheder slutter ved Armageddon, ville det give milliarder ude i kulden. Hvad med for eksempel hvad med de milliarder, der vil genopstå efter Armageddon? Når de ikke opstår, bliver de ikke fortalt, at de også kan blive gudebørn, hvis de sætter tro på Jesu navn? Selvfølgelig. Og er det ikke gode nyheder? Er der bedre nyheder end det er muligt? Jeg tror ikke det.

Det er så indlysende, at det rejser spørgsmålet, hvorfor insisterer Jehovas Vidner på, at forkynnelsen af ​​de gode nyheder slutter inden Armageddon? Svaret skyldes, at den ”gode nyhed”, de forkynder, svarer til dette: ”Deltag i organisationen af ​​Jehovas Vidner og blive reddet fra evig død i Armageddon, men forvent ikke at få evigt liv i yderligere tusind år, hvis du opfører dig selv. ”

Men det er selvfølgelig ikke de gode nyheder. Den gode nyhed er: ”Du kan blive et Guds barn og arve det evige liv, hvis du sætter tro på Jesus Kristus navn nu.”

Og hvad hvis du ikke sætter tro på Jesus for at blive Guds barn nu? I følge Paul forbliver du stadig en del af skabelsen. Når Guds børn bliver åbenbaret, vil skabelsen glæde sig over at se, at de også kan have mulighed for at blive Guds børn. Hvis du afviser tilbudet på det tidspunkt med det overvældende bevis, der er til rådighed, så er det på dig.

Hvornår forkynder de gode nyheder?

Om det tidspunkt, hvor det sidste menneske genopstår, ville du ikke sige det? Er det forbundet med en ende?

Ifølge Paul, ja.

”Men nu er Kristus oprejst fra de døde, førstegrøden af ​​dem, der er faldet i søvn [i døden]. For da døden er gennem et menneske, er opstandelsen af ​​de døde også gennem en mand. For ligesom i Adam dør alle, så også i Kristus vil alle blive levende. Men hver i sin egen rang: Kristus førstegrøder, bagefter dem, der hører til Kristus under hans nærvær. Næste, enden, når han overleverer kongeriget til sin Gud og Fader, når han intet har bragt al regeringen og al autoritet og magt til. For han skal regere som konge, indtil [Gud] har lagt alle fjender under hans fødder. Som den sidste fjende skal døden bringes til intet. (1Co 15: 20-26)

I slutningen, når Jesus har reduceret al regering, myndighed og magt til intet og endda bragt døden til intet, kan vi med sikkerhed sige, at forkynnelsen af ​​de gode nyheder er afsluttet. Vi kan også sige, at ethvert menneske, der nogensinde har boet på ethvert tidspunkt, hvor som helst sted, fra enhver stamme, sprog, folk eller nation, har modtaget budskabet om de gode nyheder.

Så hvis du foretrækker at se på dette som en absolut opfyldelse snarere end en subjektiv eller relativ, kan vi utvetydigt sige, at ved slutningen af ​​Kristi tusindårs regeringsperiode er denne gode nyhed blevet forkynt i hele den beboede jord til hver nation inden slutningen.

Jeg kan kun se to måder, hvorpå Matthew 24: 14 kan anvende og opfylde alle kriterier. Den ene er relativ, og den ene er absolut. Baseret på min læsning af konteksten, synes jeg Jesus talte relativt, men jeg kan ikke sige det med absolut sikkerhed. Jeg ved, at andre foretrækker alternativet, og nogle, selv nu, vil fortsat tro på, at hans ord gælder for læren fra Jehovas Vidner om, at forkynnelsen af ​​de gode nyheder slutter lige før Armageddon.

Hvor vigtigt er det at forstå nøjagtigt, hvad han henviste til? Nå, hvor vi sætter fortolkningen af ​​Jehovas Vidner på én side for øjeblikket, påvirker de to muligheder, vi har drøftet, ikke os på nogen måde på det nuværende tidspunkt. Jeg siger ikke, at vi ikke bør forkynde de gode nyheder. Selvfølgelig bør vi, når muligheden giver sig. Når det er sagt, med Matthew 24: 14, taler vi ikke om et tegn, der forudsiger slutningen nærhed. Det er hvad vidner med urette har hævdet og ser på den skade, det har gjort.

Hvor ofte kommer man hjem fra en kredsløbssamling eller regional konvention, og i stedet for at føle sig løftet, er man fyldt med skyld? Jeg husker som ældre, hvordan hvert kredsløbstilsynsbesøg var noget, vi frygtede. Det var skyldrejser. Organisationen motiverer ikke af kærlighed, men af ​​skyld og frygt.

Forkert fortolkning og fejlagtig anvendelse af Matthew 24: 14 lægger en tung byrde på alle Jehovas Vidner, fordi det tvinger dem til at tro, at hvis de ikke gør deres yderste for det, når de prædiker fra dør til dør og med vogne, vil de vær blodskyld. Folk vil dø evigt, som kunne have været frelst, hvis de bare havde arbejdet lidt hårdere, ofret lidt mere. Jeg søgte i Vakttårnets bibliotek på selvopofrelse ved hjælp af symbolet: “selvopofrelse *”. Jeg fik over tusind hits! Gæt hvor mange jeg fik fra Bibelen? Ikke en.

”Sagde Nuf.

Tak fordi du så på.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.

  Læs dette på dit sprog:

  Engelsk简体 中文DanskHollandskfilipinoSuomiFrançaisDeutschitaliensk日本語한국어ພາ ສາ ລາວPolskiportugisiskਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskதமிழ்TürkçeUkrainskTiếng Việtzulu

  Forfatterens sider

  Kan du hjælpe os?

  Emner

  Artikler efter måned

  41
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x