Forfatterens note: Når jeg skriver denne artikel, søger jeg input fra vores samfund. Det er mit håb, at andre vil dele deres tanker og forskning om dette vigtige emne, og at især kvinderne på dette websted føler sig fri til at dele deres synspunkt med glød. Denne artikel er skrevet i håb og med ønsket om, at vi fortsætter med at udvide inden for den Kristus frihed, der er givet os gennem den hellige ånd og ved at følge hans befalinger.

"... din længsel vil være efter din mand, og han vil dominere dig." - Gen. 3: 16 NWT

Da Jehova (eller Yahweh eller Yehowah - din præference) skabte de første mennesker, skabte han dem til sit billede.

”Og Gud fortsatte med at skabe manden efter sit billede, efter Guds billede skabte han ham; mand og kvinde skabte han dem. ”(Genesis 1: 27 NWT)

For at undgå tanken om, at dette kun refererer til hanens art, inspirerede Gud Moses til at tilføje afklaringen: ”han og hun skabte dem”. Derfor, når det taler om, at Gud skaber mennesket i sit eget billede, henviser det til mennesket som hos begge køn. (På engelsk stammer ordet ”kvinde” fra ”livmodermand” eller ”en mand med livmoder”). Således er både den mandlige og kvindelige Guds børn. Men når de syndede, mistede de dette forhold. De blev arvelige. De mistede arven efter evigt liv. Som en konsekvens dør vi alle nu. (Romerne 5: 12)

Ikke desto mindre implementerede Jehova, som den øverste kærlige Fader, øjeblikkeligt en løsning på dette problem; en måde at genoprette alle sine menneskelige børn tilbage i hans familie. Men det er et emne for en anden gang. For øjeblikket er vi nødt til at forstå, at forholdet mellem Gud og menneskeheden bedst kan forstås, når vi betragter det som en familieordning, ikke som et regeringsorgan. Jehovas bekymring retfærdiggør ikke hans suverænitet - en sætning, der ikke findes i Skriften - men redder hans børn.

Hvis vi holder forholdet mellem fader og barn i tankerne, hjælper det os med at løse mange problematiske bibelafsnit.

Årsagen til at jeg har beskrevet alt det ovenstående er at lægge grundlaget for vores aktuelle emne, der er forståelse af kvinders rolle i menigheden. Vores tematekst i Første Mosebog 3: 16 er ikke en forbandelse fra Gud, men kun en kendsgerning. Synd kaster balancen mellem naturlige menneskelige egenskaber. Mænd bliver mere dominerende end bestemt; kvinder mere trængende. Denne ubalance er ikke god for begge køn.

Mændets misbrug af kvinden er veldokumenteret og tydelig i enhver undersøgelse af historien. Vi behøver ikke engang at studere historie for at bevise dette. Beviserne omgiver os og gennemsyrer enhver menneskelig kultur.

Ikke desto mindre er dette ingen undskyldning for en kristen at opføre sig på denne måde. Guds ånd giver os mulighed for at donere den nye personlighed; at blive noget bedre. (Efeserne 4: 23, 24)

Mens vi blev født i synd, forældreløse fra Gud, er vi blevet tilbudt muligheden for at vende tilbage til en tilstand af nåde som hans adoptivbørn. (John 1: 12) Vi kan muligvis gifte os og have vores egne familier, men vores forhold til Gud gør os alle hans børn. Således er din kone også din søster; din mand er din bror; for vi er alle Guds børn, og som en råber vi inderligt: ​​”Abba! Far!"

Derfor ønsker vi aldrig at opføre os på en sådan måde, at det hindrer forholdet, som vores bror eller søster har til Fader.

I Edens have talte Jehova direkte til Eva. Han talte ikke med Adam og bad ham om at videregive informationen til sin kone. Det giver mening, da en far vil tale direkte med hvert af sine børn. Igen ser vi, hvordan det at forstå alt gennem en families linse hjælper os med at forstå Skriften bedre.

Det, vi forsøger at etablere her, er den rette balance mellem både den mandlige og den kvindelige rolle i alle aspekter af livet. Rollerne er forskellige. Alligevel er hver enkelt nødvendig til gavn for den anden. Gud gjorde, at manden først erkendte, at det ikke var godt for manden at forblive alene. Dette indikerer tydeligt, at det mandlige / kvindelige forhold var en del af Guds design.

Ifølge Youngs litterære oversættelse:

”Og Jehova Gud siger: 'Ikke godt for manden at være alene, jeg gør ham til en hjælper - som hans modstykke.'” (1 Mosebog 2: 18)

Jeg ved, at mange kritiserer New World-oversættelsen og med en vis begrundelse, men i dette tilfælde kan jeg meget godt lide dens gengivelse:

”Og Jehova Gud fortsatte med at sige:” Det er ikke godt for manden at fortsætte med sig selv. Jeg vil gøre en hjælper til ham som et supplement til ham. ”” (1 Mosebog 2: 18)

Både Youngs litterære oversættelse "Modstykke" og Ny verdensoversættelse ”Komplement” formidler ideen bag den hebraiske tekst. Vender du til Merriam-Webster ordbog, vi har:

komplement
1 a: noget, der udfyldes, kompletteres eller gør det bedre eller perfekt
1 c: et af to par, der gensidigt udfylder hinanden: COUNTERPART

Ingen af ​​kønene er komplette alene. Hver afslutter den anden og bringer helheden til perfektion.

Langsomt, gradvis, i et tempo, som han ved, er bedst, har vores far forberedt os til at vende tilbage til familien. Dermed afslører han meget med hensyn til vores forhold til ham og med hinanden meget om, hvordan tingene skal være, i modsætning til, hvordan de er. Alligevel taler vi for den mandlige af arten, er vores tendens at skubbe tilbage mod åndens føring, ligesom Paulus "sparkede mod gaderne." (Apostlenes handlinger 26: 14 NWT)

Dette har helt klart været tilfældet med min tidligere religion.

Deborahs følelse

Den Indsigt bog produceret af Jehovas Vidner anerkender, at Deborah var en profetinde i Israel, men undlader at anerkende hendes karakteristiske rolle som dommer. Det skelner Barak denne forskel. (Se it-1 s. 743)
Dette er fortsat organisationens position som det fremgår af disse uddrag fra august 1, 2015 Vagttårnet:

”Når Bibelen først introducerer Deborah, betegner den hende som” en profetinde. ”Denne betegnelse gør Deborah usædvanlig i bibelens fortegnelse, men næppe unik. Deborah havde et andet ansvar. Hun afslørede tydeligvis også tvister ved at give Jehovas svar på de problemer, der kom op. - Dommerne 4: 4, 5

Deborah boede i det bjergrige område Efraim mellem byerne Betel og Rama. Der sad hun under et palmetræ og tjente folket, som Jehova instruerede. ”(S. 12)

"Åbenbart bilæggelse af tvister ”? ”Tjene folket"? Se, hvor hårdt forfatteren arbejder for at skjule det faktum, at hun var en dommer af Israel. Læs nu Bibelens beretning:

”Nu var Deborah, en profetinde, Lappidoths kone dømme Israel på det tidspunkt. Hun sad ved Deboras palmetræ mellem Rama og Bethel i Efraims bjergrige region; israelitterne ville gå op til hende for dom. ”(Dommerne 4: 4, 5 NWT)

I stedet for at anerkende Deborah som den dommer, hun var, fortsætter artiklen JW-traditionen med at tildele denne rolle til Barak.

”Han bestilte hende at indkalde en stærk mand til tro, Dommer Barakog bede ham om at rejse sig mod Sisera. ”(s. 13)

Lad os være tydelige, Bibelen omtaler aldrig Barak som en dommer. Organisationen kan simpelthen ikke bære tanken om, at en kvinde ville være dommer over en mand, og derfor ændrer de fortællingen, så de passer til deres egen tro og fordomme.

Nogle kan måske konkludere, at dette var en unik situation, der aldrig skulle gentages. De konkluderede måske, at der åbenbart ikke var nogen gode mænd i Israel til at udføre profeteret og dømme, så Jehova Gud gjorde. Disse ville således konkludere, at kvinder ikke kunne have nogen rolle i at dømme i den kristne menighed. Men vær opmærksom på, at hun ikke kun var dommer, men også profet.

Så hvis Deborah var et unikt tilfælde, ville vi ikke finde noget bevis i den kristne menighed for, at Jehova fortsatte med at inspirere kvinder til at profetere, og at han gjorde dem i stand til at sidde i dom.

Kvinder, der profeterer i menigheden

Apostelen Peter citerer fra profeten Joel, når han siger:

”” Og i de sidste dage, ”siger Gud,” vil jeg udøse noget af min ånd på alle slags kød, og dine sønner og dine døtre skal profetere, og dine unge mænd vil se visioner, og dine gamle mænd drømmer drømme, og selv på mine mandlige slaver og på mine kvindelige slaver vil jeg udøse noget af min ånd i de dage, og de vil profetere. ”(Apostlenes Gerninger 2: 17, 18)

Dette viste sig at være sandt. F.eks. Havde Philip fire jomfruelige døtre, der profeterede. (Apostlenes handlinger 21: 9)

Da vores Gud valgte at udøve sin ånd på kvinder i de kristne menigheder, hvilket gjorde dem til profeter, ville han også gøre dem til dommere?

Kvinder, der dømmer i menigheden

Der er ingen dommere i den kristne menighed, som det var i Israels tid. Israel var en nation med sin egen lovkode, retsvæsen og straffesystem. Den kristne menighed er underlagt lovgivningen i det land, som dens medlemmer bor i. Derfor har vi råd fra apostlen Paulus fundet i Romerne 13: 1-7 angående de overordnede myndigheder.

Ikke desto mindre er menigheden forpligtet til at håndtere synd inden for dens rækker. De fleste religioner lægger denne myndighed til at dømme syndere i hænderne på udnævnte mænd, såsom præster, biskoper og kardinaler. I organisationen af ​​Jehovas Vidner placeres dom i hænderne på et udvalg af mandlige ældste, der mødes i hemmelighed.

Vi så for nylig et skue spille i Australien, da seniormedlemmer i organisationen af ​​Jehovas Vidner, herunder et medlem af det styrende organ, blev opfordret af Kommissionens embedsmænd til at give kvinder mulighed for at deltage i den retslige proces, hvor seksuelt misbrug af børn var omtalt. Mange i retssalen og offentligheden i almindelighed blev begge chokeret og forfærdede over organisationens overbevisende afvisning af at bøje sig så meget som en hårbredde ved vedtagelsen af ​​disse henstillinger. De hævdede, at deres holdning var uforanderlig, fordi de blev forpligtet til at følge instruktionen fra Bibelen. Men er det tilfældet, eller lægger de menneskers traditioner over Guds befalinger?

Den eneste retning, vi har fra vores Herre vedrørende retlige anliggender i menigheden, findes i Matthew 18: 15-17.

”Hvis din bror synder mod dig, gå hen, vis ham sin skyld mellem dig og ham alene. Hvis han lytter til dig, har du fået din bror tilbage. Men hvis han ikke lytter, så tag en eller to mere med dig, for ved munden af ​​to eller tre vidner kan hvert ord blive etableret. Hvis han nægter at lytte til dem, skal du fortælle det til forsamlingen. Hvis han nægter at høre forsamlingen, så lad ham være dig som en hedning eller skatteopkrever. ”(Matthew 18: 15-17 WEB [World English Bible]

Herren opdeler dette i tre faser. Brug af ”bror” i vers 15 kræver ikke, at vi betragter dette som udelukkende gældende for mænd. Hvad Jesus siger, er, at hvis din medkristne, hvad enten han eller hun er synd mod dig, skal du diskutere det privat med henblik på at vinde synderen tilbage. To kvinder kunne f.eks. Være involveret i det første trin. Hvis dette mislykkes, kan hun måske tage en eller to mere sammen, så at synderen ved munden af ​​to eller tre kunne blive ført tilbage til retfærdighed. Men hvis dette mislykkes, er det sidste skridt at bringe synderen, mand eller kvinde, ind for hele menigheden.

Jehovas Vidner fortolker dette for at betyde ældres legeme. Men hvis vi ser på det oprindelige ord, som Jesus brugte, ser vi, at en sådan fortolkning ikke har noget fundament i det græske. Ordet er ekklesia.

Strong's Concordance giver os denne definition:

Definition: En forsamling, en (religiøs) menighed.
Brug: en forsamling, menighed, kirke; kirken, hele kroppen af ​​kristne troende.

ekklesia henviser aldrig til nogle herskende råd inden for menigheden og udelukker heller ikke halve menigheden på grundlag af køn. Ordet betyder dem, der er blevet kaldt, og både mandlige og kvindelige kaldes til at danne Kristi legeme, hele forsamlingen eller menigheden af ​​kristne troende.

Så hvad Jesus opfordrer til i dette tredje og sidste trin, er det, vi i moderne termer kan referere til som ”en indgriben”. Hele menigheden af ​​indviede troende, både mænd og kvinder, skal sætte sig ned, lytte til bevisene og derefter opfordre synderen til at omvende sig. De ville samlet dømme deres troende og tage de handlinger, de kollektivt mente var passende.

Tror du, at seksuelle misbrugere af børn ville have fundet en sikker havn i organisationen, hvis Jehovas Vidner havde fulgt Kristi råd til brevet? Derudover ville de have været motiverede til at følge Pauls ord i Romerne 13: 1-7, og de ville have rapporteret forbrydelsen til myndighederne. Der ville ikke være nogen skandinavisk misbrug af børn, der plager organisationen, som det nu er tilfældet.

En kvindelig apostel?

Ordet ”apostel” kommer fra det græske ord Apostolos, som ifølge Strong's Konkordance betyder: "messenger, en sendt til en mission, en apostel, udsending, delegeret, en bestilt af en anden til at repræsentere ham på en eller anden måde, især en mand sendt ud af Jesus Kristus selv for at prædike evangeliet."

I Romerne 16: 7 sender Paul sin hilsen til Andronicus og Junia, der er fremragende blandt apostlene. Nu er Junia på græsk en kvindes navn. Det stammer fra navnet på den hedenske gudinde Juno, til hvem kvinder bad om at hjælpe dem under fødsel. NWT erstatter "Junias", som er et sammensat navn, der ikke findes nogen steder i klassisk græsk litteratur. Junia er derimod almindelig i sådanne skrifter og altid henviser til en kvinde.

For at være retfærdig overfor oversættere af NWT udføres denne litterære sexændringsoperation af de fleste bibeloversættere. Hvorfor? Man må antage, at mandlig bias spiller. Mandlige kirkeledere kan bare ikke mage tanken om en kvindelig apostel.

Men når vi ser på betydningen af ​​ordet objektivt, beskriver det ikke, hvad vi i dag vil kalde en missionær? Og har vi ikke kvindelige missionærer? Så hvad er problemet?

Vi har bevis for, at kvinder tjente som profeter i Israel. Udover Deborah har vi Miriam, Huldah og Anna (Exodus 15: 20; 2 Kings 22: 14; Dommerne 4: 4, 5; Luke 2: 36). Vi har også set kvinder, der optræder som profeter i den kristne menighed i løbet af det første århundrede. Vi har set beviser både i israelitisk og i kristen tid for kvinder, der tjener i en retsvæsen. Og nu er der beviser, der peger på en kvindelig apostel. Hvorfor skulle noget af dette medføre et problem for mændene i den kristne menighed?

Et kirkelig hierarki

Måske har det at gøre med den tendens, vi har til at forsøge at etablere autoritative hierarkier inden for enhver menneskelig organisation eller arrangement. Måske ser mænd disse ting som et indgreb i mandens autoritet. Måske ser de Paulus 'ord til korinterne og efesierne som et tegn på et hierarkiarrangement med menighedens autoritet.

Paulus skrev:

”Og Gud har tildelt de respektive i menigheden: først apostle; for det andet profeter; for det tredje lærere; derefter kraftfulde værker; derefter gaver af helbredelser; hjælpsomme tjenester; evner til at dirigere; forskellige tunger. ”(1 Corinthians 12: 28)

”Og han gav nogle som apostle, nogle som profeter, nogle som evangelister, andre som hyrder og lærere, ”(Efeserne 4: 11)

Dette skaber et væsentligt problem for dem, der ville tage en sådan opfattelse. Beviset for, at kvindelige profeter eksisterede i det første århundredes forsamling er uden tvivl, som vi har set fra nogle af de allerede nævnte tekster. I begge disse vers sætter Paulus profeter lige efter apostle men foran lærere og hyrder. Derudover har vi set beviser lige nu for en kvindelig apostel. Hvis vi tager disse vers for at antyde en slags autoritetshierarki, kan kvinder rangere helt øverst med mænd.

Dette er et godt eksempel på, hvor ofte vi kan komme i vanskeligheder, når vi nærmer os Skriften med en forudbestemt forståelse eller på grundlag af en ubestridt forudsætning. I dette tilfælde er forudsætningen, at en form for autoritetshierarki skal eksistere i den kristne menighed for at den kan fungere. Det findes bestemt i stort set alle kristne kirkesamfund på jorden. Men i betragtning af den abysmale fortegnelse over alle sådanne grupper, bør vi måske stille spørgsmålstegn ved hele forudsætningen for en autoritetsstruktur.

I mit tilfælde har jeg oplevet førstehånds de forfærdelige overgreb, der er resultatet af autoritetsstrukturen afbildet i denne grafik:

Det styrende organ dirigerer afdelingskomiteerne, der dirigerer de rejsende tilsynsmænd, der dirigerer de ældste, der dirigerer forlagene. På hvert niveau er der uretfærdighed og lidelse. Hvorfor? Fordi 'mand dominerer mennesket til sin skade'. (Prædiker 8: 9)

Jeg siger ikke, at alle de ældste er onde. Faktisk kendte jeg ganske mange i min tid, der bestræbte sig meget på at være gode kristne. Stadigvis, hvis arrangementet ikke er fra Gud, udgør gode intentioner ikke en bakke bønner.

Lad os opgive al forudfattelse og se på disse to passager med et åbent sind.

Paulus taler til Efeserne

Vi begynder med Efeserne. Jeg vil starte med Ny Verden-Oversættelsen, og så skifter vi til en anden version af grunde, som snart vil blive tydelige.

”Derfor appellerer jeg, Herren, til dig om at gå værdig til det kald, som I blev kaldt til, med al ydmyghed og mildhed, med tålmodighed, stille op med hinanden i kærlighed og inderligt bestræbe sig på at opretholde enhedens ånd i fredens forenende bånd. En krop der er, og en ånd, ligesom du blev kaldet til det ene håb om dit kald; en Herre, en tro, en dåb; en Gud og far til alle, som er over alle og gennem alle og i alle. ”(Ef 4: 1-6)

Der er ingen beviser her for nogen form for myndighedshierarki inden for den kristne menighed. Der er kun en krop og en ånd. Alle dem, der kaldes til at udgøre en del af denne krop, stræber efter enhed i ånden. Ikke desto mindre, som et organ har forskellige medlemmer, gør Kristi legeme ikke desto mindre. Han fortsætter med at sige:

”Nu blev vi ufortjent venlighed givet hver enkelt af os i henhold til hvordan Kristus målte den gratis gave. For det står: ”Da han steg op på højt, bortførte han fanger; han gav gaver til mænd. ”” (Efeserne 4: 7, 8)

Det er på dette tidspunkt, vi vil opgive Ny Verden-Oversættelsen på grund af bias. Oversætteren vildleder os med udtrykket "gaver til mænd". Dette fører os til den konklusion, at nogle mænd er specielle efter at have været begavet til os af Herren.

Ser vi på det tværlinje, har vi:

"Gaver til mænd" er den rigtige oversættelse, ikke "gaver til mænd", som NWT gengiver det. Faktisk af 29 forskellige versioner, der er tilgængelige til visning på BibleHub.com, gengiver ikke en enkelt verset, som Ny Verden-Oversættelsen.

Men der er mere. Hvis vi leder efter en ordentlig forståelse af, hvad Paulus siger, skal vi være opmærksomme på, at det ord, han bruger om "mænd", er anthropos og ikke Aner.

anthropos henviser til både mand og kvinde. Det er en generisk betegnelse. "Menneske" ville være en god gengivelse, da det er kønsneutral. Hvis Paul havde brugt Aner, han ville have henvist specifikt til manden.

Paulus siger, at de gaver, han skal liste, blev givet til både de mandlige og kvindelige medlemmer af Kristi legeme. Ingen af ​​disse gaver er eksklusivt for det ene køn frem for det andet. Ingen af ​​disse gaver gives udelukkende til de mandlige medlemmer af menigheden.

Således giver NIV det:

”Derfor siger det:” Da han steg op i højden, tog han mange fangenskaber og gav gaver til sit folk. ”(Efeserne 5: 8 NIV)

I vers 11 beskriver han disse gaver:

”Han gav nogle til at være apostle; og nogle profeter; og nogle evangelister; og nogle hyrder og lærere; 12 til fuldkommenhed af de hellige, til tjenestearbejdet, til opbygningen af ​​Kristi legeme; 13 indtil vi alle opnår enhed om troen og kendskab til Guds Søn, til et fuldvoksen menneske, til mål for Kristi fylde; 14 at vi ikke længere må være børn, kastet frem og tilbage og ført rundt med enhver vind af doktrin, af mænds lureri, i flid, efter fejlens vilje; 15 men når vi taler sandhed i kærlighed, kan vi vokse op i alle ting til ham, som er hovedet, Kristus; 16 fra hvem hele kroppen, der er monteret og strikket sammen gennem det, som hvert led leverer i henhold til arbejdet i mål for hver enkelt del, får kroppen til at vokse op til opbygningen af ​​sig selv i kærlighed. ”(Efeserne 4: 11-16 WEB [World English Bible])

Vores krop består af mange medlemmer, hver med sin egen funktion. Alligevel er der kun et hoved, der styrer alle ting. I den kristne menighed er der kun én leder, Kristus. Alle af os er medlemmer, der bidrager til fordel for alle andre i kærlighed.

Paulus taler til korinterne

Ikke desto mindre kan nogle muligvis gøre indsigelse mod denne resonemangslinje, der antyder, at der i Paulus 'ord til korinterne findes et eksplicit hierarki.

”Nu er du Kristi legeme, og hver enkelt af jer er en del af det. 28Og Gud har først placeret kirken blandt alle apostle, anden profeter, tredje lærere, derefter mirakler, derefter gaver til helbredelse, hjælp, vejledning og forskellige slags tunger. 29Er alle apostle? Er alle profeter? Er alle lærere? Arbejder alle mirakler? 30Har alle gaver til helbredelse? Taler alle i tunger? Fortolker alle? 31Nu ønsker ivrigt de større gaver. Og alligevel vil jeg vise dig den mest fremragende måde. ”(1 Corinthians 12: 28-31 NIV)

Men selv en afslappet undersøgelse af disse vers afslører, at disse gaver fra ånden ikke er autoriteter, men gaver til tjeneste for at tjene de hellige. De, der udfører mirakler, er ikke ansvarlige for dem, der heles, og dem, der heler, har ikke myndighed over dem, der hjælper. Snarere, jo større gaver er dem, der tilbyder større service.

Hvor smukt Paulus illustrerer, hvordan menigheden skal være, og hvilken kontrast dette er med måden, tingene er i verden, og for den sags skyld, i de fleste religioner, der hævder den kristne standard.

”Tværtimod, de dele af kroppen, der ser ud til at være svagere, er uundværlige, 23og de dele, som vi synes er mindre ærefulde, behandler vi med særlig ære. Og de dele, der ikke kan præsenteres, behandles med særlig beskedenhed, 24mens vores præsentative dele ikke behøver nogen særlig behandling. Men Gud har sammensat legemet ved at give større ære til de dele, der manglede det, 25så der ikke skulle være nogen opdeling i kroppen, men at dens dele skulle have samme bekymring for hinanden. 26Hvis en del lider, lider hver del med den; hvis én del bliver hædret, glæder hver del sig over den. ”(1 Corinthians 12: 22-26 NIV)

De dele af kroppen, der "synes at være svagere, er uundværlige". Dette gælder helt sikkert for vores søstre. Peter rådgiver:

”I ægtemænd, fortsæt med at bo på samme måde med dem efter viden og tildele dem ære som et svagere kar, det feminine, da I også er arvinger hos dem af det ufortjente liv i en række for at dine bønner ikke skal være hindret. ”(1 Peter 3: 7 NWT)

Hvis vi ikke udviser ærlig ”det svagere kar, det feminine”, så vores bønner vil blive hindret. Hvis vi fratager vores søstre en gud-givet tilbedelsesret, vanærer vi dem og vores bønner vil blive hindret.

Når Paul i 1 Corinthians 12: 31 siger, at vi skal stræbe efter de større gaver, mener han da, at hvis du har gaven til at hjælpe, skal du stræbe efter miraklenes gave, eller hvis du har en gave til at helbrede, skal du stræbe efter profetiens gave? Forstår det, hvad han mener, at have noget at gøre med vores diskussion om kvinders rolle i Guds arrangement?

Lad os se.

Igen bør vi vende os mod konteksten, men inden vi gør det, skal vi huske, at kapitel- og versinddelingen indeholdt i alle bibeloversættelser ikke eksisterede, da disse ord oprindeligt blev bundet. Så lad os læse konteksten, hvor vi er klar over, at et kapitelbrud ikke betyder, at der er et tænkepause eller en ændring af emnet. I dette tilfælde fører tanken om vers 31 faktisk direkte ind i kapitel 13 vers 1.

Paul begynder med at kontrastere de gaver, han netop har henvist til med kærlighed, og viser, at de ikke er noget uden det.

”Hvis jeg taler i menneskers eller engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg kun en rungende gong eller en klirrende bækken. 2Hvis jeg har profetiens gave og kan forstå alle mysterier og al viden, og hvis jeg har en tro, der kan flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet. 3Hvis jeg giver alt det, jeg har til de fattige, og overgiver min krop til lidelser, som jeg kan prale af, men ikke har kærlighed, får jeg intet. ”(1 Corinthians 13: 1-3 NIV)

Derefter giver han os en smukt kortfattet definition af kærlighed - Guds kærlighed.

"Kærlighed er tålmodig kærlighed er venlig. Det misundes ikke, det praler ikke, det er ikke stolt. 5Det vanærer ikke andre, det er ikke selvsøgende, det vredes ikke let, det holder ikke registreret over forkert. 6Kærlighed glæder sig ikke over det onde, men glæder sig over sandheden. 7Det beskytter altid, stoler altid, håber altid, holder ud. 8Kærlighed fejler aldrig…. ”(1 Corinthians 13: 4-8 NIV)

Germane til vores diskussion er, at kærlighed “vanærer ikke andre”. At fjerne en gave fra en medkristen eller begrænse hans eller hendes tjeneste til Gud er en stor vanærelse.

Paul lukker ved at vise, at alle gaver er midlertidige og vil blive fjernet, men at noget langt bedre venter os.

"12For nu ser vi kun en reflektion som i et spejl; så skal vi se ansigt til ansigt. Nu ved jeg delvist; så skal jeg vide det fuldstændigt, ligesom jeg er fuldt ud kendt. ”(1 Corinthians 13: 12 NIV)

Fjernelsen fra alt dette er tilsyneladende, at stræben efter de større gaver gennem kærlighed ikke fører til fremtrædende nu. At stræbe efter de større gaver handler om at stræbe efter at være til bedre service for andre, bedre betjene individets behov såvel som hele Kristi legeme.

Hvad kærlighed giver os, er et større greb om den største gave, der nogensinde er tilbudt et menneske, mand eller kvinde: At regere med Kristus i himlenes rige. Hvilken bedre form for service til den menneskelige familie kunne der være?

Tre kontroversielle passager

Alt godt og godt, siger du måske, men vi vil ikke gå for langt, gør vi? Har Gud trods alt ikke forklaret nøjagtigt, hvad kvindernes rolle er inden for den kristne menighed i passager som 1 Corinthians 14: 33-35 og 1 Timothy 2: 11-15? Så er der 1 Corinthians 11: 3, der taler om hoveder. Hvordan sikrer vi os, at vi ikke bøjer Guds lov ved at give plads til populærkulturen og skikken med hensyn til kvinders rolle?

Disse passager synes bestemt at sætte kvinder i en meget underordnet rolle. De læser:

”Som i alle de hellige menigheder, 34 lad kvinderne tie i menighederne, for det er ikke tilladt for dem at tale. Lad dem snarere være underlagt, som loven også siger. 35 Hvis de vil lære noget, så lad dem spørge deres mænd derhjemme, om det er vanærende for en kvinde at tale i menigheden. ”(1 Corinthians 14: 33-35 NWT)

"Lad en kvinde lære i tavshed med fuld underdanighed. 12 Jeg tillader ikke en kvinde at undervise eller at udøve autoritet over en mand, men hun skal forblive tavs. 13 For Adam blev først dannet, derefter Eva. 14 Adam blev heller ikke narret, men kvinden blev grundigt bedraget og blev overtrædende. 15 Dog vil hun blive holdt sikkert gennem fødslen, forudsat at hun fortsætter i tro og kærlighed og hellighed sammen med sundhed i sindet. ”(1 Timothy 2: 11-15 NWT)

”Men jeg vil have dig til at vide, at enhver menneskes hoved er Kristus; til gengæld er hovedet på en kvinde manden; på sin side er Kristi hoved Gud. ”(1 Corinthians 11: 3 NWT)

Inden vi kan komme ind på disse vers, bør vi gentage en regel, som vi alle er kommet til at acceptere i vores bibelforskning: Guds ord modsiger sig ikke selv. Derfor, når der er en åbenbar modsigelse, er vi nødt til at se dybere.

Der er helt klart en sådan tilsyneladende modsigelse her, for vi har set klare beviser for, at kvinder i både israelsk og kristen epoker kunne fungere som dommere, og at de blev inspireret af Helligånd til at profetere. Lad os derfor forsøge at løse den tilsyneladende modsætning i Paulus 'ord.

Paul besvarer et brev

Vi begynder med at se på konteksten af ​​det første brev til korinterne. Hvad fik Paul til at skrive dette brev?

Det var kommet til hans opmærksomhed fra Chloes folk (1 Co 1: 11), at der var nogle alvorlige problemer i den korintiske forsamling. Der var et berygtet tilfælde af grov seksuel umoral, der ikke blev behandlet. (1 Co 5: 1, 2) Der var skænd, og brødre tog hinanden for retten. (1 Co 1: 11; 6: 1-8) Han opfattede, at der var fare for, at forsamlingerne i menigheden kunne se sig selv som ophøjede over resten. (1 Co 4: 1, 2, 8, 14) Det så ud til, at de måske har gået ud over de ting, der er skrevet og blevet pralende. (1 Co 4: 6, 7)

Efter at have rådgivet dem om disse spørgsmål, siger han halvvejs gennem brevet: "Nu angående de ting, som du skrev ..." (1 Corinthians 7: 1)

Fra dette punkt og fremover besvarer han spørgsmål eller bekymringer, de har stillet ham i deres brev.

Det er tydeligt, at brødrene og søstrene i Korint havde mistet deres perspektiv på den relative betydning af de gaver, de havde fået af hellig ånd. Som et resultat forsøgte mange at tale med det samme, og der var forvirring ved deres samlinger; der hersket en kaotisk atmosfære, som faktisk kunne tjene til at fjerne potentielle konvertitter. (1 Co 14: 23) Paul viser dem, at selvom der er mange gaver, er der kun en ånd, der forener dem alle. (1 Co 12: 1-11) og det ligesom en menneskelig krop, selv det mest ubetydelige medlem er meget værdsat. (1 Co 12: 12-26) Han bruger alt kapitel 13 for at vise dem, at deres anerkendte gaver ikke er noget i sammenligning med den kvalitet, de alle skal have: Kærlighed! Hvis dette var rigeligt i menigheden, ville alle deres problemer forsvinde.

Efter at have konstateret det, viser Paul, at af alle gaver, bør der foretrækkes profetier, fordi dette bygger op menigheden. (1 Co 14: 1, 5)

”Følg kærlighed og ønske inderligt åndelige gaver, men især for at du kan profetere….5Nu vil jeg ønske, at I alle skal tale med andre sprog, men snarere at I skulle profetere. For han er større, der profeterer end han, der taler med andre sprog, medmindre han fortolker, så forsamlingen kan bygges op. (1 Corinthians 14: 1, 5 WEB)

Paulus siger, at han især ønsker, at Korinterne skal profetere. Kvinder i det første århundrede profeterede. I betragtning af det, hvordan kunne Paulus i denne helt samme kontekst - også inden for dette samme kapitel - sige, at kvinder ikke har lov til at tale, og at det er skammeligt for en kvinde at tale (ergo, profeti) i menigheden?

Problemet med tegnsætning

I klassiske græske skrifter fra det første århundrede er der ingen store bogstaver, ingen afsnit adskillelse, ingen tegnsætning eller kapitel- og versnumre. Alle disse elementer blev tilføjet meget senere. Det er op til oversætteren at beslutte, hvor han mener, de skal gå for at formidle betydningen til en moderne læser. Med det i tankerne, lad os se på de kontroversielle vers igen, men uden nogen af ​​de tegnsætning, som oversætteren har tilføjet.

”For Gud er en Gud ikke af uorden men for fred, ligesom i alle de hellige menigheder lader kvinderne tie i menighederne, for det er ikke tilladt for dem at tale snarere, lad dem være underlagt som loven også” ( 1 Corinthians 14: 33, 34)

Det er ret svært at læse, ikke? Opgaven, som Bibeloversætter står overfor, er formidabel. Han er nødt til at beslutte, hvor han skal sætte tegnsætning, men på den måde kan han uforvarende ændre betydningen af ​​forfatterens ord. For eksempel:

Verdens engelske bibel
for Gud er ikke en forvirringsgud, men for fred. Som i alle de helliges forsamlinger, lad dine hustruer tie i forsamlingerne, for det er ikke tilladt for dem at tale; men lad dem være underlagt, som loven også siger.

Youngs litterære oversættelse
thi Gud er ikke en tumultgud, men af ​​fred som i alle de helliges forsamlinger. Dine kvinder i forsamlingerne lad dem være tavse, for det er ikke tilladt dem at tale, men at være underlagt, som også loven siger;

Som du kan se, det Verdens engelske bibel giver den betydning, at det var almindelig praksis i alle menigheder, at kvinder var tavse; hvorimod Youngs litterære oversættelse fortæller os, at den fælles stemning i menighederne var fred for ikke tumult. To meget forskellige betydninger baseret på placeringen af ​​et enkelt komma! Hvis du scanner de mere end to dusin versioner, der er tilgængelige på BibleHub.com, vil du se, at oversættere er opdelt mere eller mindre 50-50, hvor kommaet skal placeres.

Baseret på princippet om skriftlig harmoni, hvilken placering foretrækker du?

Men der er mere.

Ikke kun er kommaer og perioder fraværende i klassisk græsk, men også citatmærker. Spørgsmålet opstår, hvad nu hvis Paulus citerer noget fra det korintiske brev, han svarer?

Andre steder citerer Paul enten direkte eller henviser ord og tanker, der er udtrykt til ham i deres brev. I disse tilfælde finder de fleste oversættere det passende at indsætte anførselstegn. For eksempel:

Hvad angår de ting, du skrev om: ”Det er godt for en mand at ikke have seksuelle forhold til en kvinde.” (1 Corinthians 7: 1 NIV)

Nu om mad ofret til afguder: Vi ved, at ”vi alle har viden.” Men viden pustes op, mens kærligheden opbygges. (1 Corinthians 8: 1 NIV)

Hvis nu Kristus erklæres som oprejst fra de døde, hvordan kan nogle af jer sige: ”Der er ingen opstandelse af de døde”? (1 Corinthians 15: 14 HCSB)

Nægter du seksuelle forhold? Nægter de dødes opstandelse ?! Det ser ud til, at korinterne havde nogle temmelig mærkelige ideer, ikke sandt?

Nægtede de også en kvinde hendes ret til at tale i menigheden?

Støtte til ideen om, at versene 34 og 35 citerer fra Korinthiernes brev til ham, er hans brug af det græske disjunktive participium eta (ἤ) to gange i vers 36, der kan betyde “eller, end”, men også bruges som en afskrækkende kontrast til det, der er nævnt før. Det er den græske måde at sige en sarkastisk “Så!” Eller “Virkelig?” - formidle ideen om, at man ikke helt er enig i, hvad en anden siger. Til sammenligning kan du overveje disse to vers skrevet til disse samme korinter, som også starter med eta:

”Eller er det kun Barnabas og jeg, der ikke har ret til at afstå fra at arbejde for at leve?” (1 Corinthians 9: 6 NWT)

”Eller” opfordrer vi Jehova til jalousi ”? Vi er ikke stærkere end han, er vi? ”(1 Corinthians 10: 22 NWT)

Pauls tone er latterliggjort her, selv spottende. Han prøver at vise dem dårligheden ved deres ræsonnement, så han begynder sin tanke med eta.

NWT leverer ikke nogen oversættelse til det første eta i vers 36 og gengives det andet blot som “eller”.

”Hvis de ønsker at lære noget, så lad dem spørge deres mænd derhjemme, for det er skandaløst for en kvinde at tale i menigheden. Var det fra dig, at Guds ord stammede, eller nåede det kun så langt som dig? ”(1 Corinthians 14: 35, 36 NWT)

Derimod lyder den gamle King James Version:

”Og hvis de lærer noget, lad dem spørge deres mænd derhjemme: for det er en skam for kvinder at tale i kirken. 36Hvad? kom Guds ord fra dig? eller kom det kun til dig? ”(1 Corinthians 14: 35, 36 KJV)

En ting mere: Udtrykket ”som loven siger” kommer underligt fra en hedensk forsamling. Til hvilken lov henviser de? Moseloven forbød ikke kvinder at tale i menigheden. Var dette et jødisk element i den korintiske menighed, der henviste til den mundtlige lov, som den blev praktiseret på det tidspunkt. (Jesus demonstrerede ofte den undertrykkende karakter af den mundtlige lov, hvis hovedformål var at styrke nogle få mænd over resten. Vidner bruger deres mundtlige lov på meget samme måde og til det samme formål.) Eller var hedningerne, der havde denne idé, fejlagtigt Moses 'lov baseret på deres begrænsede forståelse af alle jødiske ting. Vi kan ikke vide, men hvad vi ved, er, at intetsteds i Moseloven findes en sådan bestemmelse.

Ved at bevare harmoni med Pauls ord andetsteds i dette brev - for ikke at nævne hans andre skrifter - og tage behørigt hensyn til græsk grammatik og syntaks og det faktum, at han adresserer spørgsmål, de har rejst tidligere, kunne vi gøre dette på en frasologisk måde således:

”Du siger,” Kvinder skal være tavse i menighederne. At de ikke har tilladelse til at tale, men burde være underlagt som din lov angiveligt siger. At hvis de ønsker at lære noget, de bare skulle spørge deres mænd, når de kommer hjem, fordi det er skammeligt for en kvinde at tale på et møde. ”Virkelig? Så stammer Guds lov hos dig, ikke? Det kom kun så langt som dig, gjorde du det? Lad mig fortælle dig, at hvis nogen mener, at han er speciel, en profet eller nogen, der er begavet med ånden, så ville han hellere indse, at det, jeg skriver til dig, kommer fra Herren selv! Hvis du vil se bort fra denne kendsgerning, vil du blive ignoreret! Brødre, vær venlig at fortsætte med at profetere, og for at være tydelige forbyder jeg heller ikke jer at tale i tunger. Bare sørg for, at alt foregår på en ordentlig og ordnet måde. ”

Med denne forståelse genoprettes skriftlig harmoni, og kvinders rette rolle, længe etableret af Jehova, bevares.

Situationen i Efesos

Det andet skriftsted, der forårsager betydelig kontrovers er 1 Timothy 2: 11-15:

”Lad en kvinde lære i stilhed med fuld underdanighed. 12 Jeg tillader ikke en kvinde at undervise eller udøve autoritet over en mand, men hun skal forblive tavs. 13 For Adam blev først dannet, derefter Eva. 14 Adam blev heller ikke narret, men kvinden blev grundigt bedraget og blev overtrædende. 15 Dog vil hun blive holdt sikkert gennem fødslen, forudsat at hun fortsætter i tro og kærlighed og hellighed sammen med sundhed i sindet. ”(1 Timothy 2: 11-15 NWT)

Pauls ord til Timoteus skaber en meget underlig læsning, hvis man ser dem isoleret. For eksempel rejser bemærkningen om fødedygtighed nogle interessante spørgsmål. Foreslår Paul, at golde kvinder ikke kan holdes i sikkerhed? Er de, der holder deres jomfru, så de kan tjene Herren mere fuldstændigt, som Paulus selv anbefalede ved 1 Corinthians 7: 9, nu ubeskyttet på grund af at han ikke har børn? Og hvordan er det at have børn en beskyttelse af en kvinde? Yderligere, hvad er der med henvisningen til Adam og Eva? Hvad har det at gøre med noget her?

Undertiden er den tekstuelle kontekst ikke nok. På sådanne tidspunkter er vi nødt til at se på den historiske og kulturelle kontekst. Da Paulus skrev dette brev, var Timothy blevet sendt til Efesos for at hjælpe menigheden der. Paulus instruerer ham om at “kommando visse dem, der ikke skal undervise i forskellige læresætninger og heller ikke være opmærksomme på falske historier og på slægtsforskninger. ”(1 Timothy 1: 3, 4) De“ visse ”er ikke identificeret. Når vi læser dette, antager vi normalt, at de er mænd. Ikke desto mindre kan alt, hvad vi med sikkerhed antager fra hans ord, være, at de pågældende individer 'ønskede at være lovlærere, men ikke forstod hverken de ting, de sagde, eller de ting, de insisterede på så stærkt.' (1 Ti 1: 7)

Timothy er stadig ung og lidt syg, ser det ud til. (1 Ti 4: 12; 5: 23) Visse forsøgte tilsyneladende at udnytte disse træk for at få overhånden i menigheden.

Noget andet, der er bemærkelsesværdigt ved dette brev, er vægten på spørgsmål, der involverer kvinder. Der er langt mere retning til kvinder i dette brev end i nogen af ​​de andre skrifter af Paul. De får råd om passende klædestiler (1 Ti 2: 9, 10); om korrekt adfærd (1 Ti 3: 11); om sladder og ledighed (1 Ti 5: 13). Timothy instrueres om den rigtige måde at behandle kvinder på, både unge og gamle (1 Ti 5: 2) og om en fair behandling af enker (1 Ti 5: 3-16). Han advares også specifikt om at "afvise irreverente falske historier, som dem, der fortælles af gamle kvinder." (1 Ti 4: 7)

Hvorfor al denne vægt på kvinder, og hvorfor den specifikke advarsel om at afvise falske historier fortalt af gamle kvinder? For at hjælpe med at besvare, er vi nødt til at overveje Efesuskulturen på det tidspunkt. Du vil huske, hvad der skete, da Paulus først prædiker i Efese. Der var et stort skrig fra sølvsmedene, der tjente penge på at fremstille helligdomme til Artemis (aka, Diana), Efesiernes flerbrystede gudinde. (Apostlenes handlinger 19: 23-34)

Der var opbygget en kult omkring tilbedelsen af ​​Diana, der hævdede, at Eva var Guds første skabelse, hvorefter han skabte Adam, og at det var Adam, der var blevet bedraget af slangen, ikke Eva. Medlemmerne af denne kult beskyldte mænd for verdens lidelser. Det er derfor sandsynligt, at nogle af kvinderne i menigheden blev påvirket af denne tankegang. Måske havde nogle endda konverteret fra denne kult til den rene tilbedelse af kristendommen.

Med det i tankerne, lad os bemærke noget andet, der er karakteristisk ved Pauls ordlyd. Alle hans råd til kvinder i hele brevet kommer til udtryk i flertal. Derefter skifter han pludselig til ental i 1 Timothy 2: 12: “Jeg tillader ikke en kvinde….” Dette lægger vægt på argumentet om, at han henviser til en bestemt kvinde, der stiller en udfordring til Timothys guddommeligt ordinerede autoritet. (1 Ti 1: 18; 4: 14) Denne forståelse styrkes, når vi overvejer, at når Paul siger: ”Jeg tillader ikke en kvinde ... at udøve autoritet over en mand…”, bruger han ikke det fælles græske ord for autoritet som er Exousia. Dette ord blev brugt af ypperstepræsterne og ældsterne, da de udfordrede Jesus ved Mark 11: 28 og sagde: ”Ved hvilken myndighed (Exousia) gør du disse ting? ”Imidlertid er ordet Paulus bruger til Timoteus authentien der bærer ideen om en usurping af autoritet.

HJÆLPER Word-studier giver, "korrekt, ensidig at tage våben op, dvs. fungere som en autokrat - bogstaveligt talt, selvudnævnt (handle uden underkastelse).

Det, der passer med alt dette, er billedet af en bestemt kvinde, en ældre kvinde (1 Ti 4: 7), der førte “visse” (1 Ti 1: 3, 6) og forsøgte at usurpere Timothys guddommeligt ordinerede autoritet ved at udfordre ham midt i menigheden med en "anden lære" og "falske historier" (1 Ti 1: 3, 4, 7; 4: 7).

Hvis dette var tilfældet, ville det også forklare den ellers inkongruøse henvisning til Adam og Eva. Paul satte rekorden lige og tilføjede vægten af ​​sit kontor for at genoprette den sande historie som beskrevet i Skriften, ikke den falske historie fra Diana-kulturen (Artemis til grækerne).[I]
Dette bringer os endelig til den tilsyneladende bisarre henvisning til fødedygtighed som et middel til at holde kvinden i sikkerhed.

Som du kan se fra det interlinjære, mangler et ord fra gengivelsen, som NWT giver dette vers.

Det manglende ord er den konkrete artikel, Tes, der ændrer hele meningen med verset. Lad os ikke være for hårde med NWT-oversættere i dette tilfælde, fordi langt de fleste oversættelser udelader den konkrete artikel her, med undtagelse af nogle få.

”… Hun vil blive frelst ved fødslen af ​​barnet…” - International Standard Version

”Hun [og alle kvinder] vil blive frelst ved fødslen af ​​barnet” - GUDS ORD Oversættelse

”Hun bliver frelst gennem den fødedygtige alder” - Darby Bible Translation

”Hun skal blive frelst gennem den fødende alder” - Youngs litterære oversættelse

I forbindelse med denne passage, der refererer til Adam og Eva, i det at føde, som Paul refererer til, kan meget vel være det, der henvises til i Genesis 3: 15. Det er afkommet (fødning af børn) via kvinden, der resulterer i frelse for alle kvinder og mænd, når det frø til sidst knuser Satan i hovedet. I stedet for at fokusere på Eva og kvindernes påståede overlegne rolle, bør disse "visse" fokusere på frø eller afkom til kvinden, som alle er frelst gennem.

Forståelse af Pauls henvisning til lederskab

I menigheden med Jehovas Vidner, hvorfra jeg kom, beder kvinder ikke og underviser ikke. Enhver undervisningsdel, som en kvinde måtte have på platformen i Kingdom Hall - det være sig en demonstration, et interview eller en studenttale - udføres altid under det, som vidner kalder ”ledsagerarrangementet”, med en mand, der er ansvarlig for delen . Jeg tror, ​​at det var en kvinde, der skulle stå op under inspiration fra Helligånden og begynde at profetere, som de gjorde i det første århundrede, de fremmødte ville ret imod de fattige kære til jorden for at krænke dette princip og handle over hendes station. Vidner får denne idé fra deres fortolkning af Pauls ord til korinterne:

”Men jeg vil have dig til at vide, at enhver mand er Kristus, og kvindens hoved er manden, og Kristi hoved er Gud.” (1 Corinthians 11: 3)

De bruger Paulus brug af ordet ”hoved” for at betyde leder eller hersker. For dem er dette et autoritetshierarki. Deres holdning ignorerer det faktum, at kvinder både bad og profeterede i det første århundredes forsamling.

”. . . Så da de var kommet ind, gik de op i det øverste kammer, hvor de opholdt sig, Peter såvel som Johannes og James og Andrew, Philip og Thomas, Bartholomew og Matthew, James [søn] af Alfæus og Simon den nidkære en, og Judas [sønnen] af James. På én måde var disse vedvarende i bøn sammen med nogle kvinder og Maria, Jesu mor og med hans brødre. ”(Apostlenes gerninger 1: 13, 14 NWT)

”Enhver, der beder eller profeterer at have noget på hovedet, skammer hovedet; men enhver kvinde, der beder eller profeterer med afdækket hoved, skammer sit hoved. . . ”(1 Corinthians 11: 4, 5)

Når vi læser “head” på engelsk, tænker vi “boss” eller “leder” - den ansvarlige. Men hvis det er det, der menes her, får vi øjeblikkeligt et problem. Kristus, som leder af den kristne menighed, fortæller os, at der ikke skal være andre ledere.

”Bliv ikke kaldt ledere, for din leder er en, Kristus.” (Matthew 23: 10)

Hvis vi accepterer Pauls ord om lederskab som tegn på en autoritetsstruktur, bliver alle kristne mænd lederne af alle kristne kvinder, hvilket modsiger Jesus ord i Matthew 23: 10.

Ifølge En græsk-engelsk Lexicon, udarbejdet af HG Lindell og R. Scott (Oxford University presse, 1940), det græske ord Paul bruger er kephale (hoved), og det henviser til 'hele personen eller livet, ekstremiteten, toppen (på væggen eller almindelig) eller kilde, men bruges aldrig til leder af en gruppe'.

Baseret på konteksten her ser det ud til, at ideen om det kephale (hoved) betyder "kilde", som i en flodhoved, det er hvad Paulus har i tankerne.

Kristus er fra Gud. Jehova er kilden. Menigheden er fra Kristus. Han er dens kilde.

”… Han er foran alle ting, og i ham holder alle ting sammen. 18Og han er hovedet på kroppen, kirken. Han er begyndelsen, den førstefødte fra de døde, at han i alt kan være fremtrædende. ”(Kolosserne 1: 17, 18 NASB)

For kolosserne bruger Paulus ”hoved” for ikke at henvise til Kristi autoritet, men snarere for at vise, at han er kilden til menigheden, begyndelsen på den.

Kristne nærmer sig Gud gennem Jesus. En kvinde beder ikke til Gud i mandens navn, men i Kristi navn. Vi alle, mand eller kvinde, har det samme direkte forhold til Gud. Dette er klart af Paulus 'ord til galaterne:

”For I er alle Guds sønner gennem tro på Kristus Jesus. 27Thi alle I, som blev døbt til Kristus, har klædt jer med Kristus. 28Der er hverken jøde eller græsk, der er hverken slave eller fri mand, der er hverken mand eller kvinde; for I er alle en i Kristus Jesus. 29Og hvis du hører til Kristus, er du Abrahams efterkommere, arvinger ifølge løftet. ”(Galaterne 3: 26-29 NASB)

Faktisk har Kristus skabt noget nyt:

Derfor, hvis nogen er i Kristus, er han en ny skabelse. Den gamle er død. Se, den nye er kommet! ”(2 Corinthians 5: 17 BSB)

Fair nok. På baggrund af dette, hvad prøver Paul at fortælle korinterne?

Overvej sammenhængen. I vers otte siger han:

”For mand stammer ikke fra kvinde, men kvinde fra mand; 9thi mand blev faktisk ikke skabt for kvindens skyld, men kvinde for mands skyld. ”(1 Corinthians 11: 8 NASB)

Hvis han bruger kephale (hoved) i betydningen af ​​kilde, så minder han både mænd og kvinder i forsamlingen om, at før der var synd, lige fra menneskets oprindelse, blev en kvinde lavet af en mand, hentet fra det genetiske materiale af hans krop. Det var ikke godt for manden at forblive alene. Han var ufuldstændig. Han havde brug for et modstykke.

En kvinde er ikke en mand, og hun skal heller ikke prøve at være det. En mand er heller ikke en kvinde, og han skal heller ikke prøve at være det. Hver blev skabt af Gud til et formål. Hver bringer noget andet til bordet. Mens hver især kan henvende sig til Gud gennem Kristus, bør de gøre det ved at anerkende de roller, der blev udpeget i starten.

Med dette i tankerne, lad os se på Pauls råd efter hans erklæring om lederskab, der starter i vers 4:

”Hver mand, der beder eller profeterer, med hovedet tildækket, vanærer sit hoved.”

At dække hovedet, eller som vi snart ser, at bære langt hår som en kvinder er en vanærende, for mens han taler til Gud i bøn eller repræsenterer Gud i profetier, undlader han ikke at anerkende sin guddommeligt udpegede rolle.

"Men hver kvinde, der beder eller profeterer med sit hoved, afsløret vanære hendes hoved. For det er en og samme ting som om hun blev barberet. 6Thi hvis en kvinde ikke er dækket, skal hun også kløes. Men hvis det er skammeligt for en kvinde at blive klippet eller barberet, så lad hende være dækket. ”

Det er tydeligt, at kvinder også bad til Gud og profeterede under inspiration i menigheden. Det eneste påbud var, at de havde et tegn på anerkendelse af, at de ikke gjorde det som en mand, men som en kvinde. Dækket var det token. Det betød ikke, at de blev underordnede for mændene, men snarere at mens de udførte den samme opgave som mænd, gjorde de det offentligt og erklærede deres femininitet til Guds ære.

Dette hjælper med at sætte Pauls ord et par vers længere nede.

13Dommer selv. Er det passende, at en kvinde beder til Gud afsløret? 14Lærer ikke selv naturen dig, at hvis en mand har langt hår, er det en vanærelse for ham? 15Men hvis en kvinde har langt hår, er det en herlighed for hende, for hendes hår er givet hende til at dække.

Det ser ud til, at det dækning, Paul refererer til, er en kvindes lange hår. Mens de udfører lignende roller, skal kønnene forblive forskellige. Den sløring, vi er vidne til i det moderne samfund, har ingen plads i den kristne menighed.

7For en mand burde faktisk ikke have hans hoved tildækket, fordi han er Guds billede og herlighed, men kvinden er mandens herlighed. 8Thi mand er ikke fra kvinde, men kvinde fra mand; 9thi hverken blev mand skabt for kvinden, men kvinde for manden. 10Af denne grund burde kvinden have autoritet på sit hoved på grund af englene.

Hans omtale af englene klargør hans mening yderligere. Jude fortæller os om ”englene, der ikke forblev inden for deres egen autoritetsposition, men forlod deres rette bolig…” (Jude 6). Uanset om han er mand, kvinde eller engel, har Gud placeret os alle i vores egen autoritetsposition efter hans glæde. Paul fremhæver vigtigheden af ​​at huske det, uanset hvilken funktion af tjenesten, der stilles til rådighed for os.

Paulus er måske opmærksom på den mandlige tendens til at lede efter enhver undskyldning for at dominere kvinden i overensstemmelse med den fordømmelse, som Jehova udtalte på tidspunktet for den oprindelige synd, tilføjer Paul følgende afbalancerede syn:

11Ikke desto mindre er hverken kvinden uafhængig af manden eller manden uafhængig af kvinden i Herren. 12Thi som kvinden kom fra manden, så kommer en mand også gennem en kvinde; men alle ting er fra Gud.

Ja, kvinden er ude af en mand; Eva var ude af Adam. Men siden den tid er enhver mand ude af en kvinde. Lad os som mænd ikke blive hovmodige i vores rolle. Alle ting kommer fra Gud, og det er ham, vi skal være opmærksomme på.

Bør kvinder bede i menigheden?

Det kan virke underligt at endda spørge dette i betragtning af de meget klare beviser fra det første Korinthians kapitel 13 om, at det første århundrede kristne kvinder faktisk bad og profeterede åbent i menigheden. Ikke desto mindre er det meget svært for nogle at overvinde de skikke og traditioner, de er rejst med. De kunne endda foreslå, at det var en kvinde, der skulle bede, det kunne forårsage snuble og faktisk få nogle til at forlade den kristne menighed. De vil foreslå, at det snarere end at forårsage snuble, er bedre at ikke udøve en kvindes ret til at bede i menigheden.

Givet rådene ved første Korinthierne 8: 7-13, kan dette synes at være en skriftlig position. Der finder vi Paulus om, at hvis han spiser kød, ville få hans bror til at snuble - dvs. vende tilbage til falsk hedensk tilbedelse - at han aldrig ville spise kød overhovedet.

Men er det en ordentlig analogi? Hvorvidt jeg spiser kød på ingen måde påvirker min tilbedelse til Gud. Men hvad med, om jeg drikker vin eller ej?

Lad os antage, at der ved Herrens aftenmåltid skulle komme en søster ind, der led et frygteligt traume som barn i hænderne på en voldelig alkoholisk forælder. Hun betragter ethvert alkoholforbrug som en synd. Ville det være korrekt at nægte at drikke den vin, der symboliserer vores Herrens livreddende blod for ikke at "snuble" hende?

Hvis nogens personlige fordommer hæmmer min tilbedelse af Gud, hæmmer det også deres tilbedelse af Gud. I et sådant tilfælde ville erhvervelse faktisk være en grund til at snuble. Husk, at snuble ikke refererer til at forårsage lovovertrædelse, men snarere til at få nogen til at forvildes tilbage til falsk tilbedelse.

Konklusion

Vi får at vide af Gud, at kærlighed aldrig vanærer en anden. (1 Corinthians 13: 5) Vi får at vide, at hvis vi ikke ærer det svagere kar, det feminine, bliver vores bønner hindret. (1 Peter 3: 7) At nægte en guddommelig tildelt ret til tilbedelse til enhver i menigheden, mand eller kvinde, er at vanære den person. I dette skal vi lægge vores personlige følelser til side og adlyde Gud.

Der kan godt være en periode med tilpasning, hvor vi føler os utilpas med at være en del af en metode til tilbedelse, som vi altid har troet var forkert. Men lad os huske eksemplet med apostlen Peter. Hele sit liv fik han at vide, at visse fødevarer var urene. Så forankret var denne tro, at det ikke krævede en, men tre gentagelser af en vision fra Jesus for at overbevise ham om andet. Og selv da var han fyldt med tvivl. Det var først, da han var vidne til Helligånden, der faldt ned på Cornelius, at han fuldt ud forstod den dybe forandring i sin tilbedelse, der fandt sted. (Apostlenes handlinger 10: 1-48)

Jesus, vores Herre, forstår vores svagheder og giver os tid til at ændre, men til sidst forventer han, at vi kommer rundt til sit synspunkt. Han satte standarden for mænd at efterligne i den rette behandling af kvinder. Efter hans ledelse er forløbet af ydmyghed og ægte underkastelse til Faderen gennem sin Søn.

”Indtil vi alle når enheden af ​​troen og den nøjagtige viden om Guds Søn, til at være en fuldvoksen mand og opnå det mål, som hører til Kristi fylde.” (Efeserne 4: 13 NWT)

[For mere information om dette emne, se Krænker en kvinde, der beder i menigheden, overskrift?

_______________________________________

[I] En undersøgelse af Isis Cult med foreløbig undersøgelse af nye testamenter af Elizabeth A. McCabe p. 102-105; Skjulte stemmer: Bibelske kvinder og vores kristne arv fra Heidi Bright Parales p. 110

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    34
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x