"Se! en stor skare, som ingen kunne tælle,. . . stå foran tronen og foran Lammet. ”- Åbenbaringen 7: 9.

 [Fra ws 9 / 19 s.26 Undersøgelsesartikel 39: November 25 - December 1, 2019]

Inden vi begynder denne uges gennemgang af Vakttårnstudiet, lad os tage et øjeblik til at læse konteksten af ​​temaskriften og anvende eksegese og lade skrifterne forklare sig selv.

Vi starter med Åbenbaringen 7: 1-3, som åbner scenen med: “Efter dette så jeg fire engle stå på de fire hjørner af jorden og holdt de fire vinde på jorden fast, så ingen vind måtte blæse over jorden eller over havet eller over noget træ. 2 Og jeg så en anden engel stige op fra solopgangen med et segl fra den levende Gud; og han råbte med høj stemme til de fire engle, som det blev givet at skade jorden og havet, 3 og sagde: ”Du må ikke skade jorden eller havet eller træerne, før vi har beseglet vores Guds slaver i deres pande. ””

Hvad lærer vi her?

 • Englene har allerede fået en vigtig opgave at gøre, for at skade jorden og havet.
 • Englene bliver bedt om ikke at fortsætte, før Guds slaver [udvalgtes] er forseglet på deres pande.
 • Forseglingen i panden er et klart valg, der er synligt for alle.

Åbenbaring 7: 4-8 fortsætter “Og jeg hørte antallet af dem, der blev beseglet, hundrede og fireog fyrretusind tusinde, beseglet fra hver stamme af Israels børn: ”. Vers 5-8 giver derefter navnene på 12 stammer af Israel, og at 12,000 kommer fra hver stamme.

Det spørgsmål, der logisk rejses, er: Er tallet forseglet (144,000) et bogstaveligt tal eller et symbolnummer?

Symbolisk nummer ikke bogstaveligt?

Vers 5-8 hjælper os, ligesom Genesis 32: 28, Genesis 49: 1-33, Joshua 13 - Joshua 21.

Lad os først sammenligne Israels sønner med stammerne i det lovede land og derefter med denne passage i Åbenbaring.

Faktiske sønner af Israel Israels stammer Åbenbaringsstammer
Rueben Rueben Juda
Simeon Gad Rueben
Levi Manasse Gad
Juda Juda Asher
Zebulon Ephraim Naftali
Issakar Benjamin Manasse
Dan Simeon Simeon
Gad Zebulon Levi
Asher Issakar Issakar
Naftali Asher Zebulon
Joseph Naftali Joseph
Benjamin Dan Benjamin
Levi

Bemærkninger:

 • Åbenbaringen indeholder Manasse, der faktisk var en søn af Joseph.
 • Åbenbaringen indeholder ikke Dan, der var en søn af Jakob / Israel.
 • Der var 12 stammer af Israel med tildelinger i det lovede land.
 • Stammen af ​​Levi fik ikke en jordfordeling, men blev tildelt byer (Joshua 13: 33).
 • I det lovede land havde Joseph to portioner gennem sine sønner Manasse og Efraim.
 • Åbenbaring har Joseph som en stamme, har ikke Efraim (Josefs søn), men har stadig Manasse.

Konklusioner herfra:

Det er klart, at de tolv stammer i Åbenbaringen må have været symbolske, da de hverken stemmer overens med Jakobs sønner eller stammerne, der er tildelt i det forjættede land.

Det faktum, at de ikke er nævnt i nogen bestemt rækkefølge, hvad enten det er efter fødselsrækkefølge (som i Første Mosebog) eller efter vigtighedsordre (f.eks. Juda med Jesus som efterkommer), skal være en indikation af, at beskrivelsen i Åbenbaringen er beregnet til Vær forskellig. Apostlen Johannes måtte have kendt Israels stammer var 13 i virkeligheden.

Apostlen Peter blev klar over følgende, da han blev henvist til at gå til Cornelius, en hedning [ikke-jøde]. Kontoen fortæller os: “På dette begyndte Peter at tale, og han sagde: ”Nu forstår jeg virkelig, at Gud ikke er partiel, 35 men i enhver nation er den mand, der frygter ham og gør det rigtige, acceptabel for ham” (Apostelgerninger 10: 34-35) .

Yderligere, hvis stammene er symboliske, hvorfor ville det beløb, der blev valgt fra hver stamme, være noget andet end symbolsk? Hvis mængden fra hver stamme er symbolsk, som det er tilfældet, hvordan kan da summen af ​​alle stammer i 144,000 være noget mere end symbolsk?

Konklusion: 144,000 skal være et symboltal.

Lille flok og andet får

Resten af ​​Apostlenes Apostles breve viser alle, hvordan både hedninger og jøder blev kristne og udvalgte sammen. Det registrerer også prøvelser og problemer, da to meget forskellige grupper blev en flok under Kristus, med jøderne meget i mindretal som den lille flok. Det overvældende bevis herfra er, at tolv Israels stammer i Åbenbaring ikke kunne være bogstavelige. Hvorfor? For hvis de tolv stammer var bogstavelige stammer af Israel, ville det udelukke de hedningekristne. Alligevel havde Jesus tydeligt vist til Peter, at hedningerne var lige så acceptable for ham, hvilket bekræftede dette ved at døbe Cornelius og hans familie i hellig ånd før de blev døbt i vand. Faktisk er meget af Det Nye Testamente / kristne græske breve og fortegnelse over Apostlenes tilpasning af tankerne hos både jøder og hedninger til at tjene samlet som en gruppe, en flokk under en hyrde. I denne handling, der blev optaget i Apostlenes gerninger 10, gjorde Jesus nøjagtigt det, han lovede i John 10: 16. Jesus bragte andre får [hedninger] ind, som ikke var i denne sammenhæng [kristne jøder], og de lyttede til hans stemme og blev en hjord under en hyrde.

Da denne store skare kommer fra alle nationer og stammer, kan vi konkludere, at den henviser til ikke-jødiske kristne. Vi kan gå vild i fortolkninger, så lad os ikke angive noget kategorisk. En mulighed er dog, at de 144,000, som er et tal, der er et multiplum af 12 (12 x 12,000), indikerer en guddommeligt sammensat og afbalanceret administration. Antallet er repræsentativt for alle kristne, der udgør Guds Israel (Galaterne 6:16). Antallet af jøder, der udgør administrationen, er lille - en lille flok. Antallet af ikke-jøder er dog stort, deraf henvisningen til en ”stor skare, som ingen kan tælle”. Andre fortolkninger er mulige, men takeawayen fra dette er, at JW lærer, at den store skare, der står i det helligste, helligdommen (græsk Naos), kan ikke svare til en ikke-eksisterende gruppe af ikke-salvede kristne venner af Gud, der ikke har nogen plads i templet foran Guds trone. Hvorfor kan vi sige det? Fordi de stadig er syndere og ikke vil få fjernet deres synd før slutningen af ​​de tusind år. Derfor er de ikke retfærdiggjort af Guds nåde, de erklæres ikke retfærdige, og som sådan kan de ikke stå i det hellige, som det er afbildet i denne vision.

Konklusion: Den lille flok er de jødiske kristne. De andre får er de ikke-jødiske kristne. Alle deler med Kristus i himlenes rige. Kristus forenede dem til en hjord under en hyrde startende fra Cornelius omvendelse i 36 e.Kr. Den store skare af åbenbaring beskriver ikke en gruppe ikke-salvede kristne, som ikke er Guds børn, som Jehovas Vidner underviser i.

Før vi går videre til at undersøge Åbenbaring 7: 9, er vi nødt til at bemærke mindst et punkt mere. Åbenbaring 7: 1-3 nævner ikke, hvor Guds slaver er. Versene 4-8 gør heller ikke. Faktisk siger vers 4 kategorisk “Og jeg hørt antallet af dem, der blev forseglet ”.

Efter at have hørt antallet af de valgte, hvad ville John gerne se? Ville det ikke være at se, hvem de udvalgte var?

Hvad ville logisk nok være den næste begivenhed? Hvis du får at vide, at jorden og havet ikke vil blive skadet, før alle er forseglet, så får du at vide, at det store symbolske antal af dem, der skal besegles, ville du helt sikkert gerne se, at de forseglede, grunden til hulningen efter Guds dom.

I Åbenbaring 7: 9 Jesus afslutter derfor spændingen, da Johannes registrerer, at de blev vist disse forseglede. Hvad angår det symboliske antal, bekræftes det også, når John skriver "Efter dette så jegog se! en stor skare, som ingen mand kunne nummerere ”. I henhold til konteksten bekræftes det symboliske nummer derfor at være en stor skare, så stor, at det ikke kan nummereres. Ergo, det kan ikke være et bogstaveligt tal.

Betydning af hvide morgenkåbe

Bemærk en anden almindelig beskrivelse. Ligesom de udvalgte er taget fra alle Israels symbolske stammer, så tages den store skare "ud af alle nationer og stammer og folk og tunger ”(Åbenbaring 7: 9).

Sikkert ved denne vidunderlige åbenbaring kunne John have gentaget ordene fra dronningen af ​​Sheba til Salomo “Men jeg gjorde ikke tro på rapporterne [Jeg havde hørt] indtil jeg var kommet og havde set det med mine egne øjne. Og se! Jeg fik ikke at vide halvdelen af ​​din store visdom. Du har langt overgået den rapport, som jeg hørte ”(2 Chronicles 9: 6).

Denne store skare er også “Stående foran tronen og for lammet, klædt i hvide morgenkåbe; og der var palmegrener i deres hænder ”(Åbenbaring 7: 9).

Bare et par vers tidligere så John de samme klædte i hvide morgenkåbe. Åbenbaring 6: 9-11 lyder “Jeg så under alteret sjælene hos dem, der blev slagtet på grund af Guds ord og på grund af det vidnesbyrd, de havde afgivet. 10 De råbte med høj røst og sagde: "Indtil hvornår, suveræne Herre, hellig og sand, afholder du dig fra at dømme og hævne vores blod på dem, der bor på jorden?" 11 Og en hvid kappe blev givet til hver af dem, og de blev bedt om at hvile lidt længere, indtil antallet var fyldt med deres medslav og deres brødre, der var ved at blive dræbt, som de havde været. ”

Du vil være i stand til at bemærke, at jordskadningen holdes tilbage. Hvorfor? Indtil deres [slave] nummer af deres medslav blev fyldt. Yderligere fik de hver en hvid kappe. Det er sådan, at den store skare af udvalgte [slaver] opnåede de hvide klæder. Derfor følges klart denne del af skriften i Åbenbaring 6 af begivenhederne i Åbenbaring 7. På sin side er begivenhederne i Åbenbaring 7 relateret til de tidligere begivenheder i Åbenbaring 6.

For at understrege deres identitet Åbenbaring 7: 13 fortsætter “Som svar sagde en af ​​de ældste til mig: ”Disse, der er klædt i hvide morgenkåbe, hvem er de, og hvor kom de fra?”. Som apostlen John ydmygt siger til den ældste, at den ældste ved bedre end ham, bekræfter den ældste svaret og siger:Det er dem, der kommer ud af den store trængsel, og de har vasket deres kjortler og gjort dem hvide i Lammets blod ”(Åbenbaringen 7:14). Det kan ikke være en tilfældighed, at de hvide klæder ofte nævnes som et identifikationsmærke for de valgte. Derudover indikerer det at acceptere kappen fra Kristus og vaske deres kapper i Kristusblod, at det er dem, der har sat deres tro på Kristi løsesum.

Det sidste kapitel i Åbenbaring (22) fortsætter dette link. Med henvisning til hans [Jesus] -slaver forseglet i panden (med Jesus-navn) (Åbenbaring 22: 3-4, Åbenbaring 7: 3) siger Jesus i Åbenbaringen 22: 14, ”Glade er dem, der vasker deres klæder, så de kan have myndighed til at gå til livets træer”, med henvisning til dem, der vasker deres klæder i hans blod ved at have tillid til løsepengeværdien af ​​hans offer. (Åbenbaring 7: 14)

Artikelanmeldelse

Med en sammenhæng med temaskriften kan vi nu undersøge og let identificere de spekulationer, der følger i artiklen Watchtower.

Det starter tidligt i afsnit 2:

" engler bliver bedt om at holde de ødelæggende vinde fra den store trængsel tilbage, indtil den endelige besegling af en gruppe slaver. (Rev. 7: 1-3) Denne gruppe består af 144,000, der vil regere med Jesus i himlen. (Luke 12: 32; Rev. 7: 4) ”.

Nej, det er ikke 144,000 som et bogstaveligt tal, og det er heller ikke i himlen. Det er baseret på spekulation, ikke fakta.

”Så nævner John en anden gruppe, så enorm, at han udbryder:” Se! ”- et udtryk, der kan indikere hans overraskelse over at se noget uventet. Hvad ser John? “En stor skare”.

Nej, det er ikke en anden gruppe, det er den samme gruppe. Igen, baseret på spekulation.

Hvorfor skulle Jesus pludselig ændre emnet under denne åbenbaring? Overraskelsen er snarere fordi det er sådan en stor skare snarere end begrænset til en bogstavelig 144,000. (Se skriftlig undersøgelse af Åbenbaring 7 ovenfor i denne anmeldelse).

”I denne artikel lærer vi, hvordan Jehova afslørede identiteten af ​​den store skare for sit folk for mere end otte årtier siden”. (Afsnit 3).

Nej, vi vil ikke være i stand til at lære, hvordan Jehova afslørede identiteten af ​​den store skare, fordi der i artiklen hverken er påstand eller bevis for den mekanisme, han brugte. Vi lærer snarere at ændre spekulationer fra organisationen.

Udvikling af mænds ræsonnement, ikke åbenbaring fra Gud eller Jesus

Punkt 4 til 14 omhandler inden for organisationen, udviklingen af ​​mænds ræsonnement om forståelsen af ​​denne lære af organisationen. Imidlertid er Jehovas engagement og hvordan Jehova afslørede eller overførte den aktuelle lære der ikke engang et antydning, så meget mindre en levedygtig beviselig forklaring.

Par.4 - “De forstod, at Gud ville genoprette paradiset på jorden, og at millioner af lydige mennesker ville bo her på jorden - ikke i himlen. Imidlertid, det tog tid for dem at skelne klart, hvem disse lydige mennesker ville være ”.

Ingen guddommelig åbenbaring eller guddommelig transmission her!

Par.5 - “Bibelstudenter også skelnet fra Skriften, at nogle ville blive ”købt fra jorden”.

Ingen guddommelig åbenbaring eller guddommelig transmission her!

Par. 6 - Citerer Åbenbaringen 7: 9 “Disse ord førte bibelstudenterne til at afslutte".

Ingen guddommelig åbenbaring eller guddommelig transmission her!

Par. 8 - "følte bibelstudenterne at der var tre grupper ”.

Ingen guddommelig åbenbaring eller guddommelig transmission her!

Par. 9. - “I 1935 blev identiteten af ​​den store skare i Johns vision klarlagt. Jehovas Vidner blev klar over at den store skare…. ”.

Ingen guddommelig åbenbaring eller transmission her!

Afsnit 9 for at være retfærdigt er nøjagtigt i næsten alt, hvad det siger, bortset fra den sidste sætning, som hævder ”Kun en gruppe er lovet evigt liv i himlen - 144,000, der“ vil regere som konger over jorden ”med Jesus. (Åbenbaring 5: 10) ”. Alligevel er virkeligheden, at der kun er en gruppe, og håbet for alle er at leve på jorden. Faktisk er skriften, der er citeret til støtte for denne udsagn om at antyde en placering i himlen, en subtil mistildeling. Kingdom Interlinear, en bibeloversættelse af Vakttårnet, læser i stedet “de regjerer [Ἐπὶ] på jorden”. Hvis du læser de omfattende definitioner af ”Epi” i forskellige anvendelser finder du ikke et sted, hvor det kan betragtes som "over" som i "ovenfor" placering klogt, især når det er forbundet med ordet "regereing ”som er at udøve magt over, ikke at være i et andet fysisk sted.

Par.12 - ”Desuden lærer Skriften, at de, der genopstår til det himmelske liv, får” noget bedre ”end de trofaste gamle mennesker. (Hebreerne 11: 40) ”.

Nej de gør ej. Citerer fuldt ud på hebraerne 11: 39-30 siger ”Og alligevel fik alle disse, selvom de modtog et gunstigt vidnesbyrd på grund af deres tro, ikke opfyldelsen af ​​løftet, 40 fordi Gud havde forudset noget bedre for os, så de ikke kunne blive fuldkomne bortset fra os”.

Her udtaler Paulus, at de trofaste gamle mænd ikke fik opfyldelsen af ​​deres løfte. Årsagen til dette var fordi han havde noget bedre i vente for dem, som kunne realiseres, når Jesus viste sig tro mod døden. Desuden ville disse trofaste mænd fra gamle dage blive perfekt med de trofaste kristne, ikke på et separat tidspunkt, ikke på et separat sted, ikke fra hinanden, men sammen. I betragtning af at disse trofaste havde et håb om at blive genoplivet tilbage til jorden som perfekte mennesker, er det en grund til, at de trofaste kristne ville have denne samme belønning.

Alligevel lærer organisationen i modsætning til dette skriftsted præcis det modsatte. Hvordan det? I henhold til det ifølge organisationen har de, der hævder at være trofaste salvede kristne, der er døde, allerede haft en opstandelse til himlen bortset fra de trofaste, som Abraham, Guds ven, der stadig ligger i mindesgraverne.

Beroean Study Bible læser “Gud havde planlagt noget bedre for os, så de sammen med os ville blive perfekt. ”.

Nej guddommelig åbenbaring eller guddommelig transmission. Hvorfor ville Gud vælge at vende det klare udsagn i dette skriftsted? imod hvad det står!

En sjælden optagelse

Inden vi går videre, skal vi fremhæve en tilsyneladende ubetydelig erklæring i begyndelsen af ​​afsnit 4. ”kristenheden generelt lærer ikke den bibelske sandhed at lydige mennesker en dag vil leve evigt på jorden. (2 Kor. 4: 3, 4) ”.

Bemærk ordet “generelt”. Dette er en nøjagtig erklæring, men en sjælden og betydelig optagelse fra organisationen. Da korrekturlæser undersøgte hvad Menneskehedens sande håb for fremtiden er, han var opmærksom på kun en gruppe, der underviste anderledes. Han vidste kun dette fra at tale med et medlem af gruppen i døren til døren-ministeriet, ikke fra organisationen. Efter afslutningen af ​​forskningen om menneskehedens sande håb for fremtiden søgte han efter lignende overbevisninger blandt andre kristne grupper på internettet og fandt, at et antal var kommet til lignende konklusioner. Det var meget interessant, at en objektiv ægte søgning efter sandheden om denne sag havde resulteret i meget lignende konklusioner.

En mangfoldig stor skare

Endnu mere organisationscentrisk fortolkning, som om ingen anden religiøs organisation udgiver litteratur på andre sprog og ingen anden religiøs organisation har medlemmer fra alle racer og tunger.

Bibelselskabhar for eksempel distribueret Bibelen som dets hovedmål i modsætning til en sekterisk publikation som Vagttårnet. Det gør oversættelser af Bibelen tilgængelig på hundreder af sprog. Det er også interessant, at det offentliggør årsregnskaber på sit websted for alle at se; hvad de modtager, og hvad de gør med pengene. (Organisationen kunne tage et hint af dette om åbenhed og ærlighed.) Yderligere hævder de ikke at være Guds organisation, de sigter bare mod at få Bibelen i folks hænder, da de er sikre på, at Bibelen vil gøre en forskel for deres liv. Dette er kun et prisverdig eksempel, og der er ingen tvivl om mange andre.

Afslutningsvis

Svar på Vagttårnet spørgsmål til artikelanmeldelse:

Hvilke misforståelser om den store skare blev rettet i 1935?

Svaret er: Ingen, organisationen har stadig mange misforståelser om den store mængde, hvilket klart er bevist i denne gennemgang.

Hvordan har det store publikum vist sig at være virkelig stort i størrelse?

Svaret er: "Den store mængde" som defineret af organisationen er ikke rigtig stor i størrelse. Der er endvidere meget anekdotisk bevis for, at organisationen er i færd med at skrumpe på nuværende tidspunkt, og at de forsøger at skjule denne kendsgerning. I virkeligheden er den virkelige store skare alle de kristne, både jøde og hedninger, gennem århundreder, der har levet som sande kristne (ikke nominelle kristne).

Hvilke beviser har vi for, at Jehova samler en diversificeret stor skare?

Svaret er: Der findes ikke noget bevis for, at Jehova støtter organisationen af ​​Jehovas Vidner.

Det er snarere, at der er millioner af ægte kristne overalt i verden spredt blandt de kristne religioner som hvede blandt ukrudtet, er beviset for, at Jehova samler de rethjertede til ham. Matthew 13: 24-30, John 6: 44.

 

 

Tadua

Artikler af Tadua.
  10
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x