”Fuldfør det, du begyndte at gøre.” - 2. Korinter 8:11

 [Fra ws 11/19 s.26 Undersøgelse af artikel 48: 27. januar - 2. februar 2020]

Hvis du tænkte over, hvad du er begyndt, men ikke afsluttet, hvad skulle du først tænke på?

Ville det være renovering af et værelse i din bolig eller en anden vedligeholdelsesopgave? Eller noget, du tilbød eller lovede at gøre for en anden? Måske for en enke eller enke, der ikke blev afsluttet? Eller måske at skrive et brev eller e-mail til en ven eller familiemedlem, der bor et stykke væk.

Vil du dog først tænke på et løfte om pioner? Eller at samle penge til at sende til andre? Eller læse Bibelen hele vejen igennem? Eller hyrde for andre, hvad enten det er ældste eller udgiver?

Du vil sandsynligvis ikke tænke på sidstnævnte forslag, men det er de ting, som organisationen finder det mest sandsynligt. Eller er det snarere det, som organisationen betragter som det vigtigste, og ved at nævne det på denne måde, ønsker de, at du skal tænke på dem?

Dette skyldes, at disse forslag alle findes i de første 4 afsnit i undersøgelsesartiklen, med to af disse fire afsnit, der er afsat til eksemplet med Paulus, der mindede korinterne om deres løfte om monetær hjælp til deres medkristne i Judea. Det ser ud til at være endnu et subtilt tip for læseren at svare på organisationens hyppige anmodninger om donationer.

Før der træffes en beslutning (par.6)

I afsnit 6 hedder det “vi holder os til vores beslutning om at tjene Jehova, og vi er fast besluttet på at være tro mod vores ægteskabskammerat. (Matt. 16:24; 19: 6) ”. Desværre, det er alt, hvad der er nævnt om disse to emner. For at være retfærdig er de emner, som meget kan diskuteres om. I betragtning af problemerne inden for organisationen med brødre og søstre, der indgår uegnede ægteskaber og mange skilsmisser, bør vi ikke videregive dette emne uden nogen kommentar.

Bortset fra at tage en beslutning om at tjene Jehova og Jesus Kristus, er ægteskab en af ​​de vigtigste beslutninger i livet, mange af os vil tage.

For at forsøge at gøre denne anmeldelse positiv og gavnlig prøver vi derfor at anvende alle artiklen nøglepunkter på nogen, der overvejer ægteskab eller nygifte. Dette til trods for, at de i Watchtower-artiklen næsten udelukkende anvendes til ministerier og andre organisatoriske krav.

Følgende nøgleforslag fremsættes i artiklen.

 • Bed om visdom
 • Foretag grundig undersøgelse
 • Analyser dine egne motiver
 • Vær specifik
 • Vær realistisk
 • Bed om styrke
 • Opret en plan
 • Udøv dig selv
 • Administrer din tid med omhu
 • Fokuser på resultatet

Bed om visdom (par.7)

"Hvis nogen af ​​jer mangler visdom, så lad ham fortsætte med at bede Gud, for han giver gavmildt til alle. ”(Jak. 1: 5)”.  Dette forslag fra James er meget gavnligt for alle beslutninger. Hvis vi kender Guds ord, kan han hjælpe os med at huske skrifter, der er relevante for vores beslutning, vi ønsker at tage.

Især har vi brug for visdom til at træffe det rigtige valg i ægteskabspartnere. Mange foretager en vurdering baseret på hvor fysisk flot den potentielle partner kan være. Visdommen fra Guds ord, som vi kan mindes om, inkluderer:

 • 1 Samuel 16: 7 “Se ikke på hans udseende og på højden af ​​hans statur ... fordi bare mennesket ser, hvad der ser ud for øjnene; men hvad angår Jehova, ser han hvad hjertet er ”. Den indre person har langt større værdi.
 • 1 Samuel 25: 23-40 "Og velsignet være din fornuftighed og velsignet være dig, som har fastholdt mig i dag fra at komme ind i blodskyld og have min egen hånd kommet til min frelse". David bad Abigail om at være hans kone på grund af hendes mod, fornuft, følelse af retfærdighed og gode råd.
 • 2. Mosebog 18:XNUMX ”Det er ikke godt for manden at fortsætte med sig selv. Jeg vil gøre en hjælper til ham som et supplement til ham ”. Ved at både mand og kone supplerer hinanden med hensyn til kvaliteter og færdigheder, kan den gifte enhed være stærkere end summen af ​​to individer.

Foretag en grundig undersøgelse (par. 8)

”Konsulter Guds ord, læs publikationer fra Jehovas organisation, og tal med folk, som du kan stole på. (Ordsp. 20:18) En sådan undersøgelse er afgørende, inden du tager en beslutning om at skifte job, at flytte eller vælge passende uddannelse til at hjælpe dig med at støtte dit ministerium. ”

Det er helt sikkert gavnligt at konsultere Guds ord og tale med mennesker, vi har tillid til. Dog skal man være meget omhyggelig, hvis man læser organisationens publikationer. For eksempel de kontinuerlige påmindelser “at vælge passende uddannelse til at hjælpe dig med at støtte dit ministerium ”. Næsten al uddannelse vil hjælpe dig med at få et job til at forsørge dig selv og dermed sandsynligvis uanset hvilket ministerium du vælger at udføre. Men hvad organisationen betyder her er at støtte et pionerministerium. Et begreb om tjeneste, der kun findes i organisationen (Salme 118: 8-9).

Det er bestemt mærkeligt, at Jesus (og faktisk de inspirerede bibelforfattere) ikke fremsatte forslag eller regler om, hvilken uddannelse man skulle have, eller hvilke job man skulle gøre for at støtte sin tjeneste. Samtidig havde både Jesus og Paul og de andre bibelforfattere masser at sige om kristne egenskaber, og hvorfor og hvordan de skulle vises. I modsætning hertil lader organisationen knap en undersøgelsesartikel gå uden nogen omtale om valg af uddannelse, men alligevel går mange artikler uden at nævne anvendelse eller hjælp til at anvende åndens frugter i vores liv. Det siger meget om organisationens prioriteringer, som synes at være mere designet til at hjælpe dem med at kontrollere mennesker i stedet for at hjælpe folk med at blive bedre kristne.

På praktisk plan, hvordan kunne vi anvende forskning på ægteskab? Vi ville gøre det godt at lære en potentiel partner at kende meget godt inden ægteskabet. Deres kan lide og ikke lide, deres humør, deres venner, hvordan de behandler deres forældre, hvordan de behandler børn, som du begge kender, hvordan de takler pres og stress og forandring. Deres ambitioner og ønsker, deres styrker og deres svagheder. (Hvis de ikke har nogen svagheder, skal du tage de rosafarvede briller af!). Kan de lide tingene rene og ryddelige og ordnede, eller har de en tendens til at være rodede eller ikke så rene og ordnede? Er de slaver til mode på det, de bærer? Hvor meget makeup bruger de? Disse ting kan kun konstateres ved observation og diskussion og tilknytning til over lang tid, i forskellige omgivelser, forskellige firmaer osv. Dette vil hjælpe en med at forstå, hvis du kan klare de forskellige aspekter af deres personlighed, og vice versa.

Analyser dine motiver (par.9-10)

"For eksempel kan en ung bror beslutte at blive en regelmæssig pioner. Efter nogen tid kæmper han imidlertid for at opfylde timekravet, og han finder lidt glæde i sin tjeneste. Han har måske troet, at hans vigtigste motiv for pioner var hans ønske om at behage Jehova. Kan det dog være, at han primært var motiveret af et ønske om at behage sine forældre eller en person, han beundrede ” eller måske for at overholde den løbende skyldtrapning, som organisationen frembringer ved at offentliggøre sådanne kommentarer, som i dette undersøgelsesparagraf. For det er den væsentligste grund til, at de fleste brødre og søstre pionerer, uanset om de vil indrømme det eller ej (Kolosserne 1:10).

Hvad angår ægteskab, er motiverne også meget vigtige. Det kan være til kammeratskab, gruppepress eller mangel på selvkontrol eller prestige eller økonomisk sikkerhed. Hvis man blev gift af en af ​​disse grunde undtagen kammeratskab, ville man seriøst skulle analysere ens motiver, da et vellykket ægteskab kræver to uselviske givere. En egoistisk holdning vil skabe problemer og være uretfærdig over for både dig og den potentielle ægtefælle. At arbejde i en renovering af Kingdom Hall for at finde en makker er ikke en helt ærlig måde at gøre det på, og heller ikke en god idé. Folk kan typisk vise sig at være hårdtarbejdende i en kort periode, men som ikke varer lang sigt (Kolosserne 3:23). Man kan således blive vildledt af andres handlinger i sådanne kunstige miljøer konstrueret af organisationen og dens politikker.

”Alle mands måder synes ret for ham, men Jehova undersøger motivene” er det citerede skrift og en god advarsel til os alle, uanset hvilken beslutning vi prøver at tage (Ordsprog 16: 2).

Vær specifik (par.11)

Et specifikt mål er lettere at nå, men med tid og uforudsete omstændigheder er et meget specifikt mål muligvis ikke opnåeligt (Prædiker 9:11).

Vær realistisk (par.12)

"Når det er nødvendigt, kan det være nødvendigt at du ændrer en beslutning, der var uden for din evne til at udføre (Prædiker 3: 6)”. Da ægteskab er en af ​​de få beslutninger, der sjældent kan ændres i Guds øjne, når de først er fulgt videre, er det derfor mest vigtigt, at man har været grundig op til dette punkt, er realistisk i forventninger om at gå ind i ægteskabet og realistisk efter ægteskabet. Vi er muligvis også nødt til at tilpasse vores forventninger efter ægteskabet og være parat til at stå ved vores beslutning i dette tilfælde.

Bed om styrken til at handle (par.13)

Begge skrifter, der bruges i dette afsnit til støtte for dets forslag (Filipperne 2:13, Luk 11: 9,13), er citeret fuldstændigt uden for sammenhæng. Som de nylige artikler på dette websted om Helligåndens handlinger viser, er det usandsynligt, at Helligånd nødvendigvis vil blive givet til de fleste af de foreslåede beslutninger, der er drøftet i undersøgelsesartiklen.

Opret en plan (par.14)

Det citerede skrift er Ordsagn 21: 5. Et skriftsted, der ikke er nævnt, og som skulle komme til at tænke på er Luke 14: 28-32, der delvis siger “hvem af DIG, der ønsker at bygge et tårn, sætter sig ikke først ned og beregner udgiften for at se, om han har nok til at gennemføre det? 29 Ellers kunne han lægge grundlaget, men ikke være i stand til at afslutte det, og alle tilskuere kunne begynde at latterliggøre ham, 30 og sagde: 'Denne mand begyndte at bygge, men var ikke i stand til at afslutte'. Dette princip er gavnligt på så mange områder. Om man skal gifte sig, om man skal flytte til et nyt hus eller købe et. Uanset om man virkelig har brug for en ny bil eller ny telefon eller nyt tøj eller fodtøj. Hvorfor, fordi du muligvis har råd til at gøre det nu, men som et resultat vil du være i stand til at gøre andre måske mere vigtige ting?

Bemærk også ordlyden i den nuværende tid “har nok til at gennemføre ”, snarere end "forventer at have nok i fremtiden". Fremtiden er altid usikker, intet er garanteret, måske en pludselig ændring af personlige eller lokale økonomiske omstændigheder, en uventet sygdom eller skade, kan påvirke nogen af ​​os. Vil vores beslutning med rimelighed forventes at kunne overleve alle undtagen de mest ekstreme eller mest usandsynlige begivenheder?

For eksempel kunne et ægteskab baseret på kærlighed og engagement og fælles mål med rimelighed forventes at overleve, måske endda blive styrket af sådanne tilsyneladende ugunstige forhold. Dog kan et ægteskab af de forkerte grunde, såsom opfattet økonomisk stabilitet eller social prestige, eller af fysisk udseende eller fysiske ønsker let mislykkes under sådanne ugunstige situationer (Matt. 7: 24-27).

"For eksempel kan du udarbejde en daglig opgaveliste og arrangere emnerne i den rækkefølge, du har til hensigt at håndtere dem. Dette kan hjælpe dig ikke kun med at færdiggøre det, du starter, men også til at gøre mere gjort på kortere tid (par. 15) ”.

Dette er ikke strengt nøjagtigt. Man skal arrangere emnerne i rækkefølge af højeste til laveste betydning. Hvis man ikke gør det, er der en mulighed for, at den største betydning kan blive større og tage mere tid. Såsom ikke at betale en hastende regning, så debiteres man renter og har derfor ikke råd til at købe de øvrige tilsigtede ting. Princippet, vi kan uddrage fra Filipperne 1:10, gælder her, “sørg for de vigtigere ting ”.

Udøv dig selv (par.16)

Afsnittet fortæller os ”Paul sagde til Timothy at” fortsætte med at anvende ”sig selv og” holde ud ”for at blive en bedre lærer. Dette råd gælder ligeledes for andre åndelige mål ”. Men dette princip gælder lige så godt for alle mål, som vi måtte have, hvad enten det er åndeligt eller ej.

For eksempel, når de forfølger målet om at finde en god ægteskabskammerat og når de først var gift, forbliver lykkelige sammen, er begge nødt til løbende at anvende sig selv og holde ud i opbygningen af ​​et godt ægteskab.

Administrer din tid med omhu (par.17)

"Undgå at vente på det perfekte tidspunkt at handle; det er ikke sandsynligt, at det perfekte tidspunkt kommer (Prædiker 11: 4) ”. Dette er faktisk meget gode råd. For din planlagte ægtefælle, hvis du venter på den perfekte potentielle ægtefælle og det perfekte tidspunkt at foreslå ægteskab, kan du måske aldrig gifte dig! Men heller ikke det er en undskyldning for at blinde skynde sig ind.

Fokus på resultatet (par.18)

Artiklen er nøjagtig, når den siger, ”Hvis vi fokuserer på resultatet af vores beslutninger, giver vi ikke let op, når vi støder på tilbageslag eller omveje”.

Konklusion

Generelt set nogle gode grundlæggende principper, der kan anvendes vidt i vores liv med omhu. Imidlertid var alle eksemplerne meget organisatoriske og derfor af begrænset værdi for de fleste læsere. F.eks. Er en enlig mor med et antal børn, der er en søster i en afsides afrikansk landsby, aldrig sandsynligvis i stand til at pionere, hun har sandsynligvis ikke nogen penge til at bidrage til organisationen, da hun er en der sandsynligvis har brug for økonomisk hjælp og hun bliver bestemt aldrig ældre! Dette gør den øjeblikkelige anvendelse af materialet til lidt brug uden at tænke over det betydeligt, hvilket tager tid.

Tadua

Artikler af Tadua.
  1
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x