I vores første artikel, vi undersøgte Adad-Guppi Stele, et historisk dokument, som hurtigt ødelægger Watchtower's teori om mulige huller i den etablerede linje Neo-Babylonian Kings.

For det næste stykke primære bevis vil vi se på planeten Saturn. Denne artikel hjælper os med at forstå, hvordan Saturns position på himlen let kan bruges til at fastlægge den periode, hvor Jerusalem blev ødelagt.

I vores moderne tid tager vi måling af tid for givet. Vi kan let glemme, at al teknologi er baseret på bevægelsen af ​​et planetarisk legeme, nærmere bestemt vores jord. Et år er den tid det tager Jorden at foretage en fuld revolution omkring solen. En dag er den tid det tager Jorden at foretage en fuld revolution omkring dens akse. Planetenes bevægelse er så konsistent, så pålidelig, at gamle civilisationer brugte himlen som en himmelkalender, et kompas, et ur og et kort. Inden GPS kunne en skibsfører navigere hvor som helst på jorden med bare et ur og nattehimmelen for at guide ham.

Babylonierne var eksperter inden for astronomi. I løbet af mange århundreder registrerede de præcise planetariske, sol- og månebevægelser samt formørkelser. Kombinationen af ​​disse planetariske positioner låser dem ind i en absolut tidslinje, som vi kan spore tilbage med præcision. Hver kombination er lige så unik som et menneskeligt fingeraftryk eller et billetnummer.

Tænk på en kronologisk liste over 12 lotteritallet, der er vundet på bestemte datoer i løbet af et givet år. Hvad er chancerne for, at de nøjagtige samme tal stadig kommer op på forskellige datoer?

Som vi sagde i første artikel, vores formål her er at bruge den todelt artikel med titlen "Hvornår blev det gamle Jerusalem ødelagt?", der blev offentliggjort i oktober- og november 2011-udgaverne af Vagttårnet for at demonstrere klart, at forlagene havde al den information, der var nødvendig for at afsløre sandheden, at de havde taget forkert omkring 607 f.Kr. hele tiden, men alligevel valgte at ignorere den og forevige en skadelig falsk lære.

Lad os med henblik herpå se på, hvordan Saturns placering kan bruges til at fastlægge dateringen af ​​Nebuchadnezzars 37. regnalske år. Hvorfor betyder det noget? Det betyder noget, for ifølge Jeremiah 52:12, “I den femte måned, på den tiende dag i måneden, det vil sige i 19. år af kong Nebukadad nezʹzar, kongen af ​​Babylon ”Jerusalem blev ødelagt. Beleiringen varede i et år (Jeremiah 52: 4, 5). Jeremiah fik en vision i det 18. år af Nebukadnezzars regeringsperiode, mens byen var under belejring (Jeremiah 32: 1, 2) Så hvis vi med nøjagtighed kan rette det 37. år af Nebukadnezzar, er det en let subtraktion at ankomme året til Jerusalems ødelæggelse.

Du kan være sikker på, at hvis astronomiske data pegede på 607 f.Kr. Vagttårnet artiklen ville være over det hele. Ikke desto mindre nævnes overhovedet ikke Saturns position. De ignorerer fuldstændigt dette værdifulde bevismateriale. Hvorfor?

Lad os se på bevisene, skal vi?

Moms 4956 er et nummer, der er tildelt en bestemt lertavle, der beskriver astronomiske data vedrørende det 37. år af Nebukadnezzars regeringsperiode.

De første to linjer i oversættelse på denne tablet læses:

  1. År 37 af Nebukadnezar, konge af Babylon. Måned I. (1st [5] hvoraf var identisk med) 30th [6] (af den foregående måned)[7], blev månen synlig bag det Bull of Himmel[8]; [solnedgang til månesæt:]…. [….][9]
  2. Saturn var foran svalen.[10], [11] Den 2nd,[12] om morgenen strakte en regnbue sig mod vest. Natten til de 3rd,[13] månen var 2 alen foran [....][14]

Linie to fortæller os, at "Saturn var foran svalen" (regionen af ​​nattehimlen i dag kaldet Fiskene).

Saturn er meget længere væk fra vores sol end Jorden, og det tager derfor meget længere tid at gennemføre en fuld bane. En enkelt bane er faktisk omkring 29.4 jordår.

Vores moderne ure er opdelt i 12 timer. Hvorfor 12? Vi kunne have haft 10 timers dage og 10 timers nætter, med hver time bestående af 100 minutter hver og hvert minut opdelt i 100 sekunder. Vi kunne faktisk have opdelt vores dage op i segmenter af en hvilken som helst længde, vi valgte, men 12 var det, som tidsbevarerne for længe siden afgjorde.

De gamle astronomer delte også himlen op i 12 segmenter kendt som konstellationer. De så velkendte stjernemønstre og troede, at disse lignede dyr og navngav dem derfor.

Når Saturn kredser rundt om solen, ser det ud til at bevæge sig gennem alle 12 af disse konstellationer. Ligesom timens håndhånd tager en time at bevæge sig gennem hvert af de tolv numre på uret, så tager Saturn omkring 2.42 år at bevæge sig gennem hver konstellation. Så hvis Saturn blev observeret i Fiskene - øverst på vores himmelur - i det 37. år af Nebukadnezzar, ville det ikke vises der igen i næsten tre årtier.

Som vi bemærkede før, må man undre sig over, hvorfor en så vigtig kendsgerning blev udeladt, i betragtning af den præcision, vi kan datere begivenheder baseret på planetariske bevægelsesdata. Alt i alt, der kategorisk ville bevise 607 fvt som datoen for Jerusalems ødelæggelse, ville have været foran og centrum for Vagttårnet artiklen.

Da vi ved nøjagtigt, hvor Saturn er i dag - du kan endda kontrollere, at du selv med det blotte øje - alt, hvad vi skal gøre, er at køre antallet bagud i 29.4-årige orbital-segmenter. Selvfølgelig er det kedeligt. Ville det ikke være rart, hvis vi havde et stykke software til at gøre det for os med den slags præcision, som en computer kan tilbyde? November Vagttårnet artiklen nævner et stykke software, de brugte til deres beregninger. Hvis de kørte en beregning på Saturns bane, nævner de det ikke, selvom det er svært at forestille sig, at de ikke ville have gjort det i håb om at etablere 607 som datoen.

Heldigvis har vi også adgang til et vidunderligt softwareprogram, der kan downloades og køres på en smart telefon eller tablet. Det hedder SkySafari 6 Plus og er tilgængelig på nettet eller i Apple- og Android-butikkerne. Jeg vil anbefale, at du downloader det selv, så du kan køre din egen forskning. Sørg for, at du får "Plus" -versionen eller højere, da den billigste version ikke tillader beregninger i årevis før Kristus.

Her er et skærmbillede af de indstillinger, der bruges til vores egen forskning:

Placeringen er Bagdad, Irak, som er tæt på hvor det gamle Babylon lå. Datoen er 588 f.Kr. Horizon & Sky er skjult for at gøre det lettere at se baggrundskonstellationerne.

Lad os nu se, om datoen 588 producerer et match med det, som de babyloniske astronomer registrerede for Saturns position i det 37. år af Nebukadnezzar. Husk, de sagde, at det vises foran Swallow, som i dag er kendt som Fiskene, "fisken".

Her er skærmfangsten:

Som vi ser her, var Saturn i kræft (latin for krabbe).

Når vi ser på diagrammet ovenfor, der viser de 12 konstellationer, ser vi, at Saturn ville være nødt til at bevæge sig igennem, Leo, Jomfruen, Vægten, Skorpionen, Skytten, Stenbukken og Vandmanden, før han når Fiskene eller Svalen. Så hvis vi tilføjer 20 år og går med den dato, som arkæologerne siger, var Nebuchadnezzars 37. år, 568, hvor er Saturn?

Og der har vi Saturn i Fiskene, lige hvor de babyloniske astronomer sagde, at det var i det 37. år af Nebukadnezzars regeringsperiode. Det ville betyde, at hans 19. år ville falde mellem 587/588, ligesom arkæologerne hævder. Ifølge Jeremiah var det det, da Nebukadnezzar ødelagde Jerusalem.

Hvorfor skulle organisationen tilbageholde disse oplysninger fra os?

i November udsendelse på tv.jw.org fortalte styrelsesorganets medlem Gerrit Losch, at “Lying involverer at sige noget forkert til en person, der har ret til at kende sandheden om en sag. Men der er også noget, der kaldes en halv sandhed….Så vi er nødt til at tale åbent og ærligt med hinanden, ikke tilbageholdelse af oplysninger, der kan ændre lytterens opfattelse eller vildlede ham.

Vil du tro, at tilbageholdelse af disse vigtige astronomiske data fra os, der præciserer året for Jerusalems ødelæggelse, udgør "tilbageholdelse af oplysninger, der kan ændre opfattelsen", vi har omkring 607 f.Kr. og 1914 EF? Er organisationen, gennem sit vigtigste undervisningsinstrument, "tale åbent og ærligt" med os?

Vi kan undskylde dette som en fejl begået på grund af ufuldkommenhed. Men husk, Gerrit Losch definerede, hvad der udgør en løgn. Når en sand kristen begår en fejl, er det rigtige forløb at erkende det og rette det. Hvad med en, der hævder at være en sand kristen, der ved, at noget er sandt og alligevel skjuler denne sandhed for at forevige en falsk lære. Hvad kalder Gerrit Losch det?

Hvad ville være motivationen for en sådan handling?

Vi må huske på, at fastgørelse af 607 fvt som året for Jerusalems ødelæggelse er hjørnestenen i 1914-doktrinen. Flyt datoen til 588, og beregningen for starten af ​​de sidste dage flytter til 1934. De mister første verdenskrig, den spanske influenza og den hungersnød forårsaget af krigen som en del af deres ”sammensatte tegn”. Værre er, at de ikke længere kan hævde 1919, som det år Kristus Jesus udpegede dem til den trofaste og diskrete slave (Matt. 24: 45-47). Uden denne 1919-udnævnelse kan de ikke kræve retten til at udøve myndighed i Guds navn over Kristi hjord. De har derfor en stærk interesse i at støtte 1914-doktrinen. Det er alligevel svært at forestille sig, at mænd, du måske har værdsat hele dit liv, kunne være i stand til bevidst at begå en sådan kolossal vildledning. Ikke desto mindre ser en kritisk tænker på bevisene og tillader ikke følelser at skjule hans tanker.

(For en grundig analyse af undervisningen i 1914, se 1914 - En litany af antagelser.)

Yderligere bevis

Der er et andet bevis, som de har tilbageholdt. Som vi så i den sidste artikel, har de brug for os til at acceptere troen på, at der er et 20-årigt hul i tidslinjen for kongerne i Babylon. Det formodede hul giver dem mulighed for at flytte datoen for Jerusalems ødelæggelse tilbage til 607. De hævder, at der mangler 20 års information fra den skriftlige fortegnelse. I den sidste artikel demonstrerede vi, at der ikke findes et sådant hul. Viser de astronomiske data også fraværet af et sådant hul? Her er listen over to forgængerkonger til Nebukadnezzar.

konge Antal år Regnal Period
Kandalanu 22 år 647 - 626 fvt
Nabopolassar 21 år 625 - 605 fvt
Nebukadnesar 43 år 604 - 562 fvt

Disse navne og datoer er etableret af “Saturn Tablet (British Museum Index BM 76738 + BM 76813), som findes i en bog skrevet af NW Swerdlow, med titlen, Gamle astronomi og himmelsk spådom, kapitel 3, ”Babyloniske observationer af Saturn”.[I]

Linie 2 i denne tablet angiver, at Saturn i år 1, måned 4, dag 24 i Kandalanus regeringsperiode, var placeret foran Krabbe-stjernebilledet.

Ved hjælp af dataene fra denne tablet og de registrerede år for hver konges regeringstid kan vi se, at de astronomiske data fortsat matcher Saturns positioner helt tilbage til kong Kandalanu, der begyndte at herske i 647 f.Kr.

Denne anden bekræftelse, efter bevismaterialet fra vores sidste artikel, beskæftiger en stempel på to til organisationens fiktion af et 20-årigt hul. Uden tvivl er dette grunden til, at dette bevis aldrig fandt vej ind i den to-delede artikel i 2011.

Undersøgelse af Vakttårnets argument

På side 25 i november 2011-udgaven finder vi dette argument til fordel for 607 BCE:

Ud over den førnævnte formørkelse er der 13 sæt måneobservationer på tabletten og 15 planetariske observationer. Disse beskriver månens eller planeternes placering i forhold til bestemte stjerner eller konstellationer.18

På grund af den overlegne pålidelighed af månepositionerne, har forskere omhyggeligt analyseret disse 13 sæt månepositioner på moms 4956.

Hvorfor går de efter månepositioner i forhold til planetariske observationer? Ifølge fodnote 18: ”Selvom det kegleformede tegn til månen er klart og utvetydigt, nogle af skiltene til navnene på planeterne og deres holdninger er uklare. ”

Den tillidsfulde læser vil sandsynligvis ikke bemærke, at der ikke nævnes, hvilke ”tegn til navnene på planeterne… er uklare”. Derudover får vi ikke at vide, hvem forskerne er, der omhyggeligt har analyseret “13 sæt månepositioner”. For at vi skal være sikre på, at der ikke er nogen bias, må disse forskere ikke have nogen forbindelse med organisationen. Hvorfor deler de desuden ikke detaljerne i deres forskning, som vi har gjort her i denne artikel, så læserne af Vagttårnet kan verificere resultaterne for sig selv?

For eksempel fremsætter de dette krav fra det andet Vagttårnet artikel:

”Selvom ikke alle disse sæt af månepositioner matcher året 568/567 BCE, matcher alle 13 sæt beregnede positioner for 20 år tidligere, for året 588/587 BCE” (s. 27)

Vi har allerede set i disse to Vagttårnet artikler, som hårde arkæologiske og astronomiske data og bevis på primær kilde er udeladt eller forkert repræsenteret. Gerrit Losch sagde i den citerede video tidligere: “Løgner og halve sandheder undergraver tilliden. Et tysk ordsprog siger: ”Hvem lyver en gang troendes ikke, selvom han siger sandheden.”

I betragtning af det kan de næppe forvente, at vi nu tager alt, hvad de skriver, som evangeliets sandhed. Vi er nødt til at kontrollere tingene for os selv for at se, om de fortæller os sandheden eller vildleder os. Det kan godt være en udfordring for os opdragne som vidner at tro, at organisationens ledelse kan være i stand til med vilje, men alligevel gør de kendsgerninger, vi allerede har afsløret, det svært at se den anden vej. I betragtning af dette tager vi tid i en fremtidig artikel til at undersøge deres påstand om at se, om månedataene faktisk peger på 588 mod 586 fvt.

____________________________________________________________

[I] Brug https://www.worldcat.org/ til at finde denne bog på dit lokale bibliotek.

[Ii]http://www.adamoh.org/TreeOfLife.wan.io/OTCh/VAT4956/VAT4956ATranscriptionOfItsTranslationAndComments.htm

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.