Den verdensomspændende oversvømmelse

Den næste store begivenhed i bibeloptegnelsen var den verdensomspændende oversvømmelse.

Noah blev bedt om at lave en ark (eller bryst), hvor hans familie og dyr ville blive frelst. 6 Mosebog 14:XNUMX fortæller, at Gud fortæller Noah ”Lav selv en ark ud af træ af et harpiksholdigt træ”. Dimensionerne var store ifølge Genesis 6:15 ”Og sådan vil du gøre det: tre hundrede alen på arkens længde, halvtreds alen bredde og tredive alen dens højde”. Det skulle have tre etager.

Til sidst fik han og hans kone og tre sønner og deres hustruer besked om at gå i arken. 7 Mosebog 1: 7, XNUMX fortæller os ”Herefter sagde Jehova til Noah:” Gå, du og hele dit hushold, ind i arken, fordi du er den, jeg har set for at være retfærdig foran mig blandt denne generation. ... Så gik Noah ind og hans sønner og hans kone og hans sønnes hustruer med ham ind i arken foran flodens vand. ”

Noah bygger arken

Arken var derfor en meget stor båd. Alle otte af dem, Noah og hans kone, Sem og hans kone, Ham og hans kone og Jafeth og hans kone gik ind i arken.

Hvis vi tilføjer tegnene for 8 (bā) + mundinger (kǒu) + båd (radikale 137 - Zhou), får vi karakteren for stor båd (Chuan).

otte 8 + munder + båd, skib = båd stor båd.

Vi må stille spørgsmålet, hvorfor består karakteren af ​​en stor båd af disse særlige underkarakterer, hvis den ikke henviser til Bibelens beretning i 7. Mosebog XNUMX? Det skal det jo være.

Hvilken form var ark? (Genesis 6: 14-16)

6 Mosebog 15:XNUMX fortæller os, ”Og sådan gør du det: 300 alen af ​​arkens længde, 50 alen dens bredde og 30 alen sin højde”.

Mens mange billeder og malerier viser det med afrundet bue og skrog, beskriver Genesis-kontoen en flydende rektangulær kasse. Mens de kinesiske figurer for en ark kunne have oprindelse, da kristendommen først nåede Kina, er det ikke desto mindre interessant at bemærke, at den består af rektangel (Fang) + båd (zhōu) = ark.

Sådan + = ark.

Gud oversvømmer hele jorden

En gang var Noah inde i arken med de syv andre mundinger, 7 dage senere den verdensomspændende Flood startede.

Det bør ikke overraske læserne, at den kinesiske karakter for oversvømmelse (hóng) består af underpiktogrammerne af total (gòng) + vand (radikale 85 - shuǐ), = Samlet vand.

   + = .

Ja, i Noahs flod ”var jorden fuldstændigt dækket af vand”.

Inden vi forlader dette emne af oversvømmelsen, skal vi imidlertid nævne, at i kinesisk mytologi a Nǚwā gud (nogle siger gudinde) er forbundet med en oversvømmelsesmyte, der skaber og gengiver mennesker efter en stor ulykke. Den tidligste litterære henvisning til Nuwa, i Liezi (列子) af Lie Yukou (列 圄 寇, 475 - 221 fvt), beskriver Nüwa, der reparerer himlen efter en stor oversvømmelse, og siger at Nüwa formede de første mennesker ud af ler. Navnet “Nuwa” vises først i “Eleganter fra Chu”(楚辞 eller Chuci), kapitel 3: ”Asking Heaven” af Qu Yuan (屈原, 340 - 278 fvt), i en anden beretning om, at Nuwa støbte figurer fra den gule jord og gav dem liv og evnen til at føde børn. (Det er interessant, at to små mundsymboler ved siden af ​​navnet indikerer, at det er udtale ikke betydningen af ​​de tegn, der er vigtig. Nǚwā udtales Nu-wah. Er dette bevis for navnet Noah fra Deluge, som alle i dag levende stammede fra?

Hvem er vi stammende fra?

Bibelens fortegnelse viser, at alle lever i dag nedstammer fra Noahs 3 sønner og deres hustruer.

 Det er interessant at bemærke, at piktogrammet for efterkommere består af følgende undertegn:

Afkom (yì) = otte + mund + bred = (lys / lys) + tøj / hud / omslag

otte++= +=

Dette kunne forstås som ”Fra otte munder efterkommere dækket bredt [jorden] ”

 Tower of Babel

Bare et par generationer senere Nimrod United mennesker sammen og begyndte at bygge et tårn.

11 Mosebog 3: 4-XNUMX registrerer, hvad der skete, “Og de begyndte at sige, hver til den anden: ”Kom nu! Lad os lave mursten og bage dem med en brændende proces. ” Så mursten fungerede som sten for dem, men bitumen tjente som mørtel for dem. 4 De sagde nu: ”Kom nu! Lad os bygge os selv en by og også et tårn med dens top i himlen, og lad os lave et berømt navn for os selv af frygt for, at vi kan være spredt over hele jordens overflade. ”

Den kinesiske karakter for forene = han. Dets undertegn er Alle mennesker + en + mund.

 Folk mennesker, menneskeheden + en + mund = or forene.

Dette tegner klart et billede, som ét sprog betød, at folk var / kunne være United.

Så hvad kunne et samlet folk gøre?

Hvorfor bygge en tårn selvfølgelig. Alt hvad de havde brug for var noget græs og ler. Hvis det er tilfældet, tilføjer vi:

 Grass + jord, ler, jord + forene , så får vi som er en tårn ().

Fortæller disse ikke endnu flere sammenfald af kinesiske piktogrammer, der fortæller den samme historie som Bibelen?

Hvad var resultatet af Nimrod og de mennesker, der bygger dette tårn at nå himlen?

Bibelens beretning minder os om, at Gud var meget utilfreds og bekymret. 11 Mosebog 6: 7-XNUMX lyder “Herefter sagde Jehova: „Se! De er ét folk, og der er ét sprog for dem alle, og det er det, de begynder at gøre. Hvorfor, nu er der intet, som de måske har i tankerne om at gøre, der vil være uopnåeligt for dem. 7 Kom nu! Lad os gå ned og der forvirre deres sprog, så de måske ikke lytter til hinandens sprog ”.

Ja, Gud forårsagede forvirring blandt dem. Det kinesiske piktogram til forvirring = (luàn) er undertegnene i tungen (radikale 135 hun) + højre ben (yǐn - skjult, hemmelig)

(tunge) + (hemmelighed) = (forvirring), (dette er en variant af .)

Hvordan kunne vi forstå denne historie? ”På grund af tunge forårsagede ikke længere forståelse (skjult) eller (spredt, vandret) i en retning (udad, væk)” eller ”mysterietunge (sprog) forvirring”.

Den store division

Ja, denne forvirring af tunger førte til, at jorden (folket) blev Divided.

10 Mosebog 25:XNUMX beskriver denne begivenhed som “Og til Eber blev der født to sønner. Den ene hed Peʹleg, for i hans dage var jorden Divided; ”.

Selv på det hebraiske sprog blev denne begivenhed husket med navnet Peleg (en efterkommer af Sem), der stammede fra et rodord "peleg", der betyder "opdeling".

Dele (fen) på kinesisk er sammensat af otte, alle omkring + kniv, mål.

otte (otte, alle omkring) + kniv kniv, mål = (Fen) opdele.

Dette kunne forstås som "opdelingen (måling) [af mennesker] var overalt på [jorden] [fra Babel]".

Folk migrerer

Denne opdeling fik folk til migrere væk fra hinanden.

Hvis vi tilføjer tegnene til stor + gå + vest + stop, får vi de komplekse tegn til “at migrere". (dà + chou + XI + )

+oo++Allerede = (qian).

Dette fortæller os, hvordan kineserne bosatte sig, hvor de er nu. ”De gik på en stor gåtur fra Vesten, indtil de stoppede”. Vi skal også huske, at indlejret i ”vest” betyder ”hvor den første person blev anbragt i en lukket have [Edens have].

 

Dermed bringer dette os pænt tilbage til Edens have og omfatter tiden fra skabelsen af ​​mennesket til slutningen af ​​den store migration af menneskeheden over hele verden som et resultat af Babel.

Disse er alle tegn, der bruges på moderne kinesisk. Hvis vi undersøger ældste kinesiske manuskript kendt som Oracle Bone-scriptet, finder vi endnu flere karakterer, som vi kan forstå som fortæller historien, der findes i Bibelens tidlige bøger.[I]

Konklusion

Man kan forklare en enkelt karakter som en have eller et træ væk, fordi det kunne tegnes på den måde baseret på objektet. Men når det kommer til de komplekse piktogrammer for mange underkarakterer, der forklarer koncepter snarere end bogstavelige objekter, er der bare for mange tilfældigheder, til at disse piktogrammer ikke er blevet skabt til at fortælle en historie. Så for at historien er enig med beretningerne, som vi finder i Bibelen, er det endnu mere bevis for sandheden i disse begivenheder.

I denne korte undersøgelse har vi faktisk fundet bevis for alle de største begivenheder fra skabelsen, gennem menneskets fald i synd, det første offer og mord, til den verdensomspændende oversvømmelse, til Babel-tårnet og den deraf følgende forvirring af sprog og spredning af hele menneskeheden over hele verden efter flommen. Bestemt, en dramatisk historie og en vidunderlig måde at prøve at huske lektionerne fra, hvad der faktisk skete.

Vi kan helt sikkert få vores tro opbygget af disse kendsgerninger og forståelser. Vi kan også sikre, at vi også fortsat tilbeder den ene Herre og himmelens Gud, der gennem sit Ord, Jesus Kristus, skabte alle ting til vores fordel og ønsker, at vi fortsætter med at drage fordel.

 

[I] Se Guds løfte til kineserne, ISBN 0-937869-01-5 (Læs bøgerudgiver, USA)

Tadua

Artikler af Tadua.
    23
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x