Undersøgelse af Matteus 24, del 7: Den store trængsel

by | April 12, 2020 | Undersøgelse af Matthew 24-serien, Videoer | 15 kommentarer

Hej og velkommen til del 7 af vores eksegetiske betragtning af Matthew 24.

I Mattæus 24:21 taler Jesus om en stor trængsel, der vil komme over jøderne. Han henviser til det som det værste nogensinde.

”For da vil der være stor trængsel, som ikke er sket siden verdens begyndelse indtil nu, ingen eller heller ikke vil forekomme igen.” (Mt 24: 21)

Apostlen Johannes fortælles om trængsel om noget, der kaldes ”den store trængsel” i Åbenbaringen 7:14.

”Så med det samme sagde jeg til ham:” Min herre, du er den, der kender. ” Og han sagde til mig: ”Det er dem, der kommer ud af den store trængsel, og de har vasket deres kjortler og gjort dem hvide i Lammets blod.” (Ap 7:14)

Som vi så i vores sidste video, mener preterister, at disse vers er knyttet sammen, og at de begge henviser til den samme begivenhed, ødelæggelsen af ​​Jerusalem. Baseret på argumenterne i min forrige video accepterer jeg ikke præeterisme som en gyldig teologi, og heller ikke flertallet af kristne trossamfund. Ikke desto mindre betyder det ikke, at flertallet af kirker ikke tror, ​​at der er en forbindelse mellem den trængsel, Jesus talte om i Mattæus 24:21, og den, som englen nævner i Åbenbaringen 7:14. Måske er det fordi begge bruger de samme ord, ”stor trængsel”, eller måske er det på grund af Jesu udsagn om, at en sådan trængsel er større end noget, der skal komme før eller efter.

Uanset hvad er den generelle idé, som praktisk talt alle disse kirkesamfund har - inklusive Jehovas Vidner - opsummeres pænt med denne erklæring: ”Den katolske kirke bekræfter, at“ før Kristi genkomst skal kirken gennemgå en endelig prøve, der vil ryste troen på mange troende ... ”(St. Catherine of Siena Roman Catholic Church)

Ja, mens fortolkningerne varierer, er de fleste enige i det grundlæggende princip om, at kristne vil udholde en stor sidste test af tro på eller lige før manifestationen af ​​Kristi nærvær.

Jehovas Vidner forbinder blandt andet denne profeti med det Jesus sagde ville ske med Jerusalem i Mattæus 24:21, som de kalder en mindre eller typisk opfyldelse. De konkluderer derefter, at Åbenbaringen 7:14 skildrer en større eller sekundær opfyldelse, hvad de kalder en modbilledlig opfyldelse.

At skildre ”den store trængsel” i Åbenbaringen som en sidste test har været en virkelig velsignelse for kirkenes magt. Jehovas Vidner har bestemt brugt den til at tilskynde hjorden til at være bange for begivenheden som et middel til at få rang og fil til at falde i tråd med organisatoriske procedurer og dikter. Overvej hvad Vagttårnet siger om emnet:

"Lydighed det, der kommer fra at presse på til modenhed, vil vise sig at være ikke mindre livreddende, når vi står over for den største opfyldelse af Jesu profeti om, at "der vil være stor trængsel" af uovertruffen størrelse. (Matt. 24:21) Vil vi vise os at være det? lydig til hvilken fremtidig presserende retning vi måtte modtage fra "den trofaste steward"? (Luk 12:42) Hvor vigtigt er det, at vi lærer at 'blive lydige fra hjertet'!-Rom. 6:17.”
(w09 5/15 s. 13, par. 18 Tryk på til modenhed - ”Jehovas store dag er nær”)

Vi vil analysere lignelsen om "den trofaste steward" i en fremtidig video af denne Matthew 24-serie, men lad mig bare sige nu uden frygt for nogen rimelig modsigelse, at intetsteds i Skriften er et styrende organ, der kun består af en håndfuld mænd befalet ved profeter eller afbildet på ethvert sprog for at være leverandør af do-or-die ordrer til Kristi tilhængere.

Men vi får lidt af emnet. Hvis vi vil give troværdighed til tanken om, at Mattæus 24:21 har en større, sekundær, antitypisk opfyldelse, har vi brug for mere end ordet fra nogle mænd med et stort forlag bag sig. Vi har brug for bevis fra Skriften.

Vi har tre opgaver foran os.

 1. Bestem, om der er nogen forbindelse mellem tribulationen ved Matthew og den i Åbenbaringen.
 2. Forstå, hvad Matteus store trængsel refererer til.
 3. Forstå, hvad den store trængsel i Åbenbaringen refererer til.

Lad os starte med det formodede link mellem dem.

Både Mattæus 24:21 og Åbenbaring 7:14 bruger udtrykket ”stor trængsel”. Er det nok til at etablere et link? I så fald skal der også være et link til Åbenbaringen 2:22, hvor den samme betegnelse bruges.

"Se! Jeg er ved at kaste hende i en sygeseng og dem, der begår hor med hende, i stor trængsel, medmindre de omvender sig fra hendes gerninger. ”(Ap 2: 22)

Dumt, er det ikke? Yderligere, hvis Jehova ønskede, at vi skulle se et link baseret på ordbrug, hvorfor inspirerede han ikke Luke til også at bruge det samme udtryk, ”trængsel” (græsk: thlipsis). Lukas beskriver Jesu ord som ”stor nød” (græsk: anagké).

”For der vil være stor nød på landet og vrede mod dette folk. ” (Lu 21:23)

Bemærk også, at Mattheus registrerer Jesus, som han simpelthen siger "stor trængsel", men engelen siger til Johannes, "i stor trængsel ”. Ved at bruge den bestemte artikel viser englen, at den trængsel, han henviser til, er unik. Unikt betyder enestående; en bestemt forekomst eller begivenhed, ikke et generelt udtryk for stor trængsel eller nød. Hvordan kan en enestående trængsel også være en sekundær eller antitypisk trængsel? Per definition skal den stå alene.

Nogle vil måske undre sig over, om der er en parallel på grund af Jesu ord, der henviser til den som den værste trængsel nogensinde og noget der aldrig vil forekomme igen. De ville begrunde, at ødelæggelsen af ​​Jerusalem, så slem som den var, ikke kvalificerer som den værste trængsel nogensinde. Problemet med en sådan ræsonnement er, at den ignorerer sammenhængen med Jesu ord, som meget tydeligt er rettet mod det, der snart vil ramme byen Jerusalem. Denne sammenhæng inkluderer advarsler som "lad dem i Judæa begynde at flygte til bjergene" (vers 16) og "bliv ved med at bede om, at din flugt ikke må ske om vinteren eller på sabbatsdagen" (vers 20). “Judæa”? “Sabbatsdagen”? Dette er alle udtryk, der kun gælder for jøderne tilbage i Kristi tid.

Mark's beretning siger meget den samme ting, men det er Luke, der fjerner enhver tvivl om, at Jesus var det kun med henvisning til Jerusalem.

”Når du ser det Jerusalem omgivet af lejr hær, så ved, at øde for hende er nærmet sig. Lad dem i Judea begynde at flygte til bjergene, lad dem midt i hende forlade dem, og lad dem i landet ikke komme ind i hende, for disse er dage til at mødes retfærdighed for at alt, hvad der er skrevet, kan blive opfyldt. Ve de gravide kvinder og dem, der ammer en baby i disse dage! For der vil være stor nød over landet og vrede mod dette folk.” (Lu 21: 20-23)

Landet Jesus henviser til er Judæa med Jerusalem som hovedstad; folket er jøderne. Jesus henviser her til den største nød, Israels nation nogensinde havde haft og nogensinde ville opleve.

I betragtning af alt dette, hvorfor skulle nogen tro, at der er en sekundær, antitypisk eller større opfyldelse? Er der noget i disse tre beretninger, som vi skal se efter en sekundær opfyldelse af denne store trængsel eller store nød? I henhold til det styrende organ skal vi ikke længere se efter nogen typiske / antitypiske eller primære / sekundære opfyldelser i Skriften, medmindre skrifterne selv klart identificerer dem. David Splane siger selv, at at gøre det ville være at gå ud over, hvad der er skrevet. (Jeg vil henvise til disse oplysninger i beskrivelsen af ​​denne video.)

Nogle af jer er muligvis ikke tilfredse med tanken om, at der kun er en enkelt opfyldelse af Mattæus 24:21 i det første århundrede. Du tænker måske: ”Hvordan kunne det ikke gælde for fremtiden, da den trængsel, der kom over Jerusalem, ikke var den værste nogensinde? Det var ikke engang den værste trængsel, der kom over jøderne. Hvad med holocaust for eksempel? ”

Det er her ydmyghed kommer ind. Hvad er vigtigere, fortolkningen af ​​mennesker eller hvad Jesus faktisk sagde? Da Jesu ord tydeligt gælder for Jerusalem, er vi nødt til at forstå dem i den sammenhæng. Vi skal huske på, at disse ord blev talt inden for en kulturel sammenhæng, der er meget forskellig fra vores egne. Nogle mennesker ser på Skriften med en meget bogstavelig eller absolut opfattelse. De ønsker ikke at acceptere en subjektiv forståelse af nogen skrifter. Derfor begrunder de, at da Jesus sagde, at det var tidenes største trængsel, så på en bogstavelig eller absolut måde, måtte det være den største trængsel nogensinde. Men jøderne tænkte ikke absolut, og vi skulle heller ikke. Vi skal være meget forsigtige med at opretholde en eksegetisk tilgang til bibelforskning og ikke påtvinge vores foruddefinerede ideer til Skriften.

Der er meget lidt i livet, der er absolut. Der er sådan noget som relativ eller subjektiv sandhed. Jesus talte her sandheder, der var i forhold til hans lytters kultur. For eksempel var nationen Israel den eneste nation som bar Guds navn. Det var den eneste nation, han havde valgt ud af hele jorden. Det var den eneste, som han havde indgået en pagt med. Andre nationer kunne komme og gå, men Israel med sin hovedstad i Jerusalem var speciel, unik. Hvordan kunne det nogensinde ende? Hvilken katastrofe der ville have været en jødes sind; den værst mulige form for ødelæggelse.

Selvfølgelig var byen med dens tempel blevet ødelagt i 588 fvt af babylonierne og de overlevende taget i eksil, men nationen sluttede ikke da. De blev gendannet til deres land, de genopbyggede deres by med dens tempel. Ægte tilbedelse overlevede med overlevelse af det aronske præstedømme og opretholdelse af alle love. De slægtsregister, der sporer hver israelittes stamtavle helt tilbage til Adam, overlevede også. Nationen med sin pagt med Gud fortsatte uformindsket.

Alt dette gik tabt, da romerne kom i år 70 e.Kr. Jøderne mistede deres by, deres tempel, deres nationale identitet, det aronske præstedømme, de genetiske slægtsregistreringer og vigtigst af alt deres pagtsforhold til Gud som hans ene valgte nation.

Jesu ord blev derfor fuldstændigt opfyldt. Der er simpelthen ikke noget grundlag for at betragte dette som grundlaget for en sekundær eller antitypisk opfyldelse.

Det følger derefter, at den store trængsel i Åbenbaringen 7:14 skal stå alene som en separat enhed. Er denne trængsel en sidste prøve, som kirkerne lærer? Er det noget i vores fremtid, vi skal være bekymrede for? Er det endda en enkelt begivenhed?

Vi vil ikke pålægge vores egen fortolkning af kæledyr på dette. Vi søger ikke at kontrollere mennesker ved hjælp af uberettiget frygt. I stedet gør vi det, vi altid gør, vi ser på konteksten, der lyder:

”Efter dette så jeg og kiggede! en stor skare, som ingen var i stand til at tælle ud af alle nationer og stammer og folk og tunger, der stod foran tronen og for Lammet, klædt i hvide klæder; og der var palmegrener i deres hænder. Og de råber fortsat med en høj stemme og siger: ”Frelse skylder vi vores Gud, som sidder på tronen og til Lammet.” Alle englene stod rundt om tronen og ældsterne og de fire levende væsener, og de faldt nedad foran tronen og tilbad Gud og sagde: ”Amen! Lad ros og ære og visdom og taksigelse og ære og kraft og styrke være vores Gud for evigt og altid. Amen.” Som svar sagde en af ​​de ældste til mig: ”Disse, der er klædt i de hvide klæder, hvem er de, og hvor kom de fra?” Så med det samme sagde jeg til ham: ”Min herre, du er den der ved.” Og han sagde til mig: ”Det er dem, der kommer ud af den store trængsel, og de har vasket deres kjortler og gjort dem hvide i Lammets blod. Derfor er de foran Guds trone, og de udfører ham hellig tjeneste dag og nat i hans tempel; og den, der sidder på tronen, spreder sit telt over dem. ” (Åbenbaring 7: 9-15 NWT)

I vores forrige video om præeterisme konstaterede vi, at både det eksterne bevis for nutidige vidner såvel som det interne bevis fra selve bogen sammenlignet med historiske data indikerer, at dets skrivetid var mod slutningen af ​​det første århundrede, langt efter Jerusalems ødelæggelse . Derfor leder vi efter en opfyldelse, der ikke slutter i det første århundrede.

Lad os undersøge de enkelte elementer i denne vision:

 1. Folk fra alle nationer;
 2. Råbende skylder de deres frelse til Gud og Jesus;
 3. Holder håndflader;
 4. Stående foran tronen;
 5. Klædt i hvide klæder vasket i Lammets blod;
 6. Kommer ud af den store trængsel;
 7. Tjeneste i Guds tempel;
 8. Og Gud spreder sit telt over dem.

Hvordan ville John have forstået, hvad han så?

For John ville "folk ud af alle nationer" betyde ikke-jøder. For en jøde var der kun to slags mennesker på jorden. Jøder og alle andre. Så han ser her de ikke-jøder, der er blevet frelst.

Disse ville være de “andre får” i Johannes 10:16, men ikke de “andre får” som afbildet af Jehovas Vidner. Vidner mener, at de andre får overlever slutningen på tingenes ordning ind i den nye verden, men fortsætter med at leve som ufuldkomne syndere og afventer afslutningen på Kristi 1,000 år lange regeringstid for at nå en berettiget status over for Gud. JW andre får har ikke lov til at tage af brød og vin, der repræsenterer Lammets livreddende kød og blod. Som en konsekvens af dette afslag kan de ikke indgå i den nye pagts forhold til Faderen gennem Jesus som deres mægler. Faktisk har de ingen mægler. De er heller ikke Guds børn, men regnes kun som hans venner.

På grund af alt dette kan de næppe afbildes som iført hvide klæder, der er vasket i lammets blod.

Hvad er betydningen af ​​de hvide klæder? De nævnes kun et andet sted i Åbenbaringen.

”Da han åbnede det femte segl, så jeg under alteret sjælene til dem, der blev slagtet på grund af Guds ord og på grund af det vidne, de havde aflagt. De råbte med høj røst og sagde: ”Indtil hvornår du, suveræne Herre, hellig og sand, afholder dig fra at dømme og hævn vores blod på dem, der bor på jorden?” Og en hvid kappe blev givet til hver af dem, og de blev bedt om at hvile lidt længere tid, indtil antallet var fyldt med deres medslav og deres brødre, der var ved at blive dræbt, som de havde været. ” (Apg 6: 9-11)

Disse vers henviser til de salvede børn af Gud, der bliver martyrdød for deres vidnesbyrd om Herren. Baseret på begge konti ser det ud til, at de hvide klæder betyder, at de er godkendt for Gud. De er retfærdiggjort for evigt liv ved Guds nåde.

Med hensyn til palmegrenens betydning findes den eneste anden henvisning i Johannes 12:12, 13 hvor mængden roser Jesus som den der kommer i Guds navn som Israels konge. Den store skare anerkender Jesus som deres konge.

Placeringen af ​​den store skare giver yderligere bevis for, at vi ikke taler om en jordisk klasse af syndere, der venter på deres chance for livet ved afslutningen af ​​Kristi tusind år. Den store skare står ikke kun foran Guds trone i himlen, men de er afbildet som "yder ham hellig tjeneste dag og nat i hans tempel". Det græske ord, der her oversættes med "tempel", er Naos.  Ifølge Strongs Concordance bruges dette til at indikere “et tempel, en helligdom, den del af templet, hvor Gud selv bor”. Med andre ord den del af templet, hvor kun ypperstepræsten fik lov at gå. Selvom vi udvider det til at henvise til både det Hellige og det Hellige, taler vi stadig om præstedømmets eksklusive domæne. Kun de udvalgte, Guds børn, får privilegiet at tjene sammen med Kristus som både konger og præster.

”Og du har gjort dem til et rige og præster for vores Gud, og de skal regere på jorden.” (Åbenbaring 5:10)

(I øvrigt brugte jeg ikke den nye verdensoversættelse til dette tilbud, fordi åbenbart bias har fået oversætterne til at bruge "over" til det græske øre hvilket virkelig betyder "til" eller "efter" baseret på Strongs overensstemmelse. Dette indikerer at disse præster vil være til stede på jorden for at gennemføre helbredelsen af ​​nationerne - Åbenbaringen 22: 1-5.)

Nu hvor vi forstår, at det er Guds børn, der kommer ud af den store trængsel, er vi mere rede til at forstå, hvad det refererer til. Lad os starte med ordet på græsk, thlipsis, som ifølge Strongs betyder "forfølgelse, lidelse, nød, trængsel". Du vil bemærke, at det ikke betyder ødelæggelse.

En ordsøgning i JW Library-programmet viser 48 forekomster af "trængsel" i både ental og flertal. En scanning gennem de kristne skrifter viser, at ordet næsten altid anvendes på kristne, og at sammenhængen er forfølgelse, smerte, nød, prøvelser og test. Faktisk bliver det tydeligt, at trængsel er det middel, hvormed kristne er bevist og forfinet. For eksempel:

”For selv om trængslen er øjeblikkelig og let, fungerer den for os en herlighed, der har mere og mere overvægt og er evig; mens vi holder øje med, ikke på de ting, der ses, men på de usete ting. For de ting, der ses, er midlertidige, men de usete ting er evige. ” (2. Korinter 4:17, 18)

'Forfølgelse, lidelse, nød og trængsel' over Kristi menighed begyndte kort efter hans død og har fortsat lige siden. Det er aldrig aftaget. Det er kun ved at udholde den trængsel og komme ud på den anden side med ens integritet intakt, at man får den hvide kappe af Guds godkendelse.

I de sidste to tusind år har det kristne samfund udholdt uendelig trængsel og prøvet for deres frelse. I middelalderen var det ofte den katolske kirke, der forfulgte og dræbte de udvalgte for at vidne om sandheden. Under reformationen opstod mange nye kristne trosretninger og tog den katolske kirkes kappe ved også at forfølge Kristi sande disciple. Vi har for nylig set, hvordan Jehovas Vidner elsker at græde stygt og hævder, at de bliver forfulgt, ofte af netop de personer, de selv undgår og forfølger.

Dette kaldes "projektion". At projicere sin synd på ens ofre.

Denne forbløffelse er kun en lille del af den trængsel, som kristne har udholdt i hænderne på den organiserede religion ned gennem tidene.

Her er problemet: Hvis vi forsøger at begrænse anvendelsen af ​​den store trængsel til et lille stykke tid som det, der er repræsenteret ved begivenheder, der vedrører verdens ende, hvad så med alle de kristne, der døde siden Kristi tid ? Foreslår vi at de der tilfældigvis lever ved manifestationen af ​​Jesu nærvær er forskellige fra alle andre kristne? At de er specielle på en eller anden måde og skal have et usædvanligt niveau af test, som resten ikke har brug for?

Alle kristne, fra de oprindelige tolv apostle og helt frem til vores tid, skal prøves. Vi må alle gennemgå en proces, hvor vi ligesom vores Herre lærer lydighed og gøres perfekte - i den forstand at være komplette. Når vi taler om Jesus, lyder hebreerne:

”Selvom han var en søn, lærte han lydighed fra de ting, han led. Og efter at han var blevet perfekt, blev han ansvarlig for evig frelse for alle dem, der adlyder ham. . .” (Hebr 5: 8, 9)

Selvfølgelig er vi ikke alle de samme, så denne proces varierer fra person til person. Gud ved, hvilken type test der vil være til gavn for os hver for sig. Pointen er, at vi alle skal følge i vores Herres fodspor.

”Og den, der ikke accepterer sin torturstake og følger efter mig, er mig ikke værdig.” (Matteus 10:38)

Uanset om du foretrækker "torturpæl" frem for "krydsning", er det ikke noget her. Det virkelige spørgsmål er, hvad det repræsenterer. Da Jesus sagde dette, talte han til jøder, der forstod, at det var den mest skammelige måde at dø på at være spikret på en pæl eller et kors. Du blev først frataget alle dine ejendele. Din familie og venner vendte dig ryggen. Du blev endda frataget dine ydre beklædningsgenstande og paraderet offentligt halvnøgen, mens du blev tvunget til at bære instrumentet til din tortur og død.

Hebræerne 12: 2 siger, at Jesus foragtede korsets skam.

At foragte noget er at afsky det til det punkt, at det har en negativ værdi for dig. Det betyder mindre end intet for dig. Det bliver nødt til at stige i værdi bare for at komme til det niveau, der betyder noget for dig. Hvis vi skal behage vores Herre, skal vi være villige til at opgive alt af værdi, hvis vi bliver bedt om det. Paulus så på al den ære, ros, rigdom og stilling, han kunne have opnået som en privilegeret farisæer og regnede det som bare så meget skrald (Filipperne 3: 8). Hvordan har du det med skrald? Længes du efter det?

Kristne har været udsat for trængsel i de sidste 2,000 år. Men kan vi med rette hævde, at den store trængsel i Åbenbaringen 7:14 strækker sig over så lang tid? Hvorfor ikke? Er der nogen tidsbegrænsning for, hvor længe en trængsel kan vare, som vi ikke er klar over? Skal vi faktisk begrænse den store trængsel til kun de sidste 2,000 år?

Lad os se på det store billede. Den menneskelige race har lidt i godt over seks tusind år. Helt fra starten havde Jehova til hensigt at skaffe et frø til frelse for den menneskelige familie. Denne sæd består af Kristus sammen med Guds børn. Har der været noget vigtigere i hele menneskets historie end dannelsen af ​​det frø? Kan enhver proces eller udvikling eller projekt eller plan overgå Guds hensigt om at samle og forfine individer fra menneskeheden til opgaven at forene menneskeheden tilbage til Guds familie? Denne proces involverer, som vi lige har set, at hver enkelt gennemgår en periode med trængsel som et middel til at teste og forfine - at udrydde agnet og samle hveden. Ville du ikke henvise til den enestående proces med den bestemte artikel "the"? Og ville du ikke yderligere identificere det ved det særprægede adjektiv "stor". Eller er der en større trængsels- eller testperiode end denne?

Virkelig skal denne store forståelse ”den store trængsel” spænde over hele menneskets historie. Fra den trofaste Abel helt ned til Guds sidste barn, der bliver oprykket. Jesus forudsagde dette, da han sagde:

”Men jeg siger jer, at mange fra østlige dele og vestlige dele vil komme og ligge ved bordet sammen med Abraham og Isak og Jakob i himlenes rige ...” (Matt 8:11)

De fra østlige dele og vestlige dele skal henvise til hedningerne, der vil ligge sammen med Abraham, Isak og Jakob - de jødiske nationers forfædre - ved bordet med Jesus i himlenes rige.

Herfra ser det ud til, at englen udvider Jesu ord, når han fortæller Johannes, at en stor skare af ikke-jøder, som ingen kan tælle, også vil komme ud af den store trængsel for at tjene i himlenes rige. Så den store skare er ikke de eneste, der kommer ud af den store trængsel. Naturligvis blev jødiske kristne og trofaste mænd fra førkristen tid prøvet og testet; men englen i Johns vision refererer kun til prøvelsen af ​​den store skare af ikke-jøder.

Jesus sagde, at det at kende sandheden vil frigøre os. Tænk på, hvordan åbenbaring 7:14 er blevet misbrugt af præsterne for at indrykke frygt i flokken for bedre at kontrollere deres medkristne. Paul sagde:

”Jeg ved, at efter min bortgang vil undertrykkende ulve komme ind blandt DE og ikke behandle flokken med ømhed. . .” (Apg 20:29)

Hvor mange kristne gennem tiden har levet med frygt for fremtiden og overvejet en forfærdelig prøve på deres tro på en eller anden verdensomspændende katastrofe. For at gøre tingene endnu værre afleder denne falske lære alles opmærksomhed fra den virkelige test, der er vores løbende daglige trængsel med at bære vores eget kors, når vi stræber efter at leve en sand kristen i ydmyghed og tro.

Skam dem, der formoder at føre Guds hjord og misbruge Skriften for at herre det over deres medkristne.

”Men hvis den onde slave nogensinde skulle sige i sit hjerte, 'Min mester forsinker', og skulle begynde at slå sine medslav og skulle spise og drikke sammen med de bekræftede berusede, vil denne slaves herre komme på en dag, som han forventer ikke, og inden for en time, som han ikke kender, og straffer ham med største alvor og tildeler ham sin del med hyklerne. Der er hvor [hans] gråd og gnistringen af ​​[hans] tænder vil være. ” (Matteus 24: 48-51)

Ja, skam dem. Men skam os også, hvis vi fortsætter med at falde for deres tricks og bedrag.

Kristus har frigivet os! Lad os omfavne den frihed og ikke vende tilbage til at være menneskers slaver.

Hvis du sætter pris på det arbejde, vi laver, og ønsker at holde os i gang og udvide, er der et link i beskrivelsen af ​​denne video, som du kan bruge til at hjælpe. Du kan også hjælpe os ved at dele denne video med venner.

Du kan efterlade en kommentar nedenfor, eller hvis du har behov for at beskytte dit privatliv, kan du kontakte mig på meleti.vivlon@gmail.com.

Mange tak for din tid.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  15
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x