Fra:  http://watchtowerdocuments.org/deadly-theology/

Houston Methodist udfører landets første plasmaoverføring ...

Af alle Jehovas Vidners vidunderlige ideologi, der tiltrækker mest opmærksomhed, er deres kontroversielle og inkonsekvente forbud mod overførsler af en rød biologisk væske - blod - doneret af pleje mennesker for at redde liv.

I lyset af det faktum, at patienter med behov for blod sjældent har brug for alle komponenter af helblod, kræver moderne medicinsk behandling kun den del, der er nødvendig til en bestemt tilstand eller sygdom, og dette kaldes "blodkomponentbehandling."

Følgende information er centreret om denne terapi, der bruges til at redde Jehovas Vidners liv.

“Livets væske” og “Livets åndedræt”

Selvom vores kroppe er omgivet og badet i ilt, ville indånding af ilt ikke opretholde vores liv, hvis det ikke var for vores blod, for så vidt blodets nøglefunktion er at absorbere ilt i lungerne og transportere det gennem hele kroppen. Uden blod pumpet af hjertet og cirkuleret gennem kroppen via arterierne, venerne og kapillærerne med dets iltbærende evner, kunne vi ikke leve. Derfor er blod ikke kun "Livets væske," men er traditionelt blevet betragtet som "Livets åndedrag."

“Frugt af livets væske”

Det kan siges, at blodprodukter (fraktioner) er "Frugten af ​​'livets væske'" fordi produkter fra blod bruges som livreddende medicin.

Før 1945 fik Jehovas Vidner tilladelse til at acceptere blodoverførsler og alle blodprodukter. I 1945 blev fuldblod og blodfraktioner officielt forbudt til brug af Jehovas Vidner.

Den 8. januar 1954 udgave af Vågen! s. 24, illustrerer problemet:

… Det tager en og en tredjedel pints af fuldblod for at få nok af blodproteinet eller ”fraktion” kendt som gammaglobulin til en injektion… dets fremstillet af helblod placerer det i samme kategori som blodoverførsler så langt som Jehovas forbud at tage blod ind i systemet er bekymret.

I 1958 blev blodserum som difteriantitoxin og gammaglobulin tilladt som et spørgsmål om personlig vurdering. Men den opfattelse ville ændre sig mange flere gange.

Men blodforbudet var uden straf indtil 1961, da disfellowshipping og shunning blev indført for overtrædere.

Intet kunne være klarere end i 1961, da det tydeligt blev specificeret, at blodforbudet gjaldt både helblod og blodkomponenter, såsom blodfraktioner og hæmoglobin.

Hvis du har grund til at tro, at et bestemt produkt indeholder blod eller en blodfraktion ... hvis etiketten siger, at visse tabletter indeholder hæmoglobin ... er dette fra blod ... en kristen ved uden at spørge, at han skal undgå et sådant præparat.

Blodforbudet fortsatte (skønt hemophiliacs i 1978 officielt lærte, at de kunne acceptere behandling med blodkomponenter) indtil 1982, da vidnerledere introducerede deres doktrin om, hvad de kaldte, større og mindre blodkomponenter eller produkter. Selve brugen af ​​ordet "mindre" som reference til nogle blodkomponenter har med det en konnotation at være et minuts eller ubetydelig mængde, som skal ses som en forkert betegnelse eller uegnet betegnelse, når det drejer sig om dette emne.

Mindre produkter var tilladt, større var forbudt. De såkaldte større, fire af dem, der stadig er forbudt i dag, er opdelt i Vidnets terminologi som plasma, røde og hvide blodlegemer og blodplader. Vidner afviser utvetydigt helblod, røde blodlegemer, blodpladerigt plasma (PRP), som er helblod minus røde blodlegemer, blodplader og frosset frossent plasma (FFP). (I juni 2000 blev 1990-grundlaget for tilladelse til fraktioner erstattet. Blod blev derefter opdelt i "Primære" og "Sekundære" komponenter.)

Jehovas Vidners opfattelse af, hvad de vigtigste komponenter i blod er, er forskellig fra det bredt accepterede synspunkt fra medicinske eksperter, der hævder, at blod primært består af celler og væske (plasma).

Blod består af celler og væske (plasma). Der er tre typer blodceller, nemlig røde blodlegemer (erythrocytter), hvide blodlegemer (leukocytter) og blodplader (trombocytter). Blodceller produceres i den røde knoglemarv, hvorfra de frigøres i blodstrømmen. I den flydende del af blodet, kaldet plasma, transporteres blodlegemer gennem kroppen. Plasma indeholder en lang række unikke bestanddele.

Plasmafraktionering producerer "livsbærende" medicin

På side 6 af 15. januar 1995 Vagttårnet, står det, "... vores skaber forbyder brug af blod til at opretholde liv." I Vakttårnet 15. juni 2000 læser vi: "... når det kommer til brøkdele af nogen af ​​de primære komponenter, skal hver kristen efter omhyggelig og bønagtig meditation samvittighedsfuldt beslutte selv." Tilsyneladende er Watch Tower Society's opfattelse, at "vores skaber" ikke forbyder brøkdele af nogen af ​​de primære komponenter, fordi de ikke opretholder liv.

For så vidt som de tilladte plasmaafledte fraktioner såsom proteaseinhibitorer; albumin; EPO; hæmoglobin; blodserum; immunoglobuliner (gammaglobuliner); Specifikke immunglobulinpræparater; Hepatitis B-immunglobulin; Tetanus Immunoglobulin 250 IE; Anti-rhesus (D) immunoglobulin og hæmofili behandling (koagulationsfaktor VIII og IX) tages oftere end ikke for at opretholde livet, denne begrundelse er uhensigtsmæssig og bizar. (Se slutnote, der forklarer, hvilke medicinske tilstande disse produkter bruges til.)

"Plasma", en farveløs væske, er en af ​​de "vigtigste" blodkomponenter, som Jehovas Vidner er forbudt at tage. Det indeholder over 200 forskellige proteiner, som stort set kan opdeles i albumin, immunoglobuliner, koagulationsfaktorer og andre proteiner, såsom proteaseinhibitorer. Det meste af plasma behandles til plasmaprodukter, også kendt som plasma-afledte lægemidler. Jehovas Vidner har tilladelse til at tage Cryoprecipitate antihemophilic factor (AHF), en ekstremt vigtig medicin fraktioneret fra plasma, og som behandler blodkoagulationssygdomme.

I det nittende århundrede steg interessen for den 'vandige' blodfraktion hurtigt. Det viste sig at være en kilde til nye komponenter, som kan isoleres fra det. I 1888 offentliggjorde den tyske videnskabsmand Hofmeister artikler om opførsel og opløselighed af blodproteiner. Ved hjælp af ammoniumsulfat separerede Hofmeister fraktioner, som han kaldte albuminer og globuliner. Princippet for hans differentielle nedbørs-separeringsteknik anvendes stadig i dag.

Under XNUMX. verdenskrig udviklede den fysiske kemiker Edwin Cohn en metode, som plasma kan opdeles i forskellige fraktioner. Plasmaproteiner såsom albumin kunne opnås i koncentreret form. Selvom forskellige forskere senere modificerede denne separationsproces, anvendes Cohns oprindelige proces stadig mange steder. Efter krigen fik nye udviklinger fart.

I 1964 opdagede den amerikanske Judith Pool ved en fejltagelse, at hvis frosset plasma tiner langsomt ved en temperatur lige over frysepunktet, dannes et afsæt, der indeholder en stor mængde koagulationsfaktor VIII. Opdagelsen af ​​dette 'Kryopræcipitat' som et middel til at opnå faktor VIII var et gennembrud til behandling af patienter med blodkoagulationssygdommen hæmofili A. I dag kan et stort antal plasmaproteiner isoleres og brugt som medicin.

Efter kryopræcipitatformer adskiller endvidere et plasmaprotein, kryosupernatant, fra det. Sammen udvindes kryopræcipitat, der er ca. 1% af plasma, og kryosupernatant, som er omkring 99% af plasma, til plasma. Vidneledere siger, at vidner afholder sig fra plasma, men de gør ikke ved, at begge produkter indeholder globuliner (alle proteiner i plasma) med kryoprecipirat, der indeholder flere koncentrationer af proteiner, og kryosupernatant, der indeholder mindre. Så hvert af disse produkter er plasma, fordi de begge i nogen grad indeholder de samme bestanddele. Og de kaldes begge plasma i medicinsk litteratur og af medicinsk personale.

Selvom vidner har lov til at tage det ene eller det andet af disse to vigtige blodprodukter, eller "fraktioner", kryopræcipitat eller kryosupernatant, begge fraktioneret fra plasma, ved de generelt ikke om kryosupernatant, fordi dette 99% vandige stof og opløseligt produkt ikke er dokumenteret i Watch Tower litteratur; Jehovas Vidner ved derfor ikke, at det er tilladt, fordi det ikke er på den tilladte liste, men et telefonopkald til Bethel vil afsløre, at det er en "samvittighedsspørgsmål". Trist at sige, det er ikke tilladt for hospitalets forbindelseshold at nævne kryosupernatant for læger eller for patienter, medmindre patienter eller patienters familier spørger om produktet. Derudover foreslår læger normalt ikke kryosupernatant som den valgte medicin til en tilstand som f.eks. Ildfast hemolytisk uremisk syndrom, som er livstruende, når patienten erklærer brug af plasma fra grænserne. Hvis der ikke stilles nogen information om denne livreddende medicin til rådighed for en patient - hvordan kan denne patient træffe en "informeret" beslutning? Dette er ensbetydende med kriminel, hvis det resulterer i død.

Læger og Jehovas Vidner er blodforbud

Jehovas Vidners nationale direktør i Canada, Warren Shewfelt, observerede: ”Jehovas Vidner oplever færre og færre problemer med at få medicinsk behandling, der er i overensstemmelse med deres kristne samvittighed.”

Hvorfor oplever Jehovas Vidner færre og færre problemer med at få medicinsk behandling ...? Det er ganske enkelt - Vidner har nu tilladelse til at modtage hver enkelt blodkomponent eller "brøkdel", som deres ledere betragter som "mindre" eller "sekundær" som et spørgsmål om personlig samvittighed, bortset fra de komponenter, de betragter som "større" eller "primære". Dog kombineres alle “sekundære” blodkomponenter fuldblod.

Som et tidligere vidne bemærkede: ”Der er kun EN STOR blodkomponent, der ikke findes i en eller anden form på Watch Tower's liste over godkendte“ samvittighedsspørgsmål ”-produkter, og det er vand. Der er ingen bestanddel af en helblodstransfusion, som Jehovas Vidner måske ikke accepterer, så længe den først brækkes. På grund af de selvretfærdiges absurde - besat af regler - Watch Tower Society, er den eneste ulempe, at de ikke kan tage dem alle på én gang eller sammen. ”

I betragtning af at Jehovas Vidner tager alle disse mindre eller sekundære komponenter hver for sig, som tilsammen udgør helblod, hvorfor skulle der være et problem med at finde medicinsk behandling, der er i overensstemmelse med deres kristne samvittighed?

Mr. Shewfelt antyder, at de ikke har mange problemer længere med blodforbudet, fordi det medicinske felt respekterer vidnens bibelbaserede stand, men faktisk skyldes det, at de tager blod. Dette fjerner vidnerne fra krogen og redder lægestanden fra at skulle indhente retsafgørelser for mindreårige børn.

Der er selvfølgelig undtagelser fra reglen såsom præsentation af massiv blødning, og det er sandsynligvis derfor, at Shewfelt sagde, at der er “færre og færre problemer” nu.

Da Watch Tower er fuldstændig forbudt mod at tage plasma, blodplader og hvide eller røde blodlegemer, ser det ud til, at smarte læger giver vidne-patienter fraktioner af disse komponenter, når det er muligt. Følgelig er der færre og færre problemer med at få medicinsk behandling for Jehovas Vidner. Og desuden mener vidnerne, at de overholder Guds lov om blod.

Shewfelt sagde, at den medicinske erhverv bliver mere og mere villig til at overholde vidnernes overbevisning osv. Nå, det er indlysende hvorfor — Jehovas Vidner har ikke problemer med lægefaget, fordi medicinfaget giver dem blod i form af fraktioner, som er i øvrigt den måde, blod normalt gives i disse dage.

Ser du bedraget bag vidnerrepræsentanters erklæringer? Sådan går det uanset om emnet er blod eller anden forvirrende vidneundervisning. Spørgsmål behandles aldrig ærligt af repræsentanter for Watch Tower. Deres ord er altid designet til at narre medierne, læseren eller lytteren. Rent og enkelt er det semantik og gjort for at manipulere emnet til deres fordel.

Demontering af blodforbudet

”En mursten ad gangen, mine kære borgere, en mursten ad gangen” sagde romerske kejser Hadrian om genopbygningen af ​​Rom! Konceptet med én mursten ad gangen er også sandt ved afviklingen af ​​Watch Tower's blodforbud. Bare i de sidste seksten år kunne vidner ikke have forestillet sig i deres vildeste drømme, hvor mange mursten i strukturen for deres religion og blodlære er gået ved siden af ​​vejen. De fleste principper var gamle Freddy Franz-sammenlægninger, som Watch Tower Society langsomt har frasolgt sig, med få vidner, der var klogere.

I forbindelse med den historisk mangelfulde blodforbudslære, hvad med at Jehovas Vidner aldrig officielt fik at vide, at brøkdelen af ​​hæmoglobin var acceptabel efter personlig beslutning? Den sidste officielle udtale fra Watch Tower i sin generelle litteratur var, at hæmoglobin ikke var tilladt af en sand kristen. Dette var i modsætning til mange akademiske medicinske tidsskrifter, der rapporterede om resultatet af de enkelte Jehovas Vidner, der overlevede efter at have modtaget hæmoglobin ved hjælp af deres hospitalskontaktudvalg. Dette fik Bethels forfatterafdeling til hurtigt at rette op på situationen ved at skrive august 2006 Vågen! dækningsserier om blod, der endelig og officielt fortalte tilhængere, at hæmoglobin var tilladt ved personlig beslutning.

Følgelig bør Watch Tower-kritikerne fortsat være tålmodige, for hvis Jehovas Vidners doktrinære track record er et eksempel, så vil deres nuværende blodforbud-tro i fremtiden være en kasseret, gammel historie-blodforbud-tro.

“En samvittighedssag”

For kort tid siden sagde jeg åbent på et internet-diskussionsforum: ”Watch Tower har taget et par skridt i den rigtige retning i lyset af det faktum, at blodoverføringer nu siges offentligt at være en samvittighedssag.”

Det nøgleord, jeg brugte, var "offentligt", fordi der indtil nu intet findes noget, der er skrevet eller meddelt til Jehovas Vidner, at at tage blod er en samvittighedssag. Ikke desto mindre har repræsentanter for Watch Tower i ganske mange år argumenteret med succes i nogle internationale domstole, og over for regeringsembedsmænd, at vidner om blodforbudsholdning er et individuelt "samvittighedsspørgsmål."

Watch Tower-ledernes primære ambition er at opnå anerkendelse som en organiseret religion i lande, hvor det ikke nu er tilfældet, eller at fastholde anerkendelse, hvor det er blevet tildelt. At fortælle domstole og nationer rundt om i verden, at Jehovas Vidner udøver deres egen samvittighed, når de vælger ikke at modtage blodoverførsler, er endnu engang et spørgsmål om semantik. Det er sprog, der bruges til at opnå en ønsket effekt, at være at forhindre Watch Tower i at blive beskyldt for krænkelse af menneskerettighederne, hvis et medlem disfellowshippes og undgår for at have taget en transfusion, når mennesker overalt i Europa og andre nationer uden for De Forenede Stater spørgsmål er af største vigtighed. Mange tidligere vidner blev skuffede, da de læste beslutningen fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i 2010 (se slutnote), men inden for denne beslutning er en underliggende advarsel:

En kompetent voksen patient kan frit beslutte… ikke at have en blodtransfusion. For at denne frihed skal være meningsfuld, patienter skal have ret til at træffe valg, der stemmer overens med deres egne synspunkter og værdier, uanset hvor irrationel, uklok eller uforsigtig sådanne valg kan synes for andre.

Nu skal Watch Tower være meget forsigtigt i Europa og Rusland for ikke at give EMRK nogen grund til at vende deres beslutning, hvis der er bevis for tvang og ikke samvittighedsfrihed til at nægte blod.

Denne ”bevidste sags” påstand fra Watch Tower er et skridt i den rigtige retning, men det er bestemt ikke et kompliment. Efter at have gået i den forkerte retning ved at have forårsaget titusinder af troendes dødsfald i løbet af de sidste halvtreds år, forsøger milliarder dollars Watch Tower Corporation at komme sig ud mellem en klippe og et hårdt sted og ikke til at kollapse, mens forsøger. Det styrende organ for Jehovas Vidner, deres virksomhedsledere og advokater er klar over, at deres mangelfulde og dødbringende blodforbudsteologi ikke kan elimineres ved slag af en pen, men langsomt i den retning, de nu går, hvilket tillader vidner at acceptere uanset blod som medicinsk behandling, som læger beskriver for at redde deres liv, og alligevel mener de samtidig ikke at bryde Watch Tower's blodforbud. Faktisk kan vidner nu have det begge veje.

“Spørg ikke, fortæl ikke”

Længe tidskritiker, dr. O. Muramoto, kommenterede Watch Tower's indtrængen "... i medlemmernes personlige beslutningstagning om medicinsk behandling ved at foreslå", at den religiøse organisation af vidnerne vedtager en "ikke-spørg-don" 't-tell' -politik, der sikrer JW'er, at de hverken vil blive bedt eller tvunget til at afsløre personlige medicinske oplysninger, hverken for hinanden eller til kirkeorganisationen. ”

Der er endnu ikke en faktisk "spørg ikke, fortæl ikke" Watch Tower-politik i kraft. Men netop disse ord blev brugt af en tidligere ældste til mig om Watch Tower's nylige handlingsforløb, der instruerer ældste til ikke at opsøge andre vidner efter en operation for at spørge, om der blev taget blod. Og der skal ikke offentliggøres nogen art, hvis et vidne føler anger over, at han i hemmelighed har accepteret blod og tilstår de ældste, men den skal tilgives.

”Watch Tower-talsmand Donald T. Ridley siger, at hverken ældste eller HLC-medlemmer er instrueret eller opfordret til at undersøge sundhedsvæsenets beslutninger for vidnepatienter og ikke involverer sig i patientindlæggelser, medmindre patienter anmoder om deres hjælp.”

Ordene, der blev brugt af den ældre, var: "Det er som om der er en politik" spørg ikke, fortæl ikke "i kraft." Selvom ældste udfører deres pligter med hensyn til blodkort, sagde han, er mange ældre afsky for at være ”håndhævere” af et blodforbud, som de ikke forstår nu, at det er acceptabelt at modtage næsten ethvert ”blodprodukt” som medicin.

Afslutningsvis

Generelt accepteres blod som medicin af vidner med få spørgsmål, selvom der er nogle få doktrinære "stå fasters", som regel ældre vidner, dem der ikke vil acceptere blodprodukter - “Frugt af livets væske”—Om grund af at sidestille dem med at “spise” blod - "Livets væske."

Efterhånden som de ældre medlemmer dør ud, vil den nuværende, yngre, mindre lidenskabelige i gruppen gøre, hvad de vil i denne sag, og ingen vil give den en anden tanke. For det meste kan denne nyere generation af vidner (for det meste fødte-ins) ikke forsvare deres religions enkleste overbevisning, og de vil bestemt ikke give deres liv til en vis lære, de ikke forstår eller er interesseret i at forstå. Det er en kendsgerning, at flere og flere vidners bevidsthed ikke abonnerer på deres organisations dødbringende blodforbudsteologi og i hemmelighed accepterer noget blodprodukt eller endda helblod, hvis deres læge anbefaler det, og hvis det betyder, at de vil holde sig i live.

Det hele koger ned til dette: Fra den ene side af deres mund fortsætter Watch Tower-ledere ubevidst med at forbyde flokken at acceptere helblod eller de fire "primære" komponenter (med stiltiende afskærmning) for at få det til at se ud som om de ikke er på nogen måde støtter væk fra deres kontroversielle teologiske blodforbud.

Fra den anden side af deres mund giver de hyklerisk godkendelse af medicin, der er tilberedt af blod; godkende plasma-afledt medicin, der faktisk er plasma; fortæl domstole og regeringer, at det at tage blod er et samvittighedsspørgsmål fra deres medlemmers side, når det ikke er det; slå tilbage fra at undersøge, om nogen med blodbehov accepterede det; fritag dem, der tager blod, hvis de siger ”Jeg er ked af det”; udarbejde en kompromiserklæring for den bulgarske regering, "... forudsat at medlemmer skal have frit valg i sagen for sig selv og deres børn uden nogen kontrol eller sanktion fra foreningens side" og give forældrene tilladelse til behandling, der kan involverer blod, men alligevel gør det på en måde, at forældrene ikke vil lide nogen sanktion (afskrækkelse) af menigheden, da det ville være "ikke betragtet af menigheden som et kompromis," og således beskytte sig selv mod beskyldning om krænkelse af menneskerettighederne.

Efter den mening, fra den retning, dette doktrinære mareridt går, hvis Watch Tower spiller sine kort rigtigt, vil dø af denne dødbringende teologi - ikke fra nogle dødbringende blodpatogener, de altid peger en finger på - være fortiden. Snart vil Jehovas Vidner være ude af blodforbudskrogen, og også Watch Tower Society, og hvis sandheden bliver fortalt, er det, hvad de hårde linie beslutningstagere i hovedkvarteret virkelig interesserer sig for.

Barbara J Anderson - Genoptrykt med tilladelse

4
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x