Velkommen tilbage. Dette er del 10 af vores eksegetiske analyse af Matteus 24.

Indtil dette tidspunkt har vi brugt meget tid på at skære bort alle de falske lære og falske profetiske fortolkninger, der har gjort så meget skade på troen på millioner af oprigtige og tillidsfulde kristne i de sidste to århundreder. Vi er kommet for at se vores Herrens visdom ved at advare os om faldgruberne ved at fortolke almindelige begivenheder som krige eller jordskælv som tegn på hans komme. Vi har set, hvordan han frigav sine disciple fra ødelæggelsen af ​​Jerusalem ved at give dem håndgribelige tegn til at gå forbi. Men en ting, vi ikke har tackle, er den ting, der mest påvirker os personligt: ​​hans tilstedeværelse; hans tilbagevenden som konge. Hvornår vil Jesus Kristus vende tilbage til at herske over jorden og forene hele menneskeheden tilbage i Guds familie?

Jesus vidste, at den menneskelige natur ville skabe i os alle en ængstelse for at ville vide svaret på det spørgsmål. Han vidste også, hvor sårbar det ville gøre os for at blive vildledt af skruppelløse mænd, der puttede løgne. Selv nu, sent i spillet, synes fundamentalistiske kristne som Jehovas Vidner, at coronavirus-pandemien er et tegn på, at Jesus er ved at dukke op. De læser Jesu advarselsord, men på en eller anden måde forvandler de dem til det modsatte af det, han siger.

Jesus advarede os gentagne gange om at falde bytte for falske profeter og falske salvede. Hans advarsler fortsætter ind i de vers, vi er ved at overveje, men inden vi læser dem, vil jeg gøre et lille tankeeksperiment.

Kan du forestille dig et øjeblik, hvordan det ville være at være kristen i Jerusalem i 66 e.Kr., da byen var omgivet af dagens største militærstyrke, den næsten ubesejrede hær i Rom? Sæt dig selv der nu. Fra byens mure kan du se, at romerne har bygget et hegn med spidse indsatser for at forhindre dig i at flygte, ligesom Jesus forudsagde. Når du ser romerne danne deres Tortuga-skjolddannelse for at forberede tempelporten til at blive brændt inden deres invasion, husker du Jesu ord om det oprørende ting, der står på det hellige sted. Alt sker som forudsagt, men flugt synes umuligt. Folket er afladet, og der er meget tale om simpelthen at overgive sig, men det ville ikke opfylde Herrens ord.

Dit sind er i en hvirvel af forvirring. Jesus bad dig om at flygte, da du så disse tegn, men hvordan? Flugt synes nu at være en umulighed. Du går i seng den aften, men du sover godt. Du fortæres af ængstelse for, hvordan du redder din familie.

Om morgenen er der sket noget mirakuløst. Ord kommer, at romerne er gået. På en uforklarlig måde har hele den romerske hær foldet deres telte og flygtet. Jødiske militærstyrker er i en forfølgelse. Det er en stor sejr! Den mægtige romerske hær har gemt halen og løbet. Alle siger, at Israels Gud har udført et mirakel. Men du som kristen ved noget andet. Stadig, har du virkelig brug for at flygte i en sådan hast? Jesus sagde ikke engang at vende tilbage for at hente dine ting, men at komme ud af byen uden forsinkelse. Alligevel har du dit forfædres hjem, din virksomhed, mange ejendele at overveje. Så er der dine vantro familie.

Der er meget snak om, at Messias er kommet. At Kongeriget Israel nu bliver genoprettet. Selv nogle af dine kristne brødre taler om dette. Hvis Messias faktisk er kommet, hvorfor flyve så nu?

Venter du, eller forlader du? Dette er ingen triviel beslutning. Det er et liv og død valg. Derefter kommer Jesu ord tilbage til dit sind.

”Så hvis nogen siger til dig, 'Se! Her er Kristus 'eller' Der! ' tro ikke på det. For falske kristne og falske profeter vil opstå og give store tegn og vidundere for at vildlede om muligt også de udvalgte. Se! Jeg har advaret dig. Derfor, hvis folk siger til DIG, 'Se! Han er i ørkenen, 'gå ikke ud; 'Se! Han er i de indre kamre, 'tro ikke på det. For ligesom lynet kommer ud af østlige dele og skinner over til vestlige dele, så vil menneskesønnens nærvær være. ” (Matteus 24: 23-27 Ny verdensoversættelse)

Og med disse ord, der ringer i ørerne, samler du din familie, og du flygter til bjergene. Du er frelst.

Når jeg taler for mange, som ligesom mig selv lytter til mænd, der fortalte os, at Kristus var kommet usynligt, som i et skjult kammer eller langt væk fra nysgerrige øjne i ørkenen, kan jeg vidne om, hvor kraftfuld bedraget er, og hvordan det går foran vores ønske om at vide ting, som Gud har valgt at holde skjult. Det gør os lette mål for ulve i fåretøj der søger at kontrollere og udnytte andre.

Jesus fortæller os på ingen usikre vilkår: ”Tro ikke på det!” Dette er ikke et forslag fra vores Herre. Dette er en kongelig kommando, og vi må ikke adlyde.

Derefter fjerner han al sikkerhed for, hvordan vi med sikkerhed vil vide, at hans tilstedeværelse er begyndt. Lad os læse det igen.

”For ligesom lynet kommer ud af østlige dele og skinner over til vestlige dele, så vil menneskesønnens nærvær være.” (Mt 24: 23-27 NWT)

Jeg kan huske, at jeg var hjemme om aftenen, så tv, når lynet blinkede. Selv med persiennerne var lyset så lyst, at det lækkede ind. Jeg vidste, at der var en storm udenfor, allerede før jeg hørte tordenen.

Hvorfor brugte Jesus denne illustration? Overvej dette: Han havde netop bedt os om ikke at tro nogen - nogen - der hævdede, at de vidste om Kristi nærvær. Så giver han os den lysende illustration. Hvis du står udenfor - lad os sige, at du er i en park - når en lyn af lyn blinker hen over himlen, og fyren ved siden af ​​giver dig en skubbe og siger: ”Hej, ved du hvad? Lyn blinkede bare. ” Du vil sandsynligvis se på ham og tænke, ”Hvilken idiot. Tror han, at jeg er blind? ”

Jesus fortæller os, at du ikke behøver nogen til at fortælle dig om hans tilstedeværelse, fordi du vil være i stand til at se det for dig selv. Lyn er fuldstændig ikke-kirkesamfund. Det vises ikke kun for troende, men ikke for vantro; til de lærde, men ikke til de uslåede; for de vise, men ikke for de tåbelige. Alle ser det og ved det, hvad det er.

Nu, mens hans advarsel specifikt var rettet mod hans jødiske disciple, der ville bo under den romerske belejring, tror du, at der er en vedtægter om det? Selvfølgelig ikke. Han sagde, at hans tilstedeværelse ville ses som et lyn, der blinkede over himlen. Har du set det? Har nogen set hans tilstedeværelse? Ingen? Så gælder advarslen stadig.

Husk, hvad vi lærte om hans tilstedeværelse i en tidligere video i denne serie. Jesus var til stede som Messias i 3 ½ år, men hans "nærvær" var ikke begyndt. Ordet har en betydning på græsk, som mangler på engelsk. Ordet på græsk er parousia og i forbindelse med Matthew 24 henviser det til indgangen til scenen med en ny og erobrende magt. Jesus kom (græsk, Eleusis) som Messias og blev myrdet. Men når han vender tilbage, vil det være hans tilstedeværelse (græsk, parousia) at hans fjender vil være vidne til; indtræden af ​​den erobrende konge.

Kristi nærvær blinkede ikke på himlen for alle at se i 1914, og det blev heller ikke set i det første århundrede. Men ud over det har vi vidnesbyrdet om Skriften.

”Og jeg ønsker ikke, at I skal være uvidende, brødre, angående dem, der er faldet i søvn, så at I ikke må sørge, som også de andre, der ikke har håb, for hvis vi tror, ​​at Jesus døde og rejste sig igen, så også Gud dem sovende gennem Jesus vil han bringe med sig, for dette siger vi dig i Herrens ord, at vi, der lever - som forbliver over for Herrens nærhed - måske ikke går foran de sovende, fordi Herren selv, i et råb, i en hovedbudbringer og i Guds trumf, skal de falde ned fra himlen, og de døde i Kristus skal først rejse sig, så skal vi, der lever, som er tilbage, sammen med dem blive fanget væk i skyer for at møde Herren i luften, og så skal vi altid med Herren være ... ”(1 Thessalonians 4: 13-17 Youngs litterære oversættelse)

Ved Kristi nærvær forekommer den første opstandelse. Ikke kun opstår de trofaste, men på samme tid vil de levende blive forvandlet og optaget for at møde Herren. (Jeg brugte ordet “rapture” til at beskrive dette i en tidligere video, men en alarmerende seer henledte min opmærksomhed på foreningen dette udtryk har med tanken om, at alle går til himlen. Så for at undgå enhver mulig negativ eller vildledende konnotation, jeg vil kalde dette "transformationen".)

Paulus refererer også til dette, når han skriver til Korinterne:

"Se! Jeg siger jer en hellig hemmelighed: Vi falder ikke alle i søvn i døden, men vi vil alle blive ændret på et øjeblik, med et øjeblik blink under den sidste basun. For basunen vil lyde, og de døde vil blive rejst uforstyrrende, og vi vil blive ændret. ” (1. Korinter 15:51, 52 NWT)

Hvis Kristi nærvær var sket i 70 e.Kr., ville der ikke have været nogen kristne tilbage på jorden til at gennemføre forkynnelsen, der har bragt os til det punkt, hvor en tredjedel af verden hævder at være kristen. Ligeledes, hvis Kristi nærvær var sket i 1914 - som vidner hævder - og hvis de salvede i søvn i døden var genopstået i 1919 - igen, som vidner hævder - hvordan er det da, at der stadig er salvede i organisationen i dag? De skulle alle have været forvandlet med blinkende øje i 1919.

Uanset om vi taler 70 CE eller 1914 eller en hvilken som helst anden dato i historien, ville et pludseligt antal menneskers pludselige forsvinden have sat sit præg på historien. I mangel af en sådan begivenhed og i mangel af nogen beretning om en synlig manifestation af Kristi ankomst som konge - beslægtet med lys, der blinker over himlen - kan vi med sikkerhed sige, at han endnu ikke er tilbage.

Hvis der stadig er tvivl, skal du overveje denne Skrift, der taler om, hvad Kristus vil gøre ved hans nærvær:

”Nu angående det kommende [parousia - ”Nærvær”] af vores Herre Jesus Kristus og vores samvær til ham, vi beder jer, brødre, om ikke at blive let foruroliget eller foruroliget over nogen ånd eller budskab eller brev, der ser ud til at være fra os, idet vi påstår, at Herrens dag er allerede kommet. Lad ingen bedrage dig på nogen måde, for det vil først komme, før oprøret finder sted, og lovløshedens mand - ødelæggelsessønnen - bliver afsløret. Han vil modsætte sig og ophøje sig over enhver såkaldt gud eller tilbedelsesobjekt. Så han vil sæde sig i Guds tempel og erklære sig selv for at være Gud. ” (2 Thessalonians 2: 1-5 BSB)

Fortsætter fra vers 7:

”For lovløshedens mysterium er allerede i arbejde, men den, der nu fastholder det, vil fortsætte, indtil han bliver taget ud af vejen. Og så vil den lovløse blive åbenbaret, som Herren Jesus vil dræbe med ånden i sin mund og udslette ved majestæt ved hans ankomst [parousia - "tilstedeværelse"]."

“Den kommende [parousia - "Tilstedeværelse"] af den lovløse vil blive ledsaget af Satan's arbejde med enhver form for magt, tegn og falsk forundring og med ethvert ondt bedrag rettet mod dem, der fortabes, fordi de nægtede kærligheden til sandheden, ville have reddet dem. Af denne grund sender Gud dem en kraftig vildfarelse, så de vil tro på løgnen, for at denne dom vil komme over alle, der ikke har troet sandheden og glædet sig over ondskab. ” (2 Thessalonians 2: 7-12 BSB)

Kan der være nogen tvivl om, at denne lovløse stadig er i handling og klarer sig meget godt, meget tak. Eller har falsk religion og frafaldet kristendom haft sin dag? Ikke endnu, ser det ud til. Ministrene, der er forklædt med falsk retfærdighed, er stadig meget ansvarlige. Jesus har endnu ikke dømt, "dræbt og udslettet" denne lovløse.

Og nu kommer vi til den problematiske passage af Matteus 24: 29-31. Den lyder:

„Umiddelbart efter de tiders trængsel vil solen blive mørklagt, og månen giver ikke sit lys, og stjernerne falder fra himlen, og himmelens kræfter rystes. Så vises menneskesønnen i himlen, og alle jordens stammer slår sig selv i sorg, og de vil se Menneskesønnen komme på himmelens skyer med kraft og stor herlighed. Og han vil sende sine engle ud med en stor trompetlyd, og de vil samle hans udvalgte fra de fire vinde, fra den ene ende af himlen til deres anden ekstremitet. ” (Matteus 24: 29-31 NWT)

Hvorfor kalder jeg dette en problematisk passage?

Det ser ud til at tale om Kristi nærvær, ikke sandt? Du har tegnet af, at Menneskesønnen vises i himlen. Alle på jorden, troende og ikke-troende, ser det. Så vises Kristus selv.

Jeg tror, ​​du er enig i, at det lyder som en lyn-over-himlen-begivenhed. Du har en trompet, der lyder, og så er de valgte samlet. Vi læser bare Pauls ord til Tessalonikerne og Korinterne, som paralleller Jesu ord her. Så hvad er problemet? Jesus beskriver begivenheder i vores fremtid, ikke sandt?

Problemet er, at han siger, at alle disse ting forekommer "umiddelbart efter de tiders trængsel ...".

Man vil naturligvis antage, at Jesus refererer til trængslingen, der fandt sted i 66 e.Kr., som blev forkortet. Hvis dette er tilfældet, kan han ikke tale om hans fremtidige tilstedeværelse, da vi allerede har konkluderet, at transformationen af ​​levende kristne endnu ikke har fundet sted, og at der aldrig har været en manifestation af Jesu kongelige magt, som alle mennesker har set på jorden, der vil medføre ødelæggelse af den lovløse.

Faktisk siger latterlige gæster stadig: ”Hvor er denne lovede tilstedeværelse af hans? Hvorfor fra den dag, vores forfædre sovnet i døden, fortsætter alle ting nøjagtigt som de var fra skabelsens begyndelse. ” (2. Peter 3: 4)

Jeg tror, ​​at Matteus 24: 29-31 taler om Jesu nærvær. Jeg mener, at der er en rimelig forklaring på brugen af ​​udtrykket ”umiddelbart efter denne trængsel”. Før man går ind i det, ville det imidlertid kun være rimeligt at overveje den anden side af mønten, det synspunkt, som Preterists har. <indsæt link — YouTube-kort — til del 6>

(Særlig tak til en “Rational Voice” for denne information.)

Vi begynder med vers 29:

"Men straks efter disse dage er hans mørke mørket, og månen giver ikke hende lys, og stjernerne falder fra himlen, og himmelens kræfter skal rystes." (Matthew 24:29 Darby-oversættelse)

Lignende metaforer blev brugt af Gud gennem Jesaja, da de profeterede poetisk mod Babylon.

For himmelens stjerner og deres konstellationer
vil ikke give deres lys.
Den stigende sol vil blive mørkere
og månen vil ikke give sit lys.
(Esajas 13: 10)

Anvendte Jesus den samme metafor til ødelæggelsen af ​​Jerusalem? Måske, men lad os ikke nå frem til nogen konklusioner, for denne metafor passer også til en fremtidig tilstedeværelse, så det er ikke afgørende at antage, at det kun kan gælde for Jerusalem.

Det næste vers i Matthew lyder:

”Og så skal tegnet af Menneskesønnen vises i himlen; og så skal alle landets stammer klage, og de skal se Menneskesønnen komme på himmelens skyer med kraft og stor herlighed. ” (Matthew 24:30 Darby)

Der findes en anden interessant parallel i Jesaja 19: 1, der lyder:

”Egyptens byrde. Se, HERREN tager af på en hurtig Sky og kommer til Ægypten; og afguderne i Egypten blev bevæget for hans nærhed, og Egypts hjerte smelter midt i det. ” (Darby)

Så man ser den kom-i-skyer-metafor som indikerer ankomsten af ​​en erobrende konge og / eller en domstid. Det kunne symbolsk passe til det, der skete i Jerusalem. Dette betyder ikke, at de faktisk så ”tegn på menneskesønnen i himlen”, og at de efterfølgende så ham bogstaveligt talt ”komme på himmelens skyer med kraft og stor herlighed”. Opfattede jøderne i Jerusalem og Judea, at deres undergang ikke var ved Rom, men ved Guds hånd?

Nogle peger på, hvad Jesus fortalte de religiøse ledere i sin retssag som støtte til et første århundredes anvendelse af Matteus 24:30. Han sagde til dem: ”Jeg siger til jer alle, fra nu af vil I se Menneskesønnen sidde ved kraftens højre hånd og komme på himmelens skyer.” (Matthew 26:64 BSB)

Dog sagde han ikke, "som et tidspunkt i fremtiden vil du se Menneskesønnen ..." men snarere "fra nu af". Fra den tid og fremad ville der være tegn, der indikerer, at Jesus sad ved magtens højre hånd og ville komme på himmelens skyer. Disse tegn kom ikke i 70 e.Kr., men ved hans død, da gardinet, der adskiller det Hellige og Helligste, blev revet i to ved Guds hånd, og mørket dækkede landet, og et jordskælv rystede nationen. Skiltene stoppede heller ikke. Snart var der mange salvede, der gik rundt i landet og udførte de helbredende tegn, som Jesus havde udført og forkyndte, at Kristus genopstod.

Selvom et hvilket som helst element i profetien kan se ud til at have mere end én anvendelse, kommer der et andet billede frem, når vi ser alle verserne som en helhed?

Ser vi for eksempel på det tredje vers, læser vi:

”Og han skal sende sine engle med en stor basunlyd, og de skal samle hans udvalgte fra de fire vinde, fra [den ene] yderste yde til [den anden] ydre del af dem.” (Matthew 24:31 Darby)

Det er blevet antydet, at Salme 98 forklarer anvendelsen af ​​vers 31s billeder. I denne Salme ser vi, at Jehovas retfærdige domme ledsages af trompetsprængninger, såvel som floder klapper i hænderne og bjerge synger af glæde. Det er også blevet antydet, at da trompetopkald blev brugt til at samle Israels folk sammen, antyder brugen af ​​trompeten i vers 31 til udtrækningen af ​​den udvalgte fra Jerusalem efter den romerske tilbagetog.

Andre antyder, at samlingen af ​​de udvalgte af englene taler til indsamling af kristne fra den tid frem til vores tid.

Så hvis du vil tro, at Matthew 24: 29-31 havde sin opfyldelse på tidspunktet for ødelæggelsen af ​​Jerusalem, eller fra den tid og fremover, ser det ud til at være en sti for dig at følge.

Jeg tror dog, at det at se profetierne som en helhed og inden for rammerne af de kristne skrifter, i stedet for at gå hundreder af år tilbage til førkristen tid og skrifter, vil føre os til en mere tilfredsstillende og harmonisk konklusion.

Lad os se på det igen.

Åbningssætningen siger, at alle disse begivenheder sker umiddelbart efter de tiders trængsel. Hvilke dage? Du skulle måske tro, at det spikrer ned til Jerusalem, fordi Jesus taler om en stor trængsel, der påvirker byen i vers 21. Vi overser imidlertid det faktum, at han talte om to trængsler. I vers 9 læser vi:

”Så vil folk overgive dig til trængsel og dræbe dig, og du vil blive hadet af alle nationer på grund af mit navn.” (Matteus 24: 9)

Denne trængsel var ikke begrænset til jøderne, men strækker sig til alle nationer. Det fortsætter ned til vores dag. I del 8 af denne serie så vi, at der er grund til at betragte den store trængsel i Åbenbaring 7:14 som pågående, og ikke kun som en sidste begivenhed forud for Armageddon, som det almindeligt antages. Så hvis vi overvejer, at Jesus taler i Matteus 24:29 om den store trængsel over alle trofaste tjenere af Gud ned gennem tiden, så når denne trængsel er afsluttet, begynder begivenhederne i Matteus 24:29. Det ville sætte opfyldelsen ind i vores fremtid. En sådan position passer med den parallelle beretning i Luke.

”Der vil også være tegn i solen og månen og stjernerne og på jorden kval af nationer ikke at vide vejen ud på grund af brølende hav og dets agitation. Mennesker vil blive svage af frygt og forventning til de ting, der kommer over den beboede jord, for himmelens kræfter vil blive rystet. Og så vil de se Menneskesønnen komme i en sky med kraft og stor herlighed. ” (Luk 21: 25-27)

Hvad der skete fra 66 til 70 e.Kr. bragte ikke kvaler til verdens nationer, men kun for Israel. Lukas beretning ser ikke ud til at forvirre sig med et første århundredes opfyldelse.

I Matteus 24: 3 ser vi, at disciplene stillede et tredelt spørgsmål. Indtil dette punkt i vores overvejelse har vi lært, hvordan Jesus har besvaret to af disse tre dele:

Del 1 var: "Hvornår vil alle disse ting være?" Det vedrører ødelæggelsen af ​​byen og templet, som han talte om på sin sidste dag forkynnelse i templet.

Del 2 var: ”Hvad vil være tegnet på tidsalderne?”, Eller som den nye verdensoversættelse udtrykker det, ”konklusionen af ​​tingenes system”. Dette blev opfyldt, da "Guds rige blev taget fra dem og givet til en nation, der producerede dens frugter." (Matteus 21:43) Det ultimative bevis for, at der var sket, var den jødiske nations fuldstændige udryddelse. Hvis de havde været Guds udvalgte folk, ville han aldrig have tilladt den totale ødelæggelse af byen og templet at have fundet sted. I dag er Jerusalem en omstridt by.

Det, der mangler i vores overvejelse, er hans svar på den tredje del af spørgsmålet. "Hvad vil være tegn på din tilstedeværelse?"

Hvis hans ord i Matteus 24: 29-31 blev opfyldt i det første århundrede, vil Jesus have efterladt os uden svar på det tredje element i spørgsmålet. Det ville ikke være karakteristisk for ham. I det mindste ville han have fortalt os, ”det kan jeg ikke svare på.” For eksempel sagde han engang, "Jeg har stadig mange ting at sige til dig, men du er ikke i stand til at bære dem nu." (Johannes 16:12) Ved en anden lejlighed, svarende til deres spørgsmål om Olivenbjerget, spurgte de ham direkte: ”Vil du genoprette kongeriget Israel på dette tidspunkt?” Han ignorerede ikke spørgsmålet og forlader dem ikke uden svar. I stedet fortalte han dem tydeligt, at svaret var noget, de ikke fik lov til at vide.

Så det forekommer usandsynligt, at han vil efterlade spørgsmålet, "Hvad vil være tegn på din tilstedeværelse?", Ubesvaret. I det mindste ville han fortælle os, at vi ikke har lov til at vide svaret.

Oven på alt dette er der sammenstillingen af ​​hans advarsel om ikke at blive taget ind af falske historier om hans tilstedeværelse. Fra vers 15 til 22 giver han sine disciple instruktioner om, hvordan man undslipper med deres liv. Så i 23 til 28 detaljerede han, hvordan man undgår at blive vildledt af historier om hans tilstedeværelse. Han konkluderer, at ved at fortælle dem, at hans tilstedeværelse let kan ses for alle som at lyse på himlen. Derefter beskriver han begivenheder, der nøjagtigt ville passe til disse kriterier. Når alt kommer til alt ville Jesus komme med himmelens skyer være lige så let at skelne som en lyn af lyn, der blinker fra øst til vest og lyser op i himlen.

Endelig siger Åbenbaring 1: 7: ”Se! Hans kommer med skyerne, og hvert øje vil se ham… ”Dette stemmer overens med Matteus 24:30, der lyder:”… de vil se Menneskesønnen komme på skyerne… ”. Da Åbenbaringen blev skrevet år efter Jerusalems fald, peger dette også på en fremtidig opfyldelse.

Så nu, når vi går over til det sidste vers, har vi:

”Og han vil sende sine engle ud med et højt trompetopkald, og de vil samle hans udvalgte fra de fire vinde, fra den ene ende af himlen til den anden.” (Matthew 24:31 BSB)

”Og så sender han englene ud og samler sine udvalgte fra de fire vinde, fra jordens ekstremitet til himmelens ekstremitet.” (Markus 13:27 NWT)

Det er svært at se, hvordan ”fra jordens ekstremitet til himmelens ekstremitet” kunne passe til den meget lokaliserede udvandring, der fandt sted i Jerusalem i 66 e.Kr.

Se nu på fællesskabet mellem disse vers og disse, der følger:

"Se! Jeg siger jer en hellig hemmelighed: Vi skal ikke alle falde i søvn [i døden], men vi skal alle ændres i et øjeblik, i et øjneblink, under den sidste basun. Til trompeten lyder, og de døde vil blive rejst uforstyrrende, og vi skal ændres. ” (1. Korinter 15:51, 52 NWT)

”… Herren selv vil stige ned fra himlen med et befalende kald, med en erkeengels stemme og med Guds trompet, og de, der er døde i forening med Kristus, vil rejse sig først. Bagefter bliver vi de levende, der overlever, sammen med dem fanget væk i skyer for at møde Herren i luften; og således skal vi altid være hos [Herren]. ” (1. Thessalonians 4:16, 17)

Alle disse vers inkluderer en trompetlydende og alle taler om samlingen af ​​de udvalgte i opstandelsen eller omdannelsen, der finder sted i Herrens nærvær.

Dernæst, i vers 32 til 35 af Matteus, giver Jesus sine disciple forsikringer om, at den forudsagte ødelæggelse af Jerusalem vil komme inden for en begrænset tidsramme og vil være overskuelig. Derefter i vers 36 til 44 fortæller han dem det modsatte vedrørende hans tilstedeværelse. Det vil være uforudsigeligt, og der er ingen specificeret tidsramme for dens opfyldelse. Når han taler i vers 40 om to mænd, der arbejder, og den ene vil blive taget og den anden tilbage, og derefter igen ved vers 41 af to kvinder, der arbejder, og den ene bliver taget, og den anden forlod, kunne han næppe tale om flugt fra Jerusalem. De kristne blev ikke pludselig taget, men forlod byen af ​​sig selv, og enhver, der ville, kunne have forladt dem. Idéen om at blive taget, mens hans ledsager er tilbage, passer imidlertid med begrebet mennesker, der pludselig forvandles med et blinkende øjne til noget nyt.

I sammendraget tror jeg, at når Jesus siger ”straks efter de tiders trængsel”, taler han om den store trængsel, som du og jeg holder ud allerede nu. Denne trængsel slutter, når begivenhederne i forbindelse med Kristi nærvær finder sted.

Jeg tror, ​​at Matteus 24: 29-31 taler om Kristi nærvær, ikke om ødelæggelsen af ​​Jerusalem.

Dog er du måske uenig med mig, og det er okay. Dette er en af ​​disse bibelafsnit, hvor vi ikke kan være helt sikre på dens anvendelse. Gør det virkelig noget? Hvis du tænker en måde, og jeg tror en anden, vil vores frelse blive blokeret? I modsætning til de instruktioner, Jesus gav sine jødiske disciple om at flygte fra byen, afhænger vores frelse ikke af at tage et handlingsforløb på et bestemt tidspunkt baseret på et bestemt tegn, men snarere på vores vedvarende lydighed hver dag i vores liv. Så når Herren fremstår som en tyv om natten, vil han sørge for at redde os. Når tiden kommer, vil Herren tage os.

Halleluja!

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.