Undersøgelse af Mattæus 24, del 10: Tegn på Kristi nærværelse

by | Maj 1, 2020 | Undersøgelse af Matthew 24-serien, Videoer | 29 kommentarer

Velkommen tilbage. Dette er del 10 af vores eksegetiske analyse af Matteus 24.

Indtil dette tidspunkt har vi brugt meget tid på at skære alle falske lærdomme og falske profetiske fortolkninger, der har gjort så meget skade på troen hos millioner af oprigtige og tillidsfulde kristne i løbet af de sidste to århundreder. Vi er kommet for at se vores Herres visdom i at advare os om faldgruberne ved at fortolke almindelige begivenheder såsom krige eller jordskælv som tegn på hans komme. Vi har set, hvordan han gav sine disciple flugt fra Jerusalems ødelæggelse ved at give dem håndgribelige tegn at gå forbi. Men en ting, vi ikke har tacklet, er den ting, der mest berører os personligt: ​​hans tilstedeværelse; hans tilbagevenden som konge. Hvornår vender Jesus Kristus tilbage for at herske over jorden og forene hele menneskeheden tilbage i Guds familie?

Jesus vidste, at den menneskelige natur i os alle ville skabe en angst for at ville vide svaret på det spørgsmål. Han vidste også, hvor sårbar det ville få os til at blive vildledt af skruppelløse mænd, der sprøjter løgne. Selv nu, sent på spillet, synes fundamentalistiske kristne som Jehovas Vidner, at coronaviruspandemien er et tegn på, at Jesus er ved at dukke op. De læser Jesu advarselsord, men på en eller anden måde vrider de dem til det modsatte af det, han siger.

Jesus advarede os også gentagne gange om at blive falske profeter og falske salvede bytte. Hans advarsler fortsætter ind i de vers, vi er ved at overveje, men før vi læser dem, vil jeg lave et lille tankeeksperiment.

Kan du forestille dig et øjeblik, hvordan det ville være at være kristen i Jerusalem i år 66 e.Kr., da byen var omgivet af den største militærstyrke på dagen, den næsten ubesejrede hær i Rom? Sæt dig selv der nu. Fra byens mure kan du se, at romerne har bygget et hegn med spidse stave for at forhindre dig i at flygte, ligesom Jesus forudsagde. Når du ser romerne danne deres Tortuga-skjolddannelse for at forberede tempelporten til at blive brændt inden deres invasion, husker du Jesu ord om den modbydelige ting, der står på det hellige sted. Alt sker som forudsagt, men flugt synes umulig. Folket tømmes, og der er meget snak om simpelthen at overgive sig, men alligevel ville det ikke opfylde Herrens ord.

Dit sind er i en virvel af forvirring. Jesus bad dig om at flygte, når du så disse tegn, men hvordan? Escape synes nu at være en umulighed. Du går i seng den nat, men du sover passende. Du er fortæret af angst for, hvordan du kan redde din familie.

Om morgenen er der sket noget mirakuløst. Der kommer ord om, at romerne er gået. Uforklarligt har hele den romerske hær foldet deres telte og flygtet. Jødiske militærstyrker er på jagt efter. Det er en stor sejr! Den mægtige romerske hær har gemt halen og løb. Alle siger, at Israels Gud har udført et mirakel. Men du som kristen ved noget andet. Har du stadig brug for at flygte så travlt? Jesus sagde ikke engang at gå tilbage for at hente dine ting, men at komme ud af byen uden forsinkelse. Alligevel har du dit forfædres hjem, din forretning, mange ejendele at overveje. Så er der dine vantro slægtninge.

Der er meget snak om, at Messias er kommet. At Kongeriget Israel nu vil blive genoprettet. Selv nogle af dine kristne brødre taler om dette. Hvis Messias virkelig er kommet, hvorfor flygte nu?

Venter du, eller rejser du? Dette er ingen triviel beslutning. Det er et valg mellem liv og død. Derefter kommer Jesu ord tilbage i dit sind.

”Så hvis nogen siger til dig, 'Se! Her er Kristus 'eller' Der! ' tro ikke på det. For falske kristne og falske profeter vil opstå og give store tegn og vidundere for at vildlede om muligt også de udvalgte. Se! Jeg har advaret dig. Derfor, hvis folk siger til DIG, 'Se! Han er i ørkenen, 'gå ikke ud; 'Se! Han er i de indre kamre, 'tro ikke på det. For ligesom lynet kommer ud af østlige dele og skinner over til vestlige dele, så vil menneskesønnens nærvær være. ” (Matteus 24: 23-27 Ny verdensoversættelse)

Og så, med disse ord, der ringer i dine ører, samler du din familie, og du flygter til bjergene. Du er reddet.

Taler for mange, der ligesom mig selv lyttede til mænd, der fortalte os, at Kristus var kommet usynligt, som i et skjult kammer eller langt væk fra nysgerrige øjne i ørkenen, kan jeg vidne om, hvor kraftigt bedraget er, og hvordan det byder på vores ønske om at vide ting, som Gud har valgt at holde skjult. Det gør os lette mål for ulve i fåretøj, der søger at kontrollere og udnytte andre.

Jesus fortæller os uden usikre udtryk: "Tro det ikke!" Dette er ikke et forslag fra vores Herre. Dette er en kongelig kommando, og vi må ikke adlyde.

Derefter fjerner han al sikkerhed for, hvordan vi med sikkerhed vil vide, at hans tilstedeværelse er begyndt. Lad os læse det igen.

”For ligesom lynet kommer ud af østlige dele og skinner over til vestlige dele, så vil menneskesønnens nærvær være.” (Mt 24: 23-27 NWT)

Jeg kan huske, at jeg var hjemme om aftenen og så tv, når lynet blinkede. Selv med blinds trukket, var lyset så skarpt, at det lækkede ind. Jeg vidste, at der var en storm udenfor, selv før jeg hørte torden.

Hvorfor brugte Jesus denne illustration? Overvej dette: Han havde lige bedt os om ikke at tro på nogen - nogen - der hævdede at de vidste om Kristi nærværelse. Derefter giver han os den lysende illustration. Hvis du står udenfor - lad os sige, at du er i en park - når et lyn af lyn blinker over himlen, og fyren ved siden af ​​dig giver dig et skub og siger, ”Hej, ved du hvad? Lynet blinkede bare. ” Du ville sandsynligvis se på ham og tænke, ”Hvilken idiot. Tror han, at jeg er blind? ”

Jesus fortæller os, at du ikke behøver nogen til at fortælle dig om hans tilstedeværelse, fordi du vil være i stand til at se det selv. Lyn er helt ikke-kirkesamfund. Det synes ikke kun for troende, men ikke for vantro; til de lærde, men ikke til de uletterede; til de kloge, men ikke til de dårlige. Alle ser det og ved det for hvad det er.

Mens hans advarsel specifikt var rettet mod hans jødiske disciple, der ville bo under den romerske belejring, tror du der er en begrænsning for den? Selvfølgelig ikke. Han sagde, at hans tilstedeværelse ville blive set som et lyn, der blinkede over himlen. Har du set det? Har nogen set hans tilstedeværelse? Ingen? Så gælder advarslen stadig.

Husk hvad vi lærte om hans tilstedeværelse i en tidligere video af denne serie. Jesus var til stede som Messias i 3 ½ år, men hans "tilstedeværelse" var ikke begyndt. Ordet har en betydning på græsk, der mangler på engelsk. Ordet på græsk er parousia og i sammenhæng med Mattæus 24 henviser det til indgangen på scenen for en ny og sejrende magt. Jesus kom (græsk, Eleusis) som Messias og blev myrdet. Men når han vender tilbage, vil det være hans tilstedeværelse (græsk, parousia) at hans fjender vil være vidne til; indtræden af ​​den erobrende konge.

Kristi tilstedeværelse blinkede ikke på himlen for alle at se i 1914, og det blev heller ikke set i det første århundrede. Men derudover har vi Skriftens vidnesbyrd.

”Og jeg ønsker ikke, at du skal være uvidende, brødre, med hensyn til dem, der er faldet i søvn, så I ikke må sørge, som også de andre, der ikke håber, for hvis vi tror på, at Jesus døde og rejste sig, så også Gud dem sovende gennem Jesus vil han bringe med sig; for dette siger vi i Herrens ord, at vi, der lever - som forbliver over for Herrens nærhed - ikke må gå forud for de sovende, fordi Herren selv i et råb, med en hovedbudskabs stemme og i Guds trompet, skal ned fra himlen, og de døde i Kristus skal først opstå, så skal vi, der lever, der er tilbage, sammen med dem blive fanget væk i skyer for at møde Herren i luften, og så skal vi altid være med Herren ... ”(1 Thessaloniker 4: 13-17 Youngs bogstavelige oversættelse)

Ved Kristi nærværelse finder den første opstandelse sted. Ikke alene er de trofaste oprejst, men på samme tid vil de levende blive forvandlet og taget op for at møde Herren. (Jeg brugte ordet "henrykkelse" for at beskrive dette i en tidligere video, men en opmærksom seer henledte min opmærksomhed på den sammenhæng, dette udtryk har med ideen om, at alle går til himlen. Så for at undgå enhver mulig negativ eller vildledende konnotation, jeg vil kalde dette "transformation".)

Paulus refererer også til dette, når han skriver til Korinterne:

"Se! Jeg siger jer en hellig hemmelighed: Vi falder ikke alle i søvn i døden, men vi vil alle blive ændret på et øjeblik, med et øjeblik blink under den sidste basun. For basunen vil lyde, og de døde vil blive rejst uforstyrrende, og vi vil blive ændret. ” (1. Korinter 15:51, 52 NWT)

Hvis Kristi tilstedeværelse nu havde fundet sted i 70 e.Kr., ville der ikke have været nogen kristne tilbage på jorden til at udføre forkyndelsen, der har bragt os til det punkt, hvor en tredjedel af verden hævder at være kristen. Ligeledes, hvis Kristi nærværelse havde fundet sted i 1914 - som vidner hævder - og hvis de salvede sovende i døden var blevet oprejst i 1919 - igen, som vidner hævder - hvordan er det så, at der stadig er salvede i organisationen i dag? De skulle alle have været forvandlet med et glimt i øjet i 1919.

Uanset om vi taler 70 e.Kr. eller 1914 eller enhver anden dato i historien, ville den pludselige forsvinden af ​​et massivt antal mennesker have sat sit præg på historien. I mangel af en sådan begivenhed og i mangel af nogen rapportering om en synlig manifestation af Kristi ankomst som konge - svarende til lyn, der blinker over himlen - kan vi med sikkerhed sige, at han endnu ikke er vendt tilbage.

Hvis der stadig er tvivl, skal du overveje denne Skrift, der taler om, hvad Kristus vil gøre ved hans nærvær:

”Nu angående det kommende [parousia - ”Nærvær”] af vores Herre Jesus Kristus og vores samvær til ham, vi beder jer, brødre, om ikke at blive let foruroliget eller foruroliget over nogen ånd eller budskab eller brev, der ser ud til at være fra os, idet vi påstår, at Herrens dag er allerede kommet. Lad ingen bedrage dig på nogen måde, for det vil først komme, før oprøret finder sted, og lovløshedens mand - ødelæggelsessønnen - bliver afsløret. Han vil modsætte sig og ophøje sig over enhver såkaldt gud eller tilbedelsesobjekt. Så han vil sæde sig i Guds tempel og erklære sig selv for at være Gud. ” (2 Thessalonians 2: 1-5 BSB)

Fortsætter fra vers 7:

”For lovløshedens mysterium er allerede i arbejde, men den, der nu fastholder det, vil fortsætte, indtil han bliver taget ud af vejen. Og så vil den lovløse blive åbenbaret, som Herren Jesus vil dræbe med ånden i sin mund og udslette ved majestæt ved hans ankomst [parousia - "tilstedeværelse"]."

“Den kommende [parousia - "Tilstedeværelse"] af den lovløse vil blive ledsaget af Satan's arbejde med enhver form for magt, tegn og falsk forundring og med ethvert ondt bedrag rettet mod dem, der fortabes, fordi de nægtede kærligheden til sandheden, ville have reddet dem. Af denne grund sender Gud dem en kraftig vildfarelse, så de vil tro på løgnen, for at denne dom vil komme over alle, der ikke har troet sandheden og glædet sig over ondskab. ” (2 Thessalonians 2: 7-12 BSB)

Kan der være tvivl om, at denne lovløse stadig er i aktion og klarer sig meget godt, mange tak. Eller har falsk religion og frafalden kristendom haft sin dag? Ikke endnu ser det ud til. Ministrene forklædt med falsk retfærdighed er stadig meget ansvarlige. Jesus skal endnu ikke dømme, "dræbe og udslette" denne lovløse.

Og så kommer vi nu til den problematiske passage i Mattæus 24: 29-31. Den lyder:

„Umiddelbart efter de tiders trængsel vil solen blive mørklagt, og månen giver ikke sit lys, og stjernerne falder fra himlen, og himmelens kræfter rystes. Så vises menneskesønnen i himlen, og alle jordens stammer slår sig selv i sorg, og de vil se Menneskesønnen komme på himmelens skyer med kraft og stor herlighed. Og han vil sende sine engle ud med en stor trompetlyd, og de vil samle hans udvalgte fra de fire vinde, fra den ene ende af himlen til deres anden ekstremitet. ” (Matteus 24: 29-31 NWT)

Hvorfor kalder jeg dette en problematisk passage?

Det ser ud til at tale om Kristi nærværelse, ikke? Du har tegnet på Menneskesønnen, der vises i himlen. Alle på jorden, både troende og ikke-troende ser det. Så dukker Kristus selv op.

Jeg tror, ​​du er enig i, at det lyder som en lyn-over-himlen-begivenhed. Du har en trompetlyd, og så bliver de valgte samlet. Vi læste lige Paulus 'ord til thessalonikerne og korinterne, der sidestilles med Jesu ord her. Så hvad er problemet? Jesus beskriver begivenheder i vores fremtid, ikke sandt?

Problemet er, at han siger, at alle disse ting forekommer "umiddelbart efter de tiders trængsel ...".

Man vil naturligvis antage, at Jesus refererer til trængslingen, der fandt sted i 66 e.Kr., som blev forkortet. Hvis dette er tilfældet, kan han ikke tale om hans fremtidige tilstedeværelse, da vi allerede har konkluderet, at transformationen af ​​levende kristne endnu ikke har fundet sted, og at der aldrig har været en manifestation af Jesu kongelige magt, som alle mennesker har set på jorden, der vil medføre ødelæggelse af den lovløse.

Faktisk siger latterlige gæster stadig: ”Hvor er denne lovede tilstedeværelse af hans? Hvorfor fra den dag, vores forfædre sovnet i døden, fortsætter alle ting nøjagtigt som de var fra skabelsens begyndelse. ” (2. Peter 3: 4)

Jeg tror, ​​at Mattæus 24: 29-31 taler om Jesu nærværelse. Jeg mener, at der er en rimelig forklaring på brugen af ​​udtrykket "umiddelbart efter den trængsel". Men inden det kommer ind i det, ville det kun være rimeligt at overveje den anden side af mønten, det synspunkt, som preterister havde.

(Særlig tak til en “Rational Voice” for denne information.)

Vi begynder med vers 29:

"Men straks efter disse dage er hans mørke mørket, og månen giver ikke hende lys, og stjernerne falder fra himlen, og himmelens kræfter skal rystes." (Matthew 24:29 Darby-oversættelse)

Lignende metaforer blev brugt af Gud gennem Jesaja, da de profeterede poetisk mod Babylon.

For himmelens stjerner og deres konstellationer
vil ikke give deres lys.
Den stigende sol vil blive mørkere
og månen vil ikke give sit lys.
(Esajas 13: 10)

Anvendte Jesus den samme metafor til ødelæggelsen af ​​Jerusalem? Måske, men lad os ikke nå frem til nogen konklusioner, for denne metafor passer også til en fremtidig tilstedeværelse, så det er ikke afgørende at antage, at det kun kan gælde for Jerusalem.

Det næste vers i Matthew lyder:

”Og så skal tegnet af Menneskesønnen vises i himlen; og så skal alle landets stammer klage, og de skal se Menneskesønnen komme på himmelens skyer med kraft og stor herlighed. ” (Matthew 24:30 Darby)

Der findes en anden interessant parallel i Jesaja 19: 1, der lyder:

”Egyptens byrde. Se, HERREN tager af på en hurtig Sky og kommer til Ægypten; og afguderne i Egypten blev bevæget for hans nærhed, og Egypts hjerte smelter midt i det. ” (Darby)

Så metaforen, der kommer i skyerne, ses som et tegn på ankomsten af ​​en sejrende konge og / eller en tid for dom. Det kunne symbolsk passe med, hvad der skete i Jerusalem. Dette er ikke at sige, at de faktisk så ”tegn på Menneskesønnen i himlen”, og at de efterfølgende så ham bogstaveligt talt ”komme på himmelens skyer med kraft og stor ære”. Opfattede jøderne i Jerusalem og Judæa, at deres undergang ikke var ved Roms hånd, men ved Guds hånd?

Nogle peger på hvad Jesus fortalte de religiøse ledere i sin retssag som støtte til en anvendelse af Mattæus 24:30 i det første århundrede. Han fortalte dem: ”Jeg siger til jer alle, fra nu af vil I se Menneskesønnen sidde ved kraftens højre hånd og komme på himmelens skyer.” (Mattæus 26:64 BSB)

Imidlertid sagde han ikke, "som et tidspunkt i fremtiden vil du se Menneskesønnen ...", men snarere "fra nu af". Fra den tid af ville der være tegn på, at Jesus sad ved kraftens højre hånd og ville komme på himmelens skyer. Disse tegn kom ikke i år 70 e.Kr., men ved hans død, da gardinet, der adskiller det Hellige og Det Allerhelligste, blev revet i to af Guds hånd, og mørket dækkede landet, og et jordskælv rystede nationen. Skiltene stoppede heller ikke. Snart var der mange salvede, der vandrede rundt i landet og udførte de helbredende tegn, som Jesus havde udført, og forkyndte den opstandne Kristus.

Selvom et hvilket som helst element i profetien kan se ud til at have mere end én anvendelse, kommer der et andet billede frem, når vi ser alle verserne som en helhed?

Ser vi for eksempel på det tredje vers, læser vi:

”Og han skal sende sine engle med en stor basunlyd, og de skal samle hans udvalgte fra de fire vinde, fra [den ene] yderste yde til [den anden] ydre del af dem.” (Matthew 24:31 Darby)

Det er blevet foreslået, at Salme 98 forklarer anvendelsen af ​​vers 31s billeder. I denne salme ser vi Jehovas retfærdige domme ledsages af trompetstød, såvel som floder klapper i hænderne og bjerge synger af glæde. Det er også blevet foreslået, at siden trompetopkald blev brugt til at samle israelitterne, henviser brugen af ​​trompeten i vers 31 til udtrækning af de udvalgte fra Jerusalem efter det romerske tilbagetog.

Andre antyder, at samlingen af ​​de udvalgte af englene taler til indsamling af kristne fra den tid frem til vores tid.

Så hvis du vil tro, at Matthew 24: 29-31 havde sin opfyldelse på tidspunktet for ødelæggelsen af ​​Jerusalem, eller fra den tid og fremover, ser det ud til at være en sti for dig at følge.

Jeg tror dog, at det at se profetierne som en helhed og inden for rammerne af de kristne skrifter, i stedet for at gå hundreder af år tilbage til førkristen tid og skrifter, vil føre os til en mere tilfredsstillende og harmonisk konklusion.

Lad os se på det igen.

Åbningssætningen siger, at alle disse begivenheder sker umiddelbart efter trængsel i disse dage. Hvilke dage? Du tror måske, at det spikrer det ned til Jerusalem, fordi Jesus taler om en stor trængsel, der påvirker byen i vers 21. Vi overser imidlertid det faktum, at han talte om to trængsler. I vers 9 læser vi:

”Så vil folk overgive dig til trængsel og dræbe dig, og du vil blive hadet af alle nationer på grund af mit navn.” (Matteus 24: 9)

Denne trængsel var ikke begrænset til jøderne, men strækker sig til alle nationer. Det fortsætter helt ned til vores dag. I del 8 af denne serie så vi, at der er grund til at betragte den store trængsel i Åbenbaringen 7:14 som vedvarende og ikke kun som en sidste begivenhed forud for Harmageddon, som det almindeligvis antages. Således, hvis vi tænker på, at Jesus taler i Mattæus 24:29 om den store trængsel over alle trofaste Guds tjenere gennem tiden, så når denne trængsel er afsluttet, begynder begivenhederne i Mattæus 24:29. Det ville sætte opfyldelsen i vores fremtid. En sådan position passer med den parallelle beretning i Luke.

”Der vil også være tegn i solen og månen og stjernerne og på jorden kval af nationer ikke at vide vejen ud på grund af brølende hav og dets agitation. Mennesker vil blive svage af frygt og forventning til de ting, der kommer over den beboede jord, for himmelens kræfter vil blive rystet. Og så vil de se Menneskesønnen komme i en sky med kraft og stor herlighed. ” (Luk 21: 25-27)

Hvad der skete fra 66 til 70 e.Kr. førte ikke angst til verdens nationer, men kun for Israel. Luke's beretning ser ikke ud til at stemme overens med en opfyldelse fra det første århundrede.

I Mattæus 24: 3 ser vi, at disciplene stillede et tredelt spørgsmål. Indtil dette punkt i vores overvejelse har vi lært, hvordan Jesus har besvaret to af disse tre dele:

Del 1 var: "Hvornår vil alle disse ting være?" Det vedrører ødelæggelsen af ​​byen og templet, som han talte om den sidste dag i forkyndelsen i templet.

Del 2 var: “Hvad vil være tegnet på tidsalderens ende?”, Eller som Ny Verden-oversættelsen udtrykker det, “afslutningen på tingenes ordning”. Dette blev opfyldt, da “Guds rige blev taget fra dem og givet til en nation, der producerer dens frugter”. (Mattæus 21:43) Det ultimative bevis på, at der var sket, var den totale udryddelse af den jødiske nation. Hvis de havde været Guds valgte folk, ville han aldrig have tilladt den totale ødelæggelse af byen og templet. Den dag i dag er Jerusalem en omstridt by.

Hvad der mangler i vores overvejelse er hans svar på den tredje del af spørgsmålet. "Hvad vil være tegnet på din tilstedeværelse?"

Hvis hans ord i Mattæus 24: 29-31 blev opfyldt i det første århundrede, vil Jesus have efterladt os uden svar på det tredje element i spørgsmålet. Det ville være ukarakteristisk for ham. I det mindste ville han have fortalt os: "Det kan jeg ikke svare på." For eksempel sagde han engang: "Jeg har stadig mange ting at sige til dig, men du er ikke i stand til at bære dem nu." (Johannes 16:12) Ved en anden lejlighed, svarende til deres spørgsmål på Oliebjerget, spurgte de ham direkte: "Vil du genoprette Kongeriget Israel på dette tidspunkt?" Han ignorerede ikke spørgsmålet og efterlod dem ikke uden svar. I stedet fortalte han dem tydeligt, at svaret var noget, de ikke fik lov til at vide.

Så det forekommer usandsynligt, at han ville efterlade spørgsmålet "Hvad vil være tegnet på din tilstedeværelse?", Ubesvaret. I det mindste ville han fortælle os, at vi ikke har lov til at vide svaret.

Oven på alt dette er der sammenstillingen af ​​hans advarsel om ikke at blive optaget af falske historier om hans tilstedeværelse. Fra vers 15 til 22 giver han sine disciple instruktioner om, hvordan de kan flygte med deres liv. Så i 23 til 28 beskriver han, hvordan man undgår at blive vildledt af historier om hans tilstedeværelse. Han konkluderer, at ved at fortælle dem, at hans tilstedeværelse let kan skelnes for alle som lynnedslag på himlen. Derefter beskriver han begivenheder, der nøjagtigt passer til disse kriterier. Når alt kommer til alt, ville Jesus komme med himmelens skyer lige så let at skelne som et lyn af lyn, der blinkede fra øst til vest og lyste op himlen.

Endelig siger Åbenbaringen 1: 7: ”Se! Hans kommer med skyerne, og hvert øje vil se ham ... ”Dette matcher med Mattæus 24:30, der lyder:“ ... de vil se Menneskesønnen komme på skyerne… ”. Da Åbenbaringen blev skrevet år efter Jerusalems fald, peger dette også på en fremtidig opfyldelse.

Så nu, når vi går over til det sidste vers, har vi:

”Og han vil sende sine engle ud med et højt trompetopkald, og de vil samle hans udvalgte fra de fire vinde, fra den ene ende af himlen til den anden.” (Matthew 24:31 BSB)

”Og så sender han englene ud og samler sine udvalgte fra de fire vinde, fra jordens ekstremitet til himmelens ekstremitet.” (Markus 13:27 NWT)

Det er svært at se, hvordan ”fra jordens ekstremitet til himmelens ekstremitet” kunne passe til den meget lokaliserede udvandring, der fandt sted i Jerusalem i 66 e.Kr.

Se nu på fællesskabet mellem disse vers og disse, der følger:

"Se! Jeg siger jer en hellig hemmelighed: Vi skal ikke alle falde i søvn [i døden], men vi skal alle ændres i et øjeblik, i et øjneblink, under den sidste basun. Til trompeten lyder, og de døde vil blive rejst uforstyrrende, og vi skal ændres. ” (1. Korinter 15:51, 52 NWT)

”… Herren selv vil stige ned fra himlen med et befalende kald, med en erkeengels stemme og med Guds trompet, og de, der er døde i forening med Kristus, vil rejse sig først. Bagefter bliver vi de levende, der overlever, sammen med dem fanget væk i skyer for at møde Herren i luften; og således skal vi altid være hos [Herren]. ” (1. Thessalonians 4:16, 17)

Alle disse vers inkluderer en trompetlydende og alle taler om samlingen af ​​de udvalgte i opstandelsen eller omdannelsen, der finder sted i Herrens nærvær.

I vers 32 til 35 i Mattæus giver Jesus sine disciple forsikringer om, at den forudsagte ødelæggelse af Jerusalem vil komme inden for en begrænset tidsramme og vil være forudsigelig. Så i vers 36 til 44 fortæller han dem det modsatte angående hans nærvær. Det vil være uforudsigeligt, og der er ingen specificeret tidsramme for dets opfyldelse. Når han taler i vers 40 om to mænd, der arbejder, og den ene vil blive taget og den anden til venstre, og derefter igen i vers 41 om to kvinder, der arbejder og den ene bliver taget, og den anden til venstre, kunne han næppe tale om flugten fra Jerusalem. Disse kristne blev ikke pludseligt taget, men forlod byen af ​​sig selv, og enhver, der ønskede, kunne have rejst med dem. Idéen om, at man bliver taget, mens hans ledsager er tilbage, passer imidlertid med begrebet mennesker, der pludselig forvandles, i et glimt af et øje, til noget nyt.

Sammenfattende tror jeg, at når Jesus siger ”straks efter den tidens trængsel”, taler han om den store trængsel, som du og jeg udholder selv nu. Denne trængsel vil ende, når begivenhederne i forbindelse med Kristi nærværelse finder sted.

Jeg tror, ​​at Matteus 24: 29-31 taler om Kristi nærvær, ikke om ødelæggelsen af ​​Jerusalem.

Du kan dog være uenig med mig, og det er okay. Dette er en af ​​de bibelske passager, hvor vi ikke kan være helt sikre på dens anvendelse. Betyder det virkelig noget? Hvis du tænker en måde, og jeg tror en anden, vil vores frelse blive blokeret? Ser du, i modsætning til de instruktioner, som Jesus gav sine jødiske disciple om at flygte fra byen, afhænger vores frelse ikke af at tage en handling på et bestemt tidspunkt baseret på et bestemt tegn, men snarere på vores løbende lydighed hver dag i vores liv. Så når Herren ser ud som en tyv om natten, vil han sørge for at redde os. Når tiden er inde, vil Herren tage os.

Halleluja!

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    29
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x