”Hvad forhindrer mig i at blive døbt?” - Ap. 8:36

[Fra ws 03/20 s.2 maj 04 - 10. maj]

Afsnit 1: ”Vil du blive døbt som Kristi discipel! Kærlighed og påskønnelse har motiveret mange til at tage dette valg. ”

Dette er sådan en relevant erklæring. Værdsættelse og kærlighed skal være den motiverende faktor, der får dig til at træffe dette valg.

Vi opfordres derefter af forfatteren til at overveje eksemplet på en embedsmand, der tjente dronningen af ​​Etiopien.

Tag et øjeblik et skridt tilbage og prøv at huske, hvad der motiverede dig til at blive døbt.

Du har sandsynligvis også en følelse af kærlighed og påskønnelse af det, du havde lært. Er det dog ikke sandt, at for et betydeligt antal mennesker i kristendommen og blandt Jehovas Vidner, familiebånd, venskaber og andet socialt pres også måske har spillet en rolle?

Forhåndsvisningen til denne uges artikel siger følgende:

”Nogle der elsker Jehova er usikre på, om de er klar til at blive døbt som et af hans vidner. Hvis du har det på den måde, hjælper denne artikel dig med at gennemgå nogle af de praktiske ting, du kan gøre, og som fører dig til dåb. ”

Hvad er de vigtigste temaer, der vil blive overvejet i denne artikel?

 • Lær om Jehova gennem hans skabelse.
 • Lær at værdsætte Guds ord, Bibelen.
 • Lær at elske Jesus, og din kærlighed til Jehova vil vokse.
 • Lær at elske Jehovas familie
 • Lær at værdsætte og anvende Jehovas standarder.
 • Lær at elske og støtte Jehovas organisation
 • Hjælp andre med at lære at elske Jehova.

Hold et åbent sind, lad os se, hvad vi kan lære af denne uges artikel om kærlighed og påskønnelse, der får os til at blive døbt.

Lad os måle rådene, der er givet i artiklen, mod eksemplet fra den etiopiske embedsmand.

Kontoen er i Apostlenes gerninger 8. Vi vil overveje alle versene fra vers 26 - 40 for at få konteksten:

"26 Nu sagde en Herrens engel til Filip: "Stå op og gå mod syd til vejen, der går ned fra Jerusalem til Gaza." Dette er et ørken sted. 27 Og han rejste sig og gik. Og der var en etiopier, en hofmand, en domstolsmand i Candace, dronningen af ​​etiopierne, der var ansvarlig for al hendes skat. Han var kommet til Jerusalem for at tilbede 28 og vendte tilbage, sad i sin vogn, og han læste profeten Jesaja. 29 Og Ånden sagde til Filip: "Gå over og gå med i denne vogn." 30 Filip løb hen til ham og hørte ham læse profeten Jesaja og spurgte: "Forstår du hvad du læser?" 31 Og han sagde: "Hvordan kan jeg, medmindre nogen leder mig?" Og han inviterede Philip til at komme op og sidde med ham. 32 Nu var skriften, som han læste, denne:

”Som en får blev han ført til slagtningen og som et lam, før det er tavs, så han ikke åbner munden. 33 I hans ydmygelse blev retfærdighed nægtet ham. Hvem kan beskrive sin generation? For hans liv er taget væk fra jorden. ”

34Og møderen sagde til Philip: "Om hvem, jeg spørger dig, siger profeten dette, om sig selv eller om en anden?" 35Så åbnede Philip sin mund og begyndte med denne Skrift og fortalte ham de gode nyheder om Jesus. 36Og mens de gik hen ad vejen, kom de til noget vand, og hofmanden sagde: ”Se, her er vand! Hvad forhindrer mig i at blive døbt? ” 38Og han beordrede vognen at stoppe, og de faldt begge ned i vandet, Philip og hofmanden, og han døbte ham. 39Og da de stod op af vandet, førte Herrens Ånd Filip væk, og møderen så ham ikke mere og gik videre med sin glæde. 40Men Philip befandt sig i Azotus, og da han gik igennem forkynte han evangeliet for alle byer, indtil han kom til Cæsarea. - (Apg 8: 26 - 40) English Standard Version

Før vi fortsætter med gennemgangen, lad os tage et øjeblik til at reflektere over de citerede vers;

 • En engel vises for Phillip og instruerer ham til at gå mod syd: Dette var en guddommelig instruktion. Henvisningen til ”Herrens engel” indikerer, at dette sandsynligvis blev sanktioneret af Jesus Kristus.
 • Den etiopiske eunuch kan have været jødisk eller en jødisk proselyte, men der er ingen beviser for, at han havde brugt tid på at omgås kristne
 • Oprindeligt forstod ikke fuldt ud ordene fra Jesaja, som Phillip forklarede ham, og hvordan de anvendte sig til Jesus
 • Eunuch fortsatte derefter med at blive døbt samme dag:
  • Ingen tid krævede ham for at bevise sig selv
  • Han behøvede ikke at prædike eller forklare sin tro overfor nogen
  • Der var ingen formel begivenhed eller forum, som var nødvendigt for at blive døbt
  • Der er ingen bevis for, at han var forpligtet til at studere yderligere med Phillip og udfylde et sæt format af materiale
  • Intet bevis for, at han var nødt til at besvare et bestemt antal spørgsmål stillet af Phillip
  • Han begyndte at prædike for andre, efter at han blev døbt og ikke før
  • Phillip bad ikke ham om at tilhøre en bestemt organisation eller anerkende et organ kaldet ”Det styrende organ”

Ordene i stk. 2 er noget rigtige, når det står: “Men hvorfor rejste embedsmanden til Jerusalem? Fordi han allerede havde udviklet en kærlighed til Jehova. Hvordan ved vi det? Han havde netop tilbedt Jehova i Jerusalem".

Forfatteren udvider ikke hvad han / hun mener med "tilbede Jehova i Jerusalem”. Hvis han tilbad efter jødisk skik (hvilket sandsynligvis er tilfældet, da han ikke var klar over, at ordene i Jesaja henviste til Jesus), ville dette have været en meningsløs form for tilbedelse, fordi Jesus havde afvist den jødiske tro.

Man kan helt klart ikke konkludere, at alle de farisæere og jøder, der var i Jerusalem og afviste Jesus, allerede havde ”udviklet en kærlighed til Jehova”. Vi kan sandsynligvis konkludere, at han havde udviklet en kærlighed til Jehova, baseret på det faktum, at en engel instruerede Phillip om at gå til ham og også baseret på hans øjeblikkelige ønske om at blive døbt, efter at han fik en klarere forståelse af skrifterne. Det er klart, englen må have set noget ønskeligt i denne mand.

Afsnit 3 siger følgende:

”Kærlighed til Jehova kan motivere dig til at blive døbt. Men kærlighed kan også forhindre dig i at gøre det. Hvordan? Bemærk blot nogle eksempler. Du kan elske din vantro familie og venner dybt, og du kan bekymre dig for, at hvis du bliver døbt, vil de hader dig ”

Mange er blevet afvist af deres familier for at have taget stilling til det, de mener er sandt. Familiebånd og venner gør det ofte vanskeligt at tage så dristige skridt.

Dette gælder selvfølgelig også for Jehovas Vidner. Hvis du åbent gav udtryk for dit synspunkt om uskriftlig lære, der er almindelig blandt Jehovas Vidner, ville de være de første til at kaste dig til side og udvise dig.

Kassen "Hvad er der i dit hjerte? ” er værd at overveje i betragtning af tolkningen fra forfatteren om, hvad de forskellige jordtyper i Luke 8 repræsenterer

Dette er lignelsen om såmanden findes i Lukas 8 fra vers 4:

4Og da en stor skare var samlet, og folk fra by efter by kom til ham, sagde han i en lignelse: 5”En såmand gik ud for at så sit frø. Og mens han såede, faldt nogle ad stien og blev trampet under fødderne, og luftens fugle fortærede den. 6Og nogle faldt på klippen, og da den voksede op, visne den væk, fordi den ikke havde nogen fugt. 7Og nogle faldt blandt torner, og tornerne voksede op med det og kvalt det. 8Og nogle faldt i god jord og voksede og gav hundrede gange. ” Mens han sagde disse ting, råbte han: "Den, der har ører til at høre, lad ham høre." - (Luke 8: 4-8) English Standard Version

Betydningen af ​​frøet: “Lignelsen er nu denne: Frøet er Guds ord. (Luke 8: 4-8) English Standard Version

Trampet jord

Vakttårn: “Denne person finder lidt tid til at forberede sig til sin bibelstudie. Han afbryder ofte sit bibelstudium eller går glip af møder, fordi han er travlt med at gøre andre ting. ”

Jesus i Luk 8:12: “Dem langs stien er dem, der har hørt; så kommer djævelen og fjerner ordet fra deres hjerter, så de ikke må tro og blive frelst. ”

Klippet jord

Vakttårn: “Denne person tillader pres eller modstand fra sine kammerater eller familie for at forhindre ham i at adlyde Jehova og leve efter hans normer. ”

Jesus i Luk 8:13: “Og dem på klippen er dem, der når de hører ordet, modtager det med glæde. Men disse har ingen rod; de tror et stykke tid, og i en testtid falder det væk. ”

Jord med torner

Vakttårn: “Denne person kan lide det, han lærer om Jehova, men han føler, at det at have penge og ejendele vil få ham til at føle sig lykkelig og sikker. Han savner ofte sine personlige bibelstudier, fordi han arbejder eller engagerer sig i en slags rekreation. ”

Jesus i Luk 8:14: “Hvad angår det, der faldt blandt tornerne, er det dem, der hører, men når de går på vej, kvæles de af livets bekymringer og rigdomme og glæder, og deres frugt modnes ikke. ”

Fin jord

Vakttårn: “Denne person studerer regelmæssigt Bibelen og prøver at anvende det, han lærer. Hans prioritet i livet er at glæde Jehova. På trods af prøvelser og modstand fortsætter han med at fortælle andre, hvad han ved om Jehova. ”

Jesus i Luk 8:15: “Hvad angår det i den gode jord, er de dem, der hører ordet, holder det fast i et ærligt og godt hjerte og bærer frugt med tålmodighed. ”

Krydshenvisninger

Luke 8: 16 ”Ingen tænder en lampe og dækker den med en krukke eller lægger den under en seng. I stedet sætter han det på en lyskasse, så de, der kommer ind, kan se lyset".

Romerne 2: 7 "Til dem, som ved udholdenhed ved at gøre godt søger herlighed, ære og udødelighed, vil han give evigt liv."

Luk 6:45 “En god mand ud af dets gode skat skaber frem det, der er godt; og en ond mand ud af det onde skat i sit hjerte frembringer det, der er ondt; for hans munds overflod taler ”

Versene er klare og fortolker sig selv. Da Jesus ikke giver yderligere detaljer om de forskellige jordtyper, kan vi ikke tilføje vores egen fortolkning til disse ord. Krydshenvisningerne til vers 15 giver os en idé om fokuset på Jesu illustration. Når vi refererer til Luke 6:45, ser vi specifikt, at fokus virkelig var på det faktum, at den fine jord refererer til dem, der har et godt hjerte, og det er det, der tillader Guds ord at bære frugt i dem.

Forfatterens forsøg på at tilføje sin fortolkning er igen en måde at kanalisere læseren til at tænke på i form af JW-doktrinen. For eksempel henvisningen til “På trods af prøvelser og modstand fortsætter han med at fortælle andre, hvad han ved om Jehova. ” er simpelthen en anden måde at bevæge vidner til at bruge deres tid på at prædike for organisationen.

DEN VIGTIGSTE KÆRLIGHED

Afsnit 4 siger: “Når du elsker Jehova mere end alt andet, vil du ikke lade noget eller nogen forhindre dig i at tjene ham ” Dette burde være sandt, selv hvis organisationen bliver den stødestok i vores tilbedelse. Men hvis du udtrykker dine forbehold vedrørende forskellige spørgsmål, der vedrører JW-doktrinen, vil du sandsynligvis blive mærket som et frafald.

Punkt 5 fortæller os, at vi i de følgende afsnit lærer, hvordan vi kan "elsk Jehova med hele vores hjerte, sjæl, sind og styrke ” som Jesus befalede i Markus 12:30.

Lær om Jehova gennem hans skabelse -hovedpointen i afsnit 6 er, at når vi reflekterer over skabelsen, vil vores respekt for Jehova uddybes. Det er rigtigt.

Punkt 7 i et forsøg på at få vidner til at føle, at Jehova bekymrer sig om dem personligt, siger forfatteren følgende: Faktisk er grunden til, at du nu studerer Bibelen, den, som Jehova siger, "Jeg har trukket dig til mig." (Jer. 31: 3) Selvom der ikke er nogen tvist om, at Jehova bekymrer sig om sine tjenere, er der så bevis for, at kun de, der studerer Bibelen med Jehovas Vidner, er trukket af Jehova? Gælder dette dem, der ikke er vidner?

Hvem var ordene i Jeremia rettet til?

”På det tidspunkt erklærer Herren, vil jeg være Gud for alle Israels familier, og de skal være mit folk.” Dette siger Herren: ”De mennesker, der overlever sværdet, vil finde nåde i ørkenen; Jeg kommer for at give Israel hvile. ” Herren dukkede op for os i fortiden og sagde: ”Jeg har elsket dig med en evig kærlighed; Jeg har trukket dig med uredelig venlighed. (Jeremiah 31: 1-3) English Standard Version

Det er tydeligt, at skriften kun har anvendelse på israelitterne. Herren har ikke vist sig for moderne kristne eller Jehovas Vidner for dette faktum. Enhver påstand om, at disse ord gælder for en gruppe mennesker i dag, er en bevidst forkert anvendelse af skriften for at få læseren til at tro, at det at studere med Jehovas Vidner er en del af et guddommeligt kald.

Punkt 8 har meget gode råd, der kan anvendes. Kom nærmere Jehova ved at tale med ham i bøn. Få kendskab til og forståelse for hans måder ved at studere hans ord, Bibelen.

Afsnit 9 siger ”Kun Bibelen indeholder sandheden om Jehova og hans formål med dig.” Igen en sådan kraftfuld erklæring. Hvorfor kan I så spørge, fortsætter vidner med at sige, at de er de eneste i ”Sandheden”? Hvorfor hævder det styrende organ, at de er Guds valgte talspersoner på jorden? Hvor er beviset fra Bibelen på, at de kan fortolke og ændre fortolkninger af ordene i Bibelen, når deres “lys bliver lysere”? De fleste vidner ville aldrig hævde, at Jehova taler direkte til det styrende organ som enkeltpersoner, men gennem en indviklet forklaring er de på en eller anden måde i stand til at hævde, at de har monopol over åbenbaringer og fortolkninger, der vedrører Bibelen og verdensbegivenheder.

Hvordan dette aldrig rejste et spørgsmål i mit sind i alle disse år er i sig selv overraskende. Hvordan fungerer præcis denne guddommelige åbenbaring? Ingen blandt de vidner, der rangerer og registrerer, ville have nogen idé. Det, du sandsynligvis hører, er, at spørgsmålet om, at dette sker, svarer til blasfemi i organisationens øjne.

I afsnit 10 henvises endelig til Jesus Kristus som en anden grund til, at vi bør læse Bibelen. Alligevel er Jesus selve grundlaget for, at alle dåb for kristne bliver gyldige.

Stk 11 ”Lær at elske Jesus, og din kærlighed til Jehova vil vokse. Hvorfor? Fordi Jesus reflekterer sin fars egenskaber perfekt Så jo mere du lærer om Jesus, jo bedre vil du forstå og værdsætte Jehova. ” Dette er måske en endnu større grund til at gøre Jesus i fokus for denne diskussion. Der er ikke noget bedre eksempel på, hvad Guds kærlighed betyder, end Jesus, der fulgte lyd til og med til døden til at opfylde Jehovas mål. Jesus reflekterede Jehovas personlighed mere end noget andet væsen, der nogensinde har beboet jorden (Kolosserne 1:15). Det store problem er, at organisationen fokuserer på at prøve at lære os at elske Jehova, men sidestiller Jesus Kristus, det bedste eksempel, vi har på, hvordan vi gør det.

Stk 13 ”Lær at elske Jehovas familie. Din vantro familie og tidligere venner forstår muligvis ikke, hvorfor du vil dedikere dig selv til Jehova. De kan endda modsætte dig. Jehova hjælper dig ved at skabe en åndelig familie. Hvis du forbliver tæt på den åndelige familie, vil du finde den kærlighed og støtte, du har brug for. ” Igen er et andet spørgsmål, man skal stille, i hvilken forstand er de “vantro familie ”. Kan det være, at de tror på Kristus, og måske tilhører de en anden kirkesamfund, og der er derfor en forskel i læren snarere end skriftlige principper? Hvad er deres grunde til at modsætte dig? Kunne deres grund være, fordi JW'er generelt er intolerante over for andre kristne kirkesamfund?

Når forfatteren siger, skal du lære at elske "Jehovas familie", hvad de faktisk mener er at lære at elske "Jehovas [vidner]”[Fed vores].

Punkt 15 forstærker igen organisationens position som Guds talsmand ved at sige “Til tider kan du have svært ved at vide, hvordan du anvender de bibelprincipper, du lærer. Derfor bruger Jehova sin organisation til at forsyne dig med bibelbaseret materiale, der kan hjælpe dig med at skelne mellem ret og forkert. ” Hvor er støtten til en sådan påstand? Hvor er beviset for, at Jehova bruger en organisation eller enhver organisation til den sags skyld? Har Jehovas vidner lavet en omfattende sammenligning af alle religiøse grupper, deres tro og vækstmønstre for at kunne sige dette med sikkerhed? Det enkle svar er Nej! Vidner har meget begrænsede diskussioner med andre kirkesamfund, medmindre de prøver at konvertere disse mennesker til JW'er og ikke deltager i eller lytter til religiøse diskussioner eller ceremonier, der ikke er vidne.

Afsnit 16 siger “Lær at elske og støtte Jehovas organisation Jehova har organiseret sit folk i menigheder; hans Søn, Jesus, er hovedet over dem alle. (Ef. 1:22; 5:23) Jesus har udpeget en lille gruppe af salvede mænd til at gå foran med at organisere det arbejde, som han vil have gjort i dag. Jesus omtalte denne gruppe af mænd som ”den trofaste og diskrete slave”, og de tager deres ansvar alvorligt til at fodre og beskytte dig åndeligt. (Matt. 24: 45-47) ”.

Igen en anden vild påstand, skal vi forestille os, at Jehova sidder der og arrangerer folk i små menigheder? Man kan aldrig forvente, at en virksomheds administrerende direktør organiserer medarbejdere i deres individuelle teams, men alligevel ønsker forfatteren, at vi skal tro, at Jehova er travlt med at beslutte, hvor mange forlag der skal være i en menighed. Men det tjener et andet formål, nemlig at forsøge at stille enhver dissens over den verdensomspændende sammensmeltning af menigheder, så kongeriget kan sælges.

Ingen af ​​de citerede skrifter understøtter nogen af ​​disse påstande. For en mere omfattende diskussion om Matthew 24 henvises til følgende artikler:

https://beroeans.net/2013/07/01/identifying-the-faithful-slave-part-1/

https://beroeans.net/2013/07/26/identifying-the-faithful-slave-part-2/

https://beroeans.net/2013/08/12/identifying-the-faithful-slave-part-3/

https://beroeans.net/2013/08/31/identifying-the-faithful-slave-part-4/

Konklusion

Måske som mig på dette tidspunkt måske har du faktisk glemt, at temaet for denne vagttårnartikel er Kærlighed og påskønnelse fører til dåb. Du kan blive tilgivet for at gøre det. Meget lidt i artiklen handler faktisk om dåb. Mellem diskussioner omkring opbygning af en kærlighed til Jehova gennem natur, bøn og Bibelen og refleksion over Jesus nævnes der meget lidt om dåb undtagen Eunuch i begyndelsen af ​​diskussionen. Den næste artikel handler om, hvorvidt man er klar til dåb. Vi vil gennemgå denne artikel og derefter diskutere nogle skriftlige tanker fra Bibelen om dette meget vigtige emne.