I den tredje artikel, der diskuterede opvågning af Felix og hans kone, blev vi behandlet med brevet skrevet af Argentinas filial som svar på kravet om, at de skal opfylde grundlæggende menneskerettighedskriterier. Det er min forståelse, at afdelingskontoret faktisk skrev to breve, et svar på Felix og et andet til sin kone. Det er konas brev, vi har i hånden, og som oversættes her sammen med min kommentar.

Brevet begynder:

Kære søster (redakteret)

Meget til vores beklagelse er vi tvunget til at kontakte dig på denne måde for at besvare dit [redigerede] 2019, som vi kun kan beskrive som upassende. Åndelige anliggender, uanset hvad disse måtte være, bør ikke håndteres ved hjælp af registrerede breve, men snarere ved hjælp af midler, der gør det muligt at bevare fortrolighed og opretholde tillid og venlig dialog, og som altid forbliver inden for den kristne menigheds rige. Derfor beklager vi dybt at skulle svare med anbefalet brev - i betragtning af at du har valgt dette kommunikationsmiddel - og det gøres med stor utilfredshed og sorg, da vi mener, at vi henvender os til en kær søster i troen; og det har aldrig været Jehovas Vidners skik at bruge skriftlig kommunikation til dette, fordi vi stræber efter at efterligne den model af ydmyghed og kærlighed, som Kristus lærte, skulle dominere blandt sine tilhængere. Enhver anden holdning ville være at handle i strid med de grundlæggende principper for den kristne tro. (Mattæus 5: 9). 1 Korinther 6: 7 siger: "Det er faktisk allerede et nederlag for jer, at I har retssager med hinanden." Derfor er vi forpligtet til at oplyse dig om det vi vil ikke besvare flere registrerede breve fra dig, men vil kun forsøge at kommunikere på venlige teokratiske måder, som er passende for vores broderskab.

I Argentina kaldes et anbefalet brev en ”carta documento”. Hvis du sender en, går en kopi til modtageren, en kopi forbliver hos dig, og en tredje kopi forbliver hos posthuset. Derfor har den juridisk vægt som bevis i en retssag, der vedrører filialen her.

Afdelingskontoret henviser til 1 Korinther 6: 7 for at hævde at sådanne breve ikke er noget en kristen skal bruge. Dette er imidlertid en forkert anvendelse af apostlen. Han ville aldrig tolerere et misbrug af magt eller give et middel til magthavere til at undslippe konsekvenserne af handlingerne. Vidner elsker at citere fra de hebraiske skrifter, men hvor ofte taler de om et sådant magtmisbrug og det faktum at den lille ikke har nogen mulighed, men at Gud vil føre regnskab.

“... Deres kurs er ond, og de misbruger deres magt. ”Både profeten og præsten er forurenede. Selv i mit eget hus har jeg fundet deres ondskab, ”siger Jehova.“ (Jer 23:10, 11)

Da Paulus blev misbrugt af lederne af Guds hellige nation, Israel, hvad gjorde han? Han råbte: "Jeg appellerer til Cæsar!" (Apostelgerninger 25:11).

Brevets tone er en smag. De kan ikke spille spillet efter deres regler, og det markerer dem. For en gangs skyld tvinges de til at møde konsekvenserne af deres handlinger.

På hjemmesiden for oprettelse af en konto skal du indtaste postnummeret for dit service-eller faktureringsområde i feltet, der er markeret (A) på billedet ovenfor. tredje artikel, lærer vi, at Felix 'taktik om at true juridiske handlinger bar frugt. De udelukkede ikke ham og hans kone, skønt bagvaskelse og ærekrænkelse (bagvaskelse skriftligt via tekstbesked er ærekrænkelse) blev ikke fortalt.

Men hvad siger det om disse mænd, der forsøger at undgå ham? Seriøst, hvis Felix er en synder, bør disse mænd stå op for det rigtige, være loyale over for Jehova og udelukke ham. De bør ikke bekymre sig om konsekvenserne. Hvis de forfølges for at gøre det rigtige, er det en kilde til ros for dem. Deres skat er sikkert i himlen. Hvis de oprigtigt overholder bibelske principper, hvorfor så vende tilbage? Værdsætter de fortjeneste frem for princip? Er de bange for at stå for, hvad der er rigtigt? Eller ved de dybt inde, at deres handlinger overhovedet ikke er retfærdige?

Jeg elsker denne passage: “det har aldrig været Jehovas Vidners skik at bruge skriftlig kommunikation til dette, fordi vi stræber efter at efterligne den model af ydmyghed og kærlighed, som Kristus lærte, skulle dominere blandt sine tilhængere. Enhver anden holdning ville være at handle i strid med de grundlæggende principper for den kristne tro. ”

Selvom det er rigtigt, at de ikke kan lide at bruge "skriftlig kommunikation" til sådanne sager, fordi det efterlader et spor af beviser, som de kan holdes ansvarlige for, er der ingen sandhed i udsagnet om, at de gør det for at modellere "ydmyghed og kærlighed, som Kristus lærte ”. Det får en til at undre sig over, om disse mænd overhovedet læser Bibelen. Uden for de fire evangelier og beretningen om Apostlenes Gerninger består resten af ​​de kristne skrifter af breve skrevet til menighederne, ofte med stærke irettesættelser for forkert opførsel. Overvej brevet til korinterne, galaterne og Johannes 'åbenbaring med dens breve til de syv menigheder. Hvilket hogwash de tud!

I artiklen "Et våben af ​​mørke”Vi finder dette lækre citat fra en 18th århundrede biskop:

”Myndighed er den største og mest uforenelige fjende mod sandhed og argumentation, som denne verden nogensinde har fremlagt. Al den sofistikering - al farve af plausibilitet - kunstgenstanden og listigheden af ​​den mest subtile disputer i verden kan åbnes og vendes til fordel for netop denne sandhed, som de er designet til at skjule; men mod autoritet er der intet forsvar. ” (18th Century Scholar Bishop Benjamin Hoadley)

De ældste og grenen kan ikke forsvare sig ved hjælp af Skriften, så de falder tilbage på kirkens autoritets gamle hylle. (Måske skulle jeg sige "natpind" i betragtning af det aktuelle klima.) I betragtning af deres magt bruger Felix og hans kone det eneste forsvar, de har mod organisationens autoritet. Hvor typisk er det, at de nu maler ham som værende mod Gud ved ikke at følge teokratisk procedure. Dette er projektion. Det er dem, der ikke følger teokratisk procedure. Hvor i Bibelen har de ældste lov til at danne tre mandskomiteer, holde hemmelige møder, afvise optagelser af eller vidner til sagen og straffe nogen for kun at tale sandhed? I Israel blev retssager hørt af de ældre mænd, der sad ved byens porte, hvor enhver forbipasserende kunne høre og observere sagen. Ingen hemmelige møder om natten var tilladt af Skriften.

De taler om at holde fortrolighed. Hvem beskytter det? Den tiltalte eller dommerne? En retlig sag er ikke tiden for "fortrolighed". De længes efter det, fordi de længes efter mørket, ligesom Jesus sagde:

”. . .mænd har elsket mørket snarere end lyset, for deres gerninger var ugudelige. For den, der praktiserer dårlige ting, hader lyset og kommer ikke til lyset, for at hans værker ikke må modbevises. Men han, der gør det, der er sandt, kommer til lyset, for at hans værker kan blive åbenbaret, som at de er blevet arbejdet i harmoni med Gud. ”” (Johannes 3: 19-21)

Felix og kone vil have dagens lys, mens mændene i filialen og de lokale ældste ønsker mørket i deres "fortrolighed".

Efter at have afklaret dette er vi også forpligtet til at afvise alle dine påstande som værende fuldstændig upassende inden for den religiøse sfære, noget du er opmærksom på, og som du accepterede på tidspunktet for din dåb. De lokale religiøse ministre handler kun i overensstemmelse med teokratiske procedurer baseret på Bíble uden at pålægge nogen af ​​de handlinger, som dit brev hævder. Menigheden styres ikke af menneskelige proceduremæssige normer eller af den konfronteringsånd, der er typisk for verdslige domstole. Beslutningerne truffet af Jehovas Vidners religiøse præster kan ikke tilsidesættes, da deres beslutninger ikke er underlagt de sekulære myndigheders gennemgang (art. 19 CN). Som du vil forstå, er vi forpligtet til at afvise alle dine påstande. Ved dette, kære søster, at enhver beslutning truffet af de ældste i menigheden i henhold til de etablerede teokratiske procedurer, og som er passende for vores religiøse samfund på bibelsk grundlag, vil være fuldt funktionsdygtig uden at der er nogen juridisk anvendelse på grundlag af påståede skader og / eller skade og / eller religiøs diskrimination. Lov 23.592 finder aldrig anvendelse i en sådan sag. Endelig er dine forfatningsmæssige rettigheder ikke højere end de forfatningsmæssige rettigheder, der også støtter os. Langt fra at være et spørgsmål om konkurrerende rettigheder handler det om den nødvendige differentiering af områder: staten kan ikke blande sig i den religiøse sfære, fordi handlinger af intern disciplin er undtaget fra dommernes myndighed (art. 19 CN).

Dette viser en fuldstændig foragt for “Guds minister”. (Romerne 13: 1-7) Igen hævder de at de kun handler efter hvad Bibelen siger, men alligevel giver de ingen skrifter til støtte: deres hemmelige udvalg; deres afslag på at føre skriftlig og offentlig registrering af proceduren deres samlede forbud mod vidner og observatører, deres almindelige praksis med ikke at informere den tiltalte om beviserne mod ham på forhånd, så han / hun kan forberede et forsvar; deres praksis med at skjule navnene på en persons anklagere.

Garanterer ikke Ordsprogene 18:17 den anklagede retten til at forhøre sin anklager. Faktisk, hvis du søger i skrifterne efter et eksempel, der matcher den retlige procedure, der er almindelig blandt Jehovas Vidner, vil du kun finde en: Stjernekammeret af Jesus Kristus af det jødiske Sanhedrin.

Med hensyn til deres udsagn om, at "menigheden ikke styres af menneskelige proceduremæssige normer eller af den konfrontationsånd, der er typisk for verdslige domstole." Poppycock! Hvorfor, i netop dette tilfælde, deltog de ældste i en kampagne med offentlig bagvaskelse og bagvaskelse. Hvor meget mere konfronterende kunne det have været? Forestil dig, at hvis en dommer ved en af ​​de verdslige domstole, de så let foragt, gjorde sådan noget. Ikke kun ville han blive fjernet fra den sag, han forsøgte, men han ville helt sikkert blive udsat for afskedigelse og sandsynligvis blive opdraget på anklager.

De bryder meget med brystet om, hvordan de kan operere frit og uden bekymring for at overtræde landets love, men var det tilfældet, hvorfor kom de tilbage til sidst?

Jeg elsker hentydningen til "vilkårene ... du accepterede på tidspunktet for din dåb." Med andre ord “du accepterede vores vilkår (ikke Guds) og er så bundet af dem, ligesom det eller ej.” Er de ikke klar over, at en person ikke kan overgive sine menneskerettigheder? For eksempel, hvis du underskriver en kontrakt for at blive nogens slave og derefter fratager dig og ønsker din frihed, kan de ikke sagsøge dig for misligholdelse, fordi kontrakten er ugyldig på dens ansigt. Det er ulovligt at forsøge at tvinge nogen til at opgive deres menneskerettigheder, der er nedfældet i landets lov og ikke kan tages væk som en underskrevet kontrakt eller en underforstået i kraft af dåb.

Du ved godt, at det arbejde, der udføres af menighedens ældste, herunder disciplinærarbejdet - hvis dette var tilfældet, og som du underkastede dig, da du blev døbt som et Jehovas Vidne - er underlagt de hellige skrifter og som en organisation vi har altid overholdt Skriften i udførelsen af ​​disciplinært arbejde (Galaterne 6: 1). Desuden er du ansvarlig for dine handlinger (Galaterne 6: 7), og kristne præster har den gudgivne kirkelige myndighed til at træffe foranstaltninger, der beskytter alle medlemmer af menigheden og opretholder høje bibelske standarder (Åbenbaringen 1:20). Derfor skal vi præcisere det fra nu af vi er ikke enige om at diskutere i noget domstolsforum spørgsmål, der kun vedrører den religiøse sfære, og som er undtaget fra magistraternes myndighed, som gentagne gange er blevet anerkendt af den nationale domstol.

Dette er det område, jeg ville elske at blive bragt for menneskerettighedsdomstolen for enhver nation. Ja, enhver religion har ret til at bestemme, hvem der kan være medlem, og hvem der kan smides ud, ligesom enhver social klub kan. Det er ikke problemet. Spørgsmålet er social afpresning. De smider dig ikke bare ud. De tvinger al din familie og venner til at undgå dig. Ved denne trussel nægter de deres tilhængere retten til ytringsfrihed og fri forsamling.

De misbruger 2 Johannes forkert, som kun taler om dem, der benægter, at Kristus kommer i kødet. De satte det på samme niveau som uenige i deres fortolkning af Skriften. Hvilken utrolig formodning!

De citerer Galaterbrevet 6: 1, der lyder: „Brødre, selvom et menneske tager et falsk skridt, før han er opmærksom på det, skal I, der har åndelige kvalifikationer, prøve at omstille en sådan mand i en ånd af mildhed. Men hold øje med dig selv, af frygt kan du også blive fristet. ”

Der står ikke officielt udnævnte ældste, men dem med åndelige kvalifikationer. Felix ønskede at diskutere disse sager med dem ved hjælp af Skriften, men de ville ikke have det. Det gør de aldrig. Så hvem demonstrerer åndelige kvalifikationer? Hvis du er bange for at deltage i en rimelig bibeldiskussion, kan du stadig hævde at have “åndelige kvalifikationer”? Gå til dem og udfordre enhver af deres overbevisninger ved kun at bruge Bibelen, så får du standardsvaret: "Vi er ikke her for at diskutere dig." Det er pat-sætningen, der virkelig siger, ”vi ved, at vi ikke kan vinde et argument, hvis vi kun kan bruge Bibelen til støtte. Alt, hvad vi har, er autoriteten fra det styrende organ og dets publikationer. ” (JW-publikationerne er blevet Jehovas Vidners katekisme, og ligesom dens katolske far har den autoritet over Skriften.)

Deres eneste anvendelse er udøvelse af kirkelig autoritet. Vi er nødt til at huske på, at deres “gudgivne kirkelige autoritet” slet ikke er givet af Gud, men af ​​de selvudnævnte mænd fra det styrende organ.

Endelig udtrykker vi oprigtigt og dybt vores ønske om, at når du omhyggeligt mediterer over din position som Guds ydmyge tjener, kan du fortsætte i overensstemmelse med guddommelig vilje, fokusere på dine åndelige aktiviteter, acceptere den hjælp, som de ældste i menigheden søger at give dig (Åbenbaringen 2: 1) og “Kast din byrde på Jehova” (Salme 55:22). Vi farvel med kristen hengivenhed og håber oprigtigt, at du kan finde den fred, der giver dig mulighed for at handle med Guds fredelige visdom (Jakob 3:17).

Med det ovenstående lukker vi denne brevveksling med dette brev, hvor vi udtrykker vores påskønnelse og ønsker dig den kristne kærlighed, som du fortjener, og som vi har til dig, i håb om, at du tænker over.

kærligt,

Dette er min yndlingsdel. Ud af deres egen mund kommer deres fordømmelse! De citerer Salme 55:22, som er den tekst, der bruges af ældste og filialembedsmænd til at stille ofrene for magtmisbrug, men jeg er sikker på, at de aldrig læser sammenhængen. Hvis de ønsker, at Felix skal anvende dette vers i sin situation, er de nødt til at acceptere den del, der gælder for dem. Den lyder:

Lyt til min bøn, o Gud,
Og ignorer ikke min anmodning om nåde.
2 Vær opmærksom på mig og svar mig.
Min bekymring gør mig rastløs,
Og jeg er forfærdet
3 På grund af hvad fjenden siger
Og presset fra den onde.
Thi de dynger problemer med mig,
Og i vrede bærer de fjendskab mod mig.
4 Mit hjerte er i kval i mig,
Og dødens frygt overvælder mig.
5 Frygt og rysten kommer over mig,
Og gysning griber mig.
6 Jeg fortsætter med at sige: ”Hvis jeg kun havde vinger som en due!
Jeg ville flyve væk og bo i sikkerhed.
7 Se! Jeg ville flygte langt væk.
Jeg ville blive i ørkenen. (Sela)
8 Jeg skyndte mig til et husly
Væk fra den rasende vind, væk fra stormen. ”
9 Forvirre dem, Jehova, og frustrer deres planer,
For jeg har set vold og konflikter i byen.
10 Dag og nat går de rundt på væggene;
Inden i det er ondskab og problemer.
11 Ruin er i sin midte;
Undertrykkelse og bedrag afviger aldrig fra dets offentlige torv.
12 For det er ikke en fjende, der håner mig;
Ellers kunne jeg klare det.
Det er ikke en fjende, der er rejst imod mig;
Ellers kunne jeg skjule mig for ham.
13 Men det er dig, en mand som mig,
Min egen ledsager, som jeg kender godt.
14 Vi plejede at nyde et varmt venskab sammen;
Ind i Guds hus vandrede vi sammen med mængden.
15 Må ødelæggelse overhale dem!
Lad dem gå levende ned i graven;
For det onde bor blandt dem og inden i dem.
16 Hvad mig angår, vil jeg råbe til Gud,
Og Jehova vil frelse mig.
17 Aften og morgen og middagstid er jeg urolig og stønner,
Og han hører min stemme.
18 Han vil redde mig og give mig fred fra dem, der kæmper imod mig,
Thi Mængder kommer imod mig.
19 Gud vil høre og svare på dem,
Den, der sidder fast fra gammelt af. (Sela)
De vil nægte at ændre sig,
De, der ikke har frygtet Gud.
20 Han angreb dem i fred med ham;
Han krænkede sin pagt.
21 Hans ord er glattere end smør,
Men konflikt er i hans hjerte.
Hans ord er blødere end olie,
Men de er trukket sværd.
22Kast din byrde på Jehova,
Og han vil opretholde dig.
Han tillader aldrig, at den retfærdige falder.
23Men du, o Gud, vil bringe dem ned i den dybeste grop.
Disse blodskyldige og bedragerske mænd vil ikke leve halvdelen af ​​deres dage.
Men hvad angår mig, vil jeg stole på dig.

Ved at bruge dette skriftsted har de givet Felix og hans kone den meget nødvendige opmuntring. Hvorfor? Fordi de har mærket dem begge som "den retfærdige". Det overlader sig selv til at udfylde rollen som “de blodskyldige og bedragerske mænd”. De har passende, skønt ubevidst, kastet sig i rollen som Guds fjender.

Husk, vores dage er ikke kun 70 eller 80 år, men evigheden, hvis vi ydmygt underkaster os Gud. Selvom vi sover i døden, vågner vi op, når Herren ringer. Men vil han kalde os til liv eller til dom? (Johannes 5: 27-30)

Hvilket chok det vil være for så mange individer, der holder sig som de mest retfærdige af mennesker, når de vågner for at finde ud af at de ikke står i varmen fra Herrens godkendelse, men i det hårde lys af Herrens dom. Vil de så ydmygt omvende sig? Det vil tiden vise.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    17
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x