”Jeg har kaldt jer venner, fordi jeg har gjort Dem bekendt med alt det, jeg har hørt fra min Fader.” - JOHN 15:15

 [Fra ws 04/20 s.20 22. juni - 28. juni]

 

Hvorfor bruge dette temaskrift? Hvem talte Jesus også?

I Johannes 15 talte Jesus med sine disciple, nærmere bestemt de 11 trofaste apostle, som Judas lige var tilbage for at forråde Jesus. I Johannes 15:10 sagde Jesus: "Hvis du overholder mine bud, vil du forblive i min kærlighed, ligesom jeg har overholdt Faderens bud og forblive i hans kærlighed." Han sagde også videre i Johannes 15:14 “I er mine venner, hvis du gør det, jeg befaler dig. ”

Så hvorfor vælge sætningen “Jeg har kaldt jer venner”? Før vi besvarer dette spørgsmål, lad os se på, hvordan Jesus henvendte sig til apostle og disciple.

Tidligere i Jesu tjeneste fandt den følgende begivenhed sted, som er nedtegnet i evangelierne fra Matteus, Markus og Lukas. Jesu kødlige mor og brødre forsøgte at komme i nærheden af ​​ham. Luke 8: 20-21 beskriver hvad der skete, ”Det blev rapporteret til ham [Jesus]” Din mor og dine brødre står udenfor og vil se dig ”. Som svar sagde han [Jesus] til dem: ”Min mor og mine brødre er disse, der hører Guds ord og gør det”. Så enhver disciple, der lyttede til Jesus lære og anvendte den, blev betragtet som hans brødre.

Da han talte med Peter, før Jesus blev arresteret, sagde Jesus om fremtiden, ”Når du først er vendt tilbage, styrk dine brødre.” (Luk 22:32). I Matteus 28:10, kort efter Jesu død og opstandelse, sagde Jesus følgende til kvinderne [Maria Magdalena og den anden Maria] "Vær ikke bange! Gå rapporter til mine brødre, så de kan tage til Galilæa; og der vil de se mig ”.

Som en sammenfatning kaldte Jesus disciplene generelt og også apostlene, hans brødre. Han sagde også, at de, der lyttede til ham og anvendte det, hvor hans brødre. Da Jesus sagde ”Jeg har kaldt jer venner”, talte han imidlertid kun med de 11 trofaste apostle. Han talte med dem på denne måde, fordi han var vokset tæt på dem. Som Jesus sagde i Luk 22:28 ”Du er dem, der har holdt sig sammen med mig i mine prøvelser”. Da Jesus var ved at dø ”At se sin mor og den discipel, som han elskede at stå ved, sagde til sin mor 'Kvinde, se! Din søn!' Dernæst sagde han til disciplen; 'Se! Din mor!' Og fra den time tog disciplen hende til sit hjem ” (John 19: 26-27).

Apostlenes gerninger har de tidlige disciple, der kalder hinanden ”brødre”, snarere end bare ”venner”.

Derfor er det klart, at man tager sætningen “Jeg har kaldt jer venner”som temaet og anvendelse af det, som undersøgelsesartiklen gør, er det at tage det ud af kontekst, som det specifikt blev anvendt af Jesus til hans trofaste apostle. Men sætningen "mine brødre" anvendelse af alle hans disciple ville ikke være uden for kontekst.

Så hvorfor har organisationen gjort dette? Et tilsyn? Kunstnerisk licens? Eller mere uhyggelig?

En boks på side 21 giver spillet væk, når det står ”Således fører venskab med Jesus til venskab med Jehova”. Ja, organisationen skubber stadig subtilt sin dagsorden om, at langt de fleste af vidner kun kan blive venner af Gud i stedet for Guds sønner. Dette bekræftes i afsnit 12, når afsnitets overskrift er “(3) Støtt Kristi brødre”, og fortsætter med ”Jesus ser på, hvad vi gør for hans salvede brødre, som om vi gjorde det for ham” og ”Den primære måde, hvorpå vi støtter de salvede, er ved at deltage fuldt ud i det rigsforkynnelses- og discipleskabende arbejde, som Jesus instruerede sine tilhængere til at udføre.”

Hvis vi prædiker om kongeriget og gør disciple af Kristus, som Jesus instruerede hans tilhængere til at gøre, så er, eller burde vi være, at gøre det direkte for Jesus, ikke for ”Kristi brødre”. Når alt kommer til alt, siger ikke Galaterne 6: 5 det ”For hver bærer sin egen belastning”. Desværre er virkeligheden, at der gøres noget for organisationen for dem, der hævder at være “Kristi brødre”, snarere end for Kristus. Undersøgelsesartiklen forsøger også at styrke den kunstige opdeling, som organisationen har skabt mellem kristne af 'salvede' og 'ikke-salvede', en opdeling, der aldrig eksisterede i Jesu lære.

Apostlen Paulus i Galaterne 3:26 sagde "Du er alt sammen Guds sønner gennem din tro på Kristus Jesus ” og fortsatte med at sige i Galaterne 3:28 ”Der er hverken jøde eller græsk, der er hverken slave eller fri mand; for I er alle en i forening med Kristus Jesus ” og til det kunne vi tilføje 'Der er hverken salvede og ikke-salvede, der er ingen brødre og venner; for I er alle en i forening med Kristus '. Alle “Guds sønner” ville være brødre til Kristus, der er Guds førstefødte søn. (1. Johannes 4:15, Kolosserne 1:15).

Punkt 1-4 nævner 3 udfordringer med at få venner af Jesus. De er:

 1. Vi har ikke mødt Jesus personligt.
 2. Vi er ikke i stand til at tale med Jesus.
 3. Jesus bor i himlen.

At få disse tre punkter sammen fremhævet med fed skrift fik mig til at pause og tænke hårdt over implikationerne. Hvordan kan vi få venner af en, vi ikke har mødt og ikke kan møde, uden at tale med dem? Det er umuligt.

Punkt 10-14 foreslog følgende:

 1. Lær Jesus at kende ved at læse Bibelsk beretninger om Jesus.
 2. Efterlign Jesu måde at tænke og handle på.
 3. Støtt Kristi brødre. (Dette inkluderer et helt afsnit, der anmoder om økonomisk støtte, til anvendelser, som vi aldrig får en redegørelse for, hvordan det er blevet brugt)
 4. Støtt arrangementerne med den kristne menighed. (Dette bruges til at retfærdiggøre lukning og salg af Kingdom Halls).

Punkt 1 og 2 er afgørende. Det er dog alt ensidigt og upersonligt. Derudover er (3) allerede blevet diskonteret på baggrund af det skriftlige bevis, der er omtalt tidligere og (4), er det kun relevant, hvis organisationen virkelig bruges af Kristus.

Så hvorfor kan vi trods alt ikke tale med Jesus, der ville løse problemet? Vi kan tale med Gud, men synes det ikke underligt for ham at forbyde os at tale med hans søn? Bibelen indeholder ikke nogen befaling fra Gud, der forbyder os at gøre det. På samme måde indeholder det ikke noget forslag fra Jesus om, at vi beder til ham.

I henhold til afsnit 3 i undersøgelsesartiklen ønsker Jesus imidlertid ikke, at vi skal bede til ham. Det fortæller os “Faktisk ønsker Jesus ikke, at vi skal bede til ham. Hvorfor ikke? Fordi bøn er en form for tilbedelse, og kun Jehova skal tilbedes. (Matteus 4:10) ”.

Hvad fortæller Matteus 4:10? ”Så sagde Jesus til ham: ”Gå væk Satan! For det er skrevet: 'Det er Jehova din Gud, du skal tilbede, og det er kun ham, du skal yde hellig tjeneste «. Der står klart, at vi kun skal tilbede Gud, der er ikke noget spørgsmål om det, men hvor siges det, at Jesus ikke ønsker, at vi skal bede til ham, fordi bøn er en form for tilbedelse? Er det virkelig sandt?

Bøn er en form for kommunikation, som at tale, til at opfordre Gud eller en person til at bede om noget eller at takke for noget (se også 32. Mosebog 11:44, 18 Mosebog XNUMX:XNUMX).

At tilbede betyder at vise ærbødighed og tilbedelse for en guddom eller ære med religiøse ritualer at deltage i en religiøs ceremoni. I de kristne græske skrifter betyder ordet "proskuneo" at tilbede - at bøje sig for guder eller konger (se Åbenbaring 19:10, 22: 8-9). Hvad ville Satan i Matteus 4: 8-9, at Jesus skulle gøre? Satan ville have Jesus til at “falde ned og udfør en tilbedelse for mig ”.

Det er derfor rimeligt at konkludere, at selvom nogle bønner kan foregå på en tilbedende måde eller inkluderes i vores tilbedelse, er bønene ikke udelukkende tilbedende. Så når artiklen om Vakttårnstudiet siger: ”Bøn er en form for tilbedelse”, det er vildledende. Ja, bøn kan være en form for tilbedelse, men det er ikke udelukkende en form for tilbedelse, som er en fin, men vigtig forskel. Med andre ord er bøn mulig, hvis den foregår på en måde, der ikke indebærer tilbedelse.

Hvordan siger skrifterne, at vi tilber Gud? Jesus sagde: ”Timen kommer, og det er nu, hvor de sande tilbedere vil tilbe Faderen med ånd og sandhed” (John 4: 23-24).

Konklusionen, som vi kan drage af dette, er, mens Jehova Gud som vores Fader helt klart er hovedmål for vores bønner, og det eneste objekt med vores tilbedelse, forbyder Bibelen ikke os at kommunikere med Jesus på en respektfuld måde via mediet af bøn, men heller ikke det tilskynder det. Det er en tanke, der efterlader de fleste vidner, inklusive forfatteren, nogle tanker om at gøre.

Til sidst, for at holde dette tankegang i kontekst, minder Johannes 15:14 os om, at Jesus sagde:I er mine venner, hvis du gør det, jeg befaler dig ” og Luke 8:21 “mine brødre er disse, der hører Guds ord og gør det ”. Måske i slutningen af ​​dagen i Guds og Jesu øjne, værker taler højere end ordnår alt kommer til alt siger James 2:17 “tro, hvis den ikke har gerninger, er død i sig selv ”.

 

 

 

 

 

 

Tadua

Artikler af Tadua.
  30
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x