”Jeg har kørt løbet til slut.” - 2. Timoteus 4: 7

[Fra ws 04/20 s.26 29. juni - 5. juli 2020]

I henhold til forhåndsvisningen er artiklens fokus, hvordan vi alle kan vinde løbet om livet, selvom vi lider af virkningerne af fremskridt alder eller en svækkende sygdom.

Det første afsnit starter med at spørge, om nogen gerne vil løbe et løb, der er vanskeligt, især når du er syg eller træt. Nå, svaret på det afhænger virkelig af, hvad der står på spil. Hvis vi taler om OL, som kun deltager hvert fjerde år, ville en verdensmester sandsynligvis ønske at deltage i dette løb, selv når du føler dig syg (I din egen tid søgte efter Emil Zatopek i OL i Helsinki 4). For de fleste af os ønsker vi dog ikke at løbe et vanskeligt løb, medmindre der var noget vigtigt på spil. Er der noget vigtigt på spil? Ja, bestemt, vi er i løbet om livet.

Hvad var sammenhængen med Pauls ord i 1. Timoteus 4: 7?

Paul var ved at blive henrettet som martyr, mens han blev fængslet i Rom:

”For jeg hældes allerede som et drikkeoffer, og tiden til min afgang er nær. Jeg har kæmpet for den gode kamp, ​​jeg er færdig med løbet, jeg har bevaret troen. Nu er der klar for mig retfærdighedens krone, som Herren, den retfærdige dommer, vil tildele mig på den dag - og ikke kun mig, men også til alle, der har længtet efter hans optræden. ” - 1 Timoteus 4: 6-8 (New International Version)

Hvad havde hjulpet apostlen Paulus med at kunne udvise så stor iver og styrke? Lad os undersøge, om vi kan finde svaret på dette spørgsmål i denne uges studie.

Afsnit 2 siger korrekt, at apostlen Paulus sagde, at alle sande kristne er i et løb. Hebreerne 12: 1 citeres. Men lad os læse vers 1 til 3.

”Så derfor, fordi vi har en så stor sky af vidner, der omgiver os, lad os også kaste enhver vægt og synd, der let forviklinger os, og lad os løbe med udholdenhed det løb, der er sat foran os, 2 når vi ser intenst på Chief Agent og Perfecter for vores tro, Jesus. For den glæde, der blev stillet for ham, udholdt han en torturstav, foragtede skam og har sat sig ved højre side af Guds trone. 3 Overvej faktisk den, der har udholdt en sådan fjendtlig tale fra syndere mod deres egne interesser, så du ikke bliver træt og opgiver ”

Hvad ville vi sige er de vigtige punkter i Pauls ord ovenfor, når vi taler med kristne om at være i et løb?

 • Vi er omgivet af en stor sky af vidner
 • Vi bør kaste enhver vægt af og synden, der let sammenfiltrer os
 • Vi skulle løbe løbet med udholdenhed
 • Vi burde se intenst [frimodigt] hos Chief Agent og Perfecter for vores tro, Jesus
 • For den glæde, der blev stillet for ham, udholdt han en torturstave
 • Overvej nøje den, der har udholdt en sådan fjendtlig tale fra syndere mod deres egne interesser, så du ikke bliver træt og opgiver

Dette skriftsted er så kraftfuldt, når vi overvejer dette specifikke emne, og vi vil vende tilbage til hvert aspekt i slutningen af ​​denne gennemgang.

HVAD ER LØBET?

I afsnit 3 hedder det følgende:

”Paul brugte undertiden funktioner fra de spil, der blev afholdt i det antikke Grækenland til at undervise i vigtige lektioner. (1. Kor. 9: 25-27; 2. Tim. 2: 5) Flere gange brugte han løb som i en fodgange til at illustrere det kristne liv. (1. Kor. 9:24; Gal. 2: 2; Fil. 2:16) En person går ind i denne "race", når han dedikerer sig til Jehova og bliver døbt (1 Pet. 3:21) Han krydser målstregen, når Jehova giver ham prisen for evigt liv. ” [Fed vores]

En gennemgang af 1 Peter 3:21 viser, at det gør det ikke støtter udsagnet om dedikation og dåb, der er afgivet i stk. 3.

Skriften siger ganske enkelt, at dåb, der er løftet om en god samvittighed for Gud, redder os som kristne. Paulus sagde ikke, at vi havde brug for at indvie os og blive døbt, før vi deltager i dette løb. Da indvielse er en privat sag, begynder løbet virkelig, når vi træffer beslutningen om at være Kristi disciple.

Efter at han var blevet levende, gik han og proklamerede til de fængslede ånder - 20 til dem, der var ulydige for længe siden, da Gud ventede tålmodig i Noas dage, mens arken blev bygget. I det blev kun et par mennesker, otte i alt, reddet gennem vand, 21 og dette vand symboliserer dåb, der nu redder dig også - ikke fjernelse af snavs fra kroppen, men løftet om en klar samvittighed overfor Gud - 1. Peter 3: 19-21 (New International Version)

Se de følgende artikler for en mere detaljeret diskussion om dåb

https://beroeans.net/2020/05/10/are-you-ready-to-get-baptized/

https://beroeans.net/2020/05/03/love-and-appreciation-for-jehovah-lead-to-baptism/

Punkt 4 skitserer tre ligheder mellem at køre et langdistanceløb og leve et kristent liv.

 • Vi er nødt til at følge det rigtige kursus
 • Vi skal fokusere på målstregen
 • Vi er nødt til at overvinde udfordringer undervejs

De næste par afsnit undersøger derefter hvert af tre punkter i detaljer.

Følg den rigtige kursus

I afsnit 5 hedder det, at løbere skal følge det kursus, der er fastlagt af arrangørerne af arrangementet. På samme måde må vi følge den kristne kursus for at modtage prisen for evigt liv.

Afsnittet citerer derefter to skrifter til støtte for denne udsagn:

”Ikke desto mindre betragter jeg ikke mit eget liv som nogen betydning for mig, hvis jeg bare kan afslutte min kursus og den tjeneste, som jeg modtog fra Herren Jesus, for at bære grundigt vidnesbyrd om de gode nyheder om Guds ufortjente venlighed”. - Acts 20: 24

"Faktisk blev du kaldet til dette kursus, fordi selv Kristus led for dig og efterlod en model for dig til at følge hans skridt nøje." - 1 Peter 2: 21

Begge skrifter er relevante for denne diskussion. Måske er det 1 Peter 2:21 endnu mere. Dette ligner meget ordene i Hebreerne 12: 2, som vi overvejede i begyndelsen af ​​denne gennemgang.

Hvad med ordene i Apostlenes gerninger? Dette skriftsted er også passende, fordi Jesus centrerede sit liv omkring sin tjeneste og derfor ville det være en prisværdig kurs for os at følge. Selvom vi ikke kan sige dette med absolut sikkerhed, ser det ud til som et andet subtilt forsøg på at fokusere vidner på døren til døren, især når du overvejer afsnit 16 senere i denne gennemgang.

Der er mange andre skrifter, der er relevante for denne diskussion, som ikke er citeret i denne Watchtower-artikel. Tænk for eksempel på James 1:27, der siger "The form for tilbedelse der er ren og ubesmittet ud fra vor Gud og Fader er denne: at passe forældreløse børn og enker i deres trængsel, og til at holde sig uden plet fra verden." Ser Jesus efter enker og forældreløse børn? Uden tvivl. Hvilket godt eksempel Jesus virkelig var for os alle.

OPHOLD FOKUSERET OG UNDGÅ STUMBLERING

Punkt 8 til 11 giver gode råd om ikke at tillade vores fejl eller andres fejl at snuble os, men snarere for os at fokusere og holde prisen klart i tankerne.

OPBEVAR LØBENDE UFORDRELSES UDFORDRINGER

Punkt 14 bringer også et godt punkt frem: ”Paul var nødt til at tackle mange udfordringer. Ud over at blive fornærmet og forfulgt af andre, følte han sig til tider svag, og han var nødt til at klare det, han kaldte ”en torn i kødet.” (2. Kor. 12: 7) Men i stedet for at se disse udfordringer som en grund til at give op, så han dem som en mulighed for at stole på Jehova. ” Hvis vi fokuserer på eksempler som Paulus og andre Guds tjenere, der indgår i “den store sky af vidner ” vi vil være i stand til at efterligne Paul og udholde prøvelser.

Afsnit 16 siger:

"Mange ældre og svagelige kører på vejen mod livet. De kan ikke udføre dette arbejde i deres egen magt. I stedet trækker de på Jehovas styrke ved at lytte til kristne møder over en telefonlinje eller se møder gennem videostreaming. Og de deltager i disciplinearbejdet ved at vidne til læger, sygeplejersker og pårørende. ”

Selvom der ikke er noget galt i at se møder med videostreaming og forkynnelse til læger og sygeplejersker, ville det have været Jesu fokus, når han møder de syge og lamme? Nej. Han af alle mennesker forstod vigtigheden af ​​tjenesten, men når han mødte de fattige, de syge eller de lamme, ville han fodre dem, helbrede dem og give dem håb. Faktisk resulterede hans handlinger i ros for Jehova (se Matteus 15: 30-31). Vi ville give et mere magtfuldt vidne, hvis vi viste pleje og bekymring for ældre og svagelige i stedet for at forvente, at de skulle prædike. De af os med styrke og godt helbred ville være i stand til at gribe muligheden for at vise andre, hvordan Jehovas vidunderlige egenskaber er tydelige i vores egne handlinger og fortælle dem om løfterne for fremtiden, når vi besøger de nødlidende. Når andre ser, hvordan vores tro får os til at udføre gode gerninger, vil de igen prise Jehova (Johannes 13:35).

Punkt 17 til 20 giver også nogle gode råd med hensyn til håndtering af fysiske begrænsninger, angst eller depression.

Konklusion

Generelt giver artiklen nogle gode råd. Men vi er nødt til at være forsigtige med den organisatoriske hældning i afsnit 16.

At udvide til Hebreerne 12: 1-3 ville have tilføjet artiklen større dybde.

Paul forklarer, hvad vi skal gøre for at løbe løbet med udholdenhed:

 • Fokus på den store sky af vidner. Løbere på lang afstand løber altid i grupper for at hjælpe dem med at indstille tempoet. Vi kan drage fordel af at efterligne troen "tempoet" fra andre kristne "løbere" i løbet om livet.
 • Vi bør kaste enhver vægt og synden, der let sammenfiltrer os. Maratonløbere bruger normalt meget let tøj for at undgå noget, der vejer dem ned. Vi bør undgå alt, der kan afskrække eller bremse os i vores kristne kurs.
 • Se intenst på Chief Agent og Perfecter for vores tro, Jesus. Jesus er den bedste løber, der nogensinde var i løbet om livet. Hans eksempel er værd at overveje og efterligne. Når vi ser, hvordan han var i stand til at håndtere latterliggørelse og forfølgelse til døden, og stadig viser den kærlighed, han viste for menneskeheden, vil vi være i stand til at udholde.

9
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x