Forsoning af den messianske profeti af Daniel 9: 24-27 med sekulær historie

Identificering af løsninger

Introduktion

Indtil videre har vi undersøgt problemerne og problemerne med aktuelle løsninger i del 1 og 2. Vi har også oprettet en base af fakta og dermed en ramme, der skal startes fra i del 3, 4 og 5. Vi har også oprettet en hypotese ( en foreslået løsning), der adresserer de vigtigste problemer. Vi er nu nødt til at kontrollere alle spørgsmål nøje mod den foreslåede løsning. Vi bliver også nødt til at kontrollere, om fakta, især de fra Bibelen, let kan forenes.

Den primære berøringssten for nøjagtighed vil være den bibelske beretning. Den følgende løsning, der vil blive testet, er baseret på den konklusion, der er gjort i del 4, at dekretet, der matcher Daniels profeti, er det, der blev foretaget af Cyrus i hans første år som hersker over Babylon. Som et resultat har vi en forkortet længde af det persiske imperium.

Hvis vi skal matche profetien fra 70 x 7'er ved at arbejde tilbage fra 36 e.Kr. og 69 x 7 fra Jesu udseende som Messias i 29 e.Kr., er vi nødt til at flytte Babylon fald til 456 f.Kr. fra 539 f.Kr. og anbring Cyrus-dekretet i sit første år (normalt taget som 538 f.Kr.) til 455 f.Kr. Dette er et meget radikalt skridt. Det resulterer i en reduktion på 83 år i længden af ​​det persiske imperium.

Den foreslåede løsning

 • Kongerne i beretningen om Ezra 4: 5-7 er som følger: Cyrus, Cambyses kaldes Ahasuerus, og Bardiya / Smerdis kaldes Artaxerxes, efterfulgt af Darius (1 eller den store). Ahasueros og Artaxerxes her er ikke de samme som Darius og Artaxerxes nævnt senere i Ezra og Nehemiah eller Ahasuerus af Ester.
 • Der kan ikke være et 57-årigt gap mellem begivenhederne i Ezra 6 og Ezra 7.
 • Darius blev fulgt af hans søn Xerxes, Xerxes blev efterfulgt af hans søn Artaxerxes, Artaxerxes blev efterfulgt af hans søn Darius II, ikke en anden Artaxerxes. Snarere de 2nd Artaxerxes blev oprettet på grund af forvirring med Darius, der også kaldes Artaxerxes. Kort efter blev Perserriget overtaget af Alexander den Store, da han besejrede Persien.
 • Kongernes rækkefølge som registreret af de græske historikere skal være forkert. Måske blev en eller flere konger af Persien duplikeret af de græske historikere enten ved en fejltagelse, forvirrende af den samme konge, når det blev henvist til under et andet tronnavn, eller for at forlænge deres egen græske historie af propagandamæssige årsager. Et muligt eksempel på duplikering kan være Artaxerxes I (41) = (36) af Darius I.
 • Der bør ikke være krav om uovervågede duplikater af Alexander fra Grækenland eller duplikater af Johanan og Jaddua, der tjener som højpræster, som de eksisterende sekulære og religiøse løsninger kræver. Dette er vigtigt, da der ikke er noget historisk bevis for mere end et individ for nogen af ​​disse navngivne personer.

Undersøgelse af den foreslåede løsning vil involvere at se på alle spørgsmål, der er rejst i del 1 og 2, og se, om (a) den foreslåede løsning nu er rimelig som anvendelig, og (b) hvis der er nogen ekstra beviser, der kan understøtte denne konklusion.

1.      Mordekai og Esters tidsalder, en løsning

Født

Hvis vi forstår Ester 2: 5-6, at Mordecai blev taget i fangenskab med Jojakin, var dette 11 år før Jerusalems ødelæggelse. Vi er også nødt til at give ham mindst 1 års alder.

1st År for Cyrus

Tidsperioden mellem ødelæggelsen af ​​Jerusalem i 11th Zedekias år og Babylon faldt til Cyrus var 48 år.

Det forstås, at Cyrus har regeret 9 år over Babylon, og hans søn Cambyses i yderligere 8 år.

7th År af Ahasveros

Mordecai nævnes som en ambassadør for jøderne sammen med Zerubbabel af Josephus omkring 6th - 7th år af Darius.[I] Hvis Darius var Ahasuerus, ville det måske forklare, hvordan Esther blev bemærket af dem, der ledte efter en erstatning for Vashti i 6th år af Ahasveros ifølge Ester 2:16.

Hvis Ahasveros er Darius den store, ville Mordecai være mindst 84 år gammel. Selvom dette er ret gammelt, er dette muligt.

12th År af Ahasveros

Som han sidst nævnes i 12th År af Ahasveros dette ville betyde, at han blev 89 år gammel. En god alder i disse tider, men ikke umulig. Dette står i kontrast til de nuværende teorier blandt sekulære og religiøse lærde om, at Xerxes var Ahasuerus, hvilket ville betyde, at han måtte være 125 år inden dette år.

Der er imidlertid et problem med denne løsning, idet dette ville gøre Mordecai 84 år gammel, da Esther giftede sig med Darius / Ahasuerus / Artaxerxes af den tilbudte løsning. Da hun var Mordekais fætter, selv med en 30-årig aldersskel (hvilket er usandsynligt, men inden for muligheden) ville hun være for gammel i en alder af 54 år til at blive betragtet som ung og smuk i udseende (Ester 2: 7).

Derfor kræver det et andet omhyggeligt kig på Esther 2: 5-6. Passagen lyder som følger: tilstande ”En bestemt mand, en jøde, var tilfældigvis i slottet Shuhan, og hans navn var Mordecai, søn af Jair, sønnen af ​​Simei, søn af Kish, en Benjaminit, der var blevet taget i eksil fra Jerusalem med de deporterede folk, der blev taget i eksil med Jekonia, kongen af ​​Juda, som Nebukadnezzar, kongen af ​​Babylon, tog i eksil. Og han kom til at være vicevært for Hadassa, det er Ester, datteren til hans fars bror, ... Og ved døden af ​​hendes far og hendes mor tog Mordecai hende som sin datter. ”

Denne passage kan også forstås, at ”hvem” henviser til Kish, oldefar til Mordecai som den, der blev taget i eksil fra Jerusalem, og at beskrivelsen er at vise linjen med efterkommere til Mordecai. Interessant nok læser BibleHub hebraisk interlinear på denne måde (bogstaveligt, dvs. i hebraisk ordrækkefølge) ”En vis jøde var der i Shushan, citadellet, og hvis navn var Mordekai, søn af Jair, sønnen af ​​Simei, sønnen af ​​Kis, en Benjamit, [Kish] var blevet ført væk fra Jerusalem med de fanger, der var blevet fanget sammen med Jeconiah-kongen af Juda, som havde bortført Nebukadnezar, kongen af ​​Babylon. ”. Ordet vist som “[Kish]” er "hvem"  og den hebraiske oversætter forstår, at den henviser til Kish snarere end Mordecai.

Hvis dette var tilfældet, ville det faktum, at Mordecai nævnes at vende tilbage til Juda sammen med de andre tilbagevendte ifølge Ezra 2: 2, indikere, at han sandsynligvis var mindst 20 år gammel.

Selv med denne antagelse ville han være 81 år gammel (20 + 9 +8 + 1 + 36 +7) af 7th år med Xerxes ifølge sekulær kronologi (der almindeligvis er identificeret som Ahasverus i Esther) og derfor ville Esther stadig være for gammel. Men med den foreslåede løsning ville han være (20 + 9 + 8 + 1 + 7) = 45 år gammel. Hvis Esther var 20 til 25 år yngre, en mulighed, ville hun være 20 til 25 år gammel, nøjagtigt den rigtige alder for at blive valgt som en potentiel kone til Darius.

Selv under den foreslåede løsning, med Xerxes som co-hersker af Darius i 16 år, ville den almindelige identifikation af Xerxes som Ahasuerus stadig forlade Esther i en alder af 41 år i Xerxes 7th år (hvis vi lægger hendes fødsel i 3rd År for Cyrus). Selv hvis man tillader en usandsynlig 30-års aldersforskel mellem hendes fætter Mordecai og Esther ville forlade hende ved 31-års alder.  

Er der nogen beviser på Mordecai i spidsregistre? Ja der er.

"Mar-duk-ka" (det babyloniske ækvivalente navn Mordecai) findes som en "administrativ superintendent [Ii] der arbejdede under Darius I i det mindste fra sine år 17 til 32, nøjagtigt den samme tidsperiode, vi forventer at finde Mordecai arbejder for den persiske administration baseret på Bibelens beretning. [Iii]. Mardukka var en højtstående embedsmand, der udførte nogle værker som regnskabsfører: Mardukka regnskabsmanden [marriš] har modtaget (R140)[Iv]; Hirirukka skrev (tabletten), kvitteringen fra Mardukka, han modtog (PT 1), og kongeskribent. To tabletter viser, at Mardukka var en vigtig administrativ opsigter og ikke blot en embedsmand for Darius 'palads. For eksempel skrev en højtstående embedsmand: Fortæl Mardukka, Mirinza talte som følger (PF 1858) og i en anden tablet (Amherst 258) beskrives Mardukka som en oversætter og kongeskribent (sepīru) knyttet til Uštanus følge, guvernøren for Babylon og Beyond floden." [V]

En løsning: Ja.

2.      Age of Ezra, en løsning

Født

Da Seraiah (faren til Ezra) blev dræbt af Nebukadnezzar kort efter Jerusalems ødelæggelse, betyder dette, at Ezra skulle være født før den tid, den 11th år af Sedekia, 18th Regnal af Nebukadnesar. Til evalueringsformål antager vi på dette tidspunkt, at Ezra var 1 år gammel.

1st År for Cyrus

Tidsperioden mellem ødelæggelsen af ​​Jerusalem i 11th Zedekias år og Babylon faldt til Cyrus var 48 år.[Vi]

7th År af artaxerxes

Under konventionel kronologi var perioden fra Babylon fald til Cyrus til den 7th år for Artaxerxes (I) regeringsperiode, består af følgende: Cyrus, 9 år, + Cambyses, 8 år, + Darius den Store I, 36 år, + Xerxes, 21 år + Artaxerxes I, 7 år. Dette (1 + 48 + 9 + 8 + 36 + 21 + 7) er 130 år, en meget usandsynlig alder.

Hvis Skriftens artaxerxer (Nehemiah 12) henviste til Kongen kendt som Darius den Store[Vii], ville det være 1 + 48 + 9 + 8 + 7 = 73, hvilket bestemt er muligt.

20. artaxerxes år

Desuden giver Nehemiah 12: 26-27,31-33 den sidste henvisning til Ezra og viser Ezra ved indvielsen af ​​Jerusalems mur i 20th År af artaxerxes. Under den konventionelle kronologi udvider dette hans 130 år til umulige 143 år.

Hvis artaxerxerne fra Nehemiah 12 var Darius den store[Viii] ifølge den foreslåede løsning ville det være 73 + 13 = 86 år, hvilket er næsten inden for mulighedsgrænser.

En løsning: Ja

3.      Nehemias tidsalder, en løsning

Babylon fald til Cyrus

Ezra 2: 2 indeholder den første omtale af Nehemiah, når han fortæller dem, der forlod Babylon at vende tilbage til Juda. Han nævnes i selskab med blandt andre Zerubbabel, Jeshua og Mordecai. Nehemiah 7: 7 er næsten identisk med Ezra 2: 2. Det er også meget usandsynligt, at han var en unge på dette tidspunkt, fordi alle dem, han nævnes sammen med, var voksne, og alle var sandsynligvis over 30 år. Konservativt kan vi derfor tildele Nehemiah i en alder af 20 år ved Babylons fald til Cyrus, men det kunne have været mindst 10 år eller mere, højere.

20. artaxerxes år

I Nehemiah 12: 26-27 nævnes Nehemiah som guvernør i Joiakim, Jeshuas søn [tjener som ypperstepræst] og Ezra. Dette var på tidspunktet for indvielsen af ​​Jerusalems mur. Dette var 20th År for Artaxerxes ifølge Nehemiah 1: 1 og Nehemiah 2: 1. Hvis vi accepterer, at Darius I også kaldes Artaxerxes fra Ezra 7 og fremefter og i Nehemias (især fra hans 7th regeringsår) under denne løsning bliver Nehemias tidsperiode fornuftig. Før Babylons fald, mindst 20 år, + Cyrus, 9 år, + Cambyses, 8 år, + Darius den Store I eller Artaxerxes, 20. år. Således er 20 + 9 + 8 + 20 = 57 år gammel.

32nd År af artaxerxes

Nehemiah 13: 6 fortæller derefter, at Nehemiah var vendt tilbage til at tjene kongen i 32nd År for Artaxerxes, kongen af ​​Babylon, efter at have tjent 12 år som guvernør. På dette tidspunkt ville han stadig kun være 69 år, bestemt en mulighed. Kontoen registrerer, at han en gang senere efter dette vendte tilbage til Jerusalem for at ordne problemet med, at Ammoniet Tobiah fik lov til at have en stor spisestue i templet af højpræsten Eliashib.

Vi har derfor Nehemiahs alder i henhold til løsningen som 57 + 12 +? = 69 + år. Selvom dette var 5 år senere, ville han stadig være 74 år gammel. Dette er bestemt rimeligt.

En løsning: Ja

 

4.      “7 uger også 62 uger”, En løsning

Du kan huske, at under den generelt accepterede løsning synes denne opdeling i 7 x 7'er og 62 x7'er ikke at have nogen relevans eller mulig opfyldelse. Meget interessant er det dog, hvis vi tager forståelsen af ​​Ezra 6:14 som at sige "Darius, endda Artaxerxes"[Ix] og følgelig forstås artaxerxerne fra Ezra 7 og fremover og Nehemias bog nu at være Darius (I)[X] så 49 år ville tage os fra Cyrus 1st år som følger: Cyrus 9 år + Cambyses 8 år + Darius 32 år = 49.

Nu er spørgsmålet, skete der noget af betydning i 32nd År for Darius (I)?

Nehemiah havde været guvernør i Juda i 12 år, fra de 20th år af Artaxerxes / Darius. Hans første opgave var at føre tilsyn med genopbygningen af ​​murerne i Jerusalem. Dernæst overvågede han genindførelsen af ​​Jerusalem som en beboelig by. Endelig i 32nd år med Artaxerxes forlod han Juda og vendte tilbage til Kongens personlige tjeneste.

Nehemiah 7: 4 angiver, at der hverken var nogen huse eller meget få bygget i Jerusalem før efter genopbygningen af ​​murene, der blev udført i 20th år med Artaxerxes (eller Darius I). Nehemiah 11 viser, at der blev kastet partier til at befolke Jerusalem efter genopbygningen af ​​murene. Dette ville ikke have været nødvendigt, hvis Jerusalem allerede havde tilstrækkelige huse og allerede var godt befolket.

Dette ville tage højde for den periode 7 gange 7, der er nævnt i profetien til Daniel 9: 24-27. Det ville også matche tidsperioden og profetien om Daniel 9: 25b “Hun vil vende tilbage og faktisk blive genopbygget, med en offentlig plads og vollgrav, men i tidenes stræde. ” Disse stræder fra tidene ville matche en af ​​tre muligheder:

 1. Den fulde periode på 49 år fra Babylon fald til 32nd Year of Artaxerxes / Darius, der giver den fulde og bedste mening.
 2. En anden mulighed er fra færdiggørelsen af ​​genopbygningen af ​​templet i 6th år for Darius / Artaxerxes til 32nd År af artaxerxer / Darius
 3. Den mest usandsynlige og den meget kortere tidsperiode fra 20th til 32nd år af Artaxerxes, da Nehemiah var guvernør og overvågede restaureringen af ​​Jerusalems mure og stigningen i huse og befolkning i Jerusalem.

Dermed ville de bringe de syv syv (7 år) til en passende konklusion under scenariet, at Darius I var artaxerxerne for de senere begivenheder i Ezra 49 og fremefter og begivenhederne af Nehemiah.

En løsning: Ja

5. At forstå Daniel 11: 1-2, en løsning

Måske er den enkleste måde at identificere en løsning at konstatere, hvem der var den rigeste persiske konge?

Fra hvad historiske poster overlever, ser det ud til at have været Xerxes. Darius den store, hans far havde indført regelmæssig beskatning og opbygget en betydelig formue. Xerxes fortsatte med dette og i 6th året for hans regeringsperiode lancerede en massiv kampagne mod Persien. Dette varede i to år, skønt fjendtlighederne fortsatte i yderligere 10 år. Dette svarer til beskrivelsen i Daniel 11: 2 “den fjerde vil samle større rigdom end alle [andre]. Og så snart han er blevet stærk i sine rigdomme, vil han vække alt imod kongeriget Grækenland. ”

Dette ville betyde, at de resterende tre konger skulle identificeres med Cambyses II, Bardiya / Smerdis og Darius den store.

Skal Xerxes derfor være den sidste konge i Persien, som nogle har hævdet? Der er intet i teksten på hebraisk, der begrænser kongerne til fire. Daniel blev simpelthen fortalt, at efter Cyrus ville der være yderligere tre konger, og den fjerde ville være den rigeste og ville røre alle op mod Kongeriget Grækenland. Teksten siger hverken eller antyder, at der ikke kunne være en femtedel (sekulært kendt som Artaxerxes I) og faktisk en sjette konge (kendt som Darius II), blot at de ikke er angivet som en del af fortællingen, fordi de ikke er vigtige.

Ifølge den græske historiker Arrian (skrivning og betjening af det romerske imperium) forsøgte Alexander at erobre Persien som en hævn for fortidens forkerte. Alexander adresserer dette i sit brev til Darius om:

”Dine forfædre kom til Makedonien og resten af ​​Grækenland og behandlede os syge uden nogen tidligere skade fra os. Efter at have været udnævnt til øverstbefalende og chef for grækerne og ønsket at hævne mig mod perserne, gik jeg over i Asien, hvor fjendtlighederne blev begyndt af dig ”.[Xi]

Under vores løsning ville det have været omkring 60-61 år tidligere. Dette er kort nok til, at minderne om begivenhederne skal fortælles af grækere til Alexander. Under den eksisterende sekulære kronologi ville denne periode være over 135 år, og hukommelserne ville derfor falme gennem generationer.

En løsning: Ja

 

Vi vil fortsætte med at undersøge løsninger for udestående problemer i næste del, del 7 af vores serie.

 

 

[I] http://www.ultimatebiblereferencelibrary.com/Complete_Works_of_Josephus.pdf  Josephus, Jødernes antikviteter, Bog XI, kapitel 4 v 9

[Ii] RT HALLOCK– Persepolis Fortification Tablets i: Oriental Institute Publications 92 (Chicago Press, 1969), s. 102,138,165,178,233,248,286,340,353,441,489,511,725. https://oi.uchicago.edu/sites/oi.uchicago.edu/files/uploads/shared/docs/oip92.pdf

[Iii] GG CAMERON– Persepolis Treasury Tablets in: Oriental Institute Publications 65 (University of Chicago Press, 1948), s. 83. https://oi.uchicago.edu/research/publications/oip/oip-65-persepolis-treasury-tablets

[Iv] JE CHARLES; MW STOLPER - Befæstningstekster solgt på auktionen af ​​Erlenmeyer-samlingen i: Arta 2006 vol.1, s. 14-15, http://www.achemenet.com/pdf/arta/2006.001.Jones-Stolper.pdf

[V] P.BRIANT - Fra Cyrus til Alexander: A History of the Persian Empire Leiden 2002, Eisenbrauns, s. 260,509. https://delong.typepad.com/files/briant-cyrus.pdf

[Vi] Se serien med artikler “En rejse til opdagelse gennem tid”. https://beroeans.net/2019/06/12/a-journey-of-discovery-through-time-an-introduction-part-1/

[Vii] En forklaring, der berettiger denne mulighed med hensyn til King's navne, er senere i denne serie.

[Viii] En forklaring, der berettiger denne mulighed med hensyn til King's navne, er senere i denne serie.

[Ix] Se denne brug af “waw” i Nehemiah 7: 2 'Hananiah, det er Hananiah kommandanten' og Esra 4:17 'Hilsen og nu'.

[X] En forklaring, der berettiger denne mulighed med hensyn til King's navne, er senere i dette dokument.

[Xi] http://www.gutenberg.org/files/46976/46976-h/46976-h.htm#Page_111 

Tadua

Artikler af Tadua.
  1
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x