”I slutningen af ​​tiden vil kongen af ​​syd gå sammen med ham [kongen i nord] i et skub.” Daniel 11:40.

 [Fra ws 05/20 s.2 6. juli - 12. juli 2020]

 

Denne artikel om Vakttårnets undersøgelse koncentrerer sig om Daniel 11: 25-39.

Det hævder at være i stand til at identificere kongen af ​​nord og kongen af ​​syd fra 1870 til 1991.

Vi tager intet problem med forståelsen i afsnit 4, der siger, “Titlerne ”konge af nord” og ”konge i syd” blev oprindeligt givet til politiske magter beliggende nord og syd for det bogstavelige land Israel. Hvorfor siger vi det? Læg mærke til hvad englen, der leverede budskabet til Daniel, sagde: ”Jeg er kommet for at få dig til at forstå, hvad der vil ske dine folk i den sidste del af dagene. ” (Dan 10:14) Indtil pinsen 33 e.Kr. var den bogstavelige nation Israel Guds folk. ”

Vi tager heller ikke ud af følgende del i det samme afsnit: “identiteten af ​​kongen i nord og kongen i syd ændrede sig med tiden. Alligevel forblev flere faktorer konstante. Først interagerede konger med Guds folk [Israel] på en betydelig måde. .... For det tredje engagerede de to konger sig i en magtkamp med hinanden. ”

Det påståede 2nd faktor er vanskeligere at dokumentere. Disse konger viste, at de elskede magt snarere end mennesker, men da de ikke kendte Jehova, er det uundværligt at sige ”de viste ved deres behandling af Guds folk, at de hadede den sande Gud, Jehova. ” Du kan ikke virkelig hader det, du ikke ved.

Vakttårnet er derfor korrekt ved at sige, at Daniel 10:14 henviser til nationen Israel eller den jødiske nation, og hvad der vil ske i dets sidste dage, det jødiske systems tid til slutningen, men dette skriftsted taler ikke om slutningen af dage, den sidste dag, dommedag.

Det, vi gør noget ved, er udsagnet i stk. 1, der hævder: ”Hvad har den nærmeste fremtid for Jehovas folk?” Vi behøver ikke gætte. Bibelens profeti giver os et vindue, hvor vi kan se større begivenheder, der vil påvirke os alle ”.

Alligevel er gætte nøjagtigt, hvad de laver. For det første har de intet bevis for, at de er Jehovas folk, kun en ugrundet påstand. Desuden ignorerer de advarslen Jesus gav om sådanne mennesker som dem, der hævder at forstå, at bibelsk profeti bliver opfyldt, og kan derfor angiveligt forstå de fremtidige profetier, hvis disse profetier stadig venter på opfyldelse.

Hvad sagde Jesus? Mattæus 24:24 nedtegner Jesu ord ”For falske salvede [Kristus] og falske profeter vil opstå og vil give store tegn og vidundere for at vildlede om muligt også de udvalgte. Se! Jeg har advaret dig. Derfor, hvis folk siger til dig: Se! Han er i de indre kamre, [eller, han er allerede usynlig til stede], tro ikke på det. For ligesom lynet kommer ud af østlige dele og skinner over i vestlige dele, så vil menneskesønnens nærvær være. ”

Ja, belysning kan lyse op hele himlen, selv på den mørkeste nat og være så lys, at den kan vække os gennem mørklægningsgardiner og lukkede øjne. ”Så vises menneskesønnens tegn i himlen, og så vil alle jordens stammer slå sig selv i klageslag, [fordi de kan se og vide, hvem der er kommet], og de vil se Menneskesønnen komme på himmelens skyer. ”

På trods af denne advarsel fra Jesus tager artiklen derefter et spring ved at antage, at Guds folks identitet med hensyn til denne profeti blev ændret på et tidspunkt i fortiden, netop på grund af afvisning af den jødiske nation som helhed i det sene første århundrede. Det er faktisk let at komme til sådanne konklusioner, hvis vi ikke ser på skrifterne i sammenhæng og ser nøje på oversættelsen af ​​ordlyden.

At ignorere konteksten (resten af ​​profetien fra kongen i nord og kongen i syd) og ønsker en fremtidig opfyldelse, som man skal prøve at gætte, hvornår Armageddon kommer, betyder, at organisationen, som nogle andre religioner, da anvende eisegesis til deres forståelse. Det betyder, at de er overbeviste om, at denne profeti om Daniel vedrører verdenssituationen i dag og derfor kun prøver at forstå profetien i den sammenhæng.

Organisationen strækker derfor troværdighed ved at forsøge at identificere Nordkongen og Sydkongen i 19th, 20th og 21st Århundreder. Den givne begrundelse er den ”Fra 1870 og fremefter begyndte Guds folk at blive organiseret som en gruppe”. Sammenfattende, på grundlag af at Jehovas Vidner er Guds organiserede gruppe mennesker i dag på jorden (hvilket er en ubeviset påstand), identificerer de derefter Storbritannien som konge af syd sammen med De Forenede Stater. Dette kan betragtes effektivt som skjult nationalisme, især da organisationen startede i USA og kort efter i Storbritannien.

Lad os alle, i stedet for at hoppe til konklusioner, tage et dybere kig på konteksten i Daniel 11: 25-39, da Bibelen normalt hjælper os med at forstå ved konteksten snarere end at udvælge et skriftsted alene.

Inden du læser denne sammenligning, skal du gennemgå følgende artikel, som er en refereret undersøgelse af profetien i Daniel 11 og Daniel 12, der almindeligvis omtales som kongen af ​​syd og kongen af ​​den nordlige profeti. Du er måske måske ikke enig i alle dens konklusioner, men det giver en undersøgelse af sammenhængen, hele profetien og det miljø, den blev givet i, og adskillige historiske referencer. Faktisk havde forfatteren ikke den forståelse, som man kommer til i artiklen, før han gjorde forskningen for sig selv og så på hele profetien i sammenhæng og i historien - især regnskabet fra perioden af ​​Josephus.

https://beroeans.net/2020/07/04/the-king-of-the-north-and-the-king-of-the-south/

Afsnit 5 lægger utilsigtet vægt på den forståelse, der er givet i den tilknyttede artikel, at profetien kun gjaldt Israel. I sammendraget siger Varetårnets artikel, at fordi kristendommen blev frafaldet i 2nd århundrede “Indtil slutningen af ​​19th århundrede var der ingen organiseret gruppe af Guds tjenere på jorden. ” Derfor kunne profetien fra kongen i syd og kongen i nord ikke finde anvendelse på herskere og kongeriger i løbet af denne tid, fordi der ikke var nogen organiseret gruppe af Guds folk, som de kunne angribe !!!

Hvor i profetien, hvor i Bibelen siger det, at manglen på en organisation betød en pause i opfyldelsen af ​​profetien? Søg venligst i NWT 1983 Reference Edition af Bibelen efter ordene 'Organiser', 'Organiseret' og 'Organisation'. Du vil kun være i stand til at fremlægge kun to referencer, som hverken har noget at gøre med nationen Israel eller dens erstatning.

Faktisk var det den eneste gang, at nationen Israel havde nogen organisation overhovedet under Makkabæernes styre, i hele den periode, der startede fra tilbagevenden fra den babyloniske eksil til nationens ødelæggelse i det sene første århundrede (Hasmonean Dynasty) fra omkring 140 f.Kr. til 40 f.Kr., kun 100 år ud af de 520+ år, der var dækket af Daniel 11 og Daniel 12, og den periode diskuteres ikke i profetien, bare hvordan det skete og hvordan det sluttede.

Det største problem med Vakttårneartiklen er, at hele den givne forståelse er baseret på, at organisationen af ​​Jehovas Vidner er Guds udvalgte folk. Hvis de ikke er Guds udvalgte folk, falder hele fortolkningen. Et meget rystende grundlag at forstå skriften på.

Så bare for at gentage, siger artiklen, at vi kan identificere kongen i nord og kongen i syd i de sidste 140 ulige år efter, hvordan de påvirkede Jehovas Vidner.

Lad os derefter undersøge, hvordan konger i nord og konger i syd, som organisationen foreslår, har påvirket Jehovas Vidner.

Afsnit 7 og 8 hævder at identificere kongen af ​​syd som De Forenede Stater og Storbritannien. Bemærker du det fuldstændige fravær af bevis for, hvordan de angiveligt har påvirket enten det naturlige Israel eller Jehovas Vidner? Det eneste grundlag for identifikation ser ud til at være på grundlag af, at Storbritannien besejrede Frankrig, Spanien og Holland, en fortolkning af Daniel 7, ikke Daniel 11, og at den anglo-amerikanske verdensmagt samledes "en overordentlig stor og mægtig hær" Daniel 11 : 25. Det er det.

Afsnit 9-11 hævder at identificere kongen af ​​nord som det tyske imperium på grundlag af at det skyldes, at det udfordrede den anglo-amerikanske verdensmagt og var den næstmægtigste nation på det tidspunkt.

I afsnit 12 hedder det, at den påståede konge i nord er sådan, fordi de britiske og amerikanske regeringer satte Bibelseleverne i fængsel, som nægtede at slås. Der var andre grupper og enkeltpersoner, der også nægtede at kæmpe, men disse ignoreres.

I afsnit 13 nævnes forfølgelse af Jehovas Vidner af Hitler. ”Modstanderne dræbte hundreder af Jehovas folk og sendte tusinder mere til koncentrationslejre. Disse begivenheder blev forudsagt af Daniel ”. Hvis vi leder efter et stort angreb på Guds folk af Hitler, hvorfor ignorere de millioner af jøder, der blev myrdet af Hitlers dødsgrupper og udryddelseslejre? Undersøgelsesartiklen hævder også, ”Nordkongen var i stand til at” vanhelligge helligdommen ”og” fjerne det konstante træk ”ved alvorligt at begrænse Guds tjeneres frihed til at prise Jehovas navn offentligt. (Dan. 11: 30b, 31a) “.

Indtil videre er identifikationen baseret på 3 tvivlsomme påstande:

 1. Organisationen kendt som Jehovas Vidner i dag er Guds folk, og hvor den blev valgt som sådan i 1870'erne.
 2. Et par medlemmer blev sat i fængsel for at nægte militærtjeneste i første verdenskrig (stærkt overtalt af andre samvittighedsfulde indvendere)
 3. Forfølgelsen af ​​organisationen af ​​Hitler (hvis forfølgelse måske har været delvist provoseret af dommer Rutherfords stikkende brev til Hitler, og hvis antal bleges i ubetydelighed sammen med jødens udryddelse)

Punkt 14 ændrer derefter identifikationen af ​​kongen af ​​nord til Sovjetunionen

Tvivlsom påstand nr. 4:

Kongen af ​​nord skifter til USSR, fordi de forbød forkynnelsesarbejdet og sendte vidner i eksil. Dette til trods for, at vidnerne ikke blev udpeget til særlig behandling. Det kommunistiske regime behandlede enhver gruppe, der modsatte sig dens ideologi på samme måde.

Tvivlsom påstand nr. 5:

Vi har derefter kravet (punkt 17,18, XNUMX) om, at “Det oprørende, der forårsager øde” er De Forenede Nationer, hvor Watchtower Organization blev medlem af ikke-statslige organisationer. De Forenede Nationer identificeres som "den modbydelige ting ”, ikke fordi det “Forårsager øde”, men fordi den hævder, at det kan bringe verdensfred. Kan du se logikken og den fulde, opfyldelse selv af den delvise sætning taget ud af sammenhæng med “Det oprørende, der forårsager øde”? Det kan jeg bestemt ikke.

Hvad angår applikationen er det en ren fremstilling, når det siger, ”Og profetien siger, at det oprørende“ forårsager øde ”, fordi FN vil spille en nøglerolle i ødelæggelsen af ​​al falsk religion”. Hvor taler profetien om Daniel 11 om ødelæggelse af alle falske religioner? Ingen steder!!! Dette ser ud til at være noget importeret fra organisationens fortolkning af Åbenbaringsbogen.

Så har De Forenede Nationer haft nogen indflydelse på organisationen af ​​Jehovas Vidner? Bortset fra at bekræfte, at organisationen er en hykler og var medlem af den “oprørende ting”, intet. [I]

Så hvordan er denne identifikation korrekt, når den ikke har haft nogen indflydelse på dem, der hævder at være Guds folk. Nations League og De Forenede Nationer har haft langt mere effekt på nationen Israel i 20th århundrede end på Jehovas Vidner.

(BEMÆRK: Vi antyder ikke, at profetien bliver opfyldt i dag, men om den naturlige nation Israel i stedet for organisationen)

Den følgende uges Watchtower-studie vil forsøge at forstå, hvem kongen af ​​nord er i dag (på grund af Sovjetunionens sammenbrud i 1991) !!!

 

Fodnote:

For dem, der er interesseret i at bekræfte organisationens nøjagtige fortolkning af Daniel 11-profetien, er følgende ressourcer til stor nytte:

De vigtigste kilder til de organisationer, der underviser om Daniel 11, findes i ”Din vilje gøres på jorden”, kapitel 10[Ii]og "Vær opmærksom på Daniels Profeti" (dp), kapitel 11 (findes i WT-bibliotek på mobil og pc).

I "Daniels profeti" -bog i kapitel 13 fra afsnit 36-38 kan du bemærke et fuldstændigt fravær af at forsøge at matche de begivenheder, de fremhæver, med profetien i Daniel. Hvorfor?

Organisationen giver ingen grund til, hvorfor Daniels profeti (i kapitel 11), alt om den jødiske nation, pludselig springer omkring 2,000 år ind i fremtiden.

 

 

[I] Se venligst https://beroeans.net/2018/06/01/identifying-true-worship-part-10-christian-neutrality/ til en undersøgelse af Vakttårnsorganisationens deltagelse i FN.

[Ii] Bogen "Dit vil blive gjort på jorden", kapitel 10, findes i WT 12/15 1959 p756, afsnit 64-68, som er tilgængelig i PC WT-biblioteket.

 

Tadua

Artikler af Tadua.
  14
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x