”Han vil komme helt til sin ende, og der vil ikke være nogen hjælper for ham.” Daniel 11:45

[Undersøgelse 20 fra ws 05/20 s.12 13. juli - 19. juli 2020]

Det enkle svar er INGEN.

Se denne artikel, der undersøger profetien om Daniel 11 og Daniel 12 i dens bibelske og historiske kontekst uden nogen forudgående dagsorden.

https://beroeans.net/2020/07/04/the-king-of-the-north-and-the-king-of-the-south/

Denne artikel om Vakttårnets undersøgelse er meget lav i detaljer, men vi vil fremhæve et par punkter.

Punkt 1 åbnes med ”VI HAR mere bevis end nogensinde før for, at vi lever i slutningen af ​​de sidste dage af dette system med ting”. Denne undersøgelsesartikel leverer dog ikke noget af det bevis. (Måske henviser de til den ikke-undersøgelsesartikel inden denne studieartikel med titlen ”Rivalkonger i tiden for enden).

Denne undersøgelsesartikel indeholder kun en mere spekulativ fortolkning af Daniel 11 baseret på en ubeviselig påstand om, at organisationen er Guds moderne mennesker og et forsøg på at binde en anden profeti, Gog of Magog, der er valgt til at være en sluttidsprofeti, uden nogen forslag fra skrifterne om, at dens opfyldelse ville være tusinder af år senere.

 • Nationen Israel havde en klar mirakuløs manifestation fra Jehova ved Sinai-bjerget og Røde Hav.
 • Organisationen har ikke haft nogen sådan mirakuløs manifestation fra Jehova, med hvilken de kan vælges uden tvivl.

Blandt brødrene og søstrene i de senere år havde der været mange spekulationer om, at kongen af ​​nord ville blive identificeret som Kina af organisationen.

I henhold til organisationens afsnit 4 siges det imidlertid at være Rusland og dets allierede. Hvorfor? Fordi "det styrende organ identificerede Rusland og dets allierede som kongen af ​​det nordlige ”. Det styrende organ har baseret deres identifikation på, at Rusland har forbudt forkynnelsesarbejdet, fordi de forfølger vidnerne, fordi de har konkurreret med den anglo-amerikanske akse, og fordi de angiveligt hader Jehova og hans folk.

Dette er en fyldestgørende erklæring uden begrundelse. Den russiske regering er måske ikke den bedste af regeringerne, men hvilke beviser der er for, at den hader Jehova, og det ville være uretfærdigt at sige, at de hader de lovlydige vidner. De ser dog organisationens lære som en trussel mod borgernes trivsel og har derfor forbudt dem som ekstremister.

Påstået i henhold til afsnit 9 “ind i landets udsmykning”Er den forfølgelse, der er afsluttet til russiske vidner. ”Desuden konfiskerede han vores afdelingskontor i Rusland såvel som Kingdom Halls og Assembly Halls. Efter disse handlinger identificerede det styrende organ i 2018 Rusland og dets allierede som kongen af ​​det nordlige. ”

Afsnit 14 antyder, at Gog fra Magog-land snart vil iværksætte et angreb på Organisationen (da den hævder at være Guds udvalgte folk).

Gog of Magog

Hvordan ville du svare? Er Gog of Magog

 • Rusland [I]
 • Prince of Demon Origin [Ii]
 • 8thDemon Prince [Iii]
 • Satan Djævelen [Iv]
 • En koalition af nationer [V]

Gog of Magog har været alle de ovennævnte 5 forskellige identiteter, ganske vist på forskellige tidspunkter, ifølge organisationen. Gog of Magog siges at være Rusland i 1880, mens den nuværende forståelse er en koalition af nationer (2015). Selv før jeg vågnede af løgnene, jeg blev undervist, kunne jeg aldrig forstå, hvordan Gog af Magog kunne være Satan Djævelen, læren i de foregående 50 år.

Ændrer Jehova sindet så drastisk og kommunikerer det så ofte? Titus 1: 2 siger “Gud, som ikke kan lyve”. At give 5 forskellige identiteter betyder, at hvis man har ret, var det løgn eller forkert identitet ved de andre 4 lejligheder. Så hvordan kan denne lære komme fra Gud? Det er tydeligt, at de er lærdomme fra mænd uden inspiration.

Hvad var Magog?

Magog var et sted i det centrale Tyrkiet i gamle tider. Det blev opkaldt efter en rigtig person. Når vi undersøger passagen i Ezekiel 38, finder vi følgende interessante punkter.

 • Ezekiel 38: 1-2 taler om Gog fra Magog land, men vær opmærksom på, hvem han er: “Hovedchef i Meshech og Tubal”(Esekiel 38: 3). Disse var to af Jafeths sønner, ligesom Magog.
 • Yderligere, i Esekiel 38: 6, lyder det: "Gomer og alle dens bånd, huset til Togarmah i de fjerneste dele af nord" nævnes. Togarmah var en søn af Gomer, Jafeths førstefødte.
 • Et par vers senere nævner Esekiel 38:13 “Købmændene i Tarshish” en søn af Javan søn af Jafeth.
 • Derfor, da den virkelige Gog fra Magog levede meget tidligere end Ezekiel, er det mere sandsynligt, at det er en titel, der bruges til at indikere en reel hersker fra dette område. Det var ikke Satan eller nogen eller noget andet, som nogle har fortolket denne passage.
 • Magog, Meshech, Tubal, Gomer og Togarmah og Tarshish var alle sønner eller barnebarn af Jafeth. (Se 10 Mosebok 3: 5-XNUMX).

Desuden blev de områder, hvor de boede, opkaldt efter dem.

I lang tid efter Alexander den store død regerede Seleucid-dynastiet dette område af Tyrkiet og var en række af de nordlige konger, der blev forudsagt i Daniel. Antiochus IV var en af ​​disse, der kom i c.168 f.Kr. og ransakede Judea og templet.

Esekiel 38: 10-12 taler om ”Er det for at få en stor forkæling, som du kommer ind?” Antiochus IV tilbød svin på templets alter og forbød jødisk tilbedelse. Han tog også alle templets skatte, der var blevet bragt tilbage fra Babylon. Dette provokerede den maccabiske oprør. I den tændte Makkabæerne de helleniserede jøder som en del af deres forsøg på at genoprette det, de betragtede som ægte tilbedelse. De brugte også geriljataktikker mod hæren fra Antiochus i det bjergagtige område i Judea med stor virkning.

Ezekiel 38:18 taler om “Israels jord”. Esekiel 38:21 siger:og jeg vil påkalde ham i hele min bjergrige region et sværd. ” (Se også Esekiel 39: 4). Makkabæerne kæmpede for en geriljakampagne i bjergrigt Judea mod Antiochus IV. Derefter fortsætter det med at sige, ”Mod sin egen bror kommer hver enkelt sværd for at blive”. Der var også konflikt mellem maccabæerne og de hellenistiske jøder. Var dette opfyldelsen af ​​profetien? I betragtning af at jøderne kæmpede mod hinanden er det åbenlyst muligt. Vi kan dog ikke være dogmatiske, men vi skal heller ikke bruge den som en skridt til at anvende i dag, bare fordi vi ønsker, at det skal være det, som organisationen og andre apokalyptiske kristne grupper gør. Det er bestemt forkert at holde denne profeti ude af opfyldelse i fremtiden uden nogen god grund.

Afsnit 17 siger ”(Læs Daniel 12: 1.) Hvad betyder dette vers? Michael er et andet navn på vores herskende konge, Kristus Jesus. Han har ”stået på vegne af” Guds folk siden 1914, da hans rige blev etableret i himlen. ”

Ja, det er det samlede bevis, der tilbydes for Michael at være Jesus Kristus. Det er han måske ikke, men bestemt bør der gives en vis støtte til den givne forståelse. Det burde ikke være et 'dette er organisationens forståelse; dette er fordi vi siger det. Men mere bekymrende er påstanden om, at "Han har ”stående på vegne af” Guds folk siden 1914 ” hvornår der tilbydes ikke noget bevis for, hvordan Jesus har opfyldt det.

Hvad angår de øvrige konklusioner fra Watchtower-artiklen, falder eller står de alle ved følgende tre spørgsmål:

 1. Hvilket grundlag skal vi antage, at Daniels profeti gjaldt mere end Israel, dvs. på Guds folk i dag?
 2. Hvilke beviser er der for, at Gud har et identificerbart folk i dag, i modsætning til kun acceptable individer?
 3. Hvilket bevis er der for, at Jehovas Vidner i dag skal identificeres som Guds folk i dag?

Hvis vi ikke kan tilbyde bevis for spørgsmål 1, så er spørgsmål 2 et stumt spørgsmål. Ligeledes, hvis der ikke er bevis for spørgsmål 2, er spørgsmål 3 et stumt spørgsmål.

[I] WT 1880 Juni p107

[Ii] WT 1932 6 / 15 p179 par. 7

[Iii] WT 1953 10 / 1 par. 6

[Iv] WT 1954 12 / 1 p733 par. 22

[V] WT 2015 5 / 15 pp29-30

Tadua

Artikler af Tadua.
  7
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x