Forsoning af den messianske profeti af Daniel 9: 24-27 med sekulær historie

Færdiggørelse af løsningen

 

Resumé af resultater til dato

I denne maratonundersøgelse indtil videre har vi fundet følgende fra skrifterne:

 • Denne løsning placerede slutningen af ​​de 69 syvder i 29 e.Kr., da Jesus påbegyndte sin tjeneste.
 • Denne løsning placerede årsagen til ofring og gaveoffer til at ophøre, ved halvdelen af ​​de syv i 33 e.Kr. med Messias Jesus blev afskåret og dræbt på vegne af hele menneskeheden.
 • Denne løsning placerede slutningen af ​​de sidste syv i 36 e.Kr. med omdannelsen af ​​Cornelius, hedningen.
 • Denne løsning placerede 1st År for Cyrus den Store ved 455 f.Kr. som starten på de syv syv på 49 år.
 • Denne løsning placerede det 32. år af Darius alias Ahasuerus, alias Artaxerxes i 407 f.Kr., hvor de syv syv år på 49 år sluttede med Nehemias tilbagevenden til Babylon med Jerusalems mur restaureret. (Nehemiah 13: 6)
 • Denne løsning giver derfor en logisk grund for Daniel og Jehova til at opdele profetien i syv og toogtres syvende. (se problem / løsning 7)
 • Denne løsning giver rimelige aldre for Mordecai, Esther, Ezra og Nehemiah i modsætning til de traditionelle sekulære og religiøse fortolkninger, som enten ignorerer eller forklarer de urimelige aldre med ”en anden Mordecai, en anden Ezra, en anden Nehemiah eller Bibelsk beretning er forkert ”. (Se problemer / løsninger 1,2,3)
 • Denne løsning giver også en rimelig forklaring på de persiske kongers rækkefølge i skrifterne. (Se problemer / løsninger 5,7)
 • Denne løsning hjælper os også med at forstå en rimelig række fra højpræsten i perioden med det persiske imperium, der stemmer overens med skriften. (se problem / løsning 6)
 • Denne løsning giver en rimelig forklaring på de to præstelister. (se problem / løsning 8).
 • Denne løsning kræver forståelse af, at Darius I blev kaldt eller kendt som eller tog navnet Artaxerxes eller blev omtalt som Artaxerxes fra hans 7th regeringsår og frem i regnskaberne fra Ezra 7 og fremefter og Nehemiah. (se problem / løsning 9)
 • Denne løsning kræver også, at forstå Ahasueros i Esterbogen også henviser til Darius I. (se problemer / løsninger 1,9)
 • Denne løsning hjælper os også med at give mening om næsten alt hvad Josephus skrev, dog ikke hvert eneste stykke i stedet for kun et par stykker. (se problem / løsning 10)
 • Denne løsning giver også en rimelig løsning på navngivningen af ​​de persiske konger på bøgerne om apokryf. (se problem / løsning 11)
 • Denne løsning giver også en rimelig løsning på navngivningen af ​​de persiske konger i Septuaginten. (se problem / løsning 12)

Imidlertid efterlader denne løsning os med et lille besvær at finde ud af, den af ​​de persiske kongers resterende rækkefølge.

I den resterende periode fra året efter Darius I's død i hans 36th År, som i denne løsning er 402 f.Kr., til 330 f.Kr., da Alexander besejrede en kong Darius for sidste gang og selv blev konge af Persien, er vi nødt til at passe 156 år ind i 73 år (og 6 konger, hvis muligt) uden at modsætte flertallet af historiske oplysninger, hvis det overhovedet er muligt. En gigantisk Rubiks terning af et puslespil!

 

De sidste stykker af puslespillet

Hvordan blev dette opnået?

I forfatterens forskning og undersøgelse og skrivningen af ​​de foregående dele af denne række af resultaterne var det blevet klart, at udgangspunktet måtte være 455 f.Kr. Det var dog også klart, at dette måtte være 1st År for Cyrus i stedet for 20th År for artaxerxes I. Som et resultat havde han fra tid til anden forsøgt at udarbejde scenarier, der ville passe til kravene i det sidste punkt i afsnittet Resume of Findings ovenfor. Intet scenarie gav dog mening om dataene på det tidspunkt, og det var heller ikke berettiget.

En sammenligning af oplysningerne fra Eusebius[I] og Africanus[Ii] og Ptolemeus[Iii] og andre gamle historikere om regeringslængder af de persiske konger og de konger nævnt af Josephus, persisk digter Ferdowsi[Iv], og Herodotus blev skabt. Det begyndte at give efter og vise mønstre, som alle havde forklaringer, ikke kun fra, hvad der blev opdaget i undersøgelsen af ​​bibeloptegnelsen, men også fra forskellige uddrag af information, der var kommet ud af efterforskninger fra andre historikere.

Det var interessant, at den persiske digter Ferdowsi kun havde konger op til Darius II og udeladte Xerxes.

Josephus havde også kun Kings op til Darius II men inkluderede Xerxes. Herodotus havde kun konger op til Artaxerxes I. (Det antages, at Herodotus døde under Artaxerxes I regeringsperiode eller tidligt i Darius II's regeringstid).

Hvis Darius I (den store) også var forskelligt kendt som eller ændrede hans navn til Artaxerxes, var det fuldstændigt muligt, at andre persiske konger var ens, hvilket kan have skabt forvirring blandt senere historikere både i den gamle historie og i 20th og 21st Århundrede.

En sammenligning af regeringslængder fra antikke historikere

Herodotus c. 430 f.Kr. Ctesias c. 398 f.Kr. Diodorus 30 f.Kr. Josephus 75 e.Kr. Ptolemeus 150 e. Kr Clement of Alexandria c. 217 e.Kr. Manetho / Sextus Julius Africanus c.220 e.Kr. Manetho / Eusebius c. 330 e.Kr. Sulpicus Severus c.400 e.Kr. Den persiske digter Firdusi (931-1020 e.Kr.)
Cyrus II (Den store) 29 30 Ja 9

(Babylon)

30 31 Ja
Cambyses II 7.5 18 6 8 19 6 3 9 Ja
Magi 0.7 0.7 0.7 0.7 0.7
Darius I (den store) 36 - 9+ 36 46 36 36 36 Ja
Xerxes I Ja - 20 28 + 21 26 21 21 21
Artabanos 0.7
Artaxerxes (I) Ja 42 40 7+ 41 41 41 40 41 Ja
Xerxes II 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
Sogdianos 0.7 0.7 0.7 0.7
Darius II 35 19 Ja 19 8 19 19 19 Ja
Artaxerxes II 43 46 42 62
Artaxerxes III 23 21 2 6 23
Æsler (Artaxerxes IV) 2 3 4
Darius III 4 4 6
totaler 73 126 145 50 + 209 212 134 137 244

 

 

Som du kan se, er der en stor forskel mellem de løsninger, som forskellige historikere tilbyder over en periode på hundreder af år. De sekulære og religiøse myndigheder i dag vedtager normalt Ptolemaios kronologi.

For at forsøge at forene dette enorme spørgsmål blev der derfor truffet en beslutning om at arbejde tilbage fra det persiske kejsers fald til Alexander den store makedonien i 330 f.Kr., mod Darius I, hvis styre sluttede i 403 f.Kr. med Cyrus startende i 455 f.Kr.

Vi fandt derfor:

 • Darius III med 4 år (regeringslængde ifølge Ptolemæus og Manetho ifølge Julius Africanus), den sidste konge i Persien, der regerede i tiden for Alexander den Store fremrykket ind i det persiske imperium.
 • Æsler (Artaxerxes IV) med 2 år. (regeringslængde i henhold til Ptolemæus).

Næste:

 • Det blev antaget, at Artaxerxes III havde en regeringstid på 2 år. (regeringslængden ifølge Manetho og Julius Africanus, med muligvis yderligere 19 år som konge over Egypten eller som medstyre)
 • Darius II med en regeringstid på 19 år som konsekvent givet af Africanus, Eusebius og Ptolemy.

Dette var i alt 21 år, som Ptolemy havde givet Artaxerxes III. Dette gav en stærk indikation af, at Ptolemaios sandsynligvis havde den forkerte regeringslængde for Artaxerxes III. (Ptolemaios figur på 21 år for Artaxerxes havde altid vist sig at pænt og tilfældigt svare til længden af ​​Xerxes regeringsperiode. Det er meget sjældent, at konger af det samme land og nær tid til hinanden har samme længde af regeringstid, de matematiske odds for, at dette forekommer naturligvis er meget usandsynlige).

Den mest sandsynlige forklaring er, at Ptolemeus havde miskopieret regeringslængden, måske ved hjælp af Xerxes. Andre muligheder kunne imidlertid være, at der var et medstyre med en 2-årig eneste regeringstid af Artaxerxes III efter Darius II's død, eller at Darius (II) også blev kendt som eller ændret hans navn til Artaxerxes (III), sandsynligvis på samme måde som Bibelen havde vist, var Darius (I) også kendt som Artaxerxes (I).

Næste:

 • Sekulære Artaxerxes I blev tilføjet med en regeringslængde på 41 år og udeladt sekulære Artaxerxes II (for regeringslængden af ​​Artaxerxes I ifølge Ptolemy. Sekulære Artaxerxes II blev udeladt af mange gamle historikere og vidt forskellige regeringslængder fra resten).

Dette betød, at Artaxerxes I regerede, startede i det sjette år efter Darius I's død, et 6-årigt hul (løsningens Artaxerxes fra Ezra 5 og fremefter og Nehemiah). Det efterlod ikke plads til hele Xerxes 7-årige regeringstid.

Sidste stykke:

 • Xerxes blev tilføjet med en regeringslængde på 21 år, 16 år som co-hersker med sin far Darius og 5 år som eneste hersker.

Som nævnt nær begyndelsen af ​​vores serie, mener nogle lærde, at der er bevis for, at Xerxes samarbejdede med sin far Darius i en periode på 16 år. Hvis Xerxes var en medhersker med Darius og ved Darius 'død, blev hersker, giver dette en levedygtig forklaring. Hvordan det? Xerxes ville være eneste hersker i de sidste 5 år af hans regeringsperiode, før han blev efterfulgt af hans søn Artaxerxes.

Ptolemy giver Artaxerxes I regeringslængde som 41 år og Artaxerxes II regeringslængde som 46 år. Bemærk forskellen på 5 år. Afhængigt af hvordan det blev talt Artaxerxes kunne jeg siges at have regeret 41 år alene eller måske 46 år inklusive et 5-årigt medstyre med hans far Xerxes efter hans bedstefars Darius død. Dette ville forklare historikernes forvirring senere såsom Ptolemaios angående regeringsperioder for de forskellige artaxerxer. Med forskellige kilder, der giver forskellige regeringslængder for Artaxerxes, kunne Ptolemeus have antaget, at det, der kendes sekulært som Artaxerxes I og Artaxerxes II, var forskellige konger i stedet for en og samme.

Oversigt over forskelle med sekulære løsninger:

 1. Xerxes I har et medstyre med Darius I i 16 år.
 2. Artaxerxes II-regeringsperiode på 46 år i henhold til Ptolemy falder som en kopiering af Artaxerxes I.
 3. Artaxerxes III-regeringsperioden forkortes fra 21 til 2 år eller har en co-regeringsperiode for den resterende forskel på 19 år.
 4. Asses eller Artaxerxes IV har Manethos 3 år reduceret til Ptolemys 2 år eller 1 år med medstyre med de 2 år.
 5. De samlede justeringer er 16 + 46 + 19 + 1 = 82 år.

Alle disse justeringer er foretaget med et godt grundlag og tillader, at Bibels profetier af Daniel 9: 24-27 er korrekte og alligevel tillader stadig, at alle kendte og pålidelige historiske fakta er nøjagtige. På denne måde kan vi opretholde sandheden i Guds ord som anført i Romerne 3: 4, hvor apostlen Paulus sagde “Men lad Gud blive fundet sand, skønt enhver er en løgner ”.

13. Problem med sekulær inskription - en løsning

Vigtigst nok gjorde denne forståelse også, at A3P-inskriptionen kunne være korrekt, da den krævede række af rækkefølger for at matche inskriptionen stadig var intakt på trods af, at Artaxerxes II faldt.

A3P-inskriptionen læser ”Den store konge Artaxerxes [III], kongenes konge, landekongen, kongen af ​​denne jord, siger: Jeg er kongens søn Artaxerxes [II Mnemon]. Artaxerxes var søn af konge Darius [II Nothus]. Darius var søn af konge Artaxerxes [JEG]. Artaxerxes var søn af kong Xerxes. Xerxes var søn af kong Darius [den store]. Darius var søn af en mand, der hedder Hystaspes. Hystaspes var en søn af en mand, der hedder Arsames, det Achæmenide". [V]

Bemærk de bracketede [III] -numre, da dette er en fortolkning fra oversætteren, da inskriptionen og også de originale poster ikke giver kongerne et tal til at identificere dem fra tidligere konger. Dette er en moderne tilføjelse for at gøre identifikationen lettere.

For denne løsning forstås derfor A3P-inskriptionen som at læse "Den store konge Artaxerxes [IV], kongen af ​​konger, kongen af ​​lande, kongen af ​​denne jord siger: Jeg er kongens søn Artaxerxes [III]. Artaxerxes var søn af konge Darius [II Nothus]. Darius var søn af konge Artaxerxes [II Mnemon]. Artaxerxes var søn af kong Xerxes. Xerxes var søn af kong Darius [den store, også Longimanus]. Darius var søn af en mand, der hedder Hystaspes. Hystaspes var en søn af en mand, der hedder Arsames, det Achæmenide".

Den følgende tabel giver en sammenligning af de to fortolkninger, som begge passer til indskriften.

Inskription - King List Sekulær opgave Tildeling af denne løsning
Artaxerxes III (asses) IV
Artaxerxes II (Mnemon) III (asses)
Darius II (Nothus) II (Nothus)
Artaxerxes Jeg (Longimanus) Jeg (Mnemon)
Xerxes I I
Darius I I (også Artaxerxes, Longimanus)

 

 

14.      Sanballat - En, to eller tre?

Sanballat, horoniten, vises i bibeloptegnelsen i Nehemiah 2:10 i 20th År af artaxerxes, nu identificeret i denne løsning som Darius den store. Nehemiah 13:28 identificerer, at en af ​​sønnerne til Joiada, søn af ypperstepræsten Eliashib, var en svigersøn til Horballen Sanballat. Denne begivenhed fandt sted et stykke tid senere efter Nehemiahs tilbagevenden til Artaxerxes (Darius den store) i Kongens 32nd år. Måske to eller tre år senere.

Vi finder spor af hans sønner Delaiah og Shelemiah i Elephantine Papyri sammen med Jehohanan som ypperstepræst.

Ved at skjule fakta fra Elephantine Temple Papyri finder vi følgende.

“Til Bagohi [Persisk] guvernør i Juda, [fra] præsterne, der er i fæstningen Elephantine. Vidranga, chef [Egypts guvernør i fravær af Arsames] sagde i år 14 af kong Darius [II?]: "Nedriv templet for YHW, den Gud, der er i Elefantin-fæstningen". Søjlerne og indgangene til hugget sten, stående døre, bronzehængsler på disse døre, cedertræstak, beslag, de brændte med ild, guld- og sølvbassiner stjålet. Cambyses [søn af Cyrus] ødelagde de egyptiske templer, men ikke YHW-templet. Vi søger tilladelse fra Johanan ypperstepræsten i Jerusalem for at genopbygge templet, da det tidligere blev bygget for at ofre madoffer, røgelse og holocaust på alteret fra YHW Gud. Vi fortalte også Delaiah og Shelemiah, sønner af Sanballat, guvernør i Samaria. [dateret] 20. Marheshvan, år 17 af kong Darius [II?].” [Parentes angiver forklarende data til kontekstformål].

"Endvidere har vi fra Tammuz, år 14 af kong Darius, og indtil denne dag iført sæk og faste; vores koner er lavet som enke (r); (vi) salver os ikke med olie og drikker ikke vin. Desuden fra den (tid) og indtil (denne) dag, år 17 af kong Darius ”. [Vi]

I den foreslåede løsning ville kong Darius af Papyri sandsynligvis være Darius II, ikke længe før det persiske imperium faldt til Alexander den Store.

Den mest troværdige løsning, og som passer til de kendte kendsgerninger, er, at der var to Sanballats som følger:

 • Sanballat [I] - attesteres i Nehemiah 2:10. Antages en alder af omkring 35 i 20th År for artaxerxes (Darius I), da han var guvernør, ville han have været omkring 50 år i Nehemiah 13:28, cirka 33rd År for Darius I / Artaxerxes. Dette ville også give en af ​​Joiadas sønner mulighed for at være svigersøn for Sanballat [I] på dette tidspunkt.
 • Ukendt Son of Sanballat - hvis vi tillader, at en navngivet søn fødes til Sanballat [I] i en alder af 22, vil det tillade en Sanballat [II] født til den navngivne søn i en alder af 21/22.
 • Sanballat [II] - attesteres i elefantinbrevene dateret til den 14th år og 17th år af Darius.[Vii] At tage Darius som Darius II dette ville tillade Sanballat [II] at være i hans sene 60'ere tidlige 70'ere på dette tidspunkt og dø ældre omkring 82, 7 måneder efter Alexander den store belejring af Tyres. Det ville også give mulighed for, at hans navngivne sønner Delaiah og Shemeliah var gamle nok (i slutningen af ​​40'erne) til at overtage en del af de administrative opgaver fra deres far, som breve antyder.

Der er ingen kendsgerninger, som forfatteren er opmærksom på, som ville være i modstrid med denne foreslåede løsning.

Fakta blev opnået fra en artikel med titlen "Arkæologi og tekster i den persiske periode, fokus på Sanballat ” [Viii], men fortolkningerne blev ignoreret, og de få tilgængelige fakta blev lagt i den foreslåede løsningsramme.

15.      Evne til kegleformet tablet - Modsiger det denne løsning?

Der er ingen bekræftede spækketabletter til Artaxerxes III, Artaxerxes IV og Darius III. Vi er nødt til at stole på gamle historikere for deres regeringslængder. Som du vil se fra den tidligere tabel, er der forskellige længder uden bevis for at støtte nogen af ​​dem som korrekte. Selv de kegleformede tabletter, der blev tildelt Artaxerxes I, II og III, er hovedsageligt udført på formodning, da kongerne ikke var nummereret i persisk tid. Tildelingen af ​​tabletter udføres normalt også på basis af, at kronologien til Ptolemy er korrekt. Forskere, der ikke er klar over dette, hævder så, at disse kegleformede tabletter bekræfter Ptolemaios kronologi, men alligevel er dette en mangelfuld cirkulær resonnement.

Kongens nummereringsplan som I, II, III, IV osv. Er en moderne tilføjelse for at gøre identifikationen lettere.

I skrivende stund er forfatteren ikke opmærksom på noget bevisformat, der kan være i modstrid med denne løsning. Se tillæg 1[Ix] og tillæg 2[X] for mere information.

 

Konklusion

Denne løsning evaluerede og undersøgte slutningen af ​​de 70 syvder. Det bekræftede også startåret for de sidste syv. Arbejde tilbage herfra blev året for hele perioden etableret og året for afslutningen af ​​de syv syvder og starten af ​​de 7 syvder. Kandidater til at bestemme, hvilket kommando / ord / dekret startede perioden på 62 syvene, blev evalueret og konklusioner baseret på skrifterne blev trukket. Efter at have etableret disse fire nøgleår, blev de øvrige beviser derefter tilpasset denne konturramme.

I løbet af denne lange rejse har vi fundet løsninger på alle de 13 citerede store problemer, skabt af eksisterende fortolkninger.

På tidspunktet for færdiggørelsen (maj 2020) havde forfatteren ikke ignoreret eller fundet eller fået besked om nogen fakta det modsatte den præsenterede løsning. Dette betyder ikke, at det muligvis ikke behøver at blive raffineret i rette tid, men den overordnede løsning anses i øjeblikket som bevist ud over en rimelig tvivl på nuværende tidspunkt.

Når man nå frem til denne løsning, er der påberåbt integriteten af ​​bibeloptegnelsen, og hvor det er muligt har brugt Bibelen til at tolke sig selv. Vi har også kigget efter fornuftige forklaringer på de kendte historiske kendsgerninger, der passer til den bibelsk beretning, der er fremkommet, snarere end at tage sekulær historie som grundlag og forsøge at passe bibeloptegnelsen ind i den.

I løbet af dette er grunde til at opdele den messianske profeti i syv syv og 7 syv og halv syv og endnu en halv syv alle tydelige. Profetien er også blevet overvejet i dens bibelske kontekst snarere end isolering. Dette giver grunde til, hvorfor Daniel fik denne profeti på det tidspunkt, han var, i 62st år af Darius den Mede, nemlig:

 • For at bekræfte afslutningen af ​​øde
 • At se frem til Messias
 • At styrke Daniels tro, fordi han ville se begyndelsen på denne nye profetiske periode

Daniel var også bekendt med de 70 år, hvor han tjente Babylon, og de 49 år af Jerusalems og templets komplette ødelæggelse og løsladelsen af ​​jubelåret. Derfor ville de 49 år til genopbygning af Jerusalem og templet blive forstået af Daniel, ligesom den samlede profetier periode i den større periode på 70 syvder indtil afslutningen af ​​perioden for jøderne at have mulighed for at afslutte deres overtrædelse.

Tidspunktet for Ezras tilbagevenden og gendannelse af de Levitiske pligter og ofre efter afslutningen af ​​templet giver nu også fuld mening sammen med mange andre ting.

Læsere kan også undre sig over, om denne løsning skaber problemer for konklusionerne i serien “En rejse til opdagelse gennem tiden”[Xi], der beskæftigede sig med begivenhederne og profetierne om eksil til Babylon. Svaret er, at det ændrer sig ingen af konklusionerne. Den eneste ændring, der ville være nødvendig, er at ændre de foreslåede år i den julianske kalender ved at reducere dem med 82 år, flytte 539 f.Kr. til 456 f.Kr. eller 455 f.Kr., og alle de andre med samme justeringsmængde.

Denne forståelse af den messianske profeti tjener også til at bekræfte resultaterne af "En rejse til opdagelse gennem tiden ”. Nemlig er det ikke muligt at fortolke Daniels forklaring af Nebukadnezzars drøm om syv gange som at have en større opfyldelse, især med en begyndelsesdato i 607 f.Kr. eller en slutdato i 1914 e.Kr.

Endelig og vigtigst af alt var målet med undersøgelsen vellykket. Den foreslåede løsning har nemlig bekræftet og givet bevis for, at Jesus faktisk var den lovede Messias af Daniels profeti fra Daniel 9: 24-27.

 

 

 

 

Tillæg 1 - Spidsformet bevis tilgængelig for persiske konger

 

Kilden til følgende information er Babylonsk kronologi 626 f.Kr. - AD75 af Richard A. Parker og Waldo H Dubberstein 1956 (4th Trykning 1975). Onlinekopi tilgængelig på:  https://www.staff.science.uu.nl/~gent0113/babylon/downloads/babylonian_chronology_pd_1956.pdf

 

Side 14-19 i bog, side 28-33 i pdf

Bemærkninger:

Datingkonvention er: Måned (romertal) / Dag / År.

Acc = Tiltrædelsesår, dvs. år 0.

? = ulæselige eller manglende eller tvivlsomme.

VI2 = 2nd måned 6, en interkalarmåned (springmåned i månekalender)

 

Cyrus

Først: VII / 16 / Acc Babylon falls (Nabunaid Chronicle)

Sidste: V / 23/9 Borsippa (VAS V 42)

Cambyses

                Først: VI / 12 / Acc Babylon (Strassmaier, Cambyses, Nr. 1)

                Sidste: I / 23/8 Shahrinu (Stassmaier, Kambyses, Nr. 409)

Bardiya

                Først: XII / 14 / ?? Behistun Inskription linje 11 (af Darius I)

                Sidste: VII / 10 / ?? Behistun Inskription linje 13 (af Darius I)

 

Darius I

                Først: XI / 20 / Acc Sippar (Strassmaier, Darius, Nr. 1)

                Sidste: VII / 17 eller 27/36 Borsippa (V AS IV 180)

Xerxes

                Først: VIII eller XII / 22 / Acc Borsippa (V AS V 117)

                Sidste: V / 14? - 18? / 21 BM32234

Artaxerxes I

                Først: III / - / 1 PT 4 441 [Cameron]

                Sidste: XI / 17/41 Tarbaaa (Clay, BE IX 109)

Darius II

                Først: XI / 4 / acc Babylon (Clay, BE X 1)

Sidste: VI2/ 2/16 Ur (Figulla, UET IV 93)

Ingen tabletter for Darius II år 17-19

Artaxerxes II

                                                Ingen tabletter til tiltrædelse af Artaxerxes II

Først: II / 25/1 Ur (Figulla, UET IV 60)

 

Sidste: VIII / 10/46? Babylon (V AS VI 186; årstal beskadiget lidt, men læses som “46” af Arthur Ungad)

Artaxerxes III

Ingen moderne kegleformede tabletter

Asses / Artaxerxes IV

Ingen moderne kegleformede tabletter

Darius III

Ingen moderne kegleformede tabletter

Skriftformet bevis for 5 år i Babylonia

Ptolemaic Canon 4-års regel i Egypten

 

 

 

Bilag 2 - Egyptisk kronologi for den achemenidiske [medo-persiske] periode

Der var dog et stykke af puslespillet, der blev tilbage til sidst. Årsagen til, at det var blevet overladt helt til slut, var, at emnet for den persiske herredømme over Egypten ikke blev berørt i skrifterne.

Efter en lang tids brug i forskning var konklusionen, at der også er meget få hårde kendsgerninger for datering af den persiske herredømme over Egypten eller faktisk nogen lokal pharoah. Størstedelen af ​​datoer, der er givet for de persiske satraps som herskere på vegne af de persiske monarker, er baseret på de persiske kongers Ptolemaiske kronologi snarere end referencer fra papyri eller kuleform. Det samme er tilfældet med Kings / Pharoah's fra de egyptiske dynastier af de 28th, 29th og 30th.

Persiske Satrapies

 • Aryandes: - Regerede fra år 5 af Cambyses II til år 1 i Darius I.
 • Aryandes: - Genudnævnt af Darius I i hans 5th

Regerede indtil år 27 i Darius I?

 • Pheredates: - Regeret i 11 år?

Fra år 28? af Darius I til år 18? af Xerxes I (= Darius I, 36 +2 år)?

 • Achemenerne: - Regeret i 27 år?

Fra 19th - 21st af Xerxes? og 1st - 24th år Artaxerxes [II]?

 • Arsames: - Regeret i 40 år?

Fra 25th Artaxerxes [II] til 3rd År Artaxerxes IV?

Ud af alle disse datoer er det kun disse understreget er sikre. Daterede / datable poster skræmmer fra denne periode. For yderligere information om persiske satrapier generelt og Egypten i særdeleshed se

http://www.iranicaonline.org/articles/achaemenid-satrapies under 5, 5.1, 5.1.1, 5.1.2, 5.2, 5.3.

 

Faraonisk dynasti 27

Den officielle sekulære kronologi kan findes her: https://en.wikipedia.org/wiki/Twenty-seventh_Dynasty_of_Egypt#Timeline_of_the_27th_Dynasty_(Achaemenid_Pharaohs_only).

Følgende vigtige punkter skal bemærkes:

 • Kun Cambyses II og Darius I vides at have tronnavn, idet de er henholdsvis Mesutire og Stutre.
 • Regeringen for hver persisk konge over Egypten er baseret på den sekulære persiske kronologi, som igen er baseret på kronologien fra Ptolemeus skrevet i 2nd Århundrede e.Kr. På grund af den foreslåede løsning, der er indeholdt i denne serie, ville dette også medføre, at de formodede datoer for Kongerne af Persiens regeringsperioder i Egypten også er forkerte. I betragtning af at der er ringe eller ingen daterbar dokumentation, især gennem synkronisering af begivenheder, udgør dette ingen problemer for den foreslåede løsning. Derfor må de sekulære datoer for den persiske herredømme over Egypten være forkerte og skal blot ændres i overensstemmelse med løsningen for tidspunktet for og længden af ​​de persiske kongers regeringstid over Persien.
 • Listen indeholder alle de persiske konger fra Cambyses II til Darius II og inkluderer også oprørere Petubastis III i de første tre år af regeringen for Darius I og Psamtik IV i Xerxes tid.
 • Der er hieroglyphic bevis for Darius (I) i hans 4th år, og en række inskriptioner, der bærer hans navn, men ikke dateret.[Xii]
 • Der er hieroglyfiske inskriptioner for Xerxes for hans år 2-13.[Xiii]
 • Der er hieroglyfiske inskriptioner for sekulære Artaxerxes I, denne løsning, Artaxerxes II. [Xiv]
 • Der er ingen hieroglyfiske spor af Darius II eller sekulære Artaxerxes II, denne løsning, Artaxerxes III.
 • Det seneste bevis for papirier for Darius (I) er hans år 35.[Xv]
 • Bortset fra den allerede nævnte Elephantine papyri for Darius (II), der er omtalt under Sanballat, er der ingen andre papyriske beviser, som forfatteren har været i stand til at lokalisere og verificere.

 

De egyptiske farao-dynastier 28, 29, 30[Xvi]

Dynasty Farao Reign
28th    
  Amyrteos 6 år
     
29th    
  Neferiter I 6 år
  Psammouthier 1 år
  Achoris 13 år
  Neferiterne II 4 måneder
     
30. (pr. Eusebius)  
  Nektanebes (I) 10 år
  Teos 2 år
  Nektanebus (II) 8 år
     

 

Denne tabel er baseret på Manethos liste, som er bevaret af Eusebius.

I betragtning af manglen på eventuelle daterbare dokumenter eller inskriptioner, og at der var huller mellem disse dynastier, og at disse dynastier kun styrede Nedre Egypten (Nildeltaet, eller dele heraf), gør det dem i stand til at regere samtidigt med enhver persisk satraper, der regerer over Upper Egypten inklusive Memphis og Karnak osv. Det betyder også, at der ikke er nogen foruroligende uoverensstemmelser mellem synkroniseringer for de persiske kongers reviderede regeringslængde osv. Hvis nye beviser for yderligere fakta præsenteres for forfatteren, vil dette afsnit blive revurderet. Efter fakta henviser forfatteren til papyri med regeringsår og et kongens navn eller kileskriftstabletter eller inskriptioner, der giver den persiske konge og året for kongens regeringstid, med synkronistiske data, der kan matches eller etableres i sammenhæng.

Som eksempel indeholder bogstaverne fra Elephantine Papyri datoer for Darius år 5, år 14 og år 17, og Jehohanan (den jødiske højpræst) efter Nehemias død. Dette ville placere dem som sandsynligvis i regeringsperioden for Darius II, oplysningerne ovenfor giver Darius II mulighed for at herske over Elephantine, Øvre Egypten (moderne Aswan, nær dæmningen).

 

[I] https://en.wikipedia.org/wiki/Eusebius

[Ii] https://en.wikipedia.org/wiki/Sextus_Julius_Africanus

[Iii] https://en.wikipedia.org/wiki/Ptolemy

[Iv] https://en.wikipedia.org/wiki/Ferdowsi

[V] https://www.livius.org/sources/content/achaemenid-royal-inscriptions/a3pa/ og

”Antik persisk leksikon og teksterne i Achaemenidan-inskriptionerne blev translittereret og oversat med særlig henvisning til deres nylige genundersøgelse,” af Herbert Cushing Tolman, 1908. s.42-43 i bogen (ikke pdf) Indeholder Transliteration og oversættelse. https://archive.org/details/cu31924026893150/page/n10/mode/2up

[Vi] Skriftlig kontekst, Bezalel Porten, COS 3.51, 2003 AD

[Vii] Flere detaljer og billeder af Elephantine Manuskripter findes her https://www.bible.ca/manuscripts/bible-manuscripts-archeology-Elephantine-papyrus-Egypt-Aswan-Syene-Darius-persian-Jewish-colony-temple-burned-Bagohi-Sanballat-passover-wine-fortress-Ezek29-10-495-399BC.htm#four.

Forfatteren accepterer imidlertid ikke de datoer, der er givet der, som er fortolkningen af ​​webstedets forfattere, især i betragtning af alle de bibelske og andre beviser, der er præsenteret i denne serie. Fakta kan imidlertid udvindes og bruges til at give et mere fuldstændigt billede af denne periode og til at kontrollere, om nogen fakta er i konflikt med den foreslåede løsning, hvilket ingen gør.

[Viii]  https://www.academia.edu/9821128/Archaeology_and_Texts_in_the_Persian_Period_Focus_on_Sanballat

[Ix] Tillæg 1 - Spidsformet bevis tilgængelig for persiske konger

[X] Bilag 2 - Egyptisk kronologi for den achemenidiske [medo-persiske] periode

[Xi] https://beroeans.net/2019/06/12/a-journey-of-discovery-through-time-an-introduction-part-1/

[Xii] For en henvisning til en liste, se https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/chronology/darius.html

[Xiii] For en henvisning til en liste, se https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/chronology/xerxesi.html

[Xiv] For en henvisning til en liste, se https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/chronology/artaxerxesi.html

[Xv] Hermopolis Papyri https://deepblue.lib.umich.edu/bitstream/handle/2027.42/107318/preater_1.pdf?sequence=1

[Xvi] Baseret på Eusebius version af Manetho: http://antikforever.com/Egypte/Divers/Manethon.htm

 

Tadua

Artikler af Tadua.
  3
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x