”Hvor mange ting har du gjort, HERRE min Gud, dine vidunderlige gerninger og dine tanker over for os.” - Salme 40: 5

[Undersøgelse 21 fra ws 05/20 s.20 20. juli - 26. juli 2020]

”Hvor mange ting har du gjort, HERRE min Gud, dine vidunderlige gerninger og dine tanker over for os. Ingen kan sammenligne med dig; Hvis jeg skulle prøve at fortælle og tale om dem, ville de være for mange til at fortælle! ”-PS 40: 5

Denne artikel diskuterer tre gaver, som Jehova har givet os. Jorden, vores hjerne og hans Ord Bibelen. Punkt 1 siger, at han har givet os evnen til at tænke og kommunikere og har besvaret de vigtigste spørgsmål i livet.

Selvfølgelig siger psalmisten, at Jehovas vidunderlige værker er for mange til at fortælle. Det er derfor af interesse for os at overveje, hvorfor Watchtower-artiklen fokuserer på disse tre.

Vores unikke planet

"Guds visdom ses tydeligt på den måde, han konstruerede vores hjem, jorden. ”

Punkt 4-7 er forfatterens forsøg på at skabe en forståelse for den måde, Jehova har skabt jorden på. Forfatteren skitserer et par fakta om den bæredygtige måde, jorden designede på.

Forfatteren til artiklen fremsætter meget grundlæggende udsagn i dette afsnit af artiklen. For eksempel gives der ikke mange detaljer til den videnskabelige sammensætning og fordelen ved ilt. Skrifter som Romerne 1:20, Hebreerne 3: 4, Jon 36: 27,28 er citeret, men der gives ingen dybere forklaring på betydningen af ​​disse skrifter.

Vores unikke hjerne

Dette afsnit af artiklen sigter mod at fremhæve det vidunder, der er vores hjerne. Forfatteren giver interessant information om vores evne til at tale. Igen er informationerne lidt lette med hensyn til kendsgerninger og videnskabelige referencer med et par seende skrifter som 4. Mosebog 11:10. I afsnit XNUMX fremhæves den skriftlige anvendelse af, hvordan vi kan bruge vores tunge, som følger: ”En måde vi kan vise, at vi værdsætter vores tale om tale, er ved at forklare vores tro på Gud for dem, der spekulerer på, hvorfor vi ikke accepterer undervisningen i evolution.” Dette er en god applikation. 1 Peter 3:15 siger “Men hellig Kristus som Herre i dine hjerter, altid klar til at forsvare dig for alle, der kræver dig en grund til det håb, du har, men gør det med et mildt temperament og dyb respekt. ”

Hvorfor skal vi forsvare os med mildhed og dyb respekt? En af årsagerne er, at vi ikke giver anklager over vores kristne tro ved unødigt at fornærme andre, der måske ikke tror på, hvad vi gør. En anden grund er, at ofte spørgsmål om tro kan være kontroversielle. Når vi resonerer med nogen på en rolig og målrettet måde, kan vi muligvis vinde dem over. Men hvis vi engagerer os i et hett argument, er det usandsynligt, at vi overbeviser andre om, at der er gyldige grunde til vores tro.

Bemærk også, at skriften siger: ”Foran alle, der kræver dig en grund til det håb, du har.” Ikke alle er interesseret i vores tro eller Kristus uanset ethvert argument, vi måtte fremføre. Realiteten er, at selv Jesus selv ikke var i stand til at overbevise alle om, at han var Guds Søn. ”Selv efter at Jesus havde udført så mange tegn i deres nærvær, ville de stadig ikke tro på ham.” - John 12: 37 New International Version. Dette er noget, som organisationen altid har kæmpet for. Nogle gange til og med går meget og unødigt at tilskynde brødre til at risikere deres liv under ideen om at stå fast og ”give et vidne”. Måske er dette forårsaget af troen på, at vidner er i ”Sandheden”. Men kunne nogen have mere sandhed end Jesus? (Johannes 14: 6)

Punkt 13 har nogle gode tanker om, hvordan vi kan bruge hukommelsens gave.

  • vælger at huske alle de tidspunkter, som Jehova har hjulpet og trøstet os i fortiden. Dette vil skabe vores tillid til, at han også vil hjælpe os i fremtiden.
  • huske de gode ting, som andre mennesker gør for os og være taknemmelige for det, de gør.
  • Vi gør godt ved at efterligne Jehova med hensyn til de ting, han vælger at glemme. For eksempel har Jehova en perfekt hukommelse, men hvis vi er omvendt, vælger han at tilgive og glemme de fejl, vi laver.

BIBELEN - EN UNIK GAVE

I afsnit 15 hedder det, at Bibelen er en kærlig gave fra Jehova, fordi vi ved hjælp af Bibelen får “Svarer på de vigtigste spørgsmål”. Det er rigtigt. Men hvis vi reflekterer sandt over denne sag, er vi klar over, at Bibelen er tavse over mange aspekter af livet, der er vigtige. Hvorfor er det sådan? For det første skal du tænke på skrifter som Johannes 21:25, der siger ”Jesus gjorde også mange andre ting. Hvis hver enkelt af dem blev skrevet ned, antager jeg, at selv hele verden ikke ville have plads til de bøger, der ville blive skrevet. ” Ny international udgave

Virkeligheden er, at der bare er for mange spørgsmål om livet og vores eksistens til at blive besvaret i bøger. Nogle ting forbliver altid uden for menneskets forståelse (se Job 11: 7). Alligevel er Bibelen endnu mere en gave til os end blot for svar på livets vigtige spørgsmål. Hvorfor? Det giver os mulighed for at reflektere over Jehovas tankegang. Giver os indsigt i, hvordan ufuldkomne mænd var i stand til at tjene Jehova med succes. Det giver et grundlag, hvorpå vi kan reflektere over modellen for vores tro; Jesus Kristus. (Romerne 15: 4)

Vi behøver ikke have svar på alt, når vi har tro. Jesus vidste selv, at nogle ting kun var kendt af Jehova. (Matteus 24:36). At acceptere og anerkende dette ville spare organisationen meget forlegenhed, især i betragtning af de to foregående artikler om kongen af ​​nord og kongen af ​​syd.

Konklusion

Artiklen forsøger at opbygge en forståelse for Guds gave af jorden, vores hjerner og Bibelen. Nogle afsnit giver gode tanker om emnerne, men forfatteren undlader at uddybe og give en dybdegående bibelanvendelse bortset fra et par citerede skrifter. Forfatteren giver også meget lidt interessant videnskabelig information eller henvisninger til støtte for hans synspunkter.

2
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x