”Hold [dine] øjne. . . på de usete ting. For de ting, der ses, er midlertidige, men de usete ting er evige. ” 2. Korinter 4.

[Undersøgelse 22 fra ws 05/20 s.26 27. juli - 2. august 2020]

”Mens vi holder øje med, ikke på de ting, der er set, men på de usete ting. For de ting, der ses, er midlertidige, men de usete ting er evige ” - 2. KOR 4:18

Den foregående artikel diskuterede tre gaver, som Jehova har givet os. Jorden, vores hjerne og hans ord Bibelen. Denne artikel forsøger at diskutere fire usete skatte:

  • Venskab med Gud
  • Bønens gave
  • Hjælpen fra Guds hellige ånd
  • Himmelsk støtte har vi i vores tjeneste

VENNESKAB MED JEHOVAH

Punkt 3 starter med at sige, at “Den største usete skat er venskab med Jehova Gud ”.

Salme 25:14 siger: ”Nært venskab med Jehova hører til dem, der frygter ham, og han gør sin pagt kendt for dem.” Dette var temaskriften for artiklen i Watchtower i februar 2016 med titlen: “Efterlign Jehovas nære venner".

Afsnit 3 siger derefter ”Hvordan er det muligt for Gud at blive venner med syndige mennesker og forblive helt hellig? Han kan gøre det, fordi Jesu løsesumoffer "fjerner verdens synd" for menneskeheden. "

Denne erklæring fremhæver problemet med JW-doktrinen om, at kristne får venskab med Gud gennem løsepenge. James 2:23 siger ”Og skriften blev opfyldt, der siger,” Abraham troede på Gud, og den blev krediteret ham som retfærdighed, ”og han blev kaldt Guds ven.”- New International Version. Dette er den eneste direkte skriftlige henvisning til nogen som Guds ven uanset hvad vi får at vide i afsnit 4 og 5.

Hvis løseprocessen er nødvendig for, at vi kan få venskab med Jehova, som det nævnes i punkt 3, hvordan ville da Abraham være blevet kaldt Jehovas ven?

Uden at vi arbejder for meget på dette emne, som det er blevet drøftet mange gange på dette forum, er det vigtigt at bemærke, at der ikke er noget galt i at henvise til venskab med Gud med henvisning til et tæt bånd, vi kan indgå med ham. Når et forhold vokser, vil man naturligvis udvikle et venskab med en, de beundrer og er tæt på.

Som diskuteret i andre anmeldelser på dette forum, problemet med JW-doktrinen er, at det mindsker betydningen af ​​løsepengeofferet i forhold til alle kristne i dag og frarøver dem det, der med rette er deres.

Jehovas Vidner lærer, at kun udvalgte 144,000 “salvede” kristne adopteres som Guds sønner. Resten af ​​vidnerne bliver først Guds sønner efter 1000 år i Guds nye verden. Se artiklerne nedenfor for en mere detaljeret diskussion om dette emne.

https://beroeans.net/2016/04/11/imitate-jehovahs-close-friends/; https://beroeans.net/2016/04/05/jehovah-called-him-my-friend/

Bemærk hvad Galaterne 3: 23-29 siger:

23Før denne tro kom, blev vi holdt i forvaring i henhold til loven og låst fast, indtil den tro, der skulle komme, ville blive afsløret. 24Så loven var vores værge, indtil Kristus kom, så vi kunne retfærdiggøres ved tro. 25Nu hvor denne tro er kommet, er vi ikke længere under en værge.

26Så i Kristus Jesus I er alle Guds børn gennem tro, 27for alle jer, som er døbt til Kristus, har klædt jer med Kristus [Fed vores]. 28Der er hverken jøde eller hedning, hverken slave eller fri, eller der er mand og kvinde, for I er alle en i Kristus Jesus. 29Hvis du tilhører Kristus, er du Abrahams afkom og arvinger i henhold til løftet. ” - Ny international version https://biblehub.com/niv/galatians/3.htm

Hvad lærer vi af dette skriftsted?

For det første er vi ikke længere under vagt. Hvorfor er det vigtigt at bemærke? Som nævnt i vers 24 er vi “retfærdiggjort af tro”. Hvorfor skulle vi være under vagt eller værge af en salvet klasse ud over løsepenge? Hvis løsepenge ikke var nok til, at vi kunne kaldes Guds børn, ville denne første del ikke give mening.

For det andet skal du bemærke de ord, der er fremhævet med fed skrift. Alle de, der er døbt til Kristus, har klædt sig med Kristus og er derfor alle Guds børn gennem tro. Ikke gennem en dokumenteret track record af lydighed på et eller andet tidspunkt i fremtiden. Faktisk siger vers 29 klart, at hvis du tilhører Kristus, er du arvinger. Kan en ven være den retmæssige arvinger til tronen? Eventuelt, men ikke sandsynligt. Normalt, hvor der ikke er børn født til en konge, ville et andet familiemedlem tage tronen.

Dette emne kræver mere end en gennemgang af et par stykker. For andre tanker om emnet henvises til linkene ovenfor.

BEDES GAVE

Punkt 7 - 9 har nogle bemærkelsesværdige punkter med hensyn til bønens gave.

GAVEN AF HELE ÅND

Afsnit 11 siger ”Hellig ånd kan hjælpe os med at håndtere vores opgaver i Guds tjeneste. Guds ånd kan styrke vores talenter og evner. ”

Dette ville sandsynligvis være sandt, hvis opgaverne blev givet os af Jehova. Men hvilke opgaver finder vi i organisationen? Har vi virkelig brug for Jehovas ånd for at genoplive oplysninger, der er givet os i Vagttårnene og mødets arbejdsbøger uge efter uge, uden at der er plads til os til at anvende vores sind og hjerter til det, vi læser? Har ældste brug for den hellige ånd for at gentage de samme konturer år efter år som samtaler med menigheden? Hvis Helligånden virkelig leder os i vores opgaver, ville der bestemt ikke være nogen frygt for os at sige ting, der er i modsætning til hvad organisationen lærer.

Afsnit 13 siger derefter “Med opbakning fra hellig ånd er omkring otte og en halv million tilbedere af Jehova samlet fra hvert hjørne af jorden. Vi nyder også et åndeligt paradis, fordi Guds ånd hjælper os med at dyrke smukke egenskaber, såsom kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, tro, mildhed og selvkontrol. Disse egenskaber udgør "åndens frugt." Hvilket bevis leverer forfatteren for denne dristige påstand? Ikke noget. Kun en længe efter, at en verdensbefolkning på 7.8 milliarder mennesker, 8.5 millioner mennesker er overvældende bevis for opfyldelsen af ​​ordene i Apostlenes Gerninger 1: 8.

HJEMMELIG STØTTE I Vores ministerium

I afsnit 16 hedder det “Vi har den usete skat af at ”samarbejde” med Jehova og den himmelske del af hans organisation.” 2. Korinter 6: 1 nævnes som støtte til denne påstand.

”Som Guds medarbejdere opfordrer vi dig derfor til ikke at modtage Guds nåde forgæves"- Berean Bible

Har du bemærket nogen henvisning til en himmelsk del af Jehovas organisation med Paulus ord? Nej. Hvorfor er det så vigtigt for forfatteren at nævne det her. Er det ikke at give en vis gyldighed til forestillingen om, at det styrende organ driver den jordiske del af organisationen? Der er overhovedet ikke nogen henvisning i Bibelen til en organisation. Jehova har aldrig brugt en organisation i fortiden, når han handlede med hans trofaste tjenere. Ja, han har muligvis brugt bestemte grupper, såsom leviterne, til at udføre visse pligter over for deres kolleger i fortiden. Ja, han brugte apostlene fra det første århundrede til at sprede goder-nyhederne, men ingen af ​​dem var en organisation.

En organisation er et meget cirkulært koncept, der normalt involverer en integreret enhed.

Cambridge Dictionary siger en organisation "Er en gruppe mennesker, der arbejder sammen på en organiseret måde til et fælles formål."

Eksemplerne, det giver for at illustrere punktet, er alle integrerede enheder. Tidligere henviste Jehovas Vidner til organisationen ”samfundet”, der bærer en lignende konnotation.

Afsnit 17, som det er skikken, søger igen at tilskynde vidner til at være ivrige i ”hus til hus” -arbejdet. Punkt 18 er en opmuntring til at følge op på enhver interesse, der vises ved tilbagevenden. Hvis organisationen virkelig troede på de ord, der er citeret i afsnit 16 fra 1. Korinter 3: 6,7, skulle de så være nødt til at fortsætte med at minde vidner om at fortsætte med at prædike i det samme uproduktive område i mødeomkostninger ugentligt? Hvad med de konstante påmindelser til forlagene om, at de skulle prøve at opfylde ”menighedsgennemsnittet” og undgå uregelmæssighed?

1 Korinter 3: 6,7 siger: ”Jeg plantede, A · polʹlos vandes, men Gud blev ved med at få det til at vokse, så hverken er den, der planter noget eller er den, der vander, men Gud, der får det til at vokse.”

Hvor er organisationens tillid til, at Gud vil få den til at vokse?

Konklusion

Denne artikel er et andet forsøg på at få vidner til at "føle sig godt" med at tilhøre organisationen. En stor del af artiklen er bygget på forkert anvendelse af skrifterne såvel som genoplivning af den eksisterende Watchtower-doktrin. De "usete skatte", der er nævnt i artiklen, gør meget lidt for at skabe en værdsættelse for Jehova. Bortset fra et par gode afsnit om bøn, er der intet prisværdigt ved denne artikel.

10
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x