Jeg læste netop 2 Korinther, hvor Paulus taler om at blive ramt af en torn i kødet. Kan du huske den del? Som Jehovas Vidne fik jeg at vide at han sandsynligvis henviste til hans dårlige syn. Jeg kunne aldrig lide den fortolkning. Det virkede bare for pat. Når alt kommer til alt var hans dårlige syn ingen hemmelighed, så hvorfor ikke bare komme ud og sige det?

Hvorfor hemmeligholdelsen? Der er altid et formål med alt, hvad der er skrevet i Skriften.

Det ser ud til, at hvis vi prøver at finde ud af, hvad ”torn i kødet” var, vi mangler punktet med passagen og frarøver Paulus 'budskab om meget af dets magt.

Man kan let forestille sig irritationen ved at have en torn i ens kød, især hvis man ikke kan plukke den ud. Ved at bruge denne metafor og holde sin egen torn i kødet hemmelig tillader Paulus os at have indlevelse med ham. Ligesom Paulus stræber vi alle på vores egen måde at leve op til kaldet om at være Guds børn, og ligesom Paulus har vi alle forhindringer, der hindrer os. Hvorfor tillader vor Herre sådanne hindringer?

Paul forklarer:

”… Jeg fik en torn i mit kød, Satan's budbringer for at plage mig. Tre gange bad jeg Herren om at fjerne det fra mig. Men han sagde til mig: "Min nåde er tilstrækkelig for dig, for min kraft er fuldkommen i svaghed." Derfor vil jeg glæde mig endnu mere med mine svagheder, så Kristi kraft kan hvile på mig. Derfor glæder jeg mig for Kristi skyld i svagheder, fornærmelser, vanskeligheder, forfølgelser og vanskeligheder. For når jeg er svag, så er jeg stærk. ” (2. Korinter 12: 7-10 BSB)

Ordet "svaghed" her er fra det græske ord asthenia; betyder bogstaveligt, "uden styrke"; og den bærer en bestemt konnotation, specifikt den af ​​et aliment, der fratager dig at nyde eller udrette hvad det er, du kan lide at gøre.

Vi har alle været så syge, at den blotte tanke på at gøre noget, selv noget, vi virkelig kan lide at gøre, er bare for overvældende. Det er den svaghed, som Paulus taler om.

Lad os ikke bekymre os om hvad Paulus 'torn i kødet var. Lad os ikke besejre hensigten og kraften i dette råd. Bedre ved vi ikke. På den måde kan vi anvende det i vores egne liv, når noget plager os gentagne gange som en torn i vores kød.

For eksempel lider du af en kronisk fristelse, som en alkoholiker, der ikke har haft en drink i årevis, men hver dag skal bekæmpe ønsket om at give efter og have "bare en drink". Synden har en vanedannende natur. Bibelen siger, at den "lokker os".

Eller er det depression eller andet psykisk eller fysisk helbredsproblem?

Hvad med at lide under forfølgelse, som bagvaskende sladder, fornærmelser og hadefuld tale. Mange der forlader Jehovas Vidners religion føler sig slået ned af den undvigelse de får bare for at tale om uretfærdighed i organisationen eller fordi de tør tale sandheden til en gang tillid til venner. Ofte ledsages unddragelse af hadefulde ord og direkte løgne.

Uanset hvad din torn i kødet måtte være, kan det se ud som om en "Satans engel" - bogstaveligt talt en messenger fra modstanden - plager dig.

Kan du nu se værdien af ​​ikke at kende Pauls specifikke problem?

Hvis en mand af Pauls tro og statur kan bringes ned i en svag tilstand af en torn i kødet, så kan du og jeg også

Hvis en Satans engel frarøver dig din livsglæde; hvis du beder Herren om at klippe tornet ud; så kan du trøste dig med, at det, han sagde til Paul, også siger til dig:

”Min nåde er tilstrækkelig for dig, for min kraft er perfektioneret i svaghed.”

Dette vil ikke give mening for en ikke-kristen. Faktisk vil selv mange kristne ikke få det, fordi de lærer at hvis de er gode, går de til himlen, eller i tilfælde af nogle religioner som Jehovas vidner vil de leve på jorden. Jeg mener, hvis håbet bare er at leve for evigt i himlen eller på jorden og boltre sig i et idyllisk paradis, hvorfor skal vi så lide? Hvad vindes der? Hvorfor skal vi bringes så lavt, at kun Herrens styrke kan opretholde os? Er dette en slags underlig kraftrejse fra Herren? Siger Jesus, ”Jeg vil bare have dig til at indse, hvor meget du har brug for mig, okay? Jeg kan ikke lide at blive taget for givet. ”

Det tror jeg ikke.

Ser du, hvis vi blot får livets gave, burde der ikke være behov for sådanne prøvelser og prøver. Vi tjener ikke retten til liv. Det er en gave. Hvis du giver nogen en gave, får du dem ikke til at bestå en test, før du afleverer den. Men hvis du forbereder nogen til en særlig opgave; hvis du prøver at træne dem, så de kan kvalificere sig til en vis autoritetsposition, så er en sådan test fornuftig.

Dette kræver, at vi forstår, hvad det virkelig betyder at være et Guds barn inden for den kristne sammenhæng. Først da kan vi forstå det virkelige og vidunderlige omfang af Jesu ord: "Min nåde er tilstrækkelig for dig, for min kraft er fuldkommen i svaghed", først da kan vi få et indtryk af, hvad det betyder.

Paul siger derefter:

”Derfor vil jeg prale meget mere glad i mine svagheder, så Kristi kraft kan hvile på mig. Derfor glæder jeg mig for Kristi skyld i svagheder, fornærmelser, vanskeligheder, forfølgelser og vanskeligheder. For når jeg er svag, så er jeg stærk. ”

Hvordan forklares det…?

Moses blev ordineret til at føre hele Israels nation til det lovede land. I en alder af 40 havde han uddannelse og position til at gøre det. I det mindste troede han det. Og alligevel støttede Gud ikke ham. Han var ikke klar. Han manglede stadig den vigtigste egenskab for jobbet. Han kunne ikke have indset det dengang, men til sidst skulle han have gudlig status og udføre nogle af de mest ærefrygtindgydende mirakler optaget i Bibelen og herske over millioner af enkeltpersoner.

Hvis Yahweh eller Yehovah skulle investere sådan magt i en enkelt mand, måtte han være sikker på, at sådan magt ikke ville ødelægge ham. Moses havde brug for at blive bragt ned et knag for at bruge det moderne ordsprog. Hans revolutionsforsøg mislykkedes, før det endda faldt fra jorden, og han blev sendt pakning, hale mellem benene, løb mod ørkenen for at redde hans hud. Der boede han i 40 år, ikke længere en fyrste af Egypten, men bare en ydmyg hyrde.

Derefter, da han var 80 år gammel, var han så ydmyg, at da han endelig fik i opdrag at indtage rollen som nationens Frelser, nægtede han at føle, at han ikke var op til opgaven. Han måtte presses for at tage rollen. Det er blevet sagt, at den bedste hersker er en, der skal trækkes sparkende og skrigende ind på myndighedskontoret.

Det håb, der holdes til de kristne i dag, er ikke at boltre sig rundt i himlen eller på jorden. Ja, jorden vil til sidst blive fyldt med syndsløse mennesker, der igen alle er en del af Guds familie, men det er ikke det håb, som i øjeblikket holdes til kristne.

Vores håb blev smukt udtrykt af apostelen Paulus i hans brev til kolosserne. Læsning fra William Barclays oversættelse af Det Nye Testamente:

”Hvis du så er oprejst til liv sammen med Kristus, skal dit hjerte være rettet mod den store virkelighed i den himmelske sfære, hvor Kristus sidder ved Guds højre hånd. Din konstante bekymring skal være med de himmelske realiteter og ikke med jordiske trivialiteter. Thi du døde for denne verden, og nu er du gået sammen med Kristus i Guds hemmelige liv. Når Kristus, som er dit liv, kommer igen for hele verden at se, så vil hele verden se, at også du deler hans herlighed. ” (Kolossenserne 3: 1-4)

Som Moses, der blev valgt til at lede Guds folk til det lovede land, har vi håb om at blive del i Kristus herlighed, når han fører menneskeheden tilbage i Guds familie. Og ligesom Moses, vil vi have overdraget en stor magt til at udføre denne opgave.

Jesus fortæller os:

”Til sejrherren i livets kamp og til den mand, der til sidste ende lever den slags liv, som jeg har befalet ham at leve, vil jeg give myndighed over nationerne. Han knuser dem med en jernstang; de vil blive knust som knuste keramikstykker. Hans autoritet vil være som den myndighed, jeg har modtaget fra min Fader. Og jeg vil give ham morgenstjernen. ” (Åbenbaringen 2: 26-28 Det Nye Testamente af William Barclay)

Nu kan vi se, hvorfor Jesus har brug for, at vi lærer at stole på ham og forstå, at vores styrke ikke kommer indefra, fra en menneskelig kilde, men kommer ovenfra. Vi har brug for at blive testet og raffineret som Moses var, for opgaven, der ligger foran os, er som intet nogen nogensinde har oplevet før.

Vi behøver ikke bekymre os om, hvorvidt vi er klar til opgaven. Enhver evne, viden eller skelne er nødvendig, vil blive givet os på det tidspunkt. Det, der ikke kan gives os, er, hvad vi bringer til bordet af vores egen frie vilje: ydmyghedens lærte kvalitet; den testede egenskab af tillid til Faderen; viljen til at udøve kærlighed til sandheden og til vores medmenneske selv under de sværeste omstændigheder.

Dette er ting, som vi selv skal vælge at bringe til Herrens tjeneste, og vi skal træffe disse valg dag ud og dag ind, ofte under forfølgelse, mens vi udholder fornærmelser og bagvaskelse. Der vil være torner i kødet fra Satan, der vil svække os, men det er da, i den svækkede tilstand, at Kristi kraft virker for at gøre os stærke.

Så hvis du har en torn i kødet, glæder det.

Sig som Paulus sagde: ”For Kristi skyld glæder jeg mig over svagheder, fornærmelser og lidelser, forfølgelser og vanskeligheder. For når jeg er svag, er jeg stærk.

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    33
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x