Daniel 7: 1-28

Introduktion

Denne revision af beretningen i Daniel 7: 1-28 af Daniels drøm blev tilskyndet til undersøgelsen af ​​Daniel 11 og 12 om Nordkongen og Kongen af ​​Syden og dens resultater.

Denne artikel har samme tilgang som de foregående artikler om Daniels bog, nemlig at gå hen til eksamet eksegetisk, så Bibelen kan fortolke sig selv. At gøre dette fører til en naturlig konklusion snarere end at nærme sig med forudfattede ideer. Som altid i enhver bibelundersøgelse var kontekst meget vigtig.

Hvem var det tilsigtede publikum? Den blev givet af engelen til Daniel under Guds Hellige Ånd, denne gang uden nogen fortolkning af hvilke kongeriger hvert dyr var, men som før blev det skrevet til den jødiske nation. Det blev givet til Daniel i 1st år af Belshazzar.

Lad os begynde vores undersøgelse.

Baggrund for visionen

Daniel fik en yderligere vision om natten. Daniel 7: 1 registrerer, hvad han så ”Jeg så tilfældigvis i mine visioner i løbet af natten, og se der! de fire himmelvindene omrørte det store hav. 3 Og fire store dyr kom op af havet, hver af dem var forskellig fra de andre. ”.

Det er vigtigt at bemærke, at der ligesom i Daniel 11 og 12 og Daniel 2 kun var fire kongeriger. Kun denne gang er kongerigerne afbildet som dyr.

Daniel 7: 4

”Den første var som en løve, og den havde en ørnens vinger. Jeg fortsatte med at se, indtil dens vinger var plukket ud, og det blev løftet op fra jorden og blev stillet til at rejse sig på to fødder, ligesom en mand, og der blev givet det et menneskes hjerte. ”

Beskrivelsen er af en majestætisk løve, der kunne flyve højt med kraftige vinger. Men så blev dens vinger effektivt klippet. Det blev ført ned til jorden og givet et menneskes hjerte i stedet for en modig løve. Hvilken verdensmagt blev påvirket sådan? Vi behøver kun at se i Daniel kapitel 4 for svaret, at det var Babylon, især Nebukadnezzar, der pludselig blev nedbragt fra sin høje position og ydmyget.

Med vinger var Babylon fri til at gå, hvor den ville og angribe den, den ville, men Nebukadnezzar led, indtil han lærte ”at den højeste er hersker i menneskets rige, og at til den, som han ønsker, giver han det. ” (Daniel 4: 32)

Udyr 1: Løve med vinger: Babylon

Daniel 7: 5

"Og se der! et andet dyr, et andet dyr, det var som en bjørn. Og på den ene side blev den hævet op, og der var tre ribben i munden mellem dens tænder; og det var hvad de sagde til det: 'Stå op, spis meget kød' ”.

Hvis Babylon var det første dyr, ville det være fornuftigt, at Medo-Persien var det andet, som en bjørn. Beskrivelsen på den ene side blev rejst klart svarende til foreningen Media og Persien, hvor den ene var dominerende. På Daniels 'profetier var det Media, men på tidspunktet for Babylons fald til Cyrus var Persien i stigning og blev den dominerende side af Unionen. Det medo-persiske imperium spiser meget kød, da det spiste det babylonske imperium. Det overtog også Egypten mod syd og lander mod Indien mod øst og Lilleasien og øerne i Det Ægæiske Hav. De tre ribben betegner sandsynligvis de tre retninger, som den ekspanderede i, da ribbenben er tilbage, når de fortærer meget kød.

2nd Beast: Bear: Medo-Persien

Daniel 7: 6

"Efter dette fortsatte jeg med at se, og se der! en anden [udyr], den ene som en leopard, men den havde fire vinger af en flyvende væsen på ryggen. Og udyret havde fire hoveder, og det blev faktisk givet det herredømme ”.

En leopard er hurtigt ved at fange sit bytte, med vinger ville den være endnu hurtigere. Udvidelsen af ​​det lille makedonske rige under Alexander den Store til et imperium var hurtig. Det var ikke mere end 10 år fra invaderede mindre Asien, at hele det medo-persiske imperium og mere var under hans kontrol.

Området, han overtog, omfattede Libyen og mod Etiopien og over til dele af det vestlige Afghanistan, det vestlige Pakistan og det nordvestlige Indien. Styring faktisk!

Som vi ved fra Daniel 11: 3-4, døde han imidlertid en tidlig død, og hans rige blev delt i fire mellem hans generaler, de fire hoveder.

3rd Udyr: Leopard: Grækenland

Daniel 7: 7-8

"Efter dette fortsatte jeg med at se i nattens visioner og se der! Et fjerde udyr, bange og frygteligt og usædvanligt stærkt. Og den havde tænder af jern, store. Det fortærede og knuste, og hvad der blev tilbage trædte det ned med fødderne. Og det var noget andet end alle de andre dyr, der var før det, og det havde 10 horn. Jeg blev ved med at overveje hornene, og se! Et andet horn, et lille, kom op blandt dem, og der var tre af de første horn, der blev plukket ud før det. Og se! der var øjne som en mand i dette horn, og der var en mund, der talte storslåede ting. ”

Daniel 2:40 omtalte de 4th Kongeriget ville være stærkt som jern, knuse og knuste alt inden det, og dette er et træk ved Daniel 7: 7-8, hvor dyret var bange, usædvanligt stærkt med tænder af jern, fortærende, knusende, trædende ned med fødderne. Dette giver os en anelse om, at det var Rom.

4th Udyr: Skræmmende, stærk som jern med 10 horn: Rom

Hvordan forstår vi de 10 horn?

Når vi undersøger Romas historie, finder vi ud af, at Rom var en republik i lang tid indtil Julius Cæsar (den første Cæsar og Diktator) og fremover. Vi kan også se, at de fra Augustus og fremover tog titlen kejseren og Cæsar i det væsentlige en konge. Faktisk er Tzar… Russlands kejser det russiske ækvivalent med denne titel Cæsar. Caesars of Rome viser sig at være følgende:

 1. Julius Caesar (c.48BC - c.44BC)
 2. Triumvirat (Mark Antony, Lepidus, Octavian), (c.41BC - c.27BC)
 3. Augustus (Octavianeren får titlen Augustus Caesar) (c.27BC - ca. 14 e.Kr.)
 4. Tiberius (c.15AD - c.37AD)
 5. Gaius Caligula (c.37AD - ca. 40AD)
 6. Claudius (c.41AD - c.54AD)
 7. Nero (c.54AD - 68AD)
 8. Galba (sent 68AD - tidligt 69AD)
 9. Otho (tidligt 69AD)
 10. Vitellius (midt til sent 69AD)
 11. Vespasian (sent 69AD - 78AD)

69AD blev udnævnt til året for de 4 kejsere. I hurtig rækkefølge plukkede Otho ud Galba, Vitellius plukkede Otho ud, og Vespasian plukkede Vitellius ud. Vespasian var en lille [et horn], ikke en direkte efterkommer af Nero men kom op blandt de andre horn.

Caesarserne kom imidlertid den ene efter den anden, hvorimod Daniel så de ti horn eksisterede sammen, og derfor er denne forståelse ikke den bedste pasform.

Der er dog en anden forståelse, der er mulig, og som passer bedre til, at hornene findes på samme tid og de ti horn, der overgås af et andet horn.

Det er ikke så kendt, at Romerriget var opdelt i provinser, hvoraf mange kom under kejseren, men der var et antal, der blev kaldt senatoriske provinser. Da hornene typisk er konger, ville dette passe, da guvernører ofte blev kaldt konger. Det er interessant at bemærke, at der var 10 sådanne senatoriske provinser i det meste af det første århundrede. Ifølge Strabo (bog 17.3.25) var der 10 sådanne provinser i 14AD. De var Achaea (Grækenland), Afrika (Tunesien og det vestlige Libyen), Asien (Vest-Tyrkiet), Bithynia et Pontus (Nord-Tyrkiet, Kreta og Cyrenaica (Østlige Libyen), Cypern, Gallia Narbonesis (Sydfrankrig), Hispania Baetica (Sydspanien) ), Makedonien og Sicilia.

Galba var guvernør i Afrika omkring 44AD indtil omkring 49AD og var guvernør i Hispania, da han greb tronen som kejser.

Otho var guvernør i Lusitania og støttede Galbas march mod Rom, men derefter myrdede han Galba.

Vitellius var guvernør i Afrika i 60 eller 61 e.Kr.

Vespasian blev guvernør i Afrika i 63AD.

Mens Galba, Otho og Vitellius var karriereherrer fra velhavende familier, havde Vespasian ydmyge begyndelser, virkelig et lille horn, der kom op blandt de andre ”normale horn”. Mens de tre andre guvernører hurtigt døde, næsten ikke havde tid til at udråbe sig som kejser, blev Vespasian kejser og bevarede den indtil hans død omkring 10 år senere. Han blev også efterfulgt af sine to sønner, oprindeligt Titus, dengang Domitian, grundlæggende det flaviske dynasti.

De ti horn af det fjerde dyr refererer til de 10 senatoriske provinser, der styres af romerske guvernører, mens kejseren regerede resten af ​​Romerriget.

Hornets mund

Hvordan skal vi forstå, at dette lille horn havde en mund, der talte storslåede eller pompøse ting. Vi har citeret Josephus meget i denne artikel og det om Daniel 11 og 12, da han skrev en af ​​de få historier om disse begivenheder. Munden kunne være, hvad Vespasian sagde selv, eller hvad hans mundstykke sagde. Hvem blev hans mundstykke? Ingen andre end Josephus!

Introduktionen af ​​William Whiston-udgaven af ​​Josephus tilgængelig kl www.ultimatebiblereferencelibary.com er værd at læse. En del af det hedder "Josephus måtte kæmpe en defensiv krig mod overvældende styrke, mens han dømte internecine-krangel i de jødiske rækker. I 67 e.Kr. blev Josephus og andre oprørere hjørnet i en hule under belejringen af ​​Jotapata og indtog en selvmordspagt. Josephus overlevede imidlertid og blev taget som gidsler af romerne under ledelse af Vespasian. Josephus fortolkede skarpt de messianske profetier. Han forudsagde, at Vespasian ville blive hersker over 'hele verden'. Josephus sluttede sig til romerne, som han blev mærket som en forræder for. Han fungerede som konsulent for romerne og en sammenhæng med de revolutionære. Josephus kunne ikke overbevise oprørerne om at overgive sig med at se den anden ødelæggelse af templet og det jødiske lands nederlag. Hans profeti blev sand i 68 e.Kr., da Nero begik selvmord, og Vespasian blev Cæsar. Som et resultat blev Josephus frigivet; han flyttede til romersk og blev romersk statsborger, idet han tog det vespasiske efternavn Flavius. Vespasian bestilte Josephus at skrive en historie om krigen, som han sluttede i 78 e.Kr., den jødiske krig. Hans andet store værk, jødernes antikviteter, blev afsluttet i 93 e.Kr. Han skrev mod Apion omkring 96-100 e.Kr. og The Life of Josephus, hans selvbiografi, omkring 100. Han døde kort efter. ”

I det væsentlige hævdede Josephus de jødiske messianske profetier, der indledte den første jødisk-romerske krig, og henviste til, at Vespasian blev Romers kejser. Dette var bestemt pompøse eller storslåede påstande.

I stedet for at gentage et velskrevet resume skal du læse følgende kl https://www.livius.org/articles/religion/messiah/messianic-claimant-14-vespasian/

Højdepunkterne i denne artikel var, at der var påstande fra Josephus om:

 • Vespasian opfyldte Bileam-profetien i Num 24: 17-19
 • Vespasian kom fra Judea for at regere verden (som kejser af Rom) som Messias

Vespasian støtter Josephus med at sprede påstanden om, at Vespasian er Messias, for at regere verden og også opfylder Bileam-profetierne og derved taler grandiose ting.

Daniel 7: 9-10

”Jeg blev ved med at se, indtil der var placeret troner, og Dagenes gamle sad ned. Hans tøj var hvidt ligesom sne, og hans hoved på håret var som ren uld. Hans trone var ildflammer; dens hjul var en brændende ild. 10 Der flød en strøm af ild og gik ud for ham. Der var tusind tusinder, som fortsatte med at tjene ham, og ti tusind gange ti tusind, som blev ved med at stå lige foran ham. Domstolen tog plads, og der var bøger, der blev åbnet. ”

På dette tidspunkt i visionen transporteres vi til Jehovas nærvær, hvor en retssession begynder at finde sted. Der er bøger [bevis] åbnet. Disse begivenheder vender tilbage til vers 13 og 14.

Daniel 7: 11-12

”Jeg blev ved med at se på det tidspunkt på grund af lyden af ​​de storslåede ord, som hornet talte; Jeg fortsatte med at se, indtil dyret blev dræbt og dets krop blev ødelagt, og det blev givet til den brændende ild. 12 Men hvad angår de øvrige dyr, blev deres regeringsførelse taget væk, og der blev en forlængelse i livet givet dem i en tid og en sæson. ”

Som i Daniel 2:34, fortsatte Daniel med at se, “indtil udyret blev dræbt og dets krop blev ødelagt og det blev givet til den brændende ild ” angiver en periode mellem begivenheder. Der var faktisk en tidsperiode, der gik, før kraften i det fjerde dyr blev ødelagt. Historien viser, at Rom, hovedstaden blev fyret af visigotherne i 410AD og vandalerne i 455AD. Det år lærde giver som afslutningen på det romerske imperium er i 476 e.Kr. Det havde været i tilbagegang siden tidligt i det andet århundrede. Kraften fra de andre dyr, Babylon, Medo-Persien og Grækenland blev også fjernet, selvom de fik lov til at overleve. Faktisk blev disse lande en del af det østlige romerske imperium, der blev kendt som Byzantium-imperiet centreret på Konstantinopel, omdøbt til Byzantium. Dette imperium varede 1,000 år mere indtil 1453AD.

Det fjerde udyr, der varer et stykke tid efter det lille horn.

De andre dyr overlevede det fjerde dyr.

Daniel 7: 13-14

”Jeg blev ved med at se i nattens visioner og se der! med himmelens skyer kom han tilfældigvis som en menneskesøn; og til Ancient of Days fik han adgang, og de bragte ham tæt op allerede før den ene. 14 Og til ham blev der givet herredømme og værdighed og kongerige, så folkene, de nationale grupper og sprog alle skulle tjene ham selv. Hans lederskab er et ubestemt varigt styre, der ikke vil gå bort, og hans rige, som ikke vil blive ødelagt. ”

Visionen vender nu tilbage til scenen, der er sat i Daniel 7: 11-12. Det “Nogen som mandens søn” kan identificeres som Jesus Kristus. Han ankommer på himmelens skyer og går ind i nærværelsen af ​​Dagenes gamle [Jehova]. For Menneskesønnen er ”Givet styrerskab og værdighed og rige, det”Alle burde ”Tjen ham selv”. Hans lederskab skal være "et ubestemt varigt regeringsskab, der ikke vil gå bort ”.

En som menneskesønnen: Jesus Kristus

Daniel 7: 15-16

”Hvad angår mig, Daniel, min ånd blev urolig inden for på grund af den, og selve visionerne om mit hoved begyndte at skræmme mig. 16 Jeg gik tæt på en af ​​dem, der stod, for at jeg kunne anmode om pålidelige oplysninger om alt dette. Og han sagde til mig, da han fortsatte med at gøre mig bekendt med selve fortolkningen af ​​sagene, ”

Daniel blev forstyrret af det, han havde set, så han bad om mere information. Der blev givet lidt mere information.

Daniel 7: 17-18

”Med hensyn til disse enorme dyr, fordi de er fire, er der fire konger, der vil stå op fra jorden. 18 Men de Helliges hellige vil modtage kongeriget, og de vil tage riget i besiddelse i ubestemt tid, også til ubestemt tid på ubestemt tid. ”

De enorme dyr blev bekræftet som fire konger, der ville stå op fra jorden. Visionen handler derfor helt klart om regeringsskab. Dette bekræftes i det følgende vers, når Daniel mindes om, at de udvalgte, afsatte, hellige af den øverste ene ville modtage kongeriget, et rige på ubestemt tid. (Se også Daniel 2: 44b)

Dette ser ud til at have sket i 70AD eller 74AD, da det nuværende Kongerige og den valgte Israel blev ødelagt af de fireth dyr, da de var uværdige til at modtage et rige på ubestemt tid.

Kongerige givet til de hellige, de kristne, ikke nationen Israel.

Daniel 7: 19-20

”Så begyndte jeg at sikre mig om det fjerde dyr, som viste sig at være anderledes end alle de andre, ekstraordinært bange, hvis tænder var af jern og klørne af kobber, som fortærede [og] knusning, og som trædte ned selv hvad der var tilbage med fødderne; 20 og angående de ti horn, der var på hovedet, og det andet [horn], der kom op, og før hvilket tre faldt, ja, det horn, der havde øjne og en mund, der talte grandiose ting, og hvis udseende var større end dets stipendiater .”

Dette er en gentagen sammenfatning af 4th dyret og det andet horn, som interessant nok ikke er omtalt som 11th horn, bare “det andet horn ”.

Daniel 7: 21-22

”Jeg fortsatte med at se, da netop dette horn stred mod de hellige, og det var fremherskende imod dem, 22 indtil Dagenes gamle kom, og selve dommen blev afsagt til fordel for de Helliges hellige, og den bestemte tid ankom, at de hellige tog riget i besiddelse. ”

Vespasians krig mod jøderne fra 67AD til 69AD påvirkede også de kristne, der på det tidspunkt blev betragtet som en sekt af jøderne. Flertallet fulgte imidlertid Jesu advarsel og slap til Pella. Med ødelæggelsen af ​​det jødiske folk som folk og en nation med en stor andel døde og resten taget i slaveri ophørte det faktisk med at eksistere, og tilbuddet om at være et kongerige af konger og præster gik til de tidlige kristne. Dette skete sandsynligvis enten i 70AD med ødelæggelsen af ​​Jerusalem eller i 74AD med faldet af den sidste modstand mod romerne på Masada.

Daniel 7: 23-26

”Dette er, hvad han sagde:” Hvad angår det fjerde dyr, er der et fjerde rige, der kommer til at være på jorden, der vil være anderledes fra alle [andre] kongeriger; og den vil fortære hele jorden og trampe den ned og knuse den. 24 Og hvad angår de ti horn, der er ti konger, der vil rejse sig ud af dette rige; og endnu en vil rejse sig efter dem, og han vil selv være forskellig fra de første, og tre konger vil han ydmyge. 25 Og han vil til og med tale ord mod den Højeste, og han vil konstant chikanere de hellige selv af den øverste. Og han har til hensigt at ændre tider og lov, og de vil blive givet i hans hånd et stykke tid og gange og en halv gang. 26 Og Domstolen selv fortsatte med at sidde, og hans eget styrerskab tog de til sidst bort for at udslette [ham] og til at ødelægge [ham] fuldstændigt. ”

Det hebraiske ord oversat som ”Ydmyget” [I] i NWT Reference-udgaven er bedre oversat til "ydmyg" eller "underkastet". Ved at lave Vespasianer rejste sig til at være kejser og etablere et dynasti steg han over og ydmygede især de tidligere Senatorialguvernører, der var af adelige familier, og fra hvilke ikke kun guvernører men også kejsere normalt blev valgt, 10). Vespasians kampagne, hvor han angreb jøderne, der blev givet i hans hånd i 3.5 gange eller 3.5 år, matcher intervallet mellem hans ankomst til Galilæa i begyndelsen af ​​67 år efter hans udnævnelse af Nero i slutningen af ​​66AD til Jerusalems fald i august 70AD.

Vespasians søn Titus efterfulgte ham, som igen blev efterfulgt af Vespasians anden søn Domitian. Domitian blev myrdet efter at have dømt i 15 år med afslutning på det flaviske dynasti Vespasian og hans sønner. ”Hans eget styre tog de endelig bort”.

Det fjerde dyr: Romerriget

Lille horn: Vespasian ydmyger 3 andre horn, Galba, Otho, Vitellius

Daniel 7: 27

”Og kongeriget og herredømme og storhed over kongerigerne under alle himmel blev givet til folket, der er de Helliges hellige. Deres rige er et ubegrænset varigt rige, og alle herskerne vil tjene og adlyde endda dem ”.

Endnu en gang understreges det, at herskerne blev fjernet fra jøderne og blev givet til de kristne, der nu var de hellige (udvalgt, udskilt) efter ødelæggelsen af ​​den jødiske nation.

Den israelsk / jødiske nations arv til at blive et rige af præster og en hellig nation (19. Mosebog 5: 6-XNUMX) blev nu overført til dem, der accepterede Kristus som Messias.

Daniel 7: 28

"Indtil dette er slutningen af ​​sagen. ”

Dette var afslutningen på profetien. Det afsluttedes med udskiftningen af ​​den mosaiske pagt med den pagt, der var forudsagt i Jeremia 31:31, der siger "For dette er den pagt, som jeg vil indgå med Israels hus efter disse dage, er Jehovas ytring. ”Jeg vil sætte min lov i dem, og i deres hjerte skal jeg skrive den. Og jeg vil blive deres Gud, og de vil selv blive mit folk. ” Apostlen Paulus under inspiration fra den hellige ånd bekræftede dette i Hebræerne 10:16.

[I] https://biblehub.com/hebrew/8214.htm

Tadua

Artikler af Tadua.
  5
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x