”Jeg beder alle der blandt jer om ikke at tænke mere på sig selv, end det er nødvendigt at tænke, men at tænke for at have et sundt sind.” - Romerne 12: 3

[Undersøgelse 27 fra ws 07/20 s.2 31. august - 6. september 2020]

Dette er endnu en artikel, der forsøger at behandle for mange områder under et tema og derved ikke gør nogen af ​​dem retfærdige. Faktisk, fordi rådgivningen er så bred børstet og generaliseret, kunne de brødre og søstre, der hænger fast ved hvert ord fra det styrende organ, begå alvorlige fejl i deres beslutninger i livet baseret på denne artikel.

Denne artikel om Vagttårnstudiet dækker tre, ja, tre, forskellige områder til også at anvende dette skriftsted.

De er (1) vores ægteskab, (2) vores privilegier til at servicere (inden for Organisationen) og (3) vores brug af sociale medier!

Vis ydmyghed i dit ægteskab (par. 3-6)

Emnet ydmyghed i ægteskabet er beskrevet i fire korte afsnit. Alligevel er ægteskab et stort emne med mange variabler at tage i betragtning, men tilsyneladende ses ingen af ​​disse eller endda antydet.

Organisationens lov er fastlagt i afsnit 4, hvor det står ”Vi skal undgå at blive utilfredse med vores ægteskab. Vi er klar over, at den eneste bibelske grund til skilsmisse er seksuel umoral. (Mattæus 5:32) ”. Bemærk den kommanderende tone. Ville det ikke være bedre at sige: ”Da vi alle ønsker at gøre Jehova lykkelig, bør vi bestræbe os på at undgå at blive utilfredse med vores ægteskab”.

Når vi læser det citerede skriftsted i sammenhæng, ser vi også, at Jesus ikke lagde loven, som organisationen ser ud til at gøre. Han forsøgte ikke at erstatte Moseloven med endnu strengere begrænsninger for at afslutte et ægteskab. Snarere forsøgte Jesus at få folk til at tage ægteskabet alvorligt i stedet for at skille sig af useriøse grunde. I Malakias 2: 14-15, cirka 400 år tidligere, havde profeten Malakias allerede identificeret problemet. Han rådede ”I skal beskytte jer selv med respekt for jeres ånd [dine tanker og indre følelser], og med din ungdoms hustru må ingen handle forræderisk. For han [Jehova Gud] har hadet en skilsmisse ”.

Sagde Jesus (og Jehova ved den mosaiske lov), at en ægtefælle fysisk eller mentalt mishandlet ikke kunne skille sig fra deres ægtefælle? Sagde de, at en ægtefælle, der misbrugte børn, ikke kunne skilles? Eller at en ægtefælle, der var en beruset og drak alle familiens midler til økonomisk støtte, eller en narkoman, der nægtede at få hjælp, eller en ægtefælle, der løbende spillede deres families indkomst, ikke kunne skilles? Hvad med en unrepentant morder? Det ville være urimeligt at sige, at det var tilfældet, da det ville være uretfærdigt, og Jehova er en retfærdigheds Gud. Desuden kan en bror eller søster, der læser Vagttårnets artikel, og på grund af udsagnet i afsnit 4, der er fremhævet ovenfor, ikke sætte deres ægtefælle i fare, eller skille sig fra dem, bringe deres eget liv i fare og det af alle børn i ægteskabet.

I stedet for er Jehova og Jesus imod den egoistiske stolte holdning, som mange havde til ægteskab i Malakis tid, da Jesus var på jorden og i dag.

Punkt 4 siger med rette ”Vi ønsker ikke at lade stolthed få os til at begynde at undre os: 'Opfylder dette ægteskab mine behov? Får jeg den kærlighed, jeg fortjener? Ville jeg finde større lykke med en anden person? ' Bemærk fokus på selv i disse spørgsmål. Verdens visdom vil fortælle dig at følge dit hjerte og gøre hvad der gør dig lykkelig, selvom det betyder at afslutte dit ægteskab. Den guddommelige visdom siger, at du "ikke kun skal passe på dine egne interesser, men også for andres interesser." (Filipperne 2: 4) Jehova ønsker at du bevarer dit ægteskab og ikke afslutter det. (Mattæus 19: 6) Han vil have at du først tænker på ham og ikke på dig selv. ”

Stk. 5 og 6 foreslår korrekt „Mænd og hustruer som er ydmyge vil ikke søge deres egen fordel, men“ den andens. ”- 1 Kor. 10:24.

6 Ydmyghed har hjulpet mange kristne par med at finde større lykke i deres ægteskab. For eksempel siger en mand ved navn Steven: „Hvis du er et hold, vil du arbejde sammen, især når der er problemer. I stedet for at tænke 'hvad er bedst til mig?' du vil tænke 'hvad er bedst for os?'".

Det er dog det eneste nyttige råd i Vakttårnets artikel om, hvordan ydmyghed kan hjælpe i ægteskabet. Der er så mange scenarier, der kunne have været diskuteret, hvordan det at vise ydmyghed vil hjælpe et ægteskab. Såsom ikke at insistere på, at du har ret (selvom du har det!). Hvis der er et begrænset budget at bruge, vil du give din ægtefælle mulighed for at købe noget, de virkelig har brug for, eller vil du bruge pengene på en luksus til dig selv osv. Osv.

Tjen Jehova med ”Al ydmyghed” (afsnit 7-11)

„Bibelen indeholder advarselseksempler på mennesker, der tænkte for meget på sig selv. Diotrefes forsøgte beskedent at have “det første sted” i menigheden. (3 Joh 9) Uzzija forsøgte stolt at udføre en opgave, som Jehova ikke havde tildelt ham at udføre. (2 Krønikebog 26: 16-21) Absalon forsøgte lurt at vinde offentlighedens støtte, fordi han ville være konge. (2 Samuel 15: 2-6) Som det fremgår tydeligt af disse bibelske beretninger, er Jehova ikke glad for folk der søger deres egen ære. (Ordsprogene 25:27) Med tiden fører stolthed og ambition kun til katastrofe. - Ordsprogene 16:18. ”

Så, brødre og søstre, der har ”førstepladsen” i den verdensomspændende menighed af Jehovas Vidner i dag?

Er det ikke det styrende organ? I de senere år har de fremhævet denne position, især siden Vakttårnet i juli 2013. Er det ikke sådan, at de er blevet som “Diotrefes søgt ubeskåret at have "det første sted" i menigheden?

Hvad sker der, hvis du sætter spørgsmålstegn ved noget, som det styrende organ lærer, uanset hvor ulogisk det er, som "den overlappende generation"?

Du vil blive mærket som “psykisk syge ” frafaldne og fraflyttede, kastet ud af menigheden. (Se 15. juli 2011 Vagttårn s. 16 stk. 2)

Hvad gjorde Diotrephes? Præcis det samme.

3 Johannes 10 siger, at han spredte sig “Ondsindet snak om” om andre. "Ikke at indhold med dette, han nægter at byde brødrene med respekt; og dem, der ønsker at byde dem velkommen, forsøger han at hindre og til at smide ud af menigheden. "

Hvilket bevis er der for, at Jesus valgte det styrende organ som sin trofaste slave i 1919?

Ingen. De har stolte sig selv udpeget.

Hvad gjorde Uzziah?

"Uzzija forsøgte stolt at udføre en opgave, som Jehova ikke havde tildelt ham at udføre. (2 Krønikebog 26: 16-21) ”.

Det styrende organ var ligesom Absalom, da de i sandhed vandt støtten fra vidnerne for at øge deres autoritet ved hjælp af artikler i Vakttårnets lære om, at styrelsesorganets lære ikke skulle sættes spørgsmålstegn ved, selvom det synes underligt.

Ja, det styrende organ skal følge deres eget råd, ”Som det tydeligt fremgår af Bibelens beretninger, er Jehova ikke tilfreds med folk, der søger deres egen herlighed. (Ordsprogene 25:27) Med tiden fører stolthed og ambition kun til katastrofe. - Ordsprogene 16:18. ”

Punkt 10 ser ud til at være udformet til at forevige “se intet onde, høre intet ondt, tale om intet ondt” -mentalitet, der er så fremherskende blandt brødrene og søstrene. ”Overlad det til Jehova at ordne op” er budskabet, når du ser det ”At der er problemer i menigheden, og du føler, at de ikke bliver behandlet ordentligt” eller overhovedet, hvilket ofte er tilfældet. Forslaget er at ”Spørg dig selv: 'Er de problemer, som jeg ser, virkelig så alvorlige, at de skal rettes? Er dette det rigtige tidspunkt til at rette dem? Er det mit sted at rette dem? I al ærlighed, prøver jeg virkelig at fremme enhed, eller prøver jeg at fremme mig selv? ” Ja, forfatteren om Watchtower Study-artiklen forsøger at få dig til at tvivle på, at din samvittighed giver anledning til, at organisationen har alt under kontrol. Som den voksende skandale om overgreb mod børn. Å ja, politiet er måske ikke blevet informeret, så lovligt de burde have, men gyng ikke båden, det er ikke dit ansvar at blive involveret, de ældste og organisationen ved bedre, de foreslår.

NEJ DE GØR EJ. Undersøg din samvittighed for at beskytte dig selv og andre, især andre børn. For at parafrasere Jesu svar til farisæerne: Til ham, der kræver skatten, afgiver skat og til de myndigheder, der kræver rapportering om en forbrydelse, uanset om der er to vidner eller ej, skal du rapportere forbrydelsen (Matt 22:21). Vi må alle huske, at det at misbruge et barn er en forbrydelse, ligesom shoplifting eller mugging af nogen eller indbrud på et hus er en forbrydelse. Hvis du skulle anmelde butiksløftet, krusning eller indbrud, skal du også rapportere påstanden om overgreb mod børn. Hvis du undlader at gøre det, snarere end ikke at bringe beskyldning over Jehovas navn, vil du bringe mere, da det, der er skjult, altid kommer frem før eller senere med dårligere konsekvenser.

Vis ydmyghed, når du bruger sociale medier (afsnit 12-15)

Afsnit 13 fortæller os det ”Undersøgelser har fundet, at folk, der bruger en masse tid på at rulle gennem posteringer på sociale medier, faktisk kan ende med at være ensomme og deprimerede. Hvorfor? En mulig årsag er, at folk ofte lægger billeder på sociale medier, der viser højdepunkterne i deres liv og viser udvalgte billeder af sig selv, deres venner og de spændende steder, de har været. En person, der ser disse billeder, kan måske konkludere, at hans eller hendes eget liv til sammenligning er almindeligt - selv kedeligt. ”Jeg begyndte at føle utilfredshed, da jeg så andre have det sjovt i weekenderne, og jeg var hjemme keder sig,” indrømmer en 19-årig kristen søster ”.

Det ville være dejligt at vide, hvilke studier der fandt dette, og i hvilken grad. Som sædvanlig er der ingen henvisning. Det er dog sandsynligt sandt af den angivne grund. Man kunne hævde, at den nævnte 19-årige søster ikke skulle blive misundelig. Men på samme måde tager disse vidner, der udgiver sådanne fotos, ikke tankerne om princippet om ikke at vise en pragtfuld visning af ens livsform. Dette princip fremhæves i afsnit 15, når det citerer 1 Joh 2:16. Dette afsnit er i det mindste lydråd.

Tænk for at have et sundt sind (punkt 16-17)

Det styrende organ som ”Stolte mennesker er omstridte og egoistiske. Deres tankegang og handlinger får dem ofte til at skade sig selv og andre. Medmindre de ændrer deres måde at tænke på, bliver deres sind blindet og ødelagt af Satan. ”.

Lad os være ydmyge mennesker snarere end stolte, men lad os ikke forveksle ydmyghed med blind ubestridelig lydighed. Gud skabte hver enkelt af os med en samvittighed, han forventer, at vi bruger det i overensstemmelse med sit ord, og ikke til at lade andre mennesker fortælle os, hvordan vi udøver det.

Tadua

Artikler af Tadua.
    10
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x