- Daniel 8: 1-27

Introduktion

Denne gennemgang af beretningen i Daniel 8: 1-27 om en anden vision, der blev givet til Daniel, blev foranlediget af undersøgelsen af ​​Daniel 11 og 12 om kongen af ​​Norden og kongen af ​​Syden og dens resultater.

Denne artikel har samme tilgang som de foregående artikler om Daniels bog, nemlig at gå hen til eksamet eksegetisk, så Bibelen kan fortolke sig selv. At gøre dette fører til en naturlig konklusion snarere end at nærme sig med forudfattede ideer. Som altid i enhver bibelundersøgelse var kontekst meget vigtig.

Hvem var det tiltænkte publikum? Det blev givet af englen til Daniel under Guds hellige ånd, denne gang var der en vis fortolkning af hvilke kongeriger hvert dyr var, men som før blev det skrevet til den jødiske nation. Dette var også det tredje år af Belsazzar, hvilket forstås som det sjette år af hans far Nabonidus.

Lad os begynde vores undersøgelse.

Baggrund for visionen

Det er vigtigt, at denne vision fandt sted i 6th år af Nabonidus. Dette var året, hvor Astyages, konge af medier, angreb Cyrus, konge af Persien, og blev overdraget til Cyrus, efterfulgt af Harpagus som en vasal konge af medier. Det er også meget interessant, at Nabonidus-kronikken [I] er kilden til nogle af disse oplysninger. Derudover er det også et meget sjældent eksempel, hvor udnyttelsen af ​​en ikke-babylonisk konge registreres af de babyloniske skriftkloge. Det registrerer succesen med Cyrus i 6th år med Nabonidus mod Astyages og et angreb fra Cyrus mod en ukendt konge i 9th år af Nabonidus. Blev den kendte del af denne drøm om Medo-Persien fortalt til Belshazzar? Eller blev Persiens handlinger allerede overvåget af Babylon på grund af Daniels fortolkning af billedet af Nebukadnezars drøm nogle år før?

Daniel 8: 3-4

”Da jeg løftede øjnene, så jeg det, og se! en væder, der stod foran vandløbet, og den havde to horn. Og de to horn var høje, men det ene var højere end det andet, og det højere var det, der kom op bagefter. 4 Jeg så vædderen lægge stød mod vest og mod nord og mod syd, og ingen vilde dyr stod foran den, og der var ingen, der reddede ud af dens hånd. Og det gjorde i overensstemmelse med sin vilje, og det satte stor luft på. ”

Fortolkningen af ​​disse vers gives til Daniel og registreret i vers 20, som siger "Væderen, som du så besidde de to horn [står for] kongerne af Média og Persien.".

Det er også interessant at bemærke, at de to horn var medier og persien, og som vers 3 siger: “Den højere kom op bagefter”. Det blev opfyldt i selve årets vision, som i denne 3rd året for Belsazzar, blev Persien den dominerende blandt de to kongeriger Media og Persia.

Det medo-persiske imperium satte stød mod vest, til Grækenland, mod nord, til Afghanistan og Pakistan og mod syd til Egypten.

De to hornede ram: Medo-Persien, det andet horn Persien, der blev dominerende

Daniel 8: 5-7

”Og jeg for min del blev ved med at overveje, og se! der var en gederhane, der kom fra solnedgangen på hele jordens overflade, og den rørte ikke jorden. Og med hensyn til geden var der et iøjnefaldende horn mellem dens øjne. 6 Og den blev ved med at komme helt til vædderen med de to horn, som jeg havde set stå foran vandløbet; og den kom løbende mod den i sin kraftige vrede. Og jeg så den komme i tæt kontakt med vædderen, og den begyndte at vise bitterhed over for den, og den fortsatte med at slå væggen ned og bryde dens to horn, og der viste sig ikke at være nogen magt i vædderen til at stå foran den. Så den kastede den på jorden og trampede den ned, og væren viste sig ikke at have nogen befriende ud af sin hånd. ”

Fortolkningen af ​​disse vers gives til Daniel og registreret i vers 21, som siger “Og den hårede ged [står for] kongen af ​​Grækenland; og det store horn, der var mellem dets øjne, [står for] den første konge ”.

Den første konge var Alexander den Store, den vigtigste konge af det græske imperium. Det var også ham, der angreb Ram, det medo-persiske imperium og besejrede det og overtog alle dets lande.

Daniel 8: 8

“Og gederhannen på sin side satte en ekstrem luft ud; men så snart det blev mægtigt, blev det store horn brudt, og der steg iøjnefaldende fire i stedet for det mod himlens fire vinde ”

Dette blev gentaget i Daniel 8:22 “Og at den ene er blevet brudt, så der var fire, som til sidst rejste sig i stedet for den, der er fire kongeriger fra [hans] nation, der vil stå op, men ikke med hans magt”.

Historien viser, at 4 generaler overtog Alexanders imperium, men de kæmpede ofte med hinanden i stedet for at samarbejde sammen, så de havde ikke Alexanders magt.

Hanen: Grækenland

Dens store horn: Alexander den Store

Dens 4 horn: Ptolemæus, Cassander, Lysimachus, Seleucus

Daniel 8: 9-12

”Og ud af en af ​​dem kom der et andet horn, et lille, og det blev meget større mod syd og mod solopgangen og mod dekorationen. 10 Og det blev ved med at blive større hele vejen til himlenes hær, så det fik noget af hæren og nogle af stjernerne til at falde til jorden, og det trampede dem ned. 11 Og hele vejen til prinsen af ​​hæren satte det store udsendelser og fra ham konstanten

 • blev taget bort, og det etablerede sted for hans helligdom blev kastet ned. 12 Og en hær selv blev gradvist overgivet sammen med konstanten
 • på grund af overtrædelse; og den kastede hele tiden sandheden til jorden, og den handlede og havde succes ”

  Kongen af ​​nord og kongen af ​​syd kom til at være de dominerende kongeriger af de fire, der stammer fra Alexanders erobringer. Oprindeligt havde kongen af ​​Syden, Ptolemaios, magten over Judas land. Men med tiden fik Seleukid-kongeriget, kongen af ​​nord, kontrol over landene for kongen af ​​syd (Egypten under Ptolemæerne) inklusive Judæa. En Seleukid-konge Antiochus IV afsatte og dræbte den tidens jødiske ypperstepræst Onias III (prinsen af ​​den jødiske hær). Han fik også det konstante træk ved ofre i templet til at blive fjernet i en periode.

  Årsagen til fjernelsen af ​​det konstante træk og tabet af hæren var på grund af den jødiske nations overtrædelser på det tidspunkt.

  Der var et løbende forsøg fra mange jødiske tilhængere af Antiochus IV for at forsøge at hellere jøderne ved at afstå og endog vende omskæring. Imidlertid opstod en gruppe jøder, der var imod denne hellenisering, inklusive et antal fremtrædende jøder, der også var imod, hvor de blev dræbt.

  Et lille horn fra et af de fire horn: Seleukid afstammende kong Antiochus IV

  Daniel 8: 13-14

  "And Jeg fik høre en bestemt hellig tale, og en anden hellig fortsatte med at sige til den, der talte: ”Hvor længe vil visionen være af den konstante

 • og af overtrædelsen, der forårsager øde, at gøre både det hellige sted og [hæren] ting til at trampe på? ” 14 Så han sagde til mig: ”Indtil to tusind tre hundrede aftener [og] morgen; og [det] hellige sted vil bestemt bringes i dets rette tilstand. ”

  Historien registrerer, at det var omkring 6 år og 4 måneder (2300 aftener og morgen), før der blev genoprettet noget skøn af normalitet, som Bibelens profeti antyder.

  Daniel 8: 19

  "og han fortsatte med at sige "Her får jeg jer til at vide, hvad der vil ske i den sidste del af opsigelsen, fordi det er på den fastsatte tid for enden."

  Opsigelsen skulle være imod Israel / jøderne for deres fortsatte overtrædelser. Den fastsatte tid for enden var derfor af det jødiske tingenes system.

  Daniel 8: 23-24

  "Og i den sidste del af deres rige, når overtræderne handler til en færdiggørelse, vil der opstå en konge hård i ansigt og forstå tvetydige ord. 24 Og hans magt skal blive mægtig, men ikke ved sin egen magt. Og på en vidunderlig måde vil han forårsage ødelæggelse, og han vil helt sikkert vise sig at være vellykket og gøre effektivt. Og han vil faktisk bringe mægtige til undergang, også folket bestående af [de] hellige. "

  I den sidste del af deres kongerige af kongen af ​​nord (Seleukiderne), da det blev underlagt Rom, ville en hård konge - en meget god beskrivelse af Herodes den Store - skulle stå op. Han fik gunst, som han accepterede for at blive konge (ikke af sin egen magt) og viste sig vellykket. Han dræbte også mange magtfulde mennesker (mægtige, ikke-jøder) og mange jøder (på det tidspunkt stadig de hellige eller udvalgte) for at opretholde og øge sin magt.

  Han havde succes på trods af, at mange fjender havde planlagt mod ham.

  Han forstod også gåder eller tvetydige ordsprog. Beretningen i Mattæus 2: 1-8 om astrologerne og Jesu fødsel viser, at han kendte til den lovede Messias og forbandt den med astrologens spørgsmål og forsøgte subtilt at finde ud af, hvor Jesus ville blive født, så han kunne forsøge at modarbejde dens opfyldelse.

  En hård konge: Herodes den Store

  Daniel 8: 25

  ”Og ifølge hans indsigt vil han også helt sikkert få bedrag til at lykkes i sin hånd. Og i sit hjerte vil han lægge store luft på, og under en frihed fra pleje vil han bringe mange til undergang. Og mod prinsen af ​​fyrsterne vil han rejse sig, men det vil være uden hånd, at han bliver brudt ”

  Herodes brugte bedrag for at bevare sin magt. Hans handlinger tyder på, at han satte stor fart, da han ikke passede på, hvem han myrdede eller bragte til undergang. Herodes forsøgte endda at dræbe Jesus, prinsen af ​​fyrster, ved at bruge sin indsigt i skrifterne og informationerne, der blev givet ham ved kløgtig afhøring for at forsøge at finde Jesus. Da dette mislykkedes, beordrede han derefter drab på alle små drenge i området op til to år gamle i Betlehem i et forsøg på at dræbe Jesus. Det var dog til ingen nytte, og ikke længe efter dette (højst et år) døde han af sygdom snarere end dræbt af en snigmorder eller af en modstanders hånd i krig.

  Den hårde konge ville forsøge at angribe prinsen prins Jesus

  [I] https://www.livius.org/sources/content/mesopotamian-chronicles-content/abc-7-nabonidus-chronicle/

  Tadua

  Artikler af Tadua.
   2
   0
   Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
   ()
   x