del 1

Hvorfor vigtigt? Et overblik

Introduktion

Når man taler om Første Mosebog til familie, venner, familie, arbejdskammerater eller bekendte, indser man snart, at det er et meget kontroversielt emne. Langt mere end de fleste, hvis ikke alle, andre bøger i Bibelen. Dette gælder også, selvom de, som du taler til, måske endda har den samme kristne tro som dig, endsige hvis de har en anden kristen religion eller er muslim, jøde eller agnostiker eller ateist.

Hvorfor er det så kontroversielt? Er det ikke fordi vores opfattelse af de begivenheder, der er registreret deri, påvirker vores verdensbillede og vores holdning til livet, og hvordan vi lever det? Det påvirker også vores syn på, hvordan andre også skal leve deres liv. Af alle Bibelens bøger er det derfor vigtigt, at vi foretager en grundig gennemgang af dens indhold. Det er det, serien "The Bible Book of Genesis - Geology, Archaeology, and Theology" vil forsøge at gøre.

Hvad betyder Genesis?

"Genesis" er faktisk et græsk ord, der betyder "oprindelsen eller formen for noget ”. Det kaldes “Bereshith”[I] på hebraisk, betyder "I begyndelsen".

Emner behandlet i Første Mosebog

Tænk på nogle af de emner, som denne bibelske Mosebog dækker:

 • Oprettelseskontoen
 • Menneskets oprindelse
 • Ægteskabets oprindelse
 • Dødens oprindelse
 • Oprindelsen og eksistensen af ​​onde ånder
 • Beretningen om verdensfloden
 • Tower of Babel
 • Oprindelsen af ​​sprog
 • Oprindelsen af ​​nationale grupper - Nationernes Tabel
 • Eksistensen af ​​engle
 • Abrahams tro og rejse
 • Dommen over Sodoma og Gomorra
 • Oprindelsen til det hebraiske eller jødiske folk
 • Stigningen til magten i Egypten af ​​en hebraisk slave, Joseph.
 • De første mirakler
 • De første profetier om Messias

  Inden for disse beretninger er der profetier om Messias, som ville komme og derefter bringe velsignelser for menneskeheden ved at vende den død, der blev bragt tidligt i menneskehedens eksistens. Der er også klare moralske og hilsende lektioner om mange emner.

  Bør kristne blive overrasket over kontroversen?

  Nej, fordi der er noget, der er meget relevant for hele diskussionen af ​​disse begivenheder. Det er nedtegnet i 2 Peter 3: 1-7 som en advarsel til kristne, både når det blev skrevet i det første århundrede og videre i fremtiden.

  Vers 1-2 læses ”Jeg vækker DINE klare tænkende evner som en påmindelse, 2 at I skulle huske de ord, som de hellige profeter tidligere havde talt, og Herrens og Frelserens bud gennem DINE apostle. ”

  Bemærk, at formålet med disse vers var en mild påmindelse til kristne i det første århundrede og dem, der senere skulle blive kristne. Tilskyndelsen var ikke at synke i tvivl om de hellige profeters skrifter og Jesu Kristi ord, som de blev fortalt gennem de trofaste apostle.

  Hvorfor var dette nødvendigt?

  Apostlen Peter giver os svaret i de næste vers (3 & 4).

  " 3 For DU ved dette først, at der i de sidste dage vil komme latterlige med deres latterliggørelse og fortsætte efter deres egne ønsker 4 og sagde: ”Hvor er hans lovede nærvær? Fra den dag, hvor vores forfædre faldt i søvn [i døden], fortsætter alle ting nøjagtigt som fra skabelsens begyndelse “. 

  Påstanden om, at “alle ting fortsætter nøjagtigt som fra skabelsens begyndelse ”

  Bemærk latterliggørelsens påstand, “alle ting fortsætter nøjagtigt som fra skabelsens begyndelse ”. Det ville også være, fordi disse latterliggørere ville følge deres egne ønsker snarere end at acceptere, at der er en ultimativ autoritet fra Gud. Selvfølgelig, hvis nogen accepterer, at der er en ultimativ autoritet, så bliver det pålagt dem at adlyde den ultimative myndighed fra Gud, men dette er ikke for enhver smag.

  Gennem sit ord viser Gud at han vil have os til at overholde de få regler, han har sat til vores fordel, både nu og i fremtiden. Imidlertid vil latterliggørerne forsøge at underminere den tillid andre måtte have til at Guds løfter til menneskeheden vil blive opfyldt. De prøver at rejse tvivl om at Gud nogensinde vil opfylde sine løfter. Vi kan i dag let blive påvirket af denne form for tænkning. Vi kan let glemme, hvad profeterne skrev, og også, vi kan også overtales ved at tro, at disse moderne berømte forskere og andre ved meget mere, end vi gør, og at vi derfor bør stole på dem. Ifølge apostelen Peter ville dette imidlertid være en alvorlig fejltagelse.

  Guds første løfte, der er nedskrevet i Første Mosebog 3:15, handlede om en række begivenheder, der i sidste ende ville føre til tilvejebringelse af agenten [Jesus Kristus], hvorved det ville være muligt at vende virkningen af ​​synd og død for hele menneskeheden, som havde været bragt over alle deres afkom ved den egoistiske oprørshandling af Adam og Eva.

  Latterliggørere prøver at rejse tvivl om dette ved at hævde at ”alle ting fortsætter nøjagtigt som fra skabelsens begyndelse “, At intet var anderledes, at intet er anderledes, og at intet vil være anderledes.

  Nu har vi kort berørt lidt af teologien i eller som følge af Genesis, men hvor kommer geologi ind i dette?

  Geologi - Hvad er det?

  Geologi kommer fra to græske ord, “Ge”[Ii] betyder "jord" og "logia" betyder "undersøgelse af", derfor "en undersøgelse af jorden".

  Arkæologi - hvad er det?

  Arkæologi kommer fra to græske ord “Arkhaio” betyder "at begynde" og "logy”Betyder” undersøgelse af ”, derfor” en undersøgelse af begyndelsen ”.

  Teologi - Hvad er det?

  Teologi kommer fra to græske ord “Theo” betyder "Gud" og "logy”Der betyder” undersøgelse af ”, derfor” en undersøgelse af Gud ”.

  Geologi - Hvorfor betyder det noget?

  Svaret er overalt. Geologi kommer ind i ligningen med hensyn til skabelseskontoen, og om der var en verdensomspændende oversvømmelse.

  Lyder ikke nedenstående regel, der accepteres af de fleste geologer, meget det samme som hvad apostlen Peter sagde, at latterliggørerne ville hævde?

  ”Uniformitarisme, også kendt som doktrinen om ensartethed eller det ensartede princip[1], er antagelse at de samme naturlige love og processer, der fungerer i vores nutidige videnskabelige observationer, altid har fungeret i universet i fortiden og gælder overalt i universet. ”[Iii](fed vores)

  Faktisk siger de ikke, at “alle ting fortsætter nøjagtigt som fra “ i "starten“Af universet?

   Citatet fortsætter med at sige “Selvom det ikke kan bevises påstå der ikke kan verificeres ved hjælp af den videnskabelige metode, nogle mener, at ensartethed bør være påkrævet første princip inden for videnskabelig forskning.[7] Andre forskere er uenige og mener, at naturen ikke er helt ensartet, selvom den udviser visse regelmæssigheder".

  "I geologi, uniformitarisme har inkluderet gradvis konceptet om, at "nutiden er nøglen til fortiden", og at geologiske begivenheder sker i samme tempo nu som de altid har gjort, skønt mange moderne geologer ikke længere holder en streng gradualisme.[10] Myntet af William Whewell, blev det oprindeligt foreslået i modsætning til catastrophism[11] af britiske naturalister i slutningen af ​​det 18. århundrede, begyndende med arbejdet i geolog James hutton i hans mange bøger inklusive Jordens teori.[12] Hutton's arbejde blev senere forfinet af videnskabsmand John Playfair og populariseret af geolog Charles Lyell's Principper for geologi i 1830.[13] I dag anses Jordens historie for at have været en langsom, gradvis proces, præget af lejlighedsvise naturlige katastrofale begivenheder ”.

  Ved kraftig forfremmelse af dette “langsom, gradvis proces, præget af lejlighedsvise naturkatastrofale begivenheder ” den videnskabelige verden har hånet for skabelsen i Bibelen og erstattet den med evolutionsteorien. Den har også hånet begrebet verdensomspændende dom ved guddommelig indgriben, fordi kun “Lejlighedsvise naturkatastrofale begivenheder” accepteres og naturligvis er en verdensomspændende oversvømmelse ikke sådan en naturlig katastrofal begivenhed.

  Spørgsmål, der stammer fra dominerende teorier i geologi

  For kristne begynder dette at blive et alvorligt spørgsmål.

  Hvem vil de tro på?

  • Moderne videnskabelig mening?
  • eller en ændret version af Bibelen, der passer til den fremherskende videnskabelige opfattelse?
  • eller Bibelens beretninger om guddommelig skabelse og guddommelig dom ved at huske ”De ord, der tidligere blev talt af de hellige profeter og Herrens og Frelserens befaling gennem DINE apostle"

  Jesus, Floden, Sodoma og Gomorra

  Det er vigtigt at huske, at hvis kristne accepterer optegnelserne i evangelierne og accepterer, at Jesus var Guds søn, uanset hvilken forståelse de har af den nøjagtige karakter af Jesus, viser Bibelens optegnelse, at Jesus accepterede, at der var sendt en verdensomspændende oversvømmelse som guddommelig dom og også at Sodoma og Gomorra også blev ødelagt af guddommelig dom.

  Faktisk brugte han oversvømmelsen på Noahs tid som en sammenligning med afslutningen på tingenes ordning, da han vendte tilbage som konge for at bringe fred på jorden.

  I Lukas 17: 26-30 sagde han "Desuden, ligesom det skete i Noas dage, således vil det også være i Menneskesønnens dage: 27 de spiste, de drak, mænd giftede sig, kvinder blev gift i ægteskab, indtil den dag, da Noa gik ind i arken, og oversvømmelsen ankom og ødelagde dem alle. 28 Ligesom det skete i Lots dage: de spiste, de drak, de købte, de solgte, de plantede, de byggede. 29 Men den dag Lot kom ud af Sodʹom, regnede det ild og svovl fra himlen og ødelagde dem alle. 30 På samme måde vil det være den dag, når Menneskesønnen skal åbenbares ”.

  Bemærk, at Jesus sagde, at livet foregik som normalt for både Noas verden og Lot, Sodoms og Gomorra, da deres dom kom. Det ville også være det samme for verden, da Menneskesønnen blev åbenbaret (på dommedag). Bibelen viser, at Jesus mente, at begge disse begivenheder, der er nævnt i Første Mosebog, faktisk var fakta, ikke myter eller overdrivelser. Det er også vigtigt at bemærke, at Jesus brugte disse begivenheder til at sammenligne med tidspunktet for sin åbenbaring som konge. Både i Noas tid og under ødelæggelsen af ​​Sodoma og Gomorra alle de onde døde. De eneste overlevende Noas tid var Noah, hans kone, hans tre sønner og deres hustruer, i alt 8 mennesker, der adlød Guds anvisninger. De eneste overlevende fra Sodoma og Gomorra var Lot og hans to døtre, igen de der var retfærdige og adlød Guds anvisninger.

  Apostel Peter, skabelsen og oversvømmelsen

  Læg mærke til hvad apostlen Peter fortsatte med at sige i 2 Peter 3: 5-7,

  "5 For efter deres ønske undgår denne kendsgerning deres opmærksomhed, at der var himmel fra gamle dage og en jord, der stod kompakt ud af vand og midt i vand ved Guds ord; 6 og på den måde [led] den tids tid i verden under ødelæggelse, da den blev oversvømmet med vand. 7 Men med det samme ord opbevares himlen og jorden, som nu er oplagret til ild, og de er forbeholdt dagen for dom og ødelæggelse af de ugudelige mennesker. ”

   Han forklarer, at der er en vigtig kendsgerning, at disse latterliggørere bevidst overser, "At der var himmel fra gamle dage [fra skabelsen] og en jord, der stod kompakt ud af vand og midt i vand ved Guds ord".

   Beretningen i Første Mosebog 1: 9 fortæller os “Og Gud fortsatte med at sige [ved Guds ord], "Lad vandet under himlen samles på ét sted, og lad det tørre land se sig ud" [en jord, der står kompakt ud af vand og midt i vandet] Og det blev sådan ”.

  Bemærk, at 2 Peter 3: 6 fortsætter med at sige: “og på den måde [blev] verdens tid under ødelæggelse, da den blev oversvømmet med vand ”.

  Disse midler var

  • Guds ord
  • Vand

  Var det derfor kun en lokal oversvømmelse ifølge apostelen Peter?

  En nøje gennemgang af den græske tekst viser følgende: det græske ord oversat til “verden”Er “Kosmos”[Iv] der henviser til bogstaveligt ”noget bestilt”, og bruges til at beskrive “verdenen, universet; verdslige anliggender; verdens indbyggere “ i henhold til den nøjagtige kontekst. Vers 5 taler derfor tydeligt om hele verden, ikke bare om en lille del af den. Det hedder, “Datidens verden”, ikke nogen verden eller en del af verden, snarere er det altomfattende, inden vi fortsætter med at diskutere fremtidens verden som en kontrast i vers 7. Derfor vil "kosmos" i denne sammenhæng henvise til indbyggerne i verden, og det kan ikke forstås som bare indbyggere i et lokalt område.

  Det var hele menneskers orden og deres livsstil. Peter fortsætter derefter med at parallelle floden med en fremtidig begivenhed, der vil involvere hele verden, ikke kun en lille lokaliseret del af den. Hvis oversvømmelsen ikke var verdensomspændende, ville Peter bestemt have kvalificeret sin henvisning til den. Men den måde, hvorpå han henviste til det, sammenlignede i sin forståelse det som med lignende, hele fortidens verden med den fremtidige hele verden.

  Guds egne ord

  Vi kan ikke forlade denne diskussion om oversvømmelsen uden at stoppe med at gennemgå, hvad Gud selv sagde, da han gav et løfte til sit folk via Esajas 'mund. Det er nedtegnet i Esajas 54: 9 og her siger Gud selv (taler om en fremtidig tid angående sit folk Israel) “Dette er ligesom Noahs dage for mig. Ligesom jeg har svoret, at Noas vand ikke mere skal gå over [hele] jorden[V], så jeg har svoret, at jeg ikke vil blive indigneret over for dig eller irettesætte dig. ”

  For at forstå Første Mosebog nøjagtigt er vi tydeligvis også nødt til at huske hele Bibelskonteksten og være omhyggelige med ikke at læse ting i Bibelen, der modsiger andre skrifter.

  Formålet med de følgende artikler i serien er at opbygge vores tro på Guds ord og især Første Mosebog.

  Du ønsker måske at se på tidligere artikler om relaterede emner som f.eks

  1. Bekræftelse af Genesis-kontoen: The Table of Nations[Vi]
  2. Bekræftelse af Genesis Record fra en uventet kilde [Vii] - Del 1-4

  Dette korte kig på oprettelseskontoen sætter scenen for de fremtidige artikler i denne serie.

  Emner for fremtidige artikler i denne serie

  Hvad der vil blive undersøgt i de kommende artikler i denne serie vil være hver større begivenhed optaget i Første Mosebog, især de nævnte ovenfor.

  Dermed vil vi se nærmere på følgende aspekter:

  • Hvad vi kan lære af en nærmere gennemgang af den faktiske bibelsk tekst og dens sammenhæng.
  • Hvad vi kan lære af at undersøge henvisninger til begivenheden fra hele Bibelen.
  • Hvad vi kan lære af geologi.
  • Hvad vi kan lære af arkæologi.
  • Hvad vi kan lære af den antikke historie.
  • Hvilke lektioner og fordele kan vi med rimelighed drage af bibelske optegnelser baseret på det vi har lært.

   

   

  Næste i serien, del 2 - 4 - Oprettelseskontoen ....

   

  [I] https://biblehub.com/hebrew/7225.htm

  [Ii] https://biblehub.com/str/greek/1093.htm

  [Iii] https://en.wikipedia.org/wiki/Uniformitarianism

  [Iv] https://biblehub.com/str/greek/2889.htm

  [V] https://biblehub.com/hebrew/776.htm

  [Vi] Se også https://beroeans.net/2020/04/29/confirmation-of-the-genesis-account-the-table-of-nations/

  [Vii]  del 1 https://beroeans.net/2020/03/10/confirmation-of-the-genesis-record-from-an-unexpected-source-part-1/ 

  del 2 https://beroeans.net/2020/03/17/16806/

  del 3  https://beroeans.net/2020/03/24/confirmation-of-…ed-source-part-3/

  del 4 https://beroeans.net/2020/03/31/confirmation-of-the-genesis-record-from-an-unexpected-source-part-4/

  Tadua

  Artikler af Tadua.
   1
   0
   Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
   ()
   x