Hej alle sammen og tak for deres tilslutning. I dag ville jeg tale om fire emner: medier, penge, møder og mig.

Fra og med medier henviser jeg specifikt til udgivelsen af ​​en ny bog kaldet Frygt for frihed som blev sammensat af en af ​​mine venner, Jack Gray, der engang tjente som ældste for Jehovas Vidner. Hans hovedmål er at hjælpe dem, der gennemgår traumet med at forlade en høj kontrolgruppe som Jehovas Vidner og møde den uundgåelige undvigelse fra både familie og venner, der skyldes en sådan grusom og vanskelig udvandring.

Hvis du nu er en regelmæssig seer på denne kanal, vil du vide, at jeg ikke ofte kommer ind i psykologien ved at forlade organisationen. Mit fokus har været på Skriften, fordi jeg ved, hvor min styrke ligger. Gud har givet os alle gaver til brug i sin tjeneste. Der er andre, som min førnævnte ven, der har den gave at være følelsesmæssigt støttende over for de trængende. og han gør det meget bedre, end jeg nogensinde kunne håbe på. Han har en Facebook-gruppe kaldet: Empowered ex-Jehovas Vidner (Empowered Minds). Jeg vil sætte et link til det i beskrivelsesfeltet i denne video. Der er også et websted, som jeg også vil dele i videobeskrivelsen.

Vores Beroean Zoom-møder har også gruppesupportmøder. Du finder disse links i videobeskrivelsesfeltet. Mere om møder senere.

For nu, tilbage til bogen, Frygt for frihed. Der er 17 forskellige konti inde skrevet af mænd og kvinder. Min historie er også derinde. Formålet med bogen er at hjælpe dem, der forsøger at komme ud af organisationen med beretninger om, hvordan andre med meget forskellige baggrunde alle lykkedes det. Mens de fleste historier er fra tidligere Jehovas Vidner, er det ikke alle der. Dette er historier om triumf. De udfordringer, jeg personligt har kæmpet med, er intet i forhold til hvad andre i bogen har stået overfor. Så hvorfor er min oplevelse i bogen? Jeg accepterede at deltage på grund af en enkelt og trist kendsgerning: Det ser ud til, at flertallet af mennesker, der forlader falsk religion, også efterlader enhver tro på Gud. Efter at have lagt tillid til mennesker ser det ud til at der ikke er noget tilbage for dem, når det er væk. Måske frygter de nogensinde igen at komme under nogens kontrol og kan ikke se en måde at tilbede Gud uden denne risiko. Jeg ved ikke.

Jeg ønsker, at folk med succes skal forlade enhver høj kontrolgruppe. Faktisk vil jeg have folk til at slippe fri for al organiseret religion og ud over det enhver gruppe, der drives af mænd, der søger at kontrollere sindet og hjertet. Lad os ikke overgive vores frihed og blive mænds tilhængere.

Hvis du tror, ​​at denne bog vil hjælpe dig, hvis du oplever forvirring og smerte og traumer, når du vågner op af indoktrineringen af ​​Jehovas Vidners organisation eller en anden gruppe, så er jeg sikker på, at der er noget i bogen at hjælpe dig. Der vil helt sikkert være et antal personlige oplevelser, der vil genlyd med dig.

Jeg har delt mit, fordi mit mål er at hjælpe folk med ikke at miste deres tro på Gud, selv når de opgiver troen på mænd. Mænd vil svigte dig, men Gud vil aldrig. Vanskeligheden ligger i at skelne Guds ord fra menneskers. Det kommer, når man udvikler kraften i kritisk tanke.

Det er mit håb, at disse oplevelser vil hjælpe dig med at finde mere end blot en udgang fra en dårlig situation, men snarere at komme ind i en langt bedre, en evig.

Bogen er tilgængelig på Amazon i både papirkopi og elektronisk format, og du kan også få den ved at følge linket til "Fear to Freedom" -webstedet, som jeg vil sende i beskrivelsen af ​​denne video.

Nu under det andet emne, penge. Det tog naturligvis penge at producere denne bog. Jeg arbejder i øjeblikket på manuskripterne til to bøger. Den første er en analyse af alle de doktriner, der er unikke for Jehovas Vidner. Mit håb er at give exJWs et værktøj til at hjælpe familie og venner, der stadig er fanget inde i organisationen, til at frigøre sig fra sløret for indoktrinering og falsk undervisning, der styres af det styrende organ.

Den anden bog, som jeg arbejder på, er et samarbejde med James Penton. Det er en analyse af treenighedslæren, og vi håber, at det er en grundig og komplet analyse af undervisningen.

Nu har jeg tidligere fået kritik af nogle få individer for at sætte et link i disse videoer for at lette donationer, men folk har spurgt mig, hvordan de kan donere til beroiske pickets, og derfor har jeg givet dem et let middel til at gøre det.

Jeg forstår den følelse, som folk har, når der nævnes penge i forbindelse med enhver Bibelens tjeneste. Skrupelløse mænd har længe brugt navnet Jesus for at berige sig selv. Dette er ikke noget nyt. Jesus kritiserede de religiøse ledere på sin tid, der blev velhavende på bekostning af de fattige, de forældreløse og enkerne. Betyder dette, at det er forkert at acceptere donationer? Er det ubibelsk?

Nej. Det er naturligvis forkert at misbruge midlerne. De må ikke bruges til andre formål end dem, som de blev doneret til. Jehovas Vidners organisation er under brand for dette lige nu, og lad os indse det, de er næppe en undtagelse. Jeg lavede en video om den uretfærdige rigdom, der dækkede netop dette emne.

For dem, der føler, at donationer er onde, vil jeg bede dem meditere over disse ord fra apostelen Paulus, der led under falsk bagvaskelse. Jeg vil læse fra The New Testament af William Barclay. Dette er fra 1 Korinther 9: 3-18:

”For dem, der ønsker at sætte mig for retten, er dette mit forsvar. Har vi ingen ret til mad og drikke på bekostning af det kristne samfund? Har vi ikke ret til at tage en kristen kone med på vores rejser, som de andre apostle gør, inklusive Herrens brødre og Kefas? Eller er Barnabas og jeg de eneste apostle, der ikke er fritaget for at skulle arbejde? Hvem tjener nogensinde som soldat for egen regning? Hvem planter nogensinde en vingård uden at spise druerne? Hvem plejer nogensinde en flok uden at få noget af mælken? Det er ikke kun menneskelig autoritet, jeg har til at tale sådan. Siger loven ikke det samme? For der er en regulering i Moses 'lov:' Du må ikke næse oksen, når den tærsker kornet. ' (Det vil sige, oksen skal være fri til at spise, hvad den tærsker.) Er det om okser, at Gud er bekymret? Eller er det ikke helt klart for os, at han siger dette? Helt sikkert blev det skrevet med os i tankerne, for plovmanden er bundet til at pløje og tærskeren til at tærske i forventning om at modtage en andel af produktionen. Vi såede frøene, som bragte dig en høst af åndelige velsignelser. Er det for meget for os at forvente til gengæld at høste noget materiel hjælp fra dig? Hvis andre har ret til at gøre krav på dig, har vi helt sikkert stadig mere?

Men vi har aldrig brugt denne ret. Så langt fra det udholder vi noget, snarere end at risikere at gøre noget, der vil hæmme evangeliets fremskridt. Er du ikke klar over, at de, der udførte det hellige ritual i templet, bruger tempelofrene som mad, og at de, der tjener ved alteret, deler med alteret og de ofre, der er bragt på det? På samme måde giver Herren instruktioner om, at de, der forkynder evangeliet, skulle få deres levebrød fra evangeliet. Hvad mig selv angår, har jeg aldrig hævdet nogen af ​​disse rettigheder, og jeg skriver heller ikke nu for at se, at jeg får dem. Jeg vil hellere dø først! Ingen vil gøre det eneste krav, hvor jeg sætter en stolthed, i en tom pral! Hvis jeg forkynder evangeliet, har jeg intet at være stolt af. Jeg kan ikke hjælpe mig selv. For mig ville det være hjertesorg ikke at forkynde evangeliet. Hvis jeg gør dette, fordi jeg vælger at gøre det, forventer jeg at få betalt for det. Men hvis jeg gør det, fordi jeg ikke kan gøre noget andet, er det den opgave fra Gud, som jeg er blevet betroet. Hvilken løn får jeg så? Jeg får tilfredsheden med at fortælle de gode nyheder uden at det koster nogen en krone og dermed nægte at udøve de rettigheder, som evangeliet giver mig. ” (1 Korinther 9: 3-18 Det Nye Testamente af William Barclay)

Jeg vidste, at det ville give kritik at bede om donationer, og i en periode holdt jeg ud med at gøre det. Jeg ville ikke hæmme arbejdet. Jeg har dog ikke råd til at fortsætte, mens jeg finansierer dette arbejde ud af min egen lomme. Heldigvis har Herren været venlig over for mig og forsynet mig med nok til mine personlige udgifter uden at jeg behøver at stole på andres gavmildhed. Således kan jeg bruge de donerede midler til formål, der er direkte forbundet med evangeliet. Selvom jeg ikke nærmer mig apostlen Paulus kaliber, føler jeg en tilknytning til ham, fordi jeg også føler mig tvunget til at udføre denne tjeneste. Jeg kunne let sparke tilbage og nyde livet og ikke arbejde syv dage om ugen med at undersøge og producere videoer og skrive artikler og bøger. Jeg skulle heller ikke udholde al den kritik og modhager, der var rettet mod mig for at offentliggøre oplysninger, der er uenige med en stor procentdel af den religiøse befolknings doktrinære overbevisning. Men sandhed er sandhed, og som Paulus sagde, ville det ikke være en hjertesorg at forkynde evangeliet. Derudover er opfyldelsen af ​​Herrens ord, og det er også belønning at finde mange brødre og søstre, fine oprigtige kristne, der nu udgør en langt bedre familie, end jeg nogensinde har vidst. (Markus 10:29).

På grund af rettidige donationer har jeg været i stand til at købe udstyret, når det er nødvendigt for at producere disse videoer og opretholde faciliteterne til at gøre det. Der har ikke været mange penge, men det er okay, fordi der altid har været nok. Jeg er sikker på, at hvis behovene vokser, vil midlerne vokse, så arbejdet kan fortsætte. Pengedonationer har ikke været den eneste støtte, vi har modtaget. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke dem, der har tilbudt at hjælpe, både ved at donere deres tid og færdigheder i at oversætte, redigere, korrekturlæse, komponere, være vært for møder, vedligeholde websteder, arbejde med video efterproduktion, sourcing af forskning og udstillingsmateriale ... Jeg kunne fortsætte, men jeg synes, billedet er klart. Dette er også donationer af økonomisk art, men ikke direkte, fordi tid er penge, og det at tage en tid, der kunne bruges til at tjene penge, er faktisk en donation af penge. Så hvad enten det er ved direkte donation eller ved hjælp af arbejdskraft, er jeg meget taknemmelig for at have så mange som jeg kan dele byrden med.

Og nu til det tredje emne, møder. Vi afholder møder på engelsk og spansk i øjeblikket, og vi håber at forgrene os til andre sprog. Dette er onlinemøder, der afholdes på Zoom. Der er en lørdag kl. 8 New York City-tid, kl. 5 Pacific tid. Og hvis du befinder dig på Australiens østkyst, kan du være med os kl. 10 hver søndag. Når vi taler om søndagsmøder, har vi også et på spansk kl. 10 i New York City-tid, som vil være kl. 9 i Bogotá, Colombia og kl. 11 i Argentina. Så kl. 12 på søndag, New York City-tid, har vi endnu et engelsk møde. Der er også andre møder i løbet af ugen. Den fulde tidsplan for alle møder med Zoom-links kan findes på beroeans.net/meetings. Jeg sætter dette link i videobeskrivelsen.

Jeg håber du kan være med os. Sådan fungerer de. Dette er ikke de møder, du er vant til i JW.org-landet. I nogle er der et emne: nogen holder en kort diskurs, og så får andre lov til at stille spørgsmål til taleren. Dette er sundt, fordi det gør det muligt for alle at have en del, og det holder taleren ærlig, da han eller hun skal være i stand til at forsvare deres position fra Skriften. Derefter er der møder af støttekarakter, hvor forskellige deltagere kan dele deres oplevelser frit i et sikkert, ikke-dømmende miljø.

Min yndlings mødestil er bibellæsning søndag kl. 12, New York City-tid. Vi starter med at læse et forudbestemt kapitel fra Bibelen. Gruppen bestemmer, hvad der skal undersøges. Så åbner vi ordet for kommentarer. Dette er ikke en spørgsmål og svar-session som Vagttårn-studiet, men snarere alle opfordres til at fortælle om det interessante punkt, de kan hente ved læsningen. Jeg finder ud af, at jeg sjældent går til en af ​​disse uden at have lært noget nyt om Bibelen og det kristne liv.

jeg skulle informere dig at vi tillader kvinder at bede på vores møder. Det accepteres ikke altid i mange bibelstudiegrupper og gudstjenester. Jeg arbejder i øjeblikket på en række videoer for at forklare den bibelske ræsonnement bag denne beslutning.

Til sidst ville jeg tale om mig. Jeg har sagt dette før, men det skal gentages igen og igen. Mit formål med at lave disse videoer er ikke at få følgende. Faktisk, hvis folk fulgte mig, ville jeg betragte det som en kæmpe fiasko; og mere end en fiasko, ville det være et forræderi om den kommission, som vores Herre Jesus har givet os alle. Vi bliver bedt om at gøre disciple ikke af os selv, men af ​​ham. Jeg var fanget i en religion med høj kontrol, fordi jeg blev opdraget med at tro, at mænd, der var ældre og klogere end mig selv, havde det hele fundet ud af. Jeg blev lært ikke at tænke for mig selv, mens jeg paradoksalt nok troede, at jeg var det. Jeg forstår nu, hvad kritisk tænkning er, og indser, at det er en færdighed, man skal arbejde på.

Jeg vil citere noget til dig fra New World-oversættelsen. Jeg ved, at folk elsker at dissere denne oversættelse, men nogle gange rammer den stedet, og jeg tror, ​​den gør her.

Fra Ordsprogene 1: 1-4, ”Ordsprogene fra Salomo, Davids søn, Israels konge, 2 for at man kender visdom og disciplin, skelner forståelsens ord, 3 for at modtage den disciplin, der giver indsigt, retfærdighed og dom og oprigtighed, 4 for at give de uerfarne kløgtighed, til en ung mand viden og tænkeevne. ”

“Tænkningsevne”! Evnen til at tænke specifikt evnen til at tænke kritisk, til at analysere og skelne og fritte falskhed og skelne sandheden fra løgnen. Disse er evner, der desværre mangler i verden i dag, og ikke kun inden for det religiøse samfund. Hele verden ligger i den ondes magt ifølge 1 Johannes 5:19, og den onde er løgnens far. I dag styrer de, der udmærker sig ved at lyve. Det er ikke meget, vi kan gøre ved det, men vi kan se på os selv og ikke blive taget længere ind.

Vi starter med at underkaste os Gud.

„Frygt for Jehova er begyndelsen på kundskab. Visdom og disciplin er det, som bare tåber har foragtet. ” (Ordsprogene 1: 7)

Vi giver ikke efter for forførende tale.

"Min søn, hvis syndere prøver at forføre dig, skal du ikke give samtykke." (Ordsprogene 1:10)

”Når visdom kommer ind i dit hjerte, og selve kundskabet bliver behageligt for din sjæl, vil tænkeevnen i sig selv holde vagt over dig, skelneevnen i sig selv vil beskytte dig og redde dig fra den dårlige vej, fra den mand, der taler perverse ting, fra dem, der forlader oprigtighedens stier til at vandre på mørkets veje, fra dem, der glæder sig over at gøre ondt, som glæder sig over dårlige dårlige ting; dem, hvis stier er skæve, og som er forkerte i deres generelle gang ”(Ordsprogene 2: 10-15)

Når vi forlader Jehovas Vidners organisation, ved vi ikke hvad vi skal tro på. Vi begynder at tvivle på alt. Nogle vil bruge den frygt for at få os til at acceptere falske doktriner, som vi plejede at afvise, som hellfire for at nævne et eksempel. De vil forsøge at mærke alt, hvad vi nogensinde har troet, som falske gennem tilknytning. ”Hvis Vagttårnets organisation underviser i det, skal det være forkert,” tænker de.

En kritisk tænker antager ikke sådanne antagelser. En kritisk tænker vil ikke afvise en undervisning bare på grund af dens kilde. Hvis nogen forsøger at få dig til at gøre det, så pas på. De udnytter dine følelser til deres egne formål. En kritisk tænker, en person, der har udviklet tænkeevne og lært at skelne fakta fra fiktion, vil vide, at den bedste måde at sælge en løgn på er at indpakke den i sandheden. Vi må lære at skelne hvad der er falsk og rive det ud. Men hold sandheden.

Løgnere er meget i stand til at forføre os med falsk logik. De bruger logiske fejl, der virker overbevisende, hvis man ikke genkender dem for, hvad de virkelig er. Jeg vil sætte et link i beskrivelsen af ​​denne video samt et kort ovenfor til en anden video, der giver dig eksempler på 31 sådanne logiske fejl. Lær dem, så du kan genkende dem, når de kommer op og ikke bliver taget af nogen, der søger at få dig til at følge ham eller hende en forkert vej. Jeg ekskluderer mig ikke. Undersøg alt, hvad jeg underviser, og sørg for, at det er i overensstemmelse med, hvad Bibelen faktisk siger. Kun vores Fader gennem sin Kristus er loyal og vil aldrig bedrage os. Ethvert menneske, inklusive mig selv, vil fejle fra tid til anden. Nogle gør det villigt og ondt. Andre fejler ubevidst og ofte med de bedste intentioner. Ingen af ​​situationerne giver dig mulighed for at komme af. Det er op til hver enkelt af os at udvikle tænkeevne, dømmekraft, indsigt og i sidste ende visdom. Dette er de værktøjer, der vil beskytte os mod igen at acceptere en løgn som sandhed.

Nå, det er alt, hvad jeg ville tale om i dag. Næste fredag ​​håber jeg at frigive en video, der diskuterer Jehovas Vidners retlige procedurer og derefter kontrasterer dem med den egentlige retslige proces, som Kristus indledte. Indtil da, tak for at se.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    20
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x