[Det følgende er teksten fra mit kapitel (min historie) i den nyligt udgivne bog Frygt for frihed tilgængelig på Amazon.]

Del 1: Befriet for indoktrinering

"Mor, skal jeg dø i Armageddon?"

Jeg var kun fem år gammel, da jeg stillede det spørgsmål til mine forældre.

Hvorfor skulle et femårigt barn bekymre sig om sådanne ting? I et ord: “Indoktrination”. Fra barndommen tog mine forældre mig til alle fem ugentlige møder for Jehovas Vidner. Fra platformen og gennem publikationerne blev tanken om, at verden snart ville ende, hamret ind i mit barns hjerne. Mine forældre fortalte mig, at jeg aldrig engang ville gå i skole.

Det var for 65 år siden, og vidnesbyrdets ledelse siger stadig, at Armageddon er ”nært forestående”.

Jeg lærte om Jehova Gud og Jesus Kristus fra Vidnerne, men min tro afhænger ikke af denne religion. Faktisk, siden jeg forlod i 2015, er det stærkere, end det nogensinde har været. Det betyder ikke, at det har været let at forlade Jehovas Vidner. En outsider kan have problemer med at forstå det følelsesmæssige traume, som et medlem af organisationen møder, når han forlader. I mit tilfælde havde jeg tjent som ældste i over 40 år. Alle mine venner var Jehovas Vidner. Jeg havde et godt omdømme, og jeg tror, ​​jeg kan med beskedenhed sige, at mange så på mig som et godt eksempel på, hvad en ældste skulle være. Som koordinator for det ældste organ havde jeg en autoritetsposition. Hvorfor ville nogen opgive alt det?

De fleste vidner er betinget af at tro at folk kun forlader deres rækker af stolthed. Hvilken joke det er. Stolthed ville have holdt mig i organisationen. Stolthed ville have fået mig til at fastholde mit hårdt vundne ry, stilling og autoritet; ligesom stolthed og frygt for at miste deres autoritet drev de jødiske ledere til at myrde Guds søn. (Johannes 11:48)

Min erfaring er næppe unik. Andre har givet op meget mere, end jeg har gjort. Mine forældre er begge døde, og min søster forlod organisationen sammen med mig; men jeg kender mange med store familier - forældre, bedsteforældre, børn osv. - der er blevet fuldstændig udstødt. At være helt afskåret af familiemedlemmer har været så traumatisk for nogle, at de faktisk har taget deres eget liv. Hvor meget, meget trist. (Må organisationens ledere notere sig. Jesus sagde, at det ville være bedre for dem, der snubler de små, at have en møllesten bundet rundt om halsen og blive kastet i havet - Markus 9:42.)

I betragtning af omkostningerne, hvorfor skulle nogen vælge at forlade? Hvorfor sætte sig igennem sådan smerte?

Der er en række grunde, men for mig er der kun en der virkelig betyder noget; og hvis jeg kan hjælpe dig med at finde det, så har jeg opnået noget godt.

Overvej denne lignelse om Jesus: „Igen er himlenes rige som en rejsende købmand, der søger fine perler. Da han fandt en perle af høj værdi, gik han væk og solgte straks alle de ting, han havde, og købte den. ” (Mattæus 13:45, 46[I])

Hvad er perlen af ​​stor værdi, der ville få en som mig til at opgive alt af værdi for at erhverve den?

Jesus siger: ”Sandelig siger jeg jer: Ingen har forladt huset eller brødre eller søstre eller mor eller far eller børn eller marker for min skyld og for den gode nyheds skyld, som ikke får 100 gange mere nu i denne periode med tid - huse, brødre, søstre, mødre, børn og marker, med forfølgelse - og i den kommende tingenes ordning, evigt liv. ” (Markus 10:29, 30)

Så på den ene side af balancen har vi position, økonomisk sikkerhed, familie og venner. På den anden side har vi Jesus Kristus og evigt liv. Hvilket vejer mere i dine øjne?

Er du traumatiseret af ideen om, at du måske har spildt en stor del af dit liv inde i organisationen? Det vil virkelig være spild, hvis du ikke benytter denne mulighed for at få fat i det evige liv, som Jesus tilbyder dig. (1 Timoteus 6:12, 19)

Del 2: Farisæernes surdej

"Pas på farisæernes surdej, hvilket er hykleri." (Lukas 12: 1)

Surde er bakterier, der forårsager gæringen, der får dejen til at hæve. Hvis du tager en lille bid surdej og lægger den i en massemeldej, vil den langsomt formere sig, indtil hele massen er gennemsyret. Det kræver ligeledes kun en lille smule hykleri at langsomt gennemsyre eller inficere alle dele af den kristne menighed. Ægte surdej er godt for brød, men farisæernes surdej er meget dårligt inden for ethvert legeme af kristne. Ikke desto mindre er processen langsom og ofte vanskelig at opfatte, indtil den fulde masse er ødelagt.

Jeg har på min YouTube-kanal (Beroean Pickets) foreslået, at den aktuelle tilstand for Jehovas Vidners menighed er meget værre nu, da den var i min ungdom - en erklæring, som nogle kanalvisere undertiden anfægtede. Jeg står dog ved det. Det er en af ​​grundene til, at jeg først begyndte at vågne op til organisationens virkelighed indtil 2011.

For eksempel kan jeg ikke forestille mig, at organisationen i 1960'erne eller 1970'erne nogensinde engagerer sig i en NGO-tilknytning til De Forenede Nationer, som de kom til at gøre i ti år fra 1992 og kun sluttede, når de offentligt blev udsat for hykleri.[Ii]

Desuden, hvis du i disse dage blev gammel i fuldtids tjeneste, enten som en livslang missionær eller betelit, ville de passe på dig, indtil du døde. Nu lægger de gamle fuldtimere på kantsten med knap et slag på ryggen og et hjerteligt ”Farvel.”[Iii]

Så er der den voksende skandale mod børnemishandling. Indrømmet at frøene til det blev plantet for mange årtier siden, men det var først i 2015, at ARC[Iv] bragte det ind i dagens lys.[V]  Så de metaforiske termitter har multipliceret og spist væk fra trærammen i JW.org-huset i nogen tid, men for mig virkede strukturen solid indtil for bare et par år siden.

Denne proces kan forstås gennem en lignelse, som Jesus brugte til at forklare staten Israels nation på sin tid.

”Når en uren ånd kommer ud af et menneske, passerer den gennem udtørrede steder på jagt efter et hvilested og finder ingen. Så står der: 'Jeg vil gå tilbage til mit hus, hvorfra jeg flyttede'; og ved ankomsten finder det, at det er besat, men fejet rent og pyntet. Derefter går den sin vej og tager syv forskellige ånder mere onde end sig selv med, og når de kommer ind, bor de der; og mandens endelige omstændigheder bliver værre end de første. Sådan vil det også være med denne onde generation.”(Matt 12: 43-45 NWT)

Jesus henviste ikke til en bogstavelig mand, men til en hel generation. Guds ånd er bosat i enkeltpersoner. Det tager ikke mange åndelige personer at udøve en stærk indflydelse på en gruppe. Husk at Jehova var villig til at skåne de onde byer Sodoma og Gomorra af hensyn til kun ti retfærdige mænd (18 Mosebog 32:XNUMX). Der er dog et crossover-punkt. Mens jeg i min levetid har kendt mange gode kristne - retfærdige mænd og kvinder - har jeg set deres antal falde. Når vi taler metaforisk, er der endda ti retfærdige mænd i JW.org?

Dagens organisation med sit faldende antal og salget af rigssalen er en skygge af den, jeg engang kendte og støttede. Det ser ud til at de "syv ånder, der er mere onde end sig selv", er hårdt på arbejde.

Del 2: Min historie

Jeg var et ret typisk Jehovas Vidne i mine teenageår, hvilket betyder at jeg gik til møder og deltog i dør-til-dør-forkyndelsen, fordi mine forældre skabte mig. Det var først, da jeg rejste til Colombia, Sydamerika, i 1968 i en alder af 19, at jeg begyndte at tage min åndelighed alvorligt. Jeg tog gymnasiet i 1967 og arbejdede hos det lokale stålfirma og boede hjemmefra. Jeg havde ønsket at gå på universitetet, men med Organisationens forfremmelse i 1975 som den sandsynlige afslutning syntes det at være spild af tid at nå en grad.[Vi]

Da jeg fik at vide, at mine forældre tog min 17-årige søster ud af skolen og flyttede til Colombia for at tjene, hvor behovet var stort, besluttede jeg at afslutte mit job og gå sammen, fordi det lød som et stort eventyr. Jeg tænkte faktisk på at købe en motorcykel og rejse gennem Sydamerika. (Det er sandsynligvis lige så godt, at der aldrig skete.)

Da jeg kom til Colombia og begyndte at omgås andre ”behovstørrer”, som de blev kaldt, ændrede mit åndelige perspektiv sig. (Der var over 500 i landet på det tidspunkt fra USA, Canada og nogle få fra Europa. Mærkeligt nok svarede antallet af canadiere til antallet af amerikanere, selv om Jehovas Vidners befolkning i Canada kun er en tiendedel af det i staterne. Jeg fandt, at det samme forhold var vedvarende, da jeg tjente i Ecuador i begyndelsen af ​​1990'erne.)

Mens min opfattelse blev mere åndelig orienteret, dræbte det at hobbie med missionærer ethvert ønske om at blive en eller tjene på Bethel. Der var bare for meget smålighed og slagsmål blandt missionærparene såvel som ved filialen. En sådan adfærd dræbte dog ikke min tro. Jeg begrundede bare, at det var resultatet af menneskelig ufuldkommenhed, for trods alt havde vi ikke "sandheden"?

Jeg begyndte at tage det personlige bibelstudium alvorligt i disse dage og lagde vægt på at læse alle publikationer. Jeg startede med troen på, at vores publikationer blev grundigt undersøgt, og skrivepersonalet bestod af intelligente, velstuderede bibelforskere.

Det tog ikke lang tid, før illusionen blev fjernet.

For eksempel delte magasinerne ofte ud i omfattende og ofte latterlige antitypiske anvendelser som den løve, som Samson dræbte, der repræsenterede protestantismen (w67 2/15 s. 107, par. 11) eller de ti kameler, som Rebecca modtog fra Isaac, der repræsenterede Bibelen (w89 7 / 1 s. 27 par. 17). (Jeg plejede at joke, at kamelmøllen repræsenterede apokryferne.) Selv når de dykkede ned i videnskaben, kom de med nogle meget fjollede udsagn - for eksempel at hævde, at bly er "en af ​​de bedste elektriske isolatorer", når nogen, der nogensinde har haft brugte batterikabler til at booste en død bil ved, at du slutter dem til batteripolerne lavet af bly. (Støtte til Bibelen Forståelse, s. 1164)

Mine fyrre år som ældste betyder, at jeg udholdt omkring 80 kredstilsynsbesøg. De ældste frygtede generelt sådanne besøg. Vi var glade, da vi blev alene om at udøve vores kristendom, men da vi blev bragt i kontakt med central kontrol, gik glæden ud af vores tjeneste. Umiddelbart vil kredstilsynsmanden eller CO lade os føle, at vi bare ikke gjorde nok. Skyld, ikke kærlighed, blev deres motiverende kraft brugt og stadig brugt af Organisationen.

At omskrive vor Herres ord: "Ved dette vil alle vide, at I ikke er mine disciple - hvis I har skyld imellem jer." (Johannes 13:35)

Jeg husker en særlig selvvigtig CO, der ønskede at forbedre mødedeltagelsen ved menighedens bogstudie, som altid var den dårligst besøgte af alle møder. Hans idé var at få Book Study Conductor til at indkalde enhver person, der ikke deltog lige efter undersøgelsen var overstået for at fortælle dem, hvor meget de blev savnet. Jeg sagde til ham - citerende Hebræerne 10:24 spottende - at vi kun ville "opfordre brødrene til skyld og fine værker ”. Han smilede og valgte at ignorere giben. De ældste valgte alle at ignorere hans "kærlige retning" - alt sammen en ung gung-ho ung ældre, der snart fik ry for at vække folk, der gik glip af studiet for at gå i seng tidligt, fordi de var overtrætte, overarbejdede eller bare syge.

For at være retfærdig var der nogle gode kredstilsynsmænd i de første år, mænd som virkelig prøvede at være gode kristne. (Jeg kan tælle dem på fingrene på den ene hånd.) De holdt dog ofte ikke. Bethel havde brug for selskabsfolk, der blindt ville gøre deres bud. Det er en perfekt grobund for farisæisk tænkning.

Farisæernes surdej blev mere og mere tydelig. Jeg kender en ældste, der blev fundet skyldig i svindel af en føderal domstol, der fik lov til at fortsætte med at styre de regionale bygningsudvalgs midler. Jeg har set en ældste gruppe gentagne gange forsøge at fjerne en ældste for at have sendt sine børn til universitetet, mens de blinde øje for grov seksuel forseelse i deres midte. Hvad der er vigtigt for dem er lydighed og underkastelse af deres ledelse. Jeg har set ældste fjernes simpelthen for at stille for mange spørgsmål til afdelingskontoret og ikke være villige til at acceptere deres hvidkalkede svar.

En lejlighed, der skiller sig ud, var, da vi forsøgte at fjerne en ældste, der havde anfægtet en anden i et introduktionsbrev.[Vii]  Bagvaskelse er en udelukkelsesforseelse, men vi var kun interesserede i at fjerne broren fra hans kontrolkontor. Han havde imidlertid en tidligere værelseskammerat på Bethel, som nu var i afdelingskomiteen. Et særligt udvalg udpeget af grenen blev sendt til at "gennemgå" sagen. De nægtede at se på beviserne, selvom bagvaskelsen tydeligt var skrevet skriftligt. Offret for bagvaskelsen fik at vide af sin kredstilsynsmand, at han ikke kunne vidne, hvis han ville forblive ældste. Han gav plads til frygt og nægtede at komme til høringen. De brødre, der blev tildelt Specialkomiteen, gjorde det klart for os, at Servicedisken ønskede, at vi vendte vores beslutning, for det ser altid bedre ud, når alle de ældste er enige i ledelsen fra Bethel. (Dette er et eksempel på "enhed over retfærdighed" -princippet.) Vi var kun tre, men vi gav os ikke, så de måtte tilsidesætte vores beslutning.

Jeg skrev servicedesk i protest for deres intimidering af et vidne og for at have instrueret specialkomitéen til at afsige en dom efter deres smag. Ikke længe efter forsøgte de at fjerne mig for hvad der i det væsentlige var manglende overholdelse. Det tog dem to forsøg, men de gennemførte det.

Ligesom surdej fortsætter med at gennemsyre massen, inficerer sådan hykleri alle niveauer i organisationen. For eksempel er der en almindelig taktik, som ældre kroppe bruger til at bagvaskes enhver, der står op for dem. Ofte kan en sådan person ikke komme videre i menigheden, så de føler sig motiverede til at flytte til en anden menighed, en med - de håber - mere fornuftige ældste. Når det sker, følger et introduktionsbrev dem, ofte fyldt med positive kommentarer og en lille fortællende udtalelse om noget “bekymringsværdigt”. Det vil være vagt, men nok til at hæve et flag og bede om et telefonopkald til afklaring. På den måde kan det oprindelige ældre legeme ”opvaske snavs” uden frygt for gengældelse, fordi intet er skriftligt.

Jeg afskyr denne taktik, og da jeg blev koordinator i 2004, nægtede jeg at spille med. Selvfølgelig gennemgår kredstilsynsmanden alle sådanne breve og vil uundgåeligt bede om afklaring, så jeg bliver nødt til at få det. Jeg ville dog ikke acceptere noget, der ikke blev skrevet. De blev altid miffet af dette og ville aldrig svare skriftligt, medmindre det blev tvunget til af omstændighederne.

Selvfølgelig er alt dette ikke en del af organisationens skriftlige politikker, men ligesom farisæerne og religiøse ledere på Jesu tid erstatter den mundtlige lov den skriftlige inden for JW-samfundet - et yderligere bevis på, at Guds ånd mangler .

Når jeg ser tilbage, var noget, der burde have vækket mig, annulleringen af ​​Book Study-arrangementet i 2008.[Viii]  Vi fik altid at vide, at når forfølgelsen kom, var det ene møde, der ville overleve, menighedens bogstudie, fordi det blev afholdt i private hjem. Årsagerne til at gøre dette, forklarede de, var på grund af stigende gaspriser og at spare familierne den tid, de brugte på at rejse til og fra møder. De hævdede også, at dette var at frigøre en nat til et hjemmefamiliestudie.

Denne begrundelse gav ikke mening. Bogstudiet blev arrangeret for at reducere rejsetiden, da de blev spredt rundt i området på bekvemme steder i stedet for at tvinge alle til at komme til en central rigssal. Og siden hvornår annullerer den kristne menighed en aften for tilbedelse for at spare os et par dollars på gas ?! Hvad angår familiens studienat, behandlede de dette som et nyt arrangement, men det havde været på plads i årtier. Jeg indså, at de lyver for os og heller ikke gør det meget godt, men jeg kunne ikke se grunden til, og ærligt talt bød jeg den gratis nat velkommen. Ældste er overarbejdede, så ingen af ​​os klagede over endelig at have lidt fritid.

Jeg tror nu, at hovedårsagen var, at de kunne stramme kontrollen. Hvis du tillader små grupper af kristne, der ledes af en enkelt ældste, får du nogle gange en gratis udveksling af ideer. Kritisk tænkning kunne blomstre. Men hvis du holder alle de ældste sammen, kan farisæerne politiet resten. Uafhængig tanke bliver knust.

Da årene rullede forbi, tog den underbevidste del af min hjerne opmærksom på disse ting, selv mens den bevidste del kæmpede for at bevare status quo. Jeg fandt en voksende uro i mig selv; hvad jeg nu forstår at have været begyndelsen på kognitiv dissonans. Det er en sindstilstand, hvor der findes to modsatte ideer og begge behandles som sande, men en af ​​dem er uacceptabel for værten og skal undertrykkes. Ligesom computeren HAL fra 2001 A Space Odyssey, kan en sådan tilstand ikke fortsætte uden at skade organismen alvorligt.

Hvis du har slået dig selv op, fordi du var som mig i lang tid på at genkende, hvad der nu ser ud til at være lige så let som næsen på dit ansigt - gør det ikke! Overvej Saulus fra Tarsus. Han var der i Jerusalem, mens Jesus helbredte de syge, gendannede de blinde og oprejste de døde, men alligevel ignorerede han beviserne og forfulgte Jesu disciple. Hvorfor? Bibelen siger, at han studerede for fødderne af Gamaliel, en fremtrædende jødisk lærer og leder (Apostelgerninger 22: 3). I det væsentlige havde han et "styrende organ", der fortalte ham, hvordan han skulle tænke.

Han var omgivet af folk, der talte med én stemme, så hans strøm af information blev indsnævret til en enkelt kilde; som vidner der får al deres instruktion fra Vagttårnets publikationer. Farisæerne roste og elskede Saul for sin nidkærhed og aktive støtte til dem, ligesom det styrende råd hævder at elske dem med særlige privilegier i organisationen som pionerer og ældste.

Saul blev yderligere screenet fra at tænke uden for sit miljø ved træning, der fik ham til at føle sig speciel, og som fik ham til at se ned på andre som under foragt (Johannes 7: 47-49). På samme måde er Jehovas Vidner uddannet til at betragte alt og alle uden for menigheden som verdslige og skal undgås.

Endelig var der for Saul den altid tilstedeværende frygt for at blive afskåret fra alt, hvad han værdsatte, hvis han skulle tilstå Kristus (Johannes 9:22). På samme måde lever vidner under truslen om at undvige hvis de åbent sætter spørgsmålstegn ved det styrende legems lære, selv når sådan lære er i strid med Kristi befalinger.

Selv hvis Saul var i tvivl, til hvem kunne han henvende sig til råd? Enhver af hans kolleger ville have afleveret ham ved det første antydning af illoyalitet. Igen, en situation alt for velkendt for ethvert Jehovas vidne der nogensinde har været i tvivl.

Ikke desto mindre var Saulus fra Tarsus en, som Jesus vidste, ville være ideel til at udvide evangeliet til ikke-jøderne. Han havde bare brug for et skub - i hans tilfælde et særligt stort skub. Her er Sauls egne ord, der beskriver begivenheden:

”Midt i disse bestræbelser, da jeg rejste til Damaskus med autoritet og en kommission fra ypperstepræsterne, så jeg ved middagstid på vejen, konge, et lys ud over solskinens glans fra himlen omkring mig og om dem, der rejste med mig . Og da vi alle var faldet til jorden, hørte jeg en stemme sige til mig på hebraisk: 'Saul, Saul, hvorfor forfølger du mig? Det er svært for dig at fortsætte med at sparke mod stavene. '”(Apostelgerninger 26: 12-14)

Jesus så noget godt i Saul. Han så en nidkærhed for sandheden. Sandt nok en vildledt iver, men hvis han vendte sig mod lyset, skulle han være et kraftfuldt redskab til Herrens arbejde med at samle Kristi legeme. Alligevel modstod Saul. Han sparkede mod stavene.

Hvad mente Jesus med at ”sparke mod puderne”?

En prik er det, vi kalder et kvægprod. I disse dage brugte de spidse pinde eller pinde til at få kvæg til at flytte. Saul var ved et vendepunkt. På den ene side var alle de ting, han vidste om Jesus og hans tilhængere, som kvægprodusenter, der burde have ført ham mod Kristus, men han ignorerede ubevidst beviserne og sparkede mod åndens skygge. Som farisæer troede han at han var i den ene sande religion. Hans stilling var privilegeret, og han ville ikke miste den. Han var blandt mænd, der respekterede ham og priste ham. En ændring ville betyde, at han blev undgået af sine tidligere venner og forlod at omgås dem, som han blev lært at betragte som ”forbandede mennesker”.

Har denne situation ikke genklang hos dig?

Jesus skubbede Sauls Tarsus over vippepunktet, og han blev apostlen Paulus. Men dette var kun muligt, fordi Saul, i modsætning til flertallet af sine farisæere, elskede sandheden. Han elskede det så meget, at han var villig til at opgive alt for det. Det var perlen af ​​høj værdi. Han troede, at han havde haft sandheden, men da han kom til at se det som falsk, blev det skrald i hans øjne. Det er let at opgive affald. Vi gør det hver uge. Det er egentlig bare et spørgsmål om opfattelse. (Filipperne 3: 8).

Har du sparket mod stavene? Jeg var. Jeg vågnede ikke på grund af en mirakuløs vision om Jesus. Der var dog en bestemt pude, der skubbede mig ud over kanten. Det kom i 2010 med frigivelsen af ​​den reviderede generationens undervisning, der forventede os at tro på en overlappende generation, der kunne strække sig langt over et århundredes tid.

Dette var ikke bare en fjollet lære. Det var åbenlyst ubibelsk og direkte fornærmende over for ens intelligens. Det var JW-versionen af ​​"Kejserens nye tøj".[Ix]   For første gang indså jeg, at disse mænd var i stand til bare at opfinde ting - dumme ting ved det. Alligevel hjælper himlen dig, hvis du protesterede mod det.

På en baghåndet måde må jeg takke dem for det, for de fik mig til at spekulere på, om dette kun var toppen af ​​isbjerget. Hvad med al den lære, jeg troede var en del af ”sandheden”, som jeg var kommet til at acceptere som bibelsk grund hele mit liv?

Jeg indså, at jeg ikke ville få mine svar fra publikationerne. Jeg havde brug for at udvide mine kilder. Så jeg oprettede et websted (nu, beroeans.net) under et alias - Meleti Vivlon; Græsk for "bibelstudie" - for at beskytte min identitet. Ideen var at finde andre ligesindede vidner til at deltage i dyb bibelforskning. På det tidspunkt troede jeg stadig på, at jeg var i "Sandheden", men jeg tænkte, at vi måske kun havde et par ting galt.

Hvor forkert jeg gjorde.

Som et resultat af flere års efterforskning lærte jeg, at enhver doktrin -enhver doktrin—Enestående for Jehovas Vidner var ubibelsk. De fik ikke engang en ret. Jeg taler ikke om deres afvisning af treenigheden og af Hellfire, fordi sådanne konklusioner ikke er unikke for Jehovas vidner. I stedet henviser jeg til læresætninger som Kristi usynlige tilstedeværelse i 1914, 1919-udnævnelsen af ​​det styrende organ som den trofaste og kloge slave, deres retssystem, deres forbud mod blodtransfusioner, de andre får som Guds venner uden formidler , dåbsløftet om indvielse. Alle disse doktriner og mange flere er falske.

Min opvågnen skete ikke med det samme, men der var et eureka-øjeblik. Jeg kæmpede med en voksende kognitiv dissonans - jonglerer med to modsatte ideer. På den ene side vidste jeg, at alle doktriner var falske; men på den anden side troede jeg stadig, at vi var den sande religion. Frem og tilbage gik disse to tanker som en ping pong-kugle, når jeg endelig var i stand til at indrømme over for mig selv, at jeg slet ikke var i sandheden og aldrig havde været. Jehovas Vidner var ikke den sande religion. Jeg kan stadig huske den overvældende følelse af lettelse, som erkendelsen bragte mig. Jeg følte, at hele min krop slappede af, og en bølge af ro slog mig ned. Jeg var fri! Gratis i reel forstand og for første gang i mit liv.

Dette var ikke den falske frihed til tøvenhed. Jeg følte mig ikke fri til at gøre hvad jeg ville. Jeg troede stadig på Gud, men nu så jeg ham virkelig som min far. Jeg var ikke længere forældreløs. Jeg var blevet adopteret. Jeg havde fundet min familie.

Jesus sagde, at sandheden ville frigøre os, men kun hvis vi blev i hans lære (Johannes 8:31, 32). For første gang begyndte jeg virkelig at forstå, hvordan hans lære gjaldt mig som et Guds barn. Vidner fik mig til at tro, at jeg kun kunne stræbe efter venskab med Gud, men nu kom jeg til at se, at vejen til adoption ikke var afskåret i midten af ​​1930'erne, men er åben for alle, der sætter tro på Jesus Kristus (Johannes 1: 12). Jeg blev lært at nægte brød og vin; at jeg ikke var værdig. Nu så jeg, at hvis man stoler på Kristus og accepterer den livreddende værdi af hans kød og blod, må man tage del. At gøre andet er at afvise Kristus selv.

Del 3: At lære at tænke

Hvad er Kristi frihed?

Dette er kernen i alt. Kun ved at forstå og anvende dette kan din opvågnen virkelig gavne dig.

Lad os starte med, hvad Jesus faktisk sagde:

”Så fortsatte Jesus med at sige til de jøder, der havde troet ham:“ Hvis I forbliver i mit ord, er I virkelig mine disciple, og I vil kende sandheden, og sandheden vil frigøre jer. ” De svarede ham: ”Vi er Abrahams efterkommere og aldrig har vi været slaver for nogen. Hvordan siger du, 'DU bliver fri'? " (Johannes 8: 31-33)

I disse dage var du enten jøde eller hedning; enten nogen der tilbad Jehova Gud eller nogen der tjente hedenske guder. Hvis jøderne, der tilbad den sande Gud, ikke var frie, hvor meget mere ville det have været gældende for romerne, korinterne og de andre hedenske nationer? I hele den tids verden var den eneste måde at være virkelig fri på at acceptere sandheden fra Jesus og efterleve denne sandhed. Først da ville en person være fri for menneskers indflydelse, for først da ville han eller hun være under indflydelse fra Gud. Du kan ikke tjene to mestre. Enten adlyder du mennesker, eller adlyder du Gud (Luk. 16:13).

Har du bemærket, at jøderne ikke var klar over deres slaveri? De troede, de var fri. Der er ingen mere slaver end slave, der tror, ​​at han er fri. Dengangens jøder mente, at de var frie, og blev således endnu mere modtagelige for indflydelsen fra deres religiøse ledere. Det er som Jesus fortalte os: "Hvis lyset i dig virkelig er mørke, hvor stort er mørket ikke!" (Mattæus 6:23)

På mine YouTube-kanaler[X] Jeg har haft en række kommentarer, der latterliggør mig, fordi jeg tog 40 år på at vågne op. Ironien er, at de mennesker, der fremsætter disse påstande, er lige så slaver som jeg. Da jeg voksede op, spiste katolikker ikke kød på fredage og praktiserede ikke prævention. Den dag i dag kan hundreder af tusinder af præster ikke tage en kone. Katolikker følger mange ritualer og ritualer, ikke fordi Gud befaler dem, men fordi de har underkastet sig en mands vilje i Rom.

Når jeg skriver dette, støtter mange fundamentalistiske kristne ivrigt en mand, der er en kendt genert, kvindelig, utroskab og løgner, fordi de har fortalt andre mennesker, at han er blevet valgt af Gud til nutidens Cyrus. De underordner sig mennesker og er derfor ikke frie, fordi Herren beder sine disciple om ikke at blande sig i sådan synd (1 Korinther 5: 9-11).

Denne form for slaveri er ikke begrænset til religiøse mennesker. Paulus blev blindet for sandheden, fordi han begrænsede sin informationskilde til sine nærmeste medarbejdere. Jehovas Vidner begrænser ligeledes deres informationskilde til de publikationer og videoer, der er udgivet af JW.org. Ofte vil folk, der tilhører et politisk parti, begrænse deres informationsindtag til en enkelt nyhedskilde. Så er der de mennesker, der ikke længere tror på Gud, men holder videnskaben som kilde til al sandhed. Men ægte videnskab beskæftiger sig med det, vi ved, ikke det, vi tror, ​​vi ved. At behandle teori som kendsgerning, fordi lærde mænd siger, at det er sådan, er bare en anden form for menneskeskabt religion.

Hvis du vil være virkelig fri, skal du forblive i Kristus. Dette er ikke let. Det er let at lytte til mænd og gøre, hvad du får at vide. Du behøver ikke rigtig tænke. Sand frihed er hård. Det kræver indsats.

Husk at Jesus sagde, at først skal du "forblive i hans ord" og derefter "du vil kende sandheden, og sandheden vil frigøre dig." (Johannes 8:31, 32)

Du behøver ikke være et geni for at opnå dette. Men du skal være flittig. Hold et åbent sind og lyt, men bekræft altid. Tag aldrig noget, som nogen siger, uanset hvor overbevisende og logisk de måske lyder, til pålydende værdi. Altid dobbelt og tredobbelt kontrol. Vi lever i en tid som ingen anden i historien, hvor viden bogstaveligt talt er lige ved hånden. Gå ikke i Jehovas Vidners fælde ved at begrænse strømmen af ​​information til en enkelt kilde. Hvis nogen fortæller dig, at jorden er flad, skal du gå på Internettet og se efter en modsat opfattelse. Hvis nogen siger, at der ikke var nogen oversvømmelse, skal du gå på Internettet og se efter en modsat opfattelse. Uanset hvad nogen fortæller dig, overgiv ikke din evne til at tænke kritisk til nogen.

Bibelen fortæller os "at sørge for alle ting" og at "holde fast ved det der er fint" (1 Thessaloniker 5:21). Sandheden er derude, og når vi først finder ud af, at vi er nødt til at holde fast i den. Vi skal være kloge og lære at tænke kritisk. Hvad vil beskytte os som Bibelen siger:

”Min søn, må de ikke komme væk fra dine øjne. Beskyt praktisk visdom og tænkeevne, og de vil vise sig at være liv for din sjæl og charme for din hals. I det tilfælde du vil gå i sikkerhed på din vej, og selv din fod vil ikke slå mod noget. Hver gang du ligger ned du vil ikke føle nogen frygt; og du vil helt sikkert lægge dig, og din søvn skal være behagelig. Du behøver ikke være bange af nogen pludselig forfærdelig ting eller af stormen over de onde, fordi det kommer. For Jehova selv vil vise sig at være din tillid og han vil helt sikkert holde din fod mod fangst. ” (Ordsprogene 3: 21-26)

Selvom disse ord er skrevet for tusinder af år siden, er de lige så sande i dag som de var dengang. Den sande discipel af Kristus, som beskytter hans tænkeevne, vil ikke blive fanget af mennesker, og han vil heller ikke lide den storm, der kommer over de onde.

Du har foran dig muligheden for at blive Guds barn. En åndelig mand eller kvinde i verden befolket af fysiske mænd og kvinder. Bibelen siger, at den åndelige mand undersøger alle ting, men at han ikke undersøges af nogen. Han har fået evnen til at se dybt ind i tingene og forstå alle tinges sande natur, men det fysiske menneske vil se på det åndelige menneske og misbedømme ham, fordi han ikke begrunder åndeligt og ikke kan se sandheden (1 Korinther 2:14 -16).

Hvis vi udvider betydningen af ​​Jesu ord til deres logiske konklusion, vil vi se, at hvis nogen afviser Jesus, kan de ikke være fri. Der er således kun to slags mennesker i verden: dem, der er frie og åndelige, og dem, der er slaver og fysiske. De sidstnævnte mener imidlertid, at de er frie, fordi de ikke er i stand til at undersøge alle ting som det åndelige menneske er fysiske. Dette gør det fysiske menneske let at manipulere, fordi han adlyder mennesker snarere end Gud. På den anden side er det åndelige menneske gratis, fordi det kun er slaver for Herren, og slaveri for Gud er ironisk nok den eneste vej til sand frihed. Dette er fordi vores Herre og Mester kun ønsker os andet end vores kærlighed og returnerer den kærlighed overflodigt. Han ønsker kun, hvad der er bedst for os.

I årtier troede jeg, at jeg var en åndelig mand, fordi mænd fortalte mig, at jeg var det. Nu er jeg klar over, at jeg ikke var det. Jeg er taknemmelig for, at Herren så det passende at vække mig og trække mig til ham, og nu gør han det samme for dig. Se, han banker på din dør, og han vil komme ind og sidde ved bordet med dig og spise aftensmåltidet med dig - Herrens aftensmad (Åbenbaringen 3:20).

Vi har en invitation, men det er op til os alle at acceptere den. Belønningen for at gøre det er utrolig stor. Vi tror måske, at vi har været tåber for at lade os blive bedraget af mænd så længe, ​​men hvor meget større er den fjols vi ville være, hvis vi afviste en sådan invitation? Vil du åbne døren?

_____________________________________________

[I] Medmindre andet er bestemt, er alle bibelsk citater fra New World Oversættelse af Den Hellige Skrift, Reference Bible.

[Ii] Se https://www.jwfacts.com/watchtower/united-nations-association.php for detaljer.

[Iii] Alle distrikttilsynsmænd blev sendt i 2014, og i 2016 blev 25% af det verdensomspændende personale skåret ned, hvor et uforholdsmæssigt stort antal var blandt de ældste. Kredstilsynsmænd afskediges ikke, når de er fyldt 70 år. Størstedelen af ​​specialpionerer blev også droppet i 2016. På grund af kravet om, at alle aflægger et løfte om fattigdom, når de går ind i "fuldtids tjeneste" for at give organisationen mulighed for at undgå at betale til statens pensionsplaner, har mange af disse sendte pakning ingen sikkerhedsnet.

[Iv] Australia Royal Commission i institutionelle reaktioner på seksuelt misbrug af børn.

[V] Se https://www.jwfacts.com/watchtower/paedophilia.php

[Vi] Se "Euforien fra 1975" på https://beroeans.net/2012/11/03/the-euphoria-of-1975/

[Vii] Når et medlem af menigheden flytter til en anden menighed, udarbejder ældsteorganet via tjenestekomitéen - bestående af koordinatoren, sekretæren og felttjenestetilsynsmanden - et introduktionsbrev, der sendes separat til koordinatoren eller COBE for den nye menighed. .

[Viii] Se “Afslutningen på hjemmebogens studieordning” (https://jwfacts.com/watchtower/blog/book-study-arrangement.php)

[Ix] Se https://en.wikipedia.org/wiki/The_Emperor%27s_New_Clothes

[X] Engelsk "Beroean Pickets"; Spansk “Los Bereanos”.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    33
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x