Hej, jeg hedder Eric Wilson.

En af de fremgangsmåder, der har resulteret i en enorm mængde kritik af Jehovas Vidner, er deres praksis at undgå enhver, der forlader deres religion, eller som udvises af de ældste for det, der af dem betragtes som ukristelig opførsel. Der er i øjeblikket en sagsplan for retten i Belgien i februar 2021, hvor organisationen af ​​Jehovas Vidner beskyldes for at have begået hadforbrydelser i høj grad på grund af deres undvigende politik.

Jehovas Vidner har ikke noget imod denne kritik. De bærer det som et æresmærke. For dem betyder det ond forfølgelse af oprigtige kristne som kun gør det som Jehova Gud har sagt dem de skal gøre. De glæder sig over disse angreb, fordi de har fået at vide, at regeringerne vil angribe dem, og at dette blev profeteret og er et bevis på, at de er Guds folk, og at enden er nær. De har også fået at vide at udelukkelse, når de praktiserer, sker det af kærlighed, ikke had.

Har de ret?

I vores forrige video lærte vi, at en u angerelig synder skulle behandles som "en mand af nationerne og en skatteopkræver", eller som World English Bible siger:

”Hvis han nægter at lytte til dem, skal du fortælle det til forsamlingen. Hvis han også nægter at høre forsamlingen, så lad ham være for dig som hedning eller skatteopkræver. ” (Mattæus 18:17)

For at forstå sammenhængen skal vi huske på, at Jesus talte til jøder, da han gav dem denne befaling. Havde han talt med romere eller grækerne, ville hans ord om at behandle synderen som en ikke-jøde have fået meget mening.

Hvis vi vil bringe dette guddommelige direktiv videre til vores dag og vores særlige kultur, må vi forstå, hvordan Jesu jødiske disciple betragtede ikke-jøder og skatteopkrævere. Jøder kun forbundet med andre jøder. Deres forhold til ikke-jøder var begrænset til at drive forretning og aktiviteter, der blev påtvunget dem af romersk styre. For en jøde var en hedning uren, en afgudsdyrkende. Hvad angår skatteopkrævere, var disse jøder, der opkrævede skatter for romerne, og polstrede ofte deres egne lommer ved at afpresse mere, end de havde ret til. Så jøder så på ikke-jøder og skatteopkrævere som syndere og ville ikke have noget at gøre med dem socialt.

Da farisæerne forsøgte at finde fejl med Jesus, spurgte de hans disciple: "Hvorfor spiser din lærer sammen med skatteopkrævere og syndere?" (Mattæus 9:11)

Men vent et øjeblik. Jesus bad dem om at behandle en synd, som ikke angrede, som en skatteopkræver, men alligevel spiste Jesus med skatteopkrævere. Han udførte også helbredende mirakler for hedninger (se Matt 15: 21-28; Luk 7: 1-10). Gav Jesus sine disciple et blandet budskab?

Jeg har sagt det før, og jeg er sikker på, at jeg vil sige det mange gange mere: Hvis du vil forstå Bibelens budskab, er det bedst at holde begrebet familie bagest i dit sind. Det hele handler om familie. Det handler ikke om at Gud stadfæster sin suverænitet. (Disse ord findes ikke engang i Bibelen.) Yehovah Gud behøver ikke at retfærdiggøre sig selv. Han behøver ikke bevise, at han har ret til at herske. Bibelens tema handler om frelse; om at genoprette menneskeheden i Guds familie. 

Disciplene var nu Jesu familie. Han omtalte dem som både brødre og venner. Han var sammen med dem, han spiste med dem, han rejste med dem. Enhver kontakt uden for denne familiekreds var altid for at fremme kongedømmet, ikke for fællesskab. Så hvis vi skal forstå, hvordan vi skal behandle syndere, der ikke angrer, som er vores åndelige brødre og søstre, bør vi se på menigheden i det første århundrede.

Vend med mig til Apostelgerninger 2:42 for at se, hvordan de tilbad i starten.

”Og de fortsatte med at afsætte sig til apostlenes lærdom, til at omgås hinanden, til at tage mad og til bønner.” (Apostlenes gerninger 2: 42)

Der er 4 elementer her:

 1. De studerede sammen.
 2. De er forbundet med hinanden.
 3. De spiste sammen.
 4. De bad sammen.

Gør nutidens kirker dette?

Disse var små familielignende grupper, der sad rundt om et bord, spiste sammen, talte åndelige ting, opmuntrede hinanden og bad sammen. 

I dag ser vi kristne trossamfund tilbede på denne måde? 

Som Jehovas Vidne gik jeg til møder, hvor jeg sad i en række med fronten, mens nogen talte fra platformen. Du kunne ikke stille spørgsmålstegn ved noget, der blev sagt. Derefter sang vi en sang, og en broder valgt af de ældste bad. Måske snakkede vi med venner et par minutter efter mødet, men så gik vi alle hjem, tilbage til vores liv. Hvis en udstødt person kom ind, blev jeg lært ikke at anerkende deres eksistens med så meget som et blik eller et hilsenord.

Var det det, Jesus mente, da han sammenlignede dem med skatteopkrævere og ikke-jøder? Jesus kommunikerede med ikke-jøder. Han helbredte dem endda. Han spiste også med skatteopkrævere. Noget er meget galt med den måde Jehovas Vidner fortolker Jesu ord på.

At vende tilbage til modellen for menighedsmøder, der blev fulgt i det første århundrede, hvis du mødtes i et privat hjem, satte dig ned ved et måltid, nød samtale over middagen, deltog i gruppebøn, hvor nogen eller endda flere kunne bede, ville du føle dig godt gør alt det sammen med en u angerelig synder?

Ser du forskellen?

Et eksempel på, hvordan dette blev anvendt i 1st århundredes menighed findes i brevet til thessalonikerne, hvor Paulus giver følgende råd:

”Nu giver vi jer instrukser, brødre, i vor Herre Jesu Kristi navn, at trække dig tilbage fra enhver broder, der vandrer uordnet og ikke efter den tradition, som du har modtaget fra os. For vi hører, at nogle går uroligt blandt jer og slet ikke arbejder, men blander sig med det, der ikke vedrører dem. For din del, brødre, skal du ikke give op med at gøre godt. Men hvis nogen ikke er lydige mod vores ord gennem dette brev, skal du holde denne markeret og stoppe med at omgås ham, så han kan skamme sig. Og alligevel betragt ham ikke som en fjende, men fortsæt med at formane ham som en broder. ” (2 Thessaloniker 3: 6, 11, 13-15)

Jehovas Vidner kan lide at kategorisere Paulus 'ord her som en politik for markering og ikke udelukkelse. De er nødt til at skelne, fordi Paulus siger at ”holde op med at omgås ham”, men han tilføjer, at vi stadig skal fortsætte med at formane ham som en broder. Det passer ikke til JW's udelukkelsespolitik. Så de var nødt til at opfinde en mellemvej. Dette var ikke udelukkelse; dette var "markering". Med en "markering" må de ældste ikke navngive personen fra platformen, hvilket kan føre til retssager. I stedet skal de ældste holde et ”markeringstale”, hvor den særlige aktivitet, som at danse et ikke-vidne, fordømmes, og alle formodes at vide, hvem der henvises til og handle i overensstemmelse hermed.

Men tænk længe og hårdt på Paulus 'ord. "Stop med at omgås ham." Ville jødiske kristne i det første århundrede have været forbundet med en skatteopkræver eller en hedning? Nej. Alligevel viser Jesu handlinger at en kristen ville formane en skatteopkræver eller en hedning for at redde ham. Hvad Paulus mener er at stoppe med at hænge ud med denne person som om han var en ven, en ven, en brystkammerat, men stadig overveje hans åndelige velfærd og forsøge at redde ham.

Paulus beskriver en bestemt aktivitet, som man ikke let kan betragte som en synd, men alligevel beder han menighedens medlemmer om at handle på samme måde over for en sådan person, som de ville gøre for en, der begår enhver let genkendt synd. Bemærk også, at han ikke taler med et ældre legeme, men med hvert medlem af menigheden. Denne beslutning om at omgås eller ikke skulle være personlig, ikke resultatet af en politik, der blev indført af en eller anden herskende myndighed.

Dette er en meget vigtig skelnen. Faktisk fungerer det retssystem, der er designet af Jehovas Vidner til at holde menigheden ren, faktisk for at sikre det modsatte. Det sikrer faktisk, at menigheden bliver ødelagt. Hvordan er det muligt?

Lad os analysere dette. Vi starter med at se på nogle af de synder, der kommer under paraplyen af ​​Jesu ord i Mattæus 18: 15-17. Paulus advarede galaterne om at “kødets gerninger ses tydeligt, og de er seksuel umoral, urenhed, uhøflige opførsel, afgudsdyrkelse, spiritisme, fjendtlighed, stridigheder, jalousi, vrede, uenighed, splittelse, sekter, misundelse, beruselse, vilde fester og ting som disse. Jeg advarer dig om disse ting, på samme måde som jeg allerede advarede dig om, at de, der praktiserer sådanne ting, ikke vil arve Guds rige. ” (Galaterne 5: 19-21)

Når han siger "og ting som disse", inkluderer han ting som løgn og fejhed, som vi kender fra Åbenbaringen 21: 8; 22:15 er også ting, der holder dig uden for Riget. 

Det er et simpelt binært valg at bestemme, hvad der er et kødværk. Hvis du elsker Gud og naboen, vil du ikke praktisere kødets gerninger. Hvis du hader din næste og elsker dig selv frem for alt andet, vil du naturligvis praktisere kødets gerninger.

Hvad siger Bibelen om emnet?

Hvis du ikke elsker din bror, er du Djævelens barn, Satans frø.

Jeg var ældste i 40 år. Men i al den tid vidste jeg aldrig, om nogen blev udelukket for løgn, fjendtlighed eller misundelse eller jalousi eller vrede. Ryg en cigaret eller en ledd, så er du ude på din nøgle så hurtigt, at dit hoved vil dreje, men slå din kone, sladder ondskabsfuldt, afgudsdyrk mænd, bagud på enhver, du misunder ... det er en anden sag. Jeg kendte mange, der gjorde alt det, og alligevel var de og fortsætter med at være medlemmer med god status. Mere end det har de en tendens til at være fremtrædende. Det giver mening, gør det ikke? Hvis en kødelig mand kommer i en magtposition, hvem er det sandsynligt, at han vil udnævne til en kollega? Når magthavere er de eneste, der udpeger dem, der kommer til magten, har du en opskrift på kammeratskab. 

Kan du forstå hvorfor vi kan sige at Jehovas Vidners retssystem snarere end at holde menigheden ren, faktisk ødelægger det?

Lad mig illustrere. 

Lad os sige, at du har en ældste i din menighed, som regelmæssigt praktiserer kødets gerninger. Måske lyver han meget eller beskæftiger sig med skadeligt sladder eller er jaloux i skadelig grad. Hvad skulle du gøre? Lad os tage et eksempel for det virkelige liv. Lad os sige, at den pågældende ældre misbrugte dit barn seksuelt. Men med dit lille barn som det eneste vidne, vil ældsternes legeme ikke handle, og derfor fortsætter den ældste med at tjene. Du ved dog, at han er børnemishandler, så du beslutter dig for at behandle ham som en mand fra nationerne og en skatteopkræver. Du omgås ikke ham. Hvis du går ud i en felttjenestegruppe, og han tildeler dig til sin bilgruppe, nægter du at gå. Hvis du har en picnic, inviterer du ham ikke; og hvis han dukker op, beder du ham om at rejse. Hvis han kommer på platformen for at holde en tale, rejser du og din familie op og rejser. Du anvender det tredje trin fra Mattæus 18:17.

Hvad tror du vil ske? Uden tvivl vil ældsteorganet beskylde dig for at have skabt splid, for at udføre løs adfærd ved at udfordre deres autoritet. De anser manden for at have en god status, og du skal overholde deres beslutning.

De lader dig ikke anvende Jesu befaling i Mattæus 18. Det er kun dem, der skal anvende. I stedet for skal du være lydig mod disse mænds befalinger. De prøver at tvinge dig til at omgås en der er en synder i strid med Jesu befaling. Og hvis du nægter, kan de meget vel udelukke dig. Hvis du vælger at forlade menigheden, udelukker de dig stadig, selvom de kalder det adskillelse. En skelnen uden forskel. Så vil de fjerne alles andres valgfrihed ved at tvinge dem alle til at undgå dig også.

På dette tidspunkt kan det være klogt for os at stoppe og afklare noget. Udstødning, som defineret af Jehovas Vidners organisation, er en fuldstændig og total afskæring af al interaktion mellem den udstødte person og alle medlemmer af deres verdensomspændende menighed. Det kaldes også undgå af omverdenen, selvom vidner generelt afviser dette ord som relevant. Det kræver et retsudvalg, der er dannet af de ældste i en menighed, for officielt at udelukke ethvert menighedsmedlem. Alle skal overholde direktivet, selvom de ikke kender syndens natur. Ingen kan tilgive og genindføre synderen heller. Kun det oprindelige retslige udvalg kan gøre det. Der er intet grundlag - intet grundlag - i Bibelen for denne ordning. Det er ubibelsk. Det er også dybt sårende og kærligt, fordi det forsøger at tvinge overholdelse gennem frygt for straf og ikke kærlighed til Gud.

Det er teokratisk afpresning, lydighed ved afpresning. Enten adlyder du de ældste, ellers bliver du straffet. Bevis for dette er den vederstyggelighed, der er adskillelse. 

Da Nathan Knorr og Fred Franz første gang indledte udvisning i 1952, stødte de på et problem. Hvad skal jeg gøre med en person, der sluttede sig til militæret eller stemte ved et valg. De kunne ikke udelukke dem uden at løbe ind i alvorlige overtrædelser af amerikansk lov. Franz kom op med løsningen af ​​adskillelse. ”Åh, vi udelukker ikke nogen for at gøre det, men de har valgt at forlade os af sig selv. De har adskilt sig. Vi undgår dem ikke. De har undgået os. ”

De bebrejder deres ofre for den lidelse, de selv påfører. 

Undgåelse eller udelukkelse eller adskillelse som Jehovas Vidner praktiserer, er alle synonyme, og denne praksis er i strid med Kristi lov, loven om kærlighed. 

Men lad os ikke gå til den anden ekstreme. Husk at kærlighed altid søger det bedste for andre. Kærlighed muliggør ikke skadelig eller skadelig adfærd. Vi ønsker ikke at blive aktiverende og vende det blinde øje for skadelig aktivitet. Hvis vi ikke gør noget, når vi ser nogen praktisere synd, hvordan kan vi hævde, at vi virkelig elsker den person. Forsætlig synd ødelægger vores forhold til Gud. Hvordan kan det være alt andet end skadeligt?

Jude advarer:

”For visse personer, hvis fordømmelse blev skrevet om for længe siden, har i hemmelighed gledet ind blandt jer. De er ugudelige mennesker, der perverterer vor Guds nåde til en licens til umoral og fornægter Jesus Kristus, vores eneste suveræne og Herre. ” (Judas 4 NIV)

I Mattæus 18: 15-17 fastlagde vores eneste suveræne og Herre en klar procedure, der skal følges, når nogen i vores menighed uangribeligt praktiserer synd. Vi skal ikke blinde det blinde øje. Vi er forpligtet til at gøre noget, hvis vi vil behage vores konge.

Men hvad skal vi egentlig gøre? Hvis du forventer at finde en regel, der passer til alle, bliver du skuffet. Vi har allerede set, hvor dårligt det fungerer med Jehovas Vidner. De har taget to passager fra Skriften, som vi snart vil se på - en om en hændelse i Korinth og en anden, som er en befaling fra apostelen Johannes - og de har udarbejdet en formel. Det går sådan her. "Hvis du begår en synd baseret på en liste, vi har samlet, og ikke omvender dig i aske og sæk, så undgår vi dig."

Den kristne måde er ikke sort og hvid. Det er ikke baseret på regler, men på principper. Og disse principper anvendes ikke af en ansvarlig, men anvendes på individuel basis. Du kan ikke bebrejde andre end dig selv, hvis du får dem forkert, og være forvisset om, at Jesus ikke vil tage "Jeg fulgte bare ordrer", som en gyldig undskyldning for at få tingene galt.

Omstændighederne ændres. Hvad der måske fungerer i behandlingen af ​​en type synd, virker måske ikke i behandlingen af ​​en anden. De synder, som Paulus behandler, når han talte til tessalonikerne, kunne håndteres ved at ophøre med at omgås, mens han stadig på en broderlig måde formanede dem, der er fornærmede. Men hvad ville der ske, hvis synden var berygtet? Lad os se på en anden beretning om noget, der skete i byen Korinth.

”Det rapporteres faktisk, at der er seksuel umoral blandt jer, og af en slags, som selv hedninger ikke tåler: En mand sover med sin fars kone. Og du er stolt! Bør du ikke hellere være gået i sorg og have slettet den mand, der har gjort dette fra dit fællesskab? ” (1 Korinther 5: 1, 2 Bibelen)

”Jeg skrev til dig i mit brev om ikke at omgås seksuelt umoralske mennesker - overhovedet ikke meningen med menneskerne i denne verden, der er umoralsk, eller de grådige og svindlere eller afgudsdyrkere. I så fald bliver du nødt til at forlade denne verden. Men nu skriver jeg til dig, at du ikke må omgås nogen, der hævder at være en bror eller søster, men som er seksuelt umoralsk eller grådig, en afgudsdyrker eller bagvaskelse, en beruset eller svindler. Spis ikke engang sammen med sådanne mennesker. ”

”Hvilken sag har det for mig at dømme dem uden for kirken? Skal du ikke dømme dem indeni? Gud vil dømme dem udenfor. "Udvis den onde blandt jer." (1 Korinther 5: 9-13 DNXNUMX)

Nu vil vi hurtigt fremad omkring et halvt år. I sit andet brev til korinterne skrev Paulus:

»Hvis nogen har forårsaget sorg, har han ikke så meget bedrøvet mig, som han har bedrøvet jer alle til en vis grad - for ikke at sige det for hårdt. Den straf, han blev pålagt af majoriteten er tilstrækkelig. Nu i stedet skal du tilgive og trøste ham, så han ikke bliver overvældet af overdreven sorg. Jeg opfordrer dig derfor til at bekræfte din kærlighed til ham igen. En anden grund til, at jeg skrev dig, var at se, om du ville klare testen og være lydig i alt. Enhver, du tilgiver, tilgiver jeg også. Og hvad jeg har tilgivet - hvis der var noget at tilgive - har jeg tilgivet i Kristi øjne for din skyld, for at Satan ikke overvurderede os. For vi er ikke uvidende om hans planer. ” (2 Korinther 2: 5-11 DNB)

Nu er det allerførste, vi skal forstå, at beslutningen om at afbryde tilknytningen er personlig. Ingen har ret til at befale dig at gøre det. Dette er især tydeligt her af to grunde. Den første er, at Paulus 'breve var rettet til menighederne og ikke til de enkelte ældste organer. Hans råd var at læse for alle. Det andet er, at han hævder, at straffen blev påført af flertallet. Ikke af alle, som det ville være tilfældet i menigheden af ​​Jehovas Vidner, hvor alle skal adlyde de ældres legeme eller blive straffet selv, men med et flertal. Det ser ud til at nogle besluttede ikke at anvende Paulus 'råd, men det var tilstrækkeligt at et flertal gjorde det. Dette flertal opnåede et positivt resultat.

I dette tilfælde beder Paulus menigheden om ikke engang at spise sammen med en sådan mand. Det kan have været underforstået i brevet til Thessalonica, men her er det specifikt angivet. Hvorfor? Vi kan kun spekulere. Men her er fakta: synden var kendt offentligt og blev betragtet som skandaløs selv for hedninger. Paulus beder specifikt menigheden om ikke at holde op med at omgås nogen, der er seksuelt umoralsk, da det vil betyde at de er nødt til at komme ud af selve verdenen. Ting er imidlertid anderledes, hvis den seksuelt umoralske person er en bror. Hvis en hedning skulle se en kristen ved et måltid på et offentligt sted med en anden hedning, ville den kristne ikke automatisk blive plettet af tilknytning. Efter al sandsynlighed ville den hedenske tro, at den kristne forsøgte at omvende sin anden hedning. Men hvis denne hedning skulle se en kristen spise et måltid med en anden kristen, som de vidste var engageret i skandaløs seksuel opførsel, ville han tro, at den kristne godkendte opførelsen. Den kristne ville blive plettet af tilknytning til synderen.

Mødearrangementet i det første århundrede er defineret i Apostelgerninger 2:42, som vi allerede har overvejet. Vil du gerne sidde i et familielignende arrangement for at spise et måltid sammen, bede sammen, studere Guds ord sammen og give brødet og vinen, der symboliserer vores frelse, sammen med en person, der er involveret i skandaløs seksuel forseelse? 

Imidlertid sagde Paulus ikke engang at spise med en sådan mand, men han sagde ikke "tal ikke engang med ham." Hvis vi praktiserer det, ville vi gå ud over, hvad der er skrevet. Der er mennesker, jeg ikke vil dele et måltid med, og jeg er sikker på, at du har det samme med nogle mennesker, men jeg vil stadig tale med dem. Når alt kommer til alt, hvordan kan jeg formane nogen som en broder, hvis jeg ikke engang vil tale med ham?

Desuden indikerer det faktum, at der kun var gået måneder, før Paulus anbefaler, at de byder ham velkommen tilbage, at de handlinger, som flertallet har taget, gav god frugt. Nu stod de i fare for at gå i den anden retning: fra at være for tilladende til at være hårdhjertet og utilgivende. Enten ekstrem er kærlig.

Fik du betydningen af ​​Paulus 'sidste ord i 1 Korinther 2:11? Her gengives de af andre oversættelser:

 • “... så Satan ikke overlever os. For vi kender hans onde planer. ” (Ny levende oversættelse)
 • “... har gjort dette for at forhindre Satan i at blive bedre med os. Vi ved alle, hvad der foregår i hans sind. ” (Moderne engelsk version)
 • “... for at forhindre Satan i at få overhånd over os; for vi ved, hvad hans planer er. ” (Oversættelse af gode nyheder)
 • "... så vi ikke kan udnyttes af Satan (for vi er ikke uvidende om hans planer)." (NET Bibelen)
 • Han bad dem om at tilgive manden, så de ikke blev overvældet eller overvældet af Satan, da de var opmærksomme på hans planer. Med andre ord, ved at tilbageholde tilgivelse, ville de spille lige i Satans hænder og udføre hans arbejde for ham. 

Dette er en lektion, som Jehovas Vidners styrende råd ikke har lært. Gennem konventionsvideoer, ældre skoler og den mundtlige lov, der er afgivet gennem Circuit Overseer-netværket, pålægger organisationen en de facto minimumsperiode for tilgivelse, som ikke må være mindre end 12 måneder og ofte er længere. De tillader ikke enkeltpersoner at give tilgivelse på deres egne vilkår og vil endda straffe dem, der forsøger at gøre det. Alle forventes at gøre deres del i, hvad der er en nedladende og ydmygende behandling af en, der angrer. Ved ikke at følge det guddommelige råd til korinterne er Jehovas Vidner systematisk udnyttet af Satan. De har givet mørkeherren overhånden. Det ser ud til, at de faktisk er uvidende om hans ordninger.

For at forsvare Jehovas Vidners praksis med ikke at sige så meget som et enkelt ”Hej” til en udstødt, vil nogle pege på 2 Johannes 7-11, der lyder:

”For mange bedragere er gået ud i verden, de, der ikke anerkender Jesus Kristus som kommer i kødet. Dette er bedrageren og antikrist. Pas på jer selv, så I ikke mister de ting, vi har arbejdet med at producere, men at I kan få en fuld belønning. Enhver, der skubber frem og ikke forbliver i Kristi lære, har ikke Gud. Den, der forbliver i denne lære, er den, der har både Faderen og Sønnen. Hvis nogen kommer til dig og ikke bringer denne lære, skal du ikke modtage ham i dine hjem eller sige en hilsen til ham. For den der siger en hilsen til ham, er en delende i hans onde gerninger. ” (2 Johannes 7-11 NWT)

Igen er dette ikke en one-size-fix-all-regel. Vi er nødt til at overveje sammenhængen. At begå en synd af menneskelig svaghed er ikke det samme som at engagere sig i synd med vilje og med skadelig hensigt. Når jeg synder, kan jeg bede til Gud om tilgivelse på baggrund af min dåb, hvorigennem jeg anerkender Jesus som min frelser. Denne dåb giver mig en ren samvittighed over for Gud, fordi det er en anerkendelse af syndens sonoffer, som Gud gav os gennem sin søn, der kom i kødet for at forløse os alle. (1 Peter 3:21)

Johannes taler her om et individ, der er en antikrist, en bedrager, en, der benægter, at Kristus kom i kødet, og en, der ikke har været i Kristi lære. Mere end det forsøger denne person at overtale andre til at følge ham i sin oprørske vej. Dette er en sand frafalden. Og alligevel, selv her, siger John os ikke, at vi ikke skal lytte til sådan en, fordi en anden beder os om at gøre det. Nej, han forventer, at vi lytter og evaluerer for os selv, fordi han siger "hvis nogen kommer til dig og ikke bringer denne lære ...". Det er derfor op til hver enkelt af os at lytte og evaluere enhver undervisning, vi hører, før vi tager nogen handling .

Forskere er generelt enige om, at John sigtede mod gnostikerne, der var en voksende og korrupterende indflydelse i menigheden i det første århundrede.

Johns råd behandler sager om sand frafald. At tage det og anvende det på enhver form for synd, er igen at lave en regel, der passer til alle. Vi savner mærket. Vi anvender ikke kærlighedsprincippet og går i stedet for en regel, der ikke kræver, at vi tænker eller træffer et ansvarligt valg. 

Hvorfor siger Paulus ikke engang at hilse en frafaldet?

Lad os ikke blive båret af en vestlig forståelse af, hvad "at give en hilsen" betyder. Lad os i stedet overveje, hvordan andre oversættelser gengiver dette vers:

 • "Enhver, der byder dem velkommen ..." (New International Version)
 • “Enhver, der opmuntrer sådanne mennesker ...” (New Living Translation)
 • "For den der beder ham om at glæde sig ..." (Berean Study Bible)
 • "For den der byder ham Godspeed ..." (King James Bible)
 • "For enhver, der ønsker dem fred ..." (Good News Translation)
 • Vil du byde velkommen, opmuntre eller glæde dig over en person, der aktivt var imod Kristus? Vil du ønske ham godhastighed eller afsked med farvel og Gud velsigne dig?

At gøre det ville være at antyde, at du godkender ham og derfor bliver en deltager med dem i hans synd.

Sammenfattende: Når vi bevæger os fremad fra falsk religion og til ægte tilbedelse, vil vi kun følge Kristus, ikke mennesker. Jesus gav os midlerne til at behandle syndere der ikke angrede i menigheden i Mattæus 18: 15-17. Paulus hjalp os med at se, hvordan vi kan anvende dette råd på en praktisk måde ved hjælp af situationer, der var fremherskende i Thessalonika og Korinth. Da det første århundrede var ved at slutte, og menigheden stod over for en udfordring fra den stigende tidevand af Gnostisim, som truede grundlaget for kristendommen, gav apostelen Johannes os nogle klare retningslinjer for, hvordan vi kunne anvende Jesu instruktioner. Men det er op til hver enkelt af os at anvende denne guddommelige vejledning personligt. Ingen mennesker eller grupper af mænd har myndighed til at fortælle os, hvem vi vil omgås. Vi har al den vejledning, vi har brug for fra Bibelen. Jesu ord og den hellige ånd vil lede os til den bedste fremgangsmåde. I stedet for hårde og hurtige regler vil vi lade kærlighed til Gud og kærlighed til vores medmenneske være det, der guider os til at finde den bedste fremgangsmåde for alle berørte.

Inden vi går, er der endnu et punkt, som jeg gerne vil diskutere. Der er uden tvivl dem der ser på dette, der vil forsvare Jehovas Vidners retssystem, og som sandsynligvis vil hævde at vi er unødvendigt kritiske, og at vi er nødt til at forstå at Jehova Gud bruger det styrende råd som sin kanal. Selvom systemet med tre mandskomiteer og politikkerne vedrørende udelukkelse, adskillelse og genindførelse muligvis ikke udtrykkeligt er defineret i Skriften, er det Jehovas udpegede kanal, der erklærer disse for gyldige og bibelske i vores nuværende tidsalder.

Meget godt, lad os se, hvad denne kanal har at sige om udelukkelse? Vil de ende med at fordømme deres egne handlinger?

Taler om den katolske kirke, 8. januar 1947-udgaven af Vågen! havde dette at sige på side 27 under overskriften, "Er du også ekskommunikeret?"

”De hævder, at autoriteten til ekskommunikation er baseret på Kristi og apostlenes lære, som det findes i de følgende skrifter: Matt 18: 15-18; 1 Korinther 5: 3-5; Galaterne 1: 8,9; 1 Timoteus 1:20; Titus 3:10. Men Hierarkiets ekskommunikation, som et straf- og "medicinsk" middel (Catholic Encyclopedia), finder ingen støtte i disse skrifter. Faktisk er det helt fremmed for bibelske lære. - Hebræerne 10: 26-31. ... Derefter, da hierarkiets foregivelser steg, blev ekskommunikationsvåben det instrument, hvormed præster opnåede en kombination af kirkelig magt og verdsligt tyranni, der ikke finder nogen parallel i historien. Prinser og potentater, der var imod Vatikanets diktater, blev hurtigt pælet i ekskommunikationens tænder og hang over forfølgelsesbrande. ” (g47 1/8 s. 27)

Lyder det velkendt? Fascinerende at den moderne forkyndelsesmetode for udvisning kun fem år senere, i 1952, blev født. Det er bare ekskommunikation ved et andet navn. Med tiden er det blevet udvidet, indtil det er blevet en virtuel kulstofkopi af det ”ekskommunikationsvåben”, som de så grundigt fordømte i 1947. Overvej dette brev til kredstilsynsmænd dateret 1. september 1980:

”Husk, at for at blive udelukket behøver en frafalden ikke at være en promotor for frafaldne synspunkter. Som nævnt i paragraf to, side 17 i Vagttårnet fra 1. august 1980, “Ordet 'frafald' kommer fra et græsk udtryk, der betyder 'en stående væk fra', 'et bortfald, afskedigelse', 'oprør, opgivelse. Derfor, hvis en døbt kristen opgiver Jehovas lære, som den trofaste og kloge slave [nu kendt som det styrende legeme] præsenterer og fortsætter med at tro på anden lære trods bibelsk irettesættelse, så frafalder han. Der skal gøres en langvarig og venlig indsats for at justere hans tankegang. Men hvis han, efter at have gjort en sådan langvarig indsats for at justere hans tankegang, fortsætter med at tro på de frafaldne ideer og afviser det, han har fået gennem 'slaveklassen, bør der træffes den passende retlige handling.'

Er der noget fjernkristent ved en sådan politik? Hvis du ikke er enig med dem, er det ikke nok at være tavs og holde munden lukket. Hvis du simpelthen er uenig med deres lære i dit hjerte, skal du fjernes og afskæres fra hele din familie og venner. Tro ikke, at dette var en engangspolitik, der siden er blevet rettet. Intet har ændret sig siden 1980. Det er faktisk værre.

Ved distriktsstævnet i 2012, i en del med titlen "Undgå at teste Jehova i dit hjerte", fik vidnerne at vide at troen på, at det styrende råd havde begået en fejl, svarede til at tro, at Jehova havde givet dem en slange snarere end en fisk. Selv hvis et vidne tav og bare troede på sit eget hjerte, at noget de blev undervist i var forkert, var de som de oprørske israelitter, der "prøvede Jehova i deres hjerte".

Derefter erklærede de i kredssamlingsprogrammet for det år under en del med titlen ”Hvordan kan vi udvise sindets enhed?”, At ”vi kan” tænke i enighed ”ikke kunne rumme ideer, der strider mod Guds ord eller vores publikationer. (1 Kor 4: 6) ”

Meget mange mennesker er bekymrede over ordets frihed i disse dage, men det styrende organ ønsker ikke kun at kontrollere, hvad du siger, men selv hvad du synes, og hvis din tænkning er forkert, er de mere end villige til at straffe dig med den største sværhedsgrad for din "forkerte tænkning".

Jeg har hørt folk hævde at vidner er i en mind-control kult. Andre er uenige. Jeg siger, overvej beviserne. De vil udelukke dig - afskære dig fra dit sociale støttesystem, som for nogle har været så stort et tab, at de har taget deres eget liv i stedet for at udholde det - og hvorfor? Fordi du tænker anderledes end dem, fordi du har en modsat mening. Selv hvis du ikke taler med andre om din tro, hvis de kommer til at vide om det - gudskelov, at de ikke kan læse tanker - så vil de udelukke dig. Dette er virkelig blevet et mørkevåben, som nu bruges til at kontrollere sindet. Og tro ikke, at de ikke er opmærksomme på at prøve at skelne dine tanker. De forventer, at du handler på en bestemt måde og taler på en bestemt måde. Enhver afvigelse fra denne norm vil blive bemærket. Prøv at tale for meget om Kristus, selv uden at afvige fra noget der er skrevet i publikationerne, eller prøv at bede eller fortsætte en samtale uden at nævne Jehovas navn, og deres antenner begynder at summende. Snart vil de kalde dig ind i bagrummet og peber dig med sonderende spørgsmål.

Igen, hvor er Kristi kærlighed i noget af dette?

De fordømte den katolske kirke for en politik, som de kun omfatte fem år senere. Dette er en lærebogstilfælde af kirkelig hykleri.

Hvad vi skal se på Jehovas Vidners retlige praksis, overlader jeg jer med disse ord at overveje fra vores Herre Jesus Kristus:

“Esajas profeterede passende om DIG hyklere, som der står skrevet: 'Dette folk ærer mig med [deres] læber, men deres hjerte er langt væk fra mig. Det er forgæves, at de fortsætter med at tilbede mig, fordi de underviser som lærdomme om menneskers befalinger. ' Når du slipper Guds befaling, holder du fast ved menneskenes tradition. ”” (Mark 7: 6-8 NWT)

Tak fordi du så med. Hvis du kunne lide denne video og gerne vil have besked, da flere frigives, skal du klikke på knappen Abonner. For nylig udsendte jeg en video, der forklarede årsagen til, at vi har et link til donationer i feltet Beskrivelse af vores videoer. Nå, jeg ville bare benytte lejligheden til at takke dem, der hjalp os efter det. Det var rettidigt, fordi vores websted, beroeans.net - som forresten har mange artikler, der ikke offentliggøres som videoer - det sted blev hacket, og det kostede en smuk krone at rydde op. Så disse midler blev brugt godt. Vi fik det uhacket. I hvert fald tak for din venlige støtte. Indtil næste gang.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  22
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x