For nylig offentliggjorde Jehovas Vidners organisation en video med Anthony Morris III, der fordømte frafaldne. Det er et særligt hadefuldt lille stykke propaganda.

Jeg har modtaget en række anmodninger om at gennemgå dette lille stykke fra både spanske og engelske seere. For at være ærlig ville jeg ikke kritisere det. Jeg er enig med Winston Churchhill, som berømt sagde: "Du når aldrig din destination, hvis du stopper og kaster sten på hver hund, der bjeffer."

Mit fokus er ikke at fortsætte med at smække det styrende organ, men at hjælpe hveden, der stadig vokser blandt ukrudtet i organisationen, med at komme ud af slaveri til mænd.

Ikke desto mindre kom jeg til at se en fordel ved at gennemgå denne Morris-video, da en kommentator delte Esajas 66: 5 med mig. Nu hvorfor er det relevant. Jeg vil vise dig. Lad os have det sjovt, skal vi?

Omkring halvtreds sekundmærket siger Morris:

”Jeg troede, vi ville diskutere den endelige afslutning på Guds fjender. Så det kan være meget opmuntrende, omend nøgternt. Og for at hjælpe os med det er der et smukt udtryk her i 37th Salme. Så find det 37th Salme, og hvor opmuntrende at meditere over dette smukke vers, vers 20: ”

“Men de onde vil gå til grunde; Jehovas fjender forsvinder som herlige græsgange; De forsvinder som røg. ” (Salme 37:20)

Det var fra Salme 37:20 og er årsagen til den kontroversielle visuelle hukommelseshjælp, han tilføjer i slutningen af ​​sin videopræsentation.

Inden han rejser dertil, drager han dog denne interessante konklusion:

"Så da de er Jehovas fjender og Jehovas vores bedste ven, betyder det, at de er vores fjender."

Alt, hvad Morris siger fra dette tidspunkt, er det baseret på denne forudsætning, som hans publikum selvfølgelig allerede accepterer helhjertet.

Men er det sandt? Jeg kan kalde Jehova min ven, men hvad der betyder noget er, hvad han kalder mig?

Jesus advarede os ikke om, at den dag, når han vender tilbage, vil der være mange, der hævder ham som deres ven, og råber: "Herre, Herre, gjorde vi ikke mange vidunderlige ting i dit navn", men hans svar vil være: "Jeg kendte dig aldrig."

"Jeg kendte dig aldrig."

Jeg er enig med Morris i, at Jehovas fjender vil forsvinde som røg, men jeg tror, ​​vi er uenige om, hvem disse fjender faktisk er.

Ved markeringen 2:37 læser Morris fra Esajas 66:24

”Nu er det interessant ... profetibogen i Esajas havde nogle tankevækkende kommentarer og fandt ud af, om du bedes det sidste kapitel i Esajas og det allerførste vers i Esajas. Esajas 66, og vi læser vers 24: ”

”Og de vil gå ud og se på kroppene på de mænd, der gjorde oprør mod mig; For ormene på dem skal ikke dø, og deres ild skal ikke slukkes, og de vil blive noget frastødende for alle mennesker. ””

Morris ser ud til at glæde sig meget over dette billede. Kl. 6:30 kommer han virkelig i gang:

„Og ærligt talt, for venner af Jehova Gud, hvor betryggende at de endelig vil være væk, alle disse foragtelige fjender, der netop har vanæret Jehovas navn, ødelagt, aldrig nogensinde at leve igen. Nu er det ikke, at vi glæder os over nogens død, men når det kommer til Guds fjender ... endelig ... er de væk. Især disse foragtelige frafaldne, som på et tidspunkt havde viet deres liv til Gud, og derefter går de sammen med Satan Djævelen, den største frafaldne gennem tidene.

Så afslutter han med dette visuelle hukommelseshjælpemiddel.

“Men de onde vil omkomme, Jehovas fjender vil forsvinde som herlige græsgange”, især, ”de vil forsvinde som en røg”. Så jeg troede, det ville være en god hukommelseshjælp til at hjælpe dette vers med at forblive i sindet. Her er hvad Jehova lover. Det er Jehovas fjender. De vil forsvinde som røg. ”

Problemet med Morris 'ræsonnement her er det samme, som gennemsyrer hele Vagttårnets publikationer. Eisegesis. De har en idé, finder et vers, der, hvis det tages på en bestemt måde, synes at understøtte deres idé, og så går de væk og ignorerer sammenhængen.

Men vi ignorerer ikke konteksten. I stedet for at begrænse os til Esajas 66:24, det allerførste vers i det sidste kapitel i Esajas 'bog, læser vi sammenhængen og lærer, hvem han henviser til.

Jeg vil læse fra New Living-oversættelsen, fordi det er lettere at forstå end den mere stilede gengivelse givet denne passage af New World Translation, men følg gerne med i NWT, hvis du foretrækker det. (Der er kun en lille ændring, jeg har foretaget. Jeg har ikke erstattet "HERRE" med "Jehova" ikke kun for nøjagtighed, men for ekstra vægt, da vi tager fat på ideer fremsat af Jehovas Vidner.)

„Dette er hvad Jehova siger:

”Himlen er min trone,
og jorden er min fodskammel.
Kunne du bygge mig et tempel så godt som det?
Kunne du bygge mig sådan et hvilested?
Mine hænder har skabt både himmel og jord;
de og alt i dem er mine.
Jeg, Jehova, har talt! ”“ (Esajas 66: 1, 2a)

Her starter Jehova med en nøgtern advarsel. Esajas skrev til selvtilfredse jøder og troede at de havde fred med Gud, fordi de havde bygget ham et stort tempel og bragt ofre og var retfærdige overholdere af lovkodeksen.

Men det er ikke templer og ofre, der behager Gud. Hvad han er tilfreds med, forklares i resten af ​​vers to:

”Det er dem, jeg ser med fordel:
”Jeg vil velsigne dem, der har ydmyge og sønderknuste hjerter,
der ryster ved mit ord. ” (Esajas 66: 2b)

“Ydmyge og sønderknuste hjerter”, ikke stolte og hovmodige. Og rysten over hans ord indikerer en vilje til at underkaste sig ham og en frygt for at mishage ham.

I modsætning hertil taler han om andre, der ikke er af denne slags.

”Men de, der vælger deres egne måder -
glæder sig over deres afskyelige synder -
vil ikke få deres tilbud accepteret.
Når sådanne mennesker ofrer en tyr,
det er ikke mere acceptabelt end et menneskeligt offer.
Når de ofrer et lam,
det er som om de havde ofret en hund!
Når de bringer et kornoffer,
de kan lige så godt tilbyde et grises blod.
Når de brænder røgelse,
det er som om de havde velsignet et idol. ”
(Esajas 66: 3)

Det er ret tydeligt hvordan Jehova har det når de stolte og hovmodige ofrer til ham. Husk, han taler til Israels nation, hvad Jehovas vidner gerne kalder, Jehovas jordiske organisation for Kristus.

Men han betragter ikke disse medlemmer af hans organisation som sine venner. Nej, de er hans fjender. Han siger:

”Jeg vil sende dem store problemer -
alle de ting, de frygtede.
For da jeg ringede, svarede de ikke.
Da jeg talte, lyttede de ikke.
De syndede bevidst foran mine øjne
og valgte at gøre, hvad de ved, jeg foragter. ”
(Esajas 66: 4)

Så da Anthony Morris citerede det sidste vers i dette kapitel, der taler om, at disse blev dræbt, deres kroppe fortæret af orme og ild, indså han, at det ikke var tale om udenforstående, mennesker, der var blevet udvist fra Israels menighed. Det talte om de fede katte, der sad smukt og troede, at de havde fred med Gud. For dem var Esajas frafaldet. Dette fremgår tydeligt af, hvad det næste vers, vers 5, fortæller os.

“Hør dette budskab fra Jehova,
alle I, der ryster ved hans ord:
”Dit eget folk hader dig
og smid dig ud for at være loyal over for mit navn.
'Lad Jehova blive æret!' spotter de.
'Vær glad i ham!'
Men de vil blive skammet.
Hvad er al oprør i byen?
Hvad er den forfærdelige støj fra templet?
Det er Jehovas stemme
hævn over sine fjender. ”
(Jesaja 66: 5, 6)

På grund af dette arbejde, jeg udfører, er jeg i personlig kontakt med hundreder af mænd og kvinder, der er forblevet loyale over for Jehova og Jesus, loyale over for Guds navn, hvilket betyder at opretholde ære for sandhedens Gud. Det er dem, Morris glædeligt ville se gå op i røg, fordi de efter hans opfattelse er "foragtelige frafaldne". Disse er blevet hadet af deres eget folk. De var Jehovas vidner, men nu hader Jehovas vidner dem. De er blevet kastet ud af organisationen, udelukket, fordi de forblev loyale overfor Gud snarere end at være loyale over for mændene i det styrende råd. Disse skælver af Guds ord og frygter langt mere at mishage ham end at mishage blotte mænd som Anthony Morris III.

Mænd som Anthony Morris elsker at spille projektionsspillet. De projicerer deres egen holdning til andre. De hævder, at de frafaldne har forladt deres familie og venner. Jeg har endnu ikke mødt en af ​​disse såkaldte frafaldne, der nægter at tale med eller omgås sin familie eller hans tidligere venner. Det er Jehovas Vidner, der hader dem og udelukker dem, ligesom Esajas forudsagde.

“Og ærligt talt, for venner af Jehova Gud, hvor betryggende at de endelig vil være væk, alle disse foragtelige fjender ... især disse foragtelige frafalne, som på et tidspunkt havde viet deres liv til Gud, og så gik de sammen med Satan Djævelen tidenes største frafaldne. ”

Hvad skal der blive af disse foragtelige frafald ifølge Anthony Morris? Efter at have læst Esajas 66:24 vender han sig til Markus 9:47, 48. Lad os lytte til hvad han har at sige:

”Hvad der gør dette endnu mere indflydelsesrig, er det faktum, at Kristus Jesus sandsynligvis havde dette vers i tankerne, da han sagde disse velkendte ord - alligevel velkendte af Jehovas Vidner - i Markus kapitel 9 ... find Markus kapitel 9 ... og dette er en meget klar advarsel til alle der ønsker at forblive venner med Jehova Gud. Læg mærke til vers 47 og 48. “Og hvis dit øje får dig til at snuble, så smid det væk. Det er bedre for dig at komme ind med en øjne i Guds rige end at blive kastet med to øjne i Gehenna, hvor maden ikke dør og ilden ikke slukkes. ””

”Naturligvis vil kristenheden vride disse inspirerede tanker fra vores mester, Kristus Jesus, men det er meget klart, og du bemærker krydsreferenceskriften i slutningen af ​​vers 48 er Esajas 66:24. Nu er dette punkt, "hvad ilden ikke fortærede, ville maden."

"Jeg ved ikke, om du ved meget om maddiker, men ... du ser en hel flok af dem ... det er bare ikke et behageligt syn."

”Men hvilket passende billede, den endelige afslutning på alle Guds fjender. Nøgternt, men alligevel noget vi ser frem til. Men frafaldne og Jehovas fjender vil sige, ja det er grusomt; det er foragteligt. Du lærer dit folk disse ting? Nej, Gud lærer sit folk disse ting. Dette er, hvad han forudsiger, og ærligt talt, for Jehovas Guds venner, hvor betryggende at de endelig alle vil være væk, alle disse foragtelige fjender. ”

Hvorfor forbinder han Esajas 66:24 med Markus 9:47, 48? Han vil vise, at disse foragtelige frafald, som han hader så meget, vil dø evigt i Gehenna, et sted hvorfra der ikke er nogen opstandelse. Imidlertid har Anthony Morris III overset et andet link, et der rammer farligt tæt på hjemmet.

Lad os læse Mattæus 5:22:

“. . Men jeg siger jer, at enhver, der fortsætter med at være vrede over sin bror, skal stå til ansvar for domstolen; og den, der henvender sig til sin bror med et usigeligt ord af foragt, skal stå til ansvar for Højesteret; hvorimod den, der siger: 'Du foragtelige fjols!' vil være ansvarlig over for den brændende Gehenna. ” (Mattæus 5:22)

Nu bare for at forklare, hvad Jesus mener, siger han ikke, at det blotte udtryk på græsk her oversat med "foragtelig fjols!" er alt, hvad der er nødvendigt for at blive dømt til evig død. Jesus bruger selv det græske udtryk en eller to gange, når han taler til farisæerne. Snarere hvad han mener her er, at dette udtryk stammer fra et hjerte fyldt med had, villig til at dømme og fordømme sin bror. Jesus har ret til at dømme; Gud udpeger ham til at dømme verden. Men du og jeg og Anthony Morris ... ikke så meget.

Selvfølgelig siger Anthony Morris ikke "foragtelige tåber" men "foragtelige frafaldne". Får det ham af krogen?

Jeg vil gerne se på et andet vers nu i Salme 35:16, der lyder "Blandt de frafaldne hånere til en kage". Jeg ved, det lyder som pludrende, men husk at Fred Franz ikke var nogen hebraisk lærd, da han lavede oversættelsen. Fodnoten præciserer dog betydningen. Den lyder: "ugudelige buffoner".

Så en "frafalden spotter til en kage" er en "gudløs buffoon" eller en "gudløs fjols"; den, der forlader Gud, er virkelig en tåbe. "Tåben siger i sit hjerte, der er ingen Gud." (Salme 14: 1)

"Foragtelig fjols" eller "foragtelig frafaldet" - skriftligt er det hele det samme. Anthony Morris III skal se et langt, hårdt kig i spejlet, før han kalder nogen foragteligt noget.

Hvad lærer vi af alt dette? To ting som jeg ser det:

For det første behøver vi ikke frygte ordene fra mænd, der har erklæret at de er Guds venner, men som ikke har kontaktet Jehova for at se om han har det samme med dem. Vi behøver ikke være bekymrede, når de kalder os navne som "foragtelige fjols" eller "foragtelige frafaldne" og undgår os, da Esajas 66: 5 siger, at de hele tiden ville forkynde, at de ærer Jehova.

Jehova favoriserer dem der er ydmyge og sønderknuste i hjertet og som ryster for hans ord.

Den anden ting, vi lærer, er at vi ikke må følge eksemplet fra Anthony Morris og Jehovas Vidners styrende råd, der støtter denne video. Vi må ikke hade vores fjender. Faktisk starter Mattæus 5: 43-48 med at fortælle os, at vi skal ”elske vores fjender og bede for dem, der forfølger os”, og slutter med at sige, at kun på denne måde kan vi perfektionere vores kærlighed.

Derfor må vi ikke dømme vores brødre som frafaldne, da dommen overlades til Jesus Kristus. At dømme en doktrin eller en organisation som falsk er okay, for ingen af ​​dem har en sjæl; men lad os overlade vores medmands dom til Jesus, okay? Vi vil aldrig have en holdning, der er så fræk, at det giver os mulighed for at gøre dette:

”Så jeg troede, at dette ville være en god hukommelseshjælp, så dette vers forbliver i sindet. Her er hvad Jehova lover. Det er Jehovas fjender. De vil forsvinde som røg. ”

Tak for din støtte og for de donationer, der hjælper os med at fortsætte med dette arbejde.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    18
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x