Introduktion

Dette spørgsmål om "Hvordan ser Gud på mand og kvinde?" er en undersøgelse med fokus på, hvordan Gud behandlede den første mand og kvinde, og hvad Gud havde til hensigt for dem begge med hensyn til forholdet mellem de to køn.

Mange kristne bruger især Første Mosebog for at antyde, at kvinder og kvinder skal være underlagt mænd og mænd fuldt ud, underkastelsesniveauet varierer alt efter den særlige religion, de tilhører. Tænkningen i andre kulturer og religioner har også påvirket kristne religioner, både i fortiden og nutiden. I dag er der en lang række holdninger til og behandling af kvinder af mænd, alt sammen angiveligt bakket op af skrifterne. Dette efterlader os med spørgsmålet: "Hvad er Guds syn?"

Denne artikel forsøger kun at undersøge, hvad vi kan lære af Første Mosebog og lære af det eksempel Gud gav, hvordan andre behandlede Adam og Eva, og hvordan Adam og Eva behandlede hinanden. Den følgende artikel vil ikke forsøge at pålægge læseren sine konklusioner, men det vil være op til læseren at tage deres egen beslutning baseret på resultaterne og hvordan det påvirker deres gudgivne samvittighed.

Denne artikel vil ikke undersøge holdningen hos andre hebraiske bibelskribenter, heller ikke Jesus eller kristne bibelskribenter fra det første århundrede, medmindre de citerer fra Første Mosebog eller begivenhederne indeholdt i. Deres synspunkt vil blive undersøgt i senere artikler i denne serie: "Hvordan ser Gud på mand og kvinde?"

Følgende vers som minimum vil blive undersøgt:

 1. 1 Mosebog 26: 27-5, Første Mosebog 1: 2-XNUMX - om Guds image og lighed.
 2. 1 Mosebog 26: 28b, XNUMXb - om herredømme over dyr og jord.
 3. 1 Mosebog 28: 29-5, Første Mosebog 2: XNUMX - vedrører velsignelsen og fylder jorden.
 4. 1.Mosebog 29:XNUMX - om den mad, der er givet dem.
 5. 1 Mosebog 28: 29-XNUMX - om Guds kommunikation med hans menneskelige skabelse.
 6. 2 Mosebog 18,20: XNUMX - Evas rolle som “hjælper” og “komplement”.
 7. 2 Mosebog 21: 23-XNUMX - hvordan Eva blev skabt.
 8. 2 Mosebog 23:XNUMX - Adams syn på Eva.
 9. 2 Mosebog 24:XNUMX - beskrivelsen af ​​det gifte forhold.
 10. 3 Mosebog 1: 5-XNUMX - slangens løgn, til hvem?
 11. 3.Mosebog 6: XNUMX - Hvem var skylden?
 12. 3 Mosebog 7: XNUMX - deres holdning efter at have spist.
 13. 3 Mosebog 9: 13-16, 19-XNUMX - Guds kommunikation med Adam og Eva.
 14. 3 Mosebog 16: 19-XNUMX - konsekvenserne af ulydighed.

Alle citater fra skrifterne er fra New World Translation Reference Edition af 1984 (Rbi8), medmindre andet er angivet.

Resultaterne fra Genesis-kontoen

1.       Mand og kvinde - Begge skabt i Guds billede?

 

Genesis 1: 26a ”Og Gud fortsatte med at sige:” Lad os skabe mennesket[venlig] i vores billede efter vores lighed ... ”

Genesis 1: 27 ”Og Gud skabte mennesket i sit billede, i Guds billede skabte han ham; mand og kvinde skabte han dem. ”

Genesis 5: 1-2 ”Dette er Adams historie. På dagen for Guds skabelse mand[I] han skabte ham i Guds lighed. 2 Mand og kvinde skabte han dem. Derefter velsignede han dem og kaldte deres navn mand på dagen for deres skabelse. ”

Brugte hebraiske ord

Det hebraiske ord i 1. Mosebog 26:XNUMX for mennesket er “Adam”[Ii].

Den normale brug af udtrykket "adam" i skrifterne er at henvise til en mand som i et "menneske", der adskiller emnet eller objektet fra andre dyr, fugle osv. Det bruges sjældent til at betegne en mandlig alene, og når det gør det, vises det altid i sammenhængen at forstå det på den måde, og sætningen inkluderer en henvisning til en kvinde \ kvinde \ kone.  

Den sekundære anvendelse i sammenhæng er ”menneskeheden” (menneske \ mennesker i kollektiv forstand).

Det hebraiske ord, der normalt bruges til en mand som hos mandlig mand er “Ish”[Iii], med en kvinde \ kvinde \ kone benævnt “Ishshah”.[Iv]

Første Mosebog 1: 26a siger derfor, at Gud sagde: "Lad os gøre menneskeheden til vores billede", og derfor blev både mand og kvinde, mand og kvinde lige så skabt i Guds billede. Derfor blev den første mand og den første kvinde skabt som perfekte mennesker, og hverken ville være ringere end den anden i egenskaber, da de begge var i Guds lighed, deres skaber.

Første Mosebog 1:27 gentager dette, når han siger, at mennesket blev skabt i Guds lighed og understreget denne ”mand og kvinde han skabte dem”. Den klare implikation er, at både mandlige og kvindelige var udformet på samme måde, i Guds lighed.

Første Mosebog 5: 1-2 bekræfter dette ved at gentage, at mennesket (venligt) blev skabt i Guds lighed, og menneskeheden blev skabt med mand og kvinde, og at de blev navngivet ”menneske, menneskehed” den dag, de blev skabt.

Både mand (mand) og kvinde (kvinde) blev skabt i Guds lighed uden antydning til nogen overlegenhed.

 

2.       Mand og kvinde - herredømme over al den anden skabelse på jorden, af hvem?

 

Genesis 1: 26b “... og lad dem have underkastelse fiskene fra havet og himlenes flyvende skabninger og husdyrene og hele jorden og ethvert dyr i bevægelse, der bevæger sig på jorden.”

1 Mosebog 28: XNUMXb “... og underkast havets fisk og himlenes flyvende skabninger og enhver levende skabning, der bevæger sig på jorden. ””

I 1. Mosebog 26:2, efter at Gud havde sagt "Lad os gøre menneskeheden til vores billede", når han skulle diskutere, at de, menneskeheden (derfor både mandlige og kvindelige), ville have herredømme over fiskene, de flyvende skabninger og husdyrene dyr og alle andre dyr. Dette blev gentaget to sætninger senere i Første Mosebog 1: 28b.

Der var ingen forskel mellem mand og kvinde med hensyn til den type herredømme, de ville have. Derudover tilføjede Gud ikke, at mænd ville få herredømme over deres hustruer eller kvinder generelt.

 

3.       Mand og kvinde - Hvem blev velsignet og fik besked på at fylde jorden?

 

Genesis 1: 28 ”Desuden velsignede Gud dem og Gud sagde til dem: "Vær frugtbar og bliv mange og fyld jorden og læg den under, og hav havets fisk og himmelens flyvende skabninger og enhver levende skabning, der bevæger sig på jorden." 

Genesis 5: 2 ”Mand og kvinde skabte han dem. Derefter velsignede han dem og ringede deres Navn mand på dagen for deres bliver skabt. ”

Du vil bemærke ordene, "dem" og "deres" (flertal dig) med fed skrift i ovenstående citater fra Genesis. I hvert tilfælde talte Gud med mand og kvinde sammen med ingen differentiering. Gud velsignet dem begge og kaldte dem både mand (venlig).

Velsignelsen og instruktionerne blev givet til både Adam og Eva uden differentiering.

 

4.       Mand og kvinde - Hvem fik vegetationen som mad?

 

1 Mosebog 29:XNUMXOg Gud fortsatte med at sige: ”Her har jeg givet til DU al vegetation, der bærer frø, der er på overfladen af ​​hele jorden, og hvert træ, hvor der er frugt af et træ, der bærer frø. Til DU lad det tjene som mad. ”

Igen, bemærk flertallet DU med fed skrift.

Al vegetation som mad blev givet til Adam og Eva uden at skelne mellem dem (flertal DU).

 

5.       Mand og kvinde - Hvem kommunikerede Gud med?

 

Første Mosebog 1: 28-29 viser at Gud kommunikerede med både Adam og Eva, både mand og kvinde, sammen. Han kommunikerede ikke med Eva gennem Adam eller kun med Adam.

Det er vigtigt at bemærke, at befalingen om ikke at spise af træet til kundskab om godt og ondt, der er nedskrevet i Første Mosebog 2:17, skønt det oprindeligt blev givet til Adam, var det fordi kun Adam eksisterede på det tidspunkt. Derudover, selvom Genesis 3: 1-5 ikke angiver det kategorisk, er det rimeligt at forstå, at sandsynligvis Gud gentog den befaling, han havde givet Adam om videns træ, fordi hun svarede slangens ordsprog. “... Gud har sagt, 'DU må ikke spise af det, nej, DU må ikke røre ved det DU dø ikke".

I beretningen i Første Mosebog 2:17 henvender Gud sig til Adam og har entalen ”dig”, da kun Adam levede på det tidspunkt. Derimod indeholder beretningen i Første Mosebog 3: 3b flertal "DU", og ordlyden er forskellig fra Første Mosebog 2:17. Dette indikerer sandsynligvis at Gud gentog den befaling han gav til Adam, både til Adam og Eva, efter hendes skabelse, inklusive hende. Eva forstod tydeligt, at kommandoen både gjaldt både Adam og hende. Hvis hun kun havde hørt instruktionen fra Adam, ville hun sandsynligvis have sagt "Adam (eller min mand) fortalte mig, at Gud sagde ..."

Det stærke omstændighedsbevis er, at Gud gentog sin begrænsning om at spise fra videns træ til både Adam og Eva.

 

6.       Hvad betød Evas position som hjælper og komplement?

 

Genesis 2: 18-20 „Og Jehova Gud sagde videre:„ Det er ikke godt for manden at fortsætte alene. Jeg vil hjælpe ham som et supplement til ham. … Men for mennesket blev der ikke fundet nogen hjælper som et supplement til ham ”.

Læg mærke til, hvordan der er to nøgleord, hjælper og komplement, i dette skriftsted. De gentages også to gange for at fremhæve dem. Vi er nødt til at undersøge betydningen af ​​begge for at få en ordentlig forståelse af Jehova Guds syn på Evas stilling.

Hjælper

Det hebraiske ord oversat med "hjælper" er "tusinde"[V], hvilket betyder hjælp eller hjælp. At være en hjælper hjælper på ingen måde med at angive hjælperens sociale status eller forholdsstatus til den, der modtager hjælp, bortset fra ved normal brug, hvilket indikerer, at hjælperen er lig med eller højere. Hjælp er normalt frivillig fra giverens side. Anden terminologi ville normalt blive brugt, hvis hjælperen var underordnet, såsom tjener eller slave eller lærling, eller blev tvunget eller tvunget eller forpligtet til at yde hjælp eller hjælp.

Vi bør heller ikke glemme, at de fleste anvendelser af dette hebraiske ord “Ezer” er med henvisning til Gud som værende hjælperen, og han er åbenlyst bedre end menneskeheden på alle måder, ikke underordnet.

komplement

Det hebraiske ord oversat med "komplement" er “Negeret”[Vi] hvilket betyder "foran, i syne for, modsat til". Den tekniske konstruktion af ordet betyder, at det er "i henhold til hvad der er foran dvs. svarende til". Komplement er derfor en rimelig oversættelse og formidler forståelsen af, at Eva som den første kvinde var sammenlignelig med Adam. Også, at sammen med den første mand afsluttede den lille variation i kvindens attributter manden og forbedrede kvaliteten af ​​den fælles enhed, hverken bedre eller ringere end manden.

Ingen af ​​beskrivelserne af Eva som hjælper eller som komplement indikerer nogen underordnet rolle for kvinden over for manden.

 

7.       Mand og kvinde - Hvad kan vi lære af, hvordan Eva blev skabt?

 

Genesis 2: 21-23 „Derfor lod Jehova Gud en dyb søvn falde over manden, og mens han sov, tog han et af sine ribben og lukkede derefter kødet over det sted. 22 Og Jehova Gud byggede ribben, som han havde taget fra manden, ind i en kvinde og førte hende til manden.

23 Så sagde manden: ”Dette er endelig ben af ​​mine ben og kød af mit kød. Denne skal kaldes Kvinde, for fra mand blev denne taget. ”

Beskrivelsen her ville indikere, at den første kvinde, Eva, var fremstillet af det samme DNA som Adam, hentet fra ribben og derefter tilpasset efter behov for at fremstille en kvinde. Vi skal også bemærke, at Eva ikke blev skabt som en ny skabelse, helt adskilt fra alt andet end Adam, men snarere bygget eller formet fra Adams ribben.

Bibelens udsagn og den naturlige forståelse af, hvad den indebærer, er i fuld harmoni med, hvad forskere har opdaget i slutningen af ​​20th Århundrede og begyndelsen af ​​21st Århundrede.

For eksempel ved vi i dag, at mænd har et X-kromosom og et Y-kromosom, men hunner har 2 kopier af X-kromosomet. Vi ved også, at 22 af de 23 par kromosomer er identiske hos både mænd og kvinder. Det er kun de 23rd par, kaldet kønskromosomer i dag, der adskiller sig mellem mænd og kvinder. De 22 par tegner sig for 20,000 gener, er identiske hos mænd og kvinder. Den eneste forskel er med 23rd par med X-køn-kromosom med 800 gener, fundet to gange hos kvinder og en gang hos mænd, og Y-køn-kromosom med 200 gener, der kun findes hos mænd.

For at sætte disse forskelle i perspektiv findes ud af de 21,000 gener mindre end 1% kun hos mænd, mens en balance mod det findes omkring 3.8% to gange hos kvinder. Man kan ikke argumentere for, at den ene er ringere end den anden, bare fraktioneret anderledes.

Derfor blev der ikke skabt noget helt nyt og anderledes ved oprettelsen af ​​Eva, den første kvinde. På kromosomniveau blev Y-kromosomet simpelthen fjernet, og et X-kromosom, der var duplikeret fra det eksisterende, tog plads.

Dette rejser spørgsmålet, da Gud skabte Adam, sørgede han allerede for passiv for at skabe Eva? Svaret, som vi bliver ført til, er, Ja, det gjorde han.

De hebraiske navne på mand (“ish”) og kvinde (“ishshah”) indikerer også, at man er enig i dette. I dag navngives de på samme måde som mand og wo'man, men det var ikke altid tilfældet. Historien om disse ord på engelsk forstås som den, der oprindeligt “mann”Henvist til nogen, én, menneske (som i menneskeheden). Det gamle engelske ord for en mand var “Wer” hvorfra udtrykket ”wer wulf” (mand ulv eller varulv) kom. Efter den normanniske erobring af England i 1066 blev "mann" i stigende grad kun brugt til mænd. Det gamle engelske ord for en kvinde var "wif", men ligesom "mann" blev dets betydning over tid begrænset til gifte kvinder (i dag - kone), og så blev "wif mann" udtrykket for kvinde, som over tid blev "wim mann" ”Og med skiftende udtale til“ kvinde ”for ental og“ wiman ”, nu“ kvinder ”for flertal, som vi har i dag.[Vii]

Eva blev bygget fra Adams ribben, der blev ikke skabt noget nyt, kun en kopiering af X-kromosomet og sletning af Y-kromosomet.

 

8.       Mand og kvinde - Hvad kan vi lære af Adams syn på Eva?

 

2 Mosebog 23:XNUMXSå sagde manden: ”Nu[Viii] dette er ben af ​​mine knogler og kød af mit kød. Denne skal kaldes Kvinde, for fra mand blev denne taget. ” [Forfatter Bemærk: "Nu er dette" erstatter "Dette er endelig" fra NWT.]

I sammenhæng ser vi, at lige før Eva blev bragt til Adam, havde han navngivet husdyrene og fuglene og markens dyr. (2 Mosebog 20:XNUMX) Det hebraiske ord “Paam” betyder “nu” eller “denne gang”. Det betyder ikke "til sidst", hvilket forkert indebærer at vente i lang tid. Desuden lægges der i sammenhæng vægt på, at Adam har set alle mulige forskellige skabelsesarter, alle forskellige for ham og nu her var et menneske som ham foran ham, lavet af sit eget kød og ben. Det var en positiv bekræftelse af glæde, at også han havde en kvindelig ledsager som de dyr, han navngav. Det var ikke en klage, at han havde ventet så lang tid på hende.

Adam anerkendte Eva som det samme stof som sig selv, og videnskaben bekræfter dette. Ingen overlegenhed fra begge køn, kun mindre forskelle, der gør det muligt for mandlige og kvindelige at fungere som sådan.

 

9.       Mand og kvinde - Hvad kan vi lære af beskrivelsen af ​​ægteskabet?

 

Genesis 2: 24 "Derfor vil en mand forlade sin far og sin mor, og han skal holde sig til sin kone, og de skal blive ét kød. ”

Efter Adams syn på Eva's nære lighed med sig selv udvides beretningen med Adams synspunkt for at forklare forholdet mellem en mand og en kvinde i ægteskabet. Det hebraiske ord her oversat med "hold dig til" er “Dabaq”[Ix]. Den formidler betydningen ”at klamre sig, kløve, holde tæt”. Andetsteds i skrifterne bruges det til at beskrive, hvordan knogle klæber til huden, og hvordan tungen klæber sig fast til munden i tørst (Job 19:20, Klagesang 4: 4). Interlinear på Biblehub.com oversætter det “En mand skal forlade sin far og sin mor og være sammen med sin kone, og de skal blive ét kød”[X]. Ordet "orlov" formidler afgang fra, efterlader forældrene og bliver en enhed, uadskilleligt bundet, et kød sammenføjet som kød og ben, som ikke kan adskilles uden alvorlig skade på begge.

Igen er der ingen kommentarer til mandens relative position til kvinden i denne erklæring, bortset fra det angivne kød. Dette indebærer, at for at være et kød skal begge spille deres rolle, og mens der er de åbenlyse fysiske forskelle, er ingen af ​​kønnene vigtigere end det andet, og ingen af ​​kønnene er komplette uden den anden.

 

10.   Mand og kvinde - Hvem lyngede slangen til?

 

Genesis 3: 1-5 „Nu viste slangen sig at være den mest forsigtige af alle de vilde dyr på marken som Jehova Gud havde skabt. Så det begyndte at sige til kvinden: ”Er det virkelig sådan, at Gud sagde DU må ikke spise af hvert træ i haven? ” 2 På dette sagde kvinden til slangen: ”Af frugten af ​​havenes træer we kan spise. 3 Men hvad angår [spiser] frugten af ​​træet, der er midt i haven, har Gud sagt: 'DU må ikke spise af det, nej, DU må ikke røre ved det DU dø ikke.'" 4 På dette sagde slangen til kvinden: ”DU positivt vil ikke dø. 5 For Gud ved det på selve dagen for DIN spiser af det DIN øjnene må åbnes og DU er bundet til at være som Gud, og VED godt og dårligt. ”

Beretningen viser at slangen (forstået som Satan baseret på Åbenbaringen 20: 2 og Åbenbaringen 12: 9) talte til Eva. Vi skal dog bemærke, at slangen inkluderede Adam, mens han talte til Eva. Hvordan det? Kontoen indeholder kun flertallet "DU" og ikke entallet "dig". Slangen stillede spørgsmålstegn ved, om Gud havde sagt til dem begge, at de ikke skulle spise af hvert træ i haven. Eva, ved at gentage Guds befaling, brugte du flertallet, som DU viste, og befalingen, som Gud havde givet, gjaldt både for hende og Adam. Slangen hævdede derefter at hverken Eva eller Adam ville dø. * DU vil positivt ikke dø ”. Det blev også hævdet af slangen, at Gud vidste det på dagen de spiste af træet deres øjnene ville blive åbnet og de ville være som Gud. Det er derfor klart, selvom slangen talte til Eva, henvendte slangen sig både til Adam og Eva.

Slangen henvendte sig både til Adam og Eva uden forskel og foreslog, at de begge ville have gavn af at spise af træet af viden om godt og ondt.

 

11.   Mand og kvinde - Hvem havde skylden?

 

Genesis 3: 6 ”Så da kvinden så, at træet var godt til mad, og at det var behageligt for øjnene, og at træet var ønskeligt for gør en klog så tog hun og spiste af dens frugt. og hun gav nogle også til sin mand og han spiste med hende." Se Westminster Leningrad Codex[Xi].

Den hebraiske tekst og de fleste Engelsk oversættelser[Xii] læse at “træet var ønskeligt at gøre en klog”Ud over at være “Behageligt for øjnene”, hvilket giver grunde til, hvorfor Eva spiste af frugten. Det andet punkt at bemærke er, at Adam, hendes mand var der på det tidspunkt, hvor hun spiste, og hun gav ham noget frugt der og “Han spiste frugten sammen med hende”. Den hebraiske tekst antyder ikke at Adam ikke spiste frugten før meget senere.

[Tekniske detaljer for den hebraiske tekst: "Og" med sætningen 'og hun gav' og sætningen 'og han spiste' har en Waw-konjunktiv på hebraisk, dvs. på samme tid i stedet for waw-fortløbende, hvilket ville angive at følge (i tide) den foregående handling.][Xiii].

Der bemærkes ingen forskel i holdning til at spise frugten. Beretningen viser, at Eva tog noget frugt og spiste den, mens Adam var der, og mens hun spiste, gav hun noget frugt til Adam, som straks spiste den sammen med hende. Adam bad ikke Eva om at spise af frugten og nægtede heller ikke at spise frugten selv.

Både Adam og Eva var individuelt ansvarlige for deres egne personlige handlinger. Der er ingen optegnelser, der hverken fortalte eller foreslog den anden, at de ikke skulle spise eller fortsætte med at spise den forbudte frugt.

 

12.   Mand og kvinde - Var der en forskel i holdning efter at have spist?

 

Genesis 3: 7-8 ”Så blev begge øjne åbne, og de begyndte at indse, at de var nøgne. Derfor syede de figenblade sammen og lavede lændovertræk til sig selv. Senere hørte de Jehovas Guds stemme vandre i haven omkring den blæse del af dagen, og manden og hans kone skjulte sig for Jehova Guds ansigt mellem havenes træer. ”

Der var ingen holdningsforskel umiddelbart efter at have spist den forbudte frugt. De indså begge, at de var nøgne, og begge gjorde sig til en lændedække. Der er intet antydning her om, at Adam klagede over, at Eva havde adlydt ham. De skjulte sig begge da Jehova kom ind i haven.

 

13.   Mand og kvinde - Hvordan kommunikerede Gud med dem, efter at de havde spist frugten?

 

Genesis 3: 9-13 „Og Jehova Gud fortsatte med at kalde på manden og sagde til ham:“ Hvor er du? ” 10 Til sidst sagde han: "Din stemme hørte jeg i haven, men jeg var bange, fordi jeg var nøgen, og så skjulte jeg mig." 11 Derefter sagde han: “Hvem fortalte dig, at du var nøgen? Har du spist af det træ, hvorfra jeg befalede dig ikke at spise? ” 12 Og manden fortsatte med at sige: "Den kvinde, som du gav for at være sammen med mig, hun gav mig [frugt] fra træet, så jeg spiste." 13 Med det sagde Jehova Gud til kvinden: "Hvad har du gjort dette?" Til dette svarede kvinden: "Slangen - den bedragede mig, og så spiste jeg." "

Da Gud kom til haven senere på dagen og kaldte på Adam, skjulte Adam sig oprindeligt, men svarede derefter. Da han blev afhørt, afviste Adam ansvaret for sine handlinger ved at bebrejde Gud for at have givet ham kvinden (“den kvinde, som du gav mig ”) der gav ham frugten. Han havde bevidst deltaget i den forbudte frugt. Eva havde ikke bedraget Adam; hun havde lige givet ham frugten, og han tog sin egen beslutning om at spise af den.

Naturligvis fulgte Gud op med at bede kvinden Eva: ”Hvad er det her? dig har gjort". Eva havde et simpelt svar, hun blev bedraget af slangen, og så spiste hun. Vi kan ikke læse andet i denne erklæring, da vi ikke var der. Desuden accepterede Gud hendes forklaring, han beskyldte hende ikke for at lyve eller undskylde.

Gud behandlede dem som enkeltpersoner, der gav dem begge mulighed for at sige, hvad der var sket. Gud spurgte ikke Adam hvad Eva havde gjort, Gud spurgte Adam hvad han havde gjort. Gud spurgte derefter Eva direkte, hvad hun havde gjort. Gud bad ikke Eva gennem Adam.

 

14.   Mand og kvinde - konsekvenserne af ulydighed.

 

Genesis 3: 16-19 ”Til kvinden sagde han:” Jeg vil i høj grad øge smerten ved din graviditet; i fødselssmerter vil du føde børn, og dit trang vil være efter din mand, og han vil dominere dig. ”

17 Og til Adam sagde han: ”Fordi du lyttede til din kones stemme og tog til at spise af det træ, som jeg gav dig denne befaling om: 'Du må ikke spise af det,' forbandet er jorden for din skyld. I smerte spiser du dets råvarer alle dine livs dage. 18 Og torne og tidsler vil det vokse for dig, og du skal spise markens vegetation. 19 I dit ansigts sved vil du spise brød, indtil du vender tilbage til jorden, for du blev taget ud af det. For støv er du, og til støv vender du tilbage. ”

Eve

Mens Gud talte til Eva, fortsatte han med at tale til hende og fortalte hende konsekvenserne af hendes handlinger, som hun alene var ansvarlig for.

En mere nøjagtig gengivelse af dette afsnit er ”Til kvinden sagde han: 'Jeg vil formere din slid, [smerte, modgang] og din undfangelse [eller graviditet] i smerte [eller trængsel], du skal føde børn. Dit ønske skal være efter din mand, og han vil dominere over dig. ”[Xiv] Som Gud også næste gang sagde til Adam, var straffen, at hendes liv skulle være meget sværere fra nu af. Resten af ​​Evas problemer ville være konsekvenserne af hendes ufuldkommenhed. I fremtiden ville fødsel blive sværere som følge heraf, og i stedet for at være lykkelige lige ville Eva have en længsel efter sin mand (måske for at beskytte hende og forsørge hende), og til gengæld ville hendes mand drage fordel af den længsel og dominerer hende.

Adam

Fordi Adam havde lyttet til Evas forslag i stedet for Guds befaling, ville han også have større slid, modgang og smerte. Jorden ville blive forbandet og være langt sværere at dyrke. Han ville også have smerter og hårdt arbejde (sved) indtil den dag, han døde. Vi skal også bemærke, at sætningen "for støv er du og til støv skal du vende tilbage" kun blev talt til Adam, da han blev skabt af støvet, og "dig" er ental.

Mand og kvinde

Ved nøje undersøgelse havde derfor både Adam og Eva den samme straf, livet ville være meget hårdere, da jorden ikke ville være produktiv som træerne i Edens have var.

Der ville også være konsekvenser af deres voksende ufuldkommenhed, en afbrydelse i den balance, der havde eksisteret indtil da. I fremtiden ville hunnerne ønske en mand, og hannerne ville bruge dette ønske til at dominere hunnerne.

Begæret og dominansen var ikke forårsaget af Gud, men af ​​deres fald i ufuldkommenhed.

Endelig blev de begge smidt ud af Edens have og stoppede med at vende tilbage.

 

Konklusion

Fra vores undersøgelse af beretningen i Første Mosebog, fra skabelsen af ​​den første mand og den første kvinde til syndens fald, kan vi se, at Gud skabte både Adam og Eva i hans lighed. De fik de samme instruktioner, og Gud gav intet antydning til nogen mand eller kvindes overlegenhed. Selv når de syndede, behandlede han dem som enkeltpersoner. Det var imidlertid på dette tidspunkt, at forskellene ville begynde at blive tydelige, idet ufuldkommenhed var årsagen. Eva blev ikke forbandet eller sat i en lavere stilling over for Adam, snarere var det den naturlige konsekvens af deres handlinger og faldt i ufuldkommenhed, der ville føre til mandlig dominans over kvinder.

 

I den næste del af denne serie vil vi undersøge, hvordan det relative forhold mellem mænd og kvinder begyndte at ændre sig fra det, som Adam og Eva nød i Edens have, før de syndede.

 

[I] NWT Reference Edition har "Adam" her, men "menneske, menneskehed" passer bedre i sammenhængen, da den sekundære brug af "adam" især i betragtning af at det efterfølges af "mand og kvinde", som menneskeheden består af, og navngivning som "menneske / menneskehed" er også gentaget. Se også https://biblehub.com/interlinear/genesis/5-2.htm

[Ii] https://biblehub.com/hebrew/120.htm

[Iii] https://biblehub.com/hebrew/376.htm

[Iv] https://biblehub.com/hebrew/802.htm

[V] https://biblehub.com/hebrew/5828.htm

[Vi] https://biblehub.com/hebrew/5048.htm

[Vii] https://en.wikipedia.org/wiki/Woman under etymologi.

[Viii] https://biblehub.com/hebrew/6471.htm

[Ix] https://biblehub.com/hebrew/1692.htm

[X] https://biblehub.com/interlinear/genesis/2-24.htm

[Xi] https://biblehub.com/interlinear/genesis/3-6.htm

[Xii] https://biblehub.com/genesis/3.htm

[Xiii] https://en.wikipedia.org/wiki/Waw-conjunctive

[Xiv] https://biblehub.com/interlinear/genesis/3-16.htm

Tadua

Artikler af Tadua.
  6
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x