Øjet kan ikke sige til hånden: 'Jeg har ikke brug for dig', eller igen, hovedet kan ikke sige til fødderne: 'Jeg har ikke brug for dig.' "- 1 Korinther 12:21

 [Undersøgelse 35 Fra ws. 08/20 s. 26. oktober - 26. november 01]

Vis respekt for ældste

I afsnit 4 har vi den vildledende erklæring „Alle ældste i menigheden udpeges af Jehovas hellige ånd.“ Denne påstand blev drøftet i forrige uges artikeloversigt over Vagttårnet. Se her “Du har en plads i Jehovas menighed” til den undersøgelse.

Hvad angår den følgende erklæring fra afsnit 5, er den skrevet på en måde, der antyder, at det faktisk sker, og at ældres kroppe lytter til hinanden. Brødre, der aldrig har tjent som ældste, og søstre, narre ikke. Jeg tjente i mere end en ældste gruppe gennem årene og havde tæt kontakt med et stort antal ældste fra andre forskellige ældste organer, herunder ex-missionærer. Ingen af ​​dem er noget lignende i min personlige erfaring. I det store og hele styres ældre af en stærkt villet og stærk sindet diktatorlignende personlighed, der ofte opfører sig som en mafiaboss og aldrig får deres hænder synligt beskidte, men op til masser af beskidte tricks for at opretholde deres status. I det mindste udsagnet “Ingen ældste har åndens monopol i kroppen”Er nøjagtig. Den hellige ånd har aldrig kigget ind på disse ældres kroppe, endsige at være monopoliseret i virkeligheden. Er der en undtagelse fra denne situation et sted, hvor alle de ældste faktisk bestræber sig på at følge dette råd? Utvivlsomt. Men at finde det er som at grave en guldpotte op i enden af ​​en regnbue.

Vis respekt for kristne, der ikke er gift

Principperne i rådet i disse afsnit (7-14), at vi ikke skal prøve at matche enlige brødre eller søstre, er meget gyldige. Imidlertid viser eksemplerne på enlige, som alle er betelitter eller kredstilsynsmænd, faktisk den sandsynlige årsag til dette råd. Organisationen ønsker ikke at miste mere af sin lille pulje af enlige brødre og søstre, der normalt er parat til at gøre mere af sit bud end brødre og søstre, der er gift. Det vil sige, at organisationen ønsker, at enlige brødre og søstre skal bruge deres tid gratis på at fremme sine byggeprojekter og lignende. Det er ikke af bekymring, at disse enlige kunne blive presset til uegnede ægteskaber, men snarere at de kunne blive gift og dermed ikke være i stand til at tjene organisationen med den samme tid.

Vis respekt for dem, der ikke taler dit sprog flydende

På mange måder er det meget trist, at dette emne skal løftes. Det gælder for to hovedgrupper af mennesker. De der enten af ​​ægte eller egoistiske motiver sluttede sig til en fremmedsprogs menighed og kæmper for at lære og tale dette sprog. Den anden gruppe er dem, der er immigreret til et land og kæmper for at lære det nationale sprog. Måske må normale kristne værdier ikke betyde, at vi behandler alle mennesker med respekt? Men som så ofte med mange principper, anvendes den kun i det smalle felt i Jehovas Vidners menigheder. Fra dette afsnit kunne man konkludere, at da der kun nævnes respekt for menigheden, er der ingen grund til at vise respekt uden for menighederne. Kristendommen i det første århundrede handlede om at hjælpe alle, ikke kun medkristne.

 

Tadua

Artikler af Tadua.
    8
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x