Dette er den tredje video i vores serie om kvinders rolle i den kristne menighed. Hvorfor er der så meget modstand mod kvinder, der spiller en større rolle i den kristne menighed? Måske er det på grund af dette.

Det, du ser i denne grafik, er typisk for organiseret religion. Uanset om du er katolik, protestant, mormon eller som i dette tilfælde et Jehovas vidne, et kirkeligt hierarki af menneskelig autoritet er det, du er kommet til at forvente af din religion. Så spørgsmålet bliver, hvor passer kvinder ind i dette hierarki?

Dette er det forkerte spørgsmål og er hovedårsagen til, at det er så vanskeligt at løse spørgsmålet om kvindernes rolle i den kristne menighed. Ser du, vi starter alle vores forskning baseret på en defekt forudsætning; forudsætningen er, at et kirkeligt hierarki er den måde, hvorpå Jesus havde til hensigt os at organisere kristendommen. Det er ikke!

Faktisk, hvis du vil stå i opposition til Gud, så gør du det. Du oprettede mænd til at tage hans plads.

Lad os se på denne grafik igen.

Hvem er leder af den kristne menighed? Jesus Kristus. Hvor er Jesus Kristus i denne grafik? Han er ikke der. Jehova er der, men han er bare et figurhoved. Toppen af ​​autoritetspyramiden er et styrende organ, og al autoritet kommer fra dem.
Hvis du tvivler på mig, så spørg et Jehovas Vidne, hvad de ville gøre, hvis de læste noget i Bibelen, der var i modstrid med noget, som det styrende råd sagde. Hvilket ville de adlyde, Bibelen eller det styrende råd? Hvis du gør det, får du dit svar på, hvorfor kirkelige hierarkier er midlerne til at modsætte sig Gud og ikke tjene ham. Fra pave til ærkebiskop til præsident til det styrende organ vil de naturligvis alle benægte det, men deres ord betyder intet. Deres handlinger og deres tilhængers tale sandheden.

I denne video vil vi forstå, hvordan vi organiserer kristendommen uden at falde i fælden, der fører til slaveri af mænd.

Vores vejledende princip kommer fra ingen ringere end vor Herre Jesus Kristus:

”Du ved, at herskere i denne verden herrer over deres folk, og embedsmænd flagrer deres autoritet over dem, der er under dem. Men blandt jer vil det være anderledes. Den, der ønsker at være en leder blandt jer, skal være din tjener, og den, der ønsker at være den første blandt jer, skal blive din slave. For selv Menneskesønnen kom ikke for at blive tjent, men for at tjene andre og give sit liv som en løsesum for mange. ” (Mattæus 20: 25-28 flersprogede)

Det handler ikke om ledelsesmyndighed. Det handler om service.

Hvis vi ikke kan få det gennem hovedet, vil vi aldrig forstå kvindernes rolle, for for at gøre det skal vi først forstå mænds rolle.

Jeg får folk, der beskylder mig for at forsøge at starte min egen religion, for at forsøge at få en følge. Jeg får denne beskyldning hele tiden. Hvorfor? Fordi de ikke kan forestille sig nogen anden motivation. Og hvorfor? Apostelen Paulus forklarer:

”Men et fysisk menneske accepterer ikke tingene fra Guds ånd, for det er dårskab for ham; og han kan ikke lære dem at kende, fordi de undersøges åndeligt. Imidlertid undersøger det åndelige menneske alle ting, men han bliver selv ikke undersøgt af nogen. ” (1 Korinther 2:14, 15 NVT)

Hvis du er en åndelig person, vil du forstå, hvad Jesus mener, når han taler om dem, der ønsker at føre til at blive slaver. Hvis du ikke er det, vil du ikke. De, der stiller sig i magtpositioner og herrer over Guds hjord, er fysiske mænd. Åndens veje er fremmed for dem.

Lad os åbne vores hjerte for åndens ledelse. Ingen forudgående forestillinger. Ingen bias. Vores sind er en åben skifer. Vi starter med en kontroversiel passage fra romernes brev.

“Jeg introducerer dig til vores søster Phoebe, som er en menighedstjener i Cenchreae, så du kan byde hende velkommen i Herren på en måde, der er værdig for de hellige og give hende den hjælp, hun måtte have brug for, for hun viste sig også at være en forsvarer for mange, inklusive mig. ” (Romerne 16: 1, 2 NVT)

En scanning af de forskellige versioner af Bibelen, der er anført i Biblehub.com, afslører, at den mest almindelige gengivelse af "minister" fra vers 1 er "... Phoebe, kirkens tjener ...".

Mindre almindeligt er ”diakon, diakonesse, leder, i forkyndelsen”.

Ordet på græsk er diakonos, hvilket betyder "en tjener, minister" ifølge Strongs Concordance og bruges til at betegne "en tjener, tjener; derefter af enhver, der udfører enhver tjeneste, en administrator. ”

Mange mænd i den kristne menighed har ikke noget problem med at se en kvinde som tjener, tjener eller nogen der udfører en tjeneste, men som administrator? Ikke så meget. Alligevel er her problemet. For de fleste organiserede religioner er en diakonos en officiel aftale inden for kirken eller menigheden. For Jehovas Vidner henviser det til en menighedstjener. Her er hvad Vagttårnet siger om emnet:

Således er titlen "diakon" en forkert oversættelse af det græske "diákonos", hvilket virkelig betyder "tjenestetjener". Til filipperne skrev Paulus: „Til alle de hellige i forening med Kristus Jesus, som er i Filippi, sammen med tilsynsmænd og menighedstjenere.“ (w55 5/1 s. 264; se også w53 9/15 s. 555)

Den seneste henvisning til det græske ord diákonos i Vagttårnets publikationer, der vedrører menighedstjener, kommer fra 1967 med hensyn til den daværende nylige udgivelse af bogen Evigt liv - i frihed for Guds sønner:

"Ved at læse det nøje vil du forstå, at i den kristne menighed er epískopos [tilsynsmand] og diákonos [menighedstjener] gensidigt eksklusive udtryk, mens presbýteros [ældre mand] kan gælde for enten en epískopos eller en diákonos." (w67 1/1 s. 28)

Jeg finder det nysgerrig og værd at nævne, at de eneste henvisninger i publikationerne fra Jehovas Vidner, der forbinder diákonos med kontoret som "tjenestetjener", dateres mere end et halvt århundrede tidligere. Det er næsten som om de ikke ønsker, at nutidens Vidner skal skabe den forbindelse. Konklusionen er ubestridelig. Hvis A = B og A = C, så er B = C.
Eller hvis:

diákonos = Phoebe
og
diákonos = ministertjener
derefter
Phoebe = ministertjener

Der er virkelig ingen vej rundt den konklusion, så de vælger at ignorere den og håber ingen lægger mærke til det, for at anerkende det betyder, at søstre kan udnævnes til stillinger som ministertjenere.

Lad os nu gå til vers 2. Nøgleordet i vers 2 i New World Translation er "forsvarer", som i "... for hun selv viste sig også at være en forsvarer for mange". Dette ord har et endnu bredere udvalg af gengivelser i de versioner, der er anført på biblehub.com:

Der er en enorm forskel mellem "leder" og "god ven" og mellem "protektor" og "hjælper". Så hvad er det?

Hvis du er i vanskeligheder over dette, er det måske fordi du stadig er låst i tankegangen om at etablere lederroller i menigheden. Husk, vi skal være slaver. Vores leder er én, Kristus. (Mattæus 23:10)

En slave kan administrere anliggender. Jesus bad sine disciple, hvem der ville være den trofaste og kloge slave, som hans herre udpeger over hans hjemmemarkeder, til at fodre dem på det rette tidspunkt. Hvis diákonos kan henvise til en tjener, passer analogien, ikke? Er det ikke tjenerne, der bringer mad til dig på det rette tidspunkt? De bringer dig forretter først, derefter hovedretten, derefter når det er tid, desserten.

Det ser ud til at Phoebe tog føringen i at fungere som en diákonos, en tjener for Paulus. Hun var så tillidsfuld, at han ser ud til at have sendt sit brev til romerne ved hendes hånd og opmuntret dem til at byde hende velkommen på samme måde, som de ville have budt ham velkommen.

Med tankegangen om at tage føringen i menigheden ved at blive slave for andre, lad os overveje Paulus 'ord til efeserne og korinterne.

”Og Gud har tildelt de respektive i menigheden: først apostle; for det andet profeter; for det tredje lærere; så kraftfulde værker; derefter helbredelsesgaver; nyttige tjenester; evner til at styre; forskellige tunger. ” (1 Korinther 12:28)

"Og han gav nogle som apostle, nogle som profeter, nogle som evangelister, nogle som hyrder og lærere," (Efeserne 4:11)

Det fysiske menneske antager, at Paulus her lægger et hierarki af autoritetsfigurer, en hakkeordre, hvis du vil.

Hvis det er tilfældet, skaber dette et væsentligt problem for dem, der vil have en sådan opfattelse. Fra vores forrige video så vi, at kvindelige profeter eksisterede i både israelitisk og kristen tid, hvilket satte dem på nummer to i denne hakkeorden. Men vent, vi lærte også, at en kvinde, Junia, var en apostel, der tillod en kvinde at tage nummer et i dette hierarki, hvis det er hvad det er.

Dette er et godt eksempel på, hvor ofte vi kan komme i problemer, når vi nærmer os Skriften med en forudbestemt forståelse eller på grundlag af en ubestridt forudsætning. I dette tilfælde er forudsætningen, at der i den kristne menighed skal eksistere en form for autoritetshierarki for at den kan fungere. Det findes bestemt i stort set alle kristne trossamfund på jorden. Men i betragtning af den uhyggelige optegnelse over alle sådanne grupper har vi endnu flere beviser for, at vores nye forudsætning er den rigtige. Jeg mener, se på hvad de tilbeder under et kirkeligt hierarki; se hvad de har gjort for at forfølge Guds børn. Optegnelsen over katolikker, lutheranere, calvinister, Jehovas vidner og mange andre er forfærdelig og ond.

Så hvad pointerede Paulus?

I begge breve taler Paulus om gaver til forskellige mænd og kvinder til opbygning i tro på Kristi legeme. Da Jesus gik, var apostlene den første til at bruge disse gaver. Peter forudsagde profeternes ankomst til pinsedagen. Disse hjalp med udviklingen af ​​menigheden, da Kristus afslørede ting, nye forståelser. Da mænd og kvinder voksede i viden, blev de lærere til at instruere andre og lærte af profeterne. Kraftige gerninger og helbredelsesgaver hjalp til med at sprede budskabet om den gode nyhed og overbevise andre om, at dette ikke bare var et eller andet bånd med store øjne. Da antallet voksede, var der behov for dem med evnen til at administrere og lede. For eksempel de syv åndelige mænd, der er udpeget til at føre tilsyn med distributionen af ​​mad som beskrevet i Apostelgerninger 6: 1-6. Da forfølgelsen steg, og Guds børn blev spredt ud i nationerne, var det nødvendigt med tungetunge for hurtigt at sprede budskabet om den gode nyhed.

Ja, vi er alle brødre og søstre, men vores leder er kun én, Kristus. Læg mærke til den advarsel, han giver: "Den, der ophøjer sig, skal ydmyges ..." (Matt 23:12). For nylig ophøjede Jehovas Vidners styrende råd sig selv ved at erklære sig for at være den trofaste og kloge slave, som Kristus havde udpeget over hans hjemmemarkeder.

I den sidste video så vi, hvordan det styrende organ forsøgte at minimere den rolle, som dommer Deborah spillede i Israel ved at hævde, at den virkelige dommer var manden, Barak. Vi så, hvordan de ændrede deres oversættelse af en kvindes navn, Junia, til det sammensatte mandlige navn, Junias, for at undgå at indrømme, at der var en kvindelig apostel. Nu skjuler de det faktum, at Phoebe ved deres egen betegnelse var en tjenestemand. Har de ændret noget andet for at støtte deres kirkelige præstedømme, det lokale udpegede ældste organ?

Se på hvordan New World Translation gengiver denne passage:

”Nu blev vi ufortjent venlighed givet hver enkelt af os i henhold til hvordan Kristus målte den gratis gave. For det står: ”Da han steg op på højt, bortførte han fanger; han gav gaver til mænd. ”” (Efeserne 4: 7, 8)

Oversætteren vildleder os med sætningen "gaver til mænd". Dette fører os til den konklusion, at nogle mænd er specielle, efter at de er blevet givet os af Herren.
Når man ser på det interlinear, har vi ”gaver til mænd”.

"Gaver til mænd" er den korrekte oversættelse, ikke "gaver til mænd", som New World Translation gengiver.

Faktisk er her en liste med over 40 oversættelser, og den eneste, der gengiver dette vers som "hos mennesker", er den, der er produceret af Watchtower, Bible & Tract Society. Dette er åbenbart et resultat af skævhed, der har til hensigt at bruge dette bibelske vers som et middel til at styrke organisationens udpegede ældste over flokken.

Men der er mere. Hvis vi leder efter en ordentlig forståelse af, hvad Paulus siger, skal vi være opmærksomme på, at det ord, han bruger om "mænd", er anthrópos og ikke anēr.
Anthrópos henviser til både mand og kvinde. Det er et generisk udtryk. "Menneske" ville være en god gengivelse, da det er kønsneutralt. Hvis Paulus havde brugt en ēr, ville han specifikt have henvist til hannen.

Paulus siger, at de gaver, han er ved at opføre, blev givet til både de mandlige og kvindelige medlemmer af Kristi legeme. Ingen af ​​disse gaver er eksklusivt for det ene køn frem for det andet. Ingen af ​​disse gaver gives udelukkende til de mandlige medlemmer af menigheden.
Således gengiver forskellige oversættelser det på denne måde:

I vers 11 beskriver han disse gaver:

”Han gav nogle til at være apostle; og nogle, profeter; og nogle, evangelister; og nogle, hyrder og lærere; til fuldkommenhed for de hellige til tjenestearbejde, til opbygning af Kristi legeme; indtil vi alle opnår troens enhed og kundskaben om Guds søn, en fuldvoksen mand, til det mål, at Kristus fyldes i størrelse; for at vi ikke længere må være børn, kastet frem og tilbage og båret rundt med enhver læresvind ved menneskers bedrageri i listighed efter vildfarelsens lys; men når vi taler sandhed i kærlighed, kan vi vokse op i alt til ham, som er hovedet, Kristus; fra hvem hele kroppen, der er monteret og strikket sammen gennem det, som hvert led forsyner, i overensstemmelse med det arbejde, der måler hver enkelt del, får kroppen til at vokse til opbygningen af ​​sig selv i kærlighed. ” (Efeserne 4: 11-16 WEB [World English Bible])

Vores krop består af mange medlemmer, hver med sin egen funktion. Alligevel er der kun ét hoved, der styrer alle ting. I den kristne menighed er der kun én leder, Kristus. Vi er alle medlemmer, der sammen bidrager til gavn for alle andre i kærlighed.

Når vi læser den næste del fra den nye internationale version, så spørg dig selv, hvor du passer ind på denne liste?

”Nu er du Kristi legeme, og hver eneste af jer er en del af det. Og Gud har først og fremmest i kirken anbragt apostle, anden profeter, tredje lærere, så mirakler, derefter gaver til helbredelse, hjælp, vejledning og forskellige slags tunger. Er alle apostle? Er alle profeter? Er alle lærere? Gør alle mirakler? Har alle helbredelsesgaver? Taler alle i tunger? Fortolker alle? Ønsk nu ivrigt de større gaver. Og alligevel vil jeg vise dig den mest fremragende måde. ” (1 Korinther 12: 28-31 DNB)

Alle disse gaver gives ikke til udnævnte ledere, men for at give Kristi legeme dygtige tjenere til at betjene deres behov.

Hvor smukt illustrerer Paulus, hvordan menigheden skal være, og hvilken kontrast dette er med, hvordan tingene er i verden og for den sags skyld i de fleste religioner, der hævder den kristne standard. Selv før han nævnte disse gaver, sætter han dem alle i det rigtige perspektiv:

”Tværtimod er de dele af kroppen, der synes at være svagere, uundværlige, og de dele, som vi synes er mindre hæderlige, behandler vi med særlig ære. Og de dele, der er uopgivelige, behandles med særlig beskedenhed, mens vores præsenterbare dele ikke behøver nogen særlig behandling. Men Gud har sat kroppen sammen og har givet de dele, der manglede det, større ære, så der ikke skulle være splittelse i kroppen, men at dets dele skulle have samme omsorg for hinanden. Hvis en del lider, lider hver del med den; hvis en del bliver æret, glæder hver del sig med den. ” (1 Korinther 12: 22-26 Bibelen)

Er der nogen del af din krop, du foragter? Er der et medlem af din krop, som du gerne vil løbe af? Måske en lille tå eller en lyserød finger? Det tvivler jeg på. Og sådan er det med den kristne menighed. Selv den mindste del er ekstremt værdifuld.

Men hvad mente Paulus, da han sagde, at vi skulle stræbe efter de større gaver? I betragtning af alt det, vi har diskuteret, kunne han ikke opfordre os til at få mere fremtrædende plads, men snarere større tjenestegave.

Igen skal vi vende os til konteksten. Men inden vi gør det, skal vi huske på, at kapitel- og versinddelingen i bibeloversættelserne ikke eksisterede, da disse ord oprindeligt blev skrevet. Så lad os læse sammenhængen og indse, at et kapitelbrud ikke betyder, at der er en tankegang eller en ændring af emnet. Faktisk fører tanken i vers 31 direkte ind i kapitel 13 vers 1.

Paul begynder med at kontrastere de gaver, han netop har henvist til med kærlighed, og viser, at de ikke er noget uden det.

”Hvis jeg taler i tunger af mennesker og engle, men ikke har kærlighed, er jeg blevet en klingende gong eller en sammenstødende bækken. Og hvis jeg har profetiens gave og forstår alle de hellige hemmeligheder og al viden, og hvis jeg har al tro for at flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet. Og hvis jeg giver alle mine ejendele til at fodre andre, og hvis jeg afleverer min krop, så jeg kan prale, men ikke har kærlighed, har jeg slet ikke gavn. ” (1 Korinther 13: 1-3 NWT)

Lad os være tydelige i vores forståelse og anvendelse af disse vers. Det betyder ikke noget, hvor vigtigt du måske tror, ​​du er. Det betyder ikke noget, hvilken ære andre viser dig. Det betyder ikke noget, hvor smart eller veluddannet du er. Det betyder ikke noget, om du er en vidunderlig lærer eller en nidkær predikant. Hvis kærlighed ikke motiverer alt hvad du gør, er du intet. Ikke noget. Hvis vi ikke har kærlighed, svarer alt, hvad vi gør til dette:
Uden kærlighed er du bare meget støj. Paul fortsætter:

”Kærlighed er tålmodig og venlig. Kærlighed er ikke jaloux. Det skryder ikke, bliver ikke opblæst, opfører sig ikke uanstændigt, ser ikke efter sine egne interesser, bliver ikke provokeret. Det fører ikke regnskab med skaden. Det glæder sig ikke over uretfærdighed, men glæder sig med sandheden. Den bærer alle ting, tror på alle ting, håber på alle ting, udholder alle ting. Kærlighed fejler aldrig. Men hvis der er gaver af profeti, vil de blive ophævet; hvis der er tunger, vil de ophøre; hvis der er viden, vil den blive fjernet. ” (1 Korinther 13: 4-8 NWT)

Dette er kærlighed af højeste orden. Dette er den kærlighed, som Gud har til os. Dette er den kærlighed, som Kristus har til os. Denne kærlighed "søger ikke sine egne interesser." Denne kærlighed søger det bedste for den elskede. Denne kærlighed fratager ikke en anden nogen ære eller privilegium for tilbedelse eller nægter en anden den slags forhold til Gud, der er hendes ret.

Den nederste linje fra alt dette er tilsyneladende, at stræben efter større gaver gennem kærlighed ikke fører til fremtrædende nu. At stræbe efter de større gaver handler om at stræbe efter at være til bedre tjeneste for andre, bedre tjene personens behov og hele Kristi legeme. Hvis du vil stræbe efter de bedste gaver, stræb efter kærlighed.
Det er gennem kærlighed, at vi kan tage et fast greb om det evige liv, der tilbydes Guds børn.

Lad os sammenfatte det, vi har lært, inden vi lukker.

 1. Kvinder blev brugt af Gud i israelsk tid og i kristen tid som profeter, dommere og endda frelser.
 2. En profet kommer først, for uden det inspirerede ord fra Gud, der blev talt gennem profeten, ville læreren ikke have noget af værdi at undervise.
 3. Guds gaver fra apostle, profeter, lærere, healere osv. Blev ikke kun givet til mænd, men til både mænd og kvinder.
 4. En menneskelig autoritetsstruktur eller et kirkeligt hierarki er, hvordan verden styrer over andre.
 5. I menigheden skal de der ønsker at lede, blive andres slaver.
 6. Åndens gave, som vi alle skal stræbe efter, er kærlighed.
 7. Endelig har vi én leder, Kristus, men vi er alle brødre og søstre.

Hvad der er tilbage er spørgsmålet om, hvad der udgør episkopos (“tilsynsmand”) og presbyteros (“ældre mand”) i menigheden. Skal disse betragtes som titler, der henviser til et officielt kontor eller en aftale i menigheden; og hvis ja, skal kvinder inkluderes?

Men inden vi kan tackle dette spørgsmål, er der noget mere presserende at håndtere.

Paulus fortæller korinterne, at en kvinde skal tie, og at det er skammeligt for hende at tale i menigheden. Han fortæller Timoteus, at en kvinde ikke har lov til at overvinde en mands autoritet. Derudover fortæller han os, at hovedet på enhver kvinde er manden. (1 Korinther 14: 33-35; 1 Timoteus 2:11, 12; 1 Korinther 11: 3)

I betragtning af alt, hvad vi har lært indtil videre, hvordan er dette muligt? Ser det ikke ud til at være i modstrid med det, vi har lært til dette punkt? For eksempel, hvordan kan en kvinde rejse sig i menigheden og profetere, som Paulus selv siger, at hun kan, samtidig med at hun tiger? Skal hun profeti ved hjælp af bevægelser eller tegnsprog? Den modsigelse, der skaber, er indlysende. Nå, dette vil virkelig sætte vores evner til at ræsonnere ved hjælp af eksegese på prøve, men vi lader det være til vores næste videoer.

Tak som altid for din støtte og din opmuntring.

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  8
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x