Fra de tre tidligere videoer i denne serie kan det virke ganske klart, at kristenhedens kirker og organisationer, som de katolske og protestantiske kirker og mindre grupper som mormonerne og Jehovas Vidner, ikke har forstået kvindernes rolle i den kristne menighed korrekt. . Det ser ud til, at de har nægtet dem mange af de rettigheder, der frit gives til mænd. Det ser ud til at kvinder bør få lov til at undervise i menigheden, da de profeterede både i hebraisk tid og i kristen tid. Det ser ud til, at dygtige kvinder kan og bør føre tilsyn med menigheden, som et eksempel viser, at Gud brugte en kvinde, Debora, som både dommer, profet og frelser, samt det faktum, at Phoebe var - som vidner ubevidst erkend - en menighedstjener i menigheden sammen med apostelen Paulus.

De, der protesterer mod enhver udvidelse af de traditionelle roller, der er tildelt kvinder i den kristne menighed, peger dog historisk på tre afsnit i Bibelen, som de hævder, at de taler ganske klart imod en sådan bevægelse.

Desværre har disse passager fået mange til at mærke Bibelen som sexistisk og kvindelig, da de ser ud til at lægge kvinder ned og behandle dem som ringere skabelser der skal bøjes for mænd. I denne video vil vi behandle den første af disse passager. Vi finder det i Paulus 'første brev til menigheden i Korinth. Vi starter med at læse fra Jehovas Vidners bibel Ny Verden-Oversættelsen af ​​De Hellige Skrifter.

”For Gud er [en Gud] ikke af uorden, men af ​​fred.

Som i alle de hellige menigheder, lad kvinderne tie i menighederne, for det er ikke tilladt for dem at tale, men lad dem være underlagt, ligesom loven siger. Hvis de så vil lære noget, så lad dem udspørge deres egne ægtemænd derhjemme, for det er skammeligt for en kvinde at tale i en menighed. ” (1 Korinther 14: 33-35 NWT)

Nå, det opsummerer det stort set, ikke? Afslutning på diskussionen. Vi har en klar og utvetydig erklæring i Bibelen om, hvordan kvinder skal opføre sig i menigheden. Intet mere at sige, ikke? Lad os gå videre.

Bare den anden dag fik jeg nogen til at kommentere en af ​​mine videoer, der hævdede, at hele historien om, at Eva blev formet fra Adams ribben, var ren vrøvl. Selvfølgelig fremsatte kommentatoren intet bevis og troede, at hans (eller hendes) mening var alt, hvad der var nødvendigt. Jeg burde sandsynligvis have ignoreret det, men jeg har noget ved, at folk forbinder deres meninger om og forventer, at de betragtes som evangeliets sandhed. Misforstå mig ikke. Jeg accepterer, at alle har en gud givet ret til at udtrykke deres mening om ethvert emne, og jeg elsker en god diskussion, mens jeg sidder foran pejsen og nipper til en single malt Scotch, helst 18 år gammel. Mit problem er med mennesker, der synes, deres mening betyder noget, som om Gud selv talte. Jeg antager, at jeg har haft lidt for meget af den holdning fra mit tidligere liv som et af Jehovas Vidner. Under alle omstændigheder svarede jeg med at sige: "Da du synes, det er vrøvl, må det være sådan!"

Hvis det, jeg skrev, stadig skulle eksistere om 2,000 år, og nogen oversatte det til hvilket sprog som helst, der er almindeligt, så ville oversættelsen formidle sarkasmen? Eller ville læseren antage, at jeg tog den side af den person, der troede, at beretningen om Evas skabelse er meningsløs? Det er tydeligt, hvad jeg sagde. Sarkasmen antydes af brugen af ​​"godt" og udråbstegn, men mest af alt af videoen, der fik kommentaren - en video, hvor jeg klart udtrykker, at jeg tror på skabelseshistorien.

Du kan forstå, hvorfor vi ikke kan tage et vers isoleret og bare sige, ”Nå, der har du det. Kvinder skal være tavse. ”

Vi har brug for kontekst, både tekstmæssig og historisk.

Lad os starte med øjeblikkelig sammenhæng. Uden at gå uden for det første brev til korinterne har vi Paulus til at tale inden for rammerne af menighedssamlinger, der siger dette:

“. . .hver kvinde, der beder eller profeterer med udækket hoved, skammer hovedet. . . ” (1 Korinther 11: 5)

“. . . Døm dig selv: Er det passende for en kvinde at bede udækket til Gud? ” (1 Korinther 11:13)

Det eneste krav, som Paulus foreslår, er at når en kvinde beder eller profeterer, skal hun gøre det med hovedet dækket. (Uanset om det kræves i dag eller ikke, er et emne, vi vil dække i en fremtidig video.) Så vi har en tydelig bestemmelse, hvor Paulus accepterer, at kvinder både bad og profeterede i menigheden sammen med en anden tydelig bestemmelse om, at de er at forblive tavs. Er apostlen Paulus hyklerisk her, eller har de forskellige bibeloversættere tabt bolden? Jeg ved, hvilken vej jeg vil satse på.

Ingen af ​​os læser den originale Bibel. Vi læser alle produktet af oversættere, der traditionelt alle er mænd. At en vis bias skal indgå i ligningen er uundgåelig. Så lad os gå tilbage til første række og starte med en ny tilgang. 

Vores første erkendelse skulle være, at der ikke var nogen tegnsætningstegn eller afsnitskift på græsk, som vi bruger på moderne sprog til at afklare mening og adskille tanker. Ligeledes blev kapitelinddelingen først tilføjet 13th århundrede og versdelingen kom endnu senere i 16th århundrede. Så oversætteren skal beslutte, hvor afsnittene skal placeres, og hvilken tegnsætning der skal bruges. For eksempel er han nødt til at afgøre, om der er brug for anførselstegn for at indikere, at forfatteren citerer noget andetsteds.

Lad os starte med at demonstrere, hvordan et afsnit, der er indsat efter oversætterens skøn, radikalt kan ændre betydningen af ​​et skriftsted.

Ny Verden-Oversættelsen, som jeg netop har citeret, sætter et afsnit i midten af ​​vers 33. Midt i verset. På engelsk og de fleste moderne vestlige sprog bruges afsnit til at indikere, at der introduceres et nyt tankegang. Når vi læser gengivelsen fra Ny Verden-Oversættelsen, ser vi, at det nye afsnit begynder med udsagnet: "Som i alle de helliges menigheder". Så oversætteren af ​​New World Translation of the Holy Scriptures, der er udgivet af Watchtower Bible & Tract Society, har besluttet, at Paulus havde til hensigt at kommunikere ideen om, at det var skik i alle menigheder på hans tid, at kvinder skulle være tavse.

Når du gennemsøger oversættelserne på BibleHub.com, vil du opdage, at nogle følger det format, vi ser i Ny Verden-Oversættelsen. For eksempel opdeler den engelske standardversion verset i to med en afsnitskift:

”33 For Gud er ikke en forvirringsgud, men fred.

Som i alle de helliges kirker, skulle kvinder være stille i kirkerne. ” (ESV)

Men hvis du ændrer placeringen af ​​afsnitskiftet, ændrer du betydningen af ​​det, som Paulus skrev. Nogle velrenommerede oversættelser, såsom New American Standard Version, gør dette. Læg mærke til den effekt, den frembringer, og hvordan den ændrer vores forståelse af Paulus 'ord.

33 for Gud er ikke en forvirringsgud, men fred, som i alle de helliges kirker.

34 Kvinderne skal tie i kirkerne; (NASB)

I denne læsning ser vi, at skikken i alle kirker var fred og ikke forvirring. Der er intet, der på baggrund af denne gengivelse indikerer, at skikken i alle kirker var, at kvinder blev tavs.

Er det ikke interessant, at bare beslutningen, hvor man skal bryde et afsnit, kan sætte oversætteren i en politisk akavet position, hvis resultatet strider mod teologien i hans særlige religiøse institution? Måske er det derfor, oversættere af Verdens engelske bibel bryde med almindelig grammatisk praksis for at strække det teologiske hegn ved at sætte et afsnit i midten af ​​en sætning!

33 for Gud er ikke en forvirringsgud, men af ​​fred. Som i alle de helliges forsamlinger,

34 lad dine hustruer tavse i samlingerne (Verdens engelske bibel)

Dette er grunden til, at ingen kan sige, "Min bibel siger dette!", Som om han talte det sidste ord fra Gud. Sandheden i sagen er, at vi læser oversætterens ord baseret på hans forståelse og fortolkning af, hvad forfatteren oprindeligt havde til hensigt. At indsætte en afsnitskift er i dette tilfælde at etablere den teologiske fortolkning. Er denne fortolkning baseret på et eksegetisk studie af Bibelen - at lade Bibelen fortolke sig selv - eller er det et resultat af personlig eller institutionel bias - eisegese, hvor man læser sin teologi i teksten?

Jeg ved fra mine 40 år som ældste i Jehovas Vidners organisation, at de er stærkt partiske mod mandlig dominans, så afsnittet bryder Ny Verden-Oversættelsen indsatser er ingen overraskelse. Ikke desto mindre tillader vidner kvinder at tale i menigheden - for eksempel med kommentarer ved Vagttårnstudiet - men kun fordi en mand er formand for mødet. Hvordan løser de den tilsyneladende konflikt mellem 1 Korinther 11: 5, 13 - som vi har læst - og 14: 34 - som vi lige har læst?

Der er noget nyttigt at lære ved at læse deres forklaring fra deres encyklopædi, Indsigt på skrifterne:

Menighedsmøder. Der var møder, hvor disse kvinder kunne bede eller profetere, forudsat at de havde hovedbeklædning. (1Kt 11: 3-16; se HOVEDDÆKNING.) Men hvad var der? åbenbart offentlige møder, når “Hele menigheden” samt “Vantro” samlet ét sted (1Kor 14: 23-25) skulle kvinder "Vær stille." Hvis 'de ville lære noget, kunne de spørge deres egne ægtemænd derhjemme, for det var skammeligt for en kvinde at tale i en menighed.' - 1Kor 14: 31-35. (it-2 s. 1197 Kvinde)

Jeg vil gerne fokusere på de eisegetiske teknikker, de bruger til at forvirre sandheden. Lad os starte med buzzwordet "åbenbart". Betyder åbenbart, hvad der er “almindeligt eller indlysende; tydeligt set eller forstået. ” Ved at bruge det og andre buzzwords som "utvivlsomt", "utvivlsomt" og "klart" ønsker de, at læseren skal acceptere det, der siges, til pålydende værdi.

Jeg udfordrer dig til at læse de skriftlige henvisninger, de giver her, for at se, om der er noget, der tyder på, at der var ”menighedsmøder”, hvor kun en del af menigheden samledes og ”offentlige møder”, hvor hele menigheden samledes, og at de tidligere kvinder kunne bede og profeti og ved sidstnævnte måtte de holde munden lukket.

Dette er ligesom det overlapte generationsnonsens. De laver bare ting, og for at gøre tingene værre følger de ikke engang deres egen fortolkning; for ifølge det burde de ikke tillade kvinder at komme med kommentarer på deres offentlige møder som Vagttårnstudiet.

Selvom det ser ud til, at jeg bare målretter mod Vagttårnet, Bibelen og Traktatsamfundet her, kan jeg forsikre dig om, at det går meget længere end det. Vi skal være på vagt over for enhver bibellærer, der forventer, at vi accepterer hans eller hendes fortolkning af Skriften baseret på antagelser på basis af nogle få udvalgte "bevistekster". Vi er "modne mennesker ... som gennem brug har vores opfattelsesevne uddannet til at skelne mellem rigtigt og forkert." (Hebræerne 5:14)

Så lad os bruge disse opfattelsesevner nu.

Vi kan ikke afgøre, hvem der har ret uden flere beviser. Lad os starte med en lille smule historisk perspektiv.

Det første århundredes bibelskribenter som Paul satte sig ikke ned for at skrive breve og tænkte: "Nå, jeg tror jeg skriver en bibelbog nu for alle eftertiden at drage fordel af." Disse var levende breve skrevet som svar på dagens faktiske behov. Paul skrev sine breve, som en far kunne gøre, når han skrev til sin familie, som alle er langt væk. Han skrev for at opmuntre, informere, besvare spørgsmål stillet til ham i tidligere korrespondance og løse problemer, som han ikke var til stede for at løse selv. 

Lad os se det første brev til den korintiske menighed i det lys.

Det var blevet opmærksom på Paulus fra Chloes folk (1 Kor 1:11), at der var nogle alvorlige problemer i den korintiske menighed. Der var et berygtet tilfælde af grov seksuel umoralitet, der ikke blev behandlet. (1 Kor 5: 1, 2) Der var skænderier, og brødre førte hinanden til retten. (1 Kor 1:11; 6: 1-8) Han mente at der var en fare for at menighedens forvaltere kunne se sig være ophøjede over resten. (1 Kor 4: 1, 2, 8, 14) Det så ud til at de måske havde gået ud over det der blev skrevet og blev pralende. (1 Kor 4: 6, 7)

Det er ikke svært for os at se, at der var meget alvorlige trusler mod den korintiske menigheds åndelighed. Hvordan håndterede Paulus disse trusler? Dette er ikke den gode, lad os-alle-være-venner-apostel Paul. Nej, Paul hakker ingen ord. Han kaster sig ikke rundt om problemerne. Denne Paul er fuld af hårdtslående formaning, og han er ikke bange for at bruge sarkasme som et redskab til at drive punktet hjem. 

”Er du allerede tilfreds? Er du allerede rig? Er du begyndt at regere som konger uden os? Jeg ville virkelig ønske, at du var begyndt at regere som konger, så vi også kunne herske med dig som konger. ” (1 Korinther 4: 8)

”Vi er tåber på grund af Kristus, men I er kloge i Kristus; vi er svage, men du er stærke; du holdes i ære, men vi i vanære. ” (1 Korinther 4:10)

”Eller ved du ikke, at de hellige vil dømme verden? Og hvis verden skal dømmes af dig, er du da ikke kompetent til at prøve meget trivielle forhold? ” (1 Korinther 6: 2)

"Eller ved du ikke, at uretfærdige mennesker ikke vil arve Guds rige?" (1 Korinther 6: 9)

“Eller 'tilskynder vi Jehova til jalousi'? Vi er ikke stærkere end han, er vi vel? " (1 Korinther 10:22)

Dette er bare en stikprøve. Brevet er fuld af et sådant sprog. Læseren kan se, at apostlen er irriteret og bekymret over korinterne. 

Noget andet af stor relevans for os er, at den vers sarkastiske eller udfordrende tone ikke er alt, hvad de har til fælles. Nogle af dem indeholder det græske ord eta. Nu eta kan simpelthen betyde “eller”, men det kan også bruges sarkastisk eller som en udfordring. I disse tilfælde kan det erstattes med andre ord; for eksempel “hvad”. 

"Hvad!? Ved du ikke, at de hellige vil dømme verden? ” (1 Korinther 6: 2)

"Hvad!? Ved du ikke, at uretfærdige ikke vil arve Guds rige ”(1 Korinther 6: 9)

"Hvad!? 'Tilskynder vi Jehova til jalousi'? " (1 Korinther 10:22)

Du kan se, hvorfor alt det der er relevant på et øjeblik.  For nu er der et andet stykke til puslespillet at sætte på plads. Efter at apostlen Paulus havde formanet korinterne om de ting, han havde hørt om gennem Chloes folk, skriver han: "Nu om de ting, som du skrev om ..." (1 Korinther 7: 1)

Fra dette tidspunkt ser han ud til at besvare spørgsmål eller bekymringer, de har stillet ham i deres brev. Hvilket brev? Vi har ingen registrering af noget brev, men vi ved, at der var et, fordi Paulus henviser til det. Fra dette tidspunkt er vi som nogen, der lytter til en halv telefonsamtale - bare Paulus 'side. Vi må udlede af det, vi hører, hvad personen i den anden ende af linjen siger; eller i dette tilfælde, hvad korinterne skrev.

Hvis du har tid lige nu, vil jeg anbefale dig at stoppe denne video på pause og læse hele kapitel 1 i 14. Korinther. Husk, Paulus behandler spørgsmål og spørgsmål, der er rejst i et brev til ham fra korinterne. Paulus 'ord om kvinder, der taler i menigheden, er ikke skrevet isoleret, men er en del af hans svar på brevet fra de korintiske ældste. Kun i sammenhæng kan vi forstå, hvad han virkelig mener. Hvad Paulus har at gøre med i 1 Korinther kapitel 14 er problemet med uorden og kaos i menighedens møder i Korinth.

Så fortæller Paulus dem gennem hele dette kapitel, hvordan man løser problemet. Versene op til den kontroversielle passage fortjener særlig opmærksomhed. De læser sådan:

Hvad skal vi så sige, brødre? Når I kommer sammen, har alle en salme eller en lære, en åbenbaring, en tunge eller en fortolkning. Alle disse skal gøres for at opbygge kirken. Hvis nogen taler på en tunge, skal to eller højst tre tale efter hinanden, og nogen skal fortolke. Men hvis der ikke er nogen tolk, skal han være tavs i kirken og kun tale til sig selv og Gud. To eller tre profeter skulle tale, og de andre skulle afveje nøje, hvad der er sagt. Og hvis en åbenbaring kommer til nogen, der sidder, skal den første taler stoppe. For I kan alle profetere igen, så alle kan blive instrueret og opmuntret. Profeternes ånder er underlagt profeter. For Gud er ikke en gud for uorden, men af ​​fred - som i alle de helliges kirker.
(1 Korinther 14: 26-33 Berean Study Bible)

New World-oversættelsen gengiver vers 32, "Og gaverne fra profetenes ånd skal kontrolleres af profeterne."

Så ingen kontrollerer profeterne, men kun profeterne. Tænk over det. Og hvor vigtigt er profeti? Paul siger, "Forfølg inderligt kærlighed og begær ivrigt åndelige gaver, især profetiens gave ... den, der profeterer, opbygger kirken." (1 Korinther 14: 1, 4 BSB)

Aftalt? Selvfølgelig er vi enige. Husk nu, kvinder var profeter, og det var profeterne, der kontrollerede deres gave. Hvordan kan Paulus sige det og derefter straks lægge en snude på alle de kvindelige profeter?   

Det er i det lys, vi skal overveje Paulus 'næste ord. Er de fra Paulus, eller citerer han noget tilbage til korinterne, noget de har skrevet i deres brev? Vi har lige set Paulus 'løsning på at løse problemet med uorden og kaos i menigheden. Men kunne det være, at korinterne havde deres egen løsning, og det er det, Paulus henvender sig til næste gang? Blev de pralende korintiske mænd al skylden for kaoset i menigheden på deres kvinders ryg? Kunne det være, at deres løsning på uorden var at næse kvinderne, og hvad de ledte efter fra Paulus, var hans tilslutning?

Husk, på græsk var der ingen anførselstegn. Det er derfor op til oversætteren at placere dem, hvor de skal hen. Bør oversættere have sat vers 33 og 34 i anførselstegn, som de gjorde med disse vers?

Nu for de sager, du skrev om: "Det er godt for en mand ikke at have seksuelle forhold til en kvinde." (1 Korinther 7: 1 Bibelen)

Nu om mad, der ofres til afguder: Vi ved, at "vi alle har viden." Men viden blæser op, mens kærligheden opbygges. (1 Korinther 8: 1 Bibelen)

Hvis Kristus nu forkyndes som oprejst fra de døde, hvordan kan nogle af jer så sige: "Der er ingen opstandelse fra de døde"? (1 Korinther 15:14 HCSB)

Benægter du seksuelle forhold? Benægter de dødes opstandelse ?! Det ser ud til, at korinterne havde nogle ret mærkelige ideer, ikke? Nogle ret mærkelige ideer, ja! Havde de også mærkelige ideer om, hvordan kvinder skulle opføre sig? Hvor de forsøger at nægte kvinder i menigheden retten til at prise Gud med deres læbens frugt?

Der er en anelse i vers 33 om, at dette ikke er Paulus 'egne ord. Se om du kan få øje på det.

”... kvinderne må ikke få lov til at tale. De skal være stille og lytte, som Moseloven lærer. ” (1 Korinther 14:33 Moderne engelsk version)

Moseloven siger ikke noget sådant, og som en forsker i loven, der studerede ved foden af ​​Gamaliel, ville han vide det. Han ville ikke fremsætte et sådant falsk krav.

Der er yderligere beviser for, at dette er, at Paulus citerer tilbage for korinterne noget virkelig dumt af deres egen fremstilling - de havde tydeligvis mere end deres andel af dumme ideer, hvis dette brev er noget at gå efter. Husk, at vi talte om Paulus 'brug af sarkasme som et undervisningsredskab i hele dette brev. Husk også hans brug af det græske ord eta der undertiden bruges latterligt.

Se på verset efter dette citat.

Først læser vi fra New World Translation:

“. . .Var det fra dig, at Guds ord stammede fra, eller nåede det kun så langt som dig? " (1 Korinther 14:36)

Se nu på det i det interlinear.  

Hvorfor indsætter NWT ikke en oversættelse af den første forekomst af eta?

King James-, American Standard- og engelske reviderede versioner gengiver det alle som “Hvad?”, Men jeg kan godt lide dette at gengive bedst:

HVAD? Stod Guds ord fra dig? Eller kom det kun til dig og ingen andre? (En trofast udgave)

Du kan næsten se Paulus kaste sine hænder op i luften i fortvivlelse over det absurde i Korinternes idé om, at kvinder skal være tavse. Hvem tror de, de er? Tror de, at Kristus åbenbarer sandheden for dem og ingen andre?

Han sætter virkelig foden ned i det næste vers:

”Hvis nogen mener, at han er en profet eller er begavet med ånden, skal han erkende, at det, jeg skriver til dig, er Herrens befaling. Men hvis nogen ser bort fra dette, vil han blive ignoreret. ” (1 Korinther 14:37, 38 NWT)

Paul spilder ikke engang tid på at fortælle dem, at dette er en dum idé. Det er indlysende. Han har allerede fortalt dem, hvordan de skal løse problemet, og nu fortæller han dem, at hvis de ignorerer hans råd, som kommer fra Herren, vil de blive ignoreret.

Dette minder mig om noget, der skete for nogle år tilbage i den lokale menighed, der er fyldt med ældre betel-ældste - over 20. De følte, at det var uhensigtsmæssigt for små børn at komme med kommentarer til Vagttårnet-studiet, fordi disse børn ved deres kommentarer ville , forman disse prominente mænd. Så de forbød kommentarer fra børn i en bestemt aldersgruppe. Selvfølgelig var der en stor nuance og gråd fra forældrene, der kun ville instruere og opmuntre deres børn, så forbuddet varede kun et par måneder. Men hvordan du har det nu, når du hører om et sådant initiativ til skinkehånd, er sandsynligvis, hvordan Paulus følte det, da han læste den idé, som de ældste i Korinth havde om at tavse kvinder. Nogle gange er du bare nødt til at ryste hovedet på det niveau af dumhed, som vi mennesker er i stand til at producere.

Paulus opsummerer sin formaning i de sidste to vers ved at sige: ”Derfor, mine brødre, ønsker oprigtigt at profetere og forbyder ikke at tale i tunger. Men alle ting skal gøres ordentligt og på en ordnet måde. ” (1 Korinther 14:39, 40 Ny amerikansk standardbibel)

Ja, forhindrer ingen i at tale, mine brødre, men sørg bare for at gøre alle ting på en anstændig og ordnet måde.

Lad os opsummere det, vi har lært.

En omhyggelig læsning af det første brev til de korintiske menigheder viser, at de udviklede nogle ret bizarre ideer og var involveret i en meget ukristen opførsel. Pauls frustration over dem fremgår af hans gentagne brug af bidende sarkasme. En af mine favoritter er denne:

Nogle af jer er blevet arrogante, som om jeg ikke kom til dig. Men jeg vil snart komme til dig, hvis Herren er villig, og så vil jeg ikke kun finde ud af, hvad disse arrogante mennesker siger, men hvilken magt de har. For Guds rige er ikke et spørgsmål om tale, men om magt. Hvilken en foretrækker du? Skal jeg komme til dig med en stang eller i kærlighed og med en mild ånd? (1 Korinther 4: 18-21 BSB)

Dette minder mig om en forælder, der beskæftiger sig med nogle frække børn. ”Du laver for meget støj deroppe. Bedre stille, ellers kommer jeg op, og du vil have det. ”

I sit svar på deres brev fremsætter Paulus en række anbefalinger til at skabe ordentlig dekoration og fred og orden i menighedens møder. Han opfordrer til at profetere og siger specifikt, at kvinder kan bede og profetere i menigheden. Erklæringen i vers 33 i kapitel 14 om, at loven kræver, at kvinder skal være i tavs underkastelse, er falsk, hvilket indikerer, at den ikke kunne være kommet fra Paulus. Paulus citerer deres ord tilbage til dem, og følger derefter op med en erklæring, der to gange bruger den adskillige partikel, eta, som i dette tilfælde som en hånlig tone til det, han siger. Han leder dem for at antage, at de ved noget, han ikke ved, og styrker sit apostelskab, der kommer direkte fra Herren, når han siger, ”Hvad? Var det fra dig, at Guds ord slukkede? Eller kom det alene til dig? Hvis nogen mener sig at være en profet eller åndelig, så lad ham erkende det, som jeg skriver til dig, at det er Herrens befaling. Men hvis nogen er uvidende, så lad ham være uvidende. ” (1 Korinther 14: 36-38 Verdens engelske bibel)

Jeg deltager i flere online møder på både engelsk og spansk ved hjælp af Zoom som vores platform. Jeg har gjort dette i en årrække. For nogen tid siden begyndte vi at overveje, om kvinder kunne få lov til at bede på disse møder. Efter at have undersøgt alle beviser, hvoraf nogle vi endnu ikke har afsløret i denne videoserie, var det den generelle konsensus baseret på Paulus 'ord i 1 Korinther 11: 5, 13, om at kvinder kunne bede.

Nogle af mændene i vores gruppe protesterede stærkt imod dette og endte med at forlade gruppen. Det var trist at se dem gå, dobbelt så fordi de gik glip af noget vidunderligt.

Ser du, vi kan ikke gøre, hvad Gud vil have os til, uden at der er velsignelser rundt omkring. Det er ikke kun kvinderne, der er velsignet, når vi fjerner disse kunstige og ubibelske begrænsninger for deres tilbedelse. Mændene er også velsignede.

Jeg kan uden tvivl sige i mit hjerte, at jeg aldrig har hørt så inderlige og rørende bønner fra mændenes mund, som jeg har hørt fra vores søstre på disse møder. Deres bønner har rørt mig og beriget min sjæl. De er ikke rutinemæssige eller formalistiske, men kommer fra et hjerte rørt af Guds ånd.

Når vi kæmper mod undertrykkelsen, der skyldes den kødelige holdning hos manden i Første Mosebog 3:16, som kun vil dominere kvinden, frigør vi ikke kun vores søstre, men også os selv. Kvinder ønsker ikke at konkurrere med mænd. Den frygt, som nogle mennesker har, kommer ikke fra Kristi ånd, men fra verdens ånd.

Jeg ved, det er svært for nogle at forstå. Jeg ved, at der stadig er meget, vi skal overveje. I vores næste video vil vi beskæftige os med Paulus 'ord til Timoteus, som efter en afslappet læsning synes at indikere, at kvinder ikke har lov til at undervise i menigheden eller udøve myndighed. Der er også den ret bizarre udsagn, der ser ud til at indikere, at fødsel af børn er det middel, hvormed kvinder skal reddes.

Som vi har gjort i denne video, vil vi undersøge bibelskriftens og den historiske kontekst for at forsøge at få den virkelige betydning ud af det. I videoen, der følger den ene, ser vi hårdt på 1 Korinther kapitel 11: 3, der taler om lederskab. Og i den sidste video i denne serie vil vi forsøge at afklare den rette rolle som lederskab inden for ægteskabsordningen.

Vær venlig at bære os og hold et åbent sind, fordi alle disse sandheder blot beriger os og frigør os - både mandlige og kvindelige - og vil beskytte os mod de politiske og sociale ekstremer, der er fremherskende i vores verden. Bibelen fremmer ikke feminisme, og heller ikke maskulinisme. Gud gjorde hanen og kvinden forskellig, to halvdele af en helhed, så hver kunne fuldføre den anden. Vores mål er at forstå Guds ordning, så vi kan overholde den til gensidig fordel.

Indtil da, tak for at se og for din støtte.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    4
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x