I denne video vil vi undersøge Paulus 'instruktioner om kvindernes rolle i et brev skrevet til Timoteus, mens han tjente i Efesos menighed. Inden vi går ind i det, bør vi dog gennemgå det, vi allerede ved.

I vores forrige video undersøgte vi 1 Korinther 14: 33-40, den kontroversielle passage, hvor Paulus ser ud til at fortælle kvinder, at det er skammeligt for dem at tale i menigheden. Vi kom til at se, at Paulus ikke var i modstrid med sin tidligere erklæring, der blev fremsat i samme brev, der anerkendte kvinders ret til både at bede og profetere i menigheden - det eneste påbud var hovedbeklædning.

"Men enhver kvinde, der beder eller profeterer med udækket hoved, skammer hovedet, for det er det samme som om hun var en kvinde med barberet hoved." (1 Korinther 11: 5 Ny Verden-oversættelsen)

Så vi kan se, at det ikke var skammeligt for en kvinde at tale - og mere at prise Gud i bøn eller undervise menigheden ved at profetere - medmindre hun gjorde det uden hoved.

Vi så, at modsætningen blev elimineret, hvis vi forstod, at Paulus carkastisk citerede troen fra de korintiske mænd tilbage til dem og derefter sagde, at det han tidligere havde bedt dem om at gøre for at undgå kaos i menighedens møder var fra Kristus, og at de måtte følge det eller lide konsekvenserne af deres uvidenhed. 

Der er kommet en række kommentarer til den sidste video af mænd, der er stærkt uenige med de konklusioner, vi har nået. De mener, at det var Paulus, der forkyndte påbudet mod kvinder, der talte i menigheden. Hidtil har ingen af ​​dem været i stand til at løse den modsigelse, dette medfører med 1 Korinther 11: 5, 13. Nogle antyder, at disse vers ikke henviser til bøn og undervisning i menigheden, men det er ikke gyldigt af to grunde.

Den første er skriftlig sammenhæng. Vi læser,

“Døm selv: Er det passende for en kvinde at bede til Gud med hovedet udækket? Lærer ikke naturen dig selv, at langt hår er en vanære for en mand, men hvis en kvinde har langt hår, er det en ære for hende? For hendes hår gives til hende i stedet for en belægning. Men hvis nogen ønsker at argumentere for en anden skik, har vi ingen andre og heller ikke Guds menigheder. Men mens jeg giver disse instruktioner, roser jeg dig ikke, for det er ikke til det bedre, men til det værre, at du mødes sammen. For det første hører jeg, at når I kommer sammen i en menighed, er der skel mellem jer; og til en vis grad tror jeg på det. ” (1 Korinther 11: 13-18 Ny Verden-oversættelsen)

Den anden grund er bare logik. At Gud gav kvinder den gave at profetere, er ubestrideligt. Peter citerede Joel, da han sagde til folkemængden ved pinse: ”Jeg vil udgyde noget af min ånd på alle slags kød, og dine sønner og dine døtre vil profetere, og dine unge mænd vil se visioner, og dine gamle mænd vil drømme drømme, og endda på mine mandlige slaver og på mine kvindelige slaver vil jeg udgyde noget af min ånd i de dage, og de vil profetere. ” (Apostelgerninger 2:17, 18)

Så udgyder Gud sin ånd på en kvinde, som derefter profeterer, men kun derhjem, hvor den eneste, der hører hende, er hendes mand, som nu bliver instrueret af hende, undervist af hende, og som nu skal gå til menigheden, hvor hans kone sidder i stilhed, mens han fortæller brugt om alt, hvad hun fortalte ham.

Dette scenario lyder måske latterligt, men alligevel må det være sådan, hvis vi skal acceptere den begrundelse, at Paulus 'ord om at bede og profetere af kvinder kun fungerer inden for privatlivets fred i hjemmet. Husk, at Korinternes mænd kom med nogle bizarre ideer. De antydede, at der ikke skulle være en opstandelse. De forsøgte også at forbyde lovlige seksuelle forhold. (1 Korinther 7: 1; 15:14)

Så ideen om, at de også vil forsøge at næse kvinderne, er ikke så svært at tro. Pauls brev var et forsøg på at forsøge at rette sagen op. Virkede det? Han måtte skrive et andet, et andet brev, der blev skrevet kun måneder efter det første. Afslører det en forbedret situation?

Nu vil jeg have dig til at tænke over dette; og hvis du er mand, skal du ikke være bange for at konsultere de kvinder, du kender for at få deres synspunkt. Spørgsmålet, jeg vil stille dig, er, når mænd bliver fulde af sig selv, arrogante, pralende og ambitiøse, er det sandsynligvis, at det giver større frihed for kvinder? Tror du, at den dominerende mand i Første Mosebog 3:16 manifesterer sig i mænd, der er ydmyge eller fulde af stolthed? Hvad synes I søstre?

Okay, hold den tanke. Lad os nu læse hvad Paulus siger i sit andet brev om de fremtrædende mænd i den korintiske menighed.

”Jeg er dog bange for, at ligesom Eva blev bedraget af slangens list, kan dit sind blive ført vild fra din enkle og rene hengivenhed til Kristus. For hvis nogen kommer og forkynder en anden Jesus end den, vi forkyndte, eller hvis du modtager en anden ånd end den, du har modtaget, eller et andet evangelium end den, du accepterede, kan du klare det alt for let. ”

”Jeg betragter mig ikke på nogen måde som ringere end disse“ superapostle ”. Selvom jeg ikke er en poleret højttaler, mangler jeg bestemt ikke viden. Vi har gjort det klart for dig på alle mulige måder. ”
(2 Korinther 11: 3-6 BSB)

Super-apostle. Som om. Hvilken ånd motiverede disse mænd, disse superapostle?

”For sådanne mænd er falske apostle, bedrageriske arbejdere, der maskerer sig som Kristi apostle. Og ikke underligt, for Satan selv maskererer som en lysets engel. Det er derfor ikke overraskende, hvis hans tjenere maskerer sig som retfærdighedens tjenere. Deres ende svarer til deres handlinger. ”
(2 Korinther 11: 13-15 BSB)

Wow! Disse mænd var lige inden for Korinths menighed. Dette var hvad Paulus måtte kæmpe med. Meget af den galskab, der fik Paulus til at skrive det første brev til korinterne, kom fra disse mænd. De var pralende mænd, og de havde en effekt. De korintiske kristne gav efter for dem. Paulus reagerer på dem med bidende sarkasme gennem kapitel 11 og 12 i 2. Korinther. For eksempel,

”Jeg gentager: Lad ingen tage mig som en fjols. Men hvis du gør det, så tolerer mig som en fjols, så jeg kan prale lidt. I denne selvsikker skryt taler jeg ikke som Herren ville, men som en tåbe. Da mange praler på den måde, som verden gør, vil jeg også prale af det. Du holder gerne med tåber, da du er så klog! Faktisk holder du endda op med enhver, der trældager dig eller udnytter dig eller drager fordel af dig eller tager på luft eller slår dig i ansigtet. Til min skam indrømmer jeg, at vi var for svage til det! ”
(2. Korinther 11: 16-21 DNXNUMX)

Enhver, der slaver dig, udnytter dig, tager på luften og rammer dig i ansigtet. Med dette billede fast i tankerne, hvem tror du var kilden til ordene: ”Kvinder skal være tavse i menigheden. Hvis de har et spørgsmål, kan de stille deres egne ægtemænd, når de kommer hjem, fordi det er en skændsel for en kvinde at tale i menigheden. ”?

Men, men hvad med hvad Paulus sagde til Timoteus? Jeg kan bare høre indvendingen. Fair nok. Fair nok. Lad os se på det. Men inden vi gør det, lad os blive enige om noget. Nogle hævder stolt, at de kun følger det, der står skrevet. Hvis Paulus skrev noget ned, accepterer de det, han skrev, og det er slutningen på sagen. Okay, men ingen "backsies". Du kan ikke sige, "Åh, jeg tager dette bogstaveligt, men ikke det." Dette er ikke en teologisk buffet. Enten tager du hans ord til pålydende værdi og fordømmer sammenhængen, eller du gør det ikke.

Så nu kommer vi til det, som Paulus skrev til Timoteus, mens han tjente menigheden i Efesos. Vi læser ordene fra Ny Verden-Oversættelsen til at begynde med:

”Lad en kvinde lære i stilhed med fuld underdanighed. Jeg tillader ikke en kvinde at undervise eller udøve myndighed over en mand, men hun skal være tavs. For Adam blev først dannet, derefter Eva. Adam blev heller ikke bedraget, men kvinden blev grundigt bedraget og blev en overtreder. Imidlertid vil hun holdes sikker gennem fødslen, forudsat at hun fortsætter i tro og kærlighed og hellighed sammen med sund sind. ” (1 Timoteus 2: 11-15 NV)

Gør Paulus én regel for korinterne og en anden for efeserne? Vent et øjeblik. Her siger han, at han ikke tillader en kvinde at undervise, hvilket ikke er det samme som at profetere. Eller er det? 1 Korinther 14:31 siger,

"For I kan alle profetere igen, så alle kan blive instrueret og opmuntret." (1 Korinther 14:31 BSB)

En instruktør er lærer, ikke? Men en profet er mere. Igen til Korinterne siger han:

”Gud har sat de respektive i menigheden, først, apostle; for det andet profeter; for det tredje lærere; så kraftfulde værker; derefter helbredelsesgaver; nyttige tjenester, evner til at styre, forskellige tunger. ” (1 Korinther 12:28 NVT)

Hvorfor sætter Paulus profeter over lærere? Han forklarer:

“... Jeg vil hellere have dig til at profetere. Den, der profeterer, er større end den, der taler i tunger, medmindre han fortolker, så kirken kan opbygges. ” (1 Korinther 14: 5 BSB)

Grunden til, at han foretrækker at profetere, er fordi det bygger op Kristi legeme, menigheden. Dette går ind i sagens kerne, den grundlæggende forskel mellem en profet og en lærer.

"Men den, der profeterer, styrker andre, opmuntrer dem og trøster dem." (1 Korinther 14: 3 Flersprogede)

En lærer kan ved sine ord styrke, opmuntre og endda trøste andre. Du behøver dog ikke være en troende på Gud for at undervise. Selv en ateist kan styrke, opmuntre og trøste. Men en ateist kan ikke være en profet. Er det fordi en profet forudsiger fremtiden? Nej. Det er ikke hvad "profet" betyder. Det er det, vi tænker på, når vi taler om profeter, og til tider forudsagde profeterne i skrifterne fremtidige begivenheder, men det er ikke den idé, som en græsktaler først og fremmest havde i tankerne, når han brugte ordet, og det er ikke det, som Paulus henviser til her.

Strongs Concordance definerer profeter [Fonetisk stavemåde: (prof-ay'-tace)] som "en profet (en fortolker eller fortæller om den guddommelige vilje)." Det bruges af ”en profet, digter; en person begavet til at afsløre guddommelig sandhed. ”

Ikke en forudsigende, men en fortæller; det vil sige en der taler frem eller taler ud, men talingen vedrører den guddommelige vilje. Derfor kan en ateist ikke være en profet i bibelsk forstand, fordi det betyder at - som HJÆLPER ordstudier udtrykker det - ”erklærer Guds sind (budskab), som nogle gange forudsiger fremtiden (forudsiger) - og mere taler ofte hans budskab for en bestemt situation. ”

En sand profet tilskyndes af ånden til at forklare Guds ord til opbyggelse af menigheden. Da kvinder var profeter, betyder det at Kristus brugte dem til at opbygge menigheden.

Med denne forståelse i tankerne, lad os overveje følgende vers nøje:

Lad to eller tre mennesker profetere, og lad de andre vurdere, hvad der er sagt. 30 Men hvis nogen profeterer, og en anden modtager en åbenbaring fra Herren, skal den, der taler, stoppe. 31 På denne måde vil alle, der profeterer, have en tur til at tale, den ene efter den anden, så alle lærer og opmuntres. 32 Husk, at folk, der profeterer, har kontrol over deres ånd og kan skifte. 33 For Gud er ikke en uordnet Gud, men fred, som på alle møderne for Guds hellige folk. ” (1 Korinther 14: 29-33 flersprogede)

Her skelner Paulus mellem at profetere og at modtage en åbenbaring fra Gud. Dette fremhæver forskellen mellem, hvordan de så på profeter, og hvordan vi ser dem. Scenariet er dette. Nogen står op i menigheden og forklarer Guds ord, når en anden pludselig får inspiration fra Gud, et budskab fra Gud; en åbenbaring, noget tidligere skjult er ved at blive afsløret. Åbenbareren taler åbenbart som en profet, men i en særlig forstand, så de andre profeter bliver bedt om at være stille og lade den med åbenbaringen tale. I dette tilfælde er den med åbenbaringen under åndens kontrol. Normalt er profeterne, mens de styres af ånden, i kontrol med ånden og kan holde deres fred når der kræves. Dette er hvad Paulus beder dem om at gøre her. Den med åbenbaringen kunne let have været en kvinde, og den der talte som en profet på det tidspunkt kunne lige så godt have været en mand. Paul er ikke bekymret for køn, men om den rolle, der spilles i øjeblikket, og da en profet - mand eller kvinde - kontrollerede profetiens ånd, ville profeten med respekt have stoppet hans eller hendes lære for at lade alle lytte til åbenbaringen fra Gud.

Skal vi acceptere det, som en profet siger? Nej. Paulus siger, "lad to eller tre personer [mænd eller kvinder] profetere, og lad de andre vurdere, hvad der er sagt." Johannes beder os om at teste, hvad profeternes ånder afslører for os. (1 Johannes 4: 1)

En person kan lære noget. Matematik, historie, uanset hvad. Det gør ham ikke til en profet. En profet lærer noget meget specifikt: Guds ord. Så selvom ikke alle lærere er profeter, er alle profeter lærere, og kvinder regnes blandt profeterne i den kristne menighed. Derfor var de kvindelige profeter lærere.

Så hvorfor gjorde da Paulus, ved at vide alt dette om kraften og formålet med at profetere, der kom til at undervise hjorden, fortæller Timoteus: "Jeg tillader ikke en kvinde at undervise ... hun skal være stille." (1 Timoteus 2:12 DNB)

Det giver ingen mening. Det ville have efterladt Timothy med at skrabe hovedet. Og alligevel gjorde det ikke. Timoteus forstod nøjagtigt hvad Paulus mente, fordi han kendte den situation han var i.

Du husker måske, at vi i vores sidste video diskuterede arten af ​​brevskrivning i menigheden i det første århundrede. Paul satte sig ikke ned og tænkte: "I dag skal jeg skrive et inspireret brev for at føje til Bibelens kanon." Der var ingen nye testamentebibler i disse dage. Det vi kalder Det Nye Testamente eller de kristne græske skrifter blev samlet hundreder af år senere fra overlevende skrifter fra apostlene og fremtrædende kristne i det første århundrede. Paulus 'brev til Timoteus var et levende værk beregnet til at tackle en situation der eksisterede på det sted og tidspunkt. Det er kun med den forståelse og baggrund i tankerne, at vi kan have ethvert håb om at få en fornemmelse af det.

Da Paulus skrev dette brev, var Timoteus sendt til Efesus for at hjælpe menigheden der. Paulus instruerer ham om at "befale visse at ikke undervise i en anden lære eller at være opmærksomme på falske historier og slægtsforskning." (1 Timoteus 1: 3, 4). De pågældende "bestemte" identificeres ikke. Mandlige skævheder kan få os til at konkludere, at det var mænd, men var de det? Alt, hvad vi kan være sikre på, er, at de pågældende personer "ønskede at være lærere i loven, men hverken forstod de ting, de sagde, eller de ting, de insisterede på så stærkt." (1 Timoteus 1: 7)

Det betyder at visse forsøgte at udnytte Timothys ungdommelige uerfaring. Paul advarer ham: ”Lad aldrig nogen se ned på din ungdom.” (1 Timoteus 4:12). En anden faktor, der fik Timothy til at virke udnyttelig, var hans dårlige helbred. Paul råder ham til at "ikke drikke vand længere, men tag lidt vin af hensyn til din mave og dine hyppige sygdomstilfælde." (1 Timoteus 5:23)

Noget andet, der er bemærkelsesværdigt ved dette første brev til Timoteus, er vægten af ​​spørgsmål, der involverer kvinder. Der er langt mere retning for kvinder i dette brev end i nogen af ​​Paulus 'andre skrifter. De rådes til at klæde sig beskedent og undgå prangende udsmykninger og frisurer, der gør opmærksom på sig selv (1 Timoteus 2: 9, 10). Kvinder skal være værdige og trofaste i alle ting, ikke bagvaskende (1 Timoteus 3:11). Han målretter mod unge enker specifikt som kendt for at være travlt og sladder, ledige ledere, der bare gader omkring fra hus til hus (1 Timoteus 5:13). 

Paulus instruerer specifikt Timoteus om, hvordan man skal behandle kvinder, både unge og gamle (1 Timoteus 5: 2, 3). Det er i dette brev, at vi også lærer, at der var en formel ordning i den kristne menighed om omsorg for enker, noget der meget mangler i Jehovas Vidners organisation. Faktisk er det omvendte tilfældet. Jeg har set Vagttårnsartikler, der tilskynder enker og fattige til at donere deres magre livsform for at hjælpe Organisationen med at udvide sit verdensomspændende ejendomsimperium.

Værd at være særlig opmærksom på er Paulus 'formaning til Timoteus om at ”ikke have noget at gøre med ærbødige, fjollede myter. Træne dig snarere til gudfrygtighed ”(1 Timoteus 4: 7). Hvorfor netop denne advarsel? “Ærbødige, dumme myter”?

For at besvare det er vi nødt til at forstå den specifikke kultur i Efesus på det tidspunkt. Når vi gør det, kommer alt i fokus. 

Du vil huske, hvad der skete, da Paulus første gang forkyndte i Efesus. Der var et stort råb fra sølvsmederne, der tjente penge på at fremstille helligdomme til Artemis (aka, Diana), Efesernes multi-breasted gudinde. (Se Apostelgerninger 19: 23-34)

En kult var blevet opbygget omkring tilbedelsen af ​​Diana, der mente, at Eva var Guds første skabelse, hvorefter han skabte Adam, og at det var Adam, der var blevet bedraget af slangen, ikke Eva. Medlemmerne af denne kult beskyldte mænd for verdens elendighed.

Feminisme, efesisk stil!

Det er derfor sandsynligt, at nogle af kvinderne i menigheden blev påvirket af denne tankegang. Måske var nogle blevet omvendt fra denne kult til den rene tilbedelse af kristendommen, men stadig holdt fast ved nogle af disse hedenske ideer.

Lad os med dette i tankerne bemærke noget andet særpræg ved Paulus 'ordlyd. Alt råd til kvinder i hele brevet er udtrykt i flertal. Kvinder dette og kvinder det. Derefter skifter han pludselig til ental i 1 Timoteus 2:12: "Jeg tillader ikke en kvinde ..." Dette lægger vægt på argumentet om, at han henviser til en bestemt kvinde, der præsenterer en udfordring for Timoteus 'guddommeligt ordinerede autoritet.

Denne forståelse styrkes, når vi tænker på, at når Paulus siger, "Jeg tillader ikke en kvinde ... at udøve myndighed over en mand ...", bruger han ikke det almindelige græske ord for autoritet, som er Exousia. (xu-cia) Dette ord blev brugt af ypperstepræsterne og de ældste, da de udfordrede Jesus i Markus 11:28 og sagde: „Ved hvilken myndighed (Exousia) gør du disse ting? ”Imidlertid er ordet Paulus bruger til Timoteus autoritet (aw-then-tau), som bærer ideen om autoritetens tilskyndelse.

HJÆLPER Word-studier giver for autoritet, ”Korrekt, at ensidigt tage våben, dvs. optræde som en autokrat - bogstaveligt talt selvudnævnt (handler uden underkastelse).

Hmm, autoritet, fungerer som en autokrat, selvudnævnt. Udløser det en forbindelse i dit sind?

Hvad der passer til alt dette er billedet af en gruppe kvinder i menigheden ledet af en matriark, der passer til beskrivelsen, som Paulus gør lige ved åbningsdelen af ​​sit brev:

”... bliv der i Efesus, så du kan befale visse mennesker ikke at undervise falske doktriner længere eller at vie sig til myter og endeløse slægtsforskning. Sådanne ting fremmer kontroversielle spekulationer snarere end at fremme Guds værk - som er ved tro. Målet med denne befaling er kærlighed, der kommer fra et rent hjerte og en god samvittighed og en oprigtig tro. Nogle er gået fra disse og har vendt sig til meningsløs samtale. De ønsker at være lærere i loven, men de ved ikke, hvad de taler om, eller hvad de så trygt bekræfter. ” (1 Timoteus 1: 3-7 DNXNUMX)

Denne matriark forsøgte at erstatte Timoteus for at usurpere (autoritet) hans autoritet og undergrave hans udnævnelse.

Så nu har vi et plausibelt alternativ, der gør det muligt for os at sætte Paulus 'ord i en sammenhæng, der ikke kræver, at vi maler ham som hykler, for sådan ville han være, hvis han fortæller de korintiske kvinder, at de kan bede og profetere, mens de benægter efeseren kvinder det samme privilegium.

Denne forståelse hjælper os også med at løse den ellers urigtige henvisning, han henviser til Adam og Eva. Paulus satte rekorden og tilføjede vægten af ​​sit kontor for at genoprette den sande historie som beskrevet i Skriften, ikke den falske historie fra Diana-kulten (Artemis til grækerne).

For mere information, se En undersøgelse af Isis-kulten med indledende udforskning af det nye testamente af Elizabeth A. McCabe s. 102-105. Se også, Skjulte stemmer: bibelske kvinder og vores kristne arv af Heidi Bright Parales s. 110

Men hvad med den tilsyneladende bisarre henvisning til fødsel som et middel til at holde kvinden sikker? 

Lad os læse passagen igen, denne gang fra New International Version:

”En kvinde skal lære i ro og fuld underkastelse. 12 Jeg tillader ikke en kvinde at undervise eller tage myndighed over en mand; b hun skal være stille. 13 For Adam blev først dannet, derefter Eva. 14 Og Adam blev ikke bedraget; det var kvinden, der blev bedraget og blev en synder. 15 Men kvinder vil blive frelst gennem barsel - hvis de fortsætter i tro, kærlighed og hellighed med behørighed. (1 Timoteus 2: 11-15 DNXNUMX)

Paulus fortalte korinterne, at det er bedre ikke at gifte sig. Fortæller han nu de efesiske kvinder det modsatte? Fordømmer han både ufrugtbare kvinder og enlige kvinder, fordi de ikke føder børn? Giver det nogen mening?

Som du kan se fra det interlinear, mangler der et ord i gengivelsen, som de fleste oversættelser giver dette vers.

Det manglende ord er den konkrete artikel, Tesog fjernelse af det ændrer hele betydningen af ​​verset. Heldigvis udelader nogle oversættelser ikke den bestemte artikel her:

 • ”… Hun vil blive frelst ved fødslen af ​​barnet…” - International Standard Version
 • ”Hun [og alle kvinder] vil blive frelst ved fødslen af ​​barnet” - GUDS ORD Oversættelse
 • ”Hun bliver frelst gennem den fødedygtige alder” - Darby Bible Translation
 • ”Hun skal blive frelst gennem den fødende alder” - Youngs litterære oversættelse

I forbindelse med dette afsnit, der refererer til Adam og Eva, kan den fødsel, som Paulus henviser til, meget vel være den, der er omtalt i Første Mosebog 3:15.

”Og jeg vil sætte fjendskab mellem dig og kvinden og mellem dit afkom og hendes afkom. Han knuser dit hoved, og du vil slå ham i hælen. ”“ (3 Mosebog 15:XNUMX)

Det er afkom (fødsel af børn) via kvinden, der resulterer i frelse for alle kvinder og mænd, når dette frø endelig knuser Satan i hovedet. I stedet for at fokusere på Eva og den påståede overordnede rolle for kvinder, bør disse "bestemte" fokusere på kvinden, Jesus Kristus, som alle er frelst gennem.

Jeg er sikker på, at jeg efter al denne forklaring vil se nogle kommentarer fra mænd, der argumenterer for, at Timoteus trods alt var en mand og blev udnævnt til præst eller præst eller ældste over menigheden i Efesos. Ingen kvinde var udpeget så. Aftalt. Hvis du argumenterer for det, så har du savnet hele pointen i denne serie. Kristendommen eksisterer i et manddomineret samfund, og kristendommen har aldrig handlet om at reformere verden, men om at udråbe Guds børn. Det aktuelle spørgsmål er ikke, om kvinder skal udøve myndighed over menigheden, men om mænd skal? Det er underteksten i ethvert argument mod kvinder, der tjener som ældste eller tilsynsførende. Formodningen om, at mænd argumenterer mod kvindelige tilsynsmænd, er at tilsynsmand betyder leder, en person, der får at fortælle andre mennesker, hvordan de skal leve deres liv. De ser på menighed eller kirkeudnævnelser som en form for herskerskab; og i den sammenhæng skal linealen være en mand.

For Guds børn har et autoritært hierarki ingen plads, fordi de alle ved, at kroppens hoved kun er Kristus. 

Vi vil komme nærmere ind på det i den næste video om emnet lederskab.

Tak for din tid og støtte. Abonner for at få besked om fremtidige udgivelser. Hvis du gerne vil bidrage til vores arbejde, er der et link i beskrivelsen af ​​denne video. 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  9
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x