“Vær konstant opmærksom på dig selv og din undervisning.” - 1 TIM. 4:16

 [Undersøgelse 42 fra ws 10/20 s.14 14. december - 20. december 2020]

Første afsnit starter med at overbevise læserne om, at dåb er afgørende for frelse, når det står ”Hvad ved vi om vigtigheden af ​​dåb? Det er et krav for dem, der søger frelse. ”

Er det virkelig tilfældet? Hvad lærer Bibelen?

Det følgende er de skriftsteder, der er relevante for dette emne, der findes i Bibelen i modsætning til artiklen om Vagttårnet:

Der er ingen undervisning om frelse i bøgerne af Matthew, Markus og John. (Der er kun 1 brug af ordet i hver af disse bøger i andre sammenhænge).

I Lukas 1:68 finder vi profetien om Zakarias, far til Johannes Døberen, hvor han sagde: “Han [Jehova Gud] har rejst et frelseshorn for os i hans tjeners Davids hus, ligesom han gennem sine profeters mund fra gamle tider har talt om en frelse fra vores fjender og fra alle dem, der hader os, ... ”. Dette var en profeti, der henviste til Jesus, der var på dette tidspunkt, nu et ufødt foster i sin mors Maria. Vægten lægges på Jesus som middel til frelse.

Under sin tjeneste kommenterede Jesus om Zacheæus, der lige havde angret på sine synder som en skatteopkræver sagde ”På dette sagde Jesus til ham:“ Denne dag er frelse kommet til dette hus, fordi han også er en søn af Abraham. For Menneskesønnen kom for at søge og frelse det, der var tabt. ”. Du vil dog bemærke, at der ikke er nogen omtale af dåb, kun frelse, og ved beskrivelsen af ​​Zacheæus 'holdning havde der også været omvendelse fra hans side.

Vi er nødt til at bevæge os ud over de 4 evangelier til Apostlenes Gerninger for at finde vores næste omtale af frelse. Dette er i Apostelgerninger 4:12, da apostelen Peter talte til herskere og ældre i Jerusalem fortalte om Jesus, som de lige havde pællagt, ”Derudover er der ingen frelse i nogen anden, for der er ikke et andet navn under himlen, der er givet blandt mennesker, som vi skal blive frelst ved.”. Igen lægges der vægt på Jesus som middel til at opnå frelse.

I Romerne 1: 16-17 sagde apostelen Paulus: ”For jeg skammer mig ikke over den gode nyhed; det er faktisk Guds magt til frelse for alle, der har tro ... for i det åbenbares Guds retfærdighed på grund af tro og mod tro, ligesom der står skrevet: 'Men den retfærdige - ved tro vil han Direkte.'". Citatet, som Paulus bruger, er fra Habakkuk 2: 4. Den gode nyhed var den gode nyhed om det rige, som Jesus Kristus styrede. Du vil bemærke, at tro [på Jesus] er kravet om frelse.

Yderligere i Romerne 10: 9-10 sagde apostelen Paulus: ”For hvis du offentligt erklærer det 'ord i din egen mund', at Jesus er Herre, og udøver tro i dit hjerte om, at Gud rejste ham op fra de døde, vil du blive frelst. 10 For med hjertet udøver man tro for retfærdighed, men med munden forkynder man offentligt til frelse. ”. Hvad var den offentlige erklæring om frelse i sammenhæng? Forkyndelsesarbejdet? Nej. Det var den offentlige erklæring, der anerkendte og accepterede, at Jesus er Herre, sammen med troen på, at Gud havde oprejst ham fra de døde.

I 2 Korinther 7:10 skrev apostelen Paulus ”For sorg på en gudfrygtig måde giver omvendelse til frelse, som ikke er beklagelig; men verdens sorg sørger for døden. ”. Dette skriftsted nævner omvendelse [fra tidligere synder] som livsvigtig.

I Filipperne 2:12 opmuntrede Paulus filipperne til at “... bliv ved med at udarbejde din egen frelse med frygt og rysten;” og i 1 Thessaloniker 5: 8 talte han om “Håbet om frelse ... til opnåelse af frelse gennem vor Herre Jesus Kristus.”.

Yderligere i 2 Thessaloniker 2: 13-14 skrev han „Vi er dog forpligtet til altid at takke Gud for DIG, brødre elsket af Jehova, fordi Gud valgte jer fra begyndelsen til frelse ved at helliggøre jer med ånd og ved DIN tro på sandheden. 14 Til netop denne skæbne kaldte han DIG gennem den gode nyhed, som vi forkynder, med det formål at erhverve vor Herre Jesus Kristus herlighed. ”.  Her talte han om at blive udvalgt til frelse, helliggjort af ånden og ved deres tro på sandheden.

Han nævnte, hvordan Timoteus var blevet klog til frelse gennem tro på forbindelser med Kristus Jesus på grund af at kende de hellige skrifter (2 Timoteus 3: 14-15).

Hvordan får man frelse? I apostel Paulus 'brev til Titus i Titus 2:11 siger han kategorisk “For Guds ufortjente venlighed, der bringer frelse for alle mulige mænd er blevet manifesteret ... ” når vi henviser til "... Frelseren for os, Kristus Jesus, ...".

Til hebræerne skrev apostelen Paulus om "... den vigtigste agent [Jesus Kristus] for deres frelse ..." (Hebr 1:10).

I modsætning hertil er der ikke noget skriftsted, som jeg kunne finde ud af, at påstanden i Vagttårn-artiklen i afsnit 1 kunne finde, der endda antydede, at dåb var nødvendig for frelse.

Så hvad mente apostelen Peter i 1 Peter 3:21? Dette skriftsted er delvist citeret i studieartiklen (afsnit 1) med ”Dåb [er] nu besparelse din ... gennem Jesu Kristi opstandelse ”lægger vægt på dåben. Imidlertid afslører en nærmere undersøgelse af dette vers i sammenhæng følgende. Dåben frelser os kun, fordi det er et symbol på ønsket om at have en ren samvittighed over for Gud ved at sætte tro på Jesu Kristi opstandelse, at vi gennem ham kan få frelse. Vægten lægges på troen på Jesus og hans opstandelse. Dåben er et symbol på denne tro. Det er ikke den fysiske handling ved dåben, der redder os, som studieartikelen antyder. Når alt kommer til alt kan man bede om at blive døbt på grund af pres fra venner, forældre, ældste og Vagttårnsstudier som denne, snarere end på grund af at man ønsker at vise sin tro.

Stk. 2 siger med rette, at “For at gøre disciple er vi nødt til at udvikle ”kunsten at undervise”. Alligevel har Vagttårnets studieartikel ikke “Kunsten at undervise”, i det mindste i undervisning i sandhed.

Afslutningsvis er dåb “et krav for dem, der søger frelse ” som påstået i studieartiklen?

På baggrund af de beviser, der findes i skrifterne og præsenteret ovenfor, NEJ, er dåb ikke i sig selv et krav. Vigtigst af alt er der intet åbenlyst skriftligt krav angivet, at det er nødvendigt. Organisationen lægger for meget vægt på dåben snarere end på troen på den opstandne Jesus. Uden sand tro på den opstandne Jesus er frelse ikke mulig, døbt eller ej. Det er dog rimeligt at konkludere, at en, der ønsker at tjene Jesus og Gud, ønsker at blive døbt, ikke for at redde sig selv, men som et middel til at symbolisere dette ønske om at tjene Jesus og Gud for andre ligesindede kristne. Vi må huske, at ligesom apostlen Paulus skrev i Titus 2:11, er det “... Guds ufortjente venlighed, der bringer frelse ... ”, ikke selve dåbshandlingen.

En ting, som det tydeligt er, at dåb ikke burde gøre, er at binde den, der bliver døbt, til en menneskeskabt organisation, uanset hvilke påstande der fremsættes af denne organisation.

 

For en mere dybtgående undersøgelse af Vagttårnsorganisationens skiftende holdning til dåb under dens eksistens, se denne artikel https://beroeans.net/2020/12/07/christian-baptism-in-whose-name-according-to-the-organization-part-3/.

 

Tadua

Artikler af Tadua.
    14
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x