Denne podcast giver noget fascinerende indblik i Jehovas Vidners almindelighed og JW-ældste i særdeleshed. Læg mærke til, hvordan et af de vigtigste spørgsmål, som de ældste er interesserede i at fastslå, er, om Shawn mener, at det styrende råd er Guds kanal. De er ikke bekymrede for at besvare hans spørgsmål eller løse sandheden. Spørgsmålet om han stadig tror på Bibelen eller elsker Jehova Gud kommer aldrig op.

Læg også mærke til hvordan de gør organisationen synonym med Jehova, sådan at det at forlade organisationen er ensbetydende med at forlade Jehova, og at tvivle på organisationens lære er tvivl om Jehova.

Mod slutningen vil du høre de ældste undskylde fortidens fejl ved at fremsætte den falske påstand om at Jehovas Vidner er villige til at anerkende, når de har taget fejl, men vil justere deres lære, når ”nyt lys” skinner frem. Efter at have været et vidne i over 60 år kan jeg bevidne det den eneste ting, det styrende organ ikke gør, er at undskylde. Hvorfor, for nogle få år siden, var der en konvensionsvideo, der satte byrden for 1975-debaklet helt på skuldrene til rangordenen. Så selv fyrre år efter, at alle, der er ansvarlige for denne fiasko, er døde og væk, er de stadig uvillige til at acceptere ansvar.

Du er velkommen til at dele alle dine observationer i kommentarfeltet, da det er nyttigt for andre at skelne den standardpropaganda og den indoktrinerede tænkning, der gennemsyrer disse diskussioner.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    22
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x